Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012 cz. V - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku?
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. 20 33,90%
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. 5 8,47%
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. 0 0%
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. 6 10,17%
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 1 1,69%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 6 10,17%
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. 7 11,86%
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. 1 1,69%
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! 13 22,03%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-22, 15:36   #3691
rozowa1987
Zadomowienie

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
W 3 miesiącu miałaś już złe wyniki hemoglobiny?

Coś na temat brania suplementów żelaza w ciąży
http://fajnamama.pl/zelazo-w-ciazy-z-umiarem/
w piątym miesiącu zaczełąm miec kłopoty z żelazem

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Kism, Clauudik, Rozowa robiłyście już wymaz z pochwy GBS? Właśnie dzwoniłam na Mostową i na wyniki czeka się 7 dni roboczych. Żeby zdążyć z wynikami na następną wizytę to muszę to zrobić w przyszłym tyg i to będzie 32 tydzień, a niby się to robi od 33-37 tyg., ale mam nadzieję, że takie małe przesunięcie w czasie nie będzie miało znaczenia? Poza tym zapomniałam się spytać ile to badanie kosztuje, jeśli wiecie to napiszcie

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

U mnie dziś będzie taka domowa pizza, mam nadzieję, że nikt się nie struje
moja lekarka na razie takiego nie zleciła,mam wizyte teraz 30 marca to zobacze, jak nic nie powie to sie upomne bo to juz bedzie 34 tydz
Stary 2012-03-22, 15:42   #3692
Alfahelisa
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
oo,a możesz wysłać linka? bo weszłam na google maps i chyba nie wiem o co chodzi
na mapie po lewej masz takiego żółtego ludka (pod tymi strzałkami i tam gdzie można powiększać i zmniejszać obraz) i jak chwycisz sobie tego ludka tak jakbys chciała go przenieść to ulice się na niebiesko podświetlają i musisz go upuścić na ulice która akurat chcesz o ile jest na niebiesko podświetlona

tu akurat mi się ludek na rondo powstańców rzucił
http://maps.google.pl/maps?q=wroc%C5...265.9,,0,-0.28
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 15:53   #3693
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
na mapie po lewej masz takiego żółtego ludka (pod tymi strzałkami i tam gdzie można powiększać i zmniejszać obraz) i jak chwycisz sobie tego ludka tak jakbys chciała go przenieść to ulice się na niebiesko podświetlają i musisz go upuścić na ulice która akurat chcesz o ile jest na niebiesko podświetlona

tu akurat mi się ludek na rondo powstańców rzucił
http://maps.google.pl/maps?q=wroc%C5...265.9,,0,-0.28
dzięki wielkie !!! Już krążę
Nawet motor mojego męża u mnie pod domem stoi Widzę, że to z czasów, kiedy jeszcze się spotykaliśmy
Stary 2012-03-22, 15:59   #3694
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet motor mojego męża u mnie pod domem stoi Widzę, że to z czasów, kiedy jeszcze się spotykaliśmy
na zdjęciach z moich okolic na dole pisze lipiec 2011
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-03-22, 16:02   #3695
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
na zdjęciach z moich okolic na dole pisze lipiec 2011
u mnie jest wrzesień 2011. Właśnie wtedy dowiedziałam się, że jestem w ciąży
Stary 2012-03-22, 16:03   #3696
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
A nie lepiej zwykła miseczka? Nie widzę sensu kupowania takiego cuda.
Dziecku twarz przemywa się wacikiem zwilżonym wodą, czystą z osobnego naczynia.

To jak lubisz gorzką czekoladę, to teraz jest Magnetic po 3 złote. Moje przekleństwo.:brzyda l:

Ja po wczorajszym gadaniu tutaj o naleśnikach z twarożkiem, dzisiaj zrobiłam nic innego jak... naleśniki z twarożkiem ze skórką pomarańczową i żurawiną. A do tego sos śmietankowo-pomarańczowy. Czekam na męża i możemy jeść Język mi do d00py ucieka

Ja się popłakałam na Gotowych na wszystko...:coj est:

Ale Ty chyba nie miałaś robionej krzywej cukrowej, tylko badanie poziomu glukozy....
U nas też się robi poziom glukozy, ale to na początku ciąży

A w życiu! Ja kocham gotować, ale tylko jeśli robię to dla najbliższych. Nie mogłabym robić tego w ilościach hurtowych To już nie to samo

Ano tak. Jak będziesz piekła na blaszce, to niekoniecznie, tylko wtedy w niższej temperaturze, 220 stopni powinno być w sam raz. I około 20-25 minut.
Jeśli zaczną się bardzo rumienić, to można przykryć.

ZObaczysz, że na mniejszej ilości drożdży też pięknie wyrośnie.

Skąd bym nie słyszała, to mówiono o 4 cm. I koleżanki, które rodziły ze znieczuleniem też mówły o 4 cm
Nie miałam i raczej mieć nie będę. Tak, to takie samo badanie, jak na początku ciąży (tutaj też na początku badają).
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 16:12   #3697
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
hehe a jak się mój tż ucieszył, że jego auto stoi
specjalnie szukałam, bo wiedziałam że pierwsze co to się o auto spyta
Bezpowrotnie elipsa ma"

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-22, 16:30   #3698
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Dasti, a to faktycznie dziwne, że nie miałaś tak długo morfologii. Ja mam co wizytę robioną...
On mi rzadko zleca morfologię, przez całą ciążę miałam ze 2-3 razy jutro muszę podjechać do labo. Jestem wściekła bo w poniedziałek kuły mnie na tarczycę (do teraz mam siniaki, za 3 razem dopiero pobrała) mogłam za jednym kłuciem zrobić morfologię
Cytat:
W 3 miesiącu miałaś już złe wyniki hemoglobiny?

Coś na temat brania suplementów żelaza w ciąży
http://fajnamama.pl/zelazo-w-ciazy-z-umiarem/
Dzięki za linka

Agata super że wyniki dobre jedno zmartwienie mniej.

Andzya współczuję rwy

Aaaagggusia też się zastanawiałam nad cc, ciężko zdecydować samemu jak się nie ma wskazań.

Dziewczyny dzięki za odpowiedzi w sprawie anemii i żelaza, jakoś czuję że mam anemię. Dzisiaj zapodałam sobie żelazo, a jutro zobaczę po wynikach. Echhh trzeba zmienić sposób odżywiania

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Cały czas bym mogła spać, jak się położyłam o 14 to spałam do teraz

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2012-03-22 o 16:40
Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 16:41   #3699
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
hehe a jak się mój tż ucieszył, że jego auto stoi
specjalnie szukałam, bo wiedziałam że pierwsze co to się o auto spyta
no mój ukochany też się pewnie strasznie ucieszy z faktu, że jego maszyna jest widoczna Toż to największa frajda dla niego będzie

Dasti dziękuję
Stary 2012-03-22, 16:53   #3700
Efijy
Rozeznanie

[QUOTE=rinco;33063506]

Owoce odpadają??? Znaczy się truskawki, czereśnie...? Chyba się załamię...

Witam!

Nam położna na SR powiedziała że przynajmniej na początku trzeba uważać i najlepiej zrezygnować z alergizujących owoców, pestkowych i cytrusów potem można stopniowo w małych ilościach wprowadzać ale nie np. jednego dnia kilka różnych owoców bo wtedy trudno będzie zgadnąć na który jest uczulone dziecko poza tym powiedziała że różnie jest jedna kobieta będzie jadła wszystko i dziecku nic nie będzie a druga musi uważać.
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 16:56   #3701
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Ja cały odcinek ostatni przeryczałam (ten z pogrzebem), dobrze, że sama w domu byłam
Nam też na 100% mówiła o 4 cm. Zresztą na palce już się nie liczy. Jak podsumowała położna, ona ma palce na 1 cm, ale ordynator to już ma paluchy na co najmniej 3 cm
Jakby mnie takie ordynator zbadał, to od razu bym miała rozwarcie 10 cm

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-22, 17:00   #3702
Alfahelisa
Zakorzenienie

a sobie dziś doczytałam, że moje łozysko w 22t3d było już w II stopniu dojrzałości
no niby wyczytałam, że bardziej od tej skali wazne są przepływy i ilość wód płodowych (miałam AFI 10) a przepływy mam albo maksymalne (4 parametry) albo średnie (3 parametry)
a lekarz nic mi nie mówił, w sumie dobrze że doczytałam to dopiero teraz a w środę u lekarza się dopytam
heh już się przejęłam, że mi się łożysko za szybko zestarzeje
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-03-22, 17:03   #3703
ania_85
Rozeznanie

Czesc Dziewczyny

Maz zostawil w domu moja karte kredytowa, jak poszedl to wstalam, ubralam sie i ucieklam z domu Wyszlam no i mnie pokaralo- winda sie zaciela ale troche poskakalam i ruszyla ufff ale cisnienie niezle mi podskoczylo
Przejechalam sie- uwaga - tramwajem do centrum handlowego,a tam same mamuski z wozkami lub bobasami na rekach. Kazde dziecko mialam ochote wyprzytulac, a wozki dokladnie obczajalam,wiec te matki niezle mnie mierzyly
Moje zakupy: szynka z indyka Guliver, szynka z indyka miodowa (zapomnialam ze mam cukrzyce ), poledwica wedzona, dwie bulki i mala woda w tym centrum maja takie fajne kanapy, rozlozylam sie i zaczelam pozerac
Z ciuchow nic nie bylo i dobrze,bo nie powinnam na razie szalec
Jak wracalam to 50letnia kobieta ustapila mi miejsca, az dziwne,ale milo mi sie zrobilo

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Aha Dasti - obstawiam,ze bedziesz pierwsza
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 17:17   #3704
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość

To miałaś dzisiaj udany dzień
Eeee... ja pierwsza raczej nie będę, jakbym się zdecydowała na cc to może tak, ale póki co decyduję się na sn, a na razie nawet nie mam skurczy BH i twardnień, a chyba już powinnam mieć, moja macica nie przygotowywuje się do porodu chyba

Stary 2012-03-22, 17:28   #3705
8ewus8
Zadomowienie

Zaraz Was nadrobię, bo oczywiście podczas mojej wizyty zdążyłyście namachać 3 strony.

Wizyta ok, nie próbował się do mnie dobierać :P
Miałam usg tym razem, młody ma wszystkie parametry na 28 tydzień ciąży, czyli tak jak jest.
Nadal jest główką w dół, więc oby się nie ruszył, ale lekarz powiedział, żeróżnie to jeszcze może być.
Ale powiem Wam co mnie dziś wystraszyło. Przed wizytą poszłam pod prysznic, wzięłam maszynkę i chciałam się podkosić. Jakoś dałam radę, ale potem stwierdziłam, że wezmę lusterko i zobaczę czy jakoś to ogarnęłam.
No i nie wiem czy Wy też tak macie, ale wizualnie to wyglądało jakbym miała rozwarcie co najmniej na 1 palca.
Mało co zawału nie dostałam. Sory za tak dobitne opisy, ale normlanie widziałam cewkę moczową.
No i w poczekalni siedziałam jak na szpilkach, miałam wrażenie, że mi zaraz powie, że mam iść do szpitala, ale zbadał mnie i powiedział, ze wszystko w najlepszym porządku, szyjka zamknięta, dobrej długości. Też tak macie?
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 17:29   #3706
clauudik
Rozeznanie

Wiecie co tak dzisiaj przeglądałam wątek o imionach i tak pomyślałam o naszej Dasti powiedz mi jak chcesz rozwiązać sprawę z "x" w imieniu małego? Bo z tego co wiem, to u USC nie przejdzie imię z literą, której nie ma w naszym alfabecie. Zresztą sąsiadka ma synka Aleksa właśnie z tego powodu, na początku miał być Alex. Tak z ciekawości pytam no chyba, że mąż/partner jest obcokrajowcem, to załatwia sprawę.

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 17:33   #3707
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
a sobie dziś doczytałam, że moje łozysko w 22t3d było już w II stopniu dojrzałości
no niby wyczytałam, że bardziej od tej skali wazne są przepływy i ilość wód płodowych (miałam AFI 10) a przepływy mam albo maksymalne (4 parametry) albo średnie (3 parametry)
a lekarz nic mi nie mówił, w sumie dobrze że doczytałam to dopiero teraz a w środę u lekarza się dopytam
heh już się przejęłam, że mi się łożysko za szybko zestarzeje
Łozysko starzeje się w różnym tępie, kiedyś o tym czytałam chyba nie masz powodu do zmartwień, ale nie zaszkodzi spytać lekarza. Porównałam z moimi usg i w 31tc miałam II stopień dojrzałości, a na usg genetycznym w 23 tc tylko pisze: widoczny pojedyńczy dysk łożyska zlokalizowany na ścianie tylnej, AFI łącznie 13,53 cm.

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2012-03-22 o 18:15
Stary 2012-03-22, 17:42   #3708
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny, używacie tych kojców, rogali do spania? Ja dzisiaj spałam w nim po raz pierwszy i szału ni ma Następną noc chyba spędzi rogal w kącie...
Mam nadzieję, że chociaż do karmienia Hani się przyda.
ja mam taka dluga poduszke do spania ... jest super!!

Cytat:
Napisane przez aaaggusia Pokaż wiadomość
cześć mamuśki,
siadam Was nadrabiać bo nie zaglądałam od wczorajszego popołudnia. wizyta u gina OK, mały rośnie i nie będzie małym dzieckiem ja się rozczarowałam bo dowiedziałam się wczoraj, że w moim szpitalu na tą chwilę nie ma znieczulenia do porodu sn bo NFZ nie refunduje, a zapłacić też sobie nie można - nieźle co?! tylko w naszym kraju takie coś może mieć miejsce. poza tym mój gin jest tego zdania, że jak decydować się na znieczulenie to lepiej od razu cc bo 9na 10 porodów ze znieczuleniem kończy się przez cc bo ponoć pacjentki dziwnie reagują i nie współpracują z położną... no i teraz kompletnie nie wiem co robić cały czas byłam święcie przekonana, że chcę rodzić sn ale teraz bez jakiejkolwiek możliwości znieczulenia czy gazu to doopa mam mozliwość zdecydowania się na cc ale jakoś sama nie wiem czy to dobry pomysł.... ajjjj zawsze coś...
a poza tym to wyprawka małego już prawie gotowa, właśnie wróciliśmy z zakupów, kupiłam materac, wanienke ze stelażem, wypełnienie pościeli i jakieś brakujące drobiazgi
super ze maly rosnie !! szkoda z tym znieczuleniem echh .. ja sobie nie wyobrazam rodzic bez

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 17:57   #3709
liveinhope
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
To miałaś dzisiaj udany dzień
Eeee... ja pierwsza raczej nie będę, jakbym się zdecydowała na cc to może tak, ale póki co decyduję się na sn, a na razie nawet nie mam skurczy BH i twardnień, a chyba już powinnam mieć, moja macica nie przygotowywuje się do porodu chyba
Ja bym się z Tobą chętnie zamieniła, bo już drugi miesiąc jestem "rozkurczana"
Nie ma co się z tym spieszyć, codziennie to mówię do swojego brzucha
liveinhope jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-22, 17:58   #3710
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny

Maz zostawil w domu moja karte kredytowa, jak poszedl to wstalam, ubralam sie i ucieklam z domu Wyszlam no i mnie pokaralo- winda sie zaciela ale troche poskakalam i ruszyla ufff ale cisnienie niezle mi podskoczylo
Przejechalam sie- uwaga - tramwajem do centrum handlowego,a tam same mamuski z wozkami lub bobasami na rekach. Kazde dziecko mialam ochote wyprzytulac, a wozki dokladnie obczajalam,wiec te matki niezle mnie mierzyly
Moje zakupy: szynka z indyka Guliver, szynka z indyka miodowa (zapomnialam ze mam cukrzyce ), poledwica wedzona, dwie bulki i mala woda w tym centrum maja takie fajne kanapy, rozlozylam sie i zaczelam pozerac
Z ciuchow nic nie bylo i dobrze,bo nie powinnam na razie szalec
Jak wracalam to 50letnia kobieta ustapila mi miejsca, az dziwne,ale milo mi sie zrobilo

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

dobre

my w końcu wózek zamówiliśmy tako jumpera najwcześniej będzie za tydzień

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 17:58   #3711
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Ano tak. Jak będziesz piekła na blaszce, to niekoniecznie, tylko wtedy w niższej temperaturze, 220 stopni powinno być w sam raz. I około 20-25 minut.
Jeśli zaczną się bardzo rumienić, to można przykryć.

ZObaczysz, że na mniejszej ilości drożdży też pięknie wyrośnie.
Ślicznie dziękuję

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 18:03   #3712
rozowa1987
Zadomowienie

u mnie koleżanka mieszkająca w angli urodziła synka 3900, przy czym paliła całą ciąże po paczce dziennie.urodziła 21 o 4 nad ranem a o 12 w południe wypisali ją do domu i to mnie zdziwiło ze tak szybko!
Stary 2012-03-22, 18:07   #3713
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Zaraz Was nadrobię, bo oczywiście podczas mojej wizyty zdążyłyście namachać 3 strony.

Wizyta ok, nie próbował się do mnie dobierać :P
Miałam usg tym razem, młody ma wszystkie parametry na 28 tydzień ciąży, czyli tak jak jest.
Nadal jest główką w dół, więc oby się nie ruszył, ale lekarz powiedział, żeróżnie to jeszcze może być.
Ale powiem Wam co mnie dziś wystraszyło. Przed wizytą poszłam pod prysznic, wzięłam maszynkę i chciałam się podkosić. Jakoś dałam radę, ale potem stwierdziłam, że wezmę lusterko i zobaczę czy jakoś to ogarnęłam.
No i nie wiem czy Wy też tak macie, ale wizualnie to wyglądało jakbym miała rozwarcie co najmniej na 1 palca.
Mało co zawału nie dostałam. Sory za tak dobitne opisy, ale normlanie widziałam cewkę moczową.
No i w poczekalni siedziałam jak na szpilkach, miałam wrażenie, że mi zaraz powie, że mam iść do szpitala, ale zbadał mnie i powiedział, ze wszystko w najlepszym porządku, szyjka zamknięta, dobrej długości. Też tak macie?
Super że z małym wszystko ok niech nie zmienia już pozycji
Nie oglądałam się jeszcze z lusterkiem, hmmm... chyba czas zacząć
Cytat:
Wiecie co tak dzisiaj przeglądałam wątek o imionach i tak pomyślałam o naszej Dasti powiedz mi jak chcesz rozwiązać sprawę z "x" w imieniu małego? Bo z tego co wiem, to u USC nie przejdzie imię z literą, której nie ma w naszym alfabecie. Zresztą sąsiadka ma synka Aleksa właśnie z tego powodu, na początku miał być Alex. Tak z ciekawości pytam no chyba, że mąż/partner jest obcokrajowcem, to załatwia sprawę.
Ja chciałam przez x, ale chyba będzie normalnie. Ostatnio nawet z mężem rozmawialiśmy na ten temat, koleżanka z jego pracy ma na imię Nicole i ciągle musi mówić Nicole przez c. I nas oświeciło że nasz synek też będzie musiał mówić w urzędach czy gdziekolwiek Alexander przez x. Więc będzie Aleksander, a o tym że w USC nie przejdzie to nie wiedziałam muszę podpis zmienić.

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Cytat:
Napisane przez liveinhope Pokaż wiadomość
Ja bym się z Tobą chętnie zamieniła, bo już drugi miesiąc jestem "rozkurczana"
Nie ma co się z tym spieszyć, codziennie to mówię do swojego brzucha
Wiem, wiem że za wcześnie to nie dobrze. Ja już zaczynam się bać że przenoszę i będą wywoływać oksytocyną, a tego chciałabym uniknąć

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość

Stary 2012-03-22, 18:09   #3714
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Super że z małym wszystko ok niech nie zmienia już pozycji
Nie oglądałam się jeszcze z lusterkiem, hmmm... chyba czas zacząć

Ja chciałam przez x, ale chyba będzie normalnie. Ostatnio nawet z mężem rozmawialiśmy na ten temat, koleżanka z jego pracy ma na imię Nicole i ciągle musi mówić Nicole przez c. I nas oświeciło że nasz synek też będzie musiał mówić w urzędach czy gdziekolwiek Alexander przez x. Więc będzie Aleksander, a o tym że w USC nie przejdzie to nie wiedziałam muszę podpis zmienić.[COLOR="Silver"]
Tutaj jest to opisane:
Cytat:
Zgodnie z zaleceniami Rady Języka Polskiego, a także z Ustawą o aktach stanu cywilnego nie wolno nadawać dzieciom imion, które:

Nie pozwalają określić płci dziecka (np. imię Zoe, Nike, Coco)
Są formami zdrobniałymi (Leoś, Aga)
Zawierają litery, które nie występują w polskim alfabecie (Alex, Roxana, Olivia)
Nie są przyswojone przez polszczyznę (Ann, Victor)
Są tożsame z nazwami pospolitymi albo geograficznymi (Dąb, Nuta, Florencja)
Są ośmieszające (Niunia, Żyraf, Jarzyna)
Powyższe zalecenia dotyczą imion dla dzieci narodowości polskiej i posiadających polskie obywatelstwo - USC może odmówić zarejestrowania dla nich imienia niespełniającego wymienionych norm. W przypadku dzieci z mieszanych małżeństw albo niemających polskiego obywatelstwa urzędnicy stosują inne zasady.
Ja mam na pamiątkę świadectwo z zajęć religii w zerówce gdzie pani katechetka napisała "Dla Klałdji"

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 18:18   #3715
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Tutaj jest to opisane:
Ja mam na pamiątkę świadectwo z zajęć religii w zerówce gdzie pani katechetka napisała "Dla Klałdji"

Dzięki

Stary 2012-03-22, 18:22   #3716
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Ja mogę tylko powiedzieć,że zdaniem mojej ginekolog właśnie poród z ZZO przebiega o wiele sprawniej, niż bez. Sama też kazała podać swojej siostrze, jak mi mówiła Kobieta nie jest zmęczona, lepiej dotleniona itp. Jak widać każdy lekarz ma swoje doświadczenia. Ja zauważyłam, że mnie straszyli straszliwymi skutkami ZZO jak chciałam sobie "zaklepać", a jedyny anestezjolog był zajęty może stąd to wynika. Teraz jak będę chciała, to będę miała, więc zobaczę, czy będę potrzebowała. Swoja drogą na Zachodzie, w krajach skandynawskich, we Francji itp. praktycznie wszystkie kobiety mają ZZO do porodu, a jakoś nie słyszałam o tym, żeby wszytskie miały cc po ZZO, wręcz przeciwnie. Ja akurat wiem trochę o Norwegii, bo prawie sama bym tam rodziła, więc się interesowałam (żona męża kolegi własnie tam rodziła, więc o wszystko wypytałam),a koleżanka urodziła we Francji dwójkę dzieci z ZZO i bez żadnego nacięcia ani pęknięcia i z tego, co mi mówiła, jest to tam standard! No a na pewno lepsze jest ZZO niż Dolargan namiętnie używany w wielu szpitalach!

Ja nie jestem przeciwna ZZO, tylko przekazuję co mówiła położna w SR.
A że ZZO lepsze niż Dolargan, to też mówiła

Ja mam wiele pamiątek z błędem w moim imieniu Gabryjela zdarzało się dosyć często Ale była też Gabrjela, Gabryiela

Pojadłam placków ziemniaczanych. Chodziły za mną od kilku dni. P jadł z sosem, a ja z cukrem
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 18:25   #3717
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Hej.
141/96 Siedziałam cały czas, była u mnie mama, pogadałyśmy chwilę o kilku problemach, ale nie stresowałam się jakoś bardzo... Nie wiem, co mam myśleć o tym ciśnieniu. Tyle dobrze, że jakoś bardzo nie skacze od rana :/

8ewus8 - ja za to mam schizy, że mi się wody sączą I sama nie wiem, czy są uzasadnione czy nie....
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 18:29   #3718
missmalezji
Wtajemniczenie

Hej
Zasypiam na stojąco,chyba idę zaraz spać
Dziś położna wrzuciła mnie na głęboką wodę,a dokładniej to chyba na środek jakiegoś oceanu... Podczas porodu nacięła mi krocze,puściła ręce,podparła się pod boki i kazała odebrać poród A zawsze ktoś mi pomagał jednak :P dałam radę, po wszystkim jeszcze zszyłam,ale mały Adaś telepał mi się w rękach,tak się trzęsłam

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 18:32   #3719
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Wazonik, świeczkę ozdobną, ramka, storczyk (albo inna zieleninka ) i póki co nic innego nie przychodzi mi do głowy
Dzięki Jeszcze jutro spróbuję coś upolować, w sumie jakaś taka fajniejsza/większa ramka na zdjęcie to nie jest chyba głupi pomysł

Cytat:
Cały czas bym mogła spać, jak się położyłam o 14 to spałam do teraz
Ja śpię po 9-10 godzin w nocy i jeszcze czasem w ciągu dnia jak czytam książkę to musowo 1-2 godz. drzemka

Cytat:
Jakby mnie takie ordynator zbadał, to od razu bym miała rozwarcie 10 cm
No i szybki poród - to jest myśl

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Aż tak dokładnie się nie przyglądałam, ale przeszła mi przez głowę myśl, jak to dziecko się tamtędy zmieści

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
Zazdroszczę, my nie wiem kiedy w końcu zamówimy, bo mój mąż twierdzi, że jeszcze jest czas...

Cytat:
Tutaj jest to opisane:
Dobre

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33082737]Hej.
8ewus8 - ja za to mam schizy, że mi się wody sączą I sama nie wiem, czy są uzasadnione czy nie....[/QUOTE]

Ja też mam takie schizy jak mi się dłużej sika

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
Hej
Dziś położna wrzuciła mnie na głęboką wodę,a dokładniej to chyba na środek jakiegoś oceanu... Podczas porodu nacięła mi krocze,puściła ręce,podparła się pod boki i kazała odebrać poród A zawsze ktoś mi pomagał jednak :P dałam radę, po wszystkim jeszcze zszyłam,ale mały Adaś telepał mi się w rękach,tak się trzęsłam
O rany...
Gratulacje
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 18:38   #3720
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
Hej
gratulacje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości