|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VII
Cytat:
Soleilka czyli wizyta udana no i ładnie przybierasz!tak trzymaj
|
|
|
|
|
#1532 |
|
Zadomowienie
|
Ando pewnie Ci się łezka zakręciła jak to znów przeczytałaś co?
![]() A co do spotkania to o ślubie na bank jedziemy do Poznania do znajomych to może faktycznie jakieś spotkanko się wykmini? I chyba jeszcze phdwao jest z Poznania to może grupowa kawka? pumas
|
|
|
|
#1533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1534 | |
|
Branzoletka
|
Zdolna jesteś i dokładna- ładne
![]() Cytat:
![]() No to takie opisy porodów, to można czytać i aż chce się rodzić
|
|
|
#1535 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1536 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Jak mi do przyszłego tygodnia nie przejdzie, to chyba też pójdę sprawdzić. Bo to już trochę za długo trwa. Dzięki Cytat:
Ja nie wiem dlaczego mamy czasem są takie jakieś zimne i nieczułe. Swego czasu też miałam duże problemy z mamą, teraz jest na szczęście lepiej. Jednak nigdy nie będziemy pewnie jakoś mocno związane. Pamiętam te niektóre sprawy aż za dobrze, żeby to poszło gdzieś w niepamięć. |
|||
|
|
|
#1537 |
|
Rozeznanie
|
super
Jaka Ty zdolnaHa a ja sie przełamie i dołacze mojego brzucha z dzisiaj przy okazji sesji mąlej
|
|
|
|
#1538 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1539 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- ja też jestem za tylko do Poznania za daleko
|
|
|
|
|
#1540 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1541 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wizytę i za wyćwiczone w siedzeniu na wizażu pośladki już nie będę narzekać na długość badania z glukozą
|
|
|
|
|
#1542 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=385 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=386 Wspolczuje sytuacji Mam nadzieje, ze z czasem sie poprawi.---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
|
|
#1543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1544 |
|
Rozeznanie
|
Ja zaczynam 22 tydzien
Jeszcze 15 do końca, czyli ściągnięcia pessara i brania fenetrolu, mam nadzieję, że urodzę gdzieś max tydzień po ściągnięciu nie wcześniej i nie później.Dzisiaj mała mi tak fika w brzuszku, że cały podskakuje, jak wołam męża to momentalnie się uspakaja i jest cicho dopuki mu się nie znudzi w brzuszek wpatrywać
|
|
|
|
#1545 | |||
|
Zadomowienie
|
może.. Też się tego cholernie boję. Koleżanki, o której pisałam wczoraj nie ominęło (rodziła w DE). Ale jej mały wychodził JEDNOCZEŚNIE główką i rączką. Biedna była podobno tak zmasakrowana, że ją szyli... 2 godziny
![]() Cytat:
ojtam, ojtam - świnka na pewno zarobiłaby raz-drugi w czapę, a potem zaczęliby się razem bawić ![]() Cytat:
Cytat:
A tu mogłabym się zamknąć w 30% tej kwoty, hmmm. To kusi ![]() Ad 2 - oooo, kochaneńka, to się z Ciebie KAWAŁ BABY robi ![]() no to was dalej nadrabiam
|
|||
|
|
|
#1546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i za kolejny tydzień!
|
|
|
|
|
#1547 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Wam wieczornie
![]() Koleżanka zadzwoniła że ma dwa worki ubrań po córce-tym razem dla Dorotki. Wybrałam najładniejsze i właśnie jeden worek tego przytachaliśmy do domu Przy okazji obejrzeliśmy z dzieciakami "Madagaskar 2" Wcześniej tego nie oglądałam, a król Julian jest the best![]() Tż koniecznie chce jakiś film razem obejrzeć, więc na dziś się żegnam Spokojnej nocki wszystkim
|
|
|
|
#1548 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie tak jest z starszym synem, ile razy trzyma rękę tyle razy jego braciszek się uspokaja, już mi go szkoda bo tak na to czeka, przynajmniej wiadomo kto będzie małego uspokajał
|
|
|
|
|
#1549 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Usg ok, dzieciątko nasze rośnie, gimnastykuje się strasznie w brzuszku, wszystko rozwija się prawidłowo, nawet pokazywała nam pani stópke I będzie chłopczyk, pyrtolka było widać wyrażnie i pani powiedziała, że nie ma raczej żadnych wątpliwości TŻ troszke smutnawy, ale widzę, że wierzy, że będzie dobrze, że to może najwyższy czas aby znależć coś innego. Już od dawna o tym myślał...żeby zmienić prace. Cytat:
oj na nastepnej wizycie będę już inna jak jej nie będzie.
|
||||||
|
|
|
#1550 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mała dzisiaj też tak fika, że wykrzywia cały brzuch
W jednym miejscu jest taki twardy, jakby się pupą pchała, zabawne
|
|
|
|
#1551 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a jakaś Ty zgrabniucha Cytat:
spokojnej nocy |
|||
|
|
|
#1552 |
|
Zakorzenienie
|
Już po 22, a dopiero teraz mam chwilę, żeby tu zajrzeć. Jak już pojechali dzisiaj od nas teście, to poszłam z małżem na spacer. Potem ugotowałam zupę i przyszli kolejni goście. Tym razem przyjaciel małża i kilku znajomych. Ale ponieważ już troszkę wypili to wolałam się ewakuować
Uroki ciąży - zawsze można powiedzieć, że jestem zmęczona i nikt nie ma pretensji Jeszcze troszkę poczytam co się dzisiaj działo i pójdę spać.
|
|
|
|
#1553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje !!!ja tez inaczej podejde do nastepnej wizyty
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1554 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1555 |
|
Rozeznanie
|
Skonczylismy oglądac filnik, tz w coś sobie gra to może i ja opisze mój poród - ku pokrzepieniu
![]() Ogólnie rzecz biorąc bardzo chciałam rodzic z mężem przerażała mnie wizja że coś idzie nie tak a ja niemam żadnego wsparcia, chciałam zeby był ktoś kto krzyknie na położne itd ![]() ale do rzeczy... W sobote 5 dni przed tp nie czułam ruchów od rana no i po południu nie wytrzymałam i nie czekając na tż(był 50 km od domu) pojechałam na ip Jak uslyszałam serducho na ktg to i mąła sie od razu ruszyła ale wyszło że ma skoki tetna , nie bardzo wiedziałam co i jak ale mnie zostawili i to na porodówce a nie na patologii, miałam kilka razy ktg i próbe oxy jak mała zareaguje(wrazie czego ciecie) ale wszystko wyszło ok , żadnych skurczy i w poniedziałek rano mnie wypuscili(troche sie naoglądalam tych porodow i byłam pewna- bez skurczy co 3 min i Pawła tu nie wróce )W pon odszedł mi czop i zaczęły sie skurcze - takie od krzyża ale znośne. Od wtorku zaczelam je spisywac -cały czas co 7-10 min, w nocy pozwalały na drzemki ale ostro czekałam na 5-3 min.W czwartek sie troche skruciły tak doo 7-5 min, strzeliliśmy sobie rundke po schodach (10 pięter) i wkoncu koło 23 tż mnie namówił żeby pojechac zobaczyć. Ja bym oczywiście jeszcze czekała. NA ip prosiłam żeby mnie tylko zbadali i w razie w pozwolili mi wrócić do domu ale okazalo sie że już jest rozwarcie na 3 palce i na porodówke![]() Lewatywka , prysznic i tak zeszło do 1. Nie było akurat więcej porodow rodzinnych to mieliśmy fajny pokoik, skakałam na piłce , na skurczu tz masował mi plecy i opowiadal kawały O 3:30 miałam już prawie pełne rozwarcie wtedy przebili mi pecherz ale malutko już miałam tych wód- ja myślałm że sie posikałam![]() Wtedy juz szybko sie potoczyło. JA myślałam ze jeszcez zejdzie a tu położna mowi ze prosze na łóżko bo pelne rozwarcie . Nie bardzo mi to parcie wychodziło mimo szkoły rodzenia(Tz cwaniak cały czas " nie tak - przyj a nie w usta")ale po pół godzince (o 4:35)partych zobaczyłam mój skarb.Położyli mi ją na brzuch a ja dziekowałam wszystkim i płakałam.Serio nie znam nic cudowniejszego Nie mogłam uwierzyć ze to juz - nastawiałam sie na cos dużo straszniejszego, Malutką zabrali mierzyć a mi niewyszło całe łozysko i na śpiąco mnie czyścili- pamietam otwieram oczy patrze a tam jakaś młoda doktorka mnie tam szyje a ja nic nie czuje ![]() Kilka minut pózniej już dostałam małą do karmienia- w tym czasie Tż byl z nią - pamiętam jego mine - taki dumny ![]() I przewieżli nas już razem na sale. Po 2 godzinach wstałam poszlam pod prysznic i zajełam sie małą Na noworodkach nikt nic nie pomagał- tj z personelu- dwa razy prosiłam o pomoc przy przystawianiu małej ale jakoś tak troche ma odwal mi pokazały.Dobrze sie czułam i nie musiałm nikogo o nic wiecej prosić .Po dwóch dniach wyszłam ![]() Głowa do góry- będzie dobrze dodam że rodziłam w szpitalu państwowym , bez żadnych znajomosci, lekarza zobaczyłam dopiero pod sam koniec porodu |
|
|
|
#1556 |
|
Zakorzenienie
|
Mamuśka kupiła kolejne ubranka dla małego. Już cała komoda na bank jest pełna
|
|
|
|
#1557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że zdrowo rośnie Chciałam coś poczytać, ale padam na pysk. Dobrej nocy Mamusie |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1558 |
|
Zakorzenienie
|
Linzey, każda z nas sobie życzy takiego porodu
|
|
|
|
#1559 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyłek tyłkiem, ale brzuch mam bardzo twardy, boli mnie znooowu łopatka i oczywiście krzyż ![]() Cytat:
![]() Ale dałam radę ![]() Coś czuję, że i do 20 kg mogę dobić ![]() Cytat:
Cytat:
Glukoza przy tym to pikuś Cytat:
![]() Coraz bliżej ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Ando to masz fajną i ciekawą pracę
|
|||||||
|
|
|
#1560 |
|
Zakorzenienie
|
Linzey jak się czyta Twój opis, to aż chce się rodzić
Obyśmy wszystkie miały tylko takie wspomnienia
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.

w szpitalu oczywiście. ma jakiś ostry stan zapalny jutro będzie miala usg.
no i ładnie przybierasz!tak trzymaj

Ale powiedziałam, że boli mnie brzuch i nie wyjdę jeśli mnie nie przyjmie. Z wyników: cytologia grupa I, czyli rewelacja, tętno Fabianka +140, przytyłam prawie 3 kg w... tydzień

za kolejny tydzień!
za usg i współczuję bardzo z pracą
przykra sprawa, ale może w tym czasie uda się wam znaleźć nową pracę dla tz? trzymam mocno kciuki
Zbadała mocz w 30 sekund, stwierdziła, ze czysty. Posłuchała serduszka, biło jak szalone
Dobrze, że wsio ok. tylko żeś z wagą zaszalała