|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1891 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
a bo ja wiem ? ciężko mi powiedzieć bo jak krwawiłam jeszcze to czasami jak szłam do toalety krwawienia nie było za każdym razem
![]() Czasem przez pół dnia nic nie było, a dopiero podczas kąpieli się pojawiło. Raczej pojade do lekarza upewnić się czy wszystko ok i przy okazji zapytam kiedy mogę odbyć swój pierwszy raz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1892 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Nikki co do swiatla w nocy to u mnie pali sie swiatlo w korytarzu- tak wiec moge widziecdobrze co sie z malutka dzieje a mi nie jest za jasno, w nocy przy karmieniu czytam pania Hogg wiec zapalam lampke. pani hogg swoja droga zaleca karmienie nocne po ciemku, to bym zasnela chyba po 5min
![]() Desia alez tytul wymislilas ![]() ![]() Jolka mnie tez szczypia (a raczej swedza) czasem piersi (moze to od nakladek). dla swojego spokoju moze przejdz sie do lekarza. Lena Hania troszke jest zaciekawiona karuzela w hustawce, ale jednak wygrywa czarno-biala kostka z obrazkami ![]() wrzucilam troche fotek z dzisiaj ![]() Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-04-22 o 16:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#1893 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Zostałam pierwszy raz sama z Andrejcią i Peluską ![]() ![]() ![]() W ogóle to moja Niunia jest niemożliwa. Nie chce spać na prawym boku...a raczej nie chce spać z głową przekręconą w prawo. Ja ją kładę z główką w prawo a ta sama przekręca się w lewo ![]() ![]() Moja malizna na sofie ![]() P1020342.jpg |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1894 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() alez podobaja mi sie te poduszki w kolka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1895 |
Zakorzenienie
|
MoniaHan...poduszki są z Ikea
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1896 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My też kupiliśmy wagę na allegro (używaną, ktoś kilka razy użył i za pół ceny udało nam się, a wskazuje praktycznie taką samą wagę jak u pediatry, bo sprawdzaliśmy, więc jest wiarygodna). Warto ważyć, ale nie często! Raz, góra dwa w tygodniu, bo waga jest chwiejna. Jedna kupa więcej czy jedno karmienie więcej i kilka gramów na plusie lub minusie. Niestety u nas kupy nie było samoistnej od poniedziałku wielkanocnego ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też zaczęłam patrzeć na inne wózki i zaglądać jak dzieci ubrane ![]() Super dzień spędziliście i ładnie teraz będzie koło domku ![]() ![]() Cytat:
![]() Też o Alamig myślałam ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja mam matę jakąś zwykłą w spadku dostałam z Canpola, raz rozłożyłam, ale Laura nie wykazala jeszcze zainteresowania ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Moją małą też teraz od kilkudziesięciu minut boli brzuszek. Daliśmy sab simplex i TŻ masuje, za godzinkę kąpiel i mam nadzieję, że minie do nocy ![]() Cytat:
![]() rozbawiło mnie że pelusa ma takie zachcianki ![]()
![]() |
#1897 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale siostra miala dla corki co ma 6 lat, wiec to bedzie taka troche starsza, ze tak powiem bo przypuszczam ze przez 6 lat duzo nowych sie pojawilo. A ktos pytal o mate, ja Adasia kladlam pewnie jak mial 3-4 tygodnie z tego co pamietam. Jak widzialam ze sie rozglada i patrzy z zaciekawieniem wokol siebie
![]() |
#1898 |
Zakorzenienie
|
Właśnie ciekawe co u Alamig...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1899 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A na brzuchu leze/spie od dnia powrotu ze szpitala - cudne uczucie! ![]() Monia super fotki! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1900 |
Zakorzenienie
|
Zia_ właśnie weszłam dzięki Tobie na maila pooglądać zdjęcia Moni
![]() MoniHan SUPER zdjęcia! Hanulka i Ivorek słodcy ![]() ![]() Zdjęcie całej rodzinki w komplecie CZADERSKIE ![]() ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Aaaa...i Hania ma zarąbiaszczą fryzurę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1901 |
Zakorzenienie
|
a tak zapytam na wszelki wypadek o mleko modyfikowane - czy któraś z Was używała Beblion? U mnie w szpitalu to dawali. I Enfamil.
To sie kupuje z numerem jeden w sytuacji dokarmiania? W ogóle się nie znam na tych mlekach. Jak długo bolało Was krocze po porodzie? szczególnie chodzi mi o sytuację kiedy było nacięcie i pęknięcie? Mnie czasem nadal boli ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1902 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1903 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mnie nacięcie pobolewało tak z 2 tygodnie, przy siadaniu i wstawaniu najgorzej. Teraz tylko jak dotknę czuję napięcie. Bliznę już mam ładną, ale w środku jakieś chyba jeszcze szwy siedzą - 3 widziałam jak wyszły ![]() Siedzę z farbą na głowie ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1904 |
Zakorzenienie
|
Lena ja byłam tylko nacięta i bolało mnie tydzień
|
![]() ![]() |
![]() |
#1905 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam lekkie pęknięcie samej skóry i bolało mnie pierwszego dnia jedynie.
#1906 |
Zakorzenienie
|
Witam uświęcona
![]() Jolka koniecznie idź do lekarza, sprawdź lepiej czy wszystko gra Lena wszystkiego najlepszego dla Kai w dniu Imienin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ( ps. nie wiem czy dzisiaj obchodzicie, ale my tak i tak postanowiłam złożyć życzenia ) Nina pije Bebilon, piła po odstawieniu i Jej pasuje, choć ponoć Bebiko ma bardzo podobny skład ( jak nie taki sam) a jest tańsze, producent ten sam. Karolca moja kaszle czasem, szczególnie przed piciem jak ma dużo śliny w buzi Lampkę mam włączoną przez całą noc, jak slyszę jakieś dzwięki to przynajmniej ostrym zapaleniem światła nie rozbudzam Małej, jeśli to jakiś fałszywy alarm, poza tym po karmieniu czytam gazetę ![]() ![]() Aguśka Nina od paru dni śpi ze mną, spała z tż, ale zaczęła się budzić w nocy z płaczem ( chyba chodziło o to ,że mnie nie ma ) i śpimy razem, tż się wysypia , a mi to bez różnicy , a w sumie ze mną śpi spokojnie. Małej do wyrka nie biorę, bo się jednak boję ,że Ją cycem przygniotę ( nawet gin mi odradzał) , no i teraz jak z Niną śpię to nawet jakby mnie kusiło to Małej z nami nie kładę.Ale karmię szybciutko , z przewijaniem ok.20 minut, więc spoko. Ja Kaję zabieram czasem w dzień na przytulanki , bo Ona sama nie wymaga bujania itd. ale chcę Ją dopieścić . Bierzmowanie wypadło super, oczywiście wparowałam na ostatnią chwilę, ale na czas byłam ![]() ![]() Mała wypiła od Babci 80 ml mleczka z butli i śpi 3 godzinę.Wszystko ładnie pięknie , tylko że Nina wpadła w szał ![]() ![]() A no i jesteśmy po odwiedzinach znajomych, już wiem który kąt jest u mnie w domu pusty ( myślałam ,ze takiego nie posiadam)i można w nim dzieci niegrzeczne stawiać za karę , znajomi mają tą metodę opanowaną do perfekcji, ich synek chodzi do kąta sam jak coś przeskrobie, nawet tyłem ![]() ![]() ![]() Karuzeli używamy od trzech dni, Młoda uwielbia patrzeć na te stworki ![]() Matę polecam kupić jak najszybciej, bo za chwilę dzieciaczki zaczną się przekręcać w tempie ekspresowym i z maty uciekać metodą na okrętkę ![]() Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-04-22 o 21:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#1907 |
Zakorzenienie
|
Czy Wasze dzieci budza się czasem bardzo gwałtownie i z jakimiś odgłosami?
Moja przed chwilą gwałtownie się obudziła z dziwnym piskiem, jakby ktoś ją uszczypnął albo przestraszył :/ Pogłaskałam po główce, pocałowałam w czułko, pokołysałam chwilę i za chwilę zasnęła. W ogóle od wczoraj jest jakaś niespokojna ![]()
#1908 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o, przypomnialas mi o pigulce! Cytat:
![]() Lenka zmartwie Cie ale ja i bylam nacieta i popekalam i do tej pory pobolewa mnie krocze.... najgorzej jest jak wiecej pochodze - czuje grawitacje krocza.... ![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1909 |
Zakorzenienie
|
hej! Pisze z telefonu. Mialam dzis test z oksytocyny, pojawily sie liczne skurcze na ponad 60%, ale po paru godzinach sie wyciszyly
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1910 |
Zakorzenienie
|
teraz z tego wszystkiego boje się, że coś wyjdzie nie tak
![]() jak przebieram małego na przewijaku i jak wierzga tymi nóżkami nie raz mnie kopnie lekko w brzuch to boli mnie jak cholera ![]() ![]() już mam czarne myśli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1911 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://pl.wikipedia.org/wiki/Odruch_Moro ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- mam ten utwór coś pięknego ![]() ![]() dla wszystkich Mam i dla tych Które czekają od Koni http://www.youtube.com/watch?v=Ixby9BzJfEo Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-04-22 o 21:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1912 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1913 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1914 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja chcę już rodzić ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1915 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Laskie następnym razem musicie miec dzieci z początku tytułu wątku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1916 |
Wtajemniczenie
|
Alamig powodzenia,
Konia sliczna ta muzyka, a ja tez placze na Ave Maria. Karolca Hania czasami jak spi to tak z nienacka dwie rece podniesie do gory i znow zasypia ale nie krzyczy ![]() ![]() Tikki i evcia dziekuje za mile slowa odnosnie naszej rodzinki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a no i właśnie ...ślicznie wyglądacie, widać ,że jesteście szczęśliwi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1918 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wczoraj wieczorem ogladalam brytyjski mam talent i byla 12letnia dziewczynka..jak super spiewala i grala na gitarze ![]() ![]() balbinka super z Julkiem wygladacie ![]() ![]() ![]() Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-04-22 o 22:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1919 | |||||
Gang Iren
|
U mnie walka z nawalem.
Martwie sie,bo mam pelno guzow pod pachami,wielkie kule po kilka,ktore zaczely bolec.Przy Wiki tez tak mialam,ale wtedy mialam zapalenie piersi,a teraz chyba nie.Sciagam po trochu mleka,masuje,mlody je czesto,robie oklady z kapusty i mam tez te wkladki zelowe.Chyba ze to gruczoly mleczne pod pachami takie mam przy nawale i to minie ![]() Miala tak ktoras z was dziewczyny? Polozna przyjdzie w srode do mnie,to jej pokaze. Byla juz wczoraj,ale jeszcze pod pachami nic sie nie dzialo.Chociaz juz w ciazy mialam po malym zgrubieniu pod pacha i wtedy polozna powiedziala mi,ze to jest ok. Mamy juz pierwsza kapiel za soba ![]() Eryczkowi podobalo sie w wodzie ![]() Nie lubi rozbierania,ubierania,zmi an pieluchy,ale w wanience bylo super! A i jesli chodzi o diete,to na razie wszystko jem,nic sie nie ograniczam i mam nadzieje,ze to zda egzamin.Zjadlam i salatke jarzynowa i truskawki i czekolade i frytki. Zreszta "dieta"szpitalna to na snadanie mialam platki czekoladowe z mlekiem,a na obiad rybe w panierce,frytki i groszek. Cytat:
Chyba ma zoltaczke,wiec moze dlatego taki senny. Ale potrafi tez miec dlugie pory czuwania.Dzisiaj w dzien nie spal 2 godz,ale spokojny byl. Wiki bardzo lubila mate. A dla Eryka nie moge sie zdecydowac jaka,bo kilka mi sie podoba i mam dylemat. Cytat:
Musisz cos w koncu postanowic co z tym karmieniem. Dzieci przy karmieniu i piersia i mm miewaja brzuszkowe problemy,tak to juz jest i nie mozesz sie obwiniac. Ale dla ciebie samej,dla twojej psychiki powinnas mysle sie okreslic czego ty chcesz,czy bedziesz karmic czy nie.No i chyba dla malego tez lepiej,ze bedzie wiedzial na czym stoi,bo ciagle ma jakies zmiany. Cytat:
![]() Ja mysle,ze wszystkie mamy rozpakuja sie w tym watku. Wiem jak to ciezko.A jednak widzisz Eryczek zrobil mi niespodzianke i nie musialo byc wywolywania. Cytat:
![]() Oby jutro byl juz lepszy dzien dla was kochana! Cytat:
![]()
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2012-04-22 o 22:53 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1920 |
Wtajemniczenie
|
Gosiu mam nadzieje ze polozna cos Ci doradzi odnosnie nawalu, ja tak nie mialam ( bo w ogole nie mialam nawalu - mam wystarczajaco pokarmu - nie za duzo nie za malo), jesli jest wiecej niz 3h przerwy miedzy karmieniami to wtedy piersi zaczynaja sie robic guzkowate.
Jolka zgadzam sie z Gosia - powinnas sie okreslic z karmieniem, bedzie lepiej dla Ciebie i Michalka i Tobie i jemu to nerwow troche oszczedzi. Dobrej nocki Wam zycze!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.