|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
Bo my jestesmy super babki! Matki - Wariatki cz I
Witamy w pierwszej czesci Matek-Wariatek
![]() Zapraszamy do plotkowania i gadania na wszelkie tematy wszytkie mamusie, ktore chcialyby sobie w fajnym gronie popisac. Watek jest dla wszystkich mamusiek, ktore ogarniaja dom, meza, Tz-a , dzieci i siebie bez wzgledu na miesiac czy rok urodzenia dziecka.Matki -Wariatki Sharifa - Mariola (30 lat ) coreczka Nadia ur.23.09.2011 Kasiulka99 - Kasia (28 lat ) coreczka Lenka ur.08.02.2012 Pietrusia - Sylwia (27 lat ) coreczka Kamilka ur.17.11.2009 tp. 26.06.2012 Ja_dalia - Magda (27 lat ) coreczka Maja ur. 30.11.2011 Martusiaaa21 - Marta ( 26 lat ) synus Bartus ur. 14.10.2011 Aa2 - Asia ( 29 lat ) synus Marcelek ur. 16.10.2011 Mama Zosi - Justyna (28 lat ) coreczka Zosia ur.24.09.2011 Mik23 - Milena (lat 25 ) coreczka Karina ur. 29.04.2011 Nowaken - Marta (lat 33 ) synus Antos ur. 30.07.2008 tp.26.04.2012 Stokrotka - Dorota ( lat 26 ) coreczka Sara ur.11.09.2011 Lullaby_ml - Marta ( lat 26 ) synus Mikus ur.20.09.2011 Thelilah - Agnieszka ( lat 27 ) synus Miloszek ur. 25.09.2011 Tusia872 - Marta ( lat 24 ) coreczka Kamilka ur. 02.10.2011 Martunia_199 - Marta ( lat 27 ) coreczka Zuzia ur.04.09.2011 MoniaZ82 - Monika ( lat 29 ) coreczka Olivka ur. 09.09.2011 Wuwka - Ewa (lat 23 ) coreczka Lenka ur.05.09.2011 Sofciaa - Zosia ( lat 23 ) coreczka Julcia ur.17.01.2012 Edytowane przez MoniaZ82 Czas edycji: 2012-03-26 o 11:02 |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bo my jestesmy super babki! Matki - Wariatki cz I
To ja sie zameldowuje tu
mam ukochanego tżcika, prawie 6 mies synka i staram sie ogarniac wszystko po kolei począwszy od porzadkow w domku, rozsmieszania mojego synka, a konczywszy na probach robienia sobie domowego SPA i wypelniania czasu tylko dla siebie ( zazwyczaj jak malenstwo spi )
|
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
Lula o SPA to nie wiedzialam
![]() ---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ---------- Tak mysle, ze jak bedzie nas wiecej to sie zrobi jakas liste
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Chcialam sie przedstawic ogolnikowo nooo
i napisalam "probach" czyli samo mowi przez sięęę, zazwyczaj na probach sie konczy
|
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie mam polskiej klawiatury wiec z gory przepraszam.....
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
MoniaZ fajny pomysl na watek;-) czy i ja moge byc super babka?bo matka wariatka to na bank he
my co prawda znamy sie z innego watku ale mam nadzieje ze beda tez inne mamusie |
|
|
|
|
#7 |
|
Wtajemniczenie
|
Aa2 kazda matka mile widziana
![]() Witaj
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
No i moze napisze jak u mnie;-) ogarniam meza domek siebie i w ogole wiele innych rzeczy;-)
obecnie tez poszukuje pracy ..mam nadzieje ze cos wynajde no i zapomnialam ze ogarniam tez mojego piciomiesiecznego potomka;-) i czasem dwie starsze pannice czyli kuzynki mojego syna w wieku 5-6lat |
|
|
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
No wezzzzz
a swoja droga to faktycznie zazwyczaj sa watki gdzie mamy sa miesiacami i rocznikami;-) fajnie by bylo w jednym miejscu miec mamy z dziecmi w roznym wieku itd ja z checia poczytam co starsze dzieci np robia nowego albo cos;-) ja na razie w miare dobrze sie ze wzzystkim ogarniam ale ciekawe jak podolam kiedy pojde do pracy...... |
|
|
|
|
#11 |
|
Rozeznanie
|
To może i ja dołączę?
Mam dwóch synków (2 i 3 latka).. I właśnie szykuję się do pracy, tak więc odezwę się później Pozdrawiam!
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie i ja
![]() Mama 6miesiecznej corci,zonka ,no i kobietka hehe ![]() I tez juz zmykam do pracy( tak. .juz po maciezynskim ) Wiec Milego dnia zycze
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
więc i ja się mleduje, matka-wariatka półrocznej Natalki - pudzianki
oprócz tego żona, studentka i niedługo mama pracująca
|
|
|
|
|
#14 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
jesli można chętnie się przyłącze... mamusia 3,5 miesięcznej Mai, bez partnera, jeszcze na macierzyńskim, a potem... wracam do własnej działalności i zamierzam pracować w domu
|
|
|
|
|
#15 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie mamusie....
Oj bedzie milo u nas.... ![]() Stokrotko juz wrocilas do pracy ?? Ja chyba bym nie ogarnela wszystkiego ![]() Ja_dalia i jak sobie radzisz bez partnera?? jesli mozna zapytac oczywiscie?? Acelinko studentka ?? Farahh pewnie zasypiemy Cie pytaniami odnosnie maluszkow... ![]() A ja mialam znowu sen o koncu swiata..... ![]() Juz drugi raz. I tak bardzo plakalam ze juz wiecej Tz-a i Olivki nie zobacze Skad sie biora takie sny??? Normalnie jakas masakra. Wlasnie rozmawialam z sis i instruowala mnie jak mam zrobic malej obiadek no i musze w weekend kupic blender... ciekawe czy mala zje mamusiny obiadek
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 |
|
Wtajemniczenie
|
bardzo dobrze, chociaz czasem brakuje pomocy bym mogla wyskoczyc do fryzjera czy na basen
bo niestety nie mam z kim małej zostawić... (rodzice daleko mieszkają )... chociaz sa momenty gdzie mam pare osob na ktore bardzo moge liczyć wiec skłamałabym gdybym pow. ze pare razy nie wyszłam... ale szkoda ze nie da sie z tego rutyny zrobic, bo np taki basen to suuuuper by sie przydał.... na szczescie mojej mamy przyjaciolka co 2gi tydzien zajmuje sie małą kiedy ja się edukuje, mieszka 3 min od szkoly... wiec co 3h jezdze i karmie trzeba sie nalatac, ale da rade wszystko zorganizowac
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
|
To może i ja spróbuję dołączyć
![]() Mam na imię Sandra jestem mamą 4miesięcznej Amleki Mała jest wcześniakiem także muszę ogarnąć dom TŻ i jeszcze wizyty u różnych lekarzy itp. ale mała jest silna więc mam nadzieję , że te wędrówki po lekarzach niedługo się skończą . Czasem brakuję mi czasu na cokolwiek , ale nieraz mam aż za dużo czasu
|
|
#18 |
|
Wtajemniczenie
|
hejka to ja chce się przyłączyć
![]() mam na imię Marta, jestem mamą 5 miesięcznego Bartusia jeszcze trochę posiedzę w domu, ale od maja wracam do pracy, więc życie się znowu przeorganizuje ![]() Witam wszystkie Laseczki i mam nadzieje, że fajnie nam tu będzie ![]() Miłego dnia
|
|
|
#19 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#20 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
my dzis pospalismy ![]() Cytat:
miłej pracyCytat:
pudzianki mówisz hehehe Cytat:
![]() Cytat:
no własnei , ja uważam ze jest za mało miejsc gdzi emożna wybrac sie gdzies z dzieckiem, a fryzjer np przydałby sie taki gdzie spokojnie można by było isc z dzieckiem i nikomu tam nie przeszkadzało by to-no ale o tym nikt ni emysli Cytat:
![]() my sie znamy) jak Amelcia? na pewno wedrówki po lekarzach sa dlatego ze malusia była wczesniakiem nie? mysle ze to szybko minie i bedzie koniec tych wizyt no i witam Stokrotke, Martusie i chyba o nikim nei zapomniałam hehe a jak tak to wybaczcie i ochrzancie ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- za chwile bede robic wczesny obiadek a po 13 na spacerek wybywamy wiec jak co to bede potem aaa i moje dziecko wchodzi w polarowy kombinezon w którym wychodził ze szpitala 5 miechów temu -dzis mu go załoze bo ślicznie na dworze
|
|||||
|
|
|
|
#21 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W dzień też sporo śpi , ale czasem ma funkcję " Pomarudzę co by mama nie miała za dobrze i się ze mną nie nudziła "
|
|
|
#22 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do marudzenia to mój jak czasem marudził/mardzi to tez mówie ze kiedyś musi ![]() ja po lekarzach tez latałam okulista chirurg itd ale teraz juz spokój
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dyisiaj stocyzlam batalie z synkiem
o 7 rano zjadl papku, polozylam go do lozeczka, tarl oczka i widac bylo ze zmeczony ale gdzie tam, probowal sie przekrecic w lozeczku i tak 2,5 godz udalo mi sie pospac 30 min jak zasnal cos ok 10 i w efekcie czego oczy mam jak chinczyk bo jestem totalnie niewyspana i wygladam jak przez okno. buuu
|
|
|
#24 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
My dziś pobbudka o 1ej, ale wypił trochę herbaty i spał do 5:30-wypił mleko, później obudził się o 7mej, ale wzięłam go do łóżka i pospaliśmy do 9tej dziki szał ![]() jutro jedziemy na imieniny do mojej mamci
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja bym chciała dołączyć
Żona mama Kamilki a obecnia spodziewam sie drugiej córeczki
|
|
#26 | |
|
Zakorzenienie
|
Co Ty Martus, w lozeczku trudniej mu sie przewrocic bo przeszkadza mu w tym koldra wiec co on sie nie nakrzyczal na ta koldre..
i oczywiscie co chwile musialam wstawac i podawac mu smoka łoo na imieninki mowisz a my jutro jedziemy na urodziny do mojej mamci![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
Heeeeej macie wybrane juz imie czy jeszcze nie? no i jak sie w ogole czujesz? Ciaza daje sie we znaki czy u Ciebie wszystko jest cacy?
|
|
|
|
#27 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to mamy pierwsza Mamuśke w ciąży super to czekamy na wieści jak po usg![]() Cytat:
![]() to jutro imprezujemy choć ja pewnie kierowcą będę
|
|
|
|
#28 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pewnie tez kochana, ale odbijemy sobie jak wrocimy, ja tam kupie sobie wodeczke i red bullka, dawno nie pilam takiego drina! kurcze czekam na listonosza a chce wyjsc na spacer bo pogoda po prostu boska! i tak se czekam i czekam
|
|
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry,
to i ja melduje się z córką (już prawie 6 miesięczną) i kotem rozbójnikiem! Już dawno nie studentka (a tęsknie bardzo za tymi czasami, zwłaszcza jak czytam, że niektóre z Was jeszcze studiują), do niedawna pracownik wielkiej korporacji, a teraz w trakcie zastanawiania się co dalej ze sobą zrobić
|
|
|
|
|
#30 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czuje sie dobrze zarówno przy pierwszej jak i teraz nie mam żadnych dolegliwości Imie już mamy ANNA KAROLINA Cytat:
![]() Pewnie ze dam znac jak po wizycie Widze ze dosyc duzo mamusiek juz mamy to może monia zaczeła by liste robić ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:15.

mam ukochanego tżcika, prawie 6 mies synka i staram sie ogarniac wszystko po kolei począwszy od porzadkow w domku, rozsmieszania mojego synka, a konczywszy na probach robienia sobie domowego SPA i wypelniania czasu tylko dla siebie ( zazwyczaj jak malenstwo spi