Zapuszczanie włosów - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-06, 14:59   #4201
201604130914
Konto usunięte

Dot.: Zapuszczanie włosów

Cytat:
Napisane przez albin Pokaż wiadomość
To chyba postaram się poświęcać więcej czasu moim włosom codziennie Dla mnie każde 0,5cm się liczy, bo moje włosy rosną mi z 0,7cm na miesiąc.. Strasznie wolno, ale mam już 4 cm za zapięcie stanika.. Niestety jutro idę podciąć więc 2cm krótsze będą :/ Ale zamierzam znowu zacząć intensywnie dbać o włosy ze szczególną uwagą na zdrową dietę
oj moje tez tak wolno rosną niecaly cm/mc tak, dieta to podstawa.
201604130914 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 17:46   #4202
Ekstazaa
Rozeznanie

No to ja też dołączam do wątku, od pewnego czasu to strasznie się uparłam na to zapuszczenie. Mimo, że włosy do najkrótszych nie należą, to bym chciała tak do lędźwi no i dbam,dbam! Ale ostatnio mnie ciągle gnębi, żeby zafarbować aaaaaa :<
Ekstazaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 17:54   #4203
albin
Rozeznanie

Moim zdaniem nie warto niszczyć włosów farbowaniem póki ma się swoje naturalne włoski bez żadnych siwych Mnie też kusiło farbowanie na ciemniejszy odcień, ale na szczęście skończyło się na jednym pasemku pod spodem włosów, czego teraz żałuję A tak swoją drogą to ja już próbowałam wielu metod i nie widziałam nigdy znacznej poprawy czy przyrostu..
albin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 18:05   #4204
Ekstazaa
Rozeznanie

Cytat:
Moim zdaniem nie warto niszczyć włosów farbowaniem póki ma się swoje naturalne włoski bez żadnych siwych Mnie też kusiło farbowanie na ciemniejszy odcień, ale na szczęście skończyło się na jednym pasemku pod spodem włosów, czego teraz żałuję A tak swoją drogą to ja już próbowałam wielu metod i nie widziałam nigdy znacznej poprawy czy przyrostu..
Wiem, wiem, ale jak zafarbujesz raz to później ciągnie Cie co jakiś czas,byleby coś zrobić nowego.. Eh, ja się zafarbowałam ZMYWALNĄ, a mam ją do teraz, a na dodatek nie podoba mi się

Słyszałyście coś o maseczce drożdżowej na włosy?
Ekstazaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 18:17   #4205
Redhaired Witch
Nindżopesz

Właśnie kupiłam sobie nowe cudo - niby do rąk - a mianowicie biedronkowy krem z masłem shea i olejkiem kokosowym http://www.bebeautycare.pl/produkty/...krem_ochronny/ Będę używać jak olej, jeszcze zawiera glicerynę.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 18:22   #4206
Nolley
Wtajemniczenie

Cytat:
Łatwo mówić to komuś, kto ma ładny kolor Niektórym nie pasuje jego naturalny kolor - np. dużo Polek ma naturalny popielaty blond, który wcale nie prezentuje się ładnie.

MOJA PIELĘGNACJA

WYMIANKA
Nolley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 18:22   #4207
Shandusia
Wtajemniczenie

GG do Shandusia

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Właśnie kupiłam sobie nowe cudo - niby do rąk - a mianowicie biedronkowy krem z masłem shea i olejkiem kokosowym http://www.bebeautycare.pl/produkty/...krem_ochronny/ Będę używać jak olej, jeszcze zawiera glicerynę.
też go mam i tak się zastanawiam czy lepiej zabezpieczać nim końcówki czy stosować przed myciem jako olej
Shandusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 18:33   #4208
201604130914
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Nolley Pokaż wiadomość
Łatwo mówić to komuś, kto ma ładny kolor Niektórym nie pasuje jego naturalny kolor - np. dużo Polek ma naturalny popielaty blond, który wcale nie prezentuje się ładnie.
ja mam taki blond i jest 100 razy lepszy od farbowanców, których pozbyłam sie na ich rzecz.
Stary 2012-03-06, 18:45   #4209
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Shandusia Pokaż wiadomość
też go mam i tak się zastanawiam czy lepiej zabezpieczać nim końcówki czy stosować przed myciem jako olej
Wypróbuję obie opcje

Co do naturalnego koloru włosów to niestety mam właśnie ciemny, szarawy blond i zdecydowanie nienawidzę tego koloru.

Stary 2012-03-06, 18:49   #4210
201604130914
Konto usunięte

to mój w załączniku, brzydki?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF4717.jpg (70,2 KB, 54 załadowań)
Stary 2012-03-06, 18:55   #4211
Redhaired Witch
Nindżopesz

Osobiście preferuję zdecydowane kolory (ale nie aż sztuczne)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-06, 19:18   #4212
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nojo Pokaż wiadomość
Nie, sam kolor jest bardzo ładny. Sama taki miałam jak miałam lat naście, ale z wiekiem włosy zszarzały jeszcze mocniej. Tak czy inaczej, co kto lubi. Jak dobrze się czujesz z naturalnym kolorem włosów, to świetnie Ja się z tym kolorem czułam źle i kiepsko z nim wyglądałam chyba, że byłam opalona. W innym wypadku wyglądałam jakbym była chora. Po co się męczyć z naturalnym kolorem, jak w swoim odczuciu źle się w nim wygląda?
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 19:19   #4213
albin
Rozeznanie

Cytat:
ja mam taki blond i jest 100 razy lepszy od farbowanców, których pozbyłam sie na ich rzecz.
Zgadzam się Ja też mam taki ciemny blond, ale myślę nad rozjaśnieniem cytryną albo rumiankiem żeby był jaśniejszy. Niby taki mysli kolor, ale w lato jak mi włosy wypłowieją to są złotawe
Ale jeżeli komuś bardziej pasuje inny kolor i lepiej się w takim czuje to oczywiście, że lepiej pofarbować

Edytowane przez albin
Czas edycji: 2012-03-06 o 19:21
Stary 2012-03-06, 19:36   #4214
Ainnel
Zadomowienie

A moim zdaniem farbowanie jest jak najbardziej logiczne i uzasadnione - jeśli ktoś źle się czuje w swoim kolorze, to dlaczego nie? Włosy są dla mnie, a nie ja dla włosów, jeśli się trochę przesuszą przy koloryzacji no to trudno .

Ainnel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 20:06   #4215
albin
Rozeznanie

Rzecz gustu, zależy co kto lubi mnie nieraz korciło żeby pofarbować, ale fryzjerki odradzały mi mówiąc, że mam słabe włosy i mogłyby mi się wykruszyć. WAŻNE ŻEBY BYŁY ZDROWE I DŁUŻSZE

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-06, 20:10   #4216
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Zgadzam się Ja też mam taki ciemny blond, ale myślę nad rozjaśnieniem cytryną albo rumiankiem żeby był jaśniejszy. Niby taki mysli kolor, ale w lato jak mi włosy wypłowieją to są złotawe
Ale jeżeli komuś bardziej pasuje inny kolor i lepiej się w takim czuje to oczywiście, że lepiej pofarbować
mam średni blond, wyglądam w nim oczywiście nie tak ostro i wyraziście jak w czerni, czerwieni, rudościach czy niebieskich włosach, ale cóż... na starość zechciało mi się wrócić do natury...

a, zapomniałam - cytryna mi bardzo rozjasniła (w połaczeniu z piołunem), odrosty są ciemniejsze...

Cytat:
ty wiesz,że kocham twój kolor, wiesz, wiem, że wiesz.

a takie kolory najpiękniej się prezentują, gdy włosy są dłuższe, długość wydobywa piekno naturalek

Edytowane przez 201607040946
Czas edycji: 2012-03-06 o 20:12
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 21:41   #4217
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tryagain Pokaż wiadomość
Drogie Panie,
czy stosowała któraś z was kreatynowe serum do włosów z przepisów z mazideł? Czytałam o nim na kilku blogach i dziewczyny strasznie je wychwalały, ale... ufam tylko Wam
ja miałam z BU, jak dla mnie lipa, włosy były jakieś suche po nim, ciężkie nie układały się, no ale pewnie tylko ja mam takiego pecha
Cytat:
Napisane przez Ainnel Pokaż wiadomość
A moim zdaniem farbowanie jest jak najbardziej logiczne i uzasadnione - jeśli ktoś źle się czuje w swoim kolorze, to dlaczego nie? Włosy są dla mnie, a nie ja dla włosów, jeśli się trochę przesuszą przy koloryzacji no to trudno .
też tak myślę i kocham twoje włosy

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 07:28   #4218
Shandusia
Wtajemniczenie

GG do Shandusia

Cytat:
Wypróbuję obie opcje

Co do naturalnego koloru włosów to niestety mam właśnie ciemny, szarawy blond i zdecydowanie nienawidzę tego koloru.
Koniecznie daj znać jakie efekty!!! będę Ci przypominała
Stary 2012-03-07, 08:04   #4219
201604130914
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość
mam średni blond, wyglądam w nim oczywiście nie tak ostro i wyraziście jak w czerni, czerwieni, rudościach czy niebieskich włosach, ale cóż... na starość zechciało mi się wrócić do natury...

a, zapomniałam - cytryna mi bardzo rozjasniła (w połaczeniu z piołunem), odrosty są ciemniejsze...

ty wiesz,że kocham twój kolor, wiesz, wiem, że wiesz.

a takie kolory najpiękniej się prezentują, gdy włosy są dłuższe, długość wydobywa piekno naturalek
wiem, wiem mamy podobne włosy w najtrudniejszym do osiągnięcia farbami kolorze. Jak juz nam urosną długasne to będą najpiękniejsze Ale jak ktoś ma sie xle czuć w naturalsach niech je farbuje, po to są farby w koncu. Ja nigdy nie widziaalm swoich włosów w naturalnym kolorze w dlugości większej jak za ucho. Jak nie zapuszczę ich teraz to pewnie nigdy, chce sie nimi nacieszyć pare lat; bo jak zacznę siwiec to na bank pofarbuję.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-07, 13:27   #4220
albin
Rozeznanie

A ja byłam dzisiaj na podcięciu 2 cm i wiecie co było najlepsze? Że na podłodze prawie w ogóle nie było włosów takie miałam przerzedzone.. Za miesiąc ponad planuje jeszcze raz podciąć 2cm bo za dużo naraz nie chciałam a fryzjerka powiedziała mi, że musiałabym obciąć 10cm żeby moje włosy były w idealnym stanie jeśli chodzi o gęstość Ale ja uważam, że są już dużo ładniejsze i jeszcze 2 cm i będzie git. Od dziś zaczynam oporową kurację włosów
Stary 2012-03-07, 13:32   #4221
Shandusia
Wtajemniczenie

GG do Shandusia

Cytat:
A ja byłam dzisiaj na podcięciu 2 cm i wiecie co było najlepsze? Że na podłodze prawie w ogóle nie było włosów takie miałam przerzedzone.. Za miesiąc ponad planuje jeszcze raz podciąć 2cm bo za dużo naraz nie chciałam a fryzjerka powiedziała mi, że musiałabym obciąć 10cm żeby moje włosy były w idealnym stanie jeśli chodzi o gęstość Ale ja uważam, że są już dużo ładniejsze i jeszcze 2 cm i będzie git. Od dziś zaczynam oporową kurację włosów
eh..tylko 2, zazdroszczę Ja początkiem maja będę ścinała ok 6 cm. Co z tego że są gęste,błyszczące jak końcówki są porozdwajane..
Stary 2012-03-07, 13:45   #4222
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
a fryzjerka powiedziała mi, że musiałabym obciąć 10cm żeby moje włosy były w idealnym stanie jeśli chodzi o gęstość
Między innymi dlatego boję się iść do fryzjera, że mnie zdołuje tekstem "trzeba podciąć 40 cm/zniszczone siano, zgolić/itp."

Stary 2012-03-07, 13:55   #4223
albin
Rozeznanie

Ale przecież nie musimy mieć aż tak idealnych włosów! Teraz lepiej żebyśmy skupiły się na długości i na tym żeby szybko rosły, a dopiero potem zadbamy o to by nasze włoski były w idealnym stanie Naprawdę rzadko spotyka się takie długie i w ogóle nie zniszczone włosy. Chyba wszystkie dziewczyny mają ten problem
Stary 2012-03-07, 19:48   #4224
buka1986
Przyczajenie

Hej dziewczyny. Ślinię się do ekranu i waszych włosów od 2 miesięcy i próbuję doprowadzić do normalnego stanu moje włosy, ciągle jednak nie wiem czy robię wszystko ok. Są dni(może były) kiedy widzę różnicę, ale następnego dnia wszystko wraca do normy i są strasznie suche i "fruwające". Za każdym razem lekko modyfikuję system pielęgnacji, jednak nie widzę efektów :/ Zwracam się więc do was moje guru/(gura:P w sumie) włosowe, żebyście spojrzały i powiedziały czy robię coś źle, czy może dobrze tylko jestem niecierpliwa bo dwa miechy to za mało
Przykład pielęgnacji 2 ostatnich dni.
4marca
Olej-kokosowy(na noc)
Szampon-babydream dla mam
Maska-Latte(na 30min)
Płukanka-skrzyp/pokrzywa
Na końcówki-kropla amla dabur
Wcierka-jantar

6marca
Oleje-winogronowy,kokosowy i babydream dla mam- zmieszane(na noc)
Szampon-babydream dla mam
Odżywka-wax dla włosów blond(30min)
Płukanka-kawa/pokrzywa
Na końcówki- Joanna bez spłukiwania skrzyp-pokrzywa; amla dabur
Wcierka-jantar

Dodaję jeszcze zdjęcia:
1-dzień zły
2-dzień dobry
różnica między nimi to jakieś 2dni
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0775.jpg (90,0 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0799.jpg (85,8 KB, 66 załadowań)
buka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 20:01   #4225
Shandusia
Wtajemniczenie

GG do Shandusia

Cytat:
Ale przecież nie musimy mieć aż tak idealnych włosów! Teraz lepiej żebyśmy skupiły się na długości i na tym żeby szybko rosły, a dopiero potem zadbamy o to by nasze włoski były w idealnym stanie Naprawdę rzadko spotyka się takie długie i w ogóle nie zniszczone włosy. Chyba wszystkie dziewczyny mają ten problem
Czasem myślę że przesadzam , zbieram komplemety za swoje włosy więc nie mogą byc te końcówki takie złe a do kwietnia mi jeszcze podrosną i będzie może trochę mniej żalu podczas pozbywania się tych kilku cm.
Stary 2012-03-07, 20:10   #4226
albin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Shandusia Pokaż wiadomość
Czasem myślę że przesadzam , zbieram komplemety za swoje włosy więc nie mogą byc te końcówki takie złe a do kwietnia mi jeszcze podrosną i będzie może trochę mniej żalu podczas pozbywania się tych kilku cm.
Komplementy nie biorą się znikąd, wydaje mi się, że jesteś zbyt wymagająca wobec siebie Wiecie, że przez rok włosy urosły mi tylko 4cm? Tzn podcinałam je z 5 razy, więc pewnie dlatego tak mało Muszę robić to rzadziej, bo do mojej studniówki chcę mieć chociaż 7cm dłuższe włosy
Stary 2012-03-07, 21:08   #4227
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez buka1986 Pokaż wiadomość
Zwracam się więc do was moje guru/(gura:P w sumie) włosowe, żebyście spojrzały i powiedziały czy robię coś źle, czy może dobrze tylko jestem niecierpliwa bo dwa miechy to za mało
Hej Na stanowisko guru nie aspiruję ale spróbuję coś doradzić.
2 miesiące to niewiele ale skoro nie widzisz żadnej poprawy sprawa jest podejrzana
Po pierwsze olej kokosowy niektórym puszy włosy.
Po drugie zioła mogą przesuszać (ta płukanka z pokrzywy).
Po trzecie spróbuj odżywki bez spłukiwania na całość a nie tylko końcówki (Joanny są fajne).
Po czwarte może brakuje Ci protein albo nawilżenia - bodajże w Naturze sprzedają za około 4 zeta odżywki Artiste, różowa z tej serii ma proteiny jedwabiu, keratynę, pantenol), na nawilżenie spróbuj np. żelu lnianego albo gotowego z aloesem lub pantenolem i dodać go do oleju na noc.

A w ogóle to ja też mam "fruwające" włosy, takie lekkie piórka... Mam wrażenie, że nic nie ważą i co bym nie robiła brak im mięsistości i spreżystości. Z drugiej strony po obciążeniu np. Isaną smętnie zwisają i też jest źle.

Stary 2012-03-07, 21:57   #4228
buka1986
Przyczajenie

Cytat:
Hej Na stanowisko guru nie aspiruję ale spróbuję coś doradzić.
2 miesiące to niewiele ale skoro nie widzisz żadnej poprawy sprawa jest podejrzana
Po pierwsze olej kokosowy niektórym puszy włosy.
Po drugie zioła mogą przesuszać (ta płukanka z pokrzywy).
Po trzecie spróbuj odżywki bez spłukiwania na całość a nie tylko końcówki (Joanny są fajne).
Po czwarte może brakuje Ci protein albo nawilżenia - bodajże w Naturze sprzedają za około 4 zeta odżywki Artiste, różowa z tej serii ma proteiny jedwabiu, keratynę, pantenol), na nawilżenie spróbuj np. żelu lnianego albo gotowego z aloesem lub pantenolem i dodać go do oleju na noc.

A w ogóle to ja też mam "fruwające" włosy, takie lekkie piórka... Mam wrażenie, że nic nie ważą i co bym nie robiła brak im mięsistości i spreżystości. Z drugiej strony po obciążeniu np. Isaną smętnie zwisają i też jest źle.
Pewnie masz rację z tymi proteinami. Boję się trochę przeproteinowania a i brak mi wiedzy gdzie się znajdują;P (Staram się nadgonić 1250 stron wątków o pielęgnacji, ale jeeszcze trochę mi zostało). W takim razie przygotowuję właśnie żel lniany a jutro pędzę do Naturii. Na razie ciężko mi stwierdzić po czym moim włosom jest lepiej a po czym gorzej bo są w tak koszmarnym stanie. Na zdjęciach i tak wyglądają wyjątkowo dobrze, kiedy będę miała jeszcze trochę więcej odwagi zrobię włosową historię o wracaniu do blondu z rudości, czerni i tak w kółko ;P W końcu wracam do naturalnego(ten tutaj oszukuje, bo jest farbowanyi odrost 5cm.
Redhaired Witch masz tak śliczne włosy, że nawet jeśli trochę im się pofrunie nie odbierze im to piękna
buka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 11:13   #4229
sahana
Raczkowanie

buka1986 - wespre cię - miałam z włosami bardzo podobne przejścia jak ty - tylko moje są z natury proste. bądź cierpliwa - mi teraz mija 8 miesięcy wizażowego włosomaniactwa i sa powoli efekty. znaczy te części włosów, które rosly sobie już bez ingerencji płynu do trwałej i prostownicy są już rewelacyjne, natomiast koncówki powoli są lepsze - napuszenie zdecydowanie zniknęło także nic, tylko dalej je pielęgnuj przetestuj kilka rzeczy, dobierz to, co tobie najlepiej pasuje i tego używaj.
ps. waxa zagrzewasz na włosach? bo bez podgrzania daje liche efekty, u siebie widze spora rożnicę po nałożeniu go i grzaniu przez 20 minut

sahana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 11:28   #4230
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez buka1986 Pokaż wiadomość
Pewnie masz rację z tymi proteinami. Boję się trochę przeproteinowania a i brak mi wiedzy gdzie się znajdują;P

Redhaired Witch masz tak śliczne włosy, że nawet jeśli trochę im się pofrunie nie odbierze im to piękna
Ad.1 z takich gotowców tanich i łatwodostępnych to właśnie w różowej Artiste Dziewczyny kupują półprodukty i same tworzą różne maseczki, mnie się nie chce bo szczerze mówiąc nie widzę efektów po tej Artiste - ani na plus, ani na minus, używam jej dla zasady raz w tygodniu bo 4 zł to nie majątek.
Ad. 2 dzięki

Stwierdziłam, że jednak zapuszczę grzywkę a przynajmniej ją zmniejszę (mam sporo włosów obciętych do brody) tylko nie wiem jak bez niej będę wyglądać w warkoczu.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości