Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VII - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-29, 10:17   #751
hanjah
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VII

Soleilka-idziemy łeb w łeb Będziemy się zbierać do porodu na wyścigi
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 10:17   #752
asia665
Wtajemniczenie

Hello

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny myślicie, że takie wkładki się sprawdzą?

http://allegro.pl/avent-wielorazowe-...222572460.html
Ja chyba będę kupowała jednorazowe wkładki. A najwyżej jak później będzie mniej leciało to kupie wielorazowe

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,my juz po pranetalnym.
Agatka pozostała Agatką i wży 403g. Rozwija się bardzo dobrze, równo z terminem OM,jest zdrowiutka, lekarka była zachwycona tym jak nam pozowała, wszystko dokładnie pomierzyła. Więc jestem teraz duuużo bardziej spokojniejsz, że jej tam w brzuszku wygodnie.

Mój TŻ aż się popłakał jak pani doktor powiedziała, że to dziewczynka, potem mi powiedził, że zawsze chciał mieć dziewczynke, a ja taam czułam od pocztku, że jest Agatka.

I tutaj do waszych postów się odniosę, Agatka została zmajstrowana 10 dnia cyklu przy cyklach 28 dniowych no i owulacji prawdopodobnie w 14 dniu cyklu. Więc ja raczej nie miałam wątpliwości co do dziewczynki.
Wspaniałe wieści

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość

Ewa Drzyzga zrobila wywiad z rodzicami Madzi
tytul "Nie mowcie na mnie 'dzieciobojczyni'" czy jakos tak.
Co za glupota. Niewazne czy ona sama zabila to dziecko czy to byl wypadek. I nawet nie chodzi o to, ze nic nie zrobila, nie zadzwonila na pogotowie. To mogl byc taki szok, ze moglaby wyleciec chocby na klatke schodowa. Cokolwiek. Ale ona zakopala dziecko i teraz robi z siebie gwiazde
Ustawili sie, nie ma co. Prywatni ochroniarze, mieszkanie, wypasiony samochod...
ja jej nie wspolczuje i nie zamierzam. Zakopala dziecko i klamala, ze ktos je porwal. To nie jest normalne zachowanie.
Musze obejrzeć ten odcinek

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość

Miałam dzisiaj wizytę u pani zastępującej mojego gina. Reasumując:
* słyszałam serduszko,
* wiem, że że z szyjką nic się nie dzieje,
* dostałam skierowanie na badanie glukozy z 50g,
* dostałam skierowanie na rutynowe badania (morfologia krwi, moczy, przeciwciała a-Rh),
* dostałam receptę na Scopolan i Luteinę,
* dostałam skierowanie do szpitala,
więc można uznać, że pani gin zrobiła wszystko, co do niej należało. Niestety nie wiem, czy jej zdaniem powinnam iść do tego szpitala od razu, czy wypisała je na odczepnego, bo po informacji o skurczach, ale przed badaniem. Stanęło na tym, że mam jechać w razie silnych skurczy. Opis wizyty Wam daruję. Ona nie była nieprzyjemna, tylko zupełnie obojętna.

Następna wizyta 7 maja u mojego gina, czyli za prawie 6 tygodni.
Kurcze jeszcze tyle tygodni musisz czekać na wizytę. Dobrze ,że z szyjką się nic nie dzieje

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Ja tak na chwilkę
Byliśmy z TŻ złożyć to Cv, ale szefowa dziś nie dojechała. Później zaszliśmy do mojej babci po ubranka, ale wszystkie poplamione, wyrozciągne wstyd takie dawać :/ Później byliśmy na lodach I chwilkę w parku Aż z nadmiaru wrażeń chce mi się spać
Karolinka to ja w takim razie nadal trzymam kciuki zeby udało sie załatwić tą prace

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Hejka ja tylko na sekundkę.
Byłam dzisiaj u gin - mieliśmy iść w środę, ale jedziemy na kilka dni w góry i jakimś cudem udało mi się przełożyć wizytę na dzisiaj.
Więc wszystko jest wzorowo - moje wyniki, szyjka, a przede wszystkim dzieciątko. Widzieliśmy dzisiaj jak sobie ćwiczy zaciskanie piąstki No i zakrywanie łapkami twarzy. Słuchaliśmy serduszka Waży ok 580 g więc jest to już kawał baby. Bo w końcu dziecię łaskawie się rozkraczyło i wiemy, że mamy córcię Jestem bardzo szczęśliwa, że znamy płeć i już nie będzie tak bezosobowo.
Z tej okazji byłam w H&M po bodziaki, jak w linku
http://www.hm.com/pl/product/98784?article=98784-A
i skarpeteczki z napisem born 2012 Przekornie kupiłam granatowe, bo nic nie poradzę, ale za różem nie przepadam Zdjęć chwilowo nie mam czasu robić bo zaraz mamy gości - nadrabiać będę później
Aha i małż powiedział, że po świętach jedziemy na większe zakupy. Trzeba coś kupić córci
Super,gratuluję córci

Cytat:
no to zaczynam się bać, jakiś debil wypalał trawy na łąkach naprzeciwko nas, a że dzisiaj silny wiatr jest, to wiatr błyskawicznie rozprzestrzenia ogień i pali się wszystko po drugiej stronie ulicy, a tam kampus UJ jest, jak się tam budynki zapalą będzie ciepło. Dobrze, że tu drogę robią i jest pas rozkopanej ziemi przed ulicą, to może ogień nie przeskoczy
U nas póki co spokój z wypalaniem,ale kiedyś nie można było nigdzie przejść spokojnie bo wszędzie tylko dym był.

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
hej ja od rana czekam na listonosza,zamówiłam szlafrok piżamke do szpitala rajstopy ciążowe i dla małego ręcznik i kocyki już nie mogę sie doczekać paczki
Ja zakupy dla maluszka będę robiła w przyszłym tygodniu

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hej

Ja też dziś zaczynam 26. tydzień
No to pijemy

A ja obudziłam się o 10:30,właściwie to obudził mnie dzwoniący telefon.Wczoraj mąż z kolegą oglądali mecz,i poszliśmy spać dopiero po 23

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 10:19   #753
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Soleilka-idziemy łeb w łeb Będziemy się zbierać do porodu na wyścigi
A co jak urodzimy tego samego dnia o tej samej godzinie?
Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Karolinka to ja w takim razie nadal trzymam kciuki zeby udało sie załatwić tą prace
Dziękujemy

Może się uda ją dostać

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 10:20   #754
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cocobella Pokaż wiadomość
Witajcie kochane i miłe mamusie
Ja dziś bardziej optymistycznie, choć pogoda za oknem do bani
Wczoraj wieczorkiem złapałam lekkiego doła, że nie udało się dziewuszki ale od dziś mam nowy zapał "do Pracy"
Stwierdziłam, że 31 lat (32 lata za 11 dni) to jeszcze młodziutki wiek i za jakiś czas spróbuję jeszcze razPrzez ten czas bedę gromadziła materiały badawcze
Wczoraj moja teściowa mnie brzydko mówiąc wku................ przepraszam za wyrażenie Stwierdziała, że co sobie zasiałam to mam, co za babsko no i że w moim przypadku najlepiej by było podwiązać sobie jajniki, bo ja rodzę samych chłopców i juz wystarczy A wogóle w takim wieku już nie powinno się rodzić dzieci i teraz to był dla mnie ostatni dzwonek - no co za babsztyl
A ja na przekór za jakiś czas spróbuję i mam ją głęboko w d................. ponowniew przepraszam za wyrażenie
no co za ba.. kobieta! co ją to obchodzi! jej synuś zasiał poza tym, kobieta nie ma wpływu na płeć. moja siostra urodziła mając 36 lat więc jeszcze czas jest, my też jeszcze będziemy polować na dziewuszkę a też mam 3 z przodu

mój mały ma czkawkę dziwnie tak bezimiennie ale nie możemy dojść do jednego imienia, pewnie jak się urodzi to będzie trzeba się na coś zdecydować, z pierwszym synem też tak było z tym że wtedy podjęłam decyzję sama tak wyszło
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 10:20   #755
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasikkkkka Pokaż wiadomość

czekam na usg połówkowe i może wtedy dowiemy się w końcu jaka płeć, to wtedy trzeba będzie zacząć myśleć o całej wyprawce, bo póki co mam 3 bodziaki z długim rękawkiem i 1 z krótkim, ot i cała kolekcja
noo i potem pełna parą
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 10:22   #756
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
A ładny
a dziękuję
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
ma wielkie pompowane koła i skrętne z przodu to mnie w nim zachęcapozatym przyjemny wygląd i mozlowsc zamontowania fotelika maxi cosi
no właśnie do mnie też przemawiają te argumenty... tylko że u mnie jest z tym problem że w naszych sklepach (tzn u mnie w mieście) nie można ich dostać... a jednak nie chciałabym kupować przez internet... chciałabym chociaż obejrzeć go na żywo. Jeszcze nie wiem jak to rozwiążę... właściwie mogłabym pojechać do jakiegos większego miasta... ale jeszcze troche się boję. Może po połówkowym jak się dowiem że już nie ma zagrożenia to się zdecyduję gdzieś pojechać ale wózeczek wydaje się być idealny
ciekawa jestem czy można wpiąć do niego nosidełko britax, bo taki chcemy kupić

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 10:23   #757
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Tego samego dnia to czemu nie, ale z godziną nie będzie tak łatwo, bo u mnie jest godzina wcześniej niż w Polsce

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-29, 10:25   #758
kasikkkkka
Zadomowienie

Cytat:
noo i potem pełna parą

o ile finanse pozwolą, bo okazało się jeszcze, że musimy wymienić rozrząd w samochodzie
a tu jeszcze mieszkanie mamy nieurządzone, tylko kilka mebli, no i kiszka
Stary 2012-03-29, 10:25   #759
Irmusia81
Zakorzenienie

Witajcie

Nie pisałam wczoraj, bo byliśmy z TŻ na zakupach, a potem kiepsko się czułam Niestety od wtorku dokuczają mi bóle podbrzusza, które momentami bardzo przypominają te na @ i są dosyć mocne
Czekam właśnie na info od ubezpieczyciela czy uda im się umówić mnie na wizytę u gina na dziś lub jutro.

Lecę Was doczytywać
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 10:26   #760
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
a dziękuję

no właśnie do mnie też przemawiają te argumenty... tylko że u mnie jest z tym problem że w naszych sklepach (tzn u mnie w mieście) nie można ich dostać... a jednak nie chciałabym kupować przez internet... chciałabym chociaż obejrzeć go na żywo. Jeszcze nie wiem jak to rozwiążę... właściwie mogłabym pojechać do jakiegos większego miasta... ale jeszcze troche się boję. Może po połówkowym jak się dowiem że już nie ma zagrożenia to się zdecyduję gdzieś pojechać ale wózeczek wydaje się być idealny
ciekawa jestem czy można wpiąć do niego nosidełko britax, bo taki chcemy kupić
noo, ja na razie chyba nie ebde szukac innego, a ten obejrze w poznaniu, ponoc mozna wpiac fotelix britax romer czytalam o tych fotelikach i bylo napisane ze pasuja do wózków jedo

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:

o ile finanse pozwolą, bo okazało się jeszcze, że musimy wymienić rozrząd w samochodzie
a tu jeszcze mieszkanie mamy nieurządzone, tylko kilka mebli, no i kiszka
noo dlatego my kupujemy co miesiąc cos, zeby powoli sie spłukiwac
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 10:27   #761
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Ja dziś 25+0 czyli też zaczęłam 26 tydzień

Cytat:
to może wtedy będzie przeznaczenie i zostaniecie wizazowa rodzinka

Franuś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-29, 10:30   #762
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Hej

Gratulacje super!
Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
O, mialam wlasnie identyczne koszule w 1 ciazy. Sprzedaja u nas na bazarze, cena podobna.
Teraz chcialam znalezc cos ladniejszego. Satynowego. Moze cos z koronka... Ale nic sie nie da znalezc. Wszystko wlasnie takie aseksualne.
Ta jest łądna ale droga
http://moda.allegro.pl/koszula-do-ka...192925980.html
w ogóle ten sprzedawca ma ładne koszule, takie bardziej kobiece
http://moda.allegro.pl/listing/user....us_id=22950488
Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Ja juz po owsiance słoneczko ładnie zagląda przez okna...zapowiada się kolejny piękny dzień a ja zaczynam się lekko denerwować przed jutrzejszym usg
Spokojnie, wszystko będzie dobrze, dzidzia bąbelkuje w brzuchy, więc sie nie stresuj
Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Witajcie Słoneczka!!!
pospałam dziś zdrowo
wczoraj miałam dzień Perfekcyjnej Pani Domu
posprzątałam w łazience, nieco w pokoju, potem z szafy wywaliłam rzeczy, których nie noszę i nie będę teraz nosić oraz takie same dot. Małża, potem poodkurzałam i byłam taka dumna....w międzyczasie Małż wrócił i się pytał co mi się stało, że latam jak perszing miałam jakiś taki zapał
nadrabiam Was powoli

a jaki to krem??z jakiej firmy??
Podziwiam, ja mam lenia, prasowanie odkładam drugi tydzień

Ja nie Prince ale tez mam ten krem jest z Daxa seria Perfecta Mama
Cytat:
hej
za mną znowu w połowie przespana noc... już mam tego dość, chcę być zdrowa! Wczoraj się poryczałam jak głupia z bezsilności, wszystko mnie bolało (głowa, plecy, nawet żebra ), do tego nos zatkany jak jasny pieron że ledwo oddychałam, a i tak już przez ciążę ciężej mi się gorzej oddycha, uszy zatkane, gardło boli, ani leżeć ani siedzieć, pier.dolca dostawałam już!
Zaraz mnie czeka jeszcze wyjście z psem na chwilę i do sklepu, a tak mi się nie chce... brzydko na dworze i wieje a ja się jeszcze za dobrze nie czuję
i do tego mi dzisiaj napisali sms-a z przychodni, że w sobotę jednak wizyta u mojego gina będzie niemożliwa, bo będzie jeszcze na urlopie, no kur.. jak umawiałam wizytę, to on już był na tym urlopie, to co oni tam nie wiedzieli, kiedy wraca już drugi raz mi wizytę przekładają
Nie denerwuj sie kochana, nie poradzisz nic na to przekładanie
U mnie też piździ jak diabli a parę rzeczy mam na mieście do załatwienia
Gratki z okazji 6000 posta
Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Widzę że znowu produkcja pełną parą..

Mam dzisiaj wizytę.. trochę się jej boję.. moja mała od soboty mało się rusza a ten poj..bany doktorek pewnie znów mi nic nie powie
Kciuki za wizytę!
Cytat:
Witajcie
Próbowałam Was wczoraj nadrobić, ale nie dałam rady
Byłam strasznie zmęczona po całym dniu. Ok 22 wzięłam lapka do łóżka i pomyślałam, że może w końcu trochę "powizażuję" ale niestety usnęłam Mąż obudził mnie tylko na umycie ząbków, a w międzyczasie pościelił mi wyrko i poszłam dalej spać
Gratuluję wszystkim synków i córeczek , no i kolejnych tygodni
Co prawda dziś nie poniedziałek, ale że ja nie wstawiałam jeszcze swojego brzuchola to pomyślałam, że może dziś... bo w końcu znalazłam ładowarkę do baterii z aparatu Szczerze mówiąc, to wydawał mi się większy a na zdj to jakoś tak mikro wygląda
Malusi i zgrabniutki
Cytat:
Dziewczyny nowa zagwozdka wózek jedo, co myslicie?
Widzę, że mamy te same typy, Jedo tyle że model Bartatina (podobny do Marity) jest u mnie na trzecim miejscu
ten Flyn też bardzo fajny, jak Ci zależy na skrętnych kołach to jestem za
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 10:30   #763
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Tego samego dnia to czemu nie, ale z godziną nie będzie tak łatwo, bo u mnie jest godzina wcześniej niż w Polsce
No właśnie, masz łatwiej i możesz dwóch czasów używać
Cytat:

to może wtedy będzie przeznaczenie i zostaniecie wizazowa rodzinka

To chyba będziemy musiały nasze maluchy wyswatać

Bloguję
Stary 2012-03-29, 10:32   #764
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
noo, ja na razie chyba nie ebde szukac innego, a ten obejrze w poznaniu, ponoc mozna wpiac fotelix britax romer czytalam o tych fotelikach i bylo napisane ze pasuja do wózków jedo
ooo to teraz koniecznie będę go musiała chociaż obejrzeć może będą gdzieś w Katowicach... zaraz pobuszuję w internecie

Franuś
Stary 2012-03-29, 10:33   #765
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie, masz łatwiej i możesz dwóch czasów używać

To chyba będziemy musiały nasze maluchy wyswatać
No racja, skoro ja będę mieć córę a Ty syna

A z tą różnicą czasu w UK i PL to mamy niezłe jaja, bo Dorotka urodziła się 31 maja o 23.33 tutejszego czasu, a wtedy w Polsce był 1 czerwca 00.33
Stary 2012-03-29, 10:33   #766
Soleilka
Zakorzenienie

Wczoraj widziałam parę, miała ten wózek i wyglądał fajnie http://allegro.pl/wozek-wielofunkcyj...217227188.html

Bloguję
Stary 2012-03-29, 10:34   #767
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny nowa zagwozdka wózek jedo, co myslicie?
wygląda bardzo fajnie
Cytat:
Napisane przez cocobella Pokaż wiadomość
Witajcie kochane i miłe mamusie
Ja dziś bardziej optymistycznie, choć pogoda za oknem do bani
Wczoraj wieczorkiem złapałam lekkiego doła, że nie udało się dziewuszki ale od dziś mam nowy zapał "do Pracy"
Stwierdziłam, że 31 lat (32 lata za 11 dni) to jeszcze młodziutki wiek i za jakiś czas spróbuję jeszcze razPrzez ten czas bedę gromadziła materiały badawcze
Wczoraj moja teściowa mnie brzydko mówiąc wku................ przepraszam za wyrażenie Stwierdziała, że co sobie zasiałam to mam, co za babsko no i że w moim przypadku najlepiej by było podwiązać sobie jajniki, bo ja rodzę samych chłopców i juz wystarczy A wogóle w takim wieku już nie powinno się rodzić dzieci i teraz to był dla mnie ostatni dzwonek - no co za babsztyl
A ja na przekór za jakiś czas spróbuję i mam ją głęboko w d................. ponowniew przepraszam za wyrażenie
co za babsztyl jak mogła tak powiedziećnie dziwie sę wcale że tak się zdenerwowałaś
Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
http://www.dlazmyslow.pl/producent.php?prod=1&rodzaj=27

całkiem ładne staniki do karmienia

a tu super koszulki-zabawne, tylko lekko drogie:/

http://www.pieknamama.pl/category/bl...1?per_page=100

mi się bardzo ta podoba-kto mi kupi??
http://www.pieknamama.pl/bluzka-saga...-ang-6213.html
bardzo ładne
Cytat:

gratulacje !!!

przyszła paczka wszystko super,jestem bardzo zadowolona
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 10:34   #768
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:

A teraz czas ruszyć dupkę z wyrka i coś porobić! Zaglądnę do Was później

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 10:34   #769
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Gratulacje super!

Ta jest łądna ale droga
http://moda.allegro.pl/koszula-do-ka...192925980.html
w ogóle ten sprzedawca ma ładne koszule, takie bardziej kobiece
http://moda.allegro.pl/listing/user....us_id=22950488
Dziekuje bardzo W koncu cos ladnego, ja szukalam tutaj w sklepach, ale nic nie bylo, boje sie zamowic na internecie, ale jesli nie bede miala wyjscia...

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-29, 10:35   #770
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
przyszła paczka wszystko super,jestem bardzo zadowolona
Pokażesz ?
Stary 2012-03-29, 10:36   #771
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
No racja, skoro ja będę mieć córę a Ty syna

A z tą różnicą czasu w UK i PL to mamy niezłe jaja, bo Dorotka urodziła się 31 maja o 23.33 tutejszego czasu, a wtedy w Polsce był 1 czerwca 00.33
O jaaa I polscy urzędnicy zaakceptowali 31 maja? 1 czerwca - dzień dziecka, też fajna data

Ja się urodziłam 9 stycznia o 23:45 i w szpitalu pytali mojej mamy czy chce datę 9 stycznia, czy 10 stycznia

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:

gratulacje !!!

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość

Bloguję
Stary 2012-03-29, 10:38   #772
cocobella
Raczkowanie

Prince, ciastuś wiem, że ten moment jest dla Ciebie trudny
Ja w zeszlym roku 13 maja czułam to samo - miałam termin wyznaczony właśnie na 13.05.2011 i wiedziałam, że mój synek Marcelek jest..................... ......................... ......................... ............w niebie
Teraz jest Rozalka, słodka, śliczna mała dziewczynka która kocha Cię z całego serduszka Jeszcze tylko 3,5 miesiąca i będziecie razem A Kubuś będzie Was zawsze chronił - JA w to WIERZĘ !!!
cocobella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 10:38   #773
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,my juz po pranetalnym.
Agatka pozostała Agatką i wży 403g. Rozwija się bardzo dobrze, równo z terminem OM,jest zdrowiutka, lekarka była zachwycona tym jak nam pozowała, wszystko dokładnie pomierzyła. Więc jestem teraz duuużo bardziej spokojniejsz, że jej tam w brzuszku wygodnie.

Mój TŻ aż się popłakał jak pani doktor powiedziała, że to dziewczynka, potem mi powiedził, że zawsze chciał mieć dziewczynke, a ja taam czułam od pocztku, że jest Agatka.

I tutaj do waszych postów się odniosę, Agatka została zmajstrowana 10 dnia cyklu przy cyklach 28 dniowych no i owulacji prawdopodobnie w 14 dniu cyklu. Więc ja raczej nie miałam wątpliwości co do dziewczynki.
super , ze wszystko u Ciebie i małej w porządku i brawa dla grzecznej Agatki

Branzoletka ja też mam sporą wadę bo -4,5 i -5 , ale gdy pytałam ginekologa czy powinnam iść na poradę przed porodem do okulisty powiedział , ze nie ma konieczności skoro to ,,tylko" krótkowzroczność i astygmatyzm i nie ma wskazań do cesarki . Ale dla własnego spokoju w 8 miesiącu i tak się przejdę do okulisty. Po urodzeniu planuję zrobić sobie operacje laserową oczu .
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 10:39   #774
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
O jaaa I polscy urzędnicy zaakceptowali 31 maja? 1 czerwca - dzień dziecka, też fajna data

Ja się urodziłam 9 stycznia o 23:45 i w szpitalu pytali mojej mamy czy chce datę 9 stycznia, czy 10 stycznia
Musieli zaakceptować, bo liczy się data i godzina czasu lokalnego-czyli tam, gdzie dziecko się urodziło. Zresztą w akcie urodzenia jest tylko data wpisana
A najśmieszniejsze jest to, że 1 czerwca ma urodziny brat tż-chrzestny Dorotki i on mówi, że będzie z bratanicą jednego dnia urodziny obchodzić
No jakby się moje dziecko nie mogło te pół godziny pospieszyć

A ostatnio u mam marcowo-kwietniowych czytałam że jedna dziewczyna urodziła równo o północy i mogła sobie datę wybrać
Stary 2012-03-29, 10:39   #775
ivoncia16
Wtajemniczenie

hej kochane
ja juz od rana byłam na poczcie ,pożniej w sklepie a teraz juz robie obiadek .
jutro jade do Tż a wroce chyba dopiero w poniedziałek

Cytat:
Witam z rana herbatką

dzisiaj zaczynamy 20tc z tej okazji stawiam soczek
bardzo się cieszę, ale ostatnio jakoś prześladują mnie lęki o dzidzie...muszę z nimi jakoś walczyć

i mam dzisiaj w tyłku wieeelkiego lenia
o jak ładnie

Cytat:
Hej

już daleko jesteście !

a ja we wtorek mam wizyte a w czwartek USG już widze jak będę się denerwowała
jak zawsze .
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 10:40   #776
agunia82
Zakorzenienie

Ja chyba coś zjem i pójdę z powrotem spać, nie do życia dzisiaj jestem...

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 10:40   #777
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
Witajcie Mamuski Kochane, wiem ze jestem bardzo rzadko, ale w pracy nie mam możliwości siedzieć na wizazu. Czytam Was na bieżąco jednak ale cieżko sie wbić w temat bo strasznie szybko sie one zmieniają i nie nadazam
Zaczęłam 19 tc, 29 idę do lekarza z wynikami, 12 natomiast na usg polowkowe nie mogę sie już doczekać na ostatnim lekarz mówił ze prawdopodobnie bedzie chłopiec, ale liczę troszkę ze sie pomylił, chociaż imiona mam już wybrane Dla dziewczynki Nadia, dla chłopca Tymon. Termin z ost. Usg to 20 sierpnia
Pozdrawiam Was i mam zamiar częściej sie odzywać, ale zobaczymy na co czas pozwoli, bo ja pracuje pełna para
Cześć Gratuluję synka

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
poczytałam te relacje z porodów mamuś marcowych i już się nie mogę doczekać kiedy nasza kolej
Ja też się nie mogę doczekać

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Byłam dziś u onkologa.
Na moje "dzień dobry" odpowiedział pytaniem "który tydzień?". Kilka razy nacisnął miejsce, w którym mam guz i drugie, bo mnie boli. Nawet nie badał tak dokładnie, jak zawsze, bo w ciąży to nie ma sensu. Dał sierpniowy wynik USG, stwierdził, że te moje zmiany nie mają cech raka i wystawił skierowanie na USG piersi, ale zaznaczył, żeby je zrobić dopiero trzy miesiące po zakończeniu laktacji. Upewniłam się, czy do tego czasu nie chce mnie widzieć - nie, bo nie ma sensu. Powiedziałam, że jestem rozczarowana.
Bardzo się cieszę

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie jakie robicie badania typu posiew z pochwy, badanie na czystość pochwy? I jak często?
W ciąży miałam robioną 2 razy biocenozę pochwy (to samo co czystość). Za każdym razem wynik na szczęście był dobry
Stary 2012-03-29, 10:43   #778
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
to mi jeszcze powiedzcie, czy takie podkłady
http://allegro.pl/seni-podklady-podk...227079221.html
warto kupować czy sobie odpuścić?

robię już hurtem zakupy u jednego sprzedawcy i chcę kupić jak najwięcej przydatnych rzeczy, tym bardziej, że drogo nie ma
Ja też takie kupiłam 1-2 zużyję w szpitalu, a resztę dla dziecka pod prześcieradełko
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 10:45   #779
cocobella
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
ej - albo moje flaki zwariowaly
albo....
moje dziecie mnie skopało
Z pewnością to DRUGIE:cal us:
cocobella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 10:46   #780
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Dziś świętuję połówkę ciąży!
Herbatka i soczek z tej okazji
Gratuluję

Cytat:
z tego co wiem, to standardowo zaleca się zrobić posiew koło 34 tygodnia, wcześniej tylko jeśli są ku temu powody
Moja gin zleca mi biocenozę z ewentualnym posiewem raz na trymestr
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości