|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
| Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
|
3 | 4,35% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
|
7 | 10,14% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
|
11 | 15,94% |
| W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
3 | 4,35% |
| To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
23 | 33,33% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
9 | 13,04% |
| Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
1 | 1,45% |
| Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
2 | 2,90% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
witam wszystkie mamuśki ja juz po śniadanku które maż przygotował teraz czas na leniuchowanie,wczoraj sie czułam do d.. dziś juz troszke lepiej ale ta pogoda mnie dobija
|
#3632 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
![]() A dziś robię sobie dzień lenia, idziemy do mamy na obiad tylko i wracamy do domu wylegiwać się pod kocem i grać na PS3 labo w jakieś planszowe gry. Więc życzę spokojnych i leniwych niedziel
|
|
|
|
|
#3633 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a cerę mam na razie ładną, bez jakichs niespodzianek, nie zauważyłam też żadnych rozstępówale nogi mi puchną... zwłaszcza wieczorem Edytowane przez olla83 Czas edycji: 2012-04-15 o 11:47 |
|
|
|
|
#3634 |
|
Raczkowanie
|
Witam w ponurom niedziele
![]() Nic tylko cały dzień przeleżeć w łóżku.... Mi w 8 miesiącu cera troszkę się pogorszyła i włosy mi się przetłuszczają.... Na nogach mam pełno krostek.... Ale za to paznokcie rosną jak szalone zawsze miałam łamliwe
|
|
|
|
#3635 |
|
Wtajemniczenie
|
Może faktycznie źle interpretuję zamiary P
W sumie On się chyba zachowuje tak samo, tylko ja mam zmienne nastroje...nie wiem ![]() Po śniadaniu (istnie królewskim Cerę mam, od drugiego trymestru, idealną. Włosy i paznokcie rosną na potęgę. Szkoda tylko, że po ciąży to się zmieni ![]() benka, ja też mam dzisiaj jakieś trudności z oddychaniem. Kołacze mi serducho i mam uderzenia ciepła 'moniczka za wizytęasiula, głowa do góry ![]() Dzisiaj zaczynamy z Hanią 32tc |
|
|
|
#3636 | |||
|
Zadomowienie
|
dzien dobry,
jaki pochmurny dzień do tego od rana boli mnie brzuch miesiączkowo.... nie wiem czemu do tego nie wiedzieć czemu pies nam od rana wymiotuje i chyba bardzo go brzuszek boli bo ledwo co chodzi. Poczekam do jutra i jak mu nie przejdzie to pojedziemy do lekarza. Nie wiem czemu tak sie zle czuje, nie przypominam sobie, żebym mu wczoraj dała coś niedozwolonego, jadł karmę, i dałam mu wieczorem ugotowanego kurczaka kawałek, ale nigdy nie reagowal tak na kurczaka.... No nic, zrobimy dzisiaj głodówkę jednodniową i zobaczymy czy to pomoże, chyba że macie pomysł co mu dać.. nie wiem.. może no spę na bół brzuszka??? Cytat:
w sr położna starała sie przetłumaczyć panom, dlaczego powinni inaczej traktować swoje partnerki i co tak na prawdę dzieje się z kobietą w czasie ciązy i dlaczego nalezy się jej zrozumienie i pomoc , ale nie wiem czy dotarło a moze to tylko tobie się tak wydaje ? on na pewno tez jest zmęczony i co najpewniejsze ... wystraszony jego życie przecież za chwilę diametralnie się odmieni i sam pewnie nie wie czy na lepsze czy gorsze ja widze, że mojemu się wydaje, że jego życie towarzyskie legnie w gruzach.. nie mówi mi tego, ale ja to widzę. Mnie też sie tak kiedyś wydawało, ale ponoć priorytety sie zmieniaja i ja doświadczylam tego po części już w ciąży, wiec mysle ze po porodzie nie będę jakoś mega nieszczęsliwa z braku możliwości beztroskiego wyjścia do knajpy na piwo Cytat:
a ja poproszę o ten przepis jeśli można, chętnie skorzystam. edit : ok widze, że już jest za wizytę ! asiula pochwal się kism - siara jest chyba jakoś ponad tydzień... z tego co kojarzę to jakoś długo.....i w nawale z tego co zrozumiałam jest jeszcze właśnie siara. ale powiem szczerze, że nie sprawdzałam tego nigdzie tylko opieram sie na tym wykładzie położnej. nam ta położna mówiła, żeby nie zamrażać tego, bo po prostu po tygodniu to mleko nie będzie już wartościowe dla dziecka... bo dziecko wówczas potrzebuje już innego mleka, tego co jest aktualnie w cycu. Twierdziła, że niektóre mamy chciały nawet ściagać i zamrażać siarę na zaś, bo to niby takie wartościowe mleko , ale ona twierdziła ze to nie ma sensu , bo ono jest wartościowe dla dziecka tylko w danym momencie. Aha.. i ktoś pytał ile maluch je .. no to nam powiedziano że maluch powinien dostawać na początku 10ml , i z każdą dobą ilośc pokarmu zwiększa się o 10ml. To tak , żeby wiedzieć ile odciągnąć jeśli chcemy zostawić dziecko na jakiś czas i będzie potrzeba nakarmienia w międzyczasie z butli i nie wiadomo ile ściagnąć i ile dawać Cytat:
ale proszę : 29l, tp 8 czerwiec, chłopak , jeśli chodzi o imię to na razie jest Borys , ale co będzie potem to jeszcze nie wiemy Bo w alternatywie jest Jan z moją cerą wszystko w najlepszym porządku.. ale mam ogromny cellulit... no i też mam nogi w krostach , na tylnej stronie ud... swędzi mnie to, do tego kostki mnie swędzą.... |
|||
|
|
|
#3637 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny
Wczoraj bylismy na chrzcinach i tak mnie wybrzuszylo,ze az sama nie moge uwierzyc wysylam fote na mailaCo do chrzcin, maz byl ojcem chrzestnym i mama malucha powiedziala,ze w zadnym wypadku nie moge zaczac rodzic,bo nie ma nikogo innego bylismy juz w kosciele, wszedl ksiadz, wszyscy wstali- ja tez i poczulam taki masakryczny bol,myslalam ze urodze siedzialam poskrecana ze skurczami grzecznie,ale wytrzymalam![]() Śliweńka- malutka jest przeslodka |
|
|
|
#3638 |
|
Wtajemniczenie
|
ania, wyglądasz kwitnąco i brzuszek faktycznie Ci wystrzelił
Mój nadal wydaje się jakiś mały i w ogóle nie podniósł się do góry ![]() millena, najlepiej dla pieska będzie, jak go przegłodzicie cały dzień. Wody też niech nie pije za dużo, bo wtedy będzie go znowu ciągnęło. Żołądek musi się oczyścić. |
|
|
|
#3640 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
(ale to byla kropla w morzu moich cierpien ) no i od dwoch dni mi tak wywalilo podniosl sie i w pasie poszerzylam sie o 3cm,teraz mam 88cm wow
|
|
|
|
|
#3641 | |
|
Wtajemniczenie
|
Różnie się liczy, od 32 lub 33 tc. Wybierz co Ci bardziej odpowiada
![]() Cytat:
![]() Dziś rzeczywiście taki leniwy dzień przez tą pogodę. Nawet piszecie nie za wiele ![]() Ja wykorzystałam czas na posprawdzanie długości propozycji tytułowych i ich modyfikacji. Ani się oglądniemy, jak będzie koniec wątku, a ja teoretycznie mogę na dniach się rozpakować więc wolę już to przygotować. Pousuwałam spacje, jak trzeba było, czasem słowo "mamy" na końcu i wszystko się jakoś upchnie na długość Tak to mniej więcej wygląda:Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII Jakby autorki miały jakieś uwagi, to poproszę. I oczywiście to dalej nie wyklucza nowych propozycji Gabi, może zanotuj to sobie Lub w razie czego ja to dokładnie tak wkleję do sondy, to potem też z sondy będziesz mogła przekopiować.Myślę też, że już jakieś drobne wskazówki wyślę Ci na priv
|
|
|
|
|
#3642 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki Dziewczyny
w srode/czwartek dowiem sie,czy macica zaczela wspolpracowac ![]() widze,ze co nowy watek, to coraz wiecej fajnych pomyslow na tytul ![]() zycze milej niedzieli, ja musze ogarnac mieszkanie,bo straszny syf... hehe przypomnialo mi sie - co do slowa "syf" : Moja kolezanka jest w ciazy i mowi do swojego starszego synka (ma 8 lat) - syneczku a wiesz,ze bedziesz mial braciszka lub siostrzyczke; a on do niej "ale syf" |
|
|
|
#3643 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wzruszyłam się.Cytat:
Dziewczyny, juz nie daje rady. Leżę i wyję. Już 3 dzień cierpie z powodu hemoroidów. Boże, jak to boli. Mam maść, czopki, tabl. doustne i nic lepiej nie jest. Znacie jeszcze jakieś sposoby??? W końcu wyciągneliśmy wózek z kartonów Acha, ja kupiłam Teutonia Beyou.Dla dziewczyn, które łapią doła. Mi czasami po prostu pomaga takie pół godzinne płakanie Popłaczę i mi przechodzi
|
||
|
|
|
#3644 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i cellulit zauważyłam ostatnio i to nietylko na udach ale też na łydkach![]() Cytat:
ja mam siostrę, ma 6 lat i kiedyś pyta mamy czy ten chłopczyk, którego ja urodzę to będzie jej braciszek mama jej tłumaczyła, że siostrzeniec a ona biedna nie mogła tego załapać
|
|
#3645 |
|
Zadomowienie
|
Bry
śliweńka, malutka jest prześliczna. Kupiłam wczoraj biustonosz do karmienia w triumphie. U mnie w mieście większość sklepów z bielizną polikwidowana. Wzięlam jeden porządniejszy a drugi bym chciała jakiś tańszy. Zastanawiam sie nad tym ze smyka...kurcze żeby tam się dało przymierzyć... Numeracja w cały świat w tym triumphie, namierzyłam nawet jakieś fajne na all, ale boję się, że nie trafię. No i kupiłam też koszulę do karmienia. Nie jest typowa, rozpinana, ale ma rozciągliwą gumkę przy biuście i swobodnie można karmić. Jest taka milutka, że szok. Polecam bardzo koszule firmy angel's secret. Jak któraś ma okazje kupić to naprawdę są super, z wiskozy i lycry. No i wzięłam też jedną do porodu za 20 zł :d |
|
|
|
#3646 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Przez całą ciążę miałam cudną cerę, nawet o wiele lepszą niż przed ciążą, ale ostatnio zrobiła mi się masakra. Właśnie dokładnie tak jak piszesz - jakieś syfki, plamki, zaczerwienienia. Okropnie to wygląda i nie wiem co z tym zrobić ![]() W dodatku zrobiła mi się jakaś potówka na palcach u rąk Już wcześniej czasami to miewałam, ale w lecie, jak były upały. A teraz dopiero kwiecień, a mi już wyskoczyły te bąbelki. Masakra.I jeszcze wiecie co? Od tych czopków na paciora zaczęło mnie tam trochę swędzieć I nie wiem czy mnie jakiś grzyb nie atakuje. Niby biorę cały czas ten antybiotyk dowcipny (jeszcze 8 dni), ale czy to możliwe, że on mi leczy paciora, a przy okazji powybijał te dobre bakterie i mi się jakiś inny syf przyplątał w międzyczasie??? ![]() Dobra, wracam do szydełkowania, zakręciłam się całkowicie na tym punkcie
|
||||
|
|
|
#3647 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz jestem mniej przestraszona i zrobiłam tak jak mówiłaś, co prawda w nocy karmiłam go chyba z 5 razy, a przynajmniej budził się co dwie godziny, ale wiem chociaż że chce jeść i idzie mu to znacznie lepiej.Mismalezja – dokarmiam go, bo taki dostałam przykaz wychodząc ze szpitala, ponieważ Adaś był w inkubatorze, i choć bardzo staraliśmy się go przed wyjściem do domu nauczyć ssać tak żeby odstawić butelkę, nie dało rady, był za słaby po kroplówkach i antybiotykach, więc Pani od laktacji powiedziała, żebym dalej karmiła i nie dała za wygraną bo on się nauczy, a dokarmiała go butelką - jak już dobrze nauczy się ssać, wyjdzie z tego „śpiącego stanu zmęczenia” to na pewno pociągnie cyca, ale jeść musi dostawać bo inaczej wróci do szpitala. Ale walczę dzielnie i dzięki Twojej odpowiedzi w nocy pokusiłam się o nie dodawanie mu butelki – w ostateczności…. No cóż, noc ok., ale rano musiałam mu dać znowu odrobinkę – na szczęście coraz mniejszą ilość wypija z butli a coraz dłużej śsie Cytat:
Cytat:
co do staników, cóż ja nie zdążyłam kupić, bo w piątek przed świętami właśnie w tym celu pojechałam, ale odeszły mi wody za to mam stanik nocny z odpinanymi ramiączkami i jest super! Na moje mleczarnie idealnyCytat:
Jak już napisałam wcześniej – mój przypadek był inny, nie miałam wyjścia, moje dziecko było w inkubatorze pod kroplówką i antybiotykami, więc nie mogłam go karmić piersią przez pierwsze trzy dni, chciało mi się płakać, bo bardzo chciałam karmić piersią – wszyscy z resztą na każdym kroku pytali czy butelka czy pierś, i od momentu kiedy Adaś został odłączony od kroplówki dostawał moje mleko – najpierw próbowaliśmy karmić go piersią, ale on przelewał się ze zmęczenia i przez chorobę przez ręcę, więc położne dokarmiały go strzykawką, byleby coś dostał – siary nie było dużo, to była kropelka albo dwie, ale kazali mi ściągać pokarm co trzy godziny i przynosić wszystko co wyjdzie – najpierw to był może mililitr, potem pięć – śmiać mi się chciało jak przynosiłam po 30 minutach trochę czegoś żółtego na dnie butelki, ale Pani powtarzała, ze to świetnie, że to dużo, żebym za trzy godziny poszła i nie zapomniała, przynieśli mi laktator do pokoju – kiedy Adaś był ciągle na dole w inkubatorze, ściągałam mleko co 3 h szłam zanieść butelkę a oni jak tylko Adaś był w stanie dawali mu mleko. Ale za każdym razem – podkreślam za każdym razem najpierw dostawiali go do mojej piersi, niestety dziecko przelewało się przez ręce i po minucie usypiał tak że nie można było go dobudzić, więc sytuacja się powtarzał, strzykawka i mój pokarm do buzi noworodka, aż doszedł do takiej formy że można było mu włożyć smoczek z butelką. Dlatego jak wypisali mnie ze szpitala, chodziłam tam co trzy godziny na karmienie, bo Pani od laktacji mając wpisaną u mnie w kartę – karmienie piersią, siadała ze mną i Adasiem i zmuszała go do ssania – do domu wychodziliśmy już na 50/50 – pił trochę z piersi, potem dopijał z butelki – najpierw 70 ml, potem 50, na wyjściu już była pierś i 20 ml. Cytat:
Cytat:
Cytat:
a jak idzie – dzięki Waszym radom – coraz lepiej! Dzięki dziewczynki, za to że w każdej sytuacji można dostać odpowiedźJ Cytat:
Cytat:
Z tego co mówią tak – ale u mnie był tylko kontakt skóra do skóry, bo Adaś nie miał siły żeby coś zassać a potem poszedł pod kroplówkę i wychodząc po tygodniu nadal świetny odruch ssania miał, więc wszystko zależy od kobiety i dziecka = nic nie jest przesądzoneNawał – tak jak powiedziała moja położna, jest na 3 – 4 dzień i wtedy delikatnie odciągnąć pokarm Nie pozbywasz się swojego pokarmu bo jest bardzo cenny! Pokarm o ile musisz tak jak ja karmić na początku butelką – przechowujesz w lodówce przez 24 h, dlatego dobrze, jest na buteleczkach pisać datę i godzinę, pokarm zamrożony można przechowywać przez 6 miesięcyJ Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#3648 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny widzę że piszecie na temat siary - jestem na bieżąco,akurat o niej piszę dzisiaj
siara tworzy się po 20tyg ciąży (to nie jest regułą) a przechodzi w pokarm przejściowy ok 4 dnia po porodzie. Siary wogóle jest mało,bo na dzien do 100ml, więc niespecjalnie jest co mrozić aha i pamiętajcie, że pokarm mamy jest dla dziecka ZAWSZE wartościowy. to fakt,zmienia się i dostosowuje do dziecka,ale to nie jest tak,że ten pierwszy później jest bezwartościowy. Zawsze jest to pokarm,i kalorie. Nie dajcie sobie nigdy wmówić że w danym momencie wasz pokarm nie jest wartościowy. zawsze jest wartosciowy i najlepszy dla waszych maluszków
|
|
|
|
#3649 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam też pytanie - pierwsze, czy po kąpieli smarujecie lub będziecie smarować dziecko jakimś kremem ? smaruje się całe ciało czy buzię zostawia się w spokoju? bo ja już głupieję
![]() i jak jest z wychodzeniem z dzieckiem na dwór - kiedy mogę iść z nim na krótki spacer? teraz mija tydzień |
|
|
|
#3650 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
poporstu byłam ciekawa dlaczego,skoro masz pokarm. Właśnie o tym mówiłam - że najważniejsze żeby przybierał na wadze i dochodził do siebie powolutku. nie miej wyrzutów sumienia związanych z dokarmianiem, ja uważam że świetnie sobie radzisz i masz wszystko pod kontrolą - tak wynika z tego co piszesz ![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
co do wychodzenia na dwór - zacznij od werandowania - na balkonik w wózeczku,ubrany Adaś jak na spacer,na 5 min, potem na 10,na 15. po 2 tyg od narodzin jak dopisze pogoda możesz wyjść na krótki spacerek i z dnia na dzień wydłużać. ale tylko wtedy jak jest ładnie,lepiej się narazie w te chłodniejsze dni powstrzymać.ta reklama doprowadza mnie do szału...! Edytowane przez missmalezji Czas edycji: 2012-04-15 o 13:15 |
||
|
|
|
#3651 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3652 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3653 |
|
Rozeznanie
|
Missmalezji a co sadzisz o pieluchach wielorazowych? (wiem,ze juz byl taki temat) i o chusteczkach nasaczanych te do wycierania tylka
|
|
|
|
#3654 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sako w dodatku tak mu się spodobało, że ostatnio powiedział, że jak mamusia już będzie zmęczona, a Kaj będzie marudził w nocy, to on będzie tam przy nim siedział ![]() Cytat:
ale na pewno nie będę mocno Kaja obwiązywać i rączek mu tam w środku więzić.Przydałoby Ci się chyba profilaktycznie coś przeciwgrzybiczego... Może niech tż zapyta w aptece o coś bez recepty... albo dzwoń do gina, jak możesz. Link do aukcji - http://allegro.pl/biustonosz-bra-bez...269016312.html Tu jest rozm. L, ja kupiłam M, ale już się aukcja skończyła. Ale na pewno możesz zapytać o wystawienie nowej z rozmiarem M (myślę, że dla Ciebie też taki będzie dobry ) np. przez "pytanie do sprzedającego" na tej auckji. Mam też jeden kupiony chyba za 23 zł na Rybnej, firma chyba Brubeck czy jakoś tak jest na nim napisane. Też dobry, ale jak Ty teraz nie możesz łazić, to spokojnie Ci ten Gatty polecam Cytat:
Co 2h to całkiem normalny czas Widzę po dzisiejszych Twoich odpowiedziach, że masz wszystko pod kontrolą Cytat:
Cytat:
Co do spacerów zgadzam sie z miss. ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3655 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale dużo o nich czytałam, oglądałam nawet na konferencji była pani ze stoiskiem i jednak mnie to nie przekonuje.. ja mam raczej hopla na punkcie sterylności i czystości,więc jestem za jednorazowymi, zużywasz i wyrzucasz. chusteczki też okej,lubię, bardzo praktyczne,mam swoich faworytów są to nivea baby, huggies i pampers. jednak coś w tym jest,że jakość idzie w parze z ceną,niestety.
|
|
|
|
|
#3656 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3657 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() jakby ktos nie mial pomyslu na ciaasto w swieta tz robil z tego przpeisu- pierwszy raz- http://everycakeyoubake.blogspot.com...ozdzowa-i.html wyszlo idealnie, niebo w gebie )Milego dnia ![]() co do humorkow- wczoraj tz poszedl o 18 z kolegami na pozegnanie jakiegos jednego z pracy bbo odchodzil... wzielam sie za szycie falbanki maskujacej do lozeczka<udalo sie w sumie>takze mialam zajecie , o 22.00 jeszcze mialam dobry humor, ale o 23.00 juz lekki foch, wpoldo pierwszej zadzwonilam i powiedzialam, ze moze isc spac do mamusi Wrocil przed pierwsza i spal na dywanie NIE dlatego ze wyszedl, ale ze 1)nie napisal zadnego sms ani nic 2) nie ma umiaru :P Jak wrocil serce mi tak bilo, ze mialam go ochote rozmazac na scianie :P Moze jestem dziwna :P
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-04-15 o 14:04 |
|
|
|
#3658 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3659 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny jestescie niesamowite, ja miałam nadrabiac wstecz, a tymczasem ledwo nadążam czytać na bieżąco
![]() Do "dnia marudy" (albo jak to mówiła na innym forum jedna dziewczyna "dnia kupy") dołaczył się mój synek, no i przez dobre 2 godziny marudził tak strasznie, że tak jak mocno go kocham tak mocno miałam ochotę cos mu zrobić - najlepiej zakneblować więc po 2 godzinach walki, o zły obiad, nudną zabawkę, nie ubrane kapcie i tysiąc innych drobiazgów, wreszcie jest cisza, bo myślałam już że oszaleje Teraz obiecałam mu pieczenie ciasta, więc zaraz zabieramy się za babkę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ehh... coś mi wizaz odmawia współpracy, zaraz spróbuję jeszcze raz ze zdjęciami
Edytowane przez asiula_n Czas edycji: 2012-04-15 o 14:24 |
|||||
|
|
|
#3660 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie uzywala zadnego kremu typu linomag, sudocrem a przemywala dziecku tylek woda z np oilatum czy emolium, miala to w malym termosie-jak gdzies wychodzila+papier toaletowy . Powiedziala,ze mala nie miala zadnych odparzen. A z drugiej strony moja kolezanka uzywa jednorazowych, smaruje go, kapie codziennie,a maly sie odparza itd I chcialam wiedziec jakie jest na ten temat zdanie poloznych bo moze tak byc,ze po prostu niektore dzieci sie odparzaja a niektore nie. Ale coraz bardziej jestem ku wielorazowym..
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

do tej pory było nawet ok, ale od kilku dni jest istna masakra, jak rano idę do łazienki to płakać mi się chce jak patrzę w lustro. Pełno jakichś syfów, czerwonych plamek i skóra taka nierówna, jakby jakieś grudki pod nią były

a cerę mam na razie ładną, bez jakichs niespodzianek, nie zauważyłam też żadnych rozstępów
zawsze miałam łamliwe 

za wizytę

wzruszyłam się.
napiszcie proszę jeśli będziecie mieć chwilke jak to jest z tym karmieniem po porodzie. ja bardzo chciałabym karmić piersią oczywiście i nie kumam dlaczego kapukat ma dokarmiać butelką