![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bo my jestesmy super babki! Matki - Wariatki cz I
Cytat:
![]() a podypolmówka mnie kusi, ale to dopiero jak dziecko podrośnie, może od przyszłej jesieni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
Amelka urodziła się 14 listopada przez cc z powodu zagrażającej rzucawki . Najwyższe ciśnienie to 200/130 więc sporo. Tp. miałam na 20 stycznia 2012 Więc urodziła sie troche ponad 2 miesiące za wczesnie. Według usg w szpitalu byl to 30 tc, a według OM 32tc Mała miała hipotrofie wew-maciczną , umiarkowaną zamartwicę w 1 minucie 6pkt. apgar w 3 minucie 8. Zespół zaburzeń oddychania IV stopnia , niewydolność oddechowa. Była 1,5 doby pod respiratorem. Do domu wyszła 23 grudnia.
![]() |
#33 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na szczęście już jesteście w domu ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- hello lullaby ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzisiaj piatek.. ![]()
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
Zapomniałam dodać , że mała ważyła 1280 gram i miała 38 cm.
Lekarze z toruńskiego szpitala stwierdzili , że byłam ich pierwszym tak ciężkim przypadkiem jak dotąd . Ale teraz jest ok. Mała je 70/100 ml mleczka. 29 stycznia ważyła 3700 więc według centylów wcześniaczych jest na 50 . Teraz mamy różne kontrole,ale zawsze wychodzę od lekarzy z uśmiechem na twarzy . Mała już powoli guga i uśmiecha się do nas całą buźką. Rozwija się prawidłowo.
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#40 |
Wtajemniczenie
|
hellooooooo
![]() Ale nas duzo ![]() Lista bedzie ale dopiero wieczorkiem bo wtedy mam najwiecej czasu ![]() Mala wlasnie drzemie a ja czekam az sie zbudzi i lece na zakupy..... Witam ciezarowke ![]() Sandro wspolczuje przezyc ale widze ze wszystko jest w porzadku ![]() mamo zosi milo Cie tu widziec ![]() ok mala sie budzi ... bede wieczorkiem ![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- A i jeszcze jedno... mam prosbe, aby nie ciagnac tematow zaczetych na innych watkach zeby inne mamusie nie poczuly sie zle ze nie wiedza o co chodzi.... ![]() Dzieki za wspolprace ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Ja tez ![]() jeszcze cos dopisze ![]() ![]()
Synuś ![]() Edytowane przez lullaby_ml Czas edycji: 2012-03-16 o 12:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Ja pierwszy raz od porodu pomalowałam paznokcie na malinowo i czuję się taka łaaadna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
No to i ja się przywitam i przedstawię
![]() ![]() Jestem żoną, mamą 6,5-miesięcznej Lenki i kobietą pracującą. Ciężko wrócić do pracy Wam powiem ![]() ![]() Sandro, najważniejsze, że wszystko jest na dobrej drodze. Trzymamy kciuki za Was Dziewczyny! Edytowane przez Wuwka Czas edycji: 2012-03-16 o 12:45 Powód: dopisanie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
porazka... na szczescie fryzjera mam gdzie moge z małą, ale ona się boi suszarki :P a tak to chusta i w droge ![]() ![]() OGÓLNIE, WITAM wszystkie mamy ![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
hehehehe... ja tam mowie- kazdy ma prawo do złego dnia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
ale fajnie... chciałabym być ponownie w ciąży żeby móc cieszyć się tym stanem, bo w tej niestety mi to odebrano ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
ojejku! moja tez miala problemy... w 3ciej dobie zaczela lapac bezdechy i wlasnie skakalo jej tentno po 200, a podczas snu spadalo do 47-50 ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
My jesteśmy uwiązane, bo ma jakiś facet od dziadka Zo przywieźć rzeczy jej z Niemiec. A pogoda aż kusi by spacerować (czego wstyd się przyznać nie lubię za bardzo).
---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
A co prawda, to prawda - nowy fryz i kolorowe pazurki działają cuda
![]() ![]() Zazdroszczę Wam okrutnie, że jesteście w domku i idziecie na spacer bo ja pracę kończę o 15.... buuuuuuuu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
długo już pracujesz po urodzeniu? mnie przeraża sama myśl o tym, że w końcu do pracy trzeba będzie pójść, a my nie mamy takich luksusów jak babcia na miejscu, także w grę wchodzi żłobek, ewentualnie jakaś opiekunka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ja wlasnie wrócilam z pracy...mąż robi obiad,dziecko śpi, więc mam chwilunię. hehe Sandra ale maleństwo urodzialaś! ale teraz medycyna idzie do przodu.. i niedlugo nie będziecie tego pamiętać ![]() moja znajoma urodzila w lipcu wcześniaka..a termin miala na wrzesień. Synuś byl maleńki..a teraz już przerósl moją Sarę ![]() mama zosi.. moja córcia jest z opiekunką.. nie mieszkamy w Pl a rodzinki tu nie mamy. no ale trzeba sobie radzić ![]() aaa i bardzo mi się podoba pomysl..by nie przenosić tematów z innych wątków ![]() no i dolączamy się do imprezujących jutro.. u Nas święto św.Patryka ![]() ![]() ![]()
![]() |
#51 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() to prawda, że dzień coraz dłuższy i można się sobą cieszyć ![]() a do pracy od tego tygodnia chodzę na dobre, wczześniej byłam aż tydzień i wzięłam 2 tyg urlopu ale ciii ![]() ![]() o dziecko jestem spokojna, bo wiem, że lepiej mieć nie może ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Stokrotka, mamy niedaleko prywatny żłobek. Podobno świetny, mało dzieci, fajna opieka i zostawisz dziecko na ile chcesz płacąc za ilość godzin. Więc to chyba będzie dobre rozwiązanie.
Ale kwestia opieki w domu jest jeszcze do przemyślenia. i życzę dobrej zabawy na zielono! ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
![]() a w rytm pracy pewnie się powolutku wdrożysz, zwłaszcza, ze jesteś spokojna o dziecko, skoro ma dobrą opiekę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
to super...mogę tylko "zazdrościć " ![]() ![]() Cytat:
![]() dzięki ![]()
![]() |
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez mama zosi Czas edycji: 2012-03-16 o 14:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
no to ladnie mój zięciu dal popalić ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
My wlasnie też stwierdziliśmy,że do żlobka w okolicy roczku... a narazie w domku niech będzie..ale się przyzwyczaja do obcych ludzi ![]()
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie mamusie,
też chętnie się dołączę do wątku, tytuł mnie zauroczył ![]() Jestem mamą cudownej 5 tygodniowej Lenulki i oczywiście cudowną żonką ![]() My już po długim spacerku ledwie żyję, chyba zakwasów dostanę tak to jest jak całą ciążę było się na L4 i większość czasu leżało ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Wtajemniczenie
|
To może ja też się przywitam.
Jestem mamą 15- miesięcznego Pawełka - który za chwilę obudzi się ze smacznej drzemki i komputer pójdzie w odstawkę ![]() Mam męża. Pracuję. Do pracy wróciłam bardzo wcześnie - po 2,5 miesiąca, ale to ze względu na finanse. Najpierw na 2 dni, potem 3 i tak zostało. Jakoś w grudniu zaczęłam zastanawiać się co by zrobić by więcej pracować, ale wtedy okazało się, że znowu jestem w ciąży ![]() Więc póki co w tym temacie nic się nie zmieni. Mam termin na 2.09. Oczywiście sama nie dałabym rady i gdy ja jestem w pracy z małym zostaje moja mama. Na razie to tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pamiętam moje początki ze spacerami po porodzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | ||||
Zakorzenienie
|
a no
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a tak ogólnie to witam wszystkie mamusie które dołączyły ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Dobra, tż wyjezdza wlasnie z wawy, wiec jest szansa ze ok 21 bedzie w domu ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:10.