|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
| Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
|
4 | 6,90% |
| Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
|
1 | 1,72% |
| Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
|
8 | 13,79% |
| U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
|
6 | 10,34% |
| Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
|
1 | 1,72% |
| Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
|
11 | 18,97% |
| Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
|
1 | 1,72% |
| Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
|
1 | 1,72% |
| Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
|
0 | 0% |
| Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
|
1 | 1,72% |
| Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
|
11 | 18,97% |
| Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
|
8 | 13,79% |
| Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
|
2 | 3,45% |
| Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
|
0 | 0% |
| Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
|
3 | 5,17% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Dziękuję dziewuszki za opinie
Marina też mi się dziwne wydaje, zabranienia czegoś dorosłemu facetowi. Madziulka Ja pewnie właśnie od 19 sama będę. Obejrzę sobie za to Przepis na Życie na VOD bo przegapiłam jeden odcinek.
|
#782 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
![]() Szymula już śpi 2 h. Jak wstanie to idziemy na spacer do parku
|
|
#783 |
|
Zakorzenienie
|
madziulka to szkoda że nie masz polskiej tv- ale jest za to net
Kolina od kwietnia do wawy wyruszacie? 2 tyg tu ,2 tyg tam?
|
#784 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczynki!
Przesylam buziaki wszystkim choruszkom i zasmarkanym, bo u nas to samo i az zal tak w domu siedziec w taka pogode... Brumku wczoraj pisalas, ze katar i kaszel to nie przeciwskazania do spaceru... katar nie, ale juz z kaszlem tak, tak uwaza moja pediatra i dlatego siedzimy w domu ![]() Patik ja zrobilam lepszy interes: kupilam dostawke za jakies 60 zl, a poszla za 210 (z tym, ze ciagle czekam na kase) Jacieee ja bym puscila Justyna ja mysle, ze to taki wiek. U mnie tez masakra z moja 3-latka Wysylam, bo pewnie zaraz gadzina sie obudzi.... P.S. Wystawilam spacerowke po Zuzi, jakby ktoras chciala zobaczyc, to podesle linka. To tradycyjna "parasolka" Edytowane przez AgaGuernsey Czas edycji: 2012-03-24 o 13:20 |
|
|
|
#785 |
|
Rozeznanie
|
jaka zemnie gapa wczorajsze spoznione ale szczere zyczonka dla Szymona, Krzysia, Malwinki
oraz dzisiejsze dla Kingi i Zuzanki i moja siedziaca gwiazda |
|
|
|
#786 |
|
Zakorzenienie
|
Jacieee ja bym pozwoliła tż pójść na kawalerski, ale numerem jeden na liście byłoby ograniczenie alkoholu. Bo wiadomo co się po nim może dziać
![]() Naataaszkaa zdrówka dla Was dziewczyny. Zjadłaś jajecznice? ![]() Ja taaak! W placku tortilla ![]() Radek już jakiś czas temu zaczął jeść grudkowate obiadki. Jakieś 6,5 m-ca miał. youyou za nockę cudną. Już się nie mogę doczekać aż my takie będziemy mieć Patik myjesz Sarze główkę szamponem czy płynem do kąpieli? Dla Kingi i Zuzanny |
|
|
|
#787 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mam nadzieję, że szybko się wyleczysz.Cytat:
Cytat:
Cytat:
tak na szybko Was nadrobiłam, bo zaraz przychodzi do Julci koleżanka-sąsiadka a na 18 idziemy na imieniny do teścia.Miłego weekendu kochane. |
||||||
|
|
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny chyba źle mnie zrozumiałyście
![]() Lila nie PRZESPAŁA całej nocy od 20 do 8 tylko NIE JADŁA tyle czasu ![]() Pobudki mieliśmy, a jakże i wstaliśmy przed 7 ![]() nie wyrabiam się dziś z niczym , zabieram sie zaraz za zrobienie 14-stu brumkowych piersi..
|
#789 |
|
Zadomowienie
|
Dołączam się do życzeń!
Ja dziś nie śpię od 5., choć dziecko dospało z biedą do 5:30 ![]() Właśnie wypiłam drugą kawę, spacerek zaliczony, pociechę oddałam na chwilę babci (choć lekko mi nie było ). Brak mi mocy... Brumek kaczory super! ![]() Ja ze wsi, ale wcześniej nie doceniałąm wartości przyrody - zieleń, zwięrzęta, a teraz strasznie mi tego brakuje... Tu nawet trawa ma inny odcień niż tam... Kaczki też mieliśmy - mieliśmy mały strumyk za domem i czasem kaczka z młodymi razem z jego nurtem uciekała nad rzekę i trzeba było ich szukać... Nie myślałam, że z taką nostalgią będę to wspominać... ![]() Wszystkim chorym bardzo współczuję i dużo zdrowia życzę! Madziulka pewnie Cię to nie pocieszy, ale między ludźmi też można być samotnym. Ja cały dzień mijam się z mężem. I co z tego, ze weekend, że on ma wolne? Ja bym mojego męża puściła na kawalerski, tylko nikt nie robi Nieraz mu mówiłam, że jeśli ma ochotę, to mógłby czasem wyskoczyć z jakim kolegą pogadać o męskich sprawach, ale jakoś nie było okazji (za to teściowa się oburzyła na taki pomysł...). Nie wiem, czy dobrze myślę, ale ja potrzebuję czasem babskiego spotkania, więc on męskiego też? (Dobrze, że znam inne mamy z parku, bo zostałby mi tylko wizaż...)Patik dużo Ci jeszcze zostało do napisania w tej pracy? W temacie młodszego/starszego dziecka. Nie wiem, czy dobrze to przekażę. Wyobraźcie sobie, że pewnego dnia mąż wraca do domu i mówi. Kochana żono jesteś taką wspaniałą żoną, kocham Cię bardzo, uwielbiam, więc postanowiłem sprawić sobie jeszcze jedną taką wspaniałą żonę. Oddasz jej swoje ubrania, w których nie chodzisz, będziecie razem mieszkać, będziecie dzielić razem Twoją kuchnię, obie będę Was jednakowo kochał... Jakbyście się poczuły w takiej sytuacji? Tak czuje się dziecko, gdy pojawia się młodsze rodzeństwo. (Ja to słyszałam kiedyś od kogoś, więc się dzielę) |
|
|
|
#790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#791 | |
|
Wtajemniczenie
|
Śliczna ta Twoja gwiazdeczka!
Cytat:
![]() Mi jest strasznie źle, ale nie chce mi się narzekać, bo i tak wiem, że to nic nie zmieni... Od 4 miesięcy mam tylko Was i męża wieczorami. Nikogo więcej. edit.: Byłam godzinkę z Szymulą na spacerze, ale wróciłam, bo jest tak gorąco, że nie da się wytrzymać na dworzu. Termometr w cieniu pokazuje mi 20 stopni.
Szymon ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2012-03-24 o 16:14 |
|
|
|
|
#792 | ||
|
Rozeznanie
|
Mamy pierwszego zęba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:j upi:
a wczoraj mówiłam do tż, ze raczej na pewno ząb idzie-zielona biegunka, katar, mało je, ślinienie, tarcie pieluszką i jęki przeplatane marudzeniem Cytat:
Cytat:
jacieeeee w ciąży co miesiąc miałam nową infekcje-pomogły właśnie irygacje z tantum rosa, clotrimazolum i po wyleczeniu lacibios femina. Używanie wkładek wzmaga stany zapalne My też dzisiaj z Ewka cały dzień same...ale przez to lepiej zorganizowane |
||
|
|
|
#793 |
|
Rozeznanie
|
dzisiejszy wypad na plac zabaw-huśtanie z asekuracją
|
|
|
|
#794 |
|
Zakorzenienie
|
isiaok chyba chciałaś napisać do mnie
dzisiaj wyczytałam o tych wkładkach. Ja bez nich nie potrafię, tak mi dziko , no ale muszę wziąść to pod uwagę, jak również zbyt częste podmywanie się ( 2x dziennie to robię.) też wyjałowi florę naturalną...ciągle myślę o tej biopsji. Obawiam się, że mnie to nie ominie. No i wczorajsze słowa gin, że endometrium małych rozmiarów, nie wskazuje żeby okres miał być na dniach... a tu zonk, dzisiaj . No na tym się raczej zna... może tu tkwi problem nieregularnych @? Mam mętlik, naprawdę... Gratuluję zęba ![]() Lilii myję szamponem z hippa. Mamad została część badawcza do opisania itp- najgorsze
|
#795 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
przeprasz am!Ja tez własnie od wkładek i częstego mycia |
|
|
|
|
#796 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A o czym piszesz? (O roślinkach jakiś? - nie wiem, czy dobrze kojarzę) Dla mnie akurat to była najłatwiejsza część pracy (jak już zrobiłam badania). Mam nadzieję, że Ci przejdą te dolegliwości ![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Polecam do posłuchania: http://www.youtube.com/watch?v=DzDKx23eTNA Trochę długie, ale ciekawe i wbrew pozorom to nie jest kazanie. Dużo tam też o roli ojca w życiu syna. Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2012-03-24 o 16:46 |
|
|
|
|
#797 |
|
Zakorzenienie
|
mamad jestem w połowie tego kazania. Rewelacja. Słucham dalej...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#798 |
|
Zakorzenienie
|
Mamad znam to
I Pawlukiewicza uwielbiam słuchać. Głosa ma rewelacyjny, doskonały przekaz..
|
#799 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kolezanki corka ma, przekluwala jakos jak miala pol roczku, moim zdaniem nie potrzebne narazanie na stres i bol. Cytat:
![]() Cytat:
Ja tez sama dzis. Rano Tz pojechal do pracy, wrocil ok 14 i o 15 pojechal do kolegi auto robic. pocieszam sie tym ze pogoda jest dzis piekna i jak Wiki wstanie to jeszcze na spacer pojdziemy Madziulka moze sciagnijcie sobie dekoder z polski, polsat lub cyfre. Duzo to nie wychodzi. Srodkowy pakiet w polsacie kosztuje ok 40 zl. Ja jak przylecialam do UK to zylam bez tv 4 m-ce. Pozniej TZ dostal telewizor i zalatwilismy sobie ten dekoder. Cytat:
Cytat:
Isia nie zacytowalo mi, Ewcia widac bawila sie wybornie na tej hustawce
Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-03-24 o 17:22 |
|||||
|
|
|
#800 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#801 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam, mam chwile wiec pobieznie nadrobilam - wybaczcie
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jestem i chwale sie. Marysia posadzona siedzi juz sama. Ponadto zaczela wstawac na czworaka i buja sie w przod i w tyl - to tyle z NEWSOW Dzis 3 h na spacerku i opalona buzia u Marysi. Aniolek kochany teraz mi usnal - zmeczyla sie.
|
|
#802 |
|
Zakorzenienie
|
mamad nawet mój M. wrócił z pracy i przysiadł i słuchał dłuższą chwilę.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
pieknie sie husta.
|
#804 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie jest cute and shy
|
|
#805 |
|
Zakorzenienie
|
No i mamy antybiotyk
|
|
|
|
#806 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#807 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() Ja dzisiaj caly dzień na uczelni, teraz mam 30 minutowaprzerwę, więc przyjechałam do domu po swoje rzeczy. Dzisiaj spię z Domkiem u moich rodziców, bo kończę dopiero po 2o-stej, a jutro na 8 znowu na uczelnie, więc nie będę go tak woziła tam i spowrotem, a tak się za nim stęskniłam, że jadę do niego ![]() Jacieee ja męża kiedys puściłam na takie kawelerskie z "atrakcjami" i puściłabym nawet kolejny raz. Jakoś mam do niego zaufanie i wiem, że nie zrobiłby nic głupiego Patik nie słuchaj głupot jakiegoś głupiego babsztyla! Sarcia sie bardzo ładnie rozwija A wieści od gina niefajne Mam nadzieję, że jednak nie będzie potrzeby biopsji ![]() Brumek jakie niedorozwinięty?! Co to za głupoty ludzie wygadują Powiedzcie mi skąd tacy ludzie się biorą![]() Telik Wkońcu sie wyśpisz to i humorek i wróciAdrij buciki Domkowi kupiłam z elephanta. Podobno polecane sa od nich buciki własnie do nauki chodzenia Domek w nich śmiga jak wsciekły ![]() Stronczek sliczna gwiazdeczka Iustyna czy chcesz czy nie chcesz ja musze i to napisać Isiaok jaką Ewula ma hustkę na głowie, pieknie wygląda ![]() Meszsares fajnie, że jest możliwość kupienia działeczki Brumku Ty to jesteś wariatka- kaczory sobie kupiła Youyou łooo matko aż 14 ![]() Więcej nie pamiętam, a że czytałam na raty to nie cytowalam
Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2012-03-24 o 17:58 |
|
|
|
#808 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#809 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez księdza Piotra słucham, tutaj macie więcej wykładów
http://www.kazaniaksiedzapiotra.pl/ ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- teściu wczoraj kupił pół świni bitej, tak to się chyba nazywa i dał nam ćwiartkę, i wiecie co sama rozebrałam ją, a męczyłam się godzinę z tym mięsem, kure też juz rozbierałam, tylko bez flaków, normalnie baba ze mnie pełną gęba
|
|
|
|
#810 |
|
Zakorzenienie
|
Poniewaz sie wdrazam na nowo, pojde na łatwizne i polece egocentrycznie
![]() Agata znów ma katar albo zaraził ją teściu, albo ma od zębów, bo mamy dwie malutkie dwójeczki i za moment wyjdą jedynki Moj nie jadek zjadł dziś całego ziemniaka z mojego talerza widelcem i chyba zacznę jej gotować takie rzeczy, spróbuje z pulpetami na początek ![]() Wstaje po wszystkim co się napatoczy i sie puszcza. Butów nie ma. Większość fizjoterapeutów twierdzi, ze do nauki chodzenia najlepiej bose nóżki albo skarpetki. Na dwór ma miękkie tenisówki zeby ciepło w stopy było. Prawdziwe buty takie na dwór kupie dopiero jak będzie pewnie chodzić sama. Wcześniej tylko paputki po domu. No i zdjęcia z naszego dzisiejszego spacerku
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:23.

Ja pewnie właśnie od 19 sama będę. Obejrzę sobie za to Przepis na Życie na VOD bo przegapiłam jeden odcinek.

za nockę cudną. Już się nie mogę doczekać aż my takie będziemy mieć
ja całty czas o tym marzę 

mam nadzieję, że szybko się wyleczysz.