|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
| Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
|
3 | 4,35% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
|
7 | 10,14% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
|
11 | 15,94% |
| W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
3 | 4,35% |
| To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
23 | 33,33% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
9 | 13,04% |
| Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
1 | 1,45% |
| Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
2 | 2,90% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Ale ja nie mówię, że to jedyny powód, który spowodował, że podjęłam taką decyzję tylko akurat teraz cierpie z ich powodu więc tak jakoś stanęło na tym temacie. Zaniedbanie? Absolutnie nie! Kiedyś chodziłam z tym do lekarzy i już miałam usuwać, ale przestraszyłam się bo to cholerny ból po zabiegu. Potem 3 lata miałam spokój, uważałam na nie, ale przy ciąży niestety wychodzą takie badziewa. Już kiedyś pisałam powody dla których wolę CC. Choćby taki, że nie jestem w stanie przygotwać się do porodu SN, a ja zawsze muszę mieć wszystko pod kontrolą, że mam dużo koleżanek, które miały CC i chwalą to sobie, że juz miałam kiedys zabieg na brzuchu i mnie nie bolało, że moja myszka często pękała przez co często np. nie mogłam uprawiac sexu i nawet często o tym pisałam na początku wątku, że w kółko mam infekcje i w kólko mi myszka pęka. Tych powoód jest mnóstwo. Podjęłąm juz decyzje i nie widzę w niej nic złego.
|
|
|
|
#3782 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
ale w jednym sie zgodze - wszystko zalezy od zasobnosci portfela, jak kogos stac na plytki za 250zl/metr to niech kupuje i ma co do jonometra proscizne nasz remont guy (tak go nazwalam) opowiadal, ze robil babce samą lazienke cala za 25 tysiecy my za mniej mamy generalny remont mieszkania
|
|
|
|
|
#3783 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pewnie, że wyślę, wyślij mi adres. A poza tym poproś agatę o hasło do maila. Myślę, że już Ci udzieli ![]() Nie, nie każdej! Uciekam do spania! Jutro mam pobudkę z rana. Idę zrobić wymaz. Dobranoc! |
|
|
|
|
#3784 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3785 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3786 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kosztował nas 3 lata temu około 100 zł za m2. I powiem szczerze, potem trochę załowałam, bo można spotkać fajne hiszpańskie płytki za np 70 zł /m2 i są o NIEBO lepsze niż polskie. Tylko ja się uparłam na dekor , bo mi się bardzo podobał z kolekcji Harion i nie mogłam znaleźć nic innego w podobnej cenie a lepszego jakościowo. Zaś płytka sama w sobie nie najgorsza, dobrze się cieła, ale np nasz fachman trochę narzekał, że moglaby byc prostsza. A już nie daj Boże jak zamówisz np z dwóch serii produkcyjnych, czyli np w sklepie mają 5 m2, ty je kupujesz, a potem dowożą Ci 30 .. to gwarantuje Ci, że zobaczysz róźnicę, nawet w kolorze płytki, jeśli druga dostawa będzie pochodziła z tzw innej taśmy. w wc też mam polską płytkę Polcolorit / Marconi Loft - no i to była jeszcze większa tragedia. Nawet wymiarami się różniły np listwa szklana od płytki była krótsza, byłam taka zła wówczas, że skusiła mnie niższa cena .... Z kolei na posadzce chcieliśmy płytki wielkowymiarowe , zakupilismy więc włoskie , wyczailismy fajną promocję i sa na prawdę super. a podłogę w gresie o wymiarach 90x45 układa się na prawdę cięzko, bo im większa płytka tym ciężej ją ułożyć. to samo z chińszczyzną - aż byłam zaskoczona, że tak fajnie się układa. Natomiast, robiłam kiedyś projekt łazienek w halach sportowych i budżet był ograniczony, inwestor mógł wydać max 45 zł /m2 płytki. Wybraliśmy wówczas ceramikę Kwadro, czyli firma córka w stosunku do Paradyża, tzw ekonomiczna linia i Opoczno Inwencja . I też nie wyszło źle, a na pewno taniej. Ja polecam też dostępne w większych miastach outlety płytkowe. Jak są małe pomieszczenia to się to opłaca, można np za 30 zł za m2 kupic fajną płytkę ot chociazb Villeroy&Boch 60x60. A to już jest mega okazja Ostatnio robiłam projekt studentce i miała być ona przede wszystkim w wersji ekonomicznej , wybrałyśmy płytki w Castoramie za 25 zł / m2, nawet nie wiem co to był za producent prawdę powiedziawszy, ale była taka jaką dziewczyna chciała , czyli w kształcie białych cegieł. I powiem szczerze, że wyszło baaaardzo fajnie, a fachman też jakoś specjalnie nie psioczył więc to wszystko zależy czego się oczekuje, na prawdę.---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3787 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- z takich pierdół, to nie wiem co o za nazwiska dr, które wymieniłaś (nie muszę wiedzieć), jak dla mnie mogłabyś napisać Kowalski, Malinowski i tak nie miałoby to dla mnie żadnego znaczenia. Żel hialuronowy nie nawilża skóry! Zatrzymuje wilgoć, która w skórze już jest. Poza tym to naturalny składnik więc nie wiem po co ten przykład Używam, jak najbardziej ![]() - "Jak biorę do ręki zasiusianego pampka Michałka, to on jest ciężki ale suchy"- i właśnie o tym pisałam - nie zawsze po odstawieniu kremu, czy innego specyfiku, skóra wraca do takiego stanu, jak przed jego stosowaniem. - piszesz o swojej tarczycy, o białych nóżkach u Hani, ja nigdzie nie napisałam, że w takich przypadkach smarować się nie trzeba. Ale to jest konieczność. Chyba nie chcesz mi sugerować, że mój tok myślenia mógłby doprowadzić do tego, że dziecku łuszczyłaby się skóra, a ja twardo stała przy wersji "nie smaruję" Nie pisałam również, że nie będę chroniła skóry dziecka przed np słońcem. Mam zamiar smarować buźkę Hani kremem z filtrem, bo to uważam za dobro. Nie pisałam również, że pachwin i pupci nie będę smarowała. A teraz poważniejsze kwestie. Widzę, że wszystko dla Ciebie jest na 100%, albo w ogóle. Nigdy tak nie ma. Ja nie piszę, że 100% odparzeń jest przy pampkach, bo chyba relacja jest 75% (odparzeń przy jednor.) do 25% (odparzeń przy wielor.). Staram się niczego tak nie generalizować, bo różnie to bywa. - rak płuc nie występuje w 100% u osób palących (wiem z doświadczenia), - szkodliwość leków znieczulających, narkotycznych, podawanych podczas porodu (np dolargan) jest również poparta badaniami. Wiem to od położnej, ale nie zapisałam kiedy i kto te badania przeprowadził. Postaram się tę informację jednak uzyskać, specjal for ju ![]() - a o autyzmie ogólnie mogłybyśmy dyskutować długo. Akurat tak się składa, że ten temat jest mi bardzo bliski I jeśli mogę, to ja proszę o linka do informacji, że szkodliwość szczepionek, to kłam zadany przez jakiegoś partacza. Chociaż muszę powiedzieć, że zawsze twierdziłam, że szczepić dziecko trzeba. Powodów autyzmu, póki co, jest przynajmniej kilka o ile nie kilkanaście. Ogólnie rzecz ujmując, jest mi bardzo przykro, że próbujesz na siłę "wkładać mi w usta" słowa, których nigdy nie "powiedziałam" (w naszym przypadku, napisałam). Deklaracja na końcu, że Ty szanujesz moje podejście, jakoś do mnie nie trafia, bo nie szanujesz tego co piszę, nie czytając tego ze zrozumieniem. Wiedziałam, że rozpęta się większa dyskusja w związku z moimi innymi poglądami i tego się obawiałam. Różne podejścia są jak najbardziej wskazane, ale przerzucanie się "moja racja, a nie bo moja" bez większych argumentów, wydaje się być już bez sensu. I mogę się założyć, że oprócz mnie i Ciebie Kotku, nikt tą wymianą zdań się już nie interesuje
Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-04-16 o 00:04 |
|
|
|
|
#3788 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
> po trzech dniach robiłam już rundki między szpitalem a domem trzy razy dziennie, raczej nie wyobrażam sobie tego po cesarceCytat:
i tak jestem przerażona tym, że może za mało dostaje mleka mój malec...ale wybaczam Ci to![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Gaabbi - co prawda nie brałam udziału w tej dyskusji, ale uważam że to co piszesz - że to co piszesz, apropo zainteresowania i obaw - to nieprawda. Przede wszystkim ja czytam, ale ponieważ nie mam argumentów, ani wyrobionego zdania, więc chętnie śledzę to co piszecie, nie uważam, żeby wasza dyskusja była przepychanką kto ma rację, padło tutaj wiele ciekawyh argumentów. I moim zdaniem obawy czy wątpliwości to zupenie bezsensowne narzucanie sobie braku wypowiedzi, albo podjęciu dyskusji - bo jak widać każda z Was ma dużo do powiedzenia, a te z nas które to czytają wyrabiają sobie na pewno opinie, albo chociąż sprawdzają to o czym jest mowa - ja mam tak w zwyczaju więc nie poddawaj się i jeśli masz coś do powiedzenia śmiało!
|
||||||
|
|
|
#3789 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a to będzie coś w ten deseń ? klik p.s. jak tam Adas? Edytowane przez _millena Czas edycji: 2012-04-16 o 01:02 |
|
|
|
|
#3790 | |||||
|
Zadomowienie
|
Ach me noce bezsenne...
![]() nie śpię już chyba od 2-giej, 2 godziny poprzewracałam się na łóżku i dłużej nie wytrzymałam, nie wiem dlaczego tak się dzieje, żadnej zgagi, nic mnie nie boli wczoraj na dodatek byłam bardzo zmęczona, bo mieliśmy gości, przyjechała kuzynka z mężem i dziećmi i dołączyła do nas moje 9-letnia szwagierka... boshe ile takie dzieci robią hałasu! i strasznie bałaganią... nie wiem czy jest sens kłaść się spać bo o 7 mąż wstaje do pracy... Cytat:
piękne ![]() Cytat:
moja kuzynka mówi wczoraj do swojego 4-letniego synka : " zobacz, jaki ciocia ma duży brzuszek, tam w środku jest dzidziuś", a on taaaakie oczy na to zrobił, stanął na przeciwko mojego brzucha, patrzy się spod byka i mówi: " dziiiiwne, to jest naprawdę dziiiwne" ![]() ![]() super łazienka, wypasiona!!Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak je wyciągnęłam z opakowania to wydawały się być ok ale nie przymierzałam.
|
|||||
|
|
|
#3791 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Leje... ![]() Od wczoraj mam paskudny humor. W związku z tym nie mogłam usnąć. Kręciła się z boku na bok i nic. Chciało mi się płakać, krzyczeć, ale nie spać. Jak już usnęłam, to po jakimś czasie mocno zaczął mnie boleć prawy bok. Nie wiem, czy to nerka, czy żebra, ale boli do teraz. Spanie na cegłówkach (po stronie nóg, pod każdą nogę łóżka, są włożone po dwie cegłówki) wcale nie jest takie wygodne, jak się mogło wydawać. Cały ciężar ciała napiera na górną część korpusu. Rano więc bolą mnie przede wszystkim ramiona, a dzisiaj właśnie, chyba żebra ![]() Człowiek się wykończyć może. Jeszcze chodzi taka męska gnida po mieszkaniu i mnie wku.rwia No to się wyżaliłam na początku dnia. |
|
|
|
#3792 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ale Filipa przeprosiłam bo on nie jest winien mojego nastroju.Dzień Dobry. Wczoraj wieczorem taki podły nastrój mnie dopadł,że nawet nie miałam ochoty z wami pobyć a zawsze uciekałam na wizaż w każdej wolnej minucie.Mam już dosyć,plecy mnie wykończą,chodze jak kaczka bo mnie boli spojenie,brzuch.Jak siedze to czuje brzuch nisko,bardzo butów nie moge ubrać bo mnie wszystko tam gniecie. I ciche dni chyba nastały,bo wczoraj na niego nawrzeszczałam a dzisiaj się nie odzywa.Nie to nie ja się też nie odezwe. |
||
|
|
|
#3793 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry!
ja tez mialam ciezka noc, nie potrafilam zasnac, tylko sie wiercilam z boku na bok, brzuch mi przeszkadzal, klelam pod nosem jak tralala. ![]() a dzis zawiozlam mojego meza do pracy bo sama musze potem jechac z moim L4. pogoda fatalna .... wolalabym siedziec w pracy niz w domu ![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3794 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Dzisiaj w nocy myślałam,że coś się już zaczyna. Poszłam po 3 na siusiu do kibelka, wracam, kładę się,a tu ból jak na okres, ale taki strasznie mocny, że nakryłam się aż poduszką. Brzuch cały twardy,a to wszystko promieniuje i czuje rozpieranie w biodrach aż po uda Trwało z dziesięć minut i odpuściło, potem już tylko brzuch mnie lekko ćmił, ale udało mi się zasnąć. Nie chciałabym jeszcze rodzić, dzisiaj moja kicia ma operację, a to bardzo ważna sprawa. Pogoda beznadziejna,ale zisiaj chyba wreszcie pojadę złożyć wniosek o wymianę dowodu
|
#3795 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co z facetem nie tak? ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
![]() kciuki za kociszcze! |
|||
|
|
|
#3796 |
|
Zadomowienie
|
Bry
Ja na szczęście dzisiaj się wyspałam, ale współczuję wszystkim, które mają bezsenne noce, bo ja mam średnio co drugą taką. Strasznie to męczące. Gaabbi no lepiej żeby to nerka nie była. Ja do dnia dzisiejszego jak słyszę słowo "nerka" to dreszcze mam. Najbardziej bolący organ w moim przekonaniu. |
|
|
|
#3797 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry,
Melduję się po weekendzie. Glut mnie dopadł niestety przy tej pogodzie, ale za to dzisiaj w nocy nie miałam skurczy A powiedzcie mi, czym różnią się podkłady poporodowe od tych wielkich podpach? Śliweńka, Karolinka jest urocza ![]() Asiula, bardzo fajna łazienka Widzę, że znowu rozgorzała dyskusja - pewnie nie ostatni raz o pieluchach, pielęgnacji itp. Dorzucę swoje trzy grosze, że ja jestem generalnie za naturą ![]() W kwestii wielorazówek już się wypowiadałam wielokrotnie jako teoretyk, już niedługo sprawdzimy, jak to działa w praktyce. Co do kąpieli - między innymi dlatego nie chcę kąpać dzieciaka codziennie, żeby mu nie zmywać tej warstwy ochronnej, która się dopiero tworzy - bo każda kąpiel będzie wysuszać, nawet ta z najdelikatniejszym mydełkiem (no i wiadomo, że pewnie wtedy trzeba smarować). Chciałabym też uniknąć smarowania właśnie po każdej kąpieli - raz na tydzień mniej więcej masaż z oliwką. Podobają mi się też te pomysły kąpieli z mlekiem. Ale to też piszę jako teoretyk W każdym razie u mnie bardzo się sprawdza naturalna/prosta pielęgnacja.Chociaż generalnie uważam, że też wszystko jest dla ludzi i, np na wyjazdach wybiorę wygodniejsze rozwiązania, czyli "użyj i wyrzuć". |
|
|
|
#3798 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ciebie chyba jeszcze Fenek dodatkowo maltretuje, organizm się przyzwyczaja- ja jak trafiłam do szpitala i tam dostałam kroplówkę na noc z Fenoterolu to rano jak zadzwoniłam do mamy że jestem w szpitalu, zanim jej cokolwiek powiedziałam to sie tak rozwyłam że nie mogłam nic powiedzieć- nie chce wiedziec co moja mam przezyła przez te pare chwil ale nie mogłam się opanować... poza tym czuje że to jego działanie wpływa tez na to że złośc wywołuje u mnie płacz, wcześniej nie było aż tak ... ja mam znowu dziś mega dużych przeźroczystych upławów... nie wiem co jest- no i bóle jak na okres dają się we znaki... u mnie tez leje Cytat:
nie dochodzi do jego mózgu że nie moge nad tym zapanować...i że wolałabym żeby mnie przytulił niż wygarniał że wyje po raz kolejny...naprawdę podziwiam Cię Anulka bo Ty jeszcze musissz zachować zimną krew przy Filipie co do Dady to u mnie tez dwie kuzynki używają, każda ma 2 dzieci i są zadowolone |
||
|
|
|
#3799 |
|
Zadomowienie
|
Czesc, niech mnie ktos siłą z łóżka wyciągnie!!! Ale ze mnie leniuch!!!
|
|
|
|
#3800 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jestes baletnicą? przegladalam Twojego bloga... |
|
|
|
|
#3801 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Zaraz was nadrobię, tylko na szybko mam pytanie, pisałyście ostatnio o zapiekankach z ziemniaków. Zapisała może która ten przepis albo może mi go podać raz jeszcze, bo mąż sobie zażyczył na obiad, a że właśnie pojechał do sklepu to muszę mu listę wysłać sms
|
|
|
|
#3802 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Sama tańczyłam przez 11 lat (ale znałam swoje możliwości, i zawsze to było hobby po prostu) i od rozpoczęcia studiów uczyłam baletu maluchy przedszkolne
|
|
|
|
|
#3803 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3804 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Ale cisza dzisiaj.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zgadzam się z Toba im mniej chemi tym lepiej. Ja też nie będę dziecka smarowała profilaktycznie, tylko do kąpieli oliwkę i w jak ewentualnie czegoś dostanie to wtedy będę używała maści lub odpowiedniego kremu. No oczywiście bedę na lato stosować na wyjście kremy z filtrem. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A mam wlaśnie pytanie odnośnie tego ktg w ciąży - mój gin mi w ogóle tego nie zlecił a jestem w 36tc. Czy to się jakoś profilaktycznie powinno robić czy tylko w uzasadnionych przypadkach?? Wiecie jak się teraz wkur..łam ![]() ![]() . Chcemy zamówić łożeczko turystyczne i leżaczek bujaczek u jednego sprzedawcy i muszę zapłacić dwa razy koszty przesyłki, przy czym koszty łożeczka, ktore jest 4razy cięższe i większe są wyższe niż bujaczka. Nosz k.rwa. Normalnie się zdenerwowałam.
|
|
#3805 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć poniedziałkowe!
![]() Pogoda tak samo senna jak wczoraj. Zmobilizuję się i troszkę posprzątam, może ze 3 kwiatuchy przesadzę - mam tylko 3 doniczki, więc więcej nie da rady... ![]() I pokombinuję gdzie wynieść kwiaty z sypialni, choć tu sprawa ciężka... |
|
|
|
#3806 | ||
|
Zadomowienie
|
Jeju, aż sie nie chce wstawać ...
Mąż chory... temperatury, katary, kaszle i te inne cuda, tak się boje cholera żeby się nei zarazić. Spał w salonie na kanapie Pies na szczęście ozdrowiał Cytat:
Gabi, może jednak wyjmij te cegłowki spod łożka... jestem pewna, że nie musisz cały czas leżeć z miednicą do góry. Jeszcze sobie krzywdę zrobisz .... ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3807 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam strasznego doła i sama nie wiem czemu.To że wczoraj wypił dwa piwa?tak mnie trzyma chyba nie.W życiu tak się nie czułam.Albo przytłacza mnie sytuacja że do porodu pojade chyba sama.Jak M jutro pojedzie,bedzie tylko w weekend.a pewnie się tak nie zdarzy że zaczne rodzić akurat jak on bedzie.Dobrze że koleżanka zaoferowała siebie przy mnieCytat:
|
||||
|
|
|
#3808 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jaki bujaczek zamawiasz??? Andzya, nie strasz. Ja jestem 4 zy 5 dni po Tobie!!! Dzisiaj zaczynam 37tc!!! O rany, ale ten czas leci!!! Moja Nataszka za niedługo będzie ze mną
Edytowane przez Ewunia_1984 Czas edycji: 2012-04-16 o 10:16 |
|
|
|
|
#3809 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja dzisiaj na 14:00 na USG
|
|||
|
|
|
#3810 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też jestem Lew i tak samo uwielbiam słoneczko,lato aż chce się żyćDzisiaj u mnie też pada. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

ale mogę Ci podać na privie swojego maila, to byś odrazu podesłała na moj adres ok ?

13.08.2011 
Nie pisałam również, że nie będę chroniła skóry dziecka przed np słońcem. Mam zamiar smarować buźkę Hani kremem z filtrem, bo to uważam za dobro. Nie pisałam również, że pachwin i pupci nie będę smarowała. 

czy to jest jakaś reguła, że z drugim też tak będzie?? i dlaczego taka sytuacja w ogóle miała miejsce??? wiem, że chłopcy rodzą się z bardziej niedojrzałym układem pokarmowym, no ale u nas to naprawdę była katastrofa...przeciez tak być nie powinno
wczoraj na dodatek byłam bardzo zmęczona, bo mieliśmy gości, przyjechała kuzynka z mężem i dziećmi i dołączyła do nas moje 9-letnia szwagierka... boshe ile takie dzieci robią hałasu!
i strasznie bałaganią...

. Chcemy zamówić łożeczko turystyczne i leżaczek bujaczek u jednego sprzedawcy i muszę zapłacić dwa razy koszty przesyłki, przy czym koszty łożeczka, ktore jest 4razy cięższe i większe są wyższe niż bujaczka. Nosz k.rwa. Normalnie się zdenerwowałam.
jestem pewna, że nie musisz cały czas leżeć z miednicą do góry. Jeszcze sobie krzywdę zrobisz ....