Co się ze mną dzieje?;( - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-03-06, 06:43   #1
positivelady
Raczkowanie

Co się ze mną dzieje?;(

........

Edytowane przez positivelady
Czas edycji: 2012-07-23 o 08:59
positivelady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-06, 06:56   #2
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Dot.: Co się ze mną dzieje?;(

Cytat:
Napisane przez positivelady Pokaż wiadomość
Mam 16 lat,od jakiegoś czasu współżyję ( rzadko,i zazwyczaj w dni niepłodne) .Od niedzieli pobolewa mnie jajnik (lewy) , jak wciągam brzuch to tam na dole (gdzie jest macica) mnie bolą tak jakby mięśnie (to jest taki lekki ból jak podczas zakwasów bolą mięśnie..tyle że mniej ) poza tym mam problem z wypróżnianiem się..od jakiegoś czasu chcę,ale nie mogę ...jakbym miała zatwardzenie no i trochę boli mnie krzyż (ale to raczej standard, bo ostatnio nosząc buty na koturnie ciągle mnie bolał) . Co mi może być? boję się iść do ginekologa bo jeszcze nigdy nie byłam ;( czy któraś z was wie co to może oznaczać ? ( robiłam test .. [w niedzielę] czyli jakiś tydzień po ostatnim stosunku i wyszedł negatywnie ) miesiączkę dostanę dopiero 20 marca..
i nie wiem czy mam czekać do tego czasu a pobolewanie samo minie,czy mam iść do ginekologa..ale boję się, bo jak wykryje ciążę to już będzie po mnie POMOCY
Możesz napisać coś więcej, np: kiedy ostatnio współżyłaś, czy było zabezpieczenie, itd...

Mark Twain
Diablica z Tasmanii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-06, 07:28   #3
Lia89
Zakorzenienie

Rety, jak się tak panicznie boisz ciąży, to może odpuść sobie seks na parę lat, bo najwyraźniej nie wiesz, że to nie tylko przyjemność...? Z seksem wiąże się ryzyko i odpowiedzialność.
Lia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-06, 07:33   #4
Duduu
Raczkowanie

Cytat:
mam 16 lat,od jakiegoś czasu współżyję ( rzadko,i zazwyczaj w dni niepłodne) .od niedzieli pobolewa mnie jajnik (lewy) , jak wciągam brzuch to tam na dole (gdzie jest macica) mnie bolą tak jakby mięśnie (to jest taki lekki ból jak podczas zakwasów bolą mięśnie..tyle że mniej ) poza tym mam problem z wypróżnianiem się..od jakiegoś czasu chcę,ale nie mogę ...jakbym miała zatwardzenie no i trochę boli mnie krzyż (ale to raczej standard, bo ostatnio nosząc buty na koturnie ciągle mnie bolał) . Co mi może być? Boję się iść do ginekologa bo jeszcze nigdy nie byłam ;( czy któraś z was wie co to może oznaczać ? ( robiłam test .. [w niedzielę] czyli jakiś tydzień po ostatnim stosunku i wyszedł negatywnie ) miesiączkę dostanę dopiero 20 marca..
I nie wiem czy mam czekać do tego czasu a pobolewanie samo minie,czy mam iść do ginekologa..ale boję się, bo jak wykryje ciążę to już będzie po mnie pomocy
na bank ciąża dzieci mają dzieci.
Duduu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-06, 07:47   #5
Michunka
Wtajemniczenie

moim zdaniem możesz mieć zapalenie jajników. Wtedy jest taki ból jak opisujesz. Co do wypróżniania. Zależy to od Twojej złej diety. Krzyż także boli jak nie możemy się wypróżnić (tak! tak!). Powinnaś wprowadzić dietę bogatą w błonnik (spróbuj jogurtu ze zbożami i dodaj kilka łyżeczek płatków owsianych). Zaparcia powinny ustąpić. Co do bólu podbrzusza. Radzę iść do ginekologa. Ciąża to to nie jest pozdrawiam
Michunka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-06, 09:36   #6
positivelady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Diablica z Tasmanii Pokaż wiadomość
Możesz napisać coś więcej, np: kiedy ostatnio współżyłaś, czy było zabezpieczenie, itd...

były to dni niepłodne..nie pamiętam dokładnie dnia,ale pod koniec lutego..z zabezpieczeniem w postaci prezerwatywy + stosunek przerywany.

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Lia89 Pokaż wiadomość
Rety, jak się tak panicznie boisz ciąży, to może odpuść sobie seks na parę lat, bo najwyraźniej nie wiesz, że to nie tylko przyjemność...? Z seksem wiąże się ryzyko i odpowiedzialność.
właśnie od tej całej sytuacji postanowiliśmy z partnerem zakończyć nasze życie seksualne .. i rozpocząć dopiero po osiągnięciu pełnoletności..to była raczej zła decyzja w tym wieku , bo później tyle stresu .. a nie sądzę żebyśmy byli na tyle odpowiedzialni zeby podołać temu .. wiem ..głupia jestem ,ale już zrozumiałam..po prostu wiecie jak to jest , emocje,pożądanie , ciekawość w tym wieku ..a później są skutki ..

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Michunka Pokaż wiadomość
moim zdaniem możesz mieć zapalenie jajników. Wtedy jest taki ból jak opisujesz. Co do wypróżniania. Zależy to od Twojej złej diety. Krzyż także boli jak nie możemy się wypróżnić (tak! tak!). Powinnaś wprowadzić dietę bogatą w błonnik (spróbuj jogurtu ze zbożami i dodaj kilka łyżeczek płatków owsianych). Zaparcia powinny ustąpić. Co do bólu podbrzusza. Radzę iść do ginekologa. Ciąża to to nie jest pozdrawiam
no właśnie moja mama dzisiaj stwierdziła,że widocznie źle się odżywiam (aktualnie jestem w trakcie diety) ale ogólnie ostatnio jadłam za dużo suchych rzeczy w postaci samych płatków zbożowych ..bez mleka .. w dodatku dużo pieczywa ciemnego .. nie wiem .. moze to od tego

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Duduu Pokaż wiadomość
na bank ciąża dzieci mają dzieci.
no ale przecież test dokkładnie wskazywał na brak ciązy , poza tym nie mam żadnych objawów oprócz bólu podbrzusza jak na nie nacisnę i zatwardzenia.
Stary 2012-03-06, 09:52   #7
Michunka
Wtajemniczenie

to nic dziwnego,że masz zaparcia jak masz tak nieurozmaiconą dietę. spróbuj sposobu, który Ci napisałam. A między swoimi posiłkami podjadaj suszone śliwki, daktyle lub figi. Zaparcia znikną.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-06, 09:55   #8
Duduu
Raczkowanie

Cytat:
były to dni niepłodne..nie pamiętam dokładnie dnia,ale pod koniec lutego..z zabezpieczeniem w postaci prezerwatywy + stosunek przerywany.

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

właśnie od tej całej sytuacji postanowiliśmy z partnerem zakończyć nasze życie seksualne .. i rozpocząć dopiero po osiągnięciu pełnoletności..to była raczej zła decyzja w tym wieku , bo później tyle stresu .. a nie sądzę żebyśmy byli na tyle odpowiedzialni zeby podołać temu .. wiem ..głupia jestem ,ale już zrozumiałam..po prostu wiecie jak to jest , emocje,pożądanie , ciekawość w tym wieku ..a później są skutki ..

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

no właśnie moja mama dzisiaj stwierdziła,że widocznie źle się odżywiam (aktualnie jestem w trakcie diety) ale ogólnie ostatnio jadłam za dużo suchych rzeczy w postaci samych płatków zbożowych ..bez mleka .. w dodatku dużo pieczywa ciemnego .. nie wiem .. moze to od tego

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

no ale przecież test dokkładnie wskazywał na brak ciązy , poza tym nie mam żadnych objawów oprócz bólu podbrzusza jak na nie nacisnę i zatwardzenia.
Test jest mało wiarygodny chyba, że robiłaś z krwi, w co szczerze mówiąc wątpię.
Duduu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-06, 10:07   #9
positivelady
Raczkowanie

Cytat:
Test jest mało wiarygodny chyba, że robiłaś z krwi, w co szczerze mówiąc wątpię.
nie..robiłam normalny, ale dziwne że wszyscy (nawet u mnie w rodzinie ) podejrzewają głównie albo coś z jelitami ,albo zapalenie jajników..bo boli mnie brzuch tylko jak sie próbuje załatwić albo naciskam mocno na niego ..i raz mnie boli niżej ( w podbrzuszu) a raz wyżej .. tam gdzie pępek i wgl .
Stary 2012-03-06, 10:31   #10
Oh Stella_Stellah_huh
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Oh Stella_Stellah_huh

Cytat:
Moja ulubiona farmaceutka mówi, że w dzisiejszych czasach testy są bardzo czułe i można na nich polegać. Oczywiście zawsze należy kupić od razu 2 różnych marek. Mój lekarz też to potwierdził @_o
And all around, no
It’s no cause for concern

Oh Stella_Stellah_huh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-06, 10:34   #11
gold-fish
Zakorzenienie

Nie prościej iść do lekarza? Może jest to ból związany z owulacją

Najlepiej to zastanów się co ci daje taki seks ile w tym przyjemności a ile strachu? Czy ten chłopak jest świadomy że mozecie wpaść? Co wtedy by zrobił? Porozmawiajcie o tym Jestem starsza od Ciebie (jak widać na avie ) i mimo, że też byłam w Twoim wieku ciekawa to strach o moją przyszłość powstrzymał mnie przed tym

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-06, 10:49   #12
positivelady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Nie prościej iść do lekarza? Może jest to ból związany z owulacją

Najlepiej to zastanów się co ci daje taki seks ile w tym przyjemności a ile strachu? Czy ten chłopak jest świadomy że mozecie wpaść? Co wtedy by zrobił? Porozmawiajcie o tym Jestem starsza od Ciebie (jak widać na avie ) i mimo, że też byłam w Twoim wieku ciekawa to strach o moją przyszłość powstrzymał mnie przed tym
chłopak jest świadomy i to on sam powiedział że od tej pory nie robimy już nic, poszedł mi ostatnio po test,cały czas pociesza i mówi że nie doszedł (ale przecież pozostaje jeszcze preejakulat) mam nadzieję że nie jestem ,bo jak się okaże że jestem to chyba się zabiję ;(
nie wiedziałam że człowiek aż tak bardzo może żałować swoich czynów.
a do lekarza boję się iść, bo pewnie poszłabym tam z mamą,a jakby mi tam wykryło to by było jeszcze gorzej ;( mama od razu by o wszystkim wiedziałaa.
Stary 2012-03-06, 11:30   #13
Michunka
Wtajemniczenie

lepsza jest wiedza niż niewiedza. Lepiej idź do lekarza. Przecież mama z Tobą tam nie wejdzie. A lekarza obowiązuję tajemnica lekarska jak by co masz skończone 16lat więc już możesz decydować o niektórych rzeczach. Zdrówka życzę i pozdrawiam
Stary 2012-03-06, 12:35   #14
positivelady
Raczkowanie

załatwiłam się i już nie boli aż tak lekko tylko po nacisnięciu ..ale pewnie przejdzie..ogólnie jestem teraz trochę przeziębiona bo mi zimno strasznie,bolą mnie mięśnie ,dlatego może też na brzuchu..dziękuję za rady
Stary 2012-03-06, 13:25   #15
Michunka
Wtajemniczenie

czyli to na pewno od przeziębienia. Wygrzewaj się w ciepłym i minie
pozdrawiam cieplutko
Stary 2012-03-06, 16:58   #16
WickedVirgo
Raczkowanie

Cytat:
załatwiłam się i już nie boli aż tak lekko tylko po nacisnięciu ..ale pewnie przejdzie..ogólnie jestem teraz trochę przeziębiona bo mi zimno strasznie,bolą mnie mięśnie ,dlatego może też na brzuchu..dziękuję za rady
A dotyczy to również oddawania moczu?. Bo jeśli tak to zapalenie pęcherza najprawdopodobniej, z czym można dość szybko sobie poradzić

W ogóle swoją drogą brawo dla ciebie. Może 16 lat to nie jest jeszcze wiek na sex, ale podeszłaś do tego odpowiedzialnie, używałaś prezerwatyw w dodatku jeszcze ten stosunek przerywany, to już po prostu combo^^. Ale lepiej tak, niż ,,cola wymywa plemniki". Naprawdę sądzę że nie masz jak być w ciąży i się nie denerwuj. Zaufaj logice.

Edytowane przez WickedVirgo
Czas edycji: 2012-03-06 o 17:01
WickedVirgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-06, 18:52   #17
positivelady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Michunka Pokaż wiadomość
czyli to na pewno od przeziębienia. Wygrzewaj się w ciepłym i minie
pozdrawiam cieplutko
dziękuję bardzo za miłe słowa ) również Cię pozdrawiam kochana
Stary 2012-03-06, 19:25   #18
xTync
Wtajemniczenie

Wybaczcie ale musze to skomentowac, bo sie nie moge powstrzymac i palce same sie rwa.

''Napisane przez positivelady
były to dni niepłodne..nie pamiętam dokładnie dnia,ale pod koniec lutego..z zabezpieczeniem w postaci prezerwatywy + stosunek przerywany.''

Prezerwatywa- ok, zabezbieczenie. Ale przepraszam bardzo, od kiedy stosunek przerywany jest uznawany jako antykoncepcja ??!!
Stary 2012-03-06, 23:03   #19
himym
Zadomowienie

Głowa do góry, to raczej nie ciąża skoro używaliście prezerwatywy.
Zrób za tydzień jeszcze jeden test dla pewności. Jeżeli ból nie minie to pójdź do lekarza, bo może coś Ci dolegać gorszego niż ciąża. I nie schizuj i uważaj następnym razem. Seks jest naprawdę piękny,ale niesie ze sobą dużą odpowiedzialność.

Nie subskrybuję wątków.
himym jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości