|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
| Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
|
3 | 4,35% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
|
7 | 10,14% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
|
11 | 15,94% |
| W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
3 | 4,35% |
| To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
23 | 33,33% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
9 | 13,04% |
| Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
1 | 1,45% |
| Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
2 | 2,90% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Dziewczyny, bardzo dziękuję za miłe słowa
![]() Sukienki w większości ciuchlandowe ![]() zdążysz zdążysz. no i przyda się na "pociążowy powrót do formy" ![]() Ja się w końcu nie zdecydowałam, trochę mi szkoda kasy. Mam nadzieję, że wystarczą ćwiczenia, wiesiołek herbatka z liści malin i masaże... ![]() [ Cytat:
Gaabi, z tego, co kojarzę, pomagają też nasiadówki z korą dębu. |
|
|
|
|
#2672 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Millena mylisz sie, to jest wspolnota mieszkaniowa i nie mozna tak halasowac, sa pewne zasady. Juz nie ma ciszy nocnej 22-6, zaklocanie miru domowego mozna zglaszac w kazdej chwili: glosna muzyka, awantury, szczekajacy pies i inni domownicy musza sie dostosowac a nie odwrotnie- jezeli chca miec psa, napierdzielac sie piesciami i drzec sie na siebie lub sluchac muzyki to niech przeprowadza sie do domku albo mandaty karne i tyle.....
|
|
|
|
#2673 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A kiedyś inny gość przyjechał orać pole, które jest w pobliżu o 3 w nocy!!! I tłukł się tym traktorem do 7. Już miałam dzownić na policję, bo mnie szlag trafiał. No chyba że się mieszka na odludziu z dala od sąsiadów ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2674 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2675 |
|
Zakorzenienie
|
to chyba im się dni pomyliły.
a ja czekam z praniem, bo nie mam gdzie dawać rzeczy. nie widzę sensu znowu do wora wypranych ciuszków dawać. ała. plecy mnie bolą ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- przez moją bratanicę nic nie zrobiłam. od wczoraj pranie leży nie poskaładane |
|
|
|
#2676 |
|
Wtajemniczenie
|
szczerze to powinni sie zabrac porzadnie za wlascicieli psow i sprawdzac, czy placa podatki i czy sprzataja kupy po psach, no ale w naszym kraju to straz miejska jest tylko od zakladania blokad na kola
|
|
|
|
#2677 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tutaj ja bym popatrzyła trochę z innej strony na problem, mianowicie na cierpienie psa bym zwróciła uwagę. Może jak straż miejska nie pomoże, to jakaś organizacja ochrony zwierząt? Kurcze, skurcze jakieś mnie nawiedziły ![]() Czułam, że tak będzie. Cisza, spokój, a jak wizyta się zbliża, to macica szaleje Chyba wypiję dwie melisy i łyknę trzy Fenki przed wyjściem do ginki
|
|
|
|
|
#2678 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To jest zgadzanie sie na gorsze warunki, jakbysmy sie zgadzali np na to,ze samochody beda nas perfidnie chlapac- bo idziemy chodnikiem, a tak nie mozna,bo jak sie spisze taka rejestracje to koles juz nigdy nie ochlapie albo co gorsze,zeby ktos nas zmacal,bo sie komus podobamy. Nie dajmy sie chamom. Wiele rzeczy mozna zweryfikowac prawnie, nawet jezeli przytrafi Ci sie pies, kolo Waszego domku, ktory bedzie napierdzielal dzien i noc,mimo ze macie domek, to nie mozna sie tak bezkarnie zachowywac. Przepraszam za wylew,ale od jakiegos czasu mam stycznosc z wieloma chamami i juz walcze z nimi
|
|
|
|
|
#2679 |
|
Raczkowanie
|
pola_m, anulka- ale macie sliczne brzuszki- pileczki. SUPER!
|
|
|
|
#2680 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tymi blokadami też tak nie do końca, bo to następny urok mieszkania w bloku Zjeżdżają się w weekendy do pobliskiej szkoły studenciki i stają gdzie popadnie i jak popadnie, a straż miejska jeździ w te i z powrotem mając wszystko w du.pie. Zdarzy im się za to upomnieć kogoś z mieszkańców, że np. stanął za blisko skrętu A gdzie ma do cholery stanąć, jak już szuka miejsca od godziny
|
|
|
|
|
#2681 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
generalnie tylko te szczekanie jest beznadziejne, reszta ok, sasiedzi sa cisi i spokojni, na klatkach nikt nie przesiaduje, nie pala papierosow, nie ma pijakow i awanturnikow w moim bloku. my tez z mezem marzymy o domku ale koszty nas troche przerazaja, a nie zarabiamy najgorzej moze to swiadomosc poteznego kredytu na 30 lat, a praca niepewna itp.---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
![]() nie wiem ,czy znasz osiedle gwiazdy w katowicach. tam jest masakra z parkowaniem, uczelnia rzut beretem, a studenci zabieraja parkingi mieszkancom. Pamietam jak 10 lat temu, kiedy zaczynalam studia, to na palcach jednej reki mozna bylo policzyc studentow z samochodami, a teraz... roj aut... Edytowane przez moniczka1302 Czas edycji: 2012-04-11 o 16:07 |
||
|
|
|
#2682 |
|
Raczkowanie
|
a ja znowu mam inny problem z sasiadem. On za bardzo interesuje sie zyciem innych... wiem ze ludzie to ciekawskie istoty, ale on juz przechodzi samego siebie. Przyklady: Wychodze z domu i zamykam drzwi, on wychodzi na klatke zobaczyc kto wchodzi lub wychodzi do mojego domu albo.. szukalam kiedys pod drzwiami kluczy w torebce, wyszedl sprawdzic co sie dzieje, kiedys do mnie przyjechala siostra na 2 dni i on widzial tylko ja, po tygodni mnie zaczepil i mowi ze tu jakies dziewczyny przychodzily
ale na szczescie jeszcze pare dni i bede miala z nim swiety spokoj! starszy samotny czlowiek nie ma nic innego do roboty...
|
|
|
|
#2683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() już nawet nie chodzi o ich wielkość bo np taki nowofundland nie wymaga przestrzeni byle spacery zapewnić (one z natury leniuszkami są) tylko towarzystwa człowieka i w mieszkaniu (byle chłodnym) dość dobrze się odnajdują byle z człowiekiem być (dawno temu z rybakami na kutrach mieszkały więc ciasnota im nie przeszkadza). Choć ta tych łap owłosionych mokrych po spacerze na swoich panelach nie widzę
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-04-11 o 16:11 |
|
|
|
|
#2684 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Po co się męczyć. A poza tym lepiej zaleczyć niż gdyby miało się pogorszyć przy porodzie od parcia ![]() Cytat:
Cytat:
Poza tym nie ma co generalizować bo trochę czuję się dotknięta. Moja Sunia nie jest mała - mieszkamy w bloku - zbieram po niej kupy a wszyscy sąsiedzi ją uwielbiają. Więc wszystko jest kwestią wychowania i ułożenia psa. |
|||
|
|
|
#2685 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2686 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale szkoda mi osob, ktore po swoich psach sprzataja i placa za nie, a inni tego nie robia, bo to jest niesprawiedliwe. Dlatego uwazam, ze oplata za psa powinna byc w czynszu - sprawiedliwie i obejmujaca wtedy wszystkich wlascicieli |
|
|
|
|
#2687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#2688 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2689 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziecko ma prawo płakać ale również osobom które nie mają/ nie lubią dzieci ma prawo to przeszkadzać ![]() Cytat:
opłata w czynszu to super pomysł - ale wtedy bym nie sprzątała po swoim piesku
|
||
|
|
|
#2690 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale starsi samotni tak maja... wczoraj bylam z mezem u jego rodzicow zostawic samochod. Na parterze mieszka stara sasiadka i chyba bardzo chciala zobaczyc jak wygladam w ciazy i od razu wyszla na klatke i sie pyta mojego meza czy rodzice sa w domu bo ona ma sprawe ![]() a czemu bedziesz miec z nim swiety spokoj?
|
|
|
|
|
#2691 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2692 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2693 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=moniczka1302;334717 17
a czemu bedziesz miec z nim swiety spokoj? [/QUOTE]Bo w weekend sie przeprowadzamy Mam nadzieje tylko , ze nie trafimy z deszczu pod rynne
|
|
|
|
#2694 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem, jestem, najpierw musialam nadrobic te parenascie stron :P
Lekarz popwiedzial, ze to nie moze byc czop bo to jeszcze za wczesnie. Ze termin mam na 7 maja i wtedy urodze. POkazalam mu usg, powiedzial ze jak nie mam na co pieniedzy wydawac to prosze bardzo... pytam sie o ta wage- powiedzial, ze usg klamie i ze dziecko mi sie urodzi i bedzie mialo kolo 3.200, nie wiem skad on to wie, ale ok.... Pobral wymaz na paciorkowca i w sumie tyle, Powiedzial ze szyjka dluga, zamknieta, widzimy sie za 2 tyg a rodzimy w maju. Mam nadzieje, ze ma racje bo dzis sie nie opanowalam i kupilam bodziaka z kolnierzykiem i rampersa z nexta na 1 miesiac-4.5kg. Mam nadzieje, ze beda dobre. Nie pisze i musze chyba odpoczac bo cos mnie rozklada;/ gardlo boli masakrycznie, oczy i czuje, ze mam goraczke. cala ciaze sie nie chorowalo.... a pod koniec cos mnie rozklada.zrobilam herbate z sokiem z malin, moze przejdzie. Poczytalam, mialam skomentowac pare spraw, ale zapomnialam co mialam napisac. Pamiec mam spoko. Dzis nie wiedzialam za kim ejstem w kolejce do ginekologa, a pytalam sie dwa razy kto osttani... obyu mi to przeszlo po porodzie
|
#2695 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oby wszystko bylo OK!---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
ale dziwny ten lekarz... ale najwazniejsze, ze bobas jeszcze w srodku ![]() oj to musisz z andzya razem sie wykurowac goroaca herbatka z malinkami i do lozka
|
||
|
|
|
#2696 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2697 |
|
Zakorzenienie
|
W takim pasie jest wygodniej po porodzie, podpiera powłoki brzuszne, po cesarce jest rewelacyjny i po każdej operacji brzucha trzeba się owijać bandażem elastycznym.
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#2698 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też bym chciała, uwielbiam wycieczki rowerowe Super brzuszek, zgrabniutki i nieduży jak na ten tydzień
|
|
#2699 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Znam osiedle gwiazdy. Tam jest podobny problem do tego pod moim blokiem ![]() Właśnie sobie przypomniałam, że mam mokre pranie w pralce ![]() Dlaczego ja taka nerwowa jestem????????? Sama sobie szkodzę Już się denerwuję tą wizytą, którą mam za około 2h i mi brzuch twardnieje
|
|
|
|
|
#2700 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.

To jest zgadzanie sie na gorsze warunki, jakbysmy sie zgadzali np na to,ze samochody beda nas perfidnie chlapac- bo idziemy chodnikiem, a tak nie mozna,bo jak sie spisze taka rejestracje to koles juz nigdy nie ochlapie albo co gorsze,zeby ktos nas zmacal,bo sie komus podobamy. Nie dajmy sie chamom. Wiele rzeczy mozna zweryfikowac prawnie, nawet jezeli przytrafi Ci sie pies, kolo Waszego domku, ktory bedzie napierdzielal dzien i noc,mimo ze macie domek, to nie mozna sie tak bezkarnie zachowywac. Przepraszam za wylew,ale od jakiegos czasu mam stycznosc z wieloma chamami i juz walcze z nimi
moze to swiadomosc poteznego kredytu na 30 lat, a praca niepewna itp.

oby wszystko bylo OK!