|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
W końcu się dopchałam do komputera
![]() My od wczoraj się spacerkujemy ![]() ![]() Pearl też liczyłam na ten artykuł o szczepionkach... Jutro też zostaję sama z Małym w domu, to jak przyśnie, to go poszukam. Też się troszkę boję zostać z nim całkiem sama ![]() Dziewczyny karmiące piersią jak u Was wygląda karmienie? U mnie jest tak, że Mały je 5 minut, potem dłuższa chwila na odbicie, potem znowu dostawiam, raz załapie raz nie, bo albo odpoczywa albo pręży się na kupkę. No to czekam aż ją zrobi do końca, bo robi na 3 ![]() ![]() Idziemy jutro do przychodni na ważenie i mierzenie ![]() ![]() Coś jeszcze miałam pisać, ale oczywiście zapomniałam... ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Już wiem, co miałam napisać ![]() Mi chusteczki Huggies się ani nie darły ani nie powodowały podrażnień, więc jestem z nich zadowolona. Teram mam pampers i tutaj średnio mi się podobają, bo są strasznie mokre i mam wrażenie, że dupka jest po nich podrażniona, więc wycieram ją jeszcze dodatkowo papierem toaletowym ![]() ![]() Co do pieluch, to używam pampers i dady. Dady są troszkę sztywniejsze, ale ani Mały ich nie przesikuje ani nic, więc wg mnie są ok i na pewno jeszcze je kupię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4802 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Ogłaszam wszem i wobec, że akcja kolka uważam za rozpoczętą!
![]() ![]() ![]() ![]()
#4803 | |
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Tylko się tak w jednym temacie wypowiem, i lecę bo zaraz będziemy szykować kąpiel ![]() Cytat:
![]() ![]() Buziaki ![]()
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-03-04 o 19:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4804 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4805 | |||
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedzi w sprawie chusteczek. Nam się kończą zapasy pampersów i jutro pojedziemy na zakupy i w rossmannie kupię pieluchy na spróbowanie i chyba kupię po paczce różnych chusteczek to się przekonam
![]() Jak widać co jednym zupełnie nie pasuje innym pasuje najbardziej... pearpearl a może zapytajcie jeszcze innego pediatry? Bo to się wydaje naprawdę dziwne. Ja zauważyłam, że jak Julek za dużo zje to konkretnie mu się konkretnie ulewa i kilka razy też mocno sobie beknie - i przestaje płakać... Cytat:
Cytat:
Haniula ![]() kropeczka1984 u nas karmienie z tygodnia na tydzień wygląda lepiej. tz krócej. Ale raczej nie było tak, że mały przysypiał. I w ciągu karmienia czasem biorę do odbicia raz - jak widzę, że się nachapał, czasem biorę po karmieniu, a czasem wcale. No i nie przewijam w trakcie. Może z czasem wasze karmienie będzie trwało coraz krócej. Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4806 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też się boję jutrzejszego dnia bo jedziemy autem z Asią do sąsiedniego miasta do okulisty... jakoś muszę sobie poradzić ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4807 |
Zakorzenienie
|
Agatek to raczej nie jest kwestia tego ze są za małe, moja Lenka wazy jak sądze koło4kg i jest drobniutka wiec w 3 by pływała
![]() ![]() ![]() U nas tez sie zaczela chyba robic ciemieniucha ![]() ![]() Mysle ze od tego ze zaczelam kąpac ją co 2 dzien w oilatum a nie codziennie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4808 |
Zakorzenienie
|
hmm, my też od jakiegoś czasu kąpiemy w oilatum co drugi dzień.. i ciemieniucha zaczęła się robić. Myślisz, że to może mieć wpływ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogole, czy z ciemieniucha jest coś tak jak z kolkami? ze wystepuje w jakims okresie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4810 | ||||
Zadomowienie
|
Podczytywalam dzis was tylko na telefonie a tam kijowo sie odpisuje, ciagle musze poprawiac tekst i slabo cytuje sie
![]() Wczoraj ważyliśmy naszego Olka i waży już 6,1 kg ![]() ![]() W temacie zareczyn nie bede sie wypowiadac bo po przeczytaniu roznych opisow co po niektorych waszych zareczyn tyko dzis zrobilam wyrzut mojemu tztowi ![]() nie bylo ani kwiatow, ani romantycznej kolacji ![]() Cytat:
na głowie nie mamy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() nam na takie krostki poradzili wyłącznie kąpiel w oilatum/emolium plus taki krem i żadnych maści na recepte nie dostaliśmy smaruje krochmalem i odstawiłąm mleko, masło, ser biały i jogurty i zauważyłam dziś poprawę - pytanie czy od odstawienia nabiały czy od krochmalu ![]() ![]() Cytat:
potem skonsultowalam to z pediatra i powiedziala ze taka temp jest wlasciwa dla dziecka i nie ma sie co obawiac ze to jakis stan przedgoraczkowy
![]() |
#4811 |
Wtajemniczenie
|
pisze jedna reka, wiec przepraszam za brak pogrubien i wielkich liter
moja siostra najstarsza jest w ciazy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! ale ekstra jestem pierwsza osoba,ktorej powiedziala....na razie mam milczec,wiec tutaj sie wykrzycze!!!!!!!!!!!! kiedys sie dlugo starali, pozniej totalnie odpuscili i prosze !!!!! superancko ![]() nietopik bedzie mial kuzyna/kuzynke w swoim wieku ![]() ![]() ![]() ![]() kropeczka, kamciurka, tu mam cos takiego, a tej strony jak madrze szczepic bede szukac, no albo wy poszukajcie w tym watku agatek, no to czas start jak twoja przestanie, to moj zacznie i tak do rana ![]()
#4812 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4813 |
Wtajemniczenie
|
zuzik,
![]() ![]() a olek jaki smoczurek ![]()
#4814 |
Rozeznanie
|
do tej pory kupowalam pampersy premium care 1 - od 2,5do 5kg,teraz chcę kupic większe.Bartek waży 5.100 i niewiem które kupic czy od 3-6 czy od 4-9????????
|
![]() ![]() |
![]() |
#4815 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() moj Olek tez bedzie miał kuzyna z in vitro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4816 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4817 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() te 150+ 70 to była jednorazowa akcja ![]() ![]() T. je średnio 120 ml mm i to mu wystarcza na 3,5-5 godzin ![]() Cytat:
Cytat:
![]() co do pieluch, to u nas Dada + Pampers, tzn. Dady zostało nam ok. 20 szt. a tydzień temu odkupiliśmy prawie 200 pampersów 2 za 40 zł, więc najprawdopobniej T. nie zdąży ich wykorzystać ![]() no i zdobyczna paczka Dady 3 już czeka ![]() ________________________ Byliśmy na imieninach, T. oczywiście swoim zwyczajem przespał prawie całe wyjście ![]() ![]() teraz słuchamy kołysanek Turnaua, zaraz mleczko i niuniu ![]()
![]() |
#4818 |
Raczkowanie
|
Moja siostra też spodziewa się dzidziusia. Ma termin na wrzesień, czyli bobas będzie z tego samego roku, co Tymotek
![]() My używamy pieluch Dada i jesteśmy bardzo zadowoleni. Huggisy też nam podeszły, ale są droższe, to po co przepłacać:p Po Pampersach Tymek dostał odparzenie. Co do chusteczek to: Pampers (chyba niebieskie) okropnie nam śmierdziały, ale nawilżenie całkiem ok rossmanowskie różowe - zbyt suche, po Dzidziusiu Kindii znów odparzenie (albo to po antybiotyku - jeszcze sprawdzimy ![]() teraz zaczęliśmy używać Bambino - na razie w porządku, ale tylko przy jednym przewijaniu użyliśmy |
![]() ![]() |
![]() |
#4819 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() my od lekko ponad 5kg lecimy na 3 bo mi 2ki przesikiwał
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4820 |
Rozeznanie
|
Inutil Ty chyba masz ten stanik, tak?
http://moda.allegro.pl/biustonosz-do...181180644.html Jak on wypada rozmiarowo? Jesteś z niego zadowolona? |
![]() ![]() |
![]() |
#4821 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo ja podałam najpierw espumisan, teraz delicol i w sumie po tym drugim widze efekt, bo drugi dzień z rana jest kupka bez problemowa, troszke zielonkawa, ale myślę, że to przez mm, położna widziała tą kupkę i nic nie mówiła. Ale przynajmniej dziecko mi się nie męczy z kupkami, mimo, że mleko ma bebilon comfort na kolki i zaparacia. Boje się, że mnie pediatra opierniczy, że nie zapytałam czy mogę podawać ![]()
![]() |
#4822 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4823 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() http://www.nokaut.pl/szukaj/pieluszk...5kg-78szt.html http://www.sklep.smykus.com/pl/p/Pam...kg-78-szt/1245
![]() |
#4824 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeszcze wyrzuty mi robil ze bez pierscionka i nie na kolanach mu sie oświadczam ![]() ale zgodził się ![]() a potem jak co do czego przyszło to sam sie oświadczył, w samochodzie, po kupnie pierścionka wybranego przeze mnie ... tez używam niebieskich i jestem z nich zadowolona. Pampersy były dla mnie za mokre. Co do pampersów to miałam do czynienia z pampersami zielonymi (super) a teraz mam te premium care i juz nie są takie super. Jak sie skończą to spróbuje babydreamu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4825 |
Zadomowienie
|
witam mausie
![]() my używamy jeszcze 1 pieluszek i tak: hugisy takie sobie (te z wycięciem), rossmanowskie strasznie sztywne i przeciekają ;/ niestety pasują te najdroższe pampers ![]() ![]() jak wcześniej pisałam nas chusteczki hugis uczuliły a kupiłam ich w promocji całą masę ![]() a propo pierścionka: mój tż go kupił i mi oznajmił: kupiłem ci pierścionek niedługo ci go dam ![]() ![]() wklejam moją niunię tutaj bo coś mi w klubie nie wychodzi ;/
moja mała mahttp://www.mamacafe.pl/suwak/12868.png http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120922310713.html Edytowane przez agacia_cz Czas edycji: 2012-03-05 o 08:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4826 |
Wtajemniczenie
|
Siema Mamuski
![]() U nas wieczor poprzedni pelen wrazen. Naogladalismy sie z tztem 5 metod na uspokojenie nawet najbardziej "utrapionego" szkraba wedlug dr. Harvey karpa i stwierdzilismy, ze zastosujemy je u naszego Dzona. Najpierw sie ciasno zwiazuje dziecko kocykiem, pozniej kladzie na brzuszek, kolysze glowka, robi sie mu takie dlugie "szszszszszszszszsz" do ucha i na koncu daje smoka. Pierwsza proba - normalnie jak bysmy za pomoca pilota wylaczyli placz i Dzon usnal. Ja juz zadowolona, oczami wyobrazni widzialam siebie wyspana, wypoczeta i usmiechnieta, wychwalalam wspomnianego wyzej doktorka pod niebiosa, az tu Dzon sie obudzil, ryk, druga proba skonczona fiaskiem, a trzecia doprowadzila do jeszcze wiekszego ryku niz byl wczesniej. Bede jednak probowac dalej, tylko z innym kocykiem (mialam polarkowy i moze bylo mu za goraco) i tz musi zobaczyc, jak ten doktorek trzymal te dzieciaczki,bo moim zdaniem moj D. nie robil tego odpowiednio, a podobno decyduja nawet centymetry. W ogole ten dr twierdzi, ze noworodki nie sa gotowe do przyjscia na ten swiat po 9 miesiacach i pierwsze 3 miesiace zycia nazywa ich 4 trymestrem i podobno niewiele dzieci placze przez kolki,tylko dlatego, ze nie czuja sie bezpiecznie na tym swiecie i te jego metody to tak jakby iluzja zycia plodowego... Ech, sie rozpisalam ![]() Dzisiaj moj pierwszy dzien z Dzonem one by one ![]() ![]() Co do chusteczek, to my na razi mielismy pampers i bambino i te drugie duzo bardziej podeszly i mojej Mamie, i tztowi, i mnie. Planuje jednak przy najblizszej okazji kupic rossmana. Testowalam wczesniej zielone na sobie i byly ok. Miesiste i dobrze nawilzone - nie za mocno, nie za malo. A i sklad maja duzo bardziej przyjazny i naturalny. Czy Wy tez zaczelyscie sie troche garbic po ciazy??? Ja widze, ze musze sie strasznie pilnowac,a jak nie mysle o plecach, to co spojrze w lustro, siedze albo stoje mega zgarbiona :/ Dzisiaj u nas 0 stopni, ale piekne slonko i bezchmurne niebo. Czy w takim wypadku wychodzilybyscie z dwutygodniowcem na spacerek?
#4827 |
Zakorzenienie
|
Zapomniałam sie pochwalić, że dzis jestem z Hanulcem sama bo tz urlop sie skończył.
Nie jest tak źle jak myślałam. W ogóle nocka była super. Mała jak zasnęła o 9 tak obudziła sie o 2.45 zjadła, zkupsztalała się i spała do 7. od 7 buszuje, je i próbuje ze mną gadać na zmianę. Wydaje takie fajne dźwięki z siebie że nie wyrabiam ze śmiechu ![]() ![]() ale od rana mam wojne z tesciową ![]() mają z babką nową teorie na znamię na bródce Hani. UWAGA ! mąż mnie rybą wystraszył, bo znamię ma taki kształt rybki ![]() Nidługo będą gadać, że ma znamie w kształcie rybki bo w pierwszy dzień rybek sie urodziła ![]() Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2012-03-05 o 08:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4828 | |||
Zadomowienie
|
Dzień dobry Mamusie
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() dzięki za rady z tymi krostami ![]() nie mogę się ich pozbyć tymi maściami, które lekarz przepisał a miały zniknąć w ciągu 3-4 dni ;/ jak nie przejdą do połowy tygodnia to nas pewnie czeka znowu wizyta ;/ co do pieluch, bo widziałam, że pisałyście, to mi podpasowały bardzo pieluszki z rossmana i używam ich na zmianę z pampersami ![]() chusteczek używam z nivei, mała najlepiej je toleruje kurcze muszę kupić inny leżaczek, Natalka dostała z FP i mi nie pasuje ;/ i wogole dziwnie się w nim buja, będzie lepszy jak będzie starsza ![]() aaaa i mam pytanie do Mamuś, które mają łożeczka turystyczne ![]() jakie polecacie? gdzie kupowałyście? temat stary, ale muszę kupić takowe niedługo i może coś podpowiecie ![]() miłego dzionka jak Bestia pozwoli to jeszcze zaglądnę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4829 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja bym z małym wyszła na dwór, bo jest słoneczko, więc będzie mu ciepło ![]() ![]() Dzisiaj w nocy znowu schizowałam. Mały obudził się o 23 (dla mnie to noc, bo jak on zasypia o 20-tej, to ja szybko się myję i też idę spa, żeby troszkę snu załapa ![]() ![]() A jak wstał o 6.15, to szybko (czyli 1h :/ ) go nakarmiłam, potem mycie włosków i jeszcze pranie, bo Mąż wychodził z domu i sama zostaję, więc chciałam coś jeszcze zrobic. Takim sposobem już mam jedno pranie zrobione, drugie czeka na wywieszenie, siebie już mam ogarniętą ![]() ![]() Jeszcze napiszę, że bałam się jak to będzie, jak będę sama w domu i przyjdzie listonosz. No i się doczekałam ![]() ![]() ![]() ![]() Idę rozwiesic pranie, umyc schody i jak Mały będzie jeszcze spał, to do Was zajrzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4830 |
Raczkowanie
|
Helpppp
nie daję rady z odparzeniami. jak mieliśmy pierwszy raz pomogła mąka, wietrzenie, nieużywanie chusteczek i dwie maści na receptę - odparzenie miało takie krwiste placki Teraz pupa jest mocno zaogniona od trzech dni i nic nie pomaga ![]() Macie jakieś pomysły i jak wyglądało u was odparzenie ?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.