|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
20 | 33,90% |
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
5 | 8,47% |
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
0 | 0% |
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
6 | 10,17% |
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
1 | 1,69% |
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
6 | 10,17% |
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
7 | 11,86% |
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
1 | 1,69% |
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
13 | 22,03% |
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2491 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2492 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Cytat:
polecam lactulozum, naprawdę działa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2493 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2494 |
Zakorzenienie
|
spać mi się chce..
i głodna jestem, a godz temu zjadłam drugie śniadanie w postaci kanapek :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2495 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
na mnie tardyferol działa niestety odwrotnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2496 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja po spacerku (jaka boska pogoda! Oby badanie we wtorek wyszło OK, to się będę decydować na takie wypady raz na jakiś czas, bo brzuch twardnieje jednak, tzn. nie mam skurczów, ale jest twardy przez większość czasu jak chodzę... ![]() ![]() U dentysty niespodzianka - nie mógł mnie przyjąć, bo się skaleczył.. Z palca mu się lała krew :/ No i potem mu gadam o tym Fenoterolu i wszystkim, a on mówi, że to już poczekamy, aż będę mamusią ![]() ![]() A glukoza - o panie... Na czczo 64, po 120 min: 95 mg/dl.... To chyba dobrze, nie? Przy mojej diecie (pączki, mleczka słodzone, lody, czekolada, białe pieczywo - codziennie) to jest istny cud, że mi tak wyszło! Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-03-16 o 12:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2497 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Odwrotnie na mnie działał Ascofer.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2498 |
Raczkowanie
|
W tamtym tygodniu odkryłam, że niestety nie mieszczę się już w żadne majty. Zamówiłam na allegro te z canpola pod brzuch rozmiar M. Dziś przyszły, wyciągnęłam jedne z opakowania i zaczęłam się śmiać, że ogromne
![]() Przestało mi być do śmiechu jak przymierzyłam i okazało się, że są dobre ![]() Wyprałam, tylko wstyd takie majciory jak żagle na balkon wywiesić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2499 |
Zakorzenienie
|
a nie tardyferon-fol? ja go biorę, na początku byłam w toalecie codziennie a teraz co dwa dni ![]() ![]()
#2500 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2501 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
do tego leżę i nie mam ruchu, więc u mnie maskara. brzuch jak balon. Chciałabym chodzić choć co dwa dni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2502 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no standardowe,tak mi się wydaje ![]() Hiszpańskiego nauczyłam się sama, potem w trakcie studiów poznałam bardzo wielu ludzi z Hiszpanii i dzięki temu trenowałam sobie i trenowałam ![]() Włoskiego też mam zamiar uczyć się sama ![]()
![]() |
#2503 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2504 |
Zadomowienie
|
a ja nadal noszę swoją bieliznę(częściowo) bo mam takie majtki które są pod brzuchem na inne teraz nawet nie patrzę bo cisną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2505 |
Raczkowanie
|
Witajcie,
dawno się nie odzywałam, ale się przeprowadziłam już do swojego mieszkania i jeszcze żadna firma nie ma podciągniętych kabli do bloku. Korzystam z neta z komórki, ale tak fajnie działa, że jedna strona ładuje mi się kilkanaście minut. ![]() U mnie wyprawka już jest na wykończeniu, został tylko wózek, fotelik samochodowy i kilka rzeczy z apteki. Pokoik już w większości urządzony czeka na lokatora ![]() Ostatnią wizytę u gina miałam w 26tc, synek ważył na niej ponad kilogram, wszystko ładnie się rozwija. Teraz idę w 30tc. Czuję się ok, tylko mnie męczy zgaga. No i mam strasznie mały brzuch i nikt mi nie wierzy, że to już 29tc. Czy możecie polecić jakiś krem do twarzy z wysokim filtrem do stosowania od pierwszych dni życia? |
![]() ![]() |
![]() |
#2506 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2507 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tak wlasnie podejrzewalam, ze sie przerpwoadzasz ![]() super ze juz masz pokoik na ukonczeniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2508 |
Rozeznanie
|
wiosna się zaczęła... a ja w żadnej kurtce się nie zapinam - oprócz zimowych :/
moja mama sobie dziś fajną kupiła idealna na ciążę ![]() ![]() ![]() Od kiedy liczy się ruchy? Bo mi to tak czasem coś skacze, wali i drga... ale żeby jakoś długo i często to nie zauważyłam, chyba że ono szaleje nocą bo coś mi się zdaje, że jak idę spać i zasypiam to zaczyna imprezkę i rano też mnie tak budzi... chyba muszę więcej leżeć a nie siedzieć to się to zmieni :/ nie wiem... |
![]() ![]() |
![]() |
#2509 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2510 |
Zadomowienie
|
co do staników to mam tak samo a mąz tylko patrzy jak przynoszę spadochrony, a ja sama nie wierzę że one są takie duże
|
![]() ![]() |
![]() |
#2511 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Fajnie z tym włoskim. Jak znasz hiszpański, to będzie Ci trochę łatwiej, to ta sama rodzina.Mi po francuskim dużo szybciej wchodził portugalski. A potem, hiszpańskiego się praktycznie nie uczyłam (tzn coś tam zerknęłam do samouczka), a potem, w Hiszpanii mogłam się dogadać . przepis pochodzi z white plate http://whiteplate.blogspot.com/2011/...aranczowe.html Ale powiem Wam, że całkiem niezłe jest bez cukru ![]() Olej za 100ml jakieś 10zł, wit. e też gdzieś tyle za 10ml. Ewentualnie można sobie kupić wit e w kapsułach. A, Freya, próbowałam ostatnio zgłębić temat filtrów. Dla dzieciaczków poleca się mineralne. Wiem, że Avene ma taki spf 50 - w białej tubce. Tylko nie wiem, jak on się sprawdza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2512 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
eee tam wstyd - a pamiętasz Brigit Jones ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2513 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ja uciekam. Jadę do mamy. Pa, pa.
![]() ![]() |
![]() |
#2514 |
Raczkowanie
|
Właśnie stwierdziliśmy z mężem, że jeżeli jutro będzie taka piękna pogoda to odpalamy grilla, sezon czas zacząć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2515 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- dziewczyny nie chce zanudzac... ale mam dola... niby pogoda powinna sprawiac, ze depresyjne nastroje powinny zniknac ale... dzis jest mi dosc ciezko, bylam sie przejechac na spacer i jak sobie o wszystkim myslalam to po prostu sie poplakalam... jak mnie kobieta w sklepie oblukala, to az sie spytala czy sie dobrze czuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2516 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a dziś robiłam przegląd garderoby i co mierzyłam "kolejną kiedyś luźniejszą bluzeczkę, żakiecik w który napewno wejdę" moja mina rzedła ![]() ![]() ![]() ![]() najlepsze jak dekolty w bluzkach kończą się w połowie biustu i tak albo linię tą co powinna być pod biustem mam na wysokości sutków, a jak naciągnę na dół to mi górą "wypadają" taaa a ramionka i rączki nadal chudziutkie :P a tż wczoraj do mnie noo tyłek ci urósł - nie uwierzyłam i dziś zmierzyłam spodnie sprzed ciąży - rację miał gad ![]() ![]() może to żadna rewelacja i w końcu zaczynam wyglądać normalnie tylko, że ja w szafie (atam w szafie w dwóch) same 34 i xs mam ![]()
![]() |
#2518 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32962387]Ja mówię w domu rodzinnym po śląsku i niby też zaciągam, ale nie zauważam tego, a nawet jeśli, to mi nie to przeszkadza, ot, że się tak patetycznie wyrażę, cząstka mojej tożsamości ![]() Ja też używałam ponad tydzień Normalac (laktuloza) i szczerze mówiąc mało co mi dawał ![]() A ja po spacerku (jaka boska pogoda! Oby badanie we wtorek wyszło OK, to się będę decydować na takie wypady raz na jakiś czas, bo brzuch twardnieje jednak, tzn. nie mam skurczów, ale jest twardy przez większość czasu jak chodzę... ![]() ![]() U dentysty niespodzianka - nie mógł mnie przyjąć, bo się skaleczył.. Z palca mu się lała krew :/ No i potem mu gadam o tym Fenoterolu i wszystkim, a on mówi, że to już poczekamy, aż będę mamusią ![]() ![]() A glukoza - o panie... Na czczo 64, po 120 min: 95 mg/dl.... To chyba dobrze, nie? Przy mojej diecie (pączki, mleczka słodzone, lody, czekolada, białe pieczywo - codziennie) to jest istny cud, że mi tak wyszło![/QUOTE] Perse tylko uważaj z tymi psacerami. Ja ostatnio tak pospacerowalam, ze ze 2 godziny twardy brzuchol miałam, a glukoza piekna. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() kapukat ja czuję, ze to chłopiec, ale na tym etapie to naprawdę najważniejsze, zeby się zdrowe urodziło i wszystko ok było. Dziewczyny a co sadzicie o dodatkowych szczepieniach na meningokoki, pneumokoki i ratawirusy?? Ja się zastanawiam czy szczepić czy nie. I dodatkowo zastanawiam się nad oddaniem krwi pępowinowej do banku. Lekarz mówi, że jest to na pewno forma ubezpieczenia na życie, ale nikt 100% gwarancji na to nie da no i dośc kosztaowna metoda ubezpieczenia.
![]() |
#2519 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do krwi pępowinowej - to kiedyś tutaj była dyskusja, przede wszystkim minusem jest to że krew działa do 15 czy 30 kg...nie pamiętam dokładnie, więc im większe dziecko tym mniejsza skuteczność, do tego - jest to cholernie droga inwestycja.... jeśli kogoś stać na nią to pewnie że można się zabezpieczyć, ale ja bym nie miała takich pieniędzy niestety co do szczepionek - ja jeszcze nie wiem nawet jakie są tu podstawowe...ale na rota bym chyba szczepiła |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2520 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
poczatkowo nie przejmowalismy sie tym zbytnio ale jak moj maz uslyszal w pracy historie z zycia wzieta (chlopczyk z powodu choroby wywolanej przez pneumokoki jest teraz niepelnosprawny) to od razu zmienil zdanie. Natomast zadni nasi znajomi nie szczepili dzieci. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.