|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
|
|||
| x-lander |
|
14 | 25,93% |
| Tako |
|
16 | 29,63% |
| Graco |
|
5 | 9,26% |
| Baby Design |
|
5 | 9,26% |
| Roan |
|
1 | 1,85% |
| Baby Merc |
|
2 | 3,70% |
| Peg Perego |
|
2 | 3,70% |
| Coneco |
|
4 | 7,41% |
| ABC Design |
|
1 | 1,85% |
| Maxi Cosi |
|
8 | 14,81% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III
[QUOTE=lidka0308;33678607
albo mi się wizaż zaciął albo was gdzieś wywiało wszystkie bo nikt nic nie pisze od prawie dwóch godzin?[/QUOTE] a bo się weekend zaczyna i dlatego ![]() czuje się dzis taka wielka jak beczka.tocze sie a nie ide |
|
|
|
#1652 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór dziewczęta
Ależ zmęczona jestem, zaraz chyba zasnę... miałam znowu nerwówkę w pracy. Złapałam jakąś infekcję paskudną do gin idę dopiero we wtorek, a lekarka pierwszego kontaktu zapisała mi lactovaginal, nieco ulżyło. No i leukocyty mi się w moczu pojawiły, co pewnie oznacza zapalenie, a TSH nie spada :/ Coś mi zbyt melancholijnie dziś.
|
|
|
|
#1653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Okazja aby mieć na dłużej mężczyzn dla siebie ![]() My też nie mamy garażu. Tzn. ostatnio była możliwość aby sobie wynająć. 70zł miesięcznie facet chciał . Niby nie dużo, ale teraz lato, więc jakoś strasznie nam nie potrzebny . Będziemy myśleć pewnie dopiero gdy autko zmienimy . U nas jak się rozpadało, to tak nagle ciemno i normalnie ktoś jakby zdjęcia robił . I tak pomyślałam, że dobrze, że dzisiaj TŻ jechał autem do pracy, bo tak to sobie rowerkiem śmiga ![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33680718]czuje się dzis taka wielka jak beczka.tocze sie a nie ide Ojjj, ja też Jeszcze ostatnio TŻ rzucił, że faktycznie już chodzę jak ciężarna.
|
|
|
|
|
#1654 | |
|
Zakorzenienie
|
colds a Ty mieszkasz w samym Poznaniu czy w okolicy? bo u mnie nie padało, nie grzmiało, ani nic z tych rzeczy
Chciałam się dzisiaj zapisać na badania prenatalne, ale nie mogłam się za chiny dodzwonić ... Cytat:
Też miałam podwyższone leukocyty w moczu, w ciąży to ponoć częsty przypadek urosept mi je zmniejszył ![]() Jutro też muszę zrobić apetytu mi narobiłaś
|
|
#1655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#1657 |
|
Zakorzenienie
|
Tak mówicie o burzy, a u mnie do godziny 19 słonko i ciepełko a teraz leje jak z cebra, błyska sie i grzmiiiii
![]() Cóż za drastyczna zmiana - a chyba wiem dlaczego - bo parapety zewnętrzne przetarłam bo były usyfione i jak zwykle mi zaraz musi obsikać deszcz. Po prostu normalka ![]() Wieczór sie zbliża i plecy zaczynają sie odzywać z wrednym bólem Już widze zaś te moje spanie ![]() No i kurdeeee wiecznie niedosikana jestem !!!!! |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1658 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja mówię dobranoc
![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
. Ja przyjme . Ty nie dosikana a ja mam tak,że kilka razy w ciągu dnia mogę na posiedzenie iść |
|
|
|
|
#1659 |
|
Zadomowienie
|
ja też już zmykam myju i lusiu, bo padam na paszczaka!
Miłego weekendowania dziewczynki i kruszynki! |
|
|
|
#1661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczególnie jak sobie pojem jogurta albo maślanke albo cokolwiek w tym stylu ![]() Też umykam sobie troszke na tv popatrzeć i kolacje chopu zrobić bo za godzine z roboty wróci. A tak mi sie nie chce tego robić ![]() Dobrołnoc
|
|
|
|
|
#1662 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale dziewczynom niektórym już przeszło to parcie,więc może i nam popuści,co by pod koniec ciąży znowu się odezwało jak maluch będzie siedział na pęcherzu.Zapomniałam napisać,wczoraj na TLC w porodówce ta dziewczyna co siedziała w wannie a potem rodziła w kucki oparta o męża,pamiętacie? Pomyślałam,ze fajna pozycja jak chce się rodzić z mężem ja o niej pomyślałam...mhhh...Dobranoc i ja mówię
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-04-20 o 20:59 |
|
|
|
|
#1663 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamusie
dawno mnie nie bylo, ale tyle spraw mam na glowie w zwiazku z jutrzejszym dniem same chyba rozumiecie ![]() od niedz bede bywac czesciej obiecuje nie jestem w stanie Was nawet nadrobic. U mnie wszystko ok w pon wizyta![]() a teraz zmykam spac jutro wkoncu Nasz Wielki dzien ![]() w pon sie odezwe, moze nawet w niedz jak znajde czas i wkleje fotki dobranoc
|
|
|
|
#1664 |
|
Zadomowienie
|
My po wizycie, dopiero się dobiłam do komputera. Zrobiłam zrzut ekranu z filmu więc wam przedstawiam moją Zosie- nic jej między nogami nie urosło :P
Piękne przedstawienie nam zaserwowała podczas nagrania, waży już miedzy 300 a 348gramów. Potem zaszalałam w tesco i dorwałam body z kontrolką temperatury ciała na plecach! rewelka, ciekawe czy to działa, bo jeszcze nie sprawdzałam, jak sprawdze to wam napisze za dwie sztuki zaplaciłam chyba 30zł.
|
#1665 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekam na relacje z Wielkiego Dnia Cytat:
. A tak ogólnie to Dzień Dobry wszystkim . U Nas dzisiaj pochumrno okropnie jest masakra![]() I dzisiaj mamy 15 tygodni,to jutro zaczynamy 16
Kiedyś będziesz miał dorosłą duszę, ale dzisiaj jesteś mały jak okruszek Gracjanek Fabianek Edytowane przez Anusia479 Czas edycji: 2012-04-21 o 07:21 |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1666 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
! Cytat:
|
||
|
|
|
#1667 |
|
Zakorzenienie
|
Sojka Zosia śliczna
![]() Anusia gratuluję ![]() A tak w ogóle, to dzień dobry Idę zjeść śniadanko, a potem zabieram się za porządki. Boże, jak ja wyglądam.... włosy tragiczne, paznokcie się łamią, o cerze nie wspomnę.... A jeszcze kilka tygodni temu pazurki miałam twarde i długie |
|
|
|
#1668 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny!
a ja przez tą pogode jakas depresje mam dzisiaj. nic mi sie nie chce i jakas taka smutna laze. Sojka, Zosia - bardzo ladne imie. niegrzeczna88 wsztstkiego najlepszego! |
|
|
|
#1669 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje dziewczyny za wszystkie zyczenia
nerwy robia swoja juz od 5 nie spie.. zmykam do fryzjera i kosmetyczki milego weekendu wam zycze i wracam juz jako mezatka do was hihi |
|
|
|
#1670 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny
w poranek, teraz nawet u mnie słoneczko wyszło. Wczoraj do 19 byo słońce potem schowało się w napływających chmurach i w nocy luneło.Rano zas po deszczu ani widu ani słychu trochę chmur zza których wygląda słoneczko. Temperatura nawet nawet niedawno sprawdzałam i na dworze już 13 stopni. Niegrzeczna wszystkiego dobrego na nowej drodze życia. Oj kiedy to było, teraz zostały już tylko wspomnienia na zdjęciach
|
#1671 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
a u mnie w nocy byłą burza, padało, a dziś też jakoś pochmurno :/ w końcu wolny week od uczelni niegrzeczna88 szczęścia na nowej drodze życia ![]() Sojka1990 wspaniała córeczka piękne zdjęcie
|
#1672 |
|
Zakorzenienie
|
Niegrzeczna wszystkiego najlepszego
)Ale tutaj cicho i spokojnie Ja kończę sprzątać i słucham piosenki, która strasznie wpadła mi w ucho
|
|
|
|
#1673 |
|
Zadomowienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33680718]
czuje się dzis taka wielka jak beczka.tocze sie a nie ide ja niestety tez sie juz tak czuje. czuje jak puchne doslownie. chyba mi sie woda zatrzymuje w organizmie bo nie jem jakos wiecej. moze sie mniej ruszam no ale zeby az tak przytyc? jak narazie mam 6 kg + ![]() niegrzeczna88 wszystkiego naj naj na nowej drodze zycia! Sojka1990 ale super zdjatko! ja mam nadzieje tez takie dostane jak 8.maja pojde na wizyte. a ja tez posprzatalam troche bo dzisiaj i jutro mamy gosci. moje paznokcie tez sa w oplakanym stanie, polamane. z cera lepiej na szczescie. ale skore mam coraz bardziej sucha a zawsze mialam przetluszczajaca sie. o jakim to specyfiku przeciwtradzikowym pisalyscie i na na co go uzywacie? ja mam dekold i przedramiona strasznie wysypane a o plecach nie wspomne. cieplo sie robi to trzeba to jakos posdsuszyc. u nas dzisiaj piekne slonce ale mysle ze za cieplo to nie jest. ide na poszukiwanie stanika. bylam ostatnio w NY i rozmiar D ma poduszki nie wiem po co. i cyce w nim sa mega wielkie, jakby nie moje. a dzisiaj jak by mi troche zmiękły. ale suty wrazliwe jak cholera. ach zawsze cos.spadam i milego weekendu zycze kochane mamuski
|
#1674 |
|
Zakorzenienie
|
Axxxa powodzenia w szukaniu, ja też miałam problem, bo większość jakie widziałąm to małe rozmiarówki, a jak już znalazłam, to z poduchami, nie wiadomo po co, bo jak baba nma takie duże cyce, to raczej powiększać ich już nie chce moim zdaniem
Też mam strasznie wrażliwe sutki, nawet jak delikatnie dotknę, to bolą :/ Ciekawe kiedy to minie, bo jakby mi teraz przyszło karmić, to bym chyba nie dała rady....
|
|
|
|
#1675 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie też tak wysypało :/ twarz nie najgorzej, i tak codziennie robię makijaż i będzie tak przez całe lato bo się nie będę opalać, ale dekolt, szyja, ramiona i plecy... masakra ;(
|
|
|
|
#1676 |
|
Wtajemniczenie
|
witam!
ja już po polówkowym - oczywiście cudne to badanie ale dzidzia ma zwapnienie w jednej komorze serca mamy się nie niepokoić, bo podobno do 30 tygodonia (kiedy będzie następne USG) powinno zaniknąćale jak tu się nie niepokoić
|
|
#1677 |
|
Zadomowienie
|
Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze. Jeśli Dzidziuś nie ma innych cech wad genetycznych to to zwapnienie nie musi oznaczać nic groźnego. Myślcie pozytywnie.
|
#1678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w płeć kochana już znasz? ![]() Kalpana mi na szczęście już wrażliwość sutek przeszła od drugiego trymestru już ustało... teraz Tż już może dotykać bo wcześniej nie było mowy ![]() Na stronie szpitala w którym planuję rodzić znalazłam co muszę ze sobą zabrać I jest to : Co należy zabrać do szpitala? dokumenty dowód osobisty legitymację ubezpieczeniową (lub druk RMUA) grupę krwi - wynik oryginalny w przypadku czynnika RH(-) wynik przeciwciał wyniki badań laboratoryjnych: morfologia, mocz, HBS, WR badania USG książeczkę przebiegu ciąży wypisy szpitalne w przypadku hospitalizacji w okresie ciąży Walizka rodzącej: przybory toaletowe ręczniki (2szt.) skarpetki koszule nocne rozpinane od góry (2-3 szt.) kapcie oraz klapki pod prysznic szlafrok figi jednorazowe lub higieniczne połogowe (siateczka) biustonosz i wkładki laktacyjne chusteczki nawilżające, może być woda w sprayu woda niegazowana + suchy prowiant (dla męża)
|
|
#1679 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam od przyjaciółki z kartonem i wielką siatą ciuchów
buciki dla niechodzącej niuni
|
#1680 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry
Ostatni egzamin zdany na 5 Pochwalę się moimi zakupami dzisiejszymi. Za 22,30 w lumpku kupiłam: dla synka spodenki i dwie bluzki, dla Pauli dwie koszulki, koszulę ze świnką peppą i płaszcz na jesień Nexta, dla siebie dwie pary dżinsów ciążowych No i kupiłam jedne czarne spodnie dla siebie, już na obronę będą.Cytat:
3-6 miesięcy 62-68 6-9 miesięcy 68-74 9-12 miesięcy 74-80cm. Taka jest standardowa rozmiarówka. Ja kupię po tyle samo na 56 i 62 i to będę miała w szafie malca. Większe później będę kupowała. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A miałam Wam jeszcze napisać jedno. Wczoraj przyjechała szwagierka z synową, która jest w 19-tym tygodniu ciąży. Wiecie ile przytyła?????? 10 kilo Byłam w szoku.
|
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.

do gin idę dopiero we wtorek, a lekarka pierwszego kontaktu zapisała mi lactovaginal, nieco ulżyło. No i leukocyty mi się w moczu pojawiły, co pewnie oznacza zapalenie, a TSH nie spada :/ Coś mi zbyt melancholijnie dziś.

. Niby nie dużo, ale teraz lato, więc jakoś strasznie nam nie potrzebny
urosept mi je zmniejszył

Już widze zaś te moje spanie

Byłam w szoku.