|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1921 |
Gang Iren
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Obejrzalam zdjecia,jednak tyle przybylo,ze napisze zbiorowo,ze wszystkie fotki cudowne,dzieciaczki przekochane,a mamusie wygladaja rewelacyjnie
![]() Dobrej nocy!
#1922 | |||||||
Raczkowanie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() Na brzuszku nie karmię ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1923 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki...zaczęłam krwawić więc jadę na IP...nic mnie nie boli, więc to pewnie potrwa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1924 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1925 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1926 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Gosiu, staraj sie masowac te guzki - jak beda sie zmniejszac to znaczy ze od mleka a jak nie to koniecznie pokaz poloznej
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1927 | ||
Zadomowienie
|
Filipowi się zdarza
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1928 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kulka, wspolczuje przesluchan rodziny ![]() Alamig, oby juz Ci zaczeli wywolywac, bo bez sensu tak w szpitalu siedziec! Co do bolu krocza - to wydaje mi sie to dziwne Emigra , ze tak dlugo odczuwasz dolegliwosci! Ja tylko peklam , chyba mialam 4 szwy i szybciutko mnie przestalo bolec, nie pamietam dokladnie, ale prawie wogole mi szwy nie dokuczaly! Lena, ja mam puszke mleka tak w razie czego i to jest wlasnie bebilon 1. Dzien Dobry mamuski. U mnie nadal nic, ale mala mi w nocy tak szalala, ze myslalm ze przez brzuch mi wyjdzie ![]()
![]() |
#1929 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1930 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Gosia współczuję nawału, ale jak masujesz, ściągasz, przystawiasz i dajesz kapustę to powinno się unormować ![]() ![]() ![]() Moniq śliczny avek ![]() ![]() Konia dzięki za utworek miło się słucha ![]() ![]() ![]() Desia Ty już odliczaj godziny, bo w tym tygodniu już musisz urodzić ![]() Dzień dobry ![]() Moje dziecko spało od 20.00 do 3.30 ![]() Dziś w Wawie leje jak z cebra ![]() ![]() Miłego dnia ![]()
![]() |
#1931 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To moze tak dlugo dokuczac? Bo u Ciebie juz 6 tygodni przeciez.
![]() |
#1932 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny te które miały nacinane krocze albo pęknięcie mam pytanko jak u Was z grubszą sprawą w wc? ja się boję że mi szewki popuszczają
![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1933 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie obylo sie bez czopkow, ale tez mialam stracha
|
![]() ![]() |
![]() |
#1934 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1935 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W Poznaniu dzisiaj ladnie, mam nadzieje ze sie nie popsuje pogoda, bo deszcz na moj humor - to bedzie lozko caly dzien! Milych zakupow! A jaki masz pas? Ja myslalam nad pasem, ale opinie sa tak rozne , ze jak narazie to sie nie zdecydowalam! ![]() Monia, jakie ladne zdjecia, widac jaka jestes szczesliwa i dumna! No i bardzo ladnie wygladasz! A Hania jest slodka ![]() A co Ivorek ma na szyi? Balbinka, Ty z Julkiem rowniez bardzo ladnie sie prezentujecie ![]()
![]() |
#1936 |
Zakorzenienie
|
Hej Mamuśki,
my od wczoraj w domu ![]() ![]() ![]() Desiu dziękuję za przekazywanie info ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1937 |
Wtajemniczenie
|
Nowaken cześć
![]() ![]() ![]() ![]()
Razem, 19.12.04 ![]() Zaręczona, 1.01.11 ![]() Córeczka Laura, ur. 22.03.12 ![]() Będziemy ślubować 31.08.13 ![]() Edytowane przez evvcia_ Czas edycji: 2012-04-23 o 08:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#1938 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Swoja droga to pewnie masz pecha ![]() Co du kupki to ja po Adasiu musialam sie wspomagac syropkiem lactulosum, mam go spakowanego juz do torby w razie czego ![]() Nowaken, super ze juz w domku ![]() Napisz koniecznie pozniej wiecej, jak Antek reaguje? Zdjecia wyslij ![]()
![]() |
#1939 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja kupiłam taki zwykły wyszczuplający (jakby z siatki i zapinany na haftki) i zakładam tylko jak wychodzę z domu. Nie kupowałam jakiegoś specjalistycznego, bo chcę wyćwiczyć mięśnie - jak wreszcie nabiorę siły, bo teraz to się zabieram codziennie i nie mam jakoś werwy ku temu ![]() Może tak jak u Gosi wywoływanie nie będzie potrzebne! I zazdroszczę pogody ![]()
![]() |
#1940 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzien dobry, u nas nocka całkiem w porządku!
Co prawda nocne karmienie o 3 trwało półtorej godziny, ale Kajcia spała do rana ![]() Wczoraj zaczęłam znów stymulowac piersi dodatkowo laktatorem, po każdym karmieniu ściągam jeszcze reszte mleczka, dzięki temu robi się go więcej i Kaja je trochę chętniej (pewnie łatwiej Jej spływa). Mam nadzieję, że to nie przypadek, tylko rzeczywiście tak to wygląda, bo to dopiero pierwszy dzień mojego eksperymentu). Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja czasem mam wrażenie że moją też ale nie jestem pewna. ![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
![]() Desiu a do 27 już tylko 4 dni, już niedługo będziesz miałą Vikusię ze sobą! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() A z moczem mam podobnie czasami..;/ staram się wiczyc Kegle, ale trochę to trudne. ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- ![]() ![]() ![]() i Ty wyglądasz rewelacyjnie! ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
I Ty Evvciu też odczuwałaś ból.. ![]() Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-04-23 o 09:22 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1941 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Lena, dla mnie to AZ 4 dni ![]() No ale tak sobie zartowalam i pewnie sobie wykrakalam ze bede ostatnia, Alamig i Flower w szpitalu, zostaje ja, Kulka, Puma (o ile nie urodzila juz) i nie pamietam czy Monika 83 juz urodzila? No i to chyba wszystkie z nierozpakowanych ![]() No ale narzekanie nic mi nie da ![]() Wiec juz biore sie w garsc i nie zanudzam! Ale cos ten watek cienko idzie jak wszytskie mamusie sa zajete swoimi skarbami ![]() Lena, a Ciebie nacieli czy peklas? Mocno bylas szyta? Zdecydowalas sie na jakas wage? Mam nadzieje ze jutro sie okaze ze jednak Kaja przebiera ladnie!
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-04-23 o 08:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1942 |
Zakorzenienie
|
Lenka Ty jeszcze jestes pewnie tam popuchnieta to mozesz robic sobie oklady zimne z lodu np, albo zrobic wywar z szalwi i rumianku i to przykladac na 10-15 minut, u mnie pomoglo to w gojeniu... wiem ze ciezko Ci teraz w to uwierzyc, ale za kilka tygodni wszystko wroci do normy i bedziesz czula sie o wiele wiele lepiej
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1943 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1944 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny ale chodzę nabuzowana od rana tata tz wola mnie że chcą z żona coś powiedzieć no i idę a oni że powinnam z tz wziąć cichy ślub tak jak to oni zrobili kiedyś załatwić sobie z księdzem po południu w dzień powszedni. To chore chce mieć ślub normalny i przyjęcie weselne a nie jakieś potajemne śluby żałosne co oni wymyślają bo na szybko. Myślałam że wyjde z siebie. Niech się nie wtrącają. A mam pytanie czy musiałyscie mieć nauki przedmałżeńskie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1945 |
Zakorzenienie
|
Desia to poswiec te 4 dni sobie
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1946 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() mam dzisiaj w planie długi spacer - może pogoda Szymka wyciągnie ze mnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1947 | |||||
Gang Iren
|
Dzien dobry!
Przechwalilam synusia,bo ta nocka juz nie byla dobrze przespana. Nie spal do od 23 do 4 rano ![]() Potem zasnal do 6:30,a ja po tych dwoch i pol godz spania czuje sie komfortowo jak na razie.Ale pewnie w dzien pospie pozniej. Tzn troche przysypial przy cycku jak to on,jak go odkladalam to przypominal sobie,ze jeszcze by pojadl.Byly tez trzy kupy w nocy i trzy ulania (nastepny glodomorek-rzygolek po siostrze ma to) I nie wiem czemu,ale siki z pieluchy wyciekaja nam bokiem ![]() Mialyscie tak??Ja juz nie wiem,moze za lekko zapinam pieluszke albo co. Po kilka pampkow tak przelecialo i teraz zaczelismy huggies i tez sie zdarzylo. Martwilam sie,ze nie sika,wiec nadrabia teraz straty.Pieluch idzie co niemiara ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A kapiel twierdzi,ze on zrobil,bo przyniosl i wyniosl wanienke z woda,a reszta nalezala do mnie. Ale jednak przy drugiem dziecku juz wszystko sprawniej idzie.Myslalam,ze po tylu latach,bede taka nieporadna jak przy Wiki na poczatku,ale jednak jakos obslugi noworodkowej sie nie zapomina ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam kciuki za wasze karmienie. Oj ja bym sie cieszyla jak co dwie godziny,Eryk potrafi wisiec na cycku przez 5 godz,z przerwami po 15-20 min miedzy karmieniem. Ale nic nie poradze,bufet otwarty 24/dobe ![]()
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2012-04-23 o 08:48 |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1948 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A farbe sie boje teraz ryzykowac przez te moje uczulenia, zrobie sobie juz po porodzie co w razie czego jakies leki bede mogla lykac. A co do kapieli i muzyczki to jak najbardziej, staram sie tak wlasnie relaksowac! Wczoraj sobie paznokcie wypilowalam, moglabym nogi depilatorem przelecice w sumie ![]() No i tak sie zastanwiam czy nie warto by juz ubranek rozmiar 62 przeprac i poprasowac? Bo mam przygotowane tylko 56, a potem bedzie pewnie tyle roboty przy dziecku ze moze lepiej zrobic to teraz - poki mam czas i nawet ochote na to! Tym bardziej ze mala 6.04 miala 3500 g, wiec moze urodzic sie sporawa ![]()
![]() |
#1949 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
My musieliśmy mieć nauki przedmałżeńskie ![]() Po jakim czasie wybrałyście się na pierwsze spacerki?? Dziękuje dziewczyną które na priv napisały aby dopisać je do listy rozpakowanych i podały wszystkie potrzebne dane ![]() Czekam na resztę bo ciężko mi teraz znaleźć wszystkie.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1950 |
Zakorzenienie
|
Kornelia dziękuję w imieniu Kai i również życzymy wszystkiego najlepszego
![]() ![]() To chyba jedyne imieniny Kai w roku, ale niektórzy naciągają że jeszcze w Katarzyny Kaje też świętują. Ja jeszcze nie zdążyłam się ogarnąc by zdecydowac ![]() ![]() ![]() Super, że bierzmowanie udane ![]() Na Ave Maria (szczególnie Cacciniego) też mi ciekną łzy zawsze, a to co wkleiłaś to też piękne! ta wersja ave jest fajna, taka troszkę inna, polecam: http://www.youtube.com/watch?v=JgmBO...706C94489AB5F6 no i się uśmiałam znów z Twojej opowieści z wizyty znajomych ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.