![]() |
#1291 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 3
Cytat:
PS: Na kolejnym badaniu już będę znała płeć dziecka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1292 |
Zadomowienie
|
sailomary! swietnie
![]() ![]() ![]() bo podobno dziewczynki urode mamie odbieraja ![]() ![]()
![]() |
#1293 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1294 |
Zakorzenienie
|
mi się cera bardzo pogorszyła i dopiero od niedawna zaczyna wyglądać w miarę okej - a będę miała chłopca. nie wierzę w te teorie.
![]() |
#1295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zapomniałam napisać o najistotniejszej kwestii - oczekuję dziewczyni ![]()
Edytowane przez suzana Czas edycji: 2012-02-05 o 17:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1296 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1297 |
Zadomowienie
|
oj dziewczyny, ja w żarcie to mowie
![]() ![]()
![]() |
#1298 |
Zakorzenienie
|
Suzi gratuluję córci
![]() diatoma nie biorę ![]() ![]()
![]() |
#1299 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczny, czy to mogą być objawy ciąży czy wręcz przeciwnie, powinnam sie martwić? 2 dni temu dopadł mnie taki ból w dole brzucha, że ruszyć się nie mogłam. Dziwne bardzo silne skurcze, ktore nie ustępowały przez pol godziny, może dłuzej. Po tym czasie zaczęły powoli ustępować co nie znaczy ze calkiem przeszły. Było to ok. 23.00 a jak wstałam o 6 rano to jeszcze coś bardzo delikatnie czułam. Przeraził mnie ten ból bo dotąd nic takiego nie miałam. I teraz zastanawiam się co to mogło być. Ciężko mi określić czy takie bóle wsytepują przed @ bo mnie prawie nigdy brzuch na @ nie bolał. Kilka razy zdarzyło się że coś mnie pobolewało, ale to było inne uczucie niż tym razem. Ból rozpoczynał się mniej więcej pod pępkiem i powoli schodził w dół. Normalnie mocne skurcze to były.I tak się to powtarzało, aż mi niedobrze się robiło i nogi nie mogłam podnieść nawet na kilka cm. @nie mam do dzisiaj, jestem w 32 dc, ale tyle mniej więcej trwają moje cykle. Bolą mnie piersi gdzieś od 3 dni. Boje się czy wszystko ze mną ok
![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- dodam, że staramy się z mężem o dziecko od początku roku. Ale nie prowadze jakis specjalnych obserwacji. Natomiast w dni płodne kochaliśmy się codziennie.
![]() |
#1300 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1301 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1302 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1303 |
Zakorzenienie
|
U mnie też te bóle podobne do tych na @ były duużo delikatniejsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1304 |
Przyczajenie
|
Witajcie! Od jakiegoś czasu stwierdziliśmy z TŻ, że nie będziemy się zabezpieczać. Od tego miesiąca kochamy się do końca, a szczególnie w dni płodne... Ostatnią miesiączkę miałam 2 lutego, więc już od 8 lutego szczególnie zwracaliśmy uwagę na to, aby doszło do zapołodnienia. 15 lutego zrobiłam test (nie mogłam się powstrzymać). Niestety wyszedł negatywnie
![]() Wiem, że test najlepiej zrobić w dniu spodziewanej miesiączki lub tydzień po jeżeli się nie pojawi, ale ja chciałabym wiedzieć już teraz ;p W poniedziałek lub wtorek wybieram się do gin. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1305 |
Zakorzenienie
|
W 13 dc robiłaś test ciążowy?
Owulacja u Ciebie tak szybko zachodzi? W 6 dniu cyklu? Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2012-02-19 o 06:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1306 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1307 |
Zadomowienie
|
Ja byłam w 4 tygodniu i nie powiedział mi na 100% bo to za wcześnie, na USG jeszcze nic nie widać poza taką małą plamką... i to ciężko powiedzieć... a co dopiero w 1 tygodniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1308 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1309 |
Zakorzenienie
|
a do lekarza w tym tygodniu to też moim zdaniem za wcześnie na wizytę.
![]() |
#1310 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Na wizytę do gin. idę bo mam silne bóle jajników, a poza tym miałam w planach wizytę kontrolną, bo ostatnio byłam pod koniec sierpnia ubiegłego roku. Wiem, że to za wcześnie by wykryć ciążę, ale chę przy okazji porozmawiać z gin. o tym, że zdecydowałam się na ciążę to tyle ![]() Kiedyś miałam taką sytuację, że dzień po stosunku poszłam po postinor, bo obawiałam się, że to może być wpadka, a gin. po badaniu stwierdziła, że na 100% to nie jestem ![]() Mam pytanie do obecnych i przyszłych mam - jak szybko zaszłyście w ciążę? Ile cykli Wam to zajęło? Edytowane przez Magstera Czas edycji: 2012-02-19 o 16:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1312 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1313 |
Wtajemniczenie
|
też tak myślę.... bo niby jak? ja poszłam pare tygodni po stosunku i lekarz od razu wykluczył ciąże, za tydzień po tej wizycie poszłam do następnego gina i dopiero wtedy było 'coś' widać ale też nie było potwierdzone na 100%. więc się zastanawiam co takiego miał by ujrzeć 'bardzo doświadczony lekarz' ..
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1314 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1315 |
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;32412667]Też się zastanawiam, jak to możliwe i nie wiem... Może lekarz stwierdził, że na 100% jest już po owulacji i nie ma możliwości, żeby zaszła? Albo na owulację w tym cyklu w ogóle się nie zanosi? Tak tylko gdybam
![]() może po grubości endometrium... nie wiem, nie sądzę. Żeby dzień po stosunku potwierdzić brak ciąży... Przecież starające się dziewczyny biegałyby do lekarzy codziennie, żeby sprawdzić, że się udało.
![]() |
#1316 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny było to ponad 6 lat temu i nie pamiętam co sprawdzała gin. dokładnie, ale też byłam zszokowana, że na podstawie zwykłego badania ginekologicznego można stwierdzić czy doszło do zagnieżdżenia czy nie... ale ze 100% pewnością ginekolożka powiedziała, że nie muszę brać postinoru (a wtedy cykle miałam baaardzo nieregularne i nie było to tuż po okresie).
Oczywiście ja jestem realstką i nie nakręcam się jak wariatka, ale naprawdę momentami mam taki ból jajników od kilku dni, że czasami ledwo chodzę to chyba znak, że lekarza muszę odwiedzić. Nigdy tak się nie czułam. Temperatura mojego ciała 36,8, ale może to przypadek... (ok. to są tylko objawy subiektywne, więc najprawdopodobniej pozostanie mi czekać na bardziej realne znaki na zaciążenie). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1317 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do Twoich objawów - jajniki bolą mnie przy owulacji i myślę, że wiele innych dziewczyn też. A temperatura w drugiej fazie cyklu, po owulacji, rośnie i spada dopiero tuż przed okresem. Więc to normalne, że masz taką temperaturę. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1318 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1319 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po 2 - lekarka nie stwierdziła, czy było zagnieżdżenie czy nie, sprawdziła prawdopodobnie w którym momencie cyklu jesteś i wiedziała po prostu, że niemożliwe byłoby zajście. Wbrew pozorom zajść w ciążę nie jest łatwo, i płodnych dni jest tylko kilka w miesiącu (24h po owu + ew. kilka dni wcześniej, bo plemniki mogą przetrwać kilka dni w drogach rodnych).
![]() |
![]() |
#1320 |
Przyczajenie
|
Jestem po wizycie. Na moich jajnikach nie widać torbieli (na szczęście, bo już się bałam, że może być i to). Niestety całe podbrzusze mnie boli
dalej jak nigdy. Muszę się uzbroić w cierpliwość. Tabletek przeciwbólowych nie będę łykać, bo po co się truć (jakoś to przeżyję). Moje piersi stały się bardzo wrażliwe. No cóż czekam do @ (4 marzec), której mam nadzieje nie będzie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:21.