|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci już dwa latka mają dzieci III-IV 2010
Libra z tego właśnie powodu mam jedno dziecko za drugim nie wyobrażam sobie za kilka lat przez to wszystko przechodzić
![]() ![]() Wolę jednak takie biegające dzieciaki niz takie leżące i śliniące się bobASY
#1082 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja tez liczę, że z drugim wpadniemy, bo nam z tz'tem ciężko idzie ustalanie czegokolwiek w tej kwestii ![]() ![]() bronię się w czerwcu jak mi się uda napisać pracę, bo mój promotor ostatnio oświadczył, że 12 czerwca idzie na urlop i mamy się bronić wcześniej ![]() ![]()
![]() |
#1083 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie tez moj namawia , zawraca dupe , juz dawno chce. Chyba mi spokoju nie da ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Agnieszka getry sie nie wyswietlaja, chyba poszly wszystkie, tez mamw zygzaki dwie pary ale nie z riversa. aaaa Asiulek moj maly dzis mi dwa razy na glowe polecial z kanpay, tez mi sterce stanelo , nie dobieglam i nie zlapalam. Polecial na lep, zgial sie i potem fikolek na plecy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1084 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1085 |
Zakorzenienie
|
Ania ja tez jestem jedynaczka i wlasnie dlatego mam juz 2 dzieci w wieku niespelna 25 lat,nie chcialabym takiej krzywdy zrobic swojej corce.To ze mialam wszystko i nadal jak cos chce to moge miec to nie wszystko...
![]() |
#1086 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1087 |
Zakorzenienie
|
Tak dowód jest na 5 lat ,trochę bez sensu bo mój Miko na pewno nei będzie przypominał tego małego babasa za 5 lat
Z jednej strony też dobrze jak tak macie małą różnicę bo nie wyszłyście z wprawy tylko dalej w kierat ![]() Darusia to że człowiek ma rodzeństwo wcale nie gwarantuje że nie będzie później sam ,nie możesz wiedziec jak się będą dogadywać za 20-30 lat ![]() Znam osobiście przypadek 4 rodzeństwa skłóconych na śmierć i życie i raczej się nie zanosi na zmianę więc każdy z nich czuje się 1 ,chociaz nie wiem czy nie gorzej nosząc w sercu jakąś zawiść ,oczywiście nie mówię że u was tak będzie ale i takie rzeczy się zdarzają. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1088 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój promotor też tak wszystko sprawdza, każdą literówkę, brak przecinka w odpowiednim miejscu no masakra normalnie, wszystko na czerwono jedzie ![]() ![]()
![]() |
#1089 |
Zakorzenienie
|
jato w sumie można powiedziec mam dwóch jedynaków
![]() zaraz mnie szlag jasny trafi przez to emolium ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1090 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zgadzam sie ztoba, ja z moim bratem tez sie niezle klocilam, nie odzywalam, pogodzilismy sie tylko dlatego ,ze bylam podpita i mialam dobry humor ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
nooo mnie tyyyz ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1091 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W tych spodniach wyglądasz świetnie, w czwartek będe w h&mie to przymierze, ale ja mam grube uda i duży tyłek także pewnie na mnie nie bardzo będą wyglądały ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- też mnie tak wkurza ta reklama emolium ![]() ja bym chciała drugie dziecko ale nie teraz, za jakieś 3 lata. Zwariowałabym w domu kolejne kilka lat.
![]() |
#1092 | |||
Zakorzenienie
|
Bao -
![]() Cytat:
My mieliśmy akt urodzenia i zdjęcia. JA tego dokumentu o nadanie pesel to nie mam wcale. NAm paszport miła pani wyrobiła w tym samym dniu co złożyliśmy wniosek. No i my musieliśmy być obydwoje z TZ-em. Ania toż to ja od Ciebie się nauczyłam tak pić malibu w zeszłym roku jak ze złamaną nogą leżałam uziemiona. Cytat:
![]() Cytat:
Ja też więcej dzieci nie planuję i zdecydowanie wszyscy na około mówią że lepiej abym już dzieci więcej nie miała. Niestety ale inkubator ze mnie kiepski. Ale Grymelka obiecała że urodzi mi syna więc może jeszcze jedno ale w ten sposób. Mnie jednak ciąża najbardziej w tym wszystkim przeraża. A moje dziecko coraz grubsze. W tym tempie to za dwa tygodnie 2 kg będzie miała. Waga z dzisiaj to 1570gr. I ręce są już grubsze niż TZ palce ![]() JA przez wiele lat myślałam że na matkę się nie nadaję że nie będę potrafiła sie zajmować dzieckiem i zrezygnować ze swojej niezależności. A jednak się myliłam - szkoda tylko że tak długo z tym zwlekałam.
![]() |
#1093 |
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny w temacie kropli - łatwo nie będzie przez następne kilka dni
![]() ![]() Dzisiaj zeby sobie zrekompensować paskudną pogodę poszłyśmy do bawilandii. Zosia się świetnie bawiła do momentu jak przyszedł chłopiec i najpierw zaczął wszystkich okładać pięściami (podbiegał i walił), zabierał zabawki, wyrzucał z autek. Mama w ciąży i ledwo się ruszała biedaczka a ten szalał. Tak się wściekł na Zośkę bo nie pozwoliła się uderzyć że parę minut później skoczył jej na głowę w basenie z piłkami. Myślałam ze na zawał zejdę jak zobaczyłam że on wyskakuje z rury wprost na głowę Zosi (ja parę metrów dalej). Ona leżała twarzą w piłkach i milczała. Na szczęście zaczęła ryczeć. Jeszcze teraz chce mi się płakać jak o tym pomyślę. Jego mama prawie nie urodziła w locie do tych piłek. Z jednej strony rozumiem że ciężko upilnować takiego łobuziaka ale z drugiej strony to niebezpieczne dziecko, które o mało nie zabiło mojego. Wściekła jestem normalnie jak cholera. Machaj - Kalinka ![]() Bao - gratulacje, najważniejsze że zdrowa. Mi dopiero po 20-tym tygodniu doktor powiedział że to dziewczynka bo jak powiedział "wczesniej to jak wróżenie z fusów" ![]() ![]() ![]() ![]() To teraz musicie odpowiednio zagospodarować mieszkanko dla dwójki maluchów różnej płci ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- Evi - nam Pesel przybili w Urzędzie Miejskim na oryginale aktu urodzenia Zosi Pop - to chyba dobrze że Nataszka tak fajnie przybiera ![]() ![]()
#1094 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Amelka ma irlandzki paszporti i on jest ważny 3 albo 5 lat, nawet nie wiem. Ma tam zdjęcie jak miała 5 tygodni. Szczerze powiem, że jest tak do siebie podobna, że równie dobrze mogłabym wieźć jakiekolwiek dziecko i by się nie kapnęli ![]() Cytat:
P0P super wieści ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() koniecznie nam ją tu pokaż ![]() Cytat:
co za przeżycie miałyście, dobrze, że nic się nie stało. jak ja nie lubię takich dzieci, tzn. nie umiem się wtedy zachować. najchętniej bym wyszła, a jeszcze jak się zdarzy, że rodzice nie reagują to już w ogóle mnie bierze ![]()
![]() |
#1095 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny chcą po 1 dziecku i wsio. Nic takiego strasznego swoim jedynaczkom nie robią. Ja (a w zasadzie to my z TZ) cały czas myślałam o drugim dziecku jak Ola pójdzie do przedszkola - zobaczymy jak wyjdzie. Najpierw musimy sie doczekać operacji ![]() Cytat:
![]() Iza - no ja rozumiem że kobieta w ciąży, ale bez przesady. Ja bym chyba zwróciła jej uwagę ![]() Dziewczyny co ro reklamy Emolium to mi nic nie wyskakuje - Adblock to super narzędzie do usuwania reklam ![]() Edytowane przez catro Czas edycji: 2012-04-17 o 02:12 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1096 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Są ludzie,którzy i 4 dzieci mogą zapewnić to"wszystko"co inni jedynakom i nie wiem co to ma do rzeczy ![]() I absurdem jest to,że jedynak to dziecko nieszczęśliwe.Są dzieci i dzieci,a wszystko zależy od rodziców i od wychowania. To,że masz teraz 2 dziewczynki nie da Ci gwarancji,że w przyszłości będą się świetnie rozumiały,wspierały i kochały ![]() Wyobraz sobie,że jest mnóstwo jedynaków bardzo zadowolonych z tego stanu,którzy nie chcieli by mieć żadnego rodzeństwa. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mała idzie jak burza ![]() ![]() To emolium mnie wykończy ![]() ![]()
Mój najpiękniejszy uśmiech ![]() "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2012-04-17 o 05:28 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1097 | |||||
Zakorzenienie
|
Bao Gratulacje
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mojemu bok odpinałam, a i tak góra przechodził bo mu się schylać nie chciało ![]() ![]() Cytat:
![]() A to że dziecko ma rodzeństwo nie gwarantuje że nie będzie jedynakiem. Ja z moim bratem nie mam żadnego kontaktu i bardzo mi z tym dobrze ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Idę moje chłopaki budzić, za dużo tej ciszy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1098 |
Zakorzenienie
|
Witam,
Jak ja bym jeszcze pospała tak z 3 godziny. Ana - takie gotowe dziecko to przyjme. Tylko ciąży mówię kategoryczne nie. Ja znam nie rozpieszczonych jedynaków. Ja jestem bradzo szczęśliwa ze mam siostrę. Po śmieci rodziców to moja jedyna rodzina. U mnie jest wiele takich chwil w których myśle ze nie powinnam była się decydować na te druga ciążę. Ale nie gdy patrzę na Natasze. wtedy myśle ze warto było. Co prawda jeszcze nie wiem jaki wpływ wczesniactwo będzie na nią miało. Idę się wydoic ![]()
#1099 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Ale nadrukowałyście....
tą reklame zaraz wydrapie z ekranu...! Cytat:
I szanuje tych ktorzy mają jedno i nie chca wiecej i szanuje tych ktorzy maja gromadkę pod warunkiem ze kazde dziecko jest kochane. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bilansu tez nie mamy zaliczonego bo ciagle cos, teraz ma katar, z katarkiem mozna zaliczyc bilans?? Tym mnie zastrzeliłaś najlepsza planowana wpadka(paradoks po całości) jaką słyszałam ![]() Cytat:
Cytat:
Nie ma czego żałować, dobrze że jest ok ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1100 |
Zakorzenienie
|
ana wszystko dziala w obie strony,ja mam takie zdanie jakie mam i tego juz nie zmienie,wiele razy jest tak,ze sie rodzenstwo nie odzyw do siebie x lat,
slowo krzywda tu akurat do wychowania nie ma nic wspolnego.
![]() |
#1101 |
Zakorzenienie
|
dziękujemy za gratulacje
![]() ![]() Nie sądzę, żeby lekarka sie rąbnęła, bo celowo jak nie była pewna przy brzusznym usg, zrobiła mi wewnętrzne, bo głowicą mogła podejść małą od tyłu, gdzie przypuszczała, ze siusiak mógł się schować, no i go tam nie było ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1103 |
Zakorzenienie
|
Wpadam tylko powiadomić że żyjemy
![]() Od piątki chorujemy - tzn Misiek i ja. Katar, kaszel, temp lekko podwyższona ale jeszcze nie gorączka. Chyba ja się czuję gorzej niż synu bo ja go nie ogarniam kompletnie. Po świętach się zrobił złośnik i cały dzień to jest jęk... Dopiero prostuje go z usypianiem... Z sikaniem masakra - 2 dni temu nie miałam go w co ubrać a wierzcie mi że ubrań mam dużo... Bao gratuluję!!! Masz fotkę? Pochwal się dzidzią ![]() P0P super Nataszka rośnie! To jak dojdzie do 2kg zabieracie ją do domu? Wszystko ok z nią? Ma jakieś kłopoty z powodu wcześniactwa? Asiulek ja myślę że spokojnie takie pojedyncze łóżko byś zmieściła w pokoju, przecież będzie węższe niż Wasza kanapa. Łóżeczka nie będzie to będzie miejsce na stoliczek. Jakieś półeczki czy regalik i miejsce na zabawki też będzie. Znajomi mają bardzo podobny wielkościowo pokoik dla córki i też taką szafę jak Wy macie i super pokoik jest. Może zrób sobie jakąś wizualizację taką z wymiarami i zobacz jak to będzie wyglądało? Ja czasem spałam na fotelu rozkładanym i źle to wspominam. Za to miałam na co dzień stary sprężynowy tapczan - jeju, gdybym mogła to bym całe życie na nim spała... ![]() Nie wiem co jeszcze napisać... Rowerki te najpopularniejsze tu - hudory z niską ramą, te czerwone podrożały... A miałam w pt zamawiać.. Długo czekałyście na rowerki? Dojdzie mi do pt? Chciałabym żeby w urodzinki już pojeździł. Chciałam w komisie ale nigdzie nic nie ma ![]() ![]() Moje dziecko śpiewa ostatnio "to domisie to domisie..."
![]() |
#1104 |
Zakorzenienie
|
Skończyłam się doic
![]() ![]() Lind- tak naprawdę nie wiadomo jakie spustoszenia są w organiźmie. Nawet u Oliwki tak do końca nie wiemy jeszcze czy wszysto jest ok. Obydwie miały wylewy do mózgu 2i3 stopnia. U oliwki się wchlonely niemniej blizny pozostały. U Nataszy są obserwowane.
#1105 | ||
Zakorzenienie
|
Witajcie
Co do rodzeństwa to powiem tylko że mam starszą siostrę i niby fajnie ze ją mam ale nigdy nie miałysmy wspólnego języka. Nie dogadywałyśmy się wcale a nie ma między nami dużej różnicy bo niecałe 3 lata. Zawsze toczyłysmy wojny w dosłownym tego słowa znaczeniu i prawdę mówiąć teraz moja siostra ma takie momenty że utopiła by mnie w przysłowiowej łyżce wody. Przykro mi tylko że niby siostrę mam a jej nie mam ![]() Nie uważam zeby rodzice robili wielką krzywdę jedynakom. Krzywda to za duże słowo. Cytat:
Najbardziej mnie wkurza że ludzie traktują bawilandię jako chwilę spokoju dla siebie. Bardzo rzadko się zdarza żeby "pilnował" swoją pociechę w takim miejscu. Siadają przy stoliku albo na kanapie i tyle. Przy starszym dziecku to wystarczy ale tekie maluchy jak nasze potrzebują więcej uwagi Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Lind - zdrówka dla Michała ![]() My rowerek odbieralismy osobiście bo się okazało ze sprzedawca jest w mieście gdzie Tż pracuje. Evitka chyba nie czekała długo
![]() |
#1106 |
Zakorzenienie
|
iz ja jak ide na kulki z mala to jestem zmeczona zanim wejdziemy;p tz z ednej ja drugiej i ganianina na calego,mala ma jeszcze wiesza radoche ze sie w 3 ganiamy i rzucamy w kulkach ale to fakt ze rodzice siedza z dupami jeszcze nieraz widze jak patrza ze jestesmy to sa spokojniejsi bo wiedza ze na inne dziecko tez zareagujemy gdyby sie cos dzialo...
![]() |
#1107 |
Zakorzenienie
|
ja mam siostrę rok młodszą i mam super z nią kontakt. Zawsze razem na imprezy jedziemy czy wychodzimy gdzieś, mamy wspólnych znajomych.
A znam takie osoby które z rodzeństwem nie odzywają się kilka lat. Rozumiem dziewczyny którą chcą tylko jedno dziecko, ale też te które chcą więcej. Nie uważam że jedynak będzie skrzywdzone przez rodziców itd. ja teraz mowie że za jakiś czas chce drugie dziecko, ale czy na pewno się zdecyduje to nie wiem
#1108 |
Zakorzenienie
|
Ja wyjście na kulki tak samo jak wizyty na placu zabaw traktuję jako element socjalizacji. Zosia musi się uczyć życia w grupie a nie tylko sama obroniona przez mamusię albo tatusia
![]() ![]() Socjalizacja socjalizacją ale kontrola musi być a krzywdy nie dam mojemu dziecku zrobić ![]()
#1109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie krupnik nastawiony, a dla tz na obiad krokiety będę robiła. Kochany chce mnie zabrac do kina, pierwszy raz odkąd jesteśmy w kąplecie, ale szczerze wolałabym u siebie w domu cos obejrzeć ![]() ![]() Moze mi cos poradzicie. Mały ma od kilku tyg ciągle zapchany nos, oddycha buzią, ale na zupełnie nic nie wydostaje się na zew. Tak jakby po prostu miał tak tam spuchnięte że powietrze nie przechodzi. Juz mu wodą zakraplałam, i homeopatami, ciągle ten sam stan. Tak myślę poczekać do przyszłego wtorku bo idziemy na bilans. Chyba że macie jakiś pomysł. Nawet jak dzisiaj po zimnicy na dworzu biegał, wszystkie dzieciaki zagilane, a temu nawet kropelka nie poleci.
![]() ![]() |
![]() |
#1110 |
Zakorzenienie
|
Izazula dzięki
![]() Moje dziecko odkurza... a co niech ma już obowiązki jakieś ![]() ![]() Wreszcie słońce, u Was też?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:04.