Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 3 - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-02-01, 20:55   #1291
sailormaary
Zadomowienie

Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 3

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
U mnie pierwszym objawem był brak typowych objawów na @, nie czułam się w ogóle jak bym miała ją dostać. W dniu spodziewanej @ zrobiłam test i wyszedł pozytywny. Następnego dnia obudziłam się z mnóstwem syfów na twarzy.Teraz wg ostatniej @ jestem w 5 tyg 3 dniu i przede mną pierwsza wizyta u gina. Na razie mam tylko wrażliwe sutki i jestem bardziej senna.
Też mam okropną cerę w ciąży, jak zawsze miałam idealną tak teraz koszmar:/ Nie macie jakiś rad na to?? Pewnie to na tle hormonalnym i nie wiem jak sobie z tym radzić;/
PS: Na kolejnym badaniu już będę znała płeć dziecka
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-04, 22:33   #1292
diatoma
Zadomowienie

sailomary! swietnie to daj znac jak sie dowiesz ale skoro masz brzydsza cere to wieksze szanse ze to dziewczynkaa jakie masz przeczucia? ja mialam swietna cere w ciazy i mam synka.
bo podobno dziewczynki urode mamie odbieraja heh,smieszne ale z wywiadow srodowiskowcyh ktore zebralam sie to potwierdzilo

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-05, 16:57   #1293
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
sailomary! swietnie to daj znac jak sie dowiesz ale skoro masz brzydsza cere to wieksze szanse ze to dziewczynkaa jakie masz przeczucia? ja mialam swietna cere w ciazy i mam synka.
bo podobno dziewczynki urode mamie odbieraja heh,smieszne ale z wywiadow srodowiskowcyh ktore zebralam sie to potwierdzilo
... nie podoba mi się to stwierdzenie... zobaczymy, ja miałam na początku przeczucie, że chłopiec no ale już sama nie wiem ...
Stary 2012-02-05, 17:04   #1294
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
... nie podoba mi się to stwierdzenie... zobaczymy, ja miałam na początku przeczucie, że chłopiec no ale już sama nie wiem ...
mi się cera bardzo pogorszyła i dopiero od niedawna zaczyna wyglądać w miarę okej - a będę miała chłopca. nie wierzę w te teorie.
Stary 2012-02-05, 17:16   #1295
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
mi się cera bardzo pogorszyła i dopiero od niedawna zaczyna wyglądać w miarę okej - a będę miała chłopca. nie wierzę w te teorie.
Oj ja też nie wierzę. W II trymestrze maskowałam wykwity, wypryski i coś co wyglądało na liszaje. A teraz w III mam cerę jak dziecko, nie pamiętam kiedy taką miałam, chyba nigdy

Zapomniałam napisać o najistotniejszej kwestii - oczekuję dziewczyni

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Edytowane przez suzana
Czas edycji: 2012-02-05 o 17:38
suzana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-05, 17:33   #1296
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez suzana Pokaż wiadomość
Oj ja też nie wierzę. W II trymestrze maskowałam wykwity, wypryski i coś co wyglądało na liszaje. A teraz w III mam cerę jak dziecko, nie pamiętam kiedy taką miałam, chyba nigdy
o to czekam może też się polepszy teraz mam jak mówisz...
Stary 2012-02-05, 22:33   #1297
diatoma
Zadomowienie

oj dziewczyny, ja w żarcie to mowie nie bierzcie tego tak do siebie

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-06, 17:29   #1298
andzya
Zakorzenienie

Suzi gratuluję córci Masz już koncepcję co do imienia?

diatoma nie biorę Po prostu mówię, że nie wierzę w taką teorię Zresztą te wszystkie zabobony dotyczące chłopczyka jakoś mnie się w ogóle nie imają.
Stary 2012-02-16, 19:19   #1299
aigrene
Raczkowanie

Cześć Dziewczny, czy to mogą być objawy ciąży czy wręcz przeciwnie, powinnam sie martwić? 2 dni temu dopadł mnie taki ból w dole brzucha, że ruszyć się nie mogłam. Dziwne bardzo silne skurcze, ktore nie ustępowały przez pol godziny, może dłuzej. Po tym czasie zaczęły powoli ustępować co nie znaczy ze calkiem przeszły. Było to ok. 23.00 a jak wstałam o 6 rano to jeszcze coś bardzo delikatnie czułam. Przeraził mnie ten ból bo dotąd nic takiego nie miałam. I teraz zastanawiam się co to mogło być. Ciężko mi określić czy takie bóle wsytepują przed @ bo mnie prawie nigdy brzuch na @ nie bolał. Kilka razy zdarzyło się że coś mnie pobolewało, ale to było inne uczucie niż tym razem. Ból rozpoczynał się mniej więcej pod pępkiem i powoli schodził w dół. Normalnie mocne skurcze to były.I tak się to powtarzało, aż mi niedobrze się robiło i nogi nie mogłam podnieść nawet na kilka cm. @nie mam do dzisiaj, jestem w 32 dc, ale tyle mniej więcej trwają moje cykle. Bolą mnie piersi gdzieś od 3 dni. Boje się czy wszystko ze mną ok Miałyście kiedyś coś podobnego?

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

dodam, że staramy się z mężem o dziecko od początku roku. Ale nie prowadze jakis specjalnych obserwacji. Natomiast w dni płodne kochaliśmy się codziennie.

17.07.2012 , g. 6.00 - cudowne, upragnione i wyśnione II KRECHY
aigrene jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-16, 22:04   #1300
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aigrene Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczny, czy to mogą być objawy ciąży czy wręcz przeciwnie, powinnam sie martwić? 2 dni temu dopadł mnie taki ból w dole brzucha, że ruszyć się nie mogłam. Dziwne bardzo silne skurcze, ktore nie ustępowały przez pol godziny, może dłuzej. Po tym czasie zaczęły powoli ustępować co nie znaczy ze calkiem przeszły. Było to ok. 23.00 a jak wstałam o 6 rano to jeszcze coś bardzo delikatnie czułam. Przeraził mnie ten ból bo dotąd nic takiego nie miałam. I teraz zastanawiam się co to mogło być. Ciężko mi określić czy takie bóle wsytepują przed @ bo mnie prawie nigdy brzuch na @ nie bolał. Kilka razy zdarzyło się że coś mnie pobolewało, ale to było inne uczucie niż tym razem. Ból rozpoczynał się mniej więcej pod pępkiem i powoli schodził w dół. Normalnie mocne skurcze to były.I tak się to powtarzało, aż mi niedobrze się robiło i nogi nie mogłam podnieść nawet na kilka cm. @nie mam do dzisiaj, jestem w 32 dc, ale tyle mniej więcej trwają moje cykle. Bolą mnie piersi gdzieś od 3 dni. Boje się czy wszystko ze mną ok Miałyście kiedyś coś podobnego?

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

dodam, że staramy się z mężem o dziecko od początku roku. Ale nie prowadze jakis specjalnych obserwacji. Natomiast w dni płodne kochaliśmy się codziennie.
Mogą być, ale nie muszą , z tego co zauważyłam to większość dziewczyn ma objawy na początku ciąży własnie bóle w podbrzuszu i piersi ale raczej to chyba nie są takie mocne bóle jak opisujesz, a w każdym razie u mnie nie były,,, u mnie to były bóle podobne do tych zapowiadających okres... no i ogólne osłabienie organizmu... Radzę poczekać i się nie denerwować.
Stary 2012-02-17, 08:40   #1301
aigrene
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
Mogą być, ale nie muszą , z tego co zauważyłam to większość dziewczyn ma objawy na początku ciąży własnie bóle w podbrzuszu i piersi ale raczej to chyba nie są takie mocne bóle jak opisujesz, a w każdym razie u mnie nie były,,, u mnie to były bóle podobne do tych zapowiadających okres... no i ogólne osłabienie organizmu... Radzę poczekać i się nie denerwować.
czytałam właśnie, że to raczej nie są takie silne bóle. Ale przy okazji wyczytałam też, ze tak może wyglądać poronienie i dlatego się przestraszyłam. Tyle, ze u mnie nie towarzyszyło temu żadne krwawienie ani plamienie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-17, 09:19   #1302
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aigrene Pokaż wiadomość
czytałam właśnie, że to raczej nie są takie silne bóle. Ale przy okazji wyczytałam też, ze tak może wyglądać poronienie i dlatego się przestraszyłam. Tyle, ze u mnie nie towarzyszyło temu żadne krwawienie ani plamienie.
Teraz to szczerze mówiąc ciężko powiedzieć, myślę że trzeba poczekać i zrobić test.Chyba, że pojawi się krwawienie. U mnie przy staraniu się o dziecko tak było, że myślałam, że to już a nagle się pojawiał okres spóźniony po prostu o kilka dni...
Stary 2012-02-17, 10:36   #1303
Almariel
Zakorzenienie

U mnie też te bóle podobne do tych na @ były duużo delikatniejsze.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-18, 21:54   #1304
Magstera
Przyczajenie

Witajcie! Od jakiegoś czasu stwierdziliśmy z TŻ, że nie będziemy się zabezpieczać. Od tego miesiąca kochamy się do końca, a szczególnie w dni płodne... Ostatnią miesiączkę miałam 2 lutego, więc już od 8 lutego szczególnie zwracaliśmy uwagę na to, aby doszło do zapołodnienia. 15 lutego zrobiłam test (nie mogłam się powstrzymać). Niestety wyszedł negatywnie Od piątku czuję silniejsze kłócie jajników, skurcze macicy i takie dziwne uczucie w pochwie... nawet nie wiem jak mam to opisać... Mam nieodpartą ochotę na seks. Wy też miałyście podobne objawy? P.s. dodam, że mam lekkie (ale naprawde lekkie) zawroty głowy, cały czas jestem rozkojarzona, wszystko leci mi z rąk i przez kilka dni chodziłam spać nawet po 20, co wcześniej zdarzało mi się bardzo rzadko.

Wiem, że test najlepiej zrobić w dniu spodziewanej miesiączki lub tydzień po jeżeli się nie pojawi, ale ja chciałabym wiedzieć już teraz ;p W poniedziałek lub wtorek wybieram się do gin.
Magstera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-19, 06:20   #1305
halwaya
Zakorzenienie

W 13 dc robiłaś test ciążowy?
Owulacja u Ciebie tak szybko zachodzi? W 6 dniu cyklu?

Edytowane przez halwaya
Czas edycji: 2012-02-19 o 06:22
halwaya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-19, 08:34   #1306
gajqa
Wtajemniczenie

GG do gajqa

Cytat:
Napisane przez Magstera Pokaż wiadomość
Witajcie! Od jakiegoś czasu stwierdziliśmy z TŻ, że nie będziemy się zabezpieczać. Od tego miesiąca kochamy się do końca, a szczególnie w dni płodne... Ostatnią miesiączkę miałam 2 lutego, więc już od 8 lutego szczególnie zwracaliśmy uwagę na to, aby doszło do zapołodnienia. 15 lutego zrobiłam test (nie mogłam się powstrzymać). Niestety wyszedł negatywnie Od piątku czuję silniejsze kłócie jajników, skurcze macicy i takie dziwne uczucie w pochwie... nawet nie wiem jak mam to opisać... Mam nieodpartą ochotę na seks. Wy też miałyście podobne objawy? P.s. dodam, że mam lekkie (ale naprawde lekkie) zawroty głowy, cały czas jestem rozkojarzona, wszystko leci mi z rąk i przez kilka dni chodziłam spać nawet po 20, co wcześniej zdarzało mi się bardzo rzadko.

Wiem, że test najlepiej zrobić w dniu spodziewanej miesiączki lub tydzień po jeżeli się nie pojawi, ale ja chciałabym wiedzieć już teraz ;p W poniedziałek lub wtorek wybieram się do gin.
myślę, że na gin. jeszcze za wcześnie.. spooro za wcześnie.. przynajmniej takie jest moje zdanie. O ile chcesz iść po to aby potwierdzić ciążę
gajqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-19, 12:30   #1307
sailormaary
Zadomowienie

Ja byłam w 4 tygodniu i nie powiedział mi na 100% bo to za wcześnie, na USG jeszcze nic nie widać poza taką małą plamką... i to ciężko powiedzieć... a co dopiero w 1 tygodniu
Stary 2012-02-19, 16:29   #1308
Magstera
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
W 13 dc robiłaś test ciążowy?
Owulacja u Ciebie tak szybko zachodzi? W 6 dniu cyklu?
Nie owulacja wg moich obliczeń przypada od mniej więcej od 13-22 lutego, ale już wtedy zaczeliśmy się starać. Wiem, test zrobiłam za szybko, ale nie mogłam wytrzymać... ;p Teraz czekam do dnia kiedy powinnam mieć okres.
Stary 2012-02-19, 16:36   #1309
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Nie owulacja wg moich obliczeń przypada od mniej więcej od 13-22 lutego, ale już wtedy zaczeliśmy się starać. Wiem, test zrobiłam za szybko, ale nie mogłam wytrzymać... ;p Teraz czekam do dnia kiedy powinnam mieć okres.
a do lekarza w tym tygodniu to też moim zdaniem za wcześnie na wizytę.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-19, 16:43   #1310
Magstera
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez gajqa Pokaż wiadomość
myślę, że na gin. jeszcze za wcześnie.. spooro za wcześnie.. przynajmniej takie jest moje zdanie. O ile chcesz iść po to aby potwierdzić ciążę

Na wizytę do gin. idę bo mam silne bóle jajników, a poza tym miałam w planach wizytę kontrolną, bo ostatnio byłam pod koniec sierpnia ubiegłego roku. Wiem, że to za wcześnie by wykryć ciążę, ale chę przy okazji porozmawiać z gin. o tym, że zdecydowałam się na ciążę to tyle

Kiedyś miałam taką sytuację, że dzień po stosunku poszłam po postinor, bo obawiałam się, że to może być wpadka, a gin. po badaniu stwierdziła, że na 100% to nie jestem więc w sumie bardzo doświadczony lekarz może stwierdzić prawdopodobieństwo czy coś się zadziało już dzień po stosunku. No tak, ale w sumie po co się nakręcać ;D

Mam pytanie do obecnych i przyszłych mam - jak szybko zaszłyście w ciążę? Ile cykli Wam to zajęło?

Edytowane przez Magstera
Czas edycji: 2012-02-19 o 16:47
Stary 2012-02-19, 18:41   #1311
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Na wizytę do gin. idę bo mam silne bóle jajników, a poza tym miałam w planach wizytę kontrolną, bo ostatnio byłam pod koniec sierpnia ubiegłego roku. Wiem, że to za wcześnie by wykryć ciążę, ale chę przy okazji porozmawiać z gin. o tym, że zdecydowałam się na ciążę to tyle

Kiedyś miałam taką sytuację, że dzień po stosunku poszłam po postinor, bo obawiałam się, że to może być wpadka, a gin. po badaniu stwierdziła, że na 100% to nie jestem więc w sumie bardzo doświadczony lekarz może stwierdzić prawdopodobieństwo czy coś się zadziało już dzień po stosunku. No tak, ale w sumie po co się nakręcać ;D

Mam pytanie do obecnych i przyszłych mam - jak szybko zaszłyście w ciążę? Ile cykli Wam to zajęło?
myślę, że nie do końca jest tak jak napisałaś ...
Stary 2012-02-19, 19:01   #1312
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Ostatnią miesiączkę miałam 2 lutego, więc już od 8 lutego szczególnie zwracaliśmy uwagę na to, aby doszło do zapłodnienia. 15 lutego zrobiłam test (nie mogłam się powstrzymać). Niestety wyszedł negatywnie Od piątku czuję silniejsze kłucie jajników, skurcze macicy i takie dziwne uczucie w pochwie... nawet nie wiem jak mam to opisać... Mam nieodpartą ochotę na seks. Wy też miałyście podobne objawy?
Cytat:
Sądząc po objawach, to właśnie możesz mieć owulację: stąd kłucie jajników i ochota na seks Test zrobiłaś stanowczo za wcześnie i nie mógł wyjść pozytywnie. Za bardzo się nakręcasz, a to dopiero pierwszy cykl.
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-19, 19:12   #1313
gajqa
Wtajemniczenie

GG do gajqa

Cytat:
myślę, że nie do końca jest tak jak napisałaś ...
też tak myślę.... bo niby jak? ja poszłam pare tygodni po stosunku i lekarz od razu wykluczył ciąże, za tydzień po tej wizycie poszłam do następnego gina i dopiero wtedy było 'coś' widać ale też nie było potwierdzone na 100%. więc się zastanawiam co takiego miał by ujrzeć 'bardzo doświadczony lekarz' ..
gajqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-19, 19:15   #1314
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gajqa Pokaż wiadomość
też tak myślę.... bo niby jak?
Też się zastanawiam, jak to możliwe i nie wiem... Może lekarz stwierdził, że na 100% jest już po owulacji i nie ma możliwości, żeby zaszła? Albo na owulację w tym cyklu w ogóle się nie zanosi? Tak tylko gdybam
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-19, 20:37   #1315
andzya
Zakorzenienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;32412667]Też się zastanawiam, jak to możliwe i nie wiem... Może lekarz stwierdził, że na 100% jest już po owulacji i nie ma możliwości, żeby zaszła? Albo na owulację w tym cyklu w ogóle się nie zanosi? Tak tylko gdybam [/QUOTE]

może po grubości endometrium... nie wiem, nie sądzę. Żeby dzień po stosunku potwierdzić brak ciąży... Przecież starające się dziewczyny biegałyby do lekarzy codziennie, żeby sprawdzić, że się udało.
Stary 2012-02-20, 06:29   #1316
Magstera
Przyczajenie

Dziewczyny było to ponad 6 lat temu i nie pamiętam co sprawdzała gin. dokładnie, ale też byłam zszokowana, że na podstawie zwykłego badania ginekologicznego można stwierdzić czy doszło do zagnieżdżenia czy nie... ale ze 100% pewnością ginekolożka powiedziała, że nie muszę brać postinoru (a wtedy cykle miałam baaardzo nieregularne i nie było to tuż po okresie).

Oczywiście ja jestem realstką i nie nakręcam się jak wariatka, ale naprawdę momentami mam taki ból jajników od kilku dni, że czasami ledwo chodzę to chyba znak, że lekarza muszę odwiedzić. Nigdy tak się nie czułam. Temperatura mojego ciała 36,8, ale może to przypadek... (ok. to są tylko objawy subiektywne, więc najprawdopodobniej pozostanie mi czekać na bardziej realne znaki na zaciążenie).
Stary 2012-02-20, 15:19   #1317
Konto usunięte

Cytat:
może po grubości endometrium... nie wiem, nie sądzę. Żeby dzień po stosunku potwierdzić brak ciąży... Przecież starające się dziewczyny biegałyby do lekarzy codziennie, żeby sprawdzić, że się udało.
Wyobraziłam to sobie

Cytat:
Dziewczyny było to ponad 6 lat temu i nie pamiętam co sprawdzała gin. dokładnie, ale też byłam zszokowana, że na podstawie zwykłego badania ginekologicznego można stwierdzić czy doszło do zagnieżdżenia czy nie... ale ze 100% pewnością ginekolożka powiedziała, że nie muszę brać postinoru (a wtedy cykle miałam baaardzo nieregularne i nie było to tuż po okresie).

Oczywiście ja jestem realistką i nie nakręcam się jak wariatka, ale naprawdę momentami mam taki ból jajników od kilku dni, że czasami ledwo chodzę to chyba znak, że lekarza muszę odwiedzić. Nigdy tak się nie czułam. Temperatura mojego ciała 36,8, ale może to przypadek... (ok. to są tylko objawy subiektywne, więc najprawdopodobniej pozostanie mi czekać na bardziej realne znaki na zaciążenie).
Nie wiem, jakim cudem Twoja lekarka mogła sprawdzić, czy nie doszło do zagnieżdżenia, skoro dochodzi do niego dopiero kilka dni po stosunku. Naprawdę dziwne.
Co do Twoich objawów - jajniki bolą mnie przy owulacji i myślę, że wiele innych dziewczyn też. A temperatura w drugiej fazie cyklu, po owulacji, rośnie i spada dopiero tuż przed okresem. Więc to normalne, że masz taką temperaturę.
Stary 2012-02-20, 16:45   #1318
aigrene
Raczkowanie

Cytat:

Rozumiem Twoje podekscytowanie całą sprawą. Kiedy zdecydowaliśmy się zmężem, że zaczynamy się starać to przez pierwsze 3 dni po stosunku wyobrażałam sobie nie wiadomo co. Po 7 dniach zrobiłam pierwszy test bo już wytrzymać nie mogłam. Ale że ten pamiętny stosunek był na 6 dni przed spodziewaną @ to nie było raczej szans na zapłodnienie. Ale tak się nakręciłam, że nawet jak już @ dostałam to musiałam i tak wykonać drugi test. Teraz jestem po pierwszym całym cyklu starań i od tego tez cyklu liczę swoje starania o dzidziusia. Niestety dzisiaj zrobiłam test i wyszła jedna krecha. Wiem, że decyzja o staraniu jest czymś wyjatkowym, ale trzeba sie uzbroić w cierpliwość, bo zbyt szybkie kroki w postaci robienia testów i wizyt u lekarza moga Cię tylko niepotrzebnie wprawić w zły humor. Najlepiej poczekać do dnia spodziewanej miesiaczki. I tak Ci nic nie ucieknie, a po co się denerwować na zapas.

Stary 2012-02-20, 17:13   #1319
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Po pierwsze, jeśli miałaś ost @ 2 lutego to musiałabyś mieć baaardzo krótkie cykle, by zaciążyć 8.
Po 2 - lekarka nie stwierdziła, czy było zagnieżdżenie czy nie, sprawdziła prawdopodobnie w którym momencie cyklu jesteś i wiedziała po prostu, że niemożliwe byłoby zajście. Wbrew pozorom zajść w ciążę nie jest łatwo, i płodnych dni jest tylko kilka w miesiącu (24h po owu + ew. kilka dni wcześniej, bo plemniki mogą przetrwać kilka dni w drogach rodnych).
Stary 2012-02-20, 21:25   #1320
Magstera
Przyczajenie

Jestem po wizycie. Na moich jajnikach nie widać torbieli (na szczęście, bo już się bałam, że może być i to). Niestety całe podbrzusze mnie boli
dalej jak nigdy. Muszę się uzbroić w cierpliwość.
Tabletek przeciwbólowych nie będę łykać, bo po co się truć (jakoś to przeżyję). Moje piersi stały się bardzo wrażliwe. No cóż czekam do @ (4 marzec), której mam nadzieje nie będzie Jak nie wyjdzie to będziemy próbować dalej. Mam jednak nadzieję, że uda się za pierwszym razem. Moje dni najbardziej płodne przypadły na 16 i 17 luty oraz dwa dni przed i dwa dni po (wtedy kochaliśmy się z TŻ ). Pozdrawiam wszystkie starające się.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości