|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
a bo ja wiem ? ciężko mi powiedzieć bo jak krwawiłam jeszcze to czasami jak szłam do toalety krwawienia nie było za każdym razem
więc tak dziwnie było ze mną. Czasem przez pół dnia nic nie było, a dopiero podczas kąpieli się pojawiło. Raczej pojade do lekarza upewnić się czy wszystko ok i przy okazji zapytam kiedy mogę odbyć swój pierwszy raz i zapytam o antykoncepcje
|
|
|
|
#1892 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Nikki co do swiatla w nocy to u mnie pali sie swiatlo w korytarzu- tak wiec moge widziecdobrze co sie z malutka dzieje a mi nie jest za jasno, w nocy przy karmieniu czytam pania Hogg wiec zapalam lampke. pani hogg swoja droga zaleca karmienie nocne po ciemku, to bym zasnela chyba po 5min
![]() Desia alez tytul wymislilas ....ale na pewno urodzisz w tej czesci i to lada chwila, Kulka i Flower tak samo![]() Jolka mnie tez szczypia (a raczej swedza) czasem piersi (moze to od nakladek). dla swojego spokoju moze przejdz sie do lekarza. Lena Hania troszke jest zaciekawiona karuzela w hustawce, ale jednak wygrywa czarno-biala kostka z obrazkami ![]() wrzucilam troche fotek z dzisiaj
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-04-22 o 17:35 |
|
|
|
#1893 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Możliwe, że to od nakładek...![]() Zostałam pierwszy raz sama z Andrejcią i Peluską . Ale Peluska i tak siedzi pod drzwiami wyjściowymi i czeka na M. i moją mamę aż wrócą z Kościoła. Pelusa jak widzi Andreę to zaraz chciałaby jej wylizać głowę W ogóle to moja Niunia jest niemożliwa. Nie chce spać na prawym boku...a raczej nie chce spać z głową przekręconą w prawo. Ja ją kładę z główką w prawo a ta sama przekręca się w lewo . Ma dopiero 11 dni a jest taka silna . Ale dziś nie dałam za wygraną i położyłam jej kocyk żeby nie mogła się sama przekręcić. Moja malizna na sofie ![]() P1020342.jpg |
||
|
|
|
#1894 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
alez podobaja mi sie te poduszki w kolka |
|
|
|
|
#1895 |
|
Zakorzenienie
|
MoniaHan...poduszki są z Ikea
.
|
|
|
|
#1896 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My też kupiliśmy wagę na allegro (używaną, ktoś kilka razy użył i za pół ceny udało nam się, a wskazuje praktycznie taką samą wagę jak u pediatry, bo sprawdzaliśmy, więc jest wiarygodna). Warto ważyć, ale nie często! Raz, góra dwa w tygodniu, bo waga jest chwiejna. Jedna kupa więcej czy jedno karmienie więcej i kilka gramów na plusie lub minusie. Niestety u nas kupy nie było samoistnej od poniedziałku wielkanocnego tak to podaliśmy 15ego, 19ego i wczoraj czopka kawałek bo się bardzo męczyła i oczywiście trochę tego z niej wyszło. A nic nie pomaga, ani BioGaja, ani Dicoflor, ani herbatka koperkowa, ani rumiankowa, ani lactulosum (raz łyżeczkę dałam, na mnie działa odrazu na małą nie)... Już nie wiem co to jest a wczorajsza wymuszona kupa była mega śmierdząca - pewnie po dokarmieniu mm.Cytat:
Ja też zaczęłam patrzeć na inne wózki i zaglądać jak dzieci ubrane w ogóle zauważyłam mega wysyp wózków he he Super dzień spędziliście i ładnie teraz będzie koło domku może jakieś fotki jak już ogarniesz wszystko? ![]() Cytat:
Też o Alamig myślałam ciekawe czy da nam znać ![]() Cytat:
![]() Ja mam matę jakąś zwykłą w spadku dostałam z Canpola, raz rozłożyłam, ale Laura nie wykazala jeszcze zainteresowania ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
zazdroszczę. U mnie na wadze dalej +11kg.Cytat:
nie wiem nawet co doradzić. Musicie to przetrwać jakoś. A co do TŻ to na spokojnie trzeba pogadać, kłótnie nic nie pomogą. Trzymam kciuki, żeby było lepiej!Moją małą też teraz od kilkudziesięciu minut boli brzuszek. Daliśmy sab simplex i TŻ masuje, za godzinkę kąpiel i mam nadzieję, że minie do nocy ![]() Cytat:
![]() rozbawiło mnie że pelusa ma takie zachcianki
|
|
#1897 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiec nie wiem za bardzo jaka toAle siostra miala dla corki co ma 6 lat, wiec to bedzie taka troche starsza, ze tak powiem bo przypuszczam ze przez 6 lat duzo nowych sie pojawilo. A ktos pytal o mate, ja Adasia kladlam pewnie jak mial 3-4 tygodnie z tego co pamietam. Jak widzialam ze sie rozglada i patrzy z zaciekawieniem wokol siebie
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1898 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie ciekawe co u Alamig...
|
|
|
|
#1899 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A na brzuchu leze/spie od dnia powrotu ze szpitala - cudne uczucie! ![]() Monia super fotki! |
|
|
|
|
#1900 |
|
Zakorzenienie
|
Zia_ właśnie weszłam dzięki Tobie na maila pooglądać zdjęcia Moni
![]() MoniHan SUPER zdjęcia! Hanulka i Ivorek słodcy . Peluska też ma oponę do gryzienia, ale mniejszą. Nie wejdzie jej na głowę .Zdjęcie całej rodzinki w komplecie CZADERSKIE .---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Aaaa...i Hania ma zarąbiaszczą fryzurę
|
|
|
|
#1901 |
|
Zakorzenienie
|
a tak zapytam na wszelki wypadek o mleko modyfikowane - czy któraś z Was używała Beblion? U mnie w szpitalu to dawali. I Enfamil.
To sie kupuje z numerem jeden w sytuacji dokarmiania? W ogóle się nie znam na tych mlekach. Jak długo bolało Was krocze po porodzie? szczególnie chodzi mi o sytuację kiedy było nacięcie i pęknięcie? Mnie czasem nadal boli i trochę się martwię
|
|
|
|
#1902 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1903 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
każde dziecko jest inne, więc trzeba próbować co mu najlepiej podejdzie. Ale Lenka Ty nawet mi tu nie mów o dokarmianiu przystawiaj Kaję często i wytrwale, ona w końcu powinna się rozruszać. Potrzeba czasu ![]() Mnie nacięcie pobolewało tak z 2 tygodnie, przy siadaniu i wstawaniu najgorzej. Teraz tylko jak dotknę czuję napięcie. Bliznę już mam ładną, ale w środku jakieś chyba jeszcze szwy siedzą - 3 widziałam jak wyszły Zanim to się wszystko pogoi to musi minąć sporo czasu pewnie. Ja miałam przez ponad 2 tygodnie tam sińca aż po pupę i też się martwiłam, ale sam się wchłonął. Myślę, że przez cały połóg coś ma prawo tam pobolewać, a jak będzie coś bardzo niepokojącego to może zgłoś się do gina.Siedzę z farbą na głowie nie mogłam już na siebie patrzeć. Jak kondycja waszych włosów po porodzie? Mi zaczęły trochę wypadać ale przestałam brać witaminy (TŻ się śmieje, że nie mam czasu wziąć tabletki ), ale od dziś się motywuję i będę brać Femibion, bo mam jeszcze z okresu ciąży. Za to paznokcie mam piękne ale krótko obcinam, żeby dziecku krzywdy nie zrobić.---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
i jaka Hania wystrojona
|
|
#1904 |
|
Zakorzenienie
|
Lena ja byłam tylko nacięta i bolało mnie tydzień
|
|
|
|
#1905 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam lekkie pęknięcie samej skóry i bolało mnie pierwszego dnia jedynie.
|
#1906 |
|
Zakorzenienie
|
Witam uświęcona
![]() Jolka koniecznie idź do lekarza, sprawdź lepiej czy wszystko gra Lena wszystkiego najlepszego dla Kai w dniu Imienin ![]() ![]() ( ps. nie wiem czy dzisiaj obchodzicie, ale my tak i tak postanowiłam złożyć życzenia ) Nina pije Bebilon, piła po odstawieniu i Jej pasuje, choć ponoć Bebiko ma bardzo podobny skład ( jak nie taki sam) a jest tańsze, producent ten sam. Karolca moja kaszle czasem, szczególnie przed piciem jak ma dużo śliny w buzi Lampkę mam włączoną przez całą noc, jak slyszę jakieś dzwięki to przynajmniej ostrym zapaleniem światła nie rozbudzam Małej, jeśli to jakiś fałszywy alarm, poza tym po karmieniu czytam gazetę żeby szybciej zasnąć ![]() Aguśka Nina od paru dni śpi ze mną, spała z tż, ale zaczęła się budzić w nocy z płaczem ( chyba chodziło o to ,że mnie nie ma ) i śpimy razem, tż się wysypia , a mi to bez różnicy , a w sumie ze mną śpi spokojnie. Małej do wyrka nie biorę, bo się jednak boję ,że Ją cycem przygniotę ( nawet gin mi odradzał) , no i teraz jak z Niną śpię to nawet jakby mnie kusiło to Małej z nami nie kładę.Ale karmię szybciutko , z przewijaniem ok.20 minut, więc spoko. Ja Kaję zabieram czasem w dzień na przytulanki , bo Ona sama nie wymaga bujania itd. ale chcę Ją dopieścić . Bierzmowanie wypadło super, oczywiście wparowałam na ostatnią chwilę, ale na czas byłam . Wzruszyłam się parę razy, no i grał organista taką piękną melodię .......mega wzruszającą ( ps. zawsze płaczę też na Ave Maria). Potem deserek w knajpie i do domku.Mała wypiła od Babci 80 ml mleczka z butli i śpi 3 godzinę.Wszystko ładnie pięknie , tylko że Nina wpadła w szał jak zobaczyła ,że Babcia karmi Małą flaszką i nie wiemy o co chodzi....czy myślała,że to Jej mleczko czy że nie ja karmię ?![]() A no i jesteśmy po odwiedzinach znajomych, już wiem który kąt jest u mnie w domu pusty ( myślałam ,ze takiego nie posiadam)i można w nim dzieci niegrzeczne stawiać za karę , znajomi mają tą metodę opanowaną do perfekcji, ich synek chodzi do kąta sam jak coś przeskrobie, nawet tyłem ![]() Karuzeli używamy od trzech dni, Młoda uwielbia patrzeć na te stworki ![]() Matę polecam kupić jak najszybciej, bo za chwilę dzieciaczki zaczną się przekręcać w tempie ekspresowym i z maty uciekać metodą na okrętkę a jak te maty raczej małe są.
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-04-22 o 22:01 |
|
|
|
#1907 |
|
Zakorzenienie
|
Czy Wasze dzieci budza się czasem bardzo gwałtownie i z jakimiś odgłosami?
Moja przed chwilą gwałtownie się obudziła z dziwnym piskiem, jakby ktoś ją uszczypnął albo przestraszył :/ Pogłaskałam po główce, pocałowałam w czułko, pokołysałam chwilę i za chwilę zasnęła. W ogóle od wczoraj jest jakaś niespokojna
|
#1908 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o, przypomnialas mi o pigulce! Cytat:
![]() Lenka zmartwie Cie ale ja i bylam nacieta i popekalam i do tej pory pobolewa mnie krocze.... najgorzej jest jak wiecej pochodze - czuje grawitacje krocza.... ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
) mysle ze cos jej sie zlego przysnilo po prostu ...
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
|
|
|
#1909 |
|
Zakorzenienie
|
hej! Pisze z telefonu. Mialam dzis test z oksytocyny, pojawily sie liczne skurcze na ponad 60%, ale po paru godzinach sie wyciszyly
czekam z niecierpliwoscia do jutra na rozmowe z moim lekarzem, zeby zdecydowal co dalej.
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1910 |
|
Zakorzenienie
|
teraz z tego wszystkiego boje się, że coś wyjdzie nie tak
jak przebieram małego na przewijaku i jak wierzga tymi nóżkami nie raz mnie kopnie lekko w brzuch to boli mnie jak cholera dotkne palcem lekko to mnie boli nawet. ![]() już mam czarne myśli
|
|
|
|
#1911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale właśnie czytam ,że może się to przejawiać też krzykiem http://pl.wikipedia.org/wiki/Odruch_Moro ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- mam ten utwór coś pięknego , bardzo bym chciała ,zeby moje Dziewczyny graly na jakimś instrumencie, a jak mi tak potem zagrają gdzieś w kościele albo w innym miejscu to chyba padnę ze wzruszenia ![]() dla wszystkich Mam i dla tych Które czekają od Koni http://www.youtube.com/watch?v=Ixby9BzJfEo Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-04-22 o 22:25 |
|
|
|
|
#1912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1914 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mam dość ich wszystkich na kilka miesięcy ![]() Cytat:
![]() Ja chcę już rodzić
|
|
|
#1915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Laskie następnym razem musicie miec dzieci z początku tytułu wątku , żebyście nie były ostatnie |
|
|
|
|
#1916 |
|
Wtajemniczenie
|
Alamig powodzenia,
Konia sliczna ta muzyka, a ja tez placze na Ave Maria. Karolca Hania czasami jak spi to tak z nienacka dwie rece podniesie do gory i znow zasypia ale nie krzyczy ....ma taki odruch juz od pierwszej nocy po urodzeniu![]() Tikki i evcia dziekuje za mile slowa odnosnie naszej rodzinki
|
|
|
|
#1917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
,ja mam takich utworów pewnie z 20 , chyba muszę na jakiś koncert się wybrać czy coś i tak odpłynąć na 2 godzinki ![]() a no i właśnie ...ślicznie wyglądacie, widać ,że jesteście szczęśliwi
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1918 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wczoraj wieczorem ogladalam brytyjski mam talent i byla 12letnia dziewczynka..jak super spiewala i grala na gitarze niektorzy tak maja ze sa bardzo wrazliwi na muzyke.balbinka super z Julkiem wygladacie ![]() karmie wlasnie Hanke prawa piersia a ona mi nozke na lewa piers ....wygimnastykowana jakas czy co ?
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-04-22 o 23:54 |
|
|
|
|
#1919 | |||||
|
Gang Iren
|
U mnie walka z nawalem.
Martwie sie,bo mam pelno guzow pod pachami,wielkie kule po kilka,ktore zaczely bolec.Przy Wiki tez tak mialam,ale wtedy mialam zapalenie piersi,a teraz chyba nie.Sciagam po trochu mleka,masuje,mlody je czesto,robie oklady z kapusty i mam tez te wkladki zelowe.Chyba ze to gruczoly mleczne pod pachami takie mam przy nawale i to minie ![]() Miala tak ktoras z was dziewczyny? Polozna przyjdzie w srode do mnie,to jej pokaze. Byla juz wczoraj,ale jeszcze pod pachami nic sie nie dzialo.Chociaz juz w ciazy mialam po malym zgrubieniu pod pacha i wtedy polozna powiedziala mi,ze to jest ok. Mamy juz pierwsza kapiel za soba ![]() Eryczkowi podobalo sie w wodzie Nie lubi rozbierania,ubierania,zmi an pieluchy,ale w wanience bylo super! A i jesli chodzi o diete,to na razie wszystko jem,nic sie nie ograniczam i mam nadzieje,ze to zda egzamin.Zjadlam i salatke jarzynowa i truskawki i czekolade i frytki. Zreszta "dieta"szpitalna to na snadanie mialam platki czekoladowe z mlekiem,a na obiad rybe w panierce,frytki i groszek. Cytat:
Chyba ma zoltaczke,wiec moze dlatego taki senny. Ale potrafi tez miec dlugie pory czuwania.Dzisiaj w dzien nie spal 2 godz,ale spokojny byl. Wiki bardzo lubila mate. A dla Eryka nie moge sie zdecydowac jaka,bo kilka mi sie podoba i mam dylemat. Cytat:
Musisz cos w koncu postanowic co z tym karmieniem. Dzieci przy karmieniu i piersia i mm miewaja brzuszkowe problemy,tak to juz jest i nie mozesz sie obwiniac. Ale dla ciebie samej,dla twojej psychiki powinnas mysle sie okreslic czego ty chcesz,czy bedziesz karmic czy nie.No i chyba dla malego tez lepiej,ze bedzie wiedzial na czym stoi,bo ciagle ma jakies zmiany. Cytat:
Ja mysle,ze wszystkie mamy rozpakuja sie w tym watku. Wiem jak to ciezko.A jednak widzisz Eryczek zrobil mi niespodzianke i nie musialo byc wywolywania. Cytat:
Oby jutro byl juz lepszy dzien dla was kochana! Cytat:
Obys nie musiala juz dluzej czekac!
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2012-04-22 o 23:53 |
|||||
|
|
|
#1920 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosiu mam nadzieje ze polozna cos Ci doradzi odnosnie nawalu, ja tak nie mialam ( bo w ogole nie mialam nawalu - mam wystarczajaco pokarmu - nie za duzo nie za malo), jesli jest wiecej niz 3h przerwy miedzy karmieniami to wtedy piersi zaczynaja sie robic guzkowate.
Jolka zgadzam sie z Gosia - powinnas sie okreslic z karmieniem, bedzie lepiej dla Ciebie i Michalka i Tobie i jemu to nerwow troche oszczedzi. Dobrej nocki Wam zycze!! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:49.

więc tak dziwnie było ze mną.
i zapytam o antykoncepcje 

z okazji miesiąca życia Laurki!
tak to podaliśmy 15ego, 19ego i wczoraj czopka kawałek bo się bardzo męczyła i oczywiście trochę tego z niej wyszło. A nic nie pomaga, ani BioGaja, ani Dicoflor, ani herbatka koperkowa, ani rumiankowa, ani lactulosum (raz łyżeczkę dałam, na mnie działa odrazu na małą nie)... Już nie wiem co to jest 

nie wiem nawet co doradzić. Musicie to przetrwać jakoś. A co do TŻ to na spokojnie trzeba pogadać, kłótnie nic nie pomogą. Trzymam kciuki, żeby było lepiej!

przystawiaj Kaję często i wytrwale, ona w końcu powinna się rozruszać. Potrzeba czasu