|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci już dwa latka mają dzieci III-IV 2010
Cytat:
Mąż koleżanki ma alergie m.in. na jabłka w połączeniu z pyłkami drzew. Nie pamiętam jakie to ale teraz akurat jest czas intensywnego kwitnienia i pylenia. Wyglada strasznie, kłopoty z oczami, nosem i zatokami i gdyby teraz zjadł jabłko (lub coś co jest z nim) a nie dotarł na czas do szpitala to może się to tragicznie skończyć. Normalnie ma zaatakowane oczy, nos i zatoki przy pyłkach ale z nieszczęsnym jabłkiem to tragedia gotowa
|
|
#1142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze co do tych ubrań po rodzeństwie... nie wyjaśniłam dokładnie: cierpiałam mając 12-13 lat, kiedy to musiałam nosić ciuchy po siostrze, które już dawno z mody wyszły (6 lat różnicy), a w tym wieku już się zwraca uwagę na wygląd... przez to czułam się pokrzywdzona
o ile dla chłopców może moda w tym wieku nie jest aż tak istotna, to dla dziewczynek owszem do dziś mam o to żal do mamy
|
#1144 |
|
Zakorzenienie
|
mozna podobno tez wczesniej,nam nasza lekarka mowila ze do ok 3 roku zycia sa nie miarodajne.
|
|
#1145 | |
|
Zakorzenienie
|
a ja pół dnia się zastanawiałam co to![]() Cytat:
dostaje zyrtec, może przejdzie Od jakiego wieku można zrobić testy pokarmowe?
|
|
|
#1146 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez mam to w domu jeszcze po wczesniejszych wizytach u dermatologa, a jak jesj cos wyszlo moge sama to jej dac?bez konsultacji? ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
dobrze ze nasze pociechy mają lepiej...w tym temacie. |
|||
|
|
|
#1147 |
|
Zakorzenienie
|
dzwoniłam do lekarza, mam jej dawać jak nie będzie nic schodziło to wtedy mam się zgłosić do przychodni
|
|
#1148 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
piszecie o zachowaniach dzieci ja nie mogę z tego: Uczę Danielka żeby się dzielil zabawkami,szczególnie w piaskownicy bo większość dzieci jest bez przyrządów a chce robić baby ale jak mam to zrobić jak on daje swoje a jest inne dziecko i nic nie da dotknąć,tylko słyszy wszędzie nie! to moje!!! trudne to ![]() Bao gratuluję dziewczynki ![]() a z ta lekarką to na prawdę masakra,ale są takie babska ![]() Minka niezłe masz fazy ja bym trochę chciała wpadę zaliczyć bo świadomie ciężko się zdecydować,zrobiłam to 2 razy i trzeci duuużo trudniej Machaj śliczna Kala Ana ja tez tak myślę świetny przykład moja mam mieszka z bratem w jednym mieście a widzą się może kilka razy w roku PoP trzymam kciuki żeby jednak i u Oliwki i u Nataszki nie miało wcześniactwo wpływu na zdrówko-bardzo mocno ![]() Sara jeżeli chodzi o zyrtec to wydaje mi się,że naszym już powinno się po 10 kropli dawać a nie masz na ulotce? |
|
|
|
|
#1149 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuje dziewczyny za paszportowe info
popik, nataszka idzie jak burza, bardzo się cieszę ![]() mało się ostatnio udzielam, bo jakiś słaby nastrój mam, ale czytam regularnie. Złożyłam wczoraj kartę do żłobka i ogłoszenie listy przyjętych ma być 17 maja
|
|
#1150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1151 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam siostrę 9lat starszą. Zaczęłam się z nią dogadywać dopiero jak ona miała już swoje dzieci a ja prawie pełnoletnia... Teraz jest różnie, czasem co dzień gadamy przez tel a czasem miesiąc się nie odzywamy - zależy jak nam się chce
![]() Baobabek - jesteś chyba (wg listy na 1 str) tylko 2 lata młodsza ode mnie.. Albo u Was inne czasy były albo w moich regionach taka bieda - ja nosiłam po siostrze rzeczy, siostra po kimś czasem też. Mama nam często szyła bo nie było co albo za co kupić. Ale jako nastolatka to fakt już zaczęło być denerwujące i wolałam mieć 3 szmatki i sobie na nie samemu uzbierać. U nas choroby ciąg dalszy, byłam dziś u lekarza. Niby nic nam nie jest ale trochę zubożałam przy wykupieniu recepty Mam nadzieję że do ndz nam przejdzie bo robimy Michałowi urodzinki, na szczęście małe i mam nadzieje że goście wyrozumiali będę jeśli chodzi o nieumyte okna np
|
#1152 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, nie trzymaj tej urazy w sobie po co? ona ci nic korzystnego nie przyniesie a jedynie ty bedziesz cierpiec myslac o tym. Zapomnij o tym pomysl o dobrych chwilach i je pielegnuj, a nie to ze musialas po siostry ciuchach chodzic, jak widac wiekszosc z nas miala po kims ciuchy.Ja mam brta blizniaka wiec u nas tego problemu nie bylo Ja nie wyrzucam szmat po starszym bo bylo by to glupie , po co znowu wydawac kupe hajcu jak niektore ciuchy sa dobre.Kurtki, jeansy, pizamy , niektore bluzy. Jak bedzie nastolatkiem i bedzie nas stac na nowe ciuchy to jasne bede kupwac , jak nie to jakso trzeba bedzie kombinowac, roznie w zyciu bywa. Raz na wozie a raz pod. Widzisz Ania trzyma po Szymonie niektore ciuszki dla malej , tez w tym problemu nie widze, to sie nawyza dobre gospodarowanie .A w ciucholandach kupujesz szmaty? Tez czasem sa uzywane? a wygladaj jak nowki. Cytat:
ja bez magnezu czuje sie strasznie .Cytat:
. Tort pieczesz? czy kupujesz? ja kupuje czekoladowy w tesco niechce mi sie juz piec ![]() Maly mi padl wlasnie na kanapie , czubek maly wstal o 6 z rykiem |
|||
|
|
|
#1153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tort - przymierzam się do tego shwarcwaldzkiego, robię właśnie listę zakupów Mam nadzieję że wyjdzie Nie wiem co jeszcze zrobić. Mam ochotę na sałatkę gyros - wieki nie jadłam. Jakieś ciacho jeszcze i proste muffinki. Nie wiem co jeszcze do jedzenia takiego nie słodkiego zrobić.Okien nie myłam bo przed świętami Misiek był chory nie chciałam wychładzać domu (okna mam wielki i sporo ich..) teraz ja chora jestem... więc oby nikt się im nie przyglądał, a nawet niech pada
|
|
#1154 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
raz to przeżyłam- wystarczy Cytat:
A co do tego wyzej to... niby tak jest ale ja akurat uważam, że często dziecko jest po prostu przyzwyczajone. Miałam takie etap w swym życiu że mala przez jakies 2 miechy spała ze mna od około 2 w nocy. o tak się nauczyła. Wystarczyła tylk jedna noc by ja oduczyć. Teraz nawet sama nie chce z nami spac. Mówi, że ma swoje lóżeczko i kaze się tam zaprowadzić. Ale boję sie, ze jak się przebudzi w nocy to nie stanie w łózeczku jak teraz tylko przylezie do nas i bedze gorzej nam ją tam z powrotem wyeksmitować. Po co ma się przyzwyczaić od nowa? My wolimi spać sami Cytat:
![]() ja wolałabym żeby Wercia miała rodzeństwo, to nie jest tak, ze twierdzę, że tak lepiej. Ale my się do tego nie nadajemy dlatego zostanie sama (raczej) ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
obudziła sie późno jak na nią bo o 7.30 i jak kichnela tak gilun do pasa... i od tego się zaczęło ![]() Dziś cały nosek obszczypany i policzki bo trze ta buźkę caly czas. na szczęście sama obsługuje KATAREK i się oczyszcza co kichnie ![]() Cytat:
Wlasnie zauważyłam, ze mało Cie ostatnio... co się dzieje?? Cytat:
|
|
#1155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze że my byliśmy dawno -przynajmniej na nas nie jest że zaraziliśmy ![]() Misiek ma poraniony nosek już - sam co chwilę chodzi i mówi że ma katarek żeby mu wytrzeć... Michaś już wstał.. Idziemy hałasować do kuchni
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1156 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tyz robie salatke gyros do tego zrobie jajka w majonezie bo mam a dobra jest. Nie wiem co jeszcze niechce za duzo robic bo potem to bede musiala wywalic.O do kurczaka moze kupie bagietki, pokroje na kromki i wysmaruje maslem z czosnkiem i chyba mieta . Moze koreczki? Nie no nikt ci nie bedzie na okna patrzyl a co to kogo obchodzi, przeciez w gownie nie obrastach , sprzatach a czasem wlasnie tak bywa ze nie ma czasu i jakos tak wyszlo.---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
Fakt dziecko sie przyzwyczaja, wiadomo, ale kazdy wiek rzadzi sie swoimi prawami, taki np 3 latek boji sie ciemnosci,samotnosci potrzebuje bliskosci , wiec jak mala bedzie przychodzic w nocy, nie bedziesz miec innego wyjscia . Nasze dwulatki moga miec jakies koszmary, wiec wtedy tez nie masz wyjscia jak sie nie uspokoji trzeba wziasc do siebie. Wiedz jedno , to minie , moj jakos w wieku 3 lat wlasnie zaczal przylazic nie pamietam juz. Dlugo tez spac w lozeczku dzieciowym ponad 2 i pol - chyba. Mlody narazie mi nie wylazi z lozeczka wiec dalej spi w dzieciowym, z rana jak sie obudza to starszy go wyciaga . Moj starszy mial problemy z migdalami, bezdechy itd czesto sie budzil z placzem bo oddechu nie mogl zpalac ,to troche inaczej to u nas wygladalo. Raczej byl spichem. Mlody nie ma problemow zmigdalami i spokojnie spi.Mysmy jak w Turcji byli to normalnie nam z 2 zostawali a my na impreze szlismy kochana TZ ma rodzinke . Chyba zalezy od osob w rodzinie,mama mi tez z chlopaami zostaje . Czekam jak mi mlody podrosnie to brat TZ-ta bedzie z chlopakami zostawal, bo ja tez lubie wychodzic .Oby na katrze sie skonczylo. |
||
|
|
|
#1157 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!!!
Ja sie przyzwyczaiłam do trybu na pełnych obrotach od 5.45 do 23-0.00 w czasie 3 tygodni praktyk ze teraz od poniedziałku siedze znów w domu i czuje sie okropnie!! za duzo mam wolnego czasu a wsyztsko porobione tak sie wyuczyłam:d.. dzis wyszłam z dzieckiem zrobiłam 3 prania 2 sciagnełam jedno poprasowałam, cifem łazienke sprzatnełam poza kabina , wyplewiłam poł skalnika, obiadek- zupka jarzynowa na kaszce kukurydzianej pychoooooota... i niedawno skonczyłyśmy z Michaliną robic te ciastka http://www.wielkiezarcie.com/recipe4396.html ale z podwójnej porcji wersja z kawałkami czekolady i słonecznikiem![]() jest dopiero 19.30 i gdyby był mój mąz to pewnie bysmy zwozili ziemię taczkami bo nam przywieźli a teren musimy wyrównać... ale niestety pźniej z pracy wróci W dodatklu michalina kilka rzy dziennie spiewa i oczywiscie wymusza na mnie aby razem z nia spiewac i pokazywać My jestesmy krasnoludki.. , Jedzie pociąg z daleka itd!! padam...
|
|
#1158 | |||
|
Zakorzenienie
|
lind, bardzo mi przykro z powodu choróbska
, gardzioł to moja choroba zawodowa i wiem jaką masakrę potrafi taki ból poczynić. Oknami i tego typu rzeczami się nie martw wcaleA miałaś napisać jak tż się odnajduje w robocie Cytat:
a ja mam urodzinki zaraz po tobie, bo 22 ![]() wiesz co, różne rzeczy się nawarstwiły...wkurza mnie mój ojciec, kłopoty tż w pracy i moje potencjalne kłopoty w mojej, finanse, czekam w napięciu na wizytę u onkologa (co roku chodzę do poradni cycowej na macanko i skierowanie na usg) i usg piersi, bo w jednym miejscu mnie boli i wyczuwam gule...i takie tam... Cytat:
![]() ja też ogólnie dużoz przedszkola pamiętam, a teraz jak się patrzy na takie bąki małe to aż dziwne że tyle rzeczy może utkwić w pamięci na całe życie.... Cytat:
bao, ta lekarka to masakra jakaś , trza było jej nagadać do słuchua my dziś dłużej na placyku byłyśmy i sobie rozwaliła nosa-zaryła japą w tartan (znaczy tą placykową podłogę) i sobie zdarła skórę na nosku i lekko koło ust-wygląda jak rudolf czerownonosy ![]() muszę jej fotkę walnąć. I wiecie co, normalnie pękam z dumy jak słyszę od wszystkich naokoło jakie mam rozgarnięte i mądre dziecko i jak pięknie mówi i CO mówi, jak sensownie itp. strasznie to miłe Koleżanka przedszkolanka mnie niedawno odwiedziła i mówiła że lenucha robi i mówi rzeczy z których ona przeprowadza diagnozy u swoich 5-latków z wczoraj: -gdzie teraz idziemy mamuś? -idziemy do przychodni po receptę na lekarstwo dla tatusia -żeby tatuś wyzdrowiał i się czuł? [w sensie dobrze] -tu idziemy? -nie, to jest kościół, a my do przychodni idziemy -babcia chodzi do kościoła, a my z mmausią nie chodzimy [ciekawe czy babcia jej robiła katolickie pranie mózgu ]sprzed paru dni: -a teraz gdzie idziemy? -do feniksu kupić dla ciebie czapeczkę -a kask też kupimy? -nie, bo tam gdzie idziemy nie ma kasków. W ogóle kupimy, ale nie dzisiaj -aha, dzięki mamusiu że mi wytłumaczyłaś
Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2012-04-18 o 19:46 |
|||
|
|
|
#1159 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jesteś pewna, że ona w wieku naszych dzieci, może ją przenosiłaś w ciąży o jakieś 3 lata ![]() a w sprawach "psychicznych" mam nadzieję że wkrótce ci minie ja też raz na dole, raz na górze :/
Amelka Edytowane przez minka26 Czas edycji: 2012-04-18 o 19:50 |
|
|
|
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
minka, ja sama jestem w codziennym szoku już nie JAK mówi, ale CO mówi.
Babka dziś na placyku myślała że lenucha ma co najmniej 3 latka i koparę do ziemi cały czas miała jak młodej słuchała. A na sam koniec, jak szłyśmy do domu, kawałek za tą babkę i jej dzieckiem, to lence się przypomniało, że nie podziękowała za mokrą chusteczkę i koniecznie chciała "teraz podziękować" i krzyczała "pani, pani!" żeby się zatrzymała i faktycznie podziękowała cała zadowolona. Powiedziałam jej że jestem z niej dumna, że jest bardzo kochana a ona na to "i dzielna też jestem" [wiecie, szczepionko było w poniedziałek]. A do rosmana musiałam się wracać, bo "nie powiedziałam pani do widzenia"-krzyczała potomka moja ![]() a i wczoraj miała robione zdjęcie do paszportu-dobrze że nie dziś z tym nosem....wkleje jutro do klubu posiedzonko na nocniku było, poszły siki -wstawaj, zrobiłaś już siku -obawiam się że jeszcze zrobię kupę ![]() no właśnie a propos, mamy progres! woła już od jakiegoś czasu kupę, i nie leje w gacie ani w pieluche tylko trzyma-dziś jak wstała z mokrą pieluchą przed 14, to sikała dopiero po 18 jak wróciłyśmy ze spaceru. Mało woła na siki, ale jak już bliżej 2h to ją sadzam i robi. I nie wiem czy pisałam, ale w zeszłym tygodniu był debiut trawkowy-spodobało jej się, ale musiałam zawiesić, bo wieje i chłodno. Dziś też pytała czy będziemy podlewać kwiatki. A jej pierwszy raz mówiłam właśnie że będziemy owe kwiatki podlewać, to się pytała czy konewką. A jak powiedziałam, że będziemy robić siku w parku (mówiłam to rano), i po południu poszłyśmy do parku, to biegnie, biegnie, nagle się zatrzymuje przed placykiem i wypala: "mamusiu, ale tu nie ma nocniczka w ogóle!"
Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2012-04-18 o 20:02 |
|
|
|
#1161 |
|
Zakorzenienie
|
Evitka
![]() A tz... długa historia. Jednak wziął tę drugą pracę. Kasa mniejsza ale po rozważeniu + i - lepsza... Czasem tylko przybity przychodzi jak się ciężko chorych naogląda (pracuje jako pracownik techniczny w szpitalu) Monka też myślę o jajkach - tz lubi, i jakieś mięsko upiekę. Do tego swój chlebek czy bułeczki Dokupię jakieś paluszki dla dzieci... A tę miętę to jaką dodajesz do kanapek? Z tymi oknami i ogólnie porządkiem - moja mama to jak inspekcja sanitarna ![]() Myłyście ściany pokryte farbą lateksową (śnieżka barwy natury)? Czym? Nie zmyło się? Jak postawie stół na środku to najbrudniejsza ściana (pokopana przez Michała) będzie najbardziej widoczna ![]() Asiulek Misiek też czasem tak kicha że gile mu lecą... Albo jak chce żeby mu nosek wytrzeć a ja mówię że nic nie ma to tak długo dmucha aż mu zwisa z noska... Co do opieki nad dziećmi... moja mama czasem 3 mojej siostry zabierała. Jak siostra rodziła 4 dziecko to mi szwagier przywiózł starszą trójkę. Akurat uczyłam się do obrony licencjatu, brata do szpitala odwiozłam i praktycznie sama miałam tę ekipę na głowie... ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Evitka a jaka ona kulturalna
|
#1162 |
|
Zakorzenienie
|
lind, na lateksowych farbach się nie znam, ale warto spróbować tych gąbeczkę typu magic-one są jakimś płynem nasączone i ponoć nawet kredki ze ścian ścierają i inne trudno usuwalne syfy
|
|
#1163 |
|
Zakorzenienie
|
Kupię je w markecie?
zapomniałam się pochwalić...u nas dziś święto bo znów KUPA. I coraz częściej mamy święto... ostatnie 1.5 tyg to tak - ndz, wt, pt, pon i dziś... Najgorsze że mu lody obiecaliśmy za kupę i tak trochę rozdzielamy, rozpuszczamy trochę i po takiej kropelce dostaje Mam nadzieję że choróbska dzięki temu nie pogarszamy. Będę musiała teraz mu powiedzieć że lody się skończyły i sam żelek i lentilek będzie musiał mu wystarczyć Nie wiem tylko co go tak ruszyło bo od pt przed świętami dostaje dużą dawkę laktulozy (2x2łyżeczki), nie dostaje wit d3, pije znów dzieciowe mleko - zalecenia pediatry.
|
#1164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1165 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Musisz niestety zupełnie wyeliminować kakao i czasami sprawdzać czy coś się dzieje Cytat:
i mam nadzieję że nastrój Ci wróci do normy Teksty Lenki powalają Ostatnio Tż wieczorami jest z Zosią i co chwila mi opowiada o jej nowych powiedzonkach ale daleko do Lenki. Oczywiście żeby nie było to jestem równie dumna z mojej pociechy jak Ty z Lenki Cytat:
Oknami się nie przejmuj
|
|
#1166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Evitka lenka powala , moja też bardzo dużo mówi i często panie pytają w jakim jest wieku ale nie aż tak mądrze . i cwaniak z niej coraz większy .
|
|
#1167 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja pierdziele, nowa reklama mi wyskakuje
Chyba ich porąbało na amen Cytat:
. Uciaka przed tą częścią garderoby ale jak słyszy ze to jego to chętnie zakłada . Zresztą ja dostaję ciuchy po dzieciach koleżanek i oczywiście wybiaram tylko to co mi się podoba i się nadaje
|
|
#1168 |
|
Zakorzenienie
|
Evitka wow mala nie dosc ze wygadana to jeszcze przemila dla innych. Brawo za siki to juz maie spokoj
. To w ten sam weekend moze bedziemy swietowac , czyli ty blizniak jestes? Nam brakowalo wlasnie 5 dni do zanku blizniaka i bylibysmy blizniakami z pod tego zanku hehe. Gdzie robisz to usg piersi? Ja mialam guzka , dostalam taletki i zniklo ,ai przestalo bolec . Kurcze az mnie ciary przeszly jak o tym nosie przeczytalam .Lind mozesz z bulek zrobic, ale bagietka lepsza ciach ciach i kanapeczki male sa. Maslo, czosnek i mieta suszona dodaj sol wymieszaj razem i ta mase kromeczki posmaruj i do piekarnika . U mnie jajka wszyscy lubia, nie ma co cudowac bo tylko do wieczora goscie beda , co innego jakby cala noc siedzieli to trzeba by bylo wiecej przygotowac. Jak ci mama cos zafurczy co do okien to powiedz , ze kochana mamusiu bylam chora bla bla bla , jak ci rpzeszkadza to masz tu szmateczke i sprey i szuraj po oknie Ania no no korzystaj ![]() Moj dzis spal w dzien i juz dziekuje, od godziny zasypia , z rykiem, ponad 30 min musialam z nim siedziec i palec mu dac do trzymania ![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- ![]() |
|
|
|
#1169 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak byłam nastolatką to jako że umiałam szyć na maszynie przerabiałam sobie ciuchy i nikt nigdy nie miał takich jak ja jak słysze że coś jest MODNE to dostaję gęsiej skórki ,od razu dziesiątki dziewczyn w tym samym porażka Ja kiedyś byłam uczulona na wszystkie metale oprócz srebra ,ale z wiekiem mi przeszło ,teraz mogę nosić zwykłe kolczyki cały dzień i nic się nie dzieje. Ja to już chyba wyjątkowa syfiara ,bo okna nie pamiętam kiedy myłam jakoś nie przywiązuję do tego wagi ale jeszcze widać przez nie Evitka mój przy Twojej Lence to całkiem cofnięty ,on dopiero zaczyna zdania budować i to takie proste maksymalnie 3 wyrazy Monka mój jak w dzień co najmniej 2 godziny nie pośpi to dopiero jest ryk zazwyczaj śpi 3 albo ponad ![]() Próbowałam go oduczyć to zasypiał wieczorem z rykiem ,chyba ze zmęczenia,nie mógł usnąć ,później zrywał się w nocy ,jak powróciły drzemki to wszystko wróciło do normy A dzisiaj mój talent wsadził palca do temperówki i przekręcił oczywiście krew się lała bo rozwalił i kawałek paznokcia ściął i co chwila latał żeby mu dmuchać ,palec wskazujący ,plastrem zaklejony i chodzi i go tak trzyma wyprostowany ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- A mi nic nie wyskakuje bo mam Adblocka hahaha |
|||
|
|
|
#1170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
litosci, to dopiero ciary . Moj madry tz kiedys dal starszemu( jak byl maly) mikser do zabawy ten co kiedys pokazywalam Ja mam explorer wiec nie wiem jaki program zainstalowac , na chrome cos nie lubie smigac .
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.

o ile dla chłopców może moda w tym wieku nie jest aż tak istotna, to dla dziewczynek owszem
do dziś mam o to żal do mamy
a ja pół dnia się zastanawiałam co to

.
Nie wiem co jeszcze zrobić. Mam ochotę na sałatkę gyros - wieki nie jadłam. Jakieś ciacho jeszcze i proste muffinki. Nie wiem co jeszcze do jedzenia takiego nie słodkiego zrobić.
.
. Chyba zalezy od osob w rodzinie,mama mi tez z chlopaami zostaje
ja też raz na dole, raz na górze :/
litosci, to dopiero ciary .