|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2191 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Hej dziewczynki
![]() Ja tylko na chwilke, bo musze sie wyspac chociaz troszke przed nastepnym karmieniem. Nie bylo mnie wczoraj i dzis, bo walczylam z zapaleniem piersi, przynajmniej tak mi sie wydaje, ze to mi sie przytrafilo. Wczoraj od rana mialam dreszcze, temp. przez caly dzien 37,6 C. Lezałam caly dzien w lozku, bo tak mną telepotało. Boaly mnie mięśnie, głowa,myslalam ze bierze mnie jakies przeziębienie. Pierś lewa bolesna, gorąca, po zenwetrznej stronie czulam guzki (zatkane kanaliki mleczne). Wiec podjelam walke z zastojem pokarmu i caly dzien wczoraj małego przystawialam czesciej co 2, 3 godziny i w nocy tez pilnowalam, zeby przerwa nie wynosila wiecej niz 4 godziny. Do tego po kazdym karmieniu na miejsce gdzie piers bolała, liscie ubitej chlodnej kapusty. Smrod z kapusty okrutny, malutek biedny musial byc, ale musialam dzialac ![]() Udalo sie chyba zwalczyc zapalenie, bo dzis od rana czuje sie dobrze, temperature mam normalną, nie czuje sie słaba ![]() ![]() No i pierś jest miękka. Ale od tego, ze "molestowalam" piers czestym przystawianiem Szymona, boli mnie jak nie wiem co brodawka. Ale lecze smarujac purelanem i wietrze, wiec antenki znow na wierzchu. ![]() Placze z bolu jak maly ssie z tej piersi, bo brodawke jakby mi ktos wykrecal (a byla juz zahartowana) no ale troszke trzeba pocierpiec i na pewno bedzie lepiej. karolca dzielna bylas ![]() ![]() Teraz kochana kuruj piersi, bo z tym tez jest meksyk. Jak bedziesz miala pytania to pytaj. I przy nawale dobrze jak bys przystawiala małą w roznych pozycjach. Nie ograniczaj sie do jednej tylko. Bo wtedy uruchomione sa wszystkie kanaliki mleczne. A Ewelinka jest cudowna! ![]() Cytat:
![]() Dzis wykapalismy z mężem dwójke dzieci w 10 minut doslownie ![]() Tak sie zdarzylo ze dwojke musielismy kapac w jednym momencie. Mąż wykapal Szymona a ja Filipa. Przy pierwszym dziecku cackaliśmy sie bardziej. Ale bylo wiecej czasu mozna sie bylo rozpieszczac ![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-03-24 o 22:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2192 | |
Gang Iren
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
Pamietacie dziewczyny o przestawieniu zegarkow?
![]() |
#2193 |
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny!!!
![]() My już dzisiaj wróciliśmy do domku...Zakochani w naszym blondasku ![]() U nas wszystko w porządku. Pierwszy dzień z maluszkiem w domu bardzo udany ![]() Narazie nie nadrabiałam tego co naskrobałyście ale mam nadzieję że niedługo się za to zabiorę, bo jestem ciekawa co tam u Was słychać ![]() Nowym mamusiom bardzo gratuluję a Wam wszystkim dziękuję za gratulacje dla nas ![]() Lecę do mojego głodomora ![]()
#2194 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Super,ze juz w domku.Napisz w wolnej chwili cos wiecej o przezyciach pierwszych dni z syneczkiem. Dobranoc mamuski!
![]() |
#2195 |
Zakorzenienie
|
Kobitki bede rodzic. Boli.... ale czekam na czestsze skurcze
![]() Jeszcze musialam nadrobic wizaz i natrafilam na opis porodu karolci, ale mi sie trafilo ![]() Karolca, corcia piekna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2196 |
Rozeznanie
|
Znowu odszedł mi kawałeczek czopa.. I boli brzuch mocniej auć..
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2197 |
Zakorzenienie
|
Hej,
Karolca gratulacje ![]() ![]() ![]() ![]() Rybka trzymam kciuki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Claudia Któryś alarm nie będzie falszywy , może akurat ten ? trzymaj się w razie co ![]() ![]() Aguśka a myślałam ,że masz może gości, a tu znów Ci się na kuszenie męża antenami mlecznymi zebralo ![]() ![]() ![]() Zapach kapuchy znam ![]() ![]() Obyś już nie musiała kapusty na cyckach gotować ![]() A u nas po gościach...było zarąbiście, tż się spił z deka , ale niech ma , co mi tam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2198 |
Wtajemniczenie
|
o nie wcielo mi posta
Karolca i karo_z dobrze ze juz jestescie w domku ![]() Karolca Ewelinka jakie czarniutki wloski ma ![]() ![]() Rybka powodzenia!! Aguska dobrze ze juz zapalenie ustapilo. Nakarmilam Hanie i juz usnela znow wiec i ja wracam do spania co by nadrobic zaleglosci w spaniu. Milej niedzieli. |
![]() ![]() |
![]() |
#2199 | |
Zakorzenienie
|
karolca jeszcze raz gratulacje
![]() ![]() Iżyczę by piersi nie bolały!!! ![]() Tikki fajne to pudełeczko ![]() Aguśka współczuję zapalenia, wyobrażam sobie jak to musi bolec! (osttanio miałam krosteczke maleńką na brodawce i bolało jak cholera, a co dopiero zapalenie). Mam nadzieję, że jak najszybciej je wyleczysz ![]() karo_z fajnie że już w domku! ![]() rybka, caludia trzymam kciuki!!!! może dziś będziecie miały dzieciątka przy sobie! ![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() to kiedy starania o następną dzidzię? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2200 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() karolcia gratulacje!!! Ewelinka przesliczna i ma sliczne wloski ![]() Claudia i Rybka Trzymam kciuki, zeby sie rozkrecilo i ooszli szybko, bezbolesnie i szczesliwie ![]() ![]() My z mezem i Tymonkiem i psem hihi bylismy wczoraj na dlluuugim spacerku... ale sie zmeczylam... dzis tez idziemy ale juz na godzinke...bo trzeba gotowac obiadek i moze gosci bedziemy mieli ...nie wiem jeszcze... ja o 20:00 jestem juz padnieta...tymonek dzis nie spal od 2-4 rano... ![]() Musze sie jeszcze przyzwyczaic...ale glowa od niewyspania boli codziennie... **czy wasze maluszki tez tak glosno jedza, sapia, chrumkaja itp??? Bo moj synek to koncert daje ![]() Ps: zaczynam czuc sie grubo...myslalam,ze mnie to ominie i bede miec to w nosie...ale juz zle sie czuje z brzuszkiem jaki zostal i tymi kg, ktore stoja w miejscu i ani drgna!!! ![]()
#2201 |
Zakorzenienie
|
![]() dzień zaczął się super ![]() wydarłam się na niego (potem przeprosiłam upłakana), rozbeczałam się jak dziecko no i wzięłam za sprzątanie ![]() teraz zaczęła mnie głowa boleć ![]() Śniła mi się wizyta u lekarza ... już jej całej nie pamiętam oprócz zdjęcia usg na którym miałam piękną buźkę mojego synka z widocznymi długimi włoskami... usg robiła mi córka mojego lekarza, a ja mu się później chwaliłam, że maluch na ostatnim usg specjalnie zapozował dla mamusi ![]() ja chcę już rodzić ![]() powychodziły mi brązowe plamy na czole między brwiami i następne idące od kącików ust w stronę brody... moja wątroba jest ściśnięta jak cytryna chyba ![]() miłego dnia ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2202 | |||
Gang Iren
|
Dzien dobry!
Wyspalam sie.Mloda ma nowa pilke do kosza i jak zmeczy sniadanie to idziemy grac,bo jak tylko wstala juz mnie o to meczy.Moze jak poskacze i pobiegam troche z pilka to Eryczek ruszy sie do wyjscia? Zostaly 2 tyg do terminu,wiec moglby juz ![]() Cytat:
![]() Trzymaj sie!! Cytat:
![]() Cytat:
Jak fajnie sie to czyta ![]() Tez lubie jak jest duzo dzieci w domu ![]()
![]() |
#2203 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Może ona myśli że jak powie to TŻ a on mi to ja będę częściej do niej na kawę chodzić ...marzenia... prędzej wolę pieszo na drugi koniec Polski iść ![]() Karo dobrze że już w domu ![]() Karolca Ewelinka jest prześliczna ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny którym opadł brzuszek jak się czułyście?? Chodzi mi o to że sama jakoś nie umiem określić czy mi opadł czy nie. Ale tak jakoś lepiej mi się śpi tak jakbym brzucha nie miała, na dodatek lepiej mi się wstaje z łóżka, schyla, oddycha,ubiera skarpetki itp ![]() Dziś rano udało mi się w końcu zmolestować TŻ ![]() ![]() U nas dziś piękna pogoda i nawet teściowa wczorajszym zachowaniem mi nie zepsuje dobrego humoru!! ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2204 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ewelinka slodka ![]() Zycze zeby ladnie sie rozkrecilo karmienie teraz! Rybka, Claudia! Oby to byla ta noc, lub ten dzien ![]() Konia,fajnie ze sie zrelaksowaliscie i dobrze bawiliscie! ![]() Karo_z Super ze juz w domku z malym! ![]() Aguska, to sie nacierpialas z piersiami! Ale dobrze ze szybko i sprawnie zadzialalas, dobrze od razu wiedziec co robic. Ja szczerze nie wiem jaki to bol bo nie mialam, ale ja mialam tyle mleka co kot naplakal i piersi ciagle miekkie! Ciekawe jak tym razem bedzie! Mi tez sie wydaje ze przy pierwszym dziecku wszystko jest takie nowe i czlowiek sie bardziej boi, a przy drugim juz sie ma wprawe, wiedze i wszystko jest juz znane! Niki 89, no co za tesciowa! Wspolczuje! ![]() A ja dzieczynki znowu wczoraj dolina ![]() Nie wiem zupelnie czemu! Od samego rana juz sie zle sama ze soba czulam, potem jakas wymiana zdan z Tz i sobie polowe dopowiedzialam no i poszlam do sypialni i bek ponad 2 godziny ,bo jak juz sie zacznie to ja nie moge skonczyc, a jak potem spojrze w lustro to sie sama nad soba rozczulam i lzy znowu plyna! Jak juz sie troche opanowalam to nos zapchany jak diabli i leb mi pekal, wiec generalnie cala sobota do dupy! A pozatym i wczoraj w nocy i dzisiaj w nocy mam jakies schizy i za kazdym razem jak chodze siku to sprawdzam czy mi czop nie odchodzi albo cos ![]() Wogole nie wiem dlaczego i snia mi sie jakies glupoty ze jestem w szpitalu itd. A z jednej strony juz bym chciala urodzic a z drugiej to przeraliwie sie boje ![]() Dzisiaj dlugo polezalam i godzine przestawiamy i juz zaczynam czuc stresa ze pol dnia mi ucieklo! Chyba znowu nie za ciekawy dzien bedzie ![]()
![]() |
#2205 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Zjedz czekolade,idz na spacer,obejrzyj komedie,kup sobie nowy lakier do paznokci,nie wiem zrob cos co lubisz,nie daj sie chandrze!! Mnie tez czasem lapie dolina i wtedy szybko wymyslam cos co poprawia nastroj. Uciekam pograc w kosza,bo juz mloda zyc mi nie daje.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2206 |
Zakorzenienie
|
![]() czuję się koszmarnie ![]() ![]() pogoda się popsuła ![]() karolca byłaś dzielna, a Ewelinka jest słodziutka ![]() tikki śliczny ten prezent ![]() karo_z super, że już w domku jesteście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2207 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No rodzic chyba nie bede bo ponoc przed porodem to mozna gory przenosci tyle ma sie energii a ja siedze jak by mnie ktos walcem przejechal ![]() Milego grania!
![]() |
#2208 |
Wtajemniczenie
|
Alez sie wyspalam, o 7 nakarmilam Hanie i spalysmy do 10:20, tzn ona nadal spi wiec ja jem sniadanko, pojde sie ogarnac bo przyjezdzaja goscie. a jeszcze w miedzyczasie musze nakarmic malutka i sciagnac troche pokarmu. Tz zrobil nam fotke jak spalysmy i bylysmy w takiej samej pozycji
![]() Mala a Hania to przewaznie nie spi od 23-1. godzinka spania i znow o 2 karmie i juz pozniej przewaznie spi do 6. Gosia fajnie to brzmi, ze masz 2 tyg do terminu a idziesz pograc w kosza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2209 |
Rozeznanie
|
No u mnie wielki dzień a tu nic :nicniewiem: wczoraj byli znajomi u nas, tz przesądził z piciem i wkurzyłam się zjechałam od góry do dołu że ja w terminie już a ten sobie chleje. Teraz śpi jak dziecko potulnie. Nie odzywan się do niego póki nie przeprosi za głośne gadanie w nocy ze znajomymi bo po tysiąc razy prosiłam o ciszę. Nie dojrz że nie spałam od 5 dnia poprzedniego to jeszcze się popłałakam i oczy mam jak bańki
|
![]() ![]() |
![]() |
#2210 |
Zakorzenienie
|
Jolkaaa
![]() ![]() Desia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Rybka13 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2211 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() idę się ubrać i później na miasto po mandarynki bo mam mało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2212 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tżtowi się należy lanie, jak może pić jak Ty zaraz rodzić możesz ![]() ![]() dzień dobry ![]() u mnie się nic nie rozwinęło po tych wczorajszych sprzątaniach ![]() czekamy nadal... ![]() ![]() obiad nastawiony, nie wyspana jestem przez tą zmianę czasu ![]() słoneczko świeci ale strasznie zimno jest, bo wiatr zimny wieje. ale i tak potem wyskoczymy na jakiś spacer, bo umrzeć można w tym domu jak się tak siedzi non stop. ![]() ![]()
![]() |
#2213 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ściskam mocno, mam nadzieję, że już Ci lepiej ![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
![]() Ale nie denerwuj się czasem, bo szkoda zdrowia. Pogadaj z nim twardo i głowa gdo góry! ![]() A tak w ogóle to myślałam , że już na porodówce jesteś! ![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Jolka zdrówka życzę! współczuję przeziębienia, wiem jakie to męczące.. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2214 |
Wtajemniczenie
|
jakie sliczne zdjecia na mailu;
Tikki sliczny zgrabniutki brzusio, Jolkaa tez sliczny brzusio, taki do przodu ![]() Konia zdjecia przesliczne, cudne macie coreczki, ostatnie zdjecie wspaniale.Ty tez wygladasz super. Desiu zycze Ci aby dolina minela jak najszybciej. Claudia lanie sie nalezy dla Tz. moja Hanulka wlasnie na cycu, ja sie wczesniej oporzadzilam jak spala, sciagne czekamy na gosci - przyszla chrzestna Hani, Tz zrobi obiad i pojdziemy na spacerek. Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-03-25 o 12:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#2215 | |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za gratulacje a Ewelinka dziękuje za komplementy
![]() ![]() ![]() Cytat:
Piersią na razie nie karmię, bo mam takie rany, że nawet jak mam gołe piersi to mnie szczypie. Smaruję, wietrzę, myję... Pokarm ściągam, bo się pokazał wczoraj ale ręcznym laktatorem, dziś jest go więcej (udało mi się odciągnąć 2 x 60 ml). Ale dokarmiam sztucznym póki co No i cieszę się, że nie kupiłam stanika do karmienia ![]() ![]() Waga wczoraj wieczorem pokazała 8 kg mniej i jakbym zgubiła brzuch, to mogłabym taka już zostać, dobrze się czuję ![]()
![]() |
#2216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mały już mi ją tak uciska, że prawie cały czas boli no i wyszły mi te plamy... w sumie są od jakiegoś tygodnia... nabierają tylko koloru teraz ![]() Przy Przemku też tak miałam... z tym, że nie wyszły mi na czole a tylko w kącikach ust... ja od rana ZERO apetytu... skusiłam się tylko na 2 kawałki ciasta od teściowej, wypiłam jogurt mały i teraz sok pomarańczowy popijam... normalnie do tej pory to byłam po sporym śniadaniu i drugim śniadaniu... nawet nie mam specjalnej ochoty na to moje wyczekiwane jedzonko ![]() idę gotować obiad... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2217 | |
Zakorzenienie
|
bry kochane
![]() nadrabialam Was jakos rano, ale mala zaczela marudkowac i nie odpisalam ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a Ewelinka przecudna ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zgaga... taka zgaga jaką miałam to nie zgaga, choć dziwna (w górnej części przełyku). Powiedz mi, ile Twoja córcia piła na początku mm?
![]() |
#2219 |
Wtajemniczenie
|
wczoraj moja mama mi powiedziala ze moj porod bardzo podobny byl do porodu jaki miala moja babcia (mamy mama(, babcia tez miala skurcze regularne przez 2 dni, a pozniej dluga akcje z kilkugodzinnym parciem az chodzila na kolanach). moze po babciach sie troche dziedziczy predyspozycje latwych badz trudniejszych porodow? a moze zwyczajnie nie ma to zadnego wplywu bo kazdy porod jest inny, kazda kobieta jest inna itd.
---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- [QUOTE=karolca;33127705]Dziękuję za gratulacje a Ewelinka dziękuje za komplementy ![]() ![]() ![]() Okłady z kapusty też mnie czekają aby nie doprowadzić do zapalenia. Piersią na razie nie karmię, bo mam takie rany, że nawet jak mam gołe piersi to mnie szczypie. Smaruję, wietrzę, myję... Pokarm ściągam, bo się pokazał wczoraj ale ręcznym laktatorem, dziś jest go więcej (udało mi się odciągnąć 2 x 60 ml). Ale dokarmiam sztucznym póki co No i cieszę się, że nie kupiłam stanika do karmienia ![]() ![]() Waga wczoraj wieczorem pokazała 8 kg mniej i jakbym zgubiła brzuch, to mogłabym taka już zostać, dobrze się czuję ![]() Karolca tez mialam tak na poczatku z sutkami, strasznie piekly. po kilku dniach przeszlo, ale to chyba dzieki nakladkom na piersi silikonowym, no i wlasnym mlekiem smarowalam, woda przemywalam, kremem smarowalam, i sie zagoily chyba w 5 dniu po porodzie. jeszcze czasami pobolewaja ale to juz nic w porownaniu do tego co bylo na poczatku. a ja mialam jeden stanik do karmienia zakupiony, no wlasciwie dwa, jeden jest za maly, a drugi ktory podczas ciazy byl za duzy, teraz jest ok. takze wydaje mi sie ze najlepiej wlasnie kupowac po porodzie a nie przed bo nigdy nic nie wiadomo. |
![]() ![]() |
![]() |
#2220 |
Wtajemniczenie
|
rybka trzymam mocno kciuki
![]() ![]() U mnie nic, jutro mnie czeka szpital i indukowanie porodu pewnie tak jak u Karoli, dzięki Karola od razu za opis, ciekawe w jaki sposób u mnie to będzie wyglądało, ogólnie jestem tak zdenerowana i zestresowana dziś że od rana prawie cały czas ryczę, na dodatek wszyscy ode mnie z domu poszli właśnie na pogrzeb bo mój 36 letni sąsiad umarł na zawał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:08.