|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3511 |
Zadomowienie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
nadrobię jak ogarnę to wszystko
![]() fotelik troszkę starszy model ale jak nowy!!! http://allegro.pl/fotelik-romer-baby...091746946.html bujaczek lekko zakurzony ale ani jednej ryski ![]() http://www.tosia.pl/sklep/product/p/...ncord,rio.html identyczny jak na foto tylko pomarańczowo kremowy ![]() zabawkę http://allegro.pl/chicco-play-gym-du...117043403.html dokłądnie jak na foto ![]() ![]() a potem pojechaliśmy na zakupy z moją mamcią i tatkiem dołączył szwagier no i tż ![]() ![]() ![]() ![]() wanienkę 2 prześcieradła, przewijak na łóżeczko , materac , kocyk, pieluchy flanelowe 5 tetra 30 (jak na razie) i wydaliśmy - 2367,29 do tego dostaliśmy gratis jeden smoczek uspok. parasol do wózka, i rożek ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3512 |
Rozeznanie
|
Hejka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3513 | |
Zakorzenienie
|
![]() padam ![]() poszłam spać po 12 w nocy, wstałam przed 7 oczywiście w nocy kilka razy do toalety ![]() rano wykąpałam się, zjadłam śniadanko i pojechaliśmy z TŻ na miasto, tam nam sporo zeszło zakupy zakupy i zakupy = kilka stówek mniej ![]() kupiłam ten bepanthen duży, szare mydło w płynie, lactacyd ale niebieski, kosmetyki mini do szpitala, babydream krem na pupe plus sporo kosmetyków dla siebie jakieś kremy, antyprespirant itp itd. nie kupiłam nic na kolki bo nie wiem czy jest mi to potrzebne od razu? nie kupiłam też nic do noska bo również nie wiem czy od razu muszę to mieć jak myślicie ??? Bo ja sama nie wiem co mi potrzeba przy dziecku ![]() Tantum rosa mam, zakupy do szpitala mam prawie wszystkie. Jak byłam w Rosmannie rzuciło mi się w oczy Mleko sztuczne Babydream ktoś wie jakie one mają opinie bo są znacznie tańsze od Bebilonu ![]() poza tym my już po obiedzie, TŻ śpi bo jak wrócił z nocki po 12h to nie spał ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Chciałabym pójść do dentysty ale nie wiem czy iść przed porodem czy po porodzie ![]() Muszę iść na kontrole i wiem, że coś tam do zrobienia będzie, a tak bardzo się boję... ![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- emigra śliczny brzuszek i widać, że obniżony - czyli to już tuż tuż. Boję się porodu ![]() ![]() dziś widziałam się z siostrą TŻta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3514 |
Zakorzenienie
|
Ja mam doła
![]() ![]() Na dodatek każdy go krytykuje, że ciężki, duży, budka nie taka, koła za duże, lepiej było kupić używany za parę groszy i jeszcze ten zatrzask ![]() Mam dość i czuję się okropnie. Ryczeć mi się chce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3515 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
od polowy ciazy mialam czesto twardy brzuch, bralam wysoka dawke magnezu do 32 tc, potem brzuch obnizyl mi sie w okolicach 37/38 tc, od 38tc zaczal mi odchodzic czop (ale takimi malutkimi kawalkami)... w 38 bylam pierwszy raz w szpitalu ze skurczami, ktore uspokoily i daly tylko tyle, ze szyjka mi sie do 1cm skrocila i mialam rozwarcie na 1cm... potem moj gin stwierdzil, ez raczej do terminu nie donosze... a tu Sandra wszystkim zrobila psikusa i zdecydowala sie na wyjscie 4 tygodnie pozniej ![]() Takze ja sama, na te moje syndromy i objawy, to patrze z duza rezerwa ![]() Cytat:
![]() a ja musze w koncu moje prawo jazdy zmienic, bo od prawie 3 lat jezdze na nazwisku panienskim ![]() Cytat:
Cytat:
raz, ze w ciazy mozna miec znieczulenie miejscowe, a poza tym jak juz malenstwo bedzie na swiecie to coraz trudniej bedzie sie gdzies wybrac... no i do tego jeszcze dochodzi kwestia tego, czy masz cos do zrobienia. Ja z Sandra zwlekalam z jednym zebem i niestety skonczylo sie na truciu i leczeniu kanalowym ![]()
![]() |
#3516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc idź - dentysta zobaczy i jak będzie coś do zrobienia na CITO to zrobi a jak będzie można poczekać to powie abyś przyszła po porodzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3517 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jaki to wózek?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3518 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a do robienia coś mam na 100% ale ja mam schizy, że wizyta u dentysty wywoła jakieś skurcze czy coś mi się pogorszy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Master Palex |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3521 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() przeciez stres i ilosc wydzielonej adrenaliny spowodowanej bolem jest o wiele gorsza niz skutki "uboczne" znieczulenia miejscowego bo w tym przypadku, to faktycznie stres i bol moga przyczynic sie do jakichs skurczy... a o zabki naprawde lepiej zadbac wczesniej, niz pozniej ![]()
![]() |
#3522 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Gucia, no to lekarze pewnie rozlzyli rece przy Twoim przypadku ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3523 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3524 |
Zakorzenienie
|
bardzo mozliwe... jednak ja bylam dosc sfrustrowana tym, ze kazdy mi gadal, iz nie donosze, a ja przenosilam i to dosc dlugo...
najwazniejsze jednak, ze porod ruszyl sam i poszedl sprawnie, i nie musialam dostawac sztucznych hormonow na wywolanie ![]()
#3525 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Asika ![]() Cziqua, wow ale sie oblowiliscie i obkupiliscie ![]() Cottonpuma, odwazna z Ciebie kobitka ![]() 88natka, gratulacje dla mamy i super masz TZ-a, prawdziwy facet ![]() Aguska trzymam kciuki zebys urodzila zanim tesciowa przyjedzie ![]() Aaga, nie doluj sie, nikt inny oprocz Ciebie nie wie jak duze masz dolegliwosci i jak wielki bol i nie pozwol nikomu przekonac sie ze jestes egositka! Albo ze wie lepiej niz Ty! Konia bidulko Ty to tez sie nacierpisz w tej ciazy! Nie wiem jak Cie pocieszyc wiec przesylam buziaka ![]() Lena, dobrze ze opuchlizna dala za wygrana! Madziara jak tam sytuacja?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3526 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No wszystkie dzielne jesteśmy, no ale dziewczyny? Nie jest warto? Nie zrobiłybyśmy tego drugi raz? Pewnie, że tak! C*cki do przodu i koko dżambo ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3527 | ||
Zakorzenienie
|
Naliczylam dzis 16 bolesnych skurczow, z dnia na dzien coraz wiecej.
Tak wiec Mała towarzysze Ci, zeby nie bylo Ci smutno ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() gosiu no wlasnie bo jak patrze na godzine wpisu po Twojej pracy to bardzo pozno piszesz ![]() ![]() Jolka dla dzidzi na kolki na razie nic nie kupuj. wcale Twoj maluszek nie musi miec kolek. Do noska mozesz zakupic wode morska jesli chcesz i na pewno cos na katarek: nosefride lub jesli nie jestes przekonana: gruszke ( chociaz gruszka sie wiecej nameczysz i dziecko rowniez). Nosefrida pociagniesz raz a porzadnie ![]() Na pewno dla dzidzi przydadza Ci sie male ampulki soli fizjologicznej 0,9%, na pewno paczuszke niejałowych gazikow oraz pare paczek gazikow sterylnych. ![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3528 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Codziennie spotykalam mase ludzi, ktorzy mi sie pytali czy jeszcze nir urodzilam ![]() Jakby nie widzieli ![]() ![]() ![]() ![]() Nie jest to przyjemne ![]() Joanaros, wozek jest calkiem ladny i zgrabny, ja nie wiem dlaczego ludzie sadza ze maja prawo wpieprzac sie komus w takie zakupy ![]() Wiadomo ze takie rzeczy to 100% kwestia gustu i ilu oceniajacych tyle opinii! Nie przejmuj sie bo nie warto! A wogole to uwielbiam jak ktos komentuje po fakcie : moglas zrobic tak i tak ![]() Masakra! Jolka do noska to chodzi Ci o aspirator jakas fride czy o jakis spray? Ja obydwie rzeczy kupilam juz bo predzej czy pozniej napewno sie przyda! Natomiast kolki nie powiedziane ze akurat Twoje dziecko bedzie mialo i okaze sie ze kupilas na darmo. Takie moje zdanie. A na temat mleka babydream nic nie wiem, nie slyszalam nawet zadnych opinii, wiec nie pomoge. Ja kupilam bebilon hipoalergiczny 1 tak na wszelki wypadek ![]()
![]() |
#3529 |
Zakorzenienie
|
hello
![]() Ja sobie dziś pospałam od 16-18...myślałam, że brzuszek sobie odpuści ale nic z tego! Ciągle mam skurcze... CAAAŁY dzień... myślę, że lekko 30-40 ich już miałam dzisiaj mi i to takich nawet mocnych...patrzyłam na sekundnik u mnie taki skurcz trwa od 30-55 sek są męczące bardzo...i dają mi do myślenia czasami: bo nie wiem jak ja mam z tym wytrwać!??? Najadłam się dziś mocno... teściowa nas rozpieściła ...upiekła karczek ![]() ![]() oglądam sobie ładne ciuszki na Allegro i zastanawiam się jak ja będę wyglądać po ciąży...w czym będę chodzić? czy będę musiała wymienić garderobę...większość ciuchów miałam dobrze dopasowanych! ... chcę być dobrze wyglądającą mamą!!! Aguśka i dziewczyny też!!! Aga pisałaś nam, że dobrym pomysłem jest przygotowanie sobie kilku gotowych dań przed porodem i zamrożenie ich... bo potem mało czasu i mało siły będziemy miały... no i ten pomysł za mną chodzi...tylko nie wiem co najlepiej sprawdzi się zarówno do szybkiego zrobienia, zamrożenia i dla mamy karmiącej??? bo nie wiem a chciałabym coś przygotować!???
#3530 |
Zakorzenienie
|
Jakaś cisza się Nam zrobiła.... Czytam Was ale jakoś nie mam weny do pisania.
Oj Mała współczuję Ci tych twardnień :/ Ja się cieszę że nie mam takich problemów, ale szkoda mi Was dziewczyn które muszą się z tym męczyć. |
![]() ![]() |
![]() |
#3531 | |
Rozeznanie
|
Już jestem w domku
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3532 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no za wózek daliśmy 1394zł 2 w 1 za łóżeczko klupś 199zł pościel z ochraniaczem na szczebelki 148 zł ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3533 |
Rozeznanie
|
hej Dziewczyny!
dopiero udało mi się Was nadrobić po wczorajszym dniu... byłam na mieście od południa i załatwiłam całą masę spraw ![]() a co do wizyty - to tak jak myślałam Filip się na razie nie wybiera, lekarz mnie przywitał tekstem "coś za szybko chodzisz"... brzuch jest wysoko, skurczy brak, ale dziecko się rusza i wszystko z nim w porządku, wód jest dalej niedużo, ale chyba taka moja natura bo jak lekarz zapytał ile piję i mu powiedziałam, że minimum 3 l wody dziennie nie licząc innych płynów (herbata, soczek, jakieś mleko) to stwierdził, że więcej już mi nie każe "bo zamiast dziecka to żaba się urodzi" ![]() zbadał szyjkę i jest króciutka ale pozamykana, główka jest bardzo niziutko więc stwierdził, że w odpowiednim czasie wszystko samo pójdzie no i mierzył Filipa - jak to mówił po minimalnych wartościach i wyszło mu 2800, ale on tak szacuje, że Filip ma 3kg i szacuje, że takie 3,5 przy porodzie będzie dostałam ochrzan za wagę bo dorobiłam +2,5 kg ![]() ![]() ale gorzej było z nocką... od 22 bolał mnie brzuch no i koło północy dostałam biegunki a po 1 zaczęłam wymiotować - chyba zaszkodził mi pstrąg zjedzony na mieście ![]() trzymam za Was wszystkie kciuki, szczególnie za te cierpiące czy to z powodu skurczy czy też spojenia, czy też namolnych teściowych lub niegrzecznych TŻtów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3534 |
Zadomowienie
|
i w ogole juz łóżeczko poskładane i takie wszystko bardziej realne się już wydaje
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3535 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo potrawy drugodaniowe to jedynie sosy... może jakies gotowane klopsiki drobiowe... Bo jesli będziesz jadła np. ziemniaki, to i tak trzeba to przygotować i tak. A gotowanie to nie jest stanie w garach przez pół dnia. Jak robię zupę to wrzucam wszystko do gara, przyprawiam, za godzinę zaglądam i kończę zupę. Podobnie jest z sosami i innymi... na samo "przygotowanie" potrzeba około 10-20 minuut, potem tylko zajrzeć. Więc nie widzę większego sensu mrożenia ![]()
![]() |
#3536 |
Zakorzenienie
|
Asika Kobiety mają często instynktowne przeczucie, że coś się zbliża... i to nie musi być od razu tego samego dnia... może Malutka daje Ci już znaki, że się niedługo pojawi a ty odczuwasz to właśnie tak dziwnie...
Ja też dziś mam dziwne uczucia... przestraszyła mnie chyba ilość dzisiejszych skurczy i ich moc... wydaje mi się, że nie mam szans na dotrwanie do terminu... czyli jeszcze m-c!!! Modlę się tylko by synek chociaż- tydzień a najlepiej dwa posiedział...ale nie wiem... przed chwilą spakowałam torbę...bo właśnie coś mnie tknęło, że już czas wszystko spakować...
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2012-02-18 o 21:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#3537 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3538 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może coś w tym jest???
![]() |
#3539 |
Raczkowanie
|
Witajcie późną porą... widzę że tu się coraz więcej osób nastraja do porodu, a ja dopiero zaczynam wyprawke kompletować tak porządnie(kilka ciuchów i fotelik juz mamy) no ale u nas jeszcze 8 tyg zostało do tp. jutro kolezanka ma przywieźć ciuszki po swoim synku zebym mogla sobie wybrac co chcę i zaczynamy od poniedziałku pranie i prasowanie
![]() Mamusiom które mają już maleństwa przy sobie GRATULUJEMY (i zazdrościmy ![]() byliśmy dzisiaj z tz obejrzec wozki i lozeczka itp i uparł się na ten wózek http://allegro.pl/tutek-grander-red-...148118880.html w sumie nie jest zly jesli chodzi o funkcje ale w środku jest cały czerrrrrrwony, nie wiem czy dziecko to wytrzyma i nie dostanie "wścieklizny" ![]() wogóle to moim wybrankiem w ostatnim czasie był tako captiva slide i jakoś bardziej jestem przekonana do tego producenta... a miał ktoś może jakieś doświadczenia z firmą TUTEK- a najlepiej z mogelem Grander?? byłabym wdzięczka za opinie, czy są wytrzymałe itp |
![]() ![]() |
![]() |
#3540 |
Rozeznanie
|
Aj tak naprawdę to wolałabym już urodzić i cieszyć się maleństwem, więc liczę że coś w tym musi być
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:44.