|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#811 | |
Zadomowienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
ojj taka zmęczona i nie wyspana?
ojjj bidulki ![]() Cytat:
![]() Kaczuchy są super!! młody mi padł ja okna pomyłam w całym domu i chyba ręce mam jak szympans ałlłłł jutro przyjeżdża ciocia do nas z W-wy więc raczej będzie mnie mniej ![]() pa idę jeszcze się wykapać i posprzątać w sypialni bo muszę już powoli uważać gdzie stawiam stopy ![]() buziaki
![]() |
#812 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
To mówisz,ze półtuszę teść kupił i się podzielił, ładnie z jego strony ![]() scio moje dzieci tez wszystko chętnie jedzą ![]() śliczne dzieciaki na spacerku:0 dziękuję za opinie nt kół. Ja to mam problemy, tzn mąż mi tak gada ze względu na te koła-że mam bzika. Szkoda,ze te spacerówki nowe z tymi pompowanymi kołami są takie drogie... i dupa.
![]() |
#813 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() U nas też tylko trampki na dwór a tak to skarpeciochy i bose syrki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#814 |
Zadomowienie
|
CZeeeesc....
troche mialam do nadrobienia ale sie udalo..... my wczoraj i dzisiaj spedzalismy czas u babci bylo fajnie tylko ja zmeczona bo jednak w domu najlepiej a u babci troche nie ma warunkow na maluszka duuzi pietrowwy dom ale podlogi zimna z plytek wiec Igor albo na rekach albo w wozku tez juz sie denerwowal.... najwazniejsze ze spedzil daw dni prawie caaale na ogrodku ![]() dotlenil sie swiezym powietrzem..... padam normalnie..... musze odespac wiec juz spadam.... brunetka,brumek....ktore z was jeszcze zaczely wysadzanie na nocnik? brumku to Tymus juz tak ladnie siedzi??? ja sie jeszcze wacham bo Igor nie siedzi stabilnie tzn jak sie go posadzi to siedzi ale sam nie siada (raz sie zdazylo) wiec nie wiem czy czekac czy probowac????
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka ![]() Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2012-03-24 o 20:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#815 |
Raczkowanie
|
witam się wieczornie
![]() w tle bitwa na głosy... a głównie wy ![]() Jaciee mnie to czeka za dwa tyg ![]() ![]() ![]() swoją droga w czerwcu byłam pierwszy raz na panienskiem gdzie był stripitizer, ja w 9 miesiącu ciąży- dziewczyny się śmiały żebym z wrażenia nie urodziła ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Agadus piękny avatarek! ![]() Brumek kaczki mnie urzekły ![]() Stronczek Jasiek przesyła buziaka Wiki ![]() Isiaok fajna Ewcia! ![]() my dzisiaj na podworku zamontowaliśmy wiosennie huśtawke ale było radości ![]() ![]() ![]() Scio i Agatka na placu zabaw śliczna! ![]() Brunetka oj niedobrze, zdrówka!! ![]() Bella wedle z umową testowalismy brukselke ![]() ![]() ![]() ![]() co do miękkich tenisowek to sa takie super wybor w sklepach (ostatnio sama nie moglam się powstrzymać w HMie żeby nie kupic kilku par ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#816 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() brumku a co lekarz powiedzial?? jaki antybiotyk??
![]() ![]() |
![]() |
#817 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#818 | |
Zakorzenienie
|
biedna Ala
![]() Cytat:
![]() Ja tam nie mam oporow co do panienskich lub kawalerskich. Kazdy zna swoje mozliwosci i swojego partnera tez powinien znac. Nie mozna drugiej polowy ograniczac. Jesli by mu wpadlo do glowy zrobic cos "niestosownego" to nie koniecznie na kawalerskim by sie to moglo zdarzyc, ale i przed praca, poza praca w trakcie.... to tylko moje zdanie. Co do wysadzania na nocnik - moja nie siedzi do konca stabilnie, wiec i nocnik odpada.
![]() |
#819 |
Wtajemniczenie
|
Mokry Buziak dla Jaska również
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#820 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#821 |
Zakorzenienie
|
Hejka, wróciłam
![]() Zanim poodpisuję tylko coś zdementuję, bo coś się chyba Sweet źle zacytowało: moje dziecko nie siedzi w ogóle i nie wysadzam na nocnik ![]() ![]() Wydaje mi się że na odpieluchowanie to dobry wiek jest około 2 lat, a nie 7 miesięcy ![]()
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-03-24 o 21:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#822 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#823 | ||
Zadomowienie
|
Hej mamuśki!
![]() Padam na twarz... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Patik, oj niefajnie się dzieje z Twoim podwoziem. Oby leki pomogły i biopsja nie była konieczna. ![]() Telik, biedny Jasiek i biedna Ty-łączę się w "zębowo wychodzącym" bólu. ![]() Stronczek, Wiki jest taka pocieszna i te brązowe oczka. ![]() Meszsares, Ty nam lepiej pokaż Blaneczkę bo chyba tylko raz ją widziałam. ![]() ![]() Brumek, Ty to masz serducho! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Biedna Ala- zdrówka! ![]() Kolejny chorowitek, niech szybko wraca do zdrowia. ![]() Świetna jest. ![]() Isiaok, śliczna ta Twoja dama - gratulacje za ząbek. ![]() Coś chyba jeszcze miałam pisać, ale nie pamiętam. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#824 | ||||||
Zakorzenienie
|
Kinga, Zuza - wszystkiego najlepszego z okazji dzisiejszych miesięcznic! Cytat:
![]() ![]() 2. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ja tez sie popłakałam przy pierwszym ![]() Uwielbiałam Przyjaciół ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() 2. A ja Cie za te miłe słowa ![]() 3. A u nas te pampersy sie sprawdzają najlepiej i nic im nie dorównuje. Jednak co pupa i co mama, to inne preferencje pieluchowe ![]() Cytat:
![]() ![]() 2. Jakież to prawdziwe! ![]() 3. Mamad, mądra z Ciebie kobieta. Oj, mądra ![]() P.S. słucham kazania ![]()
![]() |
#825 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Oj tam ![]() ![]() My antybiotyk? ![]() ![]() Nie! Skąd! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kataru współczuję i trzymam ![]() Tymuś też dziś się dorwał do naszych ziemniaków i sporo zjadł ![]() ![]() Ale pięknie już siedzicie ![]() Cytat:
![]() 2. W bloku ![]() ![]() Cytat:
![]() I przepędźcie tylko to katarzysko ![]() ![]() Polecana by Kaczki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
No pięknie ![]()
![]() |
#826 |
Rozeznanie
|
Ja sadzam, Zawitkowski poleca wczesne sadzanie, jak tylko dziecko zaczyna stabilnie sedziec. Dla Ewy samo siedzenie jest teraz atrakcja, wiec nocnik tez lubi. Jak juz pisałam, codziennie po spaniu robi siusiu-jesli to pomoże w szybszym odpieluchowaniu to super, jesli nie to trudno-przynajmniej wietrzymy dupke bez niespodzianek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#827 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A my na tej działce byliśmy i Tymuś większość dnia spędził na powietrzu, strasznie się z tego cieszę ![]() Poza tym miał giga apetyt! Oprócz wielkich ilości mleka, zjadł pół słoiczka zupki, trochę owoców ze słoiczka, żółtko ugotowane na twardo (tak solo, w całości, nie rozgniatane ani nic) i sporo ziemniaków z naszego obiadu ![]() ![]() ![]() Za to w drodze powrotnej dostał takiej histerii, że myślałam że się udusi z płaczu ![]() ![]() ![]()
![]() |
#828 |
Rozeznanie
|
Dziekujemy za gratulacje-biały potwór juz na wolności!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#829 |
Wtajemniczenie
|
witajcie wieczorową porą
![]() dla Zuzki i Kingi ![]() ![]() Brumku fajniutkie kaczuchy ![]() a co do imienia Matylda to znam jedną mała dziewczynkę o tym imieniu i jest cudna po prostu- to tak dla tej mamuski, której się to imię podobało ![]() dziekuję dziewczynki, że sie avek nowy podoba. i tej, która pytała (zabijcie mnie, a nie pamiętam!) poywierdzam, że to ja na pierwszym planie ![]() dziękuję, że pytacie o zdrowie mojej córy - juz lepiej. bylismy już dzisiaj na spacerze drugi dzień - bo wczoraj na chwilę ją wzięłam. katar minął, po wysypce już nie ma śladu. a antybiotyk juz jutro kończymy. scio buziaki i życzę zdrówka Agatce! nam też pediatra mówiła, że jedynym przeciwskazaniem do spacerów jest gorączka! a nie katarek czy kaszel. jaciee też bym męża puściła...jego nie kręcą popisy takich pań (woli je w moim wydaniu) ![]() patiku trzymam kciuki, żeby obylo się bez biopsji..wiem co to za stres bo sama miałam robioną z tym, że ja piersi... teliku mam nadzieję, że dpoczęłaś troszkę przez sobotę?? stronczek, scio sliczne spacerowe dziewczynki macie ![]() ![]() Nataszko zdrówka dla Ciebie i Hani ![]() marzenko ojjj to musiała Ci Hanna Jęczysława dać popalić... przytulam wirtualnie. mnie moje dziecię nie oszczędzało jak gorączkowało... Justynko!!!! Ty jesteś wspaniała mamuśką kochana!!!!!!!! nie smutaj się!!!! więcej nie zapamiętałam... a muszę się Wam pożalić troszkę i naskarżyć na Hanulę. otóż jak gorączkowała to podawałam jej UU często, żeby się napiła, uspokoiła, nieodwodniła i takie tam i ona cwana bestia mała tak się przyzwyczaiła, że nie chce mi spowrotem jeść z łyżeczki. nie tyka kaszki, obiadków ani deserków. Ba! nawet ukochanego banana nie chce... w łeb sobie chyba strzelę! a w poniedziałek przyjeżdża do niej moja mama (bo ja muszę do roboty wrócić, a nie chcę tak jej od razu po antybiotyku oddać do żłoba żeby na tym osłabieniu od razu coś załapała) i boję się, że będzie miała z Hanką niezła przeprawę jedzeniową..a było już tak dobrze... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#830 |
Rozeznanie
|
lece spac-noc krótsza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#831 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ojoj. To zdrówka życzę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Tylko "Nasza" Brunetkowa Ala odparzona, więc to niezły pomysł żeby jej ulżyć ![]() Cytat:
![]() 2.Nie strasz ![]() 3. U Nas też pampersy rulezzzz ![]() No dobra, przekonałyście mnie. Kupiłam ciasto francuskie i jutro robię na obiad brumkowe piersi. Może takiemu kulinarnemu beztalenciu jak ja też się uda ![]()
![]() |
#832 |
Wtajemniczenie
|
Isia gratuluję zęba
![]() Brunetko a jaki antybiotyk dostała Ala?? i nie smutkuj się - moja Hania też już po antybiotyku, chociaż ja nie jestem przekonana czy to słuszne było,ake jednak lekarzem nie jestem, a zdrowie maluszków najważniejsze. Edytowane przez pieleszka Czas edycji: 2012-03-24 o 21:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#833 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#834 |
Wtajemniczenie
|
Dominik miał dziś ciężki wieczór, a ja razem z nim. Płakał, jęczał, żalił się
![]() Brumku ja wczoraj "byłam zmuszona" dać Domkowi trochę ryżu ode mnie z talerza, bo prosił jak ten kot ze Shreka. I też był solony. Trochę mu nie zaszkodzi, za to mama była dumna, że tak ładnie sobie poradził i się nie krztusił ![]()
#835 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- A wracając do tego, co napisała Mamad o drugim dziecku - dziewczyny planujące ciąże: myślicie o ty? Pytam, bo ja mam tak, że chcę tego dziecka i wiem że niedługo zaczniemy się o nie starać. Ale jednocześnie, w obecnym momencie swojego życia, myśl o drugim dziecku jawi mi się jako sweogo rodzaju zdrada Tymonka... Bo kocham go nad wszystko inne, ma całą moją i męża uwagę, czas, miłość, uczę go przecież od pół roku, że jest najważniejszy na świecie. A chcę mu sprowadzić na głowę kogoś, kto mu część czasu i uwagi rodziców odbierze ![]() Oczywiście wiem, że to wszystko się samo ułoży itp, a chodzi mi o to, że w TEJ chwili, nie mając tego drugiego dziecka, a więc nie kochając go jeszcze i nawet nie potrafiąc sobie tej miłości wyobrazić (zresztą tak samo, jak było przed narodzeniem Tymka - tej miłości też nie umiałam sobie wyobrazić), tak to trochę odbieram. Wy tak nie macie? I nie chodzi mi o racjonalne argumenty, że kocha się tak samo itp, itd, bo to jest jasne i naturalne! Ale teraz, gdy się jeszcze nie kocha, bo nie ma kogo nawet (oprócz Oliweczki ![]() ![]()
![]() |
#836 |
Zakorzenienie
|
Dla sprostowania
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#837 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
z jednej strony czuję że mogłaby to byc już pora na drugie dziecko, z drugiej strony czuje że to jest pora najbardziej żeby "dać nas" jak najwięcej Jasiowi, ze chcialbym mu dac jak najwięcej uwagi, zeby ten czas mój ukochany pierworodny jak najlepiej odczuł, oczywiście wiadomo ze z pojawieniem drugiego malucha wszystko się ułoży a ta milość wszechobecna która jest teraz w nas się nie zmieni, na chwile obecną chcialabym jak najwięcej "wycisnąć" z tego czasu który mamy teraz dla całej trójki ![]() Pieleszka! super avatarek! jakby nowa wizazanka tak odmiana, a to ty na tym zdjęciu? ![]() Isia gratulacje za pierwszego zebulka ![]() dobra idę tez ja spaciu bo przypominacie że noc krotsza ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#838 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kingusia dziekuje za zyczenia, wczoraj w ramach protestu ze sie stareje imprezowala o północy, w sumie tez przez kaszel. musielismy zinhalowac w nocy bo spac przez kaszel nie mogla. dzis prawei bez kaszlu. za to syn jak gruzlik. zrobie sobie jeszcze kilka dzieci i otworze szpital ![]() nadrabiam... ---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#839 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to są takie moje teoretyczne rozważania, bo oczy się przejmuję czy nie, to od lata biorę się za robotę i nie ma zmiłuj ![]() Natomiast wydaje mi się że to całkiem naturalne dylematy, bo człowiek czuje zawsze jakiś lęk, czy może lepiej nazwać to niepewnością, przed nieznanym. Tak samo czułam będąc w ciąży z Tymkiem. Bo choć był wystarany (nie mylić z podobnym słowem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A tak w ogóle to co Ty tu, Moniu, o tej nieludzkiej porze robisz? ![]()
![]() |
#840 |
Rozeznanie
|
Szymek, Hania,Igor wszystkiego najlepszego!!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.