|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2221 |
Rozeznanie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Dziewczyny przepraszam że zadaje takie intymne pytanie ale czy wypędzajac maluszki pozwalacie swoim mężczyznom zakończyć w sobie bo zmolestowałam tzta i skończył w środku i boję się żeby dzidzi nic nie było
|
![]() ![]() |
![]() |
#2222 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() Póki co karmienia piersią nie przekreślam (zawsze taniej!), myślę, że za dwa dni będzie już prawie dobrze ![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
Nie wiem czy poród indukowany boli bardziej, bo nie mam porównania. Będzie dobrze, lekarze wiedzą co robić. Życzę Ci, abyś trafiła na świetną opiekę w czasie porodu ![]()
![]() |
#2223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a dzidzi nic nie będzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2224 |
Wtajemniczenie
|
Clauda, tak jak adaikaka mówi o to w tym wszystkim chodzi żeby TŻ skończył w środku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2225 | |||
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciliśmy z miasta
![]() ![]() ![]() ![]() ja zjem sobie szaszłyka i kiełbaskę a TŻ i szaszłyka i boczek, kiełbaske i karkówke ![]() ![]() Pani w sklepie pytała się czy chłopczyk czy dziewczynka jak powiedziałam, że chłopczyk to powiedziała, że widać ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() szkoda, że na przeziębienie nic nie mogę brać tak to zawsze ferwex mi pomaga ![]() Cytat:
A mój o dziwo wczoraj również zasnął bez żadnej namowy na sex a tak to ciągle truł i truł ![]() ![]() Ale jak dzisiaj nie wyjdzie z tematem to ja sama zaczne ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- flowerbombka śliczny brzuszek ![]() aalgena ślicznego masz synka ![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- jak mnie TŻ wkur.ia ![]() ![]() ![]() ![]() wołam go i wołam a ten grzebie ciągle w tym zasranym samochodzie no szału można dostać ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2226 |
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciłam z 2,5-godzinnego spaceru po górkach i wcale nie jestem zmęczona
![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Aalegna śliczny Sebuś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2227 | ||
Gang Iren
|
Wrocilam.Dotlenilam sie przez trzy godziny.Pogralam w kosza,ale nie tyle ile bym chciala,bo przyszly dzieciaki i chcialy z Wiki grac,co prawda mnie tez namawiali,ale dalam sobie spokoj,bo 9-latki lepiej graja ode mnie i troche siara (nie zeby z cyckow,bo nie mam
![]() Bylam jeszcze w sklepie i mialam spacer ze sporym obciazeniem do domu.Jeszcze seksik dzis i kapiel goraca i moze moje dziecie zechce wyjsc,bo doczekac sie nie moge. Cytat:
![]() Oj nieladnie ze strony Tz ![]() Cytat:
Ja po robie swiece ostatnio,zeby nic nie wylecialo i zadzialalo jak ma.Chyba smiesznie wtedy wygladam,bo maz ze smiechu sie poplakal ![]()
![]() |
#2228 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Wprawdzie nie udzielałam się tu zbyt często, ale chciałam Was poinformować, że 12 marca 2012 o 13:58 przez cesarskie cięcie przyszedł na świat nasz synek - Kubuś ![]() Waga 3260 g 55 cm - kawał chłopa ![]() Operację miałam zaplanowaną i rano stawilam się w szpitalu - tam kroplówka i inne leki i koło 13:30 zawieźli mnie na blok operacyjny - znieczulenie w kręgosłup i się zaczęło. Mi ciśnienie spadło do 100/40, a synek urodził się fioletowy i mu podawlai tlen - ja na stole cała upłakana, bo nie płacze ![]() ![]() Potem leżenie 24 godziny - pierwsze karmienie bez problemów o dziwo. Następne dni w szpitalu to nocne karmienie po kilka godzin - padałam ze zmęczenia. W czwartek wyszlismy ze szpitala - w domu troszkę problemów, głownie z karmieniem, ale już ok i w miarę przesypiamy noc. A najlepsze są jego minki. Ja dopiero teraz doszłam do siebie - rana goi mi się ok, ale ciagnie i niedawno mogłam się położyc na boku. Zmykam karmic, bo malutki marudzi ![]() Buziaki i gratulacje dla wszystkich nowo upieczonych mamuś ![]() Edytowane przez ivona84 Czas edycji: 2012-03-27 o 09:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#2229 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Synus jest sliczny ![]()
![]() |
#2230 |
Zakorzenienie
|
ivona84 śliczny chłopczyk
![]() Co dziś tak cicho? Ciekawe o u Rybki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2231 |
Wtajemniczenie
|
hej
ja narazie nie bardzo mam czas do was zaglądać, u nas się normalnie drzwi nie zamykają odkąd wczoraj wróciłam ze szpitala ![]() przedstawie po krótce swój poród, a więc 19 marca trafiłam ze skierowaniem do szpitala, niestety pokierowali mnie na ginekologie, rozwarcie 2,5 cm, no ale we wtorek zeszłam na porodówke podłączyli mi oksytocone o 7 rano, o 8 przyjechał mąż i zaczęły się skurcze, na początku nie tak mocne chodziłam sobie i z mężem żartowaliśmy nawet się śmiałam... niestety po 2 godz ból był już nie do zniesienia. Dostałam jakieś znieczulenie, przyszedł dr żeby mnie zbadać a rozwarcie nadal 2,5 cm nic nie postępowało ![]() ![]() ![]() Jak już wróciłam na porodówke to miałam strasznego focha, nie wiem na co, chyba na to że brzuch mnie bolał i czułam że nie mogę się ruszać, mąż mi przywiózł małego a ja się wogóle nie cieszyłam ![]() Później doszły problemy z karmieniem niby pokarm miałam ale chyba mało wartościowy bo przecież miałam diete po tym cięciu, mały wiecznie ryczał, dostał mleko modyfikowane i dopiero po nim się uspokoił. A potem co położna to miałam inna wersję i nadal jestem zagubiona. Jedna kazała mi z małym leżeć i karmić jak tylko będzie chciał więc czasem wisiał na cycu 2 godz a ja nawet obiadu nie zjadłam, inna mi tłumaczyła że zrobiłam z piersi smoczek ![]() Wczoraj położna środowiskowa mi powiedziała że mam karmić max do pół godz. A wy mamusie jak długo karmicie? Bo mój smerf dziś pił ok 10 min i dwa razy mu to starczyło a za 3 wisiał znowu prawie godzine. Pozatym powoli powoli się docieramy, zaraz przyjdzie teściowa i będzie pierwsza kąpiel niestety w krochmalu mamy zalecenie przez 3-4 dni bo miał jakąś wysypkę. Ja niestety ciągle obolała, wczoraj pół dnia wyłam bo mąż chce koniecznie wrócić do pracy bo już wydzwaniają, więc od wtorku zostaje z małym sama ![]() A wszystkim świeżo upieczonym mamusiom gratuluję serdecznie ![]()
![]() |
#2232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratulacje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2233 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zmobilizowalam sie i zrobilam obiad i tyle z mojej aktywnosci na dzisiaj! No Rybka napewno w szpitalu skoro sie nie odzywa ![]() Aalegna, jejku! Ciezkie przezycia mialas! Niektore dzieci tak chyba maja ze placza non stop te pierwsze dni, moj Adas tez tak plakal i nie wiedzialam o co mu chodzi, a swoja droga tez byl przenoszony, wiec moze te dzieci by chcialy w brzuszku na zawsze, a na swiecie im zle ![]() I to co mowisz jak sie przebudzilas i wrazenie ze sie dusisz ![]() Masakra! Ale najwazniejsze ze juz sie docieracie z malym ![]() A gosci takich niezaproszonych i niezapowiedzianych to ja bym w tylek kopla i za drzwi ![]() Seba jest sliczniutki ![]() Ivona 84 - GRATULACJE ![]() Synus przeslodki! ![]() Mam jeszcze pytanie do Moni Han odnosnie tego urzadzenia TENS, jak dlugo i na ile Ci to pomagalo? Napisz cos wiecej bo wlasnie sie zastanawiam nad wypozyczeniem.
![]() |
#2234 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
nie boj sie powrotu meza do pracy kochana, napewno sobie poradzisz ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Co do gosci to tez bym ich wrecz wyprosila... moja Julka jak zbyt duzo sie dzieje to tez jest niespokojna i marudna, wiec moze Alegna Twoj maluszek potrzebuje po prostu odpoczynku w Twoich i jego tatusia ramionach? U nas jak byla moja mama to mala potrafila caly dzien i pol nocy wrzeszczec a jak tylko pojechali to dziecko aniol... potrzebowala spokoju po prostu ... i dzisiaj np byli u nas znajomi (malzenstwo) i tesciowa na raz i mala tez po godzinie zaczela juz marudzic, plakac, wiercic sie i dopiero teraz mi sie uspokoila i zasnela ....
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2235 |
Zadomowienie
|
Witam Kobietki
![]() Przede wszystkim gratulacje dla Ciebie Karolca juz masz swoja Krolewne przy sobie . Sliczna Malutka i jakie włoski! ![]() Jolka brzusio juz pokazny i widać, ze tuz tuz porod ,a Maluszek miejsca ma coraz mniej. ps. mi sie bardziej podobasz w ciemnych wlosach ![]() Wiem wiem,ze wolisz sie w jasnych ![]() aalegna Sebuś taki słodziak ![]() tikki baaaardoz Ci sluzy ciąza, wyglądasz kwitnąco! Aguśka gratulacje dla Szymusia z okazji ukonczonych 2 tyg. Zeby kazdy kolejny tydzien był przynajmniej tak samo dobry ![]() Flower ładny brzusio ![]() Było pytanie odnosnie kosmetyków do kąpieli. My uzywamy na codzien Nivea ,a weekendowo robimy Robsonowi SPA w Oilatum ![]() ![]() ![]() Ostatnio uruchomilismy spacery i tak ten dzien szybko zlatuje,ze ani sie obejrze,a juz wieczor. Nauczylam sie tez robic drzemki jak Mlody spi,bo potem w nocy ciezko bywa. Musimy sie pochwalic,bo kapiel juz bez płaczu ![]() Dziewczyny które robia chrzciny, czy Wy juz myslalyscie kiedy(w jakim wieku chcecie?). Wczoraj wlasnie rozmawialismy z kuzynem T., ktory jest proboszczem i slubu Nam udzielal. Zamówilismy sobie wstepnie termin 20 maja ,czyli Robert bedzie mial wtedy 2,5mc. Mysliscie ,ze to nie za wczesnie? gosia uwielbiam Twoją aktywność w ciązy ![]() Lenka ostatnio nawet mi sie snilas ![]() ![]() konia, ale masz cudne cory! Trzy fajne kobietki ![]() ![]() Rybka kciuki trzymam za szybkie rozwiazanie ![]() ivonka gratulacje dla Ciebie z okazji narodzin Synka ![]() aalegna eh biedaczko,ale juz po wszystkim. Widze,ze u Ciebie podobna sytuacja co u mnie z tym CC..szybki spadek tetna dziecka. Nie zazdroszcze tego "przebudzenia" jeszcze w trakcie(ja akurat mialam znieczulenie miejscowe). Poczatki bywaja trudne,ale sie nie zrazaj. Moj Smyk na poczatku spedzal przy piersi ok 10min..teraz to maksymalnie 30min(wraz z odbijaniem ). Widze,ze sie najada,bo odpada jak bąk. Myślę, ze pewne rzeczy trzeba wziąć na wyczucie..sama z czasem zobaczysz kiedys Maluszek je, a kiedy "kombinuje" aby sie poprzytulac ![]() ![]() W zal.kilka zdjec z ostatnich dni Roberta ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
![]() ![]() |
![]() |
#2236 | |
Zakorzenienie
|
Mravka jaki słodziak z Robercika
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2237 |
Zakorzenienie
|
Mravka, a dlaczego za wczesnie?
![]() ![]() ![]() ![]() Julka wazy 3620 ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#2238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a no poród już blisko mam nadzieję ![]() Mravka ślicznego masz synka ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2239 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Sierpien ![]() Kawaler wazy całe 2910g ![]() ![]() ![]() tikki i urodzisz ![]() ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2240 |
Zakorzenienie
|
A u nas chrzciny będą w okolicach wakacji
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2241 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Jeszcze nie urodzilam,a juz w sumie mam termin chrzcin.Jak urodze w terminie to maly bedzie mial 3 tygodnie ![]() ![]() Robimy tak dlatego,ze przyjada akurat znajomi,ktorzy maja byc chrzestnymi. Wiki moja miala 3 miesiace,jak byla chrzczona. Robert jest cudowny!W tych oczach niejedna sie zakocha.Bedziesz mama miala tabun kandydatek na synowe ![]()
![]() |
#2242 | |||||||
Zakorzenienie
|
Ja mam małego dołka.
Znowu przez cyce i przez to ze o rozmiar sie powiekszyly, bede chyba zmuszona pozegnac sie z bluzkami ktore nosilam przed ciaza z Szymonkiem ![]() Juz raz wymienialam część garderoby po urodzeniu Filipa... I co teraz znow bede musiala kupowac nowe bluzki?? Wszystko przez wiekszy biust poszlo w gore i bluzki zrobily sie przykrotkawe ![]() Mam jeszcze nadzieje, ze to sie unormuje ale cyca przeciez nie zmniejsze....i nawet po zakonczeniu karmienia po ilus tam m-cach na pewno nie zmniejsza sie one o rozmiar;/ A na dodatek kosci biodrowe mam nadal rozszerzone. Bo ogolnie duzo schudlam, a ciagle spodnie ciazowe musze nosic ![]() Chociaz chyba jestem niecierpliwa i powinnam jeszcze poczekac troche ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co z tego, ze je widzi, jak nie moze ruszyc hehe No coz takie uroki ![]() ![]() ![]() ![]() Domyslam sie jak moglas sie czuc przy goraczce 40 stopni, ja mialam tylko stan podgoraczkowy a prosilam wszystkich w domu zeby mi go przewijali i podawali tak mnie miesnie bolaly i taka słaba bylam. Ale najwazniejsze ze moje dzialania doprowadzily do normalnego stanu, chociaz mialam mysl przez chwilke by zakonczyc cierpienia i dac butle. Jedyne co mnie troszke denerwuje, to to, ze lewa piers i tez brodawke mam wieksza od prawej. Juz po Filipie mialam lewą piers ciut wieksza od prawej a teraz to jeszcze bardziej zauwazalne i mam dola. Ale pewnie wyrowna sie to tak zeby nie bylo bardzo zauwazalne? ![]() ![]() A Ty kochana masz dopiero pierś ![]() Bo ja mam F i czuje to F jak by mi swiat przyslanialo ![]() Super ze Ninka tak swietnie sie z kolezanka bawily, bedzie ciekawie u Ciebie ale u mnie pewnie tez jak towarzystwo dorosnie ![]() I oczywiscie zycze Ci by udalo sie w realizaji planow odnosnie potomstwa ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale oddychalo sie lepiej ![]() Cytat:
Jak ja Cie rozumiem, mialam takie same uczucia jak Ty. Chcialam by juz to bylo za mna a z drugiej strony wiedzialam jak zmieni sie moje zycie i ze porod nie konczy problemow, bo pojawiaja sie nowe. A drazliwa bylam przeokrutnie, ciagle na męża warczalam, ale jak nie warczec, jak tak wszystko bolalo a ostatnie dni sie dluzyly. Poplakac sobie trzeba ale pomysl, ze jeszcze niewiele zostalo i dasz rade i bedziesz niebawem tulila cudowna wymarzona coreczke ![]() ![]() Cytat:
Brodawki tak jak Ty wietrzylam, smarowalam (bol byl duzy przez pewien czas, ale pozniej brodawki sie hartuja). Bol cycow tez jest duzy, ale mały ssaczek najlepiej sciaga pokarm, a nadwyzki mozna laktatorem sciagnac no i kapusta. I uwierz mi ten stan przejdzie. ![]() Trzeba tylko w to wierzyc i poswiecic te pierwsze dni tylko maluszkowi niczemu innemu. (I ja to mowie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Daj koniecznie znac jak postepuje akcja.
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-03-25 o 18:28 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2243 |
Zakorzenienie
|
Faceci są jacyś dziwni
![]() TŻ stwierdził, że on boi się sexu bo zrobi coś maluchowi ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2244 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Moze kiedys uda cie wejsc w stare bluzki. A jak nie,to trzeba poszukac plusow tej sytuacji np ze nowy ciuszek jednak cieszy,prawda? Nadrobilam maila: Jolka jaki masz fajny brzuszek,taki dlugi ![]() Konia dziewczynki sa super,a walorami juz tak chwalic sie nie musisz,bo wpedzasz w kompleksy ![]() Flower ladnie wygladasz,brzuszek spory juz urosl. Aalegna masz slicznego synusia!
![]() |
#2245 | |
Zakorzenienie
|
Witaj kochana
![]() ![]() Rozumiem co czulas po Dolarganie, tez go dostalam jak sie okazalo ze łożysko całe sie nie urodzilo i musialam byc łyżeczkowana. Czułam szarpanie, troche bolało, ale gadalam od rzeczy i swiat sie kręcił. Troszke odjeżdzałam, tez troszke robilo mi sie slabo, mocno krecilo mi sie w glowie. Wiec jak tu byc swiadomym, jak dostaje sie taki narkotyk. No ale to dla naszego dobra. Wazne, ze w pore zareagowali u Ciebie. Co do rurki intubacyjnej, to mysle, ze nie chcieli Cie udusic ![]() Co do poloznych, to skad ja to znam, jak ja lezalam w szpitalu to pod koniec juz sie smialam. Co jedna to mowila inaczej. Jedna, ze karmic na żądanie ale nie pozwalac spac dluzej niz 3 godziny. Inna ze karmic ile dziecko chce. Ale ja wyczulam malca. I robilam tak: karmilam kiedy byl glodny, ale nie pozwalam spac przy cycu. Akurat nie mialam problemu ze musialam bardzo wybudzac, bo Szymon w przeciwienstwie do Filipa jak sie przyssal tak ssal aktywnie bez przysypiania i wlasciwie mam tak do teraz. Chodzi o to, zeby nie pozwolic małemu spac przy cycku. Tylko podac piers i niech je nawet jesli ma ochote 50 minut, ale ma aktywnie ssac, nie ze possie 10 minut a 40 minut trzyma tylko brodawke w buzce ![]() ![]() ![]() Co do odwiedzin, ja od razu mezowi powiedzialam, jedynie rodzice maja wstep i to tez nie na dlugo bo my z maluszkiem musimy sie dotrzec i jak sie dotrzemy, piersi nie beda bolaly wtedy moga goscie przychodzic. Wspolczuje, ze maz musi isc do pracy, a nie korzystacie z dodatkowej opieki po cesarce? Cytat:
![]() A co do chrzcin jesli sie wyrobię, to bede chrzcila Szymonka jak bedzie mial okolo 3 miesiecy. Tak samo tez chrzcilam Filipka ![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-03-25 o 18:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2246 |
Zakorzenienie
|
My dziś po grillowanku
![]() ![]() a teraz właśnie skończyłam jeść pysznego Magnuma z mogdałami ![]() ale był dobry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Karolca fajny opis i corcia sliczna ![]() chyba Mała pytala, moj Wiktorek tez wydaje różne dźwięki przy karmieniu i nie tylko, mąż sie śmieje ze brzucho mówca rośnie nam ![]() bylismy na spacerku chociaz chwile bo strasznie wieje dzis u nas, wczoraj byli znajomi na piwku maz troche wypil, znajomi wyszli o 23 a ja ledwo zywa bo taka spiaca a mlodemu o 12 odechcialo sie spac ![]() ![]() ![]() ![]() zauwazylam ze wiktorek co druga noc nie chce spac ciekawe skad ta zaleznosc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2248 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aguska a ja bym powiedziala ze bardzo mozliwe ze po skonczeniu karmienia cycuszki zmaleja o jeden rozmiar! Mysle ze jest to jak najbardziej mozliwe ![]() Tak samo biodra mysle ze maja jeszcze czas! W koncu to tylko 2,5 tygodnia, kochana, daj sobie czas ![]() Ja juz sie tak nie moge doczekac zeby ta moja coreczke przytulic i wycalowac i wogole to znowu naszly mnie jakies glupie obawy odnosnie zdrowia malej, wiec chcialabym juz sie przekonac czy wszystko z Nia w porzadku ![]() A ze problemy jedne znikna i pojawia sie nowe to naturalna kolej rzeczy, tak musi byc. Byle urodzic mysle ,to potem juz z kazdym dniem lepiej ![]() Konia, cudne masz dziewczyny w domu ![]()
![]() |
#2249 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chodzi o to, ze troszke bluzeczek kupilam jak juz doszlam do siebie po urodzeniu Filipa i sa w dobrym stanie z reszta lubialam je... a z kaska tez nie jest tak super zebym mogla sobie pozwolic na zakupy no ale jak trzeba bedzie to systematycznie bede cos kupowac. ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:22.