|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Zapuszczanie włosów
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4202 |
Rozeznanie
|
No to ja też dołączam do wątku, od pewnego czasu to strasznie się uparłam na to zapuszczenie. Mimo, że włosy do najkrótszych nie należą, to bym chciała tak do lędźwi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4203 |
Rozeznanie
|
Moim zdaniem nie warto niszczyć włosów farbowaniem póki ma się swoje naturalne włoski bez żadnych siwych
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4204 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Słyszałyście coś o maseczce drożdżowej na włosy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4205 |
Nindżopesz
|
Właśnie kupiłam sobie nowe cudo - niby do rąk - a mianowicie biedronkowy krem z masłem shea i olejkiem kokosowym http://www.bebeautycare.pl/produkty/...krem_ochronny/ Będę używać jak olej, jeszcze zawiera glicerynę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4206 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4207 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4208 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4209 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Co do naturalnego koloru włosów to niestety mam właśnie ciemny, szarawy blond i zdecydowanie nienawidzę tego koloru. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4210 |
Konto usunięte
|
to mój w załączniku, brzydki?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4211 |
Nindżopesz
|
Osobiście preferuję zdecydowane kolory (ale nie aż sztuczne)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4212 |
Zakorzenienie
|
Nie, sam kolor jest bardzo ładny. Sama taki miałam jak miałam lat naście, ale z wiekiem włosy zszarzały jeszcze mocniej. Tak czy inaczej, co kto lubi. Jak dobrze się czujesz z naturalnym kolorem włosów, to świetnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4213 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale jeżeli komuś bardziej pasuje inny kolor i lepiej się w takim czuje to oczywiście, że lepiej pofarbować ![]() Edytowane przez albin Czas edycji: 2012-03-06 o 19:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4214 |
Zadomowienie
|
A moim zdaniem farbowanie jest jak najbardziej logiczne i uzasadnione - jeśli ktoś źle się czuje w swoim kolorze, to dlaczego nie? Włosy są dla mnie, a nie ja dla włosów, jeśli się trochę przesuszą przy koloryzacji no to trudno
![]()
#4215 |
Rozeznanie
|
Rzecz gustu, zależy co kto lubi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4216 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
a, zapomniałam - cytryna mi bardzo rozjasniła (w połaczeniu z piołunem), odrosty są ciemniejsze... ty wiesz,że kocham twój kolor, wiesz, wiem, że wiesz. a takie kolory najpiękniej się prezentują, gdy włosy są dłuższe, długość wydobywa piekno naturalek ![]() Edytowane przez 201607040946 Czas edycji: 2012-03-06 o 20:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4217 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4218 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4219 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4220 |
Rozeznanie
|
A ja byłam dzisiaj na podcięciu 2 cm i wiecie co było najlepsze? Że na podłodze prawie w ogóle nie było włosów takie miałam przerzedzone.. Za miesiąc ponad planuje jeszcze raz podciąć 2cm bo za dużo naraz nie chciałam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4221 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4222 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4223 |
Rozeznanie
|
Ale przecież nie musimy mieć aż tak idealnych włosów! Teraz lepiej żebyśmy skupiły się na długości i na tym żeby szybko rosły, a dopiero potem zadbamy o to by nasze włoski były w idealnym stanie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4224 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny. Ślinię się do ekranu i waszych włosów od 2 miesięcy i próbuję doprowadzić do normalnego stanu moje włosy, ciągle jednak nie wiem czy robię wszystko ok. Są dni(może były
![]() ![]() ![]() ![]() Przykład pielęgnacji 2 ostatnich dni. 4marca Olej-kokosowy(na noc) Szampon-babydream dla mam Maska-Latte(na 30min) Płukanka-skrzyp/pokrzywa Na końcówki-kropla amla dabur Wcierka-jantar 6marca Oleje-winogronowy,kokosowy i babydream dla mam- zmieszane(na noc) Szampon-babydream dla mam Odżywka-wax dla włosów blond(30min) Płukanka-kawa/pokrzywa Na końcówki- Joanna bez spłukiwania skrzyp-pokrzywa; amla dabur Wcierka-jantar Dodaję jeszcze zdjęcia: 1-dzień zły 2-dzień dobry ![]() różnica między nimi to jakieś 2dni |
![]() ![]() |
![]() |
#4225 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4226 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4227 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() 2 miesiące to niewiele ale skoro nie widzisz żadnej poprawy sprawa jest podejrzana ![]() Po pierwsze olej kokosowy niektórym puszy włosy. Po drugie zioła mogą przesuszać (ta płukanka z pokrzywy). Po trzecie spróbuj odżywki bez spłukiwania na całość a nie tylko końcówki (Joanny są fajne). Po czwarte może brakuje Ci protein albo nawilżenia - bodajże w Naturze sprzedają za około 4 zeta odżywki Artiste, różowa z tej serii ma proteiny jedwabiu, keratynę, pantenol), na nawilżenie spróbuj np. żelu lnianego albo gotowego z aloesem lub pantenolem i dodać go do oleju na noc. A w ogóle to ja też mam "fruwające" włosy, takie lekkie piórka... Mam wrażenie, że nic nie ważą i co bym nie robiła brak im mięsistości i spreżystości. Z drugiej strony po obciążeniu np. Isaną smętnie zwisają i też jest źle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4228 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Redhaired Witch masz tak śliczne włosy, że nawet jeśli trochę im się pofrunie nie odbierze im to piękna |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4229 |
Raczkowanie
|
buka1986 - wespre cię - miałam z włosami bardzo podobne przejścia jak ty - tylko moje są z natury proste. bądź cierpliwa - mi teraz mija 8 miesięcy wizażowego włosomaniactwa i sa powoli efekty. znaczy te części włosów, które rosly sobie już bez ingerencji płynu do trwałej i prostownicy są już rewelacyjne, natomiast koncówki powoli są lepsze - napuszenie zdecydowanie zniknęło
![]() ![]() ps. waxa zagrzewasz na włosach? bo bez podgrzania daje liche efekty, u siebie widze spora rożnicę po nałożeniu go i grzaniu przez 20 minut ![]()
#4230 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Ad. 2 dzięki ![]() Stwierdziłam, że jednak zapuszczę grzywkę a przynajmniej ją zmniejszę (mam sporo włosów obciętych do brody) tylko nie wiem jak bez niej będę wyglądać w warkoczu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.