|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#601 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#602 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Hej
![]() Co do seksiku, to raz mam nieziemska ochote, a raz nie mam, jakos nawet chyba czasu nie mam na myslenie ![]() Nachodzi mnie chcica od czasu do czasu ![]() Ale ja mam jakiegos stracha w sobie przed kolejna ciaza a nie zabezpieczalam sie wczesniej i nawet nie wiem jak moj organizm bedzie reagowal np na tabletki? Lenka super, ze Kajunia juz coraz blizej mamusi ![]() A co do tych cech o ktorych napisalas, ze sa zaliczane do wczesniaczych, to juz teraz wiem, dlaczego napisali mi ze Filip byl o tydzien za wczesnie urodzony mimo ze to byl pierwszy dzien 38 tygodnia no i wazyl 3400. Bo byl ospaly, przespal porod, spal po porodzie i mial niska temp. ciala. ![]() Cytat:
Po prostu jesli mała sie dlawi bo jej szybko leci a jest glodna i nie daje rady, to wez odciagnij odrobine laktatorem przed karmieniem zeby jej tak mocno nie lecialo z cyca a jesli dalej sie krztusi to rob jej przerwy w karmieniu, z czasem ilosc mleka ureguluje sie do jej potrzeb i nie bedzie tak sie krztusila. Uwierz mi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wspolczuje nawalu, wiem co przeszlas, zapalenia piersi tez wspolczuje, ale gratuluje ze udalo Cisie to wszystko zwalczyc, teraz dbaj o druga piers. Pamietaj o lisciach chlodnej ubitej kapusty, bardzo jest pomocna w tych sprawach. Cytat:
Nie powinna Ci tak mowic, bo wystarczajaco duzy dołek mamy juz po porodzie. Sluchaj a moze przez to, ze malego karmisz mieszanie, to on jak go do piersi przystawiasz nie jest glodny i dlatego tyle Ci wisi na cycu? Bo wiesz mm daje inna sytosc, na dluzszy czas. Oj bidulko, wspolczuje Ci problemow:/ Co do starszego potomka, wydaje mi sie, ze jest niegrzeczny bo chce zwrocic na siebie uwage. Moj Filip robil to samo, ale jest juz lepiej. Jednak musi miec granice wyznaczone, wiec dalej stosuje kary typu kąt, czy jesli bedziesz rzucal czyms toCi zabiore i nie ma ze boli. Ma pewne rzeczy wiedziec, np ze nie wolno rzucac we mnie i Szymonka jak karmie. Jak lamie kredki, to powiedz ze jesli jeszcze raz tak zrobi to mu je zabierzesz. Wiesz, ja zauwazylam, ze moj Filip jest duzo grzeczniejszy jak jestesmy sami w domu, bez babc, dziadkow itd, bo jak sa babcie to jest istna masakra. Mysle, ze jest rozkojarzony. Ale sa momenty ze drze sie, bywalo ze plakal jak Szymon tez plakal, a wogole zrobil sie placzkiem okrutnym tak jak Twoj. Moze to tez forma zwrocenia uwagi na siebie. Jest lepiej niz z poczatku, ale nie jest latwo. ![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-04-14 o 17:11 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#603 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i nawet z buzi jest podobny ![]() Cytat:
Mój Piotruś przespał dziś w nocy bez pobudki 4 godziny! ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, ile Wasze Maleństwa śpią w ciągu dnia? Piotruś spał rano 1,5 godzinki i dopiero teraz śpi od godziny...w między czasie nic praktycznie, no może chwilę jak mu się przyśpi przy cycu ![]()
![]() |
#604 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny lekarz i położna polecają mi plastry na blizne po cc Sutricon kosztują one ponad 100zł myślicie, że warto?
Cytat:
![]() tynka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#605 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
No to kciuki,zeby udalo wam sie z tym mieszanym karmieniem. Cytat:
Pamietam,ze pierwszy stosunek byl jak bylam 8 tyg po porodzie i juz wtedy nie plamilam.
![]() |
#606 |
Zakorzenienie
|
aalegna moze Twoj synek miał skok rozwojowy 3 tygodnia, bo to by tak pasowalo...moj tez w tym czasie tak sie zachowywal. Mnie przy Filipku tez bylo jakos przykro jak podalam po m+cu mm ale odetchnelismz z ulga, doskonale Cie rozumiem a Ty sie nie doluj kochana, bo kochasz go tak samo i sztuczne mleko tego nie zmienia.
![]()
#607 |
Gang Iren
|
Nie wiem nic o tych plastrach,kolezanka uzywala masc Cepan,niedroga z tego co wiem,ale po wyleczeniu rany dopiero sie ja stosuje i mowila,ze jest zadowolona.
#608 |
Zakorzenienie
|
mi lekarz polecił i mówił żeby od razu przykleić
|
![]() ![]() |
![]() |
#609 | |
Rozeznanie
|
RRRANY jak mnie ta reklama denerwuje
![]() tikki super opis porodu i brawa dla TŻta. Ja strasznie ubolewam, że mój nie będzie przy mnie przy narodzinach małej ![]() tynka dzielna jesteś niesamowicie, trzymaj się, będzie coraz lepiej, a ta lekarka to głupia jest, nie słuchaj jej. Cytat:
![]() ![]() A ja dziś w bezpłciowym humorze jakimś jestem, nawet do firmy nie pojechałam. W chałupie sobie stękam i marudzę na wszystko. Jutro planowałam na uczelnię jechać na dwa ćwiczenia, ale olewam, chcę się w końcu wyciszyć trochę, bo ciągle w biegu i na telefonach. Znajomi na siłę nas zapraszają jutro na obiad po mojej uczelni ale też nie mam ochoty, że im się d.. nie chce ruszyć i do nas przyjechać. Walę wszystko i siedzę sobie na kanapie z lapkiem na kolanach i marnuję czas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#610 |
Gang Iren
|
Moze warto.Jak to dziala na swieza rane,pomaga zeby sie dobrze zagoilo i pewnie po tym ta blizna nie jest tak widoczna.A jak zagoisz mozesz sobie jeszcze mascia dodatkowo smarowac,bo nie zaszkodzi.
Ja bym kupila. ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Julliczka a twoj tz nie chce byc przy cc z toba? Czy jak to jest w Polsce? Bo w Anglii moze byc osoba towarzyszaca.
#611 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, a jeszcze mam pytanie ile Wasze maluszki robią kupek dziennie?
Bo mój jak jadł moje mleko to walił non stop bo miał rozwolnienie zazwyczaj, a teraz jak je mm to dzisiaj zrobił tylko jedną kupke o 7;35 a tak to tylko sika czy to normalnie? Nie za mało? |
![]() ![]() |
![]() |
#612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A przy mm kupki sa inne i czesto jest to jedna w ciagu dnia lub na 2 dni. Wazne by nie bolal go brzuszek.
![]() |
#613 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
gosia niestety TŻ nie może być przy cc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#614 |
Zakorzenienie
|
Przekazuje info od Lenki
Ma już Kaje przy sobie, zainstalowali jej ocieplane łóżko, mała ma w nim leżeć jak najwięcej ale najważniejsze, że jest już blisko Leny ![]() Lenka napisała, że niedługo zajrzy do nas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#615 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale skoro przy mm tak jest z kupkami to już mi lżej bo się martwiłam ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
no Tż mi mówi żeby też je kupić ![]() mój też nie mógł być przy cc i czekał za drzwiami. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#616 |
Zakorzenienie
|
Kajulka jest ze mna!
![]() ![]() Zainstalowali mi w pokoju to ciepłe łóżeczko, co prawda nie moge Jej tulić, bo musi leżeć w ciepełku, ale jest blisko i mam wrazenie że troszkę z Nią lepiej, tak też powiedziała pediatra, że już ma troszke lepsze napięcie mięśniowe. Jest śpioszkiem (próbowałam Ja przystawić, troszkę possała i odpływała, Aguśka chyba tak jak z Twoim Filipkiem), ale ma wrażenie że coś tam jednak poszło Jej z tych moich piersi ![]() ![]() Kolejny etap to zwykłe łóżeczko no i potem pewnie nas wypiszą, ale jeszcze nie powiedzieli kiedy. Jest jeszcze ospała i słabiutka, ale wyniki są ok! Adaikaka pytałaś czy wieczorem przed dniem porodu cos sie działo.. Nie..! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Desiu, po porodzie fizycznie czuję się kiepsko. Choc teraz jak jest Kaja niedaleko to w ogóle o tym nie myślę ![]() Ale niestety rozcięli mnie, do tego pękłam i jeszcze mnie łyżeczkowali ![]() Poród był bolesny. Dali mi zzo, ale pierwszy lek (nie pamiętam nazwy) nie zadziałał! Usztywniło mnie na dole, a ból przy skurczach był nadal okropny i dali mi drugi lek tez przez cewnik (jakąś mieszankę z Tramalem! położna śmiała się że ze mnie mała narkomanka, a ja zawsze unikałam jakichkolwiek leków jak tylko mogłam). Niestety przy ok 9 cm znieczulenie przestało działać, ale już nie mogli mi podać niczego, więc rodziłam w bólach. Ale rzeczywiście "zapomina" się szybko ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Ah i jeszcze zapomniałam się pochwalić, że dziś pierwszy raz słyszałam "głos" mojej Córy - zaczęła popłakiwać, mruczyć (pierwszy raz właściwie od urodzenia) ![]() Evvcia pytałaś o badania - robią Jej (chyba codziennie) crp, glukozę, bilirubinę, chyba w pon ma usg głowki i brzuszka (nie wiem czy wszystkim dzieciom robią, ale z tego co wiem to na pewno wcześniaczkom i dzieciom mam "cukrowych") i badanie słuchu. A i dziś brali jeszcze z piętki na tę bibułkę o której pisałaś. |
![]() ![]() |
![]() |
#617 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny ja tylko na chwilke z telefonu pisze i co wazniejsze ze szpitala. Po 6 odeszły mi wody, zaczeły sie skurcze ok 8.30 byłam w szpitalu z rozwarciem 3cm a o 12.45 mały był na swiecie. Bolało jak diabli ale chyba sprawnie nam poszło. Musieli mnie łyzeczkowac masakra. Wiktor wazył 3150 ale nie wiem jaki jest duzy. Troszke pojedlismy teraz spimy. Buziaki
|
![]() ![]() |
![]() |
#618 | |
Zakorzenienie
|
Muszę niestety juz zmykać, niedługo spróbuję pokarmić
![]() Strasznie Wam dziękuję za miłe słowa ![]() Nie mogę się doczekać jak Was poczytam, widziałam, że Tikki zamieściła opis porodu, taka jestem ciekawa! ![]() Sciskam mocno! A zdjęcia zamieszczę jak będe w domku, bo teraz nie mam jak zrzucić. ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
![]() hihi podobnie sie u mnie zaczęło - o 6 wody, po 8 w szpitalu, tyle że urodziłam o 14 ![]() Zdrówka dla Was! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#620 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
MoniqW Gratulacje!!!!!!Wspaniale . Cziqua-trzymam kciukasy!!! Zostałam ostatnia na liście ![]()
![]() |
#621 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
O kurcze,ale niespodzianka! Garatulacje!! ![]() Cytat:
Taki mialam nieciekawy humor,a zaraz mi sie porawil jak przeczytalam ta wiadomosc.Ciesze sie razem z toba ![]() Wiecie co,ale przede mna to chyba wszystkie urodza... Ja wam nie bronie dziewczyny,ale wezcie mnie ze soba na porodowke ![]()
![]() |
#622 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A to mnie zaskoczylas, termin mialas jakos ostatnia ![]() GRATULACJE OGROMNE ![]() ![]()
![]() |
#623 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ta sytuacje znam, bo mialam tak z Filipem, ktory nie chcial cyca, ja mimo to probowalam go ciagle przystawiac ale ten nie umial uchwycic i ja sie denerwowalam, on sie denerwowal i plakal i ja tez i tak kolko sie zamyka. A kupki takie przy mleczku z piersi sa i czesto i Filip i Szymon podczas przewijania potrafili wystrzelic kupa jak z procy ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do przystawiania, moj Filip raz tylko porzadnie sie przyssal, ale tez zaraz zasnal, oj ze spioszkami jest bardzo ciezka praca. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja tez bylam lyzeczkowana:/ super ze juz jestes po ![]()
![]() |
#624 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mi sie wydaje ze jabede ostatnia ![]() Jakby nie bylo to jestesmy jedne z ostatnich, duzo juz nas nie zostalo ![]() Ja tez chce sie pod kogas podlaczyc z tych co jada rodzic ![]() Juz mi ciezko chodzic, mieszcze sie tylko w jedne spodnie, a ciagle chodze i jem, masakra ![]() Lena, Jak fajnie ze masz Kajunie obok siebie ![]() ![]() ![]() Bardzo sie ciesze! ![]()
![]() |
#625 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#626 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny błagam
![]() jeszcze do tego beznadziejnie się czuję... cały dzień popłakuje, mięśnie brzucha znowu bolą od naciągnięcia... dreszcze mam, czuje jakbym zaraz miała mega katar dostać i gorączkę, mdli mnie od czasu do czasu... ![]() ![]() Marzę o gorącym prysznicu a potem wchodzę pod kołdrę i może sobie jakiś film oglądnę ![]() MoniqW no wiesz co!! Tak nas wszystkie wyprzedzić ![]() ![]() ![]() to dobranoc dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#627 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Ja juz nie mam tak apetytu,jem znacznie mniej.I prawie caly czas to samo:bulke z dzemem albo powidlami,czasem tylko z maslem.Nie mam ochoty na nic innego. Cytat:
Ja pojutrze zaczynam 42 tydzien ciazy,to juz stanowczo za duzo!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#628 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#629 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() SUper, że piszecie tu o swoich pociechach, problemach i radościach, przynajmniej nabywam jakąś wiedzę praktyczną i w razie czego wiem co robić w różnych sytuacjach, ale ciekawe jak to wyjdzie w praniu ![]() Też mi brzuch ciągnie, mam dość, i miewam te twardnienia tak z 10 na dzień. Ale humorek mam lepsiejszy, podjechałam na chwilę do domu mojej mamy, żeby nakarmić koty, bo mama wyjechała na weekend i zobaczyłam kołyskę razem z ochraniaczami i pościelą - przecudne to ![]() jutro przedpołudniem zabieramy do siebie. Plus jeszcze taki, że kołyska ma kółka, będę mogła przesuwać kołyskę do salonu jak nie będzie nam wygodnie w sypialni. I TŻ taki czuły się zrobił, uśmiecha się, podchodzi i łapie na brzuszek i buziaka daje. Coś tam gadka z tydzień temu dała mu do myślenia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#630 |
Gang Iren
|
Ale mam mocne bole krzyzowe i podbrzusza.
I zeby chcialo cos z tego wyniknac,ale na bank nie ![]() Juz mam dosyc.Ide sobie poplakac ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:28.