|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1531 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VII
Cytat:
Soleilka czyli wizyta udana ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1532 |
Zadomowienie
|
Ando pewnie Ci się łezka zakręciła jak to znów przeczytałaś co?
![]() A co do spotkania to o ślubie na bank jedziemy do Poznania do znajomych to może faktycznie jakieś spotkanko się wykmini? I chyba jeszcze phdwao jest z Poznania to może grupowa kawka? pumas ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1533 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1534 | |
Branzoletka
|
Zdolna jesteś i dokładna- ładne
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() No to takie opisy porodów, to można czytać i aż chce się rodzić ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1535 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1536 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak mi do przyszłego tygodnia nie przejdzie, to chyba też pójdę sprawdzić. Bo to już trochę za długo trwa. Dzięki ![]() Cytat:
Ja nie wiem dlaczego mamy czasem są takie jakieś zimne i nieczułe. Swego czasu też miałam duże problemy z mamą, teraz jest na szczęście lepiej. Jednak nigdy nie będziemy pewnie jakoś mocno związane. Pamiętam te niektóre sprawy aż za dobrze, żeby to poszło gdzieś w niepamięć. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1537 |
Rozeznanie
|
super
![]() ![]() Ha a ja sie przełamie i dołacze mojego brzucha z dzisiaj przy okazji sesji mąlej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1538 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1539 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- ja też jestem za tylko do Poznania za daleko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1540 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1541 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1542 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=385 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=386 Wspolczuje sytuacji ![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1543 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1544 |
Rozeznanie
|
Ja zaczynam 22 tydzien
![]() Jeszcze 15 do końca, czyli ściągnięcia pessara i brania fenetrolu, mam nadzieję, że urodzę gdzieś max tydzień po ściągnięciu ![]() Dzisiaj mała mi tak fika w brzuszku, że cały podskakuje, jak wołam męża to momentalnie się uspakaja i jest cicho dopuki mu się nie znudzi w brzuszek wpatrywać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1545 | |||
Zadomowienie
|
może.. Też się tego cholernie boję. Koleżanki, o której pisałam wczoraj nie ominęło (rodziła w DE). Ale jej mały wychodził JEDNOCZEŚNIE główką i rączką. Biedna była podobno tak zmasakrowana, że ją szyli... 2 godziny
![]() Cytat:
ojtam, ojtam - świnka na pewno zarobiłaby raz-drugi w czapę, a potem zaczęliby się razem bawić ![]() Cytat:
Cytat:
A tu mogłabym się zamknąć w 30% tej kwoty, hmmm. To kusi ![]() Ad 2 - oooo, kochaneńka, to się z Ciebie KAWAŁ BABY robi ![]() ![]() no to was dalej nadrabiam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1547 |
Zakorzenienie
|
Hej Wam wieczornie
![]() Koleżanka zadzwoniła że ma dwa worki ubrań po córce-tym razem dla Dorotki. Wybrałam najładniejsze i właśnie jeden worek tego przytachaliśmy do domu ![]() ![]() ![]() Tż koniecznie chce jakiś film razem obejrzeć, więc na dziś się żegnam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1548 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie tak jest z starszym synem, ile razy trzyma rękę tyle razy jego braciszek się uspokaja, już mi go szkoda bo tak na to czeka, przynajmniej wiadomo kto będzie małego uspokajał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1549 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Usg ok, dzieciątko nasze rośnie, gimnastykuje się strasznie w brzuszku, wszystko rozwija się prawidłowo, nawet pokazywała nam pani stópke ![]() I będzie chłopczyk, pyrtolka było widać wyrażnie i pani powiedziała, że nie ma raczej żadnych wątpliwości ![]() TŻ troszke smutnawy, ale widzę, że wierzy, że będzie dobrze, że to może najwyższy czas aby znależć coś innego. Już od dawna o tym myślał...żeby zmienić prace. Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1550 |
Zakorzenienie
|
Moja mała dzisiaj też tak fika, że wykrzywia cały brzuch
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1551 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() spokojnej nocy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1552 |
Zakorzenienie
|
Już po 22, a dopiero teraz mam chwilę, żeby tu zajrzeć. Jak już pojechali dzisiaj od nas teście, to poszłam z małżem na spacer. Potem ugotowałam zupę i przyszli kolejni goście. Tym razem przyjaciel małża i kilku znajomych. Ale ponieważ już troszkę wypili to wolałam się ewakuować
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja tez inaczej podejde do nastepnej wizyty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1554 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1555 |
Rozeznanie
|
Skonczylismy oglądac filnik, tz w coś sobie gra to może i ja opisze mój poród - ku pokrzepieniu
![]() Ogólnie rzecz biorąc bardzo chciałam rodzic z mężem przerażała mnie wizja że coś idzie nie tak a ja niemam żadnego wsparcia, chciałam zeby był ktoś kto krzyknie na położne itd ![]() ale do rzeczy... W sobote 5 dni przed tp nie czułam ruchów od rana no i po południu nie wytrzymałam i nie czekając na tż(był 50 km od domu) pojechałam na ip Jak uslyszałam serducho na ktg to i mąła sie od razu ruszyła ![]() ![]() ![]() ![]() Lewatywka , prysznic i tak zeszło do 1. Nie było akurat więcej porodow rodzinnych to mieliśmy fajny pokoik, skakałam na piłce , na skurczu tz masował mi plecy i opowiadal kawały ![]() ![]() ![]() Wtedy juz szybko sie potoczyło. JA myślałam ze jeszcez zejdzie a tu położna mowi ze prosze na łóżko bo pelne rozwarcie . Nie bardzo mi to parcie wychodziło mimo szkoły rodzenia(Tz cwaniak cały czas " nie tak - przyj a nie w usta")ale po pół godzince (o 4:35)partych zobaczyłam mój skarb.Położyli mi ją na brzuch a ja dziekowałam wszystkim i płakałam.Serio nie znam nic cudowniejszego Nie mogłam uwierzyć ze to juz - nastawiałam sie na cos dużo straszniejszego, Malutką zabrali mierzyć a mi niewyszło całe łozysko i na śpiąco mnie czyścili- pamietam otwieram oczy patrze a tam jakaś młoda doktorka mnie tam szyje a ja nic nie czuje ![]() Kilka minut pózniej już dostałam małą do karmienia- w tym czasie Tż byl z nią - pamiętam jego mine - taki dumny ![]() I przewieżli nas już razem na sale. Po 2 godzinach wstałam poszlam pod prysznic i zajełam sie małą Na noworodkach nikt nic nie pomagał- tj z personelu- dwa razy prosiłam o pomoc przy przystawianiu małej ale jakoś tak troche ma odwal mi pokazały.Dobrze sie czułam i nie musiałm nikogo o nic wiecej prosić .Po dwóch dniach wyszłam ![]() Głowa do góry- będzie dobrze ![]() dodam że rodziłam w szpitalu państwowym , bez żadnych znajomosci, lekarza zobaczyłam dopiero pod sam koniec porodu |
![]() ![]() |
![]() |
#1556 |
Zakorzenienie
|
Mamuśka kupiła kolejne ubranka dla małego. Już cała komoda na bank jest pełna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Chciałam coś poczytać, ale padam na pysk. Dobrej nocy Mamusie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1558 |
Zakorzenienie
|
Linzey, każda z nas sobie życzy takiego porodu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1559 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tyłek tyłkiem, ale brzuch mam bardzo twardy, boli mnie znooowu łopatka i oczywiście krzyż ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale dałam radę ![]() ![]() ![]() Coś czuję, że i do 20 kg mogę dobić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Glukoza przy tym to pikuś ![]() Cytat:
![]() Coraz bliżej ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Ando to masz fajną i ciekawą pracę ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1560 |
Zakorzenienie
|
Linzey jak się czyta Twój opis, to aż chce się rodzić
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.