| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. | 
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
| Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |      | 4 | 6,90% | 
| Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |      | 1 | 1,72% | 
| Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |      | 8 | 13,79% | 
| U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |      | 6 | 10,34% | 
| Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |      | 1 | 1,72% | 
| Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |      | 11 | 18,97% | 
| Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |      | 1 | 1,72% | 
| Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |      | 1 | 1,72% | 
| Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |      | 0 | 0% | 
| Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |      | 1 | 1,72% | 
| Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |      | 11 | 18,97% | 
| Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |      | 8 | 13,79% | 
| Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |      | 2 | 3,45% | 
| Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |      | 0 | 0% | 
| Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |      | 3 | 5,17% | 
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2012-03-26, 11:21 | #931 | |||||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-04 Lokalizacja: Wa-wa 
				 | 

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Cześć   Lena, Lila, Wiki - sto lat ślicznotki  Umieram na ból głowy niestety. Zaczął sie wczoraj o 15 i trwa do teraz. To już 4 raz w ciągu 1,5 tygodnia, zaczynam się martwić. Tym bardziej, że to są takie bóle że momentami ruszyć się nie mogę. Na szczęście w następny wtorek idę już do tego neurologa. Cytat: 
  Cytat: 
  Będziesz tu miała solidne wsparcie w postaci  naszych kciuków  Cytat: 
 http://www.youtube.com/watch?v=fKt-FyaUeeA - w dalszym fragmencie są buty dla maluchów  Cytat: 
  Cytat: 
  Cytat: 
   Ja bym poczekała z mówieniem o ciąży do jakiegoś 4 miesiąca. Ale to ja  Cytat: 
  Nie wiem, jak on może tak do Ciebie mówić  Nie chcę Cię buntować ani nic z tych rzeczy, ale naprawdę przykro się o tym czyta. Wybacz, ale Twój mąż jest niesprawiedliwy i niezbyt lojalny   
				__________________ ........................ | |||||||
|     | 
|  2012-03-26, 11:36 | #932 | 
| Wtajemniczenie | 

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Ja tak tylko na szybko, bo maly nie daje pisac: Sygine ja bardzo polecam Elefanteny. Ja jestem z tej frakcji Zawitkowskiego: elastyczne, przed kostke, dajace sie wrecz skrecic w rece i te pierwsze buciki z elefantena takie wlasnie sa. Zuzia jak uczyla sie chodzic, to na zewnatrz pomykala tylko w takich i swietnie sie sprawdzily. Dla Antka tez juz mam, kupione na wyprzedazy i czekaja az mlody zacznie chodzic, a to moze szybko nastapic, zwazywszy na to, ze juz wstaje przy czym popadnie, dlatego moj czas wolny skrocony do minimum. Sto lat: Lenka, Lilka, Wiki! | 
|     | 
|  2012-03-26, 11:48 | #933 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2009-06 
				 | 

Cytat: 
  ja też skłaniam się raczej ku Zawitkowskiemu zamiast niektórych prawie ortopedycznych butów, które nawet mi nie wydają się wygodne... Natan też właśnie wstaje przy wszystkim gdziekolwiek się da i za ręce to już całe mieszkanie przemaszeruje bez problemu. Ostatnio próbuje się puszczać jedną ręką, co skończyło się na razie dwoma siniakami (jeden na czole, drugi pod okiem)  A w ogóle to powiem wam jaki numer wczoraj wywinął - u moich rodziców szafki są w salonie takie trochę wyższe, więc żeby się ich trzymać musi podnieść rączki nad głowę... No to Natan podciągnął się, stanął przy takiej szafce, po czym podciągnął się na rękach i zawisł w powietrzu   
				__________________  NASZ NAJCUDOWNIEJSZY SKARB NATANIEL JEST JUŻ Z NAMI   | |
|     | 
|  2012-03-26, 11:57 | #934 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2005-06 Lokalizacja: dziki zachód 
				 | 

Cytat: 
 Co do zeba na pewno zdam relacje. 
				__________________ "Ty jesteś, wiem, już nie bajką, nie snem Ale jesteś prawdziwy jak ja..." | |
|     | 
|  2012-03-26, 11:58 | #935 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2011-03 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

Cytat: 
 2. Może boleć  Tak samo podobno mogą boleć kończyny amputowane. To chyba kwestia zakończeń nerwowych, mózg (?) nie ma zakodowane, że ich już fizycznie nie ma  3. Wiem, że to wszystko przykre. Zawsze się zastanawiam, czy w ogóle o tym wspominać. A ja chyba też nie jestem do końca lojalna wobec niego, skoro o tym tu wspominam. Nie wiem   | |
|     | 
|  2012-03-26, 12:04 | #936 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2009-10 
				 | 

Witamy! Mój tż też przez pierwsze miesiące wogóle nie pomagał-nic a nic. Niepotrafił kompletnie nic-a raczej mu się nie chciało-no bo po co?Wszystko robiłam sama. W końcu zaczęło mnie to przerastać...Ewa potrafiła płakać cały dzień i noc...a ja razem z nią...teraz już wiem, ze to były początki depresji...jestem straszną perfekcjonistką więc tż przyjeżdżał do błyszczącego domu na gtowy obiad i nigdy go nie zastanawiało kiedy ja mam na to czas  Dochodziło do tego, ze potrafiłam płakać nawet gdy Ewa spała lub była grzeczna...a paprochy na podłodze wytrącały mnie z równowagi...nie wyobrażałam sobie, że mogę się przyznać, ze sobie nie daję rady  W związku z tym mój tz dlugo myślał, że siedzenie z Ewa to rozkosz ,przyjemność i seriale-nie pomagały rozmowy, płacz-więc rzuciłam go na głeboką wodę i zostawiłam ich na cały dzień samych-i od tego momentu jestem w jego oczach boginią  Także mamad ja bym powiedziała, ze tak-idę spać!   | 
|     | 
|  2012-03-26, 12:26 | #937 | |||
| Wtajemniczenie | 

Cytat: 
   przykro mi Cytat: 
  Biedna TY, dobrze ze ta wizyta juz blisko, mam nadzieje ze lekarz odkryje przyczyne i skutecznie zaradzi   Cytat: 
   | |||
|     | 
|  2012-03-26, 13:14 | #938 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-03 Lokalizacja: Lubelskie 
				 | 

Hej. Sara wstała o 8  i w nocy tylko 2 pobudki na butlę, więc jestem wyspana, co nie znaczy że w dobrym humorze  Tak jakoś beznadziejnie mi.. Katar nadal, tylko gęstnieje Bellówny i Wiki najlepszego  Mamad kurcze szkoda mi Cię..nie wiem jak pomóc.  W temacie tż: mój też uważa że mam lekko, i nie widzi mojej pracy w domu. Do tego potrafi mnie czasami pouczać  . Ania zadzwoniłam do promotorki, drugi raz słyszę to samo tłumaczenie, że jest u męża w wawie i nie ma dostępu do netam ( to kurka na urlopie jest czy co?), na dniach mi odpisze  no ciekawe, już raz tak gadała i nie odpisała. Rynce opadają mi no  Karolinee Sara tez ma takie czerwone, bepanthen na ogół pomagał. Oliweczka powiedzieliście teściowej? Apropo drugiego dziecka: ja świadomie szybko się nie zdecyduję, chyba poczekam na wpadkę  Wy tu o butach do chodzenia a nam do tego daleko. No, ale o tym już kiedyś pisałam.. Wczoraj w aptece pani tak z ciekawości zapytała w jakim wieku jest Sara. Nie wiem po co jej ta wiedza  ( 120 zł na leki zostawiłam  ) Wiecie jakie u mnie zimno i wieje ? nosa nie chce mi się wysadzać na dwór, chyba daruję sobie spacer.. bez sensu to wszystko co napisałam  , nie? 
				__________________ Sara   | 
|     | 
|  2012-03-26, 13:26 | #939 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-10 
				 | 

Cytat: 
  P. powiedział teściowej, a ja potem do nich jechalam, to przy mnie nic na ten temat nie powiedziała  ale wali mnie to-P. mówi,,może zapomniala"  taaaa Dzisiaj jest na spacerze z Julcią, bo P. ma katar i trzeba ich trochę odizolować  Patik tego Twojego męża , to tylko ukatrupić za takie gadki-jak tak można gadać, że masz lekko.... Ładny avek   Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-03-26 o 13:28 | |
|     | 
|  2012-03-26, 13:33 | #940 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-03 Lokalizacja: (prawie) Koszalin, ta wiocha obok Mielna 
				 | 

Cytat: 
 2.  ja tez zaczelam w wieku ok 1,5 roku odpieluchowanie. wiem ze sama bylam sadzana na nocnik zanim siedzialam ale polegalo to na tym ze babcia trzymala mnie pod pachami siedzaca na nocniku az cos nasikałam... nie wiem czy cel był ok. | |
|     | 
|  2012-03-26, 13:41 | #941 | 
				 | 

Oliweczka ale małpa. Ciekawe co P. powiedziała jak jej zakomunikował...

|     | 
|  2012-03-26, 13:42 | #942 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-03 Lokalizacja: (prawie) Koszalin, ta wiocha obok Mielna 
				 | 

jest!!!

| 
|     | 
|  2012-03-26, 13:43 | #943 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-10 
				 | 

Cytat: 
  Do jutra.Pa. Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-03-26 o 13:45 | |
|     | 
|  2012-03-26, 15:15 | #944 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2009-06 
				 | 

jest   chodzący ale bezzębny hehe  Się śmieję że nim mu wyjdą zdąży sobie wybić   
				__________________  NASZ NAJCUDOWNIEJSZY SKARB NATANIEL JEST JUŻ Z NAMI   | 
|     | 
|  2012-03-26, 15:55 | #945 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-01 
				 | 

Dzień dobry! Ja tak na szybciutko. Mam strasznie dużo pracy, od rana zrobilismy z Domkiem już pond 200 km  Dzisiaj się dopiero wgryzam w temat,a od jutra zaczynam pełną parą. Sygine buty elefantena sa świetne ja kupiłam Domkowi takie http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...buty-dzieciece i sprawują się super, Dominik w nich bardzo ładnie chodzi, widać że mu w nich wygodnie! Buty za kostke i sztywne teraz już odradzają. Cookie mój 8 miesięczny i dalej bezzębny. Ząbki mogą wyjść nawet po roku. Dziękujemy za komplementy dla Domka, przesyła wszytskim ciociom buziaki  Brumek  biedna jesteś z tą paskudna migreną  Pozdrawiam Was wszystkie. Będę tęskniła!   | 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2012-03-26, 16:09 | #946 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2005-08 
				 | 

Dzień dobry   Sygine Szymon dostał od swojej chrzestnej buciki firmy KICKRES, dokładnie takie: http://www.sarenza.com/kickers-bonbo...variant=418420  Narazie nic nie mogę o nich więcej powiedzieć, bo Szymon chodzi narazie tylko przy meblach i buciki leżą w szafie. 
				__________________ Szymon    ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html | 
|     | 
|  2012-03-26, 16:11 | #947 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2010-10 
				 | 

na to wygląda   chociaż wiecie co ...czy to możliwe że wczoraj tego ząbka bardziej było widać niż dzisiaj??? normalnie wzięła i go schowała  Witam zanim zacznę nadrabiać to napiszę co u nas. Dawno się tak nie pochorowałam - mam upiorny katar  pół nocy nie spałam, oczywiście KArolcia swoje dołożyła  Tż też katar - tylko on cwaniak lekami się nafaszerował i śmiga, a ja sobie mogę najwyżej ciepłej herbaty zrobić  Wkurzyłam sie więc i poszłam do lekarza i mam L4 do końca tygodnia, i juz  Karolcia ma nową fazę - cały czas ustami robi 'bbbbbbb' czyli taki odgłos samochodu, przesmieszne  Potem wstawię do klubu może. Czekam aż tż z pracy wróci może się małą zajmie trochę, to bym trochę poleżała pod kocem się wygrzała...ale nie oszukujmy się - on też zakatarzony i pewnie sam będzie mi marudził - wiadomo - chłop chory to gorzej niż dziecko  Dobra, nadrabiam... | 
|     | 
|  2012-03-26, 17:14 | #948 | |||||
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  No za miesiąc, a ja juz czasem ich nie ogarniam.   Cytat: 
  Cytat: 
  Przytulam mocno Cytat: 
  Cytat: 
   DZiękujeMY  Wszystkiego najlepszego dla Wiktorii     No ja moim damom muszę kupić butki, tylko strasznie małe stópki mają... Lena stale mi firanki ciągnie... jeszcze odkładamy stale szczepienie, bo a to chora a to przeziębiona i znów się nie zaszczepimy w środę   
				__________________ Lenka i Lilianka 26.04.2011r. Miłosz 19.01.2014r. | |||||
|     | 
|  2012-03-26, 17:46 | #949 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2010-04 
				 | 

Lenka, Lilianka wszystkiego najlepszego!!!!!!!

| 
|     | 
|  2012-03-26, 18:11 | #950 | 
| Wtajemniczenie | 

nie, dla mnie ma sens. Lubie czytac Twoje posty i o to chodzi by pisac co u nas   Co tu dzis tak pusto? Nie bylo mnie od 12 i nastawilam sie na dlugi nadrabianie a tu raptem nie cala strona, gdzie jestescie??? | 
|     | 
|  2012-03-26, 18:30 | #951 | 
				 | 

Stronczek ja tez odświeżam i odświeżam i się zastanawiam o co cho, gdzie posty  Natka zaglądaj czasem   
|     | 
|  2012-03-26, 19:15 | #952 | |||||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-10 
				 | 

Lenka, Lilka, Wiktoria, wszystkiego najlepszego! Cytat: 
  Cytat: 
  nawet nie wiem co powiedzieć, strasznie mi przykro i mam nadzieję że ta sytuacja się jak najszybciej zmieni   Cytat: 
  Cytat: 
  Cytat: 
 W ostateczności chyba tylko jej przełożony zostanie jeśli dalej tak będzie lecieć w kulki... Cytat: 
 Cytat: 
 oo..to gdzie tak kursujesz? Wiosna idzie.. nasz bocian przyleciał!   
				__________________ "...Ale miłość - kiedy jedno spada w dół,  drugie ciągnie je ku górze... " | |||||||
|     | 
|  2012-03-26, 19:44 | #953 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-04 
				 | 

| 
|     | 
|  2012-03-26, 19:55 | #954 | |
| Zakorzenienie | 

Dziękujemy   Cytat: 
  Jaki bocian???  Dziękujemy  Lili a o czym Ty pomyślałaś ? 
				__________________ Lenka i Lilianka 26.04.2011r. Miłosz 19.01.2014r. | |
|     | 
|  2012-03-26, 20:08 | #955 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-10 
				 | 

NIE ciąża   Normalny bocian, mam gniazdo przed domem   
				__________________ "...Ale miłość - kiedy jedno spada w dół,  drugie ciągnie je ku górze... " | 
|     | 
|  2012-03-26, 20:17 | #956 | ||
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2009-10 
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
  i takie śmieszne rajki zrobiła-pękaliśmy ze śmiechu! W końcu sie sama najadła  Niech te katary się już kończą!!!!!!!!współczuje: cmok:dobrze, że chociaż posiedzisz w domu  pusto i głucho...........u Nas jutro 17 stopni!!!  -zaprosiliśmy znajomych na grilla na niedziele a ma być 0!!!!!!!!!!i jak tu nie chorować???? ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- i zapomniałyśmy o życzeniach! Wszystkiego najleszego gwiazdeczki!   Bellówny,Wiki | ||
|     | 
|  2012-03-26, 20:25 | #957 | 
| Zakorzenienie | 

Hehe  U nas tu podobno kiedys było na jesionie, przenieśli na dach(drzewo było do wycięcia) ale nie chciały siedzieć bo nie... ale czego to nie miały w gnieździe... 
				__________________ Lenka i Lilianka 26.04.2011r. Miłosz 19.01.2014r. | 
|     | 
|  2012-03-26, 20:30 | #958 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-06 Lokalizacja: trójmiasto 
				 | 

Dziewczyny ktora z Was ma łóżeczko turystyczne DELTIM?

| 
|     | 
|  2012-03-26, 20:51 | #959 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2012-01 
				 | 

| 
|     | 
|  2012-03-26, 20:58 | #960 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2010-01 
				 | 

Lilka, Lenka i Wiki - buziaki dziewczynki       brumku biedna Ty z tą migreną...mam nadzieje, że już przeszło?? mamad wiem jak się czujesz w tym wszystkim. u nas też ostatnio nie najlepiej się dzieje i też straciłam i siły i ochotę by spróbować coś naprawić..zwłaszcza, że z drugiej strony też entuzjazmu nie widać  cookie moja 8 miesięczna panienka też bezzębna  co do butków to nie pomogę bo Hania dopiero nieśmiało zaczyna podnosić dupkę do wstawania i usiłuje się wspinać po mamusi  Natko na borelkowe bólu mogę co najwyżej jakieś środki lub maści przeciwbólowe. a że jeszcze karmię to odpada.... zaglądaj do nas jak najczęściej kochana bo do czerwca to - mimo wiosny - uschniemy z tęsknoty!!!! Aaniu tez pomyślałam o ciązy - na wieść o bocianie  gratuluję zostania chrzesną    no i więcej nie pamiętam  a u nas jest moja mama, więc mąż chodzi jak w zegarku (nawet wszystkie zaległe "prace domowe" odrobił. m.in. wkręcił gniazdko. a miesiąc nie mogłam się doprosić  ). Hania zadowolona bo babcia wybawia wnuczkę za wszystkie czasy, a ja też mam labę   no ale coś mnie rozkłada..jakieś przeziębienie się na mnie czai... | 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:32.

zębole
zębole