W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VIII - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. 4 6,90%
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! 1 1,72%
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. 8 13,79%
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. 6 10,34%
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. 1 1,72%
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. 11 18,97%
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! 1 1,72%
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki 1 1,72%
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy 0 0%
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna 1 1,72%
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny 11 18,97%
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję 8 13,79%
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. 2 3,45%
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. 0 0%
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. 3 5,17%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-26, 10:21   #931
brumek
Zakorzenienie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Cześć

Lena, Lila, Wiki - sto lat ślicznotki

Umieram na ból głowy niestety. Zaczął sie wczoraj o 15 i trwa do teraz. To już 4 raz w ciągu 1,5 tygodnia, zaczynam się martwić. Tym bardziej, że to są takie bóle że momentami ruszyć się nie mogę. Na szczęście w następny wtorek idę już do tego neurologa.

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Nadrobiłam, ale chyba sporo opuściłam, przepraszam
Ale bardzo fajnie nam weekend minął, mały bardzo dobrze znosi takie dłuższe trasy. Byliśmy u mojego kuzyna, ma 3tygodniowegosynka - no i będę chrzestną
Dzielny Adam

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
aaaa no i jeszcze, najprawdopodobniej czeka Zuze (wiec i mnie) pobyt w szpitalu. Jeszcze w piatek idziemy do chirurga i wtedy razem zadecydujemy. Chodzi o tego naczyniaka co ma na lewym boku. ciagle jej rosnie na wysokosc, choc nie jakos szalenczo, ale rosnie. na uszku tez jej powoli rosnie. podobno nie ma szans, ze zacznie sie wchłaniać i chyba zdecyduje sie na usuniecie tego na boku, chirurg tez uwaza ze to najlepsze rozwiazanie.
koro najlepsze, to trzeba zrobić i mieć z głowy raz na zawsze Będziesz tu miała solidne wsparcie w postaci naszych kciuków

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! RATUJCIE!!!
Muszę kupić Natanowi buty i nie mam pojęcia jakie Widziałam że Zawitkowski poleca przed kostkę, a wszyscy naokoło mi mówią że za kostkę, z usztywnioną piętą i zginane w 1/3. No to kupiłam wczoraj kupiłam takie: http://www.eobuwie.com.pl/product-po...KI-1337-1.html i niestety okazało się że pomimo że na długość są dobre, to Natan nie umie w nich chodzić Prawą stopę bardzo mocno odgina na zewnątrz (prawie że prostopadle) a do tego nie umie w tych butach wstać... No i teraz nie wiem czy kupić mu takie poniżej kostki jakieś adidaski czy szukać takich wysokich sztywniejszych...
http://www.rodzice.pl/niemowle/rozwo...h-bucikow.html
http://www.youtube.com/watch?v=fKt-FyaUeeA - w dalszym fragmencie są buty dla maluchów

Cytat:
Jesli na zwnatrz do 'normalnego chodznia' to MOIM zdaniem trzewiki za kostke, sztywny zapietek, wzmocnione palce, elastyczna podeszwa(ale nie za cienka). Na krotsze buty jest chyba czas jak dziecko dobrze chodzi.
Ja jednak czytałam, że na zewnątrz też ja najbardziej miękkie. Że sztywny zapiętek i wysoka cholewka odeszły do lamusa

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Boli mnie martwy zab, przeleczony ze sto lat temu kanalowo. Ide dzisiaj zrobic rtg, bo moze sie z nim cos dzieje?? Moze tak byc??
Ciekawa jestem co z tym Twoim zębem. Mój mąż od kilku tygodni mówi że go boli martwy ząb i nie wiem, co o tym myśleć. Taki ząb może boleć

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Co do męża, to faktycznie chyba wyrzuty sumienia się mu włączyły.
Ja też sama zajmuję się Julką-teściowa przyjdzie jak się ja poprosi, nigdy sama nic nie zaproponuje moich rodziców nie ma.
Teraz jak zaczęłam chodzić do pracy, to P. świetnie sobie radzi z małą-chodza na spacery, gotują obiady, wyprowadzą psa itd.itp., ale jak się pojawię w domu, to prawie odrazu znika i jedzie do swojego warsztatu... więc praktycznie przychodze z pracy, do pracy, bo wiadomo jak jest przy małym dziecku.
Tylko u nas naprawdę nikt mi jeszcze nigdy, ani przez sekundę nie pomógł przy dziecku. I to dosłownie!

Ja bym poczekała z mówieniem o ciąży do jakiegoś 4 miesiąca. Ale to ja

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o drugie dziecko, to kiedyś tez dyskutowaliśmy z mężem na temat uczuć do niego. Dla mnie to też niewyobrażalne.
Na razie coraz częściej łap[ię się na mysli, że świadomie nie zdecyduję się na drugie dziecko Nie wygląda na to, żebyśmy mieli kiedyś się stąd wyprowadzić, tu nie ma warunków na kolejne dziecko (tak naprawdę to na to pierwsze też nie za bardzo), a już w ogóle nie wyobrażam sobie tu przechodzić jeszcze raz wszystko od nowa

Brumek dla męża za spacer!
Ja wczoraj żartowałam do mojego, że on też mógłby już z Małym chodzić na spacery. "A Ty co w tym czasie będziesz robić? Spać?"....

Czasem piszecie, że jestem mądra. Dziękuję Ale ja w to wątpię. Fakt, że w niektórych dziedzinach posiadam jakąś wiedzę, ale ja jej często nie umiem wykorzystać w praktyce
Wczoraj znowu pokłóciłam się z mężem Ja już nie umiem z nim rozmawiać Małżeństwo nam się sypie, a ja już nawet nie mam siły i ochoty tego naprawiać
Mamad Nie wiem, jak on może tak do Ciebie mówić Nie chcę Cię buntować ani nic z tych rzeczy, ale naprawdę przykro się o tym czyta. Wybacz, ale Twój mąż jest niesprawiedliwy i niezbyt lojalny
Stary 2012-03-26, 10:36   #932
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Ja tak tylko na szybko, bo maly nie daje pisac:

Sygine ja bardzo polecam Elefanteny. Ja jestem z tej frakcji Zawitkowskiego: elastyczne, przed kostke, dajace sie wrecz skrecic w rece i te pierwsze buciki z elefantena takie wlasnie sa. Zuzia jak uczyla sie chodzic, to na zewnatrz pomykala tylko w takich i swietnie sie sprawdzily. Dla Antka tez juz mam, kupione na wyprzedazy i czekaja az mlody zacznie chodzic, a to moze szybko nastapic, zwazywszy na to, ze juz wstaje przy czym popadnie, dlatego moj czas wolny skrocony do minimum.

Sto lat: Lenka, Lilka, Wiki!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 10:48   #933
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość

Sygine ja bardzo polecam Elefanteny. Ja jestem z tej frakcji Zawitkowskiego: elastyczne, przed kostke, dajace sie wrecz skrecic w rece i te pierwsze buciki z elefantena takie wlasnie sa. Zuzia jak uczyla sie chodzic, to na zewnatrz pomykala tylko w takich i swietnie sie sprawdzily. Dla Antka tez juz mam, kupione na wyprzedazy i czekaja az mlody zacznie chodzic, a to moze szybko nastapic, zwazywszy na to, ze juz wstaje przy czym popadnie, dlatego moj czas wolny skrocony do minimum.

ja też skłaniam się raczej ku Zawitkowskiemu zamiast niektórych prawie ortopedycznych butów, które nawet mi nie wydają się wygodne... Natan też właśnie wstaje przy wszystkim gdziekolwiek się da i za ręce to już całe mieszkanie przemaszeruje bez problemu. Ostatnio próbuje się puszczać jedną ręką, co skończyło się na razie dwoma siniakami (jeden na czole, drugi pod okiem)

A w ogóle to powiem wam jaki numer wczoraj wywinął - u moich rodziców szafki są w salonie takie trochę wyższe, więc żeby się ich trzymać musi podnieść rączki nad głowę... No to Natan podciągnął się, stanął przy takiej szafce, po czym podciągnął się na rękach i zawisł w powietrzu
Stary 2012-03-26, 10:57   #934
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Cześć

Umieram na ból głowy niestety. Zaczął sie wczoraj o 15 i trwa do teraz. To już 4 raz w ciągu 1,5 tygodnia, zaczynam się martwić. Tym bardziej, że to są takie bóle że momentami ruszyć się nie mogę. Na szczęście w następny wtorek idę już do tego neurologa.

Ciekawa jestem co z tym Twoim zębem. Mój mąż od kilku tygodni mówi że go boli martwy ząb i nie wiem, co o tym myśleć. Taki ząb może boleć
podpisuje sie pod zyczeniami. A z glowa to wspolczuje baaardzo mocno.
Co do zeba na pewno zdam relacje.
Stary 2012-03-26, 10:58   #935
mamad1
Zadomowienie

Cytat:

1. Umieram na ból głowy niestety. Zaczął sie wczoraj o 15 i trwa do teraz. To już 4 raz w ciągu 1,5 tygodnia, zaczynam się martwić. Tym bardziej, że to są takie bóle że momentami ruszyć się nie mogę. Na szczęście w następny wtorek idę już do tego neurologa.

2. Ciekawa jestem co z tym Twoim zębem. Mój mąż od kilku tygodni mówi że go boli martwy ząb i nie wiem, co o tym myśleć. Taki ząb może boleć

3. Mamad Nie wiem, jak on może tak do Ciebie mówić Nie chcę Cię buntować ani nic z tych rzeczy, ale naprawdę przykro się o tym czyta. Wybacz, ale Twój mąż jest niesprawiedliwy i niezbyt lojalny
1. Współczuję. Podziwiam Cię, że możesz z bólem głowy funkcjonować. Ja niedawno miałąm incydent z bólem głowy i nawet myśleć nie mogłam normalnie...
2. Może boleć Tak samo podobno mogą boleć kończyny amputowane. To chyba kwestia zakończeń nerwowych, mózg (?) nie ma zakodowane, że ich już fizycznie nie ma
3. Wiem, że to wszystko przykre. Zawsze się zastanawiam, czy w ogóle o tym wspominać. A ja chyba też nie jestem do końca lojalna wobec niego, skoro o tym tu wspominam. Nie wiem
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 11:04   #936
isiaok
Rozeznanie

Witamy!

Mój tż też przez pierwsze miesiące wogóle nie pomagał-nic a nic. Niepotrafił kompletnie nic-a raczej mu się nie chciało-no bo po co?Wszystko robiłam sama. W końcu zaczęło mnie to przerastać...Ewa potrafiła płakać cały dzień i noc...a ja razem z nią...teraz już wiem, ze to były początki depresji...jestem straszną perfekcjonistką więc tż przyjeżdżał do błyszczącego domu na gtowy obiad i nigdy go nie zastanawiało kiedy ja mam na to czas
Dochodziło do tego, ze potrafiłam płakać nawet gdy Ewa spała lub była grzeczna...a paprochy na podłodze wytrącały mnie z równowagi...nie wyobrażałam sobie, że mogę się przyznać, ze sobie nie daję rady W związku z tym mój tz dlugo myślał, że siedzenie z Ewa to rozkosz ,przyjemność i seriale-nie pomagały rozmowy, płacz-więc rzuciłam go na głeboką wodę i zostawiłam ich na cały dzień samych-i od tego momentu jestem w jego oczach boginią
Także mamad ja bym powiedziała, ze tak-idę spać!
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 11:26   #937
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Witamy i my

Zaległe zyczonka dla Szymka, Hani i Igorka i dzisiejsze dla Leny, Lili i Wiki!!!

Czasem piszecie, że jestem mądra. Dziękuję Ale ja w to wątpię. Fakt, że w niektórych dziedzinach posiadam jakąś wiedzę, ale ja jej często nie umiem wykorzystać w praktyce
Wczoraj znowu pokłóciłam się z mężem Ja już nie umiem z nim rozmawiać Małżeństwo nam się sypie, a ja już nawet nie mam siły i ochoty tego naprawiać

przykro mi

Cytat:
Cześć

Biedna TY, dobrze ze ta wizyta juz blisko, mam nadzieje ze lekarz odkryje przyczyne i skutecznie zaradzi

Cytat:

Cytat:
podpisuje sie pod zyczeniami. A z glowa to wspolczuje baaardzo mocno.
Co do zeba na pewno zdam relacje.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 12:14   #938
patik87
Zakorzenienie

Hej.

Sara wstała o 8 i w nocy tylko 2 pobudki na butlę, więc jestem wyspana, co nie znaczy że w dobrym humorze Tak jakoś beznadziejnie mi..
Katar nadal, tylko gęstnieje

Bellówny i Wiki najlepszego

Mamad kurcze szkoda mi Cię..nie wiem jak pomóc.
W temacie tż: mój też uważa że mam lekko, i nie widzi mojej pracy w domu. Do tego potrafi mnie czasami pouczać .

Ania zadzwoniłam do promotorki, drugi raz słyszę to samo tłumaczenie, że jest u męża w wawie i nie ma dostępu do netam ( to kurka na urlopie jest czy co?), na dniach mi odpisze no ciekawe, już raz tak gadała i nie odpisała.

Rynce opadają mi no

Karolinee Sara tez ma takie czerwone, bepanthen na ogół pomagał.

Oliweczka powiedzieliście teściowej?

Apropo drugiego dziecka: ja świadomie szybko się nie zdecyduję, chyba poczekam na wpadkę

Wy tu o butach do chodzenia a nam do tego daleko. No, ale o tym już kiedyś pisałam..
Wczoraj w aptece pani tak z ciekawości zapytała w jakim wieku jest Sara. Nie wiem po co jej ta wiedza ( 120 zł na leki zostawiłam )

Wiecie jakie u mnie zimno i wieje ? nosa nie chce mi się wysadzać na dwór, chyba daruję sobie spacer..

bez sensu to wszystko co napisałam, nie?
Stary 2012-03-26, 12:26   #939
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Hej.

Sara wstała o 8 i w nocy tylko 2 pobudki na butlę, więc jestem wyspana, co nie znaczy że w dobrym humorze Tak jakoś beznadziejnie mi..
Katar nadal, tylko gęstnieje

Mamad kurcze szkoda mi Cię..nie wiem jak pomóc.
W temacie tż: mój też uważa że mam lekko, i nie widzi mojej pracy w domu. Do tego potrafi mnie czasami pouczać .

Ania zadzwoniłam do promotorki, drugi raz słyszę to samo tłumaczenie, że jest u męża w wawie i nie ma dostępu do netam ( to kurka na urlopie jest czy co?), na dniach mi odpisze no ciekawe, już raz tak gadała i nie odpisała.

Rynce opadają mi no

Karolinee Sara tez ma takie czerwone, bepanthen na ogół pomagał.

Oliweczka powiedzieliście teściowej?

Apropo drugiego dziecka: ja świadomie szybko się nie zdecyduję, chyba poczekam na wpadkę

Wy tu o butach do chodzenia a nam do tego daleko. No, ale o tym już kiedyś pisałam..
Wczoraj w aptece pani tak z ciekawości zapytała w jakim wieku jest Sara. Nie wiem po co jej ta wiedza ( 120 zł na leki zostawiłam )

Wiecie jakie u mnie zimno i wieje ? nosa nie chce mi się wysadzać na dwór, chyba daruję sobie spacer..

Ładnie Ci pospała

P. powiedział teściowej, a ja potem do nich jechalam, to przy mnie nic na ten temat nie powiedziała ale wali mnie to-P. mówi,,może zapomniala" taaaa

Dzisiaj jest na spacerze z Julcią, bo P. ma katar i trzeba ich trochę odizolować

Patik tego Twojego męża , to tylko ukatrupić za takie gadki-jak tak można gadać, że masz lekko....

Ładny avek

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek

Edytowane przez Oliweczka1985
Czas edycji: 2012-03-26 o 12:28
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 12:33   #940
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
Monia - nie chce sie czepiac, wybacz z gory ale mnozy sie razy, a nie przez. Przez ten blad stylistyczny nie ogladalam Familiady, bo mnie Strasburger wkurzal mowiac ciagle i wciaz "punkty mnozymy przez dwa"

wysadzanie na nocnik - do 18tego miesiaca dziecko nie kontroluje zwieraczy, dlatego nie ma tez sensu go wysadzac. jest to wtedy tzw lapanie sikow czy kupy z nauka odpiepluchowywania nie majace wiele wspolnego. Ale mozna w ten sposob oszczedzac na pampersach
1. a widzisz, nie pomyslalam. dzieki za zwrocenie uwagi, czasem cos uzywam błednie i nawet nie wyłapuje (chociaz sama strofuje meza ze zle czasami cos wymawia np. umisz zamiast umiesz...)

2. ja tez zaczelam w wieku ok 1,5 roku odpieluchowanie. wiem ze sama bylam sadzana na nocnik zanim siedzialam ale polegalo to na tym ze babcia trzymala mnie pod pachami siedzaca na nocniku az cos nasikałam... nie wiem czy cel był ok.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 12:41   #941
patik87
Zakorzenienie

Oliweczka ale małpa. Ciekawe co P. powiedziała jak jej zakomunikował...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-26, 12:42   #942
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

i mam pytanie, czy jest jszcze jakis bezzebny 8-misieczniak? bom sie martwic zaczynam
jest!!!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 12:43   #943
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Oliweczka ale małpa. Ciekawe co P. powiedziała jak jej zakomunikował...
Podobno, że ,,to fajnie, julcia będzie miała rodzeństwo". Niewiem o co chodzi, czasem nie czaję tej kobiety, więc się nie wgryzam w Jej myślenie

Do jutra.Pa.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek

Edytowane przez Oliweczka1985
Czas edycji: 2012-03-26 o 12:45
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 14:15   #944
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
jest!!!
jest chodzący ale bezzębny hehe Się śmieję że nim mu wyjdą zdąży sobie wybić
Stary 2012-03-26, 14:55   #945
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry!
Ja tak na szybciutko. Mam strasznie dużo pracy, od rana zrobilismy z Domkiem już pond 200 km

Dzisiaj się dopiero wgryzam w temat,a od jutra zaczynam pełną parą.

Sygine buty elefantena sa świetne ja kupiłam Domkowi takie http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...buty-dzieciece i sprawują się super, Dominik w nich bardzo ładnie chodzi, widać że mu w nich wygodnie!
Buty za kostke i sztywne teraz już odradzają.

Cookie mój 8 miesięczny i dalej bezzębny. Ząbki mogą wyjść nawet po roku.

Dziękujemy za komplementy dla Domka, przesyła wszytskim ciociom buziaki

Brumek biedna jesteś z tą paskudna migreną

Pozdrawiam Was wszystkie. Będę tęskniła!
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 15:09   #946
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Sygine Szymon dostał od swojej chrzestnej buciki firmy KICKRES, dokładnie takie: http://www.sarenza.com/kickers-bonbo...variant=418420 Narazie nic nie mogę o nich więcej powiedzieć, bo Szymon chodzi narazie tylko przy meblach i buciki leżą w szafie.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 15:11   #947
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Ellika
za ząbka-czyli mamy tą samą date
brumek
na to wygląda
chociaż wiecie co ...czy to możliwe że wczoraj tego ząbka bardziej było widać niż dzisiaj??? normalnie wzięła i go schowała

Witam
zanim zacznę nadrabiać to napiszę co u nas.
Dawno się tak nie pochorowałam - mam upiorny katar pół nocy nie spałam, oczywiście KArolcia swoje dołożyła
Tż też katar - tylko on cwaniak lekami się nafaszerował i śmiga, a ja sobie mogę najwyżej ciepłej herbaty zrobić
Wkurzyłam sie więc i poszłam do lekarza i mam L4 do końca tygodnia, i juz
Karolcia ma nową fazę - cały czas ustami robi 'bbbbbbb' czyli taki odgłos samochodu, przesmieszne
Potem wstawię do klubu może.

Czekam aż tż z pracy wróci może się małą zajmie trochę, to bym trochę poleżała pod kocem się wygrzała...ale nie oszukujmy się - on też zakatarzony i pewnie sam będzie mi marudził - wiadomo - chłop chory to gorzej niż dziecko

Dobra, nadrabiam...
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 16:14   #948
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Lena, Lila, Wiki dla Was z okazji miesięcznic.
Swoją drogą, Bellówny za miesiąc skończą rok Matko jak to leci

No za miesiąc, a ja juz czasem ich nie ogarniam.

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość

Lena
Wiki
Lila

Sto lat dziewczynki!

Cytat:
Gratulacje

LENKA - LILKA i WIKI

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość

Dzien dobry, dziekujemy za zyczonka moja corka dzis konczy 7 m-cy, kiedy to zlecialo ??

LENA I LILA sto lat dziewczynki

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Cytat:
Witamy i my

Zaległe zyczonka dla Szymka, Hani i Igorka i dzisiejsze dla Leny, Lili i Wiki!!!

Nie pamiętam już, co miałam komu napisać
Przytulam mocno
Cytat:
Cześć

http://www.rodzice.pl/niemowle/rozwo...h-bucikow.html
http://www.youtube.com/watch?v=fKt-FyaUeeA - w dalszym fragmencie są buty dla maluchów

J

Cytat:

Cytat:
Hej.

DZiękujeMY

Wszystkiego najlepszego dla Wiktorii

No ja moim damom muszę kupić butki, tylko strasznie małe stópki mają...

Lena stale mi firanki ciągnie...
jeszcze odkładamy stale szczepienie, bo a to chora a to przeziębiona i znów się nie zaszczepimy w środę
Stary 2012-03-26, 16:46   #949
editka2022
Rozeznanie

Lenka, Lilianka wszystkiego najlepszego!!!!!!!
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-26, 17:11   #950
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:

nie, dla mnie ma sens. Lubie czytac Twoje posty i o to chodzi by pisac co u nas

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość

Wszystkiego najlepszego dla Wiktorii

Co tu dzis tak pusto? Nie bylo mnie od 12 i nastawilam sie na dlugi nadrabianie a tu raptem nie cala strona, gdzie jestescie???
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 17:30   #951
patik87
Zakorzenienie

Stronczek ja tez odświeżam i odświeżam i się zastanawiam o co cho, gdzie posty

Natka zaglądaj czasem
Stary 2012-03-26, 18:15   #952
aania_20
Zakorzenienie

Lenka, Lilka, Wiktoria, wszystkiego najlepszego!

Cytat:
aaaa no i jeszcze, najprawdopodobniej czeka Zuze (wiec i mnie) pobyt w szpitalu. Jeszcze w piatek idziemy do chirurga i wtedy razem zadecydujemy. Chodzi o tego naczyniaka co ma na lewym boku. ciagle jej rosnie na wysokosc, choc nie jakos szalenczo, ale rosnie. na uszku tez jej powoli rosnie. podobno nie ma szans, ze zacznie sie wchłaniać i chyba zdecyduje sie na usuniecie tego na boku, chirurg tez uwaza ze to najlepsze rozwiazanie.
trzymam
Cytat:
Ja wczoraj żartowałam do mojego, że on też mógłby już z Małym chodzić na spacery. "A Ty co w tym czasie będziesz robić? Spać?"....

Nie pamiętam już, co miałam komu napisać

nawet nie wiem co powiedzieć, strasznie mi przykro i mam nadzieję że ta sytuacja się jak najszybciej zmieni

Cytat:
A jeszcze hcialam wam powiedziec, ze moj syn jak juz jest na wpol przytomny, tzn. zasypia, to jak go dotkne, wybucha smiechem. Wszystko go wtedy gilgocze.

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
A w ogóle to powiem wam jaki numer wczoraj wywinął - u moich rodziców szafki są w salonie takie trochę wyższe, więc żeby się ich trzymać musi podnieść rączki nad głowę... No to Natan podciągnął się, stanął przy takiej szafce, po czym podciągnął się na rękach i zawisł w powietrzu
wow.... no to nieźle! Zdolniacha
Cytat:
no co za baba.... urlopu przecież jej chyba nie dali w trakcie semestru?
W ostateczności chyba tylko jej przełożony zostanie jeśli dalej tak będzie lecieć w kulki...

Cytat:
P. powiedział teściowej, a ja potem do nich jechalam, to przy mnie nic na ten temat nie powiedziała ale wali mnie to-P. mówi,,może zapomniala" taaaa
i tak trzymaj! Z własnego doświadczenia wiem że jednak brak reakcji na taką wiadomość jest trochę przykry...
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Ja tak na szybciutko. Mam strasznie dużo pracy, od rana zrobilismy z Domkiem już pond 200 km

oo..to gdzie tak kursujesz?

Wiosna idzie.. nasz bocian przyleciał!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 18:44   #953
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Wiosna idzie.. nasz bocian przyleciał![/COLOR]
Ania???

dla Belówen i Wiki
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 18:55   #954
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
Lenka, Lilianka wszystkiego najlepszego!!!!!!!
Dziękujemy
Cytat:
Lenka, Lilka, Wiktoria, wszystkiego najlepszego!
(...)
Wiosna idzie.. nasz bocian przyleciał!
Dziękujemy
Jaki bocian???
Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Ania???

dla Belówen i Wiki
Dziękujemy

Lili a o czym Ty pomyślałaś ?
Stary 2012-03-26, 19:08   #955
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Ania???
Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Jaki bocian???

NIE ciąża

Normalny bocian, mam gniazdo przed domem

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 19:17   #956
isiaok
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Sygine Szymon dostał od swojej chrzestnej buciki firmy KICKRES, dokładnie takie: http://www.sarenza.com/kickers-bonbo...variant=418420 Narazie nic nie mogę o nich więcej powiedzieć, bo Szymon chodzi narazie tylko przy meblach i buciki leżą w szafie.
piękne!!! Zamszaczki cud miód!

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
na to wygląda
chociaż wiecie co ...czy to możliwe że wczoraj tego ząbka bardziej było widać niż dzisiaj??? normalnie wzięła i go schowała

Witam
zanim zacznę nadrabiać to napiszę co u nas.
Dawno się tak nie pochorowałam - mam upiorny katar pół nocy nie spałam, oczywiście KArolcia swoje dołożyła
Tż też katar - tylko on cwaniak lekami się nafaszerował i śmiga, a ja sobie mogę najwyżej ciepłej herbaty zrobić
Wkurzyłam sie więc i poszłam do lekarza i mam L4 do końca tygodnia, i juz
Karolcia ma nową fazę - cały czas ustami robi 'bbbbbbb' czyli taki odgłos samochodu, przesmieszne
Potem wstawię do klubu może.

Czekam aż tż z pracy wróci może się małą zajmie trochę, to bym trochę poleżała pod kocem się wygrzała...ale nie oszukujmy się - on też zakatarzony i pewnie sam będzie mi marudził - wiadomo - chłop chory to gorzej niż dziecko

Dobra, nadrabiam...
Nasz wyszedł już na całego- wyskrobała sobie tym jednym ząbkiem pół jabłkai takie śmieszne rajki zrobiła-pękaliśmy ze śmiechu! W końcu sie sama najadła
Niech te katary się już kończą!!!!!!!!współczuje: cmok:dobrze, że chociaż posiedzisz w domu

pusto i głucho...........u Nas jutro 17 stopni!!!-zaprosiliśmy znajomych na grilla na niedziele a ma być 0!!!!!!!!!!i jak tu nie chorować????

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

i zapomniałyśmy o życzeniach!
Wszystkiego najleszego gwiazdeczki! Bellówny,Wiki
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 19:25   #957
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:

NIE ciąża

Normalny bocian, mam gniazdo przed domem
Hehe

U nas tu podobno kiedys było na jesionie, przenieśli na dach(drzewo było do wycięcia) ale nie chciały siedzieć bo nie... ale czego to nie miały w gnieździe...
Stary 2012-03-26, 19:30   #958
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dziewczyny ktora z Was ma łóżeczko turystyczne DELTIM?

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 19:51   #959
adrji
Raczkowanie

witam się wieczornie

solenizantom dziewczynki Bellówny i Wiki!!! wszystkiego naj!!

ponadrabiam was troszeczke a tak na szybko

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Dziewczyny ktora z Was ma łóżeczko turystyczne DELTIM?
ja mam zakupiliśmy ostatnio a czo?
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 19:58   #960
pieleszka
Wtajemniczenie

Lilka, Lenka i Wiki - buziaki dziewczynki

brumku biedna Ty z tą migreną...mam nadzieje, że już przeszło??

mamad wiem jak się czujesz w tym wszystkim. u nas też ostatnio nie najlepiej się dzieje i też straciłam i siły i ochotę by spróbować coś naprawić..zwłaszcza, że z drugiej strony też entuzjazmu nie widać

cookie moja 8 miesięczna panienka też bezzębna

co do butków to nie pomogę bo Hania dopiero nieśmiało zaczyna podnosić dupkę do wstawania i usiłuje się wspinać po mamusi

Natko
na borelkowe bólu mogę co najwyżej jakieś środki lub maści przeciwbólowe. a że jeszcze karmię to odpada....
zaglądaj do nas jak najczęściej kochana bo do czerwca to - mimo wiosny - uschniemy z tęsknoty!!!!

Aaniu
tez pomyślałam o ciązy - na wieść o bocianie gratuluję zostania chrzesną

no i więcej nie pamiętam

a u nas jest moja mama, więc mąż chodzi jak w zegarku (nawet wszystkie zaległe "prace domowe" odrobił. m.in. wkręcił gniazdko. a miesiąc nie mogłam się doprosić ). Hania zadowolona bo babcia wybawia wnuczkę za wszystkie czasy, a ja też mam labę
no ale coś mnie rozkłada..jakieś przeziębienie się na mnie czai...

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości