Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 2012. - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-04, 15:40   #4771
Mijus
Rozeznanie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Hej
Tylko Was kochane podczytuje na raty ostatnio bo jakoś mało czasu i do tego weekend z tż to wiadomo, że więcej czasu poświęcam jemu
Byliśmy dziś 2 godziny na spacerze i tż zaprosił nas do restauracji ( mamy dziś 5 rocznicę). Wieć Gabi zaliczyła dziś swoją pierwszą knajpę
Pisałyście o oświadczynach....moja połówka jak byliśmy na wakacjach w domku letniskowym, w nocy zszedł na dół i zapalił 130 świeczek ( takich podgrzewaczy), na stole postawił 2 kieliszki i wino, różę i pudełeczko z pierścionkiem. Przyszedł na górę, obudził mnie i kazał zejść na dół bo musi mi coś pokazać...jak to zobaczyłam odrazu wiedziałam o o co chodzi
Na drugi dzień w ramach dodatku zabrał mnie na weekend do Zakopanego ach....to było piękne

Mam pytanko - czy któraś używa termometru elektronicznego z Canpolu? Nie mam instrukcji i nie wiem czy po piknięciu jest prawidłowy odczyt, czy trzeba jeszcze mierzyć jakiś czas
Czy Wasze dzieciaczki się ślinią? Gabi ma 24 dni i zaczeło jej lecieć z buzi
Stary 2012-03-04, 15:43   #4772
bambusiek
Zakorzenienie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
jakoś nie mogę wkleic fotek do klubu więc wklejam tutaj
Super

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Używa któraś chusteczek do pupy z rossmanna??

Bo my jedziemy na Nivea (od Huggisów odparzenia są, Pampersa też mi nie pasowały) a na nich zbankrutować można
My poza pierwszą szpitalną paczuszką Pampersa, od samego początku
Jak dla mnie rewelacja - dobrze wilgotne, duże, no i zero uczuleń/odparzeń

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
Mój Hubik jesli jeszcze jutro nie wyjdzie to zarobił moja grupa na studiach obstawiała kiedy się urodzi i ostatni termin to 5.03. nikt nie przypuszczał że będzie później.... a tak idzie kasa dla niego.
Już myślę ,że może mu jakąś świnkę kupimy...albo zalożymy konto na pieniążki..

miłego dzionka życzę
Hehe... a jaka jest pula

My niedługo idziemy na imieniny do teściów, T. wygalantowany leży sobie u tatusia na klacie
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 15:55   #4773
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Hej
Tylko Was kochane podczytuje na raty ostatnio bo jakoś mało czasu i do tego weekend z tż to wiadomo, że więcej czasu poświęcam jemu
Byliśmy dziś 2 godziny na spacerze i tż zaprosił nas do restauracji ( mamy dziś 5 rocznicę). Wieć Gabi zaliczyła dziś swoją pierwszą knajpę
Pisałyście o oświadczynach....moja połówka jak byliśmy na wakacjach w domku letniskowym, w nocy zszedł na dół i zapalił 130 świeczek ( takich podgrzewaczy), na stole postawił 2 kieliszki i wino, różę i pudełeczko z pierścionkiem. Przyszedł na górę, obudził mnie i kazał zejść na dół bo musi mi coś pokazać...jak to zobaczyłam odrazu wiedziałam o o co chodzi
Na drugi dzień w ramach dodatku zabrał mnie na weekend do Zakopanego ach....to było piękne

Mam pytanko - czy któraś używa termometru elektronicznego z Canpolu? Nie mam instrukcji i nie wiem czy po piknięciu jest prawidłowy odczyt, czy trzeba jeszcze mierzyć jakiś czas
moj się ślini jakby nie to, ze ma 7 tyg pomyślałabym że zaczyna ząbkować...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 16:18   #4774
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Inutilci ludzie mają dwójke dzieci. Dwie, rozbestwione, niewychowane dziewczynki. 6 i 7 lat mają, jak ostatnio byli u nas to myślałam, że dom sie zawali. Biegały,przewracały wszystko, nawet TŻta biły dla zabawy !! Cyrk jakiś tutaj był. Kiedy powiedziałam, żeby tak nie wrzeszczały, bo Lila śpi to ich mama powiedziała, żebym nie przyzwyczajała dziecka do idealnej ciszy. A mi o idealna cisze nie chodziło, ale chociaz zeby nie piszczały jak poj.ebane.
bez komentarza... uwielbiam takich ludzi. Tż ma kuzynkę, która miała bliźniaki i karmiła je piersią dość długo. Od początku karmiła co 3 godziny z zegarkiem w ręku. Nie ważne, że dzieci wrzeszczały i głodne były...

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
My poza pierwszą szpitalną paczuszką Pampersa, od samego początku
Jak dla mnie rewelacja - dobrze wilgotne, duże, no i zero uczuleń/odparzeń
super, a jakich używasz? Bo są różne z tego co widziałam, różowe, zielone i niebieskie
Stary 2012-03-04, 16:30   #4775
dph
Rozeznanie

Cytat:
[LEFT]Dzień dobry!

Nadrobiłam ostatnie dwie strony

Kurcze, zastanawiam się, czy z Julkiem wszystko w porządku... bo nie podnosi głowy do góry jak leży na brzuchu. Nie lubi jak go tak kładę. Zaraz jest płacz. Za o jak trzymamy go pionowo - tak do odbicia to głowę trzyma
A tu na Agatkowym zdjęciu Kinia ładnie podnosi główkę :confubsed:

Neska, dobrze, że już w domu i Igor ma się dobrze

Ja mam taki klin i Julek na nim śpi
Ja wogóle nie robię takich rzeczy

wow, super, nasze oświadczyny takie sobie (bo niespodzianki nie było, bo znalazłam wcześniej przez przypadek pierścionek w szufladzie tż )

hej, fajnie, że w domku już jesteście
co do odciągania itp. nie pomogę, sama mam z tym problemy

tamponów chyba nie można, bo jeszcze się oczyszczamy, tak mi się wydaje.

A ja też nie chodzę do lekarzy, jedynie alergologa mamy ale to ze względu na buzię...
poza pediatrą nigdzie nie byliśmy. nikt nic nie mówił

zniknie, zniknie, ja mam momenty, że ryczeć mi się chce jak na siebie patrzę, a są momenty, że olewam i myślę, że będzie jak będzie...

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Używa któraś chusteczek do pupy z rossmanna??

Bo my jedziemy na Nivea (od Huggisów odparzenia są, Pampersa też mi nie pasowały) a na nich zbankrutować można
my mamy chusteczki z rosmana i nie są za fajne przede wszystkim są za suche
Stary 2012-03-04, 16:43   #4776
Lucy1111
Zakorzenienie

witajcie

nie wiem, co komu miałam napisać, bo czytam z doskoku...

melduję tylko, że odpadł nam dziś pępuszek

Inutil, kurde.... czyli to wina huggisów od wczoraj ich używam i emila ma odparzony tyłek
nivea wg mnie sa za suche. pampersy były ok.
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 16:52   #4777
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

dph a jaki masz kolor? Bo może one się czymś różnią ?

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
melduję tylko, że odpadł nam dziś pępuszek

Inutil, kurde.... czyli to wina huggisów od wczoraj ich używam i emila ma odparzony tyłek
nivea wg mnie sa za suche. pampersy były ok.
za pępuszek

No chyba te Huggisy do są. tak jak dziewczyny pisały, rozdzierają się no i nas uczulają... a ja kupiłam w ciąży 4-pak chyba zużyję je do wycierania kurzu
A jakie nivea masz? te pure&fresh czy soft&cream?

Edytowane przez inutil
Czas edycji: 2012-03-04 o 16:53
inutil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 16:55   #4778
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
dph a jaki masz kolor? Bo może one się czymś różnią ?

za pępuszek

No chyba te Huggisy do są. tak jak dziewczyny pisały, rozdzierają się no i nas uczulają... a ja kupiłam w ciąży 4-pak chyba zużyję je do wycierania kurzu
A jakie nivea masz? te pure&fresh czy soft&cream?
a ja kupiłam 3 trzypaki
mam nivea pure&fresh kupione w rossmannie w promocji
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 17:00   #4779
*Agatek*
Zakorzenienie

Hej dziewczyny- ja na jednej nodze mamy problem z małą

Poszłam wczoraj na spacer, a był straszny wiatr- choć chroniłam jak mogłam i jeździł wózek w 1 stronę pod wiatr... od wczoraj jest niespokojna, płaczliwa, wyła wczoraj strasznie... nie chciała mleka jeść!!!!!!! broniła się jak tylko mogła... w końcu wzięliśmy ją na śpiocha. Poszła spać przed 2 w nocy i o 6 pobudka bo głodna, ale zjadła normalnie... za to o 10 już nie. Darcie się, mleko nie... uspokajałam ją, a jak było ok, szybko butla w dziub i tym sposobem wypiła mleko. Jak z nią chodziłam to ok, jak do łóżczka to ryk... zmierzyłam temperaturę- stan podgorączkowy ma 37, 2 dlatego od wczoraj tak się zachowuje, po tych pieprzonych szczepionkach!!

Wczoraj jeszcze zieloną kupkę zrobiła, ale moja mama mówi, że to przez te szczepionki na pewno... jeszcze tak nie wyła jak wczoraj, masakra była a ja zganiałam na kolkę, a dopiero o 10 zaświtało mi, że może ma gorączkę dałam jej czopka. Dobrze, że dziś wypiła na razie 40 ml herbatki rumiankowej, ale przez te szczepienie płacze łzami i nie wiem 'czy to już'? czy to efekt uboczny... i ma katar Zobaczę niedługo temperaturę i wtedy albo załączę znów czopa albo nie wiem

Mam wyrzuty sumienia bo w końcu nie wiem czy ją zawiało czy to po tych szczepionkach w czwartek szczepienie, w pt była marudna, a od wczoraj cyrki
Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
super
ja też żadnych fajerwerków nie miałam spytał "to jak będzie zostaniesz tą żoną" w kuchni...
to się też widzę postarał mój dał mi 'prezent urodzinowy' a ja żartem "pierścionek zaręczynowy??" a on 'tak' lipa!
Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
WOW ale bajer

Mamy w domu ogromniastą wannę, więc dziś nalaliśmy do niej duuużo wody i się z Alanem w niej pluskaliśmy. Było super. Był taki szczęśliwy, pływał żabką Po takich wodnych fikołkach dostał papu i padł spać. Mam już dla niego pieluchy na basen, muszę jechać zapisać nas do jakiejś grupy i będziemy żabkować w basenie.

Jutro jedziemy do moich rodziców na obiadek imieninkowy, będzie moja siostra z rodzinką. I jedziemy na gokarty - obok moich rodziców niedaleko Konstancina otworzyli nowy tor. bruuuumm uwielbiam jeździć wszystkim...
zazdroszczę wanny mam prysznic moja mała też uwielbia się pluskać to się chłopczyna wyszalał!!!
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość

Twój to przynajmniej sie oświadczył Tobie , ja swojemu sama sie oświadczyłam
no to pięknie długo się zastanawiał??

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 17:06   #4780
*Agatek*
Zakorzenienie

ranula u mnie nawał krótko trwał, ale wyłam z bólu odciągałam laktatorem żeby sobie ulżyć i często przystawiałam do piersi...

Natalia piękne zdjęcia!

Haniula a jak Twoje oświadczyny wyglądały? co do wizyt u lekarzy- ja nie byłam jeszcze, tylko na bioderkach i na szczepionce, a wizyta patronażowa dopiero do mnie ma przyjść

Anulka_86 - 5 km?? podziwiam! ja po 2 km się czuję zmęczona oby coś się zaczęło dziać!

dph kurcze a chciałam z rossmana babydream kupić a piszesz, że suche dla mnie dady są za mokre i używam ich obecnie, ale wycieram potem dupacza do sucha
Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Gratuluję 5 rocznicy! no i zazdraszczam knajpy

Ja używam elektronicznego z canpolu i jestem zadowolona. Wkładasz w tyłek, pikasz i odczekać trzeba koło 2 minut i on piszczy długo aż sama go nie wyłączysz I moja Kinia też się ślini czasem
Cytat:
wow, super, nasze oświadczyny takie sobie (bo niespodzianki nie było, bo znalazłam wcześniej przez przypadek pierścionek w szufladzie tż )
"ooo a to dla mnie??" moja podnosi główkę już od 3 tyg życia, silna kobiecina no i trzyma sztywno, może to zależy od dzieciaka po prostu... daj mu czas!
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
no no zaszalał chłopina
Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Agatku, ale pięknie sie postarał Twój brat Oryginalne oświadczyny
Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
wow ale super oświadczyny myślałam że takie rzeczy to tylko w filmach
hehe ale to ten gorszy brat on taki cwaniaczek co wszystko załatwi i wie wszystko lepiej no zazdroszczę trochę im kurka...

Stary 2012-03-04, 17:15   #4781
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Kurczaczek, aż dech z cyckach zapiera
A dodaj jeszcze kilka z A. (nie bij proszę )
aj tam aj tam zdjęc z A. nie mam nowych next time się postaram specjalnie dla Ciebie
Cytat:
Agatku się nie łam, bo ja Ci opowiem jak się mój EX oświadczył:
jesteśmy u mojej kumpeli na kawce; on wyjechał gdzieś autem; za jakiś czas przyjeżdża z powrotem; wychodzę na podwórze; a on mi po prostu daje pierścionek
NA PARKINGU U MOJEJ KOLEŻANKI heehee
Ty chociaż miałaś 18stkę

joo na 18stke ale w pokoju sam na sam.. tzn szwagier był świadkiem też miałaś widzę cool oświadczyny
Cytat:

A jeszcze jeden numer Wam opowiem
Mój dobry kumpel B. stwierdził, ze będzie nietuzinkowy i sprawi swojej wtedy jeszcze dziewczynie extra prezent na Walentynki:
wziął ją w szczere pola za bloki (wtedy śniegu po pachy jakoś było), kazał jej się odwrócić i zamknąć oczy, po czym wyciągnął siu.siora i wysikał na tym śniegu serce
ale fazaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Cytat:

Pear zastanawiałam się jak można piersią przekarmić dziecko Bo tak jak na temat karmienia i wielu rzeczy to co lekarz/pielęgniarka/położna to inna opinia to chyba KAŻDY mi mówił, że piersią nie da się dziecka przekarmić, bo je tyle ile potrzebuje, a jak zje więcej to nadmiar wydali. No i mleko matki 'przelatuje' przez dziecko. Jak sobie radzisz przetrzymując Dżona?
też mi położna mówiła, że nie można przekarmić dziecka karmiąc piersią

Boroo przykro mi, że na samym poczatku miałaś tyle problemów nie dziwię Ci się, że biegasz często i gęsto Na pewno przez to jesteś silną kobietką

Lucy za pępek! W końcu!

Inutil ja często wycieram kurz nasączonymi husteczkami jak nie mam innych...

Stary 2012-03-04, 17:28   #4782
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

my uzywamy chusteczek z rossmana rozowych. dla nas super i tanie 4pak za 13 zl nivea nam nie podeszły...
Stary 2012-03-04, 18:19   #4783
MissZuzia
Zadomowienie

Inutil my w szpitalu uzywalismy niebieskich Nivea i byly b dobre. W domu Kindi ale to szajs jak dlamnie,b suche. Teraz mam zielone pampersa i sa super.

Agatku temp 37.2 to nie jest Stan podgoraczkowy. Pytalam sie pediatry u nas, bo Olem mial po szczepionce taka sama tempke

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58

Edytowane przez MissZuzia
Czas edycji: 2012-03-04 o 18:21
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 18:29   #4784
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
Agatku temp 37.2 to nie jest Stan podgoraczkowy. Pytalam sie pediatry u nas, bo Olem mial po szczepionce taka sama tempke
no to ja już nie wiem po czopie spała dobre 3 h... może bolało ją udko, bo miała zaczerwienienie i guzkowate miejsce- teraz zeszło zaczerwienienie, ale guzek nadal jest i robi się siniak nie wiem sama co to już jej dolega kurza twarz

po 6 h po czopie z temp 37,2 jest 37 i dałam jej czopa doraźnie na noc. Na opakowaniu jest napisane, że czopów używa się: "bolesne ząbkowanie, po szczepieniach, objawowe leczenie stanów grypopodobnych i przeziębienia, gorączka". Tylko nie wiem dlaczego jest osobno napisane po szczepieniu/gorączka

Ma zapchaną lewą dziurkę, przed chwilą odciągałam i ryk w niebogłosy a ile tego odessałam i nadal słyszę, że ma i charczy mi

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Cytat:
my uzywamy chusteczek z rossmana rozowych. dla nas super i tanie 4pak za 13 zl nivea nam nie podeszły...
spróbuję next time u nas pampersy ok, ale ekstra drogie i można zbankrutować dostaliśmy i mamy 4 opakowania i jeszcze 1 dady i 1 w użyciu po pampersach spróbuję rossmanowskich

Stary 2012-03-04, 18:32   #4785
n1kotynka
Zadomowienie

tyle mnie nie było znów, ze już Was chciałam szukać na odchowalni

kurcze moja mała dostała jakiejś wysypki na twarzy, byłam z nią u dwóch lekarzy i jedna twierdziła, że to pótówki, więc ja zostawiłam i się jej zaogniło na całą twarz ;/ aż alegrolg przepisał jej maści i powiedział, że ma AZS i trądzik niemowlęcy ;/ i przez to cały tydzień mi się Natalka drze jak nie wiem ;/ sił już nie mam, teraz chwile leży pod karuzelą to mogę Wam napisać co u nas
mam nadzieje, że niebawiem jej to przejdzie bo nie mam życia przez ostatni tydzień, tym bardziej, że teraz siedzę już z nią sama

trzymajcie się mamuśki cmokasy
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 18:48   #4786
pearpearl
Wtajemniczenie

Nie wiem,czy jeszcze kiedys wejde tu na spokojnie z czasem na cytowanie

Inutil, wlasnie nie wiem, o co chodzi z tym przekarmianiem, bo tez pamietam, jak ktos gdzies kiedys mowil, ze cyckiem nie da sie przekarmic. No,ale jak mi zwazyli Dzona, to ta pediatra narobila takiego rabanu, ze za duzo przybral i patrzyla na mnie, jakbym co najmniej pokroila dziecko na kawalki
Nie jest mi lekko upilnowac tych 3 h, ale sie staram, bo podobno przez to tez moga byc kolki, bo jednego jeszcze nie strawi,a juz dostaje drugie. No wiec czarujemy go jak tylko umiemy... Najbardziej dziala na niego to, co dzialalo na mojego chrzesniaka 10 lat temu - jak go ciasno opatulam i zaczynam z nim tanczyc po domu. Szkoda tylko,ze po takich ekscesach rana troche mnie boli :/

Zuzia, dzieki za odpowiedz w sprawie espumisanu
Co do Dzona i spacerku,to on taki cieplolubek, wiec chyba nie bylo mu za goraco. Ja np.mocno zmarzlam, a Dzon byl cieply,ale nie spocony, wiec chyba bylo ok?

Dzisiaj tz go wzial, bo sie poklocilismy i kazalam mu isc samemu, ja sie wzielam za obiad,myslalam sobie,ze wejde na wizaz, pobycze sie, a ci mi za moment wrocili, bo Dzon sie sztachnal zimnym powietrzem, dwa razy kichnal, rozplakal i tz stwierdzil, ze chyba za zimno na spacerek Jedyne co dobre, to ze od tamtej pory Maly spi,czyli bedzie juz jakies 3,5 h. Co niedobre, to ze w nocy pewnie sobie odbierze, a w nocy ja bardziej ogarniam, bo tz sie nie nadaje :/

Dph, nie myslalam o tym moczu. Hm...jak bedziemy u pediatry, to sie zapytam,moze faktycznie jest to dobry pomysl?

Agatku, fajne te zareczyny. Mijus, Twoje jakie cudowne
Ja tez nie narzekam. My we dwojke w samolocie,tz pilotowal, 100 balonow lecacych do nieba i wielki baner z napisem, czy zostane jego zona. Prawie jak na amerykanskich filmach

Pytam o to samrowidlo do chleba, bo gdzies wyczytalam, ze mozna maslo i zeby niczym go nie zastepowac
A ja nie dam rady jesc caly czas chleb na sucho z wedlina

Agatek, ja tez chce wiecej zdjec A. !!!!!!

Jutro zostaje przez caly dzien sama z Jaskiem Boje sie conajmniej tak, jakbym zostawala sama z jakims Frankenszteinem
Ratunku

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Kamciurka, cholera, nigdzie nie moge znalezc teraz tego artykulu... Mialam dodany do zakladek, ale na laptopie, ktorego mi ukradli w szpitalu
Na pewno jest gdzies w tym watku, jak byla mowa o szczepieniach.

Kurde, nie moge sie zabrac za wiazanie chusty, a by sie przydalo. Podobno kolki sa mniejsze,jak sie nosi w chuscie. No i moglabym sobie zrobic zarcie nawet,gdyby Jasiek nie spal ...
Tylko ze mi sie wydaje to takie skomplikowane, ze nawet nie chce mi sie za to zabierac :/

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 19:00   #4787
NataliaM1103
Rozeznanie

Zuzia ja w sprawie ciemieniuchy - jak smarujesz głowę oliwką to potem ją myjesz tak?czy zostawiasz na noc?

Niby nie ma mocno,bo czasami na brwiach cos tam się pojawi ale jak posmaruje to zanika,a dzisiaj we włoskach cos tam widzę
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 19:01   #4788
*Agatek*
Zakorzenienie

Czy to normalne, że przedrzeźniam swoją córcię i chrącham jak świnka tak jak ona?? czy już mi odpierdala maniana?? to pewnie po tych lekach naszprycowałam się i faza weszła

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Ja tez nie narzekam. My we dwojke w samolocie,tz pilotowal, 100 balonow lecacych do nieba i wielki baner z napisem, czy zostane jego zona. Prawie jak na amerykanskich filmach
o kuźwa to się facet postarał
Cytat:
Agatek, ja tez chce wiecej zdjec A. !!!!!!
ok, poproszę go o sesję rozbieraną może się skusi ale ze mną of kors
Cytat:
Jutro zostaje przez caly dzien sama z Jaskiem Boje sie conajmniej tak, jakbym zostawala sama z jakims Frankenszteinem
Ratunku

Stary 2012-03-04, 19:02   #4789
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Dph, nie myslalam o tym moczu. Hm...jak bedziemy u pediatry, to sie zapytam,moze faktycznie jest to dobry pomysl?

/
bardzo dobry. nam zaleciła pediatra przy wyjsciu ze szpitala. podobno dzieciaczki maja czesto infekcje ukł moczowego i boli wtedy brzusio... jutro odbierzemy wyniki....
Stary 2012-03-04, 19:02   #4790
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Zuzia ja w sprawie ciemieniuchy - jak smarujesz głowę oliwką to potem ją myjesz tak?czy zostawiasz na noc?

Niby nie ma mocno,bo czasami na brwiach cos tam się pojawi ale jak posmaruje to zanika,a dzisiaj we włoskach cos tam widzę
położna mi kazała codziennie smarować ciemiączko- i też tak robię, mimo, że nie ma ciemieniuchy potem tylko czesze a przed kąpielą też smaruję

Stary 2012-03-04, 19:05   #4791
NataliaM1103
Rozeznanie

Agatek może i masz racje to przez tę szczpionkę,mój Bartus całą noc był jakis nie spokojny ,nie płakał tylko ruszał sie jakos dziwnie przez sen .
A co do lez,to mój B już od jakiegos czasu placze łzami
Stary 2012-03-04, 19:05   #4792
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo dobry. nam zaleciła pediatra przy wyjsciu ze szpitala. podobno dzieciaczki maja czesto infekcje ukł moczowego i boli wtedy brzusio... jutro odbierzemy wyniki....
w sumie dobre to jest, badanie moczu nie kosztuje dużo, a może wiele zdziałać...

Stary 2012-03-04, 19:06   #4793
NataliaM1103
Rozeznanie

Agatek Twoja Kinia jest bardzo do Ciebie podobna
Stary 2012-03-04, 19:07   #4794
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
[A co do lez,to mój B już od jakiegos czasu placze łzami
nasz Igulec tez
Stary 2012-03-04, 19:12   #4795
NataliaM1103
Rozeznanie

Do dziewczyn które karmią mm - ile razy dziennie jedzą wasze bobasy i po ile ml?

Bambusiek Ty pisałas ,że Twoj T wypił 150 ml + 70 ml(Twoje+mm) czy on zawsze tyle je?
Stary 2012-03-04, 19:19   #4796
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Agatek Twoja Kinia jest bardzo do Ciebie podobna
a wszyscy mówią "czysty tata" bo tak jest- ona podobna jest czasem do mnie jak spi, taka pyzowata twarz po mamusi
Cytat:
Do dziewczyn które karmią mm - ile razy dziennie jedzą wasze bobasy i po ile ml?

Bambusiek Ty pisałas ,że Twoj T wypił 150 ml + 70 ml(Twoje+mm) czy on zawsze tyle je?
moja 90-100 ml 6-7 razy

Stary 2012-03-04, 19:30   #4797
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Czy Wy konsultujecie z pediatrą podawanie leków na kolkę czy same podajecie ?

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 19:33   #4798
mala_stopka
Zadomowienie

hejka

nie było mnie tu całe wieki...
widzę, ze juz prawie wszystkie rozpakowane GRATULACJE!!
I KCIUKASY ZA DWUPAKI

u mnie najpierw net nawalał, potem Iga chora, potem mąż, a teraz ja.... normalnie non stop szpital w domu... póki co jedynie Maja się dobrze trzyma (tfu tfu odpukać) a ja na nic czasu nie mam... ehhhhh

moze teraz uda mi się być w miarę na bieżąco, bo teraz to kompletnie nie wiem co sie u Was dzieje
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 19:48   #4799
Haniula
Zakorzenienie

inutil ja uzywam chusteczek z rossmana i jestem zadowolona. Mam zielone i niebieskie. Zielone mi lepiej podchodzą zapachem, a niebieskie na poczatku wydawały sie suche, ale w środku juz były bardziej mokre
Pampersa mialam te sensitive, fajne ale małe, drogie i mało w opakowaniu a dady biedronkowe za mokre

W ogole czytałam tyle pozytywnych opini o pieluchach dada i kupiłam 1 paczke. I moim zdanjiem dziadostwo straszbe musze co 1,5h max zmieniac bo inaczej przesikuje :/ i pupa cała wilgotna. Wychodzi drożej niz pampersy

Agatek moj tz kazał mi sie spakowac na weekend wziac strój kąpielowy i ładnie ubrac bo niby mielismy jechac do jego znajomych do torunia. jak sie okazało wzial mnie do ciechocinka do hotelu spa, takiego wypasionego, ze jeszcze w zyciu w takim miejscu nie byłam I tam mielismy apartament, dla mnie byly jakies zabiegi, masaże i inne cuda troche sie pluskalismy w basenie, a wieczorem bylismy w restauracji na kolacji, mielismy stolik na samym środku na takim wzniesieniu, jakis pan grał na skrzypcach, a tz klęknął i poprosił mnie o ręke co robilismy pozniej to juz nie bede opowiadac
No i jutro mija 2 rocznica od tych zareczyn

Od godziny próbuje uśpić młodą ale wrzask był jakby ze skóry obdzierali masakra. ostatnio stała sie strasznie absorbująca. Ciagle chcialaby na rekach, i juz ją nie satysfakcjonuje siedzenie czy leżenie
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 19:55   #4800
*Agatek*
Zakorzenienie

Haniula mojej koleżanki córa też przesikiwała dady- więc są za małe rozmiarowo, albo po prostu 'tak ma' Moja dadę używa na dzień a pampersy na noc Widzę już powoli, że dada robi się mała

Co do zaręczyn- megaaaa

Moja też nie chce leżeć za długo, bo ileż można? wtedy podsyłam babci albo ja ją zagaduje i się śmieję z niej jak śmiesznie marszy brwi co chwila

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości