Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VII - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-30, 19:50   #1531
muminek82
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VII

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Moja chrzesnica miała taka goraczke że musieli ja kapac i przykładać okłady z lodu w szpitalu oczywiście. ma jakiś ostry stan zapalny jutro będzie miala usg.

a ja Leze brzuch mi przeszedł zaraz Ide się kapac i depilowac itp.
jeju tak mi jej żal,żeby szybko wyzdrowiała!

Soleilka czyli wizyta udana no i ładnie przybierasz!tak trzymaj
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 19:59   #1532
karmeelek
Zadomowienie

Ando pewnie Ci się łezka zakręciła jak to znów przeczytałaś co?
A co do spotkania to o ślubie na bank jedziemy do Poznania do znajomych to może faktycznie jakieś spotkanko się wykmini? I chyba jeszcze phdwao jest z Poznania to może grupowa kawka?
pumas dbaj o siebie i maleństwo! A nie ciężary nosisz!
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 20:00   #1533
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Ando pewnie Ci się łezka zakręciła jak to znów przeczytałaś co?
A co do spotkania to o ślubie na bank jedziemy do Poznania do znajomych to może faktycznie jakieś spotkanko się wykmini? I chyba jeszcze phdwao jest z Poznania to może grupowa kawka?
pumas dbaj o siebie i maleństwo! A nie ciężary nosisz!
ja jestem spod poznania, a kiedy byłaby ta kawka?
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 20:03   #1534
branzoletka
Branzoletka

Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość

szyje tez maskotki i termoforki
Ta byla dla mojej kluski pod choinke
Zdolna jesteś i dokładna- ładne

Cytat:
(...)
mloda urodzila sie chyba na drugim skurczu. Dziwne uczucie jak z dupska wylatuja te wszystkie rece, nogi i kable :P

No to takie opisy porodów, to można czytać i aż chce się rodzić

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 20:03   #1535
karmeelek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
ja jestem spod poznania, a kiedy byłaby ta kawka?
No pewnie po majówce dopiero bo jak się uda to na majówkę chcemy wybrać się gdzieś w podróż poślubną ale to jeszcze na bank dam znać kiedy będziemy jechać - jeśli jeszcze przed ślubem się zdarzy to też
Stary 2012-03-30, 20:04   #1536
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość

Gratulacje Kolejna dziewuszka
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość

Gratuluję córci Super, że wszystko w porządku, a z glukozą sobie poradzisz Dużo zdrówka.
Dziękuję Wam
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
No to wróciłam. Na szczęście żadnej anginy ani zapalenia oskrzeli nie mam. Dostałam syropki i tabletki łagodzące kaszel i ułatwiające wykrztuszanie, ale jakby mi do poniedziałku nie przeszło mam się pojawić znowu i wtedy mi włączy antybiotyk, bo jak to babka powiedziała - dobrze by było tę ciążę jeszcze ponosić, a u mnie kaszel dodatkowo niebezpieczny przez to, że już mi się macica stawia.
No i zwolnienie mam przedłużone do następnego piątku.

A teraz lecę poczytać co tam naskrobałyście od rana
No to oby Ci się polepszyło.
Jak mi do przyszłego tygodnia nie przejdzie, to chyba też pójdę sprawdzić. Bo to już trochę za długo trwa.

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
buena - gratuluję córci!
Dzięki

Cytat:
Poza tym niedawno przez moją mamę przeryczałam chyba z pół godziny! Jak ona mnie wkur..ła! Wygadałam się jej siostrze i mojemu bratu, teściowa słysząc wszystko przyszła potem do mnie, przytuliła mnie, pocałowała i zrobiła melisę na uspokojenie - moje kochanie dopiero wróciło od klienta więc już mu na spokojnie powiedziałam co i jak. W każdym bądź razie moja mama woli spędzić święta z sąsiadką i jej rodziną a nie ze swoją czyli z ciocią i ze mną i przy okazji przyjechać i poznać się z moimi teściami oraz zobaczyć gdzie i jak mieszkam. Nie to nie! Poznają się na ślubie skoro tak szanowna pani sobie życzy Dobrze, że chociaż ciocia z wujkiem przyjadą później do nas na kawę, żeby się zapoznać i zobaczyć jak sobie żyjemy. A najgorsze jest to, że jak wcześniej jej mówiłam o świętach, żeby albo do nas przyjechała albo do cioci i z nią później do nas to mówiła, że musi pogadać z sąsiadką bo przecież kotami trzeba się zająć a już wtedy wiedziała, że będzie u niej.
Przepraszam ale musiałam się wygadać...
Przykra sprawa z mamą.
Ja nie wiem dlaczego mamy czasem są takie jakieś zimne i nieczułe. Swego czasu też miałam duże problemy z mamą, teraz jest na szczęście lepiej. Jednak nigdy nie będziemy pewnie jakoś mocno związane. Pamiętam te niektóre sprawy aż za dobrze, żeby to poszło gdzieś w niepamięć.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 20:08   #1537
linzey
Rozeznanie

Cytat:
szyje tez maskotki i termoforki
Ta byla dla mojej kluski pod choinke
super Jaka Ty zdolna
Ha a ja sie przełamie i dołacze mojego brzucha z dzisiaj przy okazji sesji mąlej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PICT0043.jpg (70,5 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT0046.jpg (83,0 KB, 47 załadowań)
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-30, 20:11   #1538
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
No pewnie po majówce dopiero bo jak się uda to na majówkę chcemy wybrać się gdzieś w podróż poślubną ale to jeszcze na bank dam znać kiedy będziemy jechać - jeśli jeszcze przed ślubem się zdarzy to też
super, jestem za
Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
super Jaka Ty zdolna
Ha a ja sie przełamie i dołacze mojego brzucha z dzisiaj przy okazji sesji mąlej
sliczny brzuś
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 20:14   #1539
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:

...

jakos tak mi to utkwilo ze cale parcie myslalam tylko "swiatlo w tunelu, przec w strone swiatla"

...

mloda urodzila sie chyba na drugim skurczu. Dziwne uczucie jak z dupska wylatuja te wszystkie rece, nogi i kable :P

...

Efekt - juz biegam Po tej kefce postanowliam zostac wampirem

...

Smiac mi sie chcialo jak doktorek z tymi wielkimi ustami siedzial 10 cm od mojego dupska i fastrygowal tam gleboko pochloniety tym co robi
...
nie powiem masz fajne poczucie humoru poród porodem ale jake wspomnienia wesołe

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:
super, jestem za
ja też jestem za tylko do Poznania za daleko
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 20:15   #1540
karmeelek
Zadomowienie

Cytat:
Jaki fajny brzusio i kolejna chudzinka na wątku
Stary 2012-03-30, 20:16   #1541
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej

Ja po lekarzu. Siedziałam od 12, przyjął mnie o 17... W ogóle wysiedziałam się do rejestracji, ja wchodzę, a położna, że full ludzi Ale powiedziałam, że boli mnie brzuch i nie wyjdę jeśli mnie nie przyjmie. Z wyników: cytologia grupa I, czyli rewelacja, tętno Fabianka +140, przytyłam prawie 3 kg w... tydzień Dostałam skierowanie na "słodką wodę" 75 g, mocz i krew. A z recept: Mam brać 3x1 Asmag forte, 3x1 NoSpa forte i Luteinę 1x rano i 2x wieczór.... Kontrola za 2 tygodnie
za wizytę i za wyćwiczone w siedzeniu na wizażu pośladki już nie będę narzekać na długość badania z glukozą
Stary 2012-03-30, 20:48   #1542
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Ando, Paula proszę dajcie dokładne linki do Waszych postów o porodach bo niestety dałyście tylko do stron a i mnie wyświetla inaczej i nie mogę ich przeczytać... Za to poród hanjah taki szybciutki hihi i taki opis podnoszący na duchu - szkoda późniejszych nerwów ale najważniejsze, że się dobrze skończyło
Soleika super, że słyszałaś maleństwo i jest ok
Karolina fajną wymówkę znalazłaś hihi
Poza tym niedawno przez moją mamę przeryczałam chyba z pół godziny! Jak ona mnie wkur..ła! Wygadałam się jej siostrze i mojemu bratu, teściowa słysząc wszystko przyszła potem do mnie, przytuliła mnie, pocałowała i zrobiła melisę na uspokojenie - moje kochanie dopiero wróciło od klienta więc już mu na spokojnie powiedziałam co i jak. W każdym bądź razie moja mama woli spędzić święta z sąsiadką i jej rodziną a nie ze swoją czyli z ciocią i ze mną i przy okazji przyjechać i poznać się z moimi teściami oraz zobaczyć gdzie i jak mieszkam. Nie to nie! Poznają się na ślubie skoro tak szanowna pani sobie życzy Dobrze, że chociaż ciocia z wujkiem przyjadą później do nas na kawę, żeby się zapoznać i zobaczyć jak sobie żyjemy. A najgorsze jest to, że jak wcześniej jej mówiłam o świętach, żeby albo do nas przyjechała albo do cioci i z nią później do nas to mówiła, że musi pogadać z sąsiadką bo przecież kotami trzeba się zająć a już wtedy wiedziała, że będzie u niej.
Przepraszam ale musiałam się wygadać...
Moj jest w 2 postach, bo opisalam horror po porodzie...
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=385
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=386

Wspolczuje sytuacji Mam nadzieje, ze z czasem sie poprawi.

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
super Jaka Ty zdolna
sliczny

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 20:52   #1543
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
super Jaka Ty zdolna
śliczny

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
No to oby Ci się polepszyło.
Jak mi do przyszłego tygodnia nie przejdzie, to chyba też pójdę sprawdzić. Bo to już trochę za długo trwa.
koniecznie

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 21:02   #1544
Malwina_a
Rozeznanie

Ja zaczynam 22 tydzien
Jeszcze 15 do końca, czyli ściągnięcia pessara i brania fenetrolu, mam nadzieję, że urodzę gdzieś max tydzień po ściągnięciunie wcześniej i nie później.

Dzisiaj mała mi tak fika w brzuszku, że cały podskakuje, jak wołam męża to momentalnie się uspakaja i jest cicho dopuki mu się nie znudzi w brzuszek wpatrywać
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 21:04   #1545
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
będę rodzić tutaj, w Niemczech....może mnie ominie
może.. Też się tego cholernie boję. Koleżanki, o której pisałam wczoraj nie ominęło (rodziła w DE). Ale jej mały wychodził JEDNOCZEŚNIE główką i rączką. Biedna była podobno tak zmasakrowana, że ją szyli... 2 godziny
Cytat:
dziewczyny a buciki rozmiar 17 czyli dł. wkladki 10cm to na ile miesiecy mniej wiecej sa?
to chyba zależy, jak szybko kopytka rosną. Córka przyjaciółki miała takie w wieku bodaj sześciu miesięcy
Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Żeby Ci świnki pozjadał?
ojtam, ojtam - świnka na pewno zarobiłaby raz-drugi w czapę, a potem zaczęliby się razem bawić

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Ładny ale mój Fifi stanowczo nie lubi transporterów i generalnie zostaje zawsze wpychany łagodnie acz stanowczo. Więc my musimy mieć klasyczny, bo ten zanim bym zamknęła, to nie byłoby czego(kogo) zamykać
a jaki macie? zamykany od góry? u nas z ulokowaniem kota problem nie jest szczególnie duży (nie lubi, ale ufne to takie i dupowate, że da się wsadzić) - gorzej z doniesieniem tego do weta. Jak jeździliśmy samochodem na drugi koniec Berlina (bo tam przyjmował koci spec od chorób dziąseł) to był pół biedy - transporter do auta i już - ale jak z jakąś pierdołą chcemy kota zanieść do weta, przyjmującego 4 ulice dalej, to już był kłopot z dotarganiem tej potwornie nieporęcznej skrzyni.

Cytat:

Byłam w sklepie z wózkami Spodobały mi się te 2
ABC Design http://allegro.pl/abc-design-viper-4...223932242.html Miał fajną, dużą gondolę
Emjot Miyo Alu http://www.bobowozki.com.pl/product_...d=3348&osCsid= Fajny i lekki Gondola taka standardowa

Dobrze mi idzie z tym tyciem Już prawie 5 kg przytyłam od początku
Ad 1 - ABC Design mają chyba nienajgorsze opinie, nie? bo tu to jeden z tańszych wózków i coraz częściej o nim myślę (tańszych, ale wyglądających fajnie). Choć bardzo podobają mi się np. Bugaboo, to myślę, że to jednak przesada wywalić na wózek 1000 €.
A tu mogłabym się zamknąć w 30% tej kwoty, hmmm. To kusi

Ad 2 - oooo, kochaneńka, to się z Ciebie KAWAŁ BABY robi Jeszcze chwila i przekroczysz mityczną barierę słynnych ośmiu kilogramów!

no to was dalej nadrabiam

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-30, 21:09   #1546
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Ja zaczynam 22 tydzien
Jeszcze 15 do końca, czyli ściągnięcia pessara i brania fenetrolu, mam nadzieję, że urodzę gdzieś max tydzień po ściągnięciunie wcześniej i nie później.

Dzisiaj mała mi tak fika w brzuszku, że cały podskakuje, jak wołam męża to momentalnie się uspakaja i jest cicho dopuki mu się nie znudzi w brzuszek wpatrywać
To super! Ja zauważyłam, że jak tż kładzie rękę, to ja chyba zaczynam inaczej oddychać i tak myślę, czy nie dlatego mała się uspokaja
No i za kolejny tydzień!
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 21:13   #1547
hanjah
Zakorzenienie

Hej Wam wieczornie

Koleżanka zadzwoniła że ma dwa worki ubrań po córce-tym razem dla Dorotki. Wybrałam najładniejsze i właśnie jeden worek tego przytachaliśmy do domu Przy okazji obejrzeliśmy z dzieciakami "Madagaskar 2" Wcześniej tego nie oglądałam, a król Julian jest the best

Tż koniecznie chce jakiś film razem obejrzeć, więc na dziś się żegnam Spokojnej nocki wszystkim
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 21:15   #1548
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:

u mnie tak jest z starszym synem, ile razy trzyma rękę tyle razy jego braciszek się uspokaja, już mi go szkoda bo tak na to czeka, przynajmniej wiadomo kto będzie małego uspokajał
Stary 2012-03-30, 21:22   #1549
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość

&&&&& za wizytę
Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
za usg i współczuję bardzo z pracą Kciuki dla małża za nową .
Cytat:
Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
O a może to okazja na rozpoczecie czegoś nowego? Ciekawszego? Na pewno znajdzie prace gdzieś indziej niech zacznie szukac. Czasem jest tak, że firma przy likwidacji pomaga znaleźc pracownikom pracę, może tu też??
Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
przykra sprawa, ale może w tym czasie uda się wam znaleźć nową pracę dla tz? trzymam mocno kciuki
Cytat:

Przykro z tą pracą... Ale kochana może uda mu się złapać lepszą fuchę

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za USG .

Kurcze to macie nieciekawie,mam nadzieje że Twojemu TŻ uda się szybko znaleźć prace
Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
trzymam mocno kciukiza wizytę,przykro mi bardzo z powodu pracy Tż ale trzeba być dobrej myśli i trzymam kciuki żeby szybko udało mu się znależć nową jeszcze lepszą prace!
Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
trzymam kciuki za wizyte
i za TZta aby znalazl prace
Dzięki dziewczyny za wszystkie kciuki jesteście kochane!
Usg ok, dzieciątko nasze rośnie, gimnastykuje się strasznie w brzuszku, wszystko rozwija się prawidłowo, nawet pokazywała nam pani stópke jednak nie dało oglądnąć sobie twarzy, tak się uparcie trzymało jednej pozycji!
I będzie chłopczyk, pyrtolka było widać wyrażnie i pani powiedziała, że nie ma raczej żadnych wątpliwości tak się ciesze!!!!
TŻ troszke smutnawy, ale widzę, że wierzy, że będzie dobrze, że to może najwyższy czas aby znależć coś innego. Już od dawna o tym myślał...żeby zmienić prace.

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
Witajcie!

Miałam dziś spotkanie z położną. Zamiast mojej była jakaś inna w zastępstwie, spotkanie trwało 10 minut Zbadała mocz w 30 sekund, stwierdziła, ze czysty. Posłuchała serduszka, biło jak szalone No to na tyle. Z uporem załatwiłam chociaz papier, ktory potrzebuje od niej do macierzynkiego i formularz o karte, ktora upowaznia do darmowej opieki dentystycznej i niepłacenia za jakiekolwiek recepty.
Wróciłam do domu podłamana, nawet mnie nie zważyła, krwi tez nie pobrała, nic... W dodatku dopiero w domu zorientowałam sie, ze jednym z dokumentow wpisała mi panieńskie nazwisko pognałam tam jeszcze raz a baba z recepcji powiedziała, ze teraz nie moze połoznej przeszkodzic i mam przyjsc później, myslalam, ze je wszystkie tam powybijam Zostawiłam jej ten dokument i przyjade odebrać jak TŻ wroci z pracy, bo od tego biegania dzis juz rozbolał mnie brzuch
To standard...ja tez płakałam po ostatniej wizycie...i też mojej położnej nie było oj na nastepnej wizycie będę już inna jak jej nie będzie.

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-30, 21:22   #1550
pumas
Zakorzenienie

Moja mała dzisiaj też tak fika, że wykrzywia cały brzuch W jednym miejscu jest taki twardy, jakby się pupą pchała, zabawne
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 21:25   #1551
natee
Zakorzenienie

Cytat:

aż zacytowałam ten fragment TŻtowi
Cytat:
super Jaka Ty zdolna
piękny a jakaś Ty zgrabniucha
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Tż koniecznie chce jakiś film razem obejrzeć, więc na dziś się żegnam Spokojnej nocki wszystkim
my tez idziemy oglądać , więc do jutrka wszystkim
spokojnej nocy

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 21:28   #1552
Mandragorrka
Zakorzenienie

Już po 22, a dopiero teraz mam chwilę, żeby tu zajrzeć. Jak już pojechali dzisiaj od nas teście, to poszłam z małżem na spacer. Potem ugotowałam zupę i przyszli kolejni goście. Tym razem przyjaciel małża i kilku znajomych. Ale ponieważ już troszkę wypili to wolałam się ewakuować Uroki ciąży - zawsze można powiedzieć, że jestem zmęczona i nikt nie ma pretensji Jeszcze troszkę poczytam co się dzisiaj działo i pójdę spać.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 21:29   #1553
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Usg ok, dzieciątko nasze rośnie, gimnastykuje się strasznie w brzuszku, wszystko rozwija się prawidłowo, nawet pokazywała nam pani stópke jednak nie dało oglądnąć sobie twarzy, tak się uparcie trzymało jednej pozycji!
I będzie chłopczyk, pyrtolka było widać wyrażnie i pani powiedziała, że nie ma raczej żadnych wątpliwości tak się ciesze!!!!
TŻ troszke smutnawy, ale widzę, że wierzy, że będzie dobrze, że to może najwyższy czas aby znależć coś innego. Już od dawna o tym myślał...żeby zmienić prace.

To standard...ja tez płakałam po ostatniej wizycie...i też mojej położnej nie było oj na nastepnej wizycie będę już inna jak jej nie będzie.
gratuluje !!!

ja tez inaczej podejde do nastepnej wizyty

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 21:31   #1554
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

nooo to super i grono chłopców nam się powiększa

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Moja mała dzisiaj też tak fika, że wykrzywia cały brzuch W jednym miejscu jest taki twardy, jakby się pupą pchała, zabawne
hehe moja też tak czasem robi, śmieszne to

Stary 2012-03-30, 21:33   #1555
linzey
Rozeznanie

Skonczylismy oglądac filnik, tz w coś sobie gra to może i ja opisze mój poród - ku pokrzepieniu
Ogólnie rzecz biorąc bardzo chciałam rodzic z mężem przerażała mnie wizja że coś idzie nie tak a ja niemam żadnego wsparcia, chciałam zeby był ktoś kto krzyknie na położne itd
ale do rzeczy...
W sobote 5 dni przed tp nie czułam ruchów od rana no i po południu nie wytrzymałam i nie czekając na tż(był 50 km od domu) pojechałam na ip
Jak uslyszałam serducho na ktg to i mąła sie od razu ruszyła ale wyszło że ma skoki tetna , nie bardzo wiedziałam co i jak ale mnie zostawili i to na porodówce a nie na patologii, miałam kilka razy ktg i próbe oxy jak mała zareaguje(wrazie czego ciecie) ale wszystko wyszło ok , żadnych skurczy i w poniedziałek rano mnie wypuscili(troche sie naoglądalam tych porodow i byłam pewna- bez skurczy co 3 min i Pawła tu nie wróce)W pon odszedł mi czop i zaczęły sie skurcze - takie od krzyża ale znośne. Od wtorku zaczelam je spisywac -cały czas co 7-10 min, w nocy pozwalały na drzemki ale ostro czekałam na 5-3 min.W czwartek sie troche skruciły tak doo 7-5 min, strzeliliśmy sobie rundke po schodach (10 pięter) i wkoncu koło 23 tż mnie namówił żeby pojechac zobaczyć. Ja bym oczywiście jeszcze czekała. NA ip prosiłam żeby mnie tylko zbadali i w razie w pozwolili mi wrócić do domu ale okazalo sie że już jest rozwarcie na 3 palce i na porodówke
Lewatywka , prysznic i tak zeszło do 1.
Nie było akurat więcej porodow rodzinnych to mieliśmy fajny pokoik, skakałam na piłce , na skurczu tz masował mi plecy i opowiadal kawały Położna miała z nas niezły ubaw, ona wchodzi a ja zachodze sie ze smiechuO 3:30 miałam już prawie pełne rozwarcie wtedy przebili mi pecherz ale malutko już miałam tych wód- ja myślałm że sie posikałam
Wtedy juz szybko sie potoczyło.
JA myślałam ze jeszcez zejdzie a tu położna mowi ze prosze na łóżko bo pelne rozwarcie . Nie bardzo mi to parcie wychodziło mimo szkoły rodzenia(Tz cwaniak cały czas " nie tak - przyj a nie w usta")ale po pół godzince (o 4:35)partych zobaczyłam mój skarb.Położyli mi ją na brzuch a ja dziekowałam wszystkim i płakałam.Serio nie znam nic cudowniejszego
Nie mogłam uwierzyć ze to juz - nastawiałam sie na cos dużo straszniejszego,
Malutką zabrali mierzyć a mi niewyszło całe łozysko i na śpiąco mnie czyścili- pamietam otwieram oczy patrze a tam jakaś młoda doktorka mnie tam szyje a ja nic nie czuje
Kilka minut pózniej już dostałam małą do karmienia- w tym czasie Tż byl z nią - pamiętam jego mine - taki dumny
I przewieżli nas już razem na sale.
Po 2 godzinach wstałam poszlam pod prysznic i zajełam sie małą
Na noworodkach nikt nic nie pomagał- tj z personelu- dwa razy prosiłam o pomoc przy przystawianiu małej ale jakoś tak troche ma odwal mi pokazały.Dobrze sie czułam i nie musiałm nikogo o nic wiecej prosić .Po dwóch dniach wyszłam

Głowa do góry- będzie dobrze
dodam że rodziłam w szpitalu państwowym , bez żadnych znajomosci, lekarza zobaczyłam dopiero pod sam koniec porodu
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 21:36   #1556
Soleilka
Zakorzenienie

Mamuśka kupiła kolejne ubranka dla małego. Już cała komoda na bank jest pełna

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 21:38   #1557
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję chłopaczka Super, że zdrowo rośnie

Chciałam coś poczytać, ale padam na pysk.
Dobrej nocy Mamusie

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 21:43   #1558
pumas
Zakorzenienie

Linzey, każda z nas sobie życzy takiego porodu
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 21:50   #1559
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Biedny twój tyłek Nie no ja bym nie dała rady, chyba by mnie tam rozniosło tyle czasu czekać Dobrze, że wsio ok. tylko żeś z wagą zaszalała
Na twarzy już mi widać, że przytyłam
Tyłek tyłkiem, ale brzuch mam bardzo twardy, boli mnie znooowu łopatka i oczywiście krzyż
Cytat:
Mhm
Jakis czas sie orientowalam kto tu ma komplikacje, ale juz sie pogubilam :P
Za dużo nas leżących
Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
dobre wiesci

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
to sie wyczekałaś
Ale dałam radę
Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
Soleilka czyli wizyta udana no i ładnie przybierasz!tak trzymaj

Coś czuję, że i do 20 kg mogę dobić
Cytat:
Śliczny
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
za wizytę i za wyćwiczone w siedzeniu na wizażu pośladki już nie będę narzekać na długość badania z glukozą

Glukoza przy tym to pikuś
Cytat:
Ja zaczynam 22 tydzien

Coraz bliżej
Cytat:

Ad 1 - ABC Design mają chyba nienajgorsze opinie, nie? bo tu to jeden z tańszych wózków i coraz częściej o nim myślę (tańszych, ale wyglądających fajnie). Choć bardzo podobają mi się np. Bugaboo, to myślę, że to jednak przesada wywalić na wózek 1000 €.
A tu mogłabym się zamknąć w 30% tej kwoty, hmmm. To kusi

Ad 2 - oooo, kochaneńka, to się z Ciebie KAWAŁ BABY robi Jeszcze chwila i przekroczysz mityczną barierę słynnych ośmiu kilogramów!
Nie czytałam jeszcze opinii o tych wózkach, ale tak na pierwszy rzut oka wyglądał na solidny 1000 eurasów za wózek o mamusiu

weź zarosnę cellulitem, zaniedbam się i już nie znajdę poklasku u wszystkich modnych mam
Cytat:
Gratuluję synka

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Ando to masz fajną i ciekawą pracę

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 21:54   #1560
agunia82
Zakorzenienie

Linzey jak się czyta Twój opis, to aż chce się rodzić Obyśmy wszystkie miały tylko takie wspomnienia

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości