|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki PRLu
Lajkry tez mialam
tato mi kupil spodnie piramidy dekatyzowane plus katane z odpinanymi rekawami ![]() tak mi sie przypominalo( moze to pozniejsze lata <mysli) mialyscie spodniczke jeansowa , zapinana na calej dlugosci z tylu na zamek , a na samym dole byla ala rzemyk sznurowany pamietam ze ja sobie tam wlozylam sznurowke barwiona na wsciekly zolty kolor ( kurcze wylecialo mi z glowy jak sie nazywa to cos w czym sie moczy palec etc jak sie skaleczy, takie zolte to jest ) do tego koszulka chinska i smigalam
|
|
#182 |
|
KWC
|
pamiętam jakim rarytasem były te podpaski! ja wtedy podbierałam je mamie i siostrom dla potrzeb mojego szpitala dla lalek. Z tych podpasek były pierwszorzedne łóżka dla barbie!
|
|
|
|
|
#183 |
|
KWC
|
bardzo lubię ogladać zdjęcia z tamtego okresu, a już najbardziej- słoneczne pocztówki.
|
|
|
|
|
#184 |
|
KWC
|
|
|
|
|
|
#185 |
|
KWC
|
3
|
|
|
|
|
#186 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
... Na działce mamy stary kredens <o ile jeszcze mamy dawno nie byłam xD> i on jest oblepiony starymi naklejkami. Powiem tacie żeby fotke pstryknął :P U mnie w domu ostatnio mama wywaliła takie nalepki z samochodami co się przykładało do czegoś, moczyło się troche wodą i się przyklejały :P Kojarzycie? |
|
|
|
|
|
#187 | |
|
KWC
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Całkowicie się z Tobą nie zgadzam Niby dlaczego miały być biedne, bo nie miały tego całego blichtru ,który sie panoszy na półkach teraz?To były wspaniałe kobiety,pomysłowe Miały niewiele kosmetyków,to prawda,ale czy uważasz,że przez to czuły się nieszczęśliwe? Były schludne,eleganckie i zadbane, no to co,że pachniały tanimi perfumami Być może...,Panią Walewską,przecież to szyprowe zapachy,arystokracja wśród zapachów. Ja do dzisiaj używam szarego mydła Jeleń,piorę nim najdelikatniejszą bieliznę.Używam nieśmiertelnego płynu do mycia naczyń,"Ludwika", i kremu do rąk Pani Walewska Classic. A także kramu Nivea Wydaje mi się,że dopiero teraz, w tych czasach,kiedy półki uginają się od przeróżnych towarów,w nieskończonej mnogości zupelnie niepotrzebnych rzeczy,kobiety moga czuć się zagubione, nieszczęśliwe i biedne.Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękne pocztówki.Dziękuję Ci z całego serca,że je tutaj umieściłaś Turecki bazar a nie stolica Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#190 |
|
KWC
|
znalazłam jeszcze troszkę
|
|
|
|
|
#191 |
|
KWC
|
to na tyle..
|
|
|
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
Aż łezka się kręci w oku .Jak byłam małą dziewczynką ogromną frajdą było tam siedzieć |
|
|
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pamiętam jak oglądałyśmy jakiś zagraniczny film i moja mama z siostrą nie mogły się nadziwić, dlaczego w filmach jak dorosła córka z matką chce się spotkać, to muszą się telefonicznie umawiać. Dla nas oczywiste było, że chcesz odwiedzić mamę, to do niej idziesz. No, a teraz same się z tego śmieją, bo zawsze przed wizytą jest telefon "czy masz może czas na kawkę"
![]() Z tamtego okresu pamiętam też , że wszystkie kobiety w rodzinie miały złote koronki na jakimś zębie Nawet moja mama
|
|
|
|
|
#194 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
))moja mama paliła to "cudo" jak nie było innych. potem ojciec dostał skądś taką maszynkę do robienia papierosów, kombinował gdzieś tytoń, bibułę i tworzył... Cytat:
sandałko-odparzacze oczywiście miałam. też białe i robiłam to samo co Ty, Spray lajkry i dekatyz - podstawa . pierwsze moje dżiny były z jakimiś koszmarnymi zielonymi wstawkami i metalowymi sprzączkami ![]() pod lajkry zakładałam przez jakiś czas czarne cienkie rajstopy, do tego obciachowe płaskie butki, z czubkiem i naklejanym lakierowanym listkiem
|
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
A ja pamiętam jak się kiedyś odstawiłyśmy z koleżanką na szkolną dyskę w glany, czarne rajstopy, obcięte jeansy i flanelowe koszule w czerwono-czarną kratę
|
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczepiam obiecane zdjęcia butów.
Rocznik 1986.
|
|
|
#197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz chyba modne butki w tym stylu więc wystawiaj na Allegro to niezłą kaskę zgarniesz
|
|
|
#198 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#199 |
|
BAN stały
|
Pomadka, Twoje buty to po prostu szał macicy na ulicy.
A jak pięknie dresik dobrałaś do nich!
|
|
|
|
|
#200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
się popłakałam
|
|
|
#201 |
|
KWC
|
Pomadko, toż to tegoroczny hit jest! Im koszmarniejsze tym lepiej
|
|
|
|
|
#202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Strój dyżurny po domu.Dzięki dziewczyny wiedziałam, że jest sens iść po te buty do piwnicy.
|
|
|
|
#203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli nie zwracają uwagi-to ok., można w nich śmigać. Jeśli się nadto gapią, czeka je zsyłka do piwnicy.
|
|
|
|
#204 |
|
Raczkowanie
Lokalizacja: Czasami Londyn,czasami Hiszpania-aktualnie Lidzbark Warmiński.
|
Czesc!
Pomadko,mieszkam na Costa del Sol i tutaj takie buciki chodza za min. 40-45 euro,masz po prostu mega-hitowe buciki!!!!Nie zartuje!Jezei sa w dobrym stanie,to nos je na zdrowie. Swojego czasu w latach 80-ych byly kartki na buty,wiec jak sie mialo juz kozaczki czy czulenka,to sie je szanowalo,jak nie wiem co.Co do podpasek z siateczki,to byly niewygodne pierunsko,caly czas sie przesuwaly do gory,brrr-koszmar.Zeby je dostac,trzeba bylo stac w mega kolejce,czasem bralo sie tez owczesna sympatie za raczke i ziuuu...niech tez stoi.Wstydzili sie chlopaki,jak nie wiem,ale stali.Sprobowaliby nie ))Pewex i Baltona to byly sklepy maga-lux i mily one swoj zapach,bardzo elegancki cos jakby won kosmetykow+proszkow do prania,bardzo specyficzny....wizazanki od 30-35 lat+beda pamietaly!Kiedy moja kolezanka dostala od taty zel FA z pewexu,to wachalysmy go,jak najpiekniejsze perfumy. Ech,to czasy byly.....dobrze,ze juz sie skonczyly!Iza |
|
|
|
|
#205 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Biedactwa... Wyobrażam sobie minę mojego TŻ stojącego w kolejce po podpaski, gdybyśmy nasze lata młodości związkowej mieli za PRLu. |
|
|
|
|
|
#206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Utrzymane, nie zniszczone są, w dodatku z fantastycznej miękkie skóry, ale chyba jednak nie odważę się w nich wyjść, zbyt stare mi się wydają. Jakoś fason do mnie nie przemawia... Pamiętam pierwszą reklame Baltony. Szedł taki marynarz z fajką w ustach, niósł jakąś skrzynke, było żółte tło i mówił coś w stylu baltona za waluty wymienialne i bony PKO.
|
|
|
|
#207 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
, tylko marynarz jakiś 'nowszy' ![]() http://www.baltona.pl/ wykopałam bony Baltonowskie i do Pewexu:
|
|
|
#208 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jeszcze pamiętam
|
|
|
|
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
Pomadko, tu sie nie ma co śmiać! Ja takie butki widuje w sklepach za niemałe sumki!
A Ty w piwnicy takie cudenka trzymasz
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.

tato mi kupil spodnie piramidy dekatyzowane plus katane z odpinanymi rekawami 
) do tego koszulka chinska i smigalam 

Niby dlaczego miały być biedne, bo nie miały tego całego blichtru ,który sie panoszy na półkach teraz?To były wspaniałe kobiety,pomysłowe

, tylko marynarz jakiś 'nowszy'