|
|
#2521 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ostatnio testowałam - cz. III
Tesori d'Oriente Jasmin di Giava - kopia Angela, bardzo wierna zresztą, może ciut jakichś cytrusów na początek dodano. Trwała.
|
|
|
|
#2522 |
|
Zakorzenienie
|
Agnyska czy nie chcesz przypadkiem przetestować Flora Gorgeous Gardenia EDT
|
#2523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale podobieństwo do Angela kusi Tak samo Jasmin di Giava, od tak dawna krążę, a ciągle nie testowałam.Testy porównawcze Aniołków: EdP, EdT, Ocean d'Argent (2011). Nawet niezbyt wprawny nos (czyt. mój TŻ, bo kazałam mu wąchać) początkowo identyfikuje każdą z tych wersji jako Angela. Najbardziej Angelowe jest wejście i baza, serce momentami jest zupełnie innym zapachem, jednak całość ładna od początku do końca. Właśnie - ładna. Nie porywa tak jak wersja perfumowana, nie jest tak ekstremalna i kontrowersyjna. Można nosić z dużą przyjemnością, ale czy można kochać tak mocno jak wersję EdP? Trwałość ok. 6-7 godzin, intensywność zdecydowanie mniejsza niż EdP.
|
|
#2524 |
|
Zakorzenienie
|
To wyśle Ci próbkę chcesz?
|
#2525 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2526 |
|
Zakorzenienie
|
DKNY Sweet Delicious Pink Macaroon - otwarcia i serca nie pojmuję. Podstępny cień klasycznego DKNY połączony z nieokreśloną owocowo-kwiatową słodyczą wzbogaconą nutą płynu do mycia szyb. Potem zielone jabłko znika, detergent rozpuszcza się i pozostaje zapach w stylu Caline Gres albo Maku Orlane - dobrze wyczuwalna nuta kwiatowa (tu róża) oraz kremowo-owocowe tło (brzoskwinia/nektarynka?), czyli urocze, różowe perfumy.
Amor Amor Forbidden Kiss - czyli klasyk z dodatkiem kawy, która bardziej przypomina mordoklejkę o smaku kawowym niż kawę, no ale niech będzie. W otwarciu bardzo podobny do klasyka, trochę słodkich cytrusów w zalewie z cukru trzcinowego z dodatkiem tej kawy, potem to podobieństwo trochę się rozbiega, ale nie znika. Jeśli ktoś chciał nosić klasyka, ale przeszkadzał mu nadmiar pomarańczy/grejpfrutów, to ta wersja powinna bardziej podejść. |
|
|
|
#2527 |
|
Panaroja
|
Je Reviens Worth - najpierw stara szafa , ale bez pudru , a potem ascetyczna chłodna łazienka z lat 50 , pachnąca zwykłym mydłem toaletowym i zwykłym proszkiem do prania i troszkę mydłem do prania - chłodno , krystalicznie , przejrzyście i w sposób zdyscyplinowany
Patchouly Etro - zapach deja vu , moja szafka pod licznikiem w starym mieszkaniu , gdzie trzymałam pasty , szczotki i ściereczki do butów i fornit w tubkach i ściereczki do czyszczenia mebli
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
#2528 | |
|
Zadomowienie
|
e
Cytat:
|
|
#2529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepraszam, że pozwoliłam sobie odpowiedzieć a Parabelkę |
|
|
|
|
#2530 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() I reszta testowanych L'erbolario: Bardzo mi się ten zapach spodobał, jest miły, czyściutki, delikatny, jak inne dobre piżmaki. Trwałość ma bardzo dobrą, choć może nie jest zbyt lotny, ale tak już tego typu zapachy mają.
|
|
#2531 |
|
Zakorzenienie
|
Kokorico JPG z przylecianej miniaturki;
ale fajny! po kilkunastu minutach nuta kakaowa zaczęła ustępować miejsca paczuli - jest bardzo dobrze jestem pod wrażeniem, jak ten zapach się przeobraża i nie mogę przestać wąchać nadgarstka |
|
|
|
#2532 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2533 | ||
|
Panaroja
|
Cytat:
Cytat:
![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||
|
|
|
#2534 |
|
Zakorzenienie
|
A czy ktos juz moze testowac Aqua Oriens Van Cleefa? O ile w ogoe sa juz dostepne... Czekam na ten zapach i na Dot Jacobsa
I pewnie oba kupie z milosci do pieknych flakonikow
|
|
|
|
#2535 |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Armani Aqcua di Gio - Ach. lata 90.
Przez pierwszych kilkanaście minut jest bosko hiacyntowo-zielony, później przygasa, robi się pudrowo-mydlano-zielonkawy, bardzo blisko skóry, trwałością mnie chyba nie porwie, 4,5 godziny, a on ledwo dycha
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
#2536 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
o popatrz , a na mnie cały dzień wytrzymuje spokojnie i zero pudru i mydła .
|
|
|
|
#2537 | |
|
Perfume Lover
|
Cytat:
|
|
#2538 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to flakon to tandeta w najgorszym wydaniu, ohyda i hańba, i nawet dziwaczny nie jest. Dlatego zainteresowałam się Couture... Cytat:
Amor Amor Summer (?)- niestety, mam słabość do Amora i do tego zapachu również. Slodko, w "złym" stylu, ale pomarańczowo i musująco- mniam! (a raczej chlup). Flory w trzech odmianach- dla mnie niewarte uwagi. Kompociki. Tokyo Smile Masaki Matsushima- bardzo przyjemny zapach, w stylu L'Imperatrice D&G- a więc rześki, owocowy, bardziej słodki od DG, całkiem ładnie się rozwija. być może się skuszę, jak już pojawi się na All.
|
|
#2539 |
|
Zadomowienie
|
Opus VI- w końcu przetestowany.
Otwiera się na mnie Ambrowo- Kadzidlanie-i mam wrażenie ,że ambra zawładnęła wszystkim. Po chwili zaczynają otwierać sie kolejne nuty już zupełnie inne ...przepiękna wibrująca mietowo - ziołowa paczula dość ostra dająca po nosie ,a przynajmniej tak ją w tym zapachu odczuwam .Pod koniec znowu daje znać o sobie ambra ...zapach zamyka akord drzewny. Widzę go na swoim Małżu |
|
|
|
#2540 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
jest prosty i nieskomplikowany jak zapach mydła do prania może korek bym zmieniła , ale sama flaszka jest ok
|
|
|
|
#2541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?
|
|
#2542 | |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
Black XS L'Exces - na ekscesy nie ma co tu liczyć, zapach ostry, świdrujący, jak dla mnie dominuje nuta typowo kolońsko-męska i drzewno-kamforowa, ale to słabiej, w tle, ale bardzo słabo wyczuwalne, owocki a la Euphoria Forbidden, ogona brak, wszystko czai się przy skórze. Brak przyjemności z pachnienia, brak nawet śladowego zainteresowania zapachem Przetestować i zapomnieć.
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
#2543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2544 |
|
Zadomowienie
|
Przyszło do mnie wczoraj zakupione w ciemno Far Away Exotic Avonu. Chciało mi się czegoś z kokosem więc zaryzykowałam....i pudło. Kokos może tam i jest, ale ledwo może się wybić spod przytłaczającej słodkiej mieszanki pomarańczy i mango. Do tego tony wanilii i to by było właściwie na tyle. Złe to to nie jest, kojarzy mi się bardzo z Amarige Mariage, ale zdecydowanie za słodkie jak na moje standardy.
|
#2545 |
|
Perfume Lover
|
Guerlain Aqua Allegoria Lys Soleia- możliwe, że zasugerowałam się nazwą, ale z drugiej strony kocham zapach lilii ponad wszystko i i podchodzę dość krytycznie do wszystkiego co próbuje mi wmówić, że pachnie lilią. A tutaj lilia jest piękna, słodka, w pełnym rozkwicie. Mamy wszystko co w liliach najpiękniejszego, zapach jest wyzbyty z chłodnego, metalicznego wręcz oblicza, który czasem kojarzy nam się z liliami w wieńcach pogrzebowych (Demeter Funeral Home). Odrobinę przypomina mi Avonowski zapach Flower by Cynthia Rowley, tylko, że katalogowe perfumy były odrobinę sztuczne, wiadomo było, że to tylko woda perfumowana o zapachu lilii, z kolei wąchając Guerlain czuję się jakby właśnie było upalne, słoneczne letnie popołudnie, a ja pochylałabym się nad kwitnącymi białymi liliami. Zapach jest delikatny, długotrwały jak na AA. Testowałam jedynie na nadgarstku, ale nie zapowiada się na wielometrowy ogon. Będę jeszcze testować, gdyż to co dziś czułam, było zbyt piękne, by było prawdziwe. Ta lilia jest piękna, wręcz banalna, bo na mojej skórze nie wyszły ani żadne badylki, zielone nuty, ani nic innego z długiej wyliczanki na fragrantice.
|
#2546 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
http://www.ebay.com/itm/Vintage-Lali...item23191b2a93Hmmmm , bywa gorzej a to to w ogóle typ z określonego okresu , więc spełniający wymagania ówczesnej estetyki , a że nie to ładne co ładne , ale co się komu podoba , więc pozwolę sobie wyrazić opinię , że w swoim czasie na pewno był bardzo ładny ![]() Je Reviens - sprzed reformulacji , to zielone - paląca się izolacja gumowa w tramwaju , jak Boga kocham Ciekawe , czy są jakieś perfumy , pachnące kopciem , jeżeli ktoś pamięta , co to był kopeć
|
|
|
|
#2547 |
|
Zakorzenienie
|
Bois d'Ombrie - podejście drugie. Zielony agrest albo mocno niedojrzałe kiwi. Świeża, chrupiąca papryka. I zmiażdżona łodyga czegoś baldaszkowatego - pewnikiem ta dzika marchew... Czekam na coś więcej, jakieś dymy, wędzone śliwki, drewno, ale niestety nic takiego nie czuję
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2548 |
|
Zakorzenienie
|
A ja w Bois d'Ombrie pamiętam że nic w ogóle zielonego nie czułam
|
#2549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że brązowy plastik, albo taki a la kość słoniowa nigdy nie był ładny. Zawsze zalatywał kioskiem. Wg mnie komuś projekt się nie udał. Ale fakt, wtedy dużo było tego rodzaju flakonów i to porządnych firm. Najgorsze, że często z pięknymi zapachami ![]() A ten oryginalny flakon wygląda na specyfik ze specjalnym preparatem, którego odrobinę dodaje się do płynu do spryskiwania szyb i potem ich bardzo długo nie trzeba myć
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:57.

Ale podobieństwo do Angela kusi
Tak samo Jasmin di Giava, od tak dawna krążę, a ciągle nie testowałam.

po kilkunastu minutach nuta kakaowa zaczęła ustępować miejsca paczuli - jest bardzo dobrze 

o popatrz , a na mnie cały dzień wytrzymuje spokojnie i zero pudru i mydła .
jest prosty i nieskomplikowany jak zapach mydła do prania
Przetestować i zapomnieć.