|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,35% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
7 | 10,14% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
11 | 15,94% |
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
3 | 4,35% |
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
23 | 33,33% |
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
9 | 13,04% |
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
1 | 1,45% |
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
2 | 2,90% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Dziewczyny, bardzo dziękuję za miłe słowa
![]() Sukienki w większości ciuchlandowe ![]() zdążysz zdążysz. no i przyda się na "pociążowy powrót do formy" ![]() Ja się w końcu nie zdecydowałam, trochę mi szkoda kasy. Mam nadzieję, że wystarczą ćwiczenia, wiesiołek herbatka z liści malin i masaże... ![]() [ Cytat:
Gaabi, z tego, co kojarzę, pomagają też nasiadówki z korą dębu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2672 |
Rozeznanie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Millena mylisz sie, to jest wspolnota mieszkaniowa i nie mozna tak halasowac, sa pewne zasady. Juz nie ma ciszy nocnej 22-6, zaklocanie miru domowego mozna zglaszac w kazdej chwili: glosna muzyka, awantury, szczekajacy pies i inni domownicy musza sie dostosowac a nie odwrotnie- jezeli chca miec psa, napierdzielac sie piesciami i drzec sie na siebie lub sluchac muzyki to niech przeprowadza sie do domku albo mandaty karne i tyle.....
|
![]() ![]() |
![]() |
#2673 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A kiedyś inny gość przyjechał orać pole, które jest w pobliżu o 3 w nocy!!! I tłukł się tym traktorem do 7. Już miałam dzownić na policję, bo mnie szlag trafiał. No chyba że się mieszka na odludziu z dala od sąsiadów ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2674 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2675 |
Zakorzenienie
|
to chyba im się dni pomyliły.
a ja czekam z praniem, bo nie mam gdzie dawać rzeczy. nie widzę sensu znowu do wora wypranych ciuszków dawać. ała. plecy mnie bolą ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- przez moją bratanicę nic nie zrobiłam. od wczoraj pranie leży nie poskaładane |
![]() ![]() |
![]() |
#2676 |
Wtajemniczenie
|
szczerze to powinni sie zabrac porzadnie za wlascicieli psow i sprawdzac, czy placa podatki i czy sprzataja kupy po psach, no ale w naszym kraju to straz miejska jest tylko od zakladania blokad na kola
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2677 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tutaj ja bym popatrzyła trochę z innej strony na problem, mianowicie na cierpienie psa bym zwróciła uwagę. Może jak straż miejska nie pomoże, to jakaś organizacja ochrony zwierząt? Kurcze, skurcze jakieś mnie nawiedziły ![]() Czułam, że tak będzie. Cisza, spokój, a jak wizyta się zbliża, to macica szaleje ![]() Chyba wypiję dwie melisy i łyknę trzy Fenki przed wyjściem do ginki ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2678 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2679 |
Raczkowanie
|
pola_m, anulka- ale macie sliczne brzuszki- pileczki. SUPER!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2680 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tymi blokadami też tak nie do końca, bo to następny urok mieszkania w bloku ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2681 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
generalnie tylko te szczekanie jest beznadziejne, reszta ok, sasiedzi sa cisi i spokojni, na klatkach nikt nie przesiaduje, nie pala papierosow, nie ma pijakow i awanturnikow w moim bloku. my tez z mezem marzymy o domku ale koszty nas troche przerazaja, a nie zarabiamy najgorzej ![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
![]() nie wiem ,czy znasz osiedle gwiazdy w katowicach. tam jest masakra z parkowaniem, uczelnia rzut beretem, a studenci zabieraja parkingi mieszkancom. Pamietam jak 10 lat temu, kiedy zaczynalam studia, to na palcach jednej reki mozna bylo policzyc studentow z samochodami, a teraz... roj aut... Edytowane przez moniczka1302 Czas edycji: 2012-04-11 o 15:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2682 |
Raczkowanie
|
a ja znowu mam inny problem z sasiadem. On za bardzo interesuje sie zyciem innych... wiem ze ludzie to ciekawskie istoty, ale on juz przechodzi samego siebie. Przyklady: Wychodze z domu i zamykam drzwi, on wychodzi na klatke zobaczyc kto wchodzi lub wychodzi do mojego domu albo.. szukalam kiedys pod drzwiami kluczy w torebce, wyszedl sprawdzic co sie dzieje, kiedys do mnie przyjechala siostra na 2 dni i on widzial tylko ja, po tygodni mnie zaczepil i mowi ze tu jakies dziewczyny przychodzily
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2683 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() już nawet nie chodzi o ich wielkość bo np taki nowofundland nie wymaga przestrzeni byle spacery zapewnić (one z natury leniuszkami są) tylko towarzystwa człowieka i w mieszkaniu (byle chłodnym) dość dobrze się odnajdują byle z człowiekiem być (dawno temu z rybakami na kutrach mieszkały więc ciasnota im nie przeszkadza). Choć ta tych łap owłosionych mokrych po spacerze na swoich panelach nie widzę ![]()
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" ![]() Wiktor ![]() Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-04-11 o 15:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2684 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Po co się męczyć. A poza tym lepiej zaleczyć niż gdyby miało się pogorszyć przy porodzie od parcia ![]() Cytat:
Cytat:
Poza tym nie ma co generalizować bo trochę czuję się dotknięta. Moja Sunia nie jest mała - mieszkamy w bloku - zbieram po niej kupy a wszyscy sąsiedzi ją uwielbiają. Więc wszystko jest kwestią wychowania i ułożenia psa. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2685 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2686 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale szkoda mi osob, ktore po swoich psach sprzataja i placa za nie, a inni tego nie robia, bo to jest niesprawiedliwe. Dlatego uwazam, ze oplata za psa powinna byc w czynszu - sprawiedliwie i obejmujaca wtedy wszystkich wlascicieli |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2688 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2689 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziecko ma prawo płakać ale również osobom które nie mają/ nie lubią dzieci ma prawo to przeszkadzać ![]() Cytat:
opłata w czynszu to super pomysł - ale wtedy bym nie sprzątała po swoim piesku ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2690 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale starsi samotni tak maja... wczoraj bylam z mezem u jego rodzicow zostawic samochod. Na parterze mieszka stara sasiadka i chyba bardzo chciala zobaczyc jak wygladam w ciazy ![]() ![]() a czemu bedziesz miec z nim swiety spokoj? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2691 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2692 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2693 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=moniczka1302;334717 17
a czemu bedziesz miec z nim swiety spokoj? ![]() Bo w weekend sie przeprowadzamy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2694 |
Zakorzenienie
|
Jestem, jestem, najpierw musialam nadrobic te parenascie stron :P
Lekarz popwiedzial, ze to nie moze byc czop bo to jeszcze za wczesnie. Ze termin mam na 7 maja i wtedy urodze. POkazalam mu usg, powiedzial ze jak nie mam na co pieniedzy wydawac to prosze bardzo... pytam sie o ta wage- powiedzial, ze usg klamie i ze dziecko mi sie urodzi i bedzie mialo kolo 3.200, nie wiem skad on to wie, ale ok.... Pobral wymaz na paciorkowca i w sumie tyle, Powiedzial ze szyjka dluga, zamknieta, widzimy sie za 2 tyg a rodzimy w maju. Mam nadzieje, ze ma racje bo dzis sie nie opanowalam i kupilam bodziaka z kolnierzykiem i rampersa z nexta na 1 miesiac-4.5kg. Mam nadzieje, ze beda dobre. Nie pisze i musze chyba odpoczac bo cos mnie rozklada;/ gardlo boli masakrycznie, oczy i czuje, ze mam goraczke. ![]() zrobilam herbate z sokiem z malin, moze przejdzie. Poczytalam, mialam skomentowac pare spraw, ale zapomnialam co mialam napisac. Pamiec mam spoko. Dzis nie wiedzialam za kim ejstem w kolejce do ginekologa, a pytalam sie dwa razy kto osttani... ![]()
#2695 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
ale dziwny ten lekarz... ale najwazniejsze, ze bobas jeszcze w srodku ![]() oj to musisz z andzya razem sie wykurowac goroaca herbatka z malinkami i do lozka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2696 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2697 |
Zakorzenienie
|
W takim pasie jest wygodniej po porodzie, podpiera powłoki brzuszne, po cesarce jest rewelacyjny i po każdej operacji brzucha trzeba się owijać bandażem elastycznym.
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2698 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja też bym chciała, uwielbiam wycieczki rowerowe ![]() Super brzuszek, zgrabniutki i nieduży jak na ten tydzień ![]()
![]() |
#2699 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Znam osiedle gwiazdy. Tam jest podobny problem do tego pod moim blokiem ![]() ![]() Właśnie sobie przypomniałam, że mam mokre pranie w pralce ![]() Dlaczego ja taka nerwowa jestem????????? Sama sobie szkodzę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2700 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.