|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#571 |
Rozeznanie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Gosia ja mam bardzo podobny ten leżaczek. więc czemu tak tam napisali
![]() Co do anty to ja chcę spróbować albo wkładki albo spiralki (swoja drogą to nie jest to samo?? bo sie nie znam..) albo zastrzyku. Bo już nie zaufam tabletkom,a plastry na moich fałdach się odklejały ![]() ![]() a najlepszego Wam nie napisałam. Wtedy podczas tej wizyty u GP z Mlodym ta lekarka sie mnie pyta czy mam umówione spotkanie w sprawie zabezpieczania się. no to ja jej mówię,że na razie nawet nie planowałam nic brać,bo i tak mi się połóg nie skończył,więc nie ma sensu nic brać póki się nie seksimy. A ta do mnie że to wymysł jest,że nie trzeba wcale czekac tyle jeśli się krwawić skończyło!! Zgłupiałam powiem Wam... No i myślę że może koło poniedziałku sie poprzytulamy... Czy może powinnam się wstrzymać??
#573 |
Rozeznanie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
A my idziemy na nasz pierwszy krótki spacer
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#574 | |
Zakorzenienie
|
MoniaHan dziękuję za odpowiedzi co do moich pytań
![]() Co do sexu tak jeszcze muszę czekać prawie 5 tygodni ![]() ![]() ![]() masakra nie wiem jak ja wytrzymam ![]() Cytat:
![]() Dziękuję ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#575 | |||||
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
Masuj,odciagaj troche,zeby poczuc ulge. Jeszcze troche i wszystko sie unormuje,zobaczysz ![]() Cytat:
Szkoda,ze tak masz,ja niestety mam podobnie.Ale zycie juz mnie troche po tylku pokopalo i przyzwyczailam sie liczyc tylko na siebie (no i na kolezanki z forum ![]() Cytat:
![]() Tez chce taki porod ![]() Cytat:
Moja Wiki w ciagu ostatniego tygodnia stracila kolejne dwa zeby. Ale cos sie podejrzliwa robi.Zaczyna watpic we wrozke zebuszke. Chciala ostatnio tak schowac zab,zeby nikt nie widzial i nie pod poduszke tylko gdzie indziej.Musialam kombinowac i tlumaczyc,ze wrozka ma malo czasu i bedzie szukac tam gdzie zawsze,a jak nie znajdzie to nie zostawi pieniazka.
![]() |
#576 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Swietnie sie czytalo i wcale nie dlugi opis! Widze ze wiekszosc mamus rodzacych za granica bierze zzo, ciekawe dlaczego u nas w Pl jest takie dziwne nastawienie do znieczulenia ![]() Super ze M sie spisal i ze personel pomocny! To bardzo wazne! Cziqua, oj cos mi sie wydaje ze mozesz jednak sie wyrobic dzisiaj ![]() Gosiu lacze sie z Toba w bolu, u mnie nie dzieje sie kompletnie nic jak narazie ![]()
![]() |
#577 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#578 |
Zakorzenienie
|
tikki super opis porodu
![]() cziqua kciuki oby to było już ![]() TŻ wkońcu przyjechał z zakupów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#579 |
Wtajemniczenie
|
co do antykoncepcji to u nas beda gumki, bo zadnych hormonow nie chce, kiedys tabletki narobily mi niezlego balaganu w organizmie. przez 5 lat bralam (juz nawet nie pamietam nazwy) i bylam zadowolona, ale po jakims czasie okazalo sie ze nie byly dla mnie az takie dobre.
|
![]() ![]() |
![]() |
#580 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Na poczatku zawsze jest jakis problem,ale na szczescie wszystkie problemy kiedys mijaja. Cytat:
Co do przytulania,to chyba glownie od ciebie zalezy jak sie czujesz.Ale ty nie bylas nacinana,ani nie peklas prawda?Wiec mysle,ze wtedy szybciej mozna. Ja bym przepajala po kilka lyczkow co karmienie,wiadomo jak jest goraco to czesciej niz jak chlode dni. Ale zaznaczam,ze karmilam piersia,wiec z praktyki tego nie znam.
![]() |
#581 |
Zakorzenienie
|
U Nas gumki zdecydowanie odpadają, chciałabym powrócić do tabletek anty które brałam kiedyś
![]() a jak u Was z wagą mi do wagi z przed ciąży brakuje 9kg |
![]() ![]() |
![]() |
#582 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Bo ja tez nie chcialam hormonow cale zycie i jakis rok nie bralam, tylko gumki no i wyszlo jak wyszlo ![]() Gosiu, no w pewnym wieku juz niestety przestana te nasze dzieci wierzyc w magie ![]() Tikki, to Andrea tez silna kobitka ![]() Uciekam bo juz jada, a zanim zaloze buty to 10 min przeciez ![]() Do wieczorka!
![]() |
#583 |
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny ,mleduje sie w kolejnej odslonie watku
![]() nadrobie moze za rok, jak sie uda ![]() jeszcze zyje, choc moja psychika jest na wykonczeniu, mój syn dawal czadu w brzuchu, ale nie myslalam ze tak samo bedzie po drugiej stronie. Dalej nie wiem jak bedzie z naszym karmieniem, troche odciagam, troche dostawiam do piersi dtroche dokarmiamy mm-masakra, jestem tak rozstrojona emocjonalnie, najgorzej jest w nocy i rano, doslownie mam takie straszne mysli, ze wstyd sie przyznac. Zyje nadzieja ze jak przetrwamy te okropne chwile to ebdzie juz tylko lepiej. Mateuszek jest cudownym dzieckiem , ale tylko jak spi, a zdarza sie to rzadko, nie moge rozgryzc o co mu chodzi, budzi sie np glodny dam mu jesc, zwymiotuje, uleje mu sie i przez 2-3 godziny nie spi.Dostawiam go do cyca, widze ze jakis ten pokarm mam, bo jak scisne piers to tryska z niej, maly niby ssie, ale tak leniwie, jezeli mialabym sile to moglibysmy sie tak karmic 20 godzin na dobe, a ja fizycznie nie daje rady, leci mi krew z nosa, moja waga spada tak ze az sie boje ze wyladuje w szpitalu, nie moge jesc, nie moge spac, rycze non stop. Mój tz tez chyba traci cierpliwosc do synka...dobija mnie to.Siedze jak w wiezeniu sama z tym rozdarciuchem, staram sie nie denerowac, mowic do niego, uspokajac,ale srednio mi to wychodzi.. TZ w pracy a ja mam wrazenie ze nie wyjde z domu do ludzi przez najblizszy rok... Nie bylismy nawet jeszcze na spacerze, bo uspokajanie go i karmienie zajmuje nam tyle czasu ze jak juz usnie to ja zaspiam razem znim. O gotowaniu nie ma mowy, mam wrazenie ze walcze o przetrwanie, nie myslalam ze bedzie tak ciezko. Bylismy z Mateuszem u lekarza, zeby poradzic sie co do karmienia, wazy 3920 wiec przybral jakies 400 gram od wyjsca ze spitala.Ta lekarka mnie dobila jeszcze bardziej...zaczela mi gadac ze milosci do dziecka wszystko sie da, jak jej powiedzialam ze 8 godzin wisi mi u cycka, a ja nie moge nic zrobic. Walcze kazdego dnia zeby go karmic jednak piersia, bo i tak mam tak straszne wyrzuty sumienia, ze nie daje rady.. Ciaza to byl piekny czas ![]() ![]() teraz sie naprawde boje ze waga mi tak spadnie ze sie rozchoruje, do wagi z przed ciazy z 19 kg zostalo mi 3 kg, a codziennie jest pol kg mniej. Gratulacje dla nowych mamusiek ![]() Mój mały juz steka przez sen, ale zaraz przyjdzie babcia z dziadkiem to go troche pozabawiaja.
#584 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
osz Ty ![]() ![]() No ale aby to było już to ![]() ![]() Może jak Filip się pojawi to i Oskar się ruszy ![]() Bo ja tracę nadzieję od czwartku wieczór mam bóle krzyżowe, bóle podbrzusza i twardnienie brzuszka ale nic się nie rozkręca ![]() Cytat:
![]() ![]() Właśnie mogę sobie usiąść bo pierw sprzątanie , potem obiad po obiedzie zmywałam i robiłam panierowane pieczarki aby w zalewie zrobić. Teraz trochę odpoczynku , potem na zakupy i na małą imprezę do brata ![]() ![]() Dziś teściowa zaś przyszła i mówi "widzisz kolejny termin Ci minął" (bo z USG miałam na 7.04) a ja jej "no to trudno", a ona "ja i tak Ci mówię że urodzisz 22.04" jak tylko usłyszałam tą datę to adrenalina na 100000% mi się podniosła i mówię "oby nie" chyba się obraziła bo nic nie powiedziała tylko poszła do siebie na górę ![]() Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-04-14 o 14:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#585 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Oby bylo lepiej,kciuki z calej sily kochana.Tzn na pewno bedzie lepiej. Ja tez poczatki z Wiki mialam ciezkie i zero czasu dla siebie,ale juz jak miala kilka miesiecy to sie zmienilo i trwa do dzis.U was tez przyjdzie ten moment,ze odetchniesz i zapomnisz jak kiedys bylo ciezko. A nie ma mozliwosci u was,zeby ktos pomogl,babcia,dziadek,cio cia jakas?Przyszedl,posprzata l,ugotowal,odciazyl cie troche bys mogla odpoczac?Ludzie czasem nie potrafia sie domyslic,ze ktos potrzebuje ich pomocy.To zaden wstyd poprosic o pomoc. Trzymaj sie kochana i wpadaj czasem aby sie wygadac. Wierze,ze niedlugo beda lepsze wiesci od ciebie.
![]() |
#586 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Pisze z corcia, ktora sobie slodko spi na brzuszku bo w lozeczku nie chcialo jej sie spac. bede pisac z bledami bo nie mam zbytnio jak pilnowac pisowni. u nas wszystko dobrze. swieta uplynely nam w milej atmosferze choc pierwszego dnia vto tylko gosci przyjmowalismy. dziekuje wynalazcy zmywarki- bez niej ani rusz ;D musze w wolnej chwili wrzucic wam zdjecia mojej cory. no i byla u nas mała Gabrysia- ma już 3 miesiące ( ten wcześniak co kiedyś zdjęcia na maila wrzucałam) już gaworzy i przewraca się na boki a jest tylko odrobinę większa od mojej Basi. A moja córcia ma się dobrze. Smoczka nie uważa wcale. Podejmowałam wiele prób i parę razy się udało a teraz już nie wychodzi mi wcale- dławi się i koniec. Próbowałam ją raz przepioić koperkiem bo bolał ją brzuszek- to nawet nie potrafi złapać smoczka od butelki. Wychodzi na to, że maleńka albo będzie musiała być non stop przy mnie albo odciągnięte mleko będzie podawane jej łyżeczką albo strzykawką.... No i nie narzekam ogólnie jest grzeczna, czasami tylko coś zaboli- ale to chyba jak każdemu maleństwu. Natomiast pojawił się inny problem bo mała nie chce spać w nocy- krzyczy mi ( A głos to ona ma) i nie ma mowy o spaniu. Tak też dzisiaj do domu ( a kłóciłam się z teściową, że kołysać nie będę a o wózku nie wspomnę) przyprowadziłam wózek i będę małą wozić. Ten brak snu nie jest spowodowany tym, że wyśpi się w dzień bo w dzień jest też aktywna. ALe te wrzaski wykańczają mnie i wybudzają domowników. Potrafi nie spać nawet 3- 4 h w nocy a ja niestety nie mam możliwości odespania tego w dzień bo w końcu jest drugie dziecko. A jak jeszcze dochodzi, że ciśnienie jest słabe to chodzę na wpół przytomna i przysypiam na siedząco.. Co do starszego dziecka to masakra. Nie wiem co mu jest. To chyba ten ''głupi wiek'' o którym pisała mi Aguśka. Nie jest o małą zazdrosny bo przychodzi pociuma, pogłaska, mówi do niej. Nie próbuje robić jej krzywdy i ze mną już jest normalnie. Ale problem z nim taki, że potrafi wyć cały dzień- albo wymusza płaczem ( płacze nie mówiąc o co chodzi- dopiero później) a ten płacz też niekiedy jest taki jak wrzask - wymuszony całkowicie. Mówię wam czasem mam tego dosyć bo ile można słuchać płaczu Nie sądziłam, że chłopcy potrafią być aż takimi beksami- prędzej dziewczynki... Widocznie się pomyliłam. No i jeszcze jeden problem- jest taki wredny, że to przechodzi moje wyobrażenie- nie chce malować, bawić się zabawkami- kompletnie nie interesuje się tymi sprawami- tylko psucie. Kredki to on może strugać, łamać, gryźć- zrobi wszystko, żeby był bałagan. W Wczoraj zauważył kawałek odstającej w kącie tapety i porwał ją. Wyjmuje ( gdy tylko znajdzie okazje, że ktoś nie patrzy) z półek różne rzeczy i rzuca albo niszczy. Gazeta na stole nie uleży bo porwana i co tu robić ![]() próbowaliśmy wszystkiego. Nie wydaje mi się, że to próba wymuszania uwagi bo nas w domu jest sporo ( teściowie, mama teściowej i TŻ) i zawsze ktoś tam przy nim jest i go zabawia. Ja też z TŻ każdą wolną chwilę poświęcam jemu, więc nie wiem. Chyba kupię mu melisę na te wrzaski i płacze... Laktacja mi się normuje ![]() To i tak dobrze zwracając uwagę na to co było wcześniej... No i zauważyłam, że w tej prawej piersi jest zdecydowanie więcej mleka jak w lewej bo to zazwyczaj na tej piersi mi potarfi wkładka nie wytrzymać... Trochę sporo napisałam ale nie mam kiedy co napisać to napisałam wam teraz. I gratulacje dla wszystkich rozpakowanych w ostatnim czasie mamuś ![]()
![]() |
#587 |
Zakorzenienie
|
Hej,
ja dopiero teraz bo dzisiaj mieliśmy pracowity dzień uszykowaliśmy kącik dla Ani przestawiliśmy pokój Antka i teraz padam a jeszcze poprałam i poprasowałam. Ale do wieczora nie wiem czy jeszcze cos zrobię ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#588 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny po cc czy wy 2 tyg po zabiegu też macie brak czucia po którejś ze stron na spojeniu łonowym ? Bo po lewej stronie na wzgórku łonowym dotykam się palcami to mam czucie w skórze a po prawej dotykam to nic nie czuje jak bym miała znieczulenie takie zdretwiale to miejsce..
|
![]() ![]() |
![]() |
#589 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#590 |
Zadomowienie
|
Claudia ja czegoś takiego nie czuje. Ale z kolei ten brzuch nad blizną i pod pępkiem jest taki dla mnie w uczuciu szrostki, nie przyjemny i bolesny. Czasem jak się gdzieś dotknę to aż się krzywię...
![]() |
#591 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#592 |
Wtajemniczenie
|
Claudia ja po cc mam takie uczucie znieczulenia nad blizną właśnie :/ Też tak jak Roksape nie lubię się dotykac w tamtym miejscu bo to takie jakieś nieprzyjemne :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#593 |
Gang Iren
|
Roksape ale mlody wczesniej tez tak mial,czy dopiero jak sie urodzila siostrzyczka?Bo jesli dopiero od teraz tak ma,to moze faktycznie tym okazuje zazdrosc.
Nie mam doswiadczenia z buntem dzieci,bo Wiki tego nie przechodzila. Byla grzecznia i nie psula nic. Ale jak mu tlumaczycie czy pytacie dlaczego tak robi to co wam odpowiada?A moze jesli jest bardzo zle to poradzic sie psychologa?Sama nie wiem. Trzymam kciuki,zeby szybko sie poprawilo,no i zeby mala przesypiala noce!
#594 |
Zadomowienie
|
No i tak dopiero poczytałam wstecz- nam się udawało robić to bez zabezpieczenia przez 2 lata ( wiem hardcore- ale wiedzieliśmy, że drugie będzie i to chyba dlatego) Gumkom nie ufam całokowicie bo nie raz było tak, że zostawała we mnie - więc zapłodnienie murowane. Nigdy nie brałam hormonów- boję się tych antykoncepcji- ale MUSZĘ się jakoś zabezpieczyć, bo absolutnie nie chcę mieć już więcej dzieci. Wystarczy mi dwoje...
Cały czas mi to siedzi na głowie i nie wiem jak to będzie.
![]() |
#595 |
Gang Iren
|
Ja takich rzeczy nie wyszukuje,ale ktos wrzucil na Facebook :
http://wideowtopa.pl/film/3536/dziew...-konia-w-parku Masakra ![]() Ale piosenka przyjemna ![]()
#596 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale ze mnie taka gaduła, że gdybym się udzielała jeszcze, to zabrakłoby mi czasu na normalne funkcjonowanie ![]() a ja już mam córeczkę 5,5 roku, teraz czekam na synka i jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem to jutro mam cc cesarka ponieważ głowka nie jest na wprost kanału rodnego, tylko pod skosem (jakby na zewnątrz miednicy) i nie ustawi się, bo dzieć urósł duży, ponad 4kg (cukrzyca) pozdrawiam Was wszystkie, bardzo miło mi się czytało całą ciążę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#597 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#598 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#599 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#600 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
* oczy ropiały 2tyg po porodzie przemywałam sola fizjologiczna * czyszczę nosek frida ![]() * krople na kolki od miesiąca można dawać Lena w którym szpitalu jesteś? Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-04-14 o 16:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:31.