Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012 - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-22, 16:32   #1891
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
jolka a krwawienie ustalo nagle czy stopniowo?
a bo ja wiem ? ciężko mi powiedzieć bo jak krwawiłam jeszcze to czasami jak szłam do toalety krwawienia nie było za każdym razem więc tak dziwnie było ze mną.
Czasem przez pół dnia nic nie było, a dopiero podczas kąpieli się pojawiło.

Raczej pojade do lekarza upewnić się czy wszystko ok i przy okazji zapytam kiedy mogę odbyć swój pierwszy raz i zapytam o antykoncepcje

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 16:34   #1892
MoniaHan
Wtajemniczenie

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

Nikki co do swiatla w nocy to u mnie pali sie swiatlo w korytarzu- tak wiec moge widziecdobrze co sie z malutka dzieje a mi nie jest za jasno, w nocy przy karmieniu czytam pania Hogg wiec zapalam lampke. pani hogg swoja droga zaleca karmienie nocne po ciemku, to bym zasnela chyba po 5min

Desia alez tytul wymislilas ....ale na pewno urodzisz w tej czesci i to lada chwila, Kulka i Flower tak samo

Jolka mnie tez szczypia (a raczej swedza) czasem piersi (moze to od nakladek). dla swojego spokoju moze przejdz sie do lekarza.

Lena Hania troszke jest zaciekawiona karuzela w hustawce, ale jednak wygrywa czarno-biala kostka z obrazkami

wrzucilam troche fotek z dzisiaj

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-04-22 o 16:35
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 17:02   #1893
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
W ogóle jaka moja mała artystka jest
Wczoraj leżała sobie na łóżku i kulała się na boczek - plecy. Nagle sie przeciąga i za chwilę ostry płacz. Piąstkę zacisnęła na włosach i chciała wyprostować rękę. Niestety pociągnęła się za włoski, i to dość mocno
A dziś pijąc z piersi (jakiś nawał miałam po południu), mała zrobiła sobie krótką przerwę na oddech i w jednej chwili cała buzię miała w mleku
Oj biedactwo

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
[B]
Jolka mnie tez szczypia (a raczej swedza) czasem piersi (moze to od nakladek). dla swojego spokoju moze przejdz sie do lekarza.
Mnie też swędzą . Możliwe, że to od nakładek...

Zostałam pierwszy raz sama z Andrejcią i Peluską . Ale Peluska i tak siedzi pod drzwiami wyjściowymi i czeka na M. i moją mamę aż wrócą z Kościoła. Pelusa jak widzi Andreę to zaraz chciałaby jej wylizać głowę .

W ogóle to moja Niunia jest niemożliwa. Nie chce spać na prawym boku...a raczej nie chce spać z głową przekręconą w prawo. Ja ją kładę z główką w prawo a ta sama przekręca się w lewo . Ma dopiero 11 dni a jest taka silna . Ale dziś nie dałam za wygraną i położyłam jej kocyk żeby nie mogła się sama przekręcić.

Moja malizna na sofie
P1020342.jpg
Stary 2012-04-22, 17:11   #1894
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Oj biedactwo

Zostałam pierwszy raz sama z Andrejcią i Peluską . Ale Peluska i tak siedzi pod drzwiami wyjściowymi i czeka na M. i moją mamę aż wrócą z Kościoła. Pelusa jak widzi Andreę to zaraz chciałaby jej wylizać głowę .

W ogóle to moja Niunia jest niemożliwa. Nie chce spać na prawym boku...a raczej nie chce spać z głową przekręconą w prawo. Ja ją kładę z główką w prawo a ta sama przekręca się w lewo . Ma dopiero 11 dni a jest taka silna . Ale dziś nie dałam za wygraną i położyłam jej kocyk żeby nie mogła się sama przekręcić.

Moja malizna na sofie
Załącznik 4636252
jak slodko sobie spi
alez podobaja mi sie te poduszki w kolka

Stary 2012-04-22, 17:14   #1895
tikki85
Zakorzenienie

MoniaHan...poduszki są z Ikea .
Stary 2012-04-22, 17:23   #1896
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
z okazji miesiąca życia Laurki!

Evvcia ja mam to samo z nockami doskonale Cię rozumiem.

Też zastanawiam się czy Kaja przybiera na wadze. Kupki robi ok. 3 na dobę, mam wrażenie że to mało, w porównaniu z tym ile było ich w szpitalu jak dokarmiałam (chodzi mi o te posmółkowe już).

A jak LAurka z kupkami?
Dziękujemy
My też kupiliśmy wagę na allegro (używaną, ktoś kilka razy użył i za pół ceny udało nam się, a wskazuje praktycznie taką samą wagę jak u pediatry, bo sprawdzaliśmy, więc jest wiarygodna). Warto ważyć, ale nie często! Raz, góra dwa w tygodniu, bo waga jest chwiejna. Jedna kupa więcej czy jedno karmienie więcej i kilka gramów na plusie lub minusie.
Niestety u nas kupy nie było samoistnej od poniedziałku wielkanocnego tak to podaliśmy 15ego, 19ego i wczoraj czopka kawałek bo się bardzo męczyła i oczywiście trochę tego z niej wyszło. A nic nie pomaga, ani BioGaja, ani Dicoflor, ani herbatka koperkowa, ani rumiankowa, ani lactulosum (raz łyżeczkę dałam, na mnie działa odrazu na małą nie)... Już nie wiem co to jest a wczorajsza wymuszona kupa była mega śmierdząca - pewnie po dokarmieniu mm.

Cytat:
Laurce i Ewelince wszystkiego najlepszego z okazji pierwszego miesiaca

jakie mialyscie fajnie przespane nocki - super!! u nas mniej super, bo Hania zasnela o polnocy (po 22 karmilam), pozniej sie obudzila o 2:45 i od 4 spala do 6:50. nie bylo zle - bo ja sobie czytam pania Hogg jak karmie w nocy i godzinka mi szybko mija.
dziewczynki ja tez trzymam Hanie w gondolce w dzien w duzym pokoju - tak mi najwygodniej, jestem przy niej i nie musze biegac na gore.
zawsze jestem do 10-11 rano w lozku ale dzis o 8 pojechalismy na car boot - kupilismy kwiaty i dwie palmy, stoja juz przed domem, a kwiaty posadzadze na dniach. jak chodzilismy z wozkiem po car bootsie dopiero zauwwazylam jak matki z wozkami zwracaja uwage na wozki innych mam
piekny dzis dzien u nas

ooo dzis jest Dzien Ziemi...w sam raz na zakupy kwiatkow
Dzięki
Ja też zaczęłam patrzeć na inne wózki i zaglądać jak dzieci ubrane w ogóle zauważyłam mega wysyp wózków he he
Super dzień spędziliście i ładnie teraz będzie koło domku może jakieś fotki jak już ogarniesz wszystko?

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Dla Ewelinki i Laury - Gratulacje wstapienia w drugi m-c zycia

Alamig dzisiaj na wywolywaniu , ciekawe jak sie ma!
Merci
Też o Alamig myślałam ciekawe czy da nam znać

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Ja światła nie zostawiam u małej zapalonego

Co myslicie o matach edukacyjnych? Używała któraś?
U mnie światło paliło się 3 noce po powrocie ze szpitala, teraz już zapalam tylko jak mała kwęczy, zeby sprawdzić no i do karmienia lub przewijania, ale to małą lampeczkę
Ja mam matę jakąś zwykłą w spadku dostałam z Canpola, raz rozłożyłam, ale Laura nie wykazala jeszcze zainteresowania

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
położna kazała nam podać Nan HA z racji tej wysypki, której już nie ma ale mój Tż ju z powiedział, że na dziecku nie będzie oszczędzał i kupi mu teoretycznie najlepsze i nie powodujące kolek - Enfamil HA
Też dokarmiałam Enfamilem (takie było w szpitalu), ale chyba Laurze przestał służyć. Teraz raz dałam NANpro i lepiej chyba go przyjęła. Po enfamilu potrafiła ulać, a raczej chlusnąć mocno. Wiem, że są specjalne mleka od ulewania, ale podobno one działają na zatwardzenie stolca, więc i tak źle i tak nie dobrze. Choć mała już mocno nie ulewa, czasem trochę jak jej się odbije lub przyśnie ssąc cyca, a ja tego nie zauważę.

Cytat:
Mam jeszcze pytanie odnośnie jazdy samochodem. Kiedy można malucha zabrać w dłuższą trasę w nosidełku?
My pojechaliśmy 250km jak Laura miała równo dwa tygodnie. Trasa generalnie ok. 3,5 godziny. W połowie drogi postój zrobiliśmy na wyjęcie z nosidełka-fotelika, przebranie i nakarmienie. W poniedziałek wracaliśmy tą samą trasą i mała przespała całą drogę (porządnie nakarmiłam przed wyjazdem) i nie chciałam jej rozbudzać i wyciągać, choć po 2 godzinach powinno się to robić tak mi powiedziała pediatra, bo wyjazd z nią konsultowałam oczywiście. Może w środę znów pojedziemy na Mazury o ile wtorkowa kontrol wagi wypadnie dobrze. Dziś małą zważymy przed kąpielą

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
dzisiaj rano na czczo i nago ważyłam 69kg do wagi z przed ciąży brakuje jeszcze 5kg
No widzisz! zazdroszczę. U mnie na wadze dalej +11kg.

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
jejku a my znów mamy kryzys, mały je co godzine a później wyje, pręży się przy bączkach i kupce, ale kupki idą i tak od wczoraj (tylko nocka była spokojna) jakieś uczulenie na brzuszku i klatce piersiowej mu wyszło TŻ mi wmawia że pewnie znów nie uważałam na to co jadłam ehss aż mi się znów odechciało karmić piersią podaliśmy w południe mm ale zachowanie małego bez zmian...
Na dodatek pożarłam się wczoraj z TŻ i tylko w sprawie dziecka się do siebie odzywamy, normalnie niech ten dzień się już skończy
jak mi Ciebie szkoda Alegna nie wiem nawet co doradzić. Musicie to przetrwać jakoś. A co do TŻ to na spokojnie trzeba pogadać, kłótnie nic nie pomogą. Trzymam kciuki, żeby było lepiej!
Moją małą też teraz od kilkudziesięciu minut boli brzuszek. Daliśmy sab simplex i TŻ masuje, za godzinkę kąpiel i mam nadzieję, że minie do nocy

Cytat:
Oj biedactwo

Moja malizna na sofie
Żółciutka kruszynka
rozbawiło mnie że pelusa ma takie zachcianki

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 17:29   #1897
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Desiu jaką masz tę wagę? Patrzę właśnie na allegro i są różne różniaste
Lena, kochana, nie mam jeszcze nawet tej wagi wiec nie wiem za bardzo jaka to
Ale siostra miala dla corki co ma 6 lat, wiec to bedzie taka troche starsza, ze tak powiem bo przypuszczam ze przez 6 lat duzo nowych sie pojawilo.

A ktos pytal o mate, ja Adasia kladlam pewnie jak mial 3-4 tygodnie z tego co pamietam. Jak widzialam ze sie rozglada i patrzy z zaciekawieniem wokol siebie

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-22, 17:35   #1898
tikki85
Zakorzenienie

Właśnie ciekawe co u Alamig...
Stary 2012-04-22, 18:10   #1899
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
No , nie moge sie doczekac,acha i jeszcze zeby na brzuchu sie polozyc
A nie pamietam juz jak to jest - od razu zgaga mija jak reka odjal czy dopiero po dniu lub kilku?
No i na brzuchu tez mozna od razu lezec , tzn jak sie wroci juz do domu?

I kiedy Wam opuchlizna z nog zeszla?

Tikki - faceci
Moja zgaga miala swoje apogeum w trakcie porodu i od tego czasu cisza
A na brzuchu leze/spie od dnia powrotu ze szpitala - cudne uczucie!

Monia super fotki!
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 18:21   #1900
tikki85
Zakorzenienie

Zia_ właśnie weszłam dzięki Tobie na maila pooglądać zdjęcia Moni
MoniHan SUPER zdjęcia! Hanulka i Ivorek słodcy . Peluska też ma oponę do gryzienia, ale mniejszą. Nie wejdzie jej na głowę .
Zdjęcie całej rodzinki w komplecie CZADERSKIE .

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Aaaa...i Hania ma zarąbiaszczą fryzurę
Stary 2012-04-22, 19:41   #1901
lena_mi
Zakorzenienie

a tak zapytam na wszelki wypadek o mleko modyfikowane - czy któraś z Was używała Beblion? U mnie w szpitalu to dawali. I Enfamil.
To sie kupuje z numerem jeden w sytuacji dokarmiania? W ogóle się nie znam na tych mlekach.

Jak długo bolało Was krocze po porodzie? szczególnie chodzi mi o sytuację kiedy było nacięcie i pęknięcie? Mnie czasem nadal boli i trochę się martwię

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-22, 20:03   #1902
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
a tak zapytam na wszelki wypadek o mleko modyfikowane - czy któraś z Was używała Beblion? U mnie w szpitalu to dawali. I Enfamil.
To sie kupuje z numerem jeden w sytuacji dokarmiania? W ogóle się nie znam na tych mlekach.

Jak długo bolało Was krocze po porodzie? szczególnie chodzi mi o sytuację kiedy było nacięcie i pęknięcie? Mnie czasem nadal boli i trochę się martwię
Lenka ja jestem prawie 6tyg po porodzie i mnie tez nadal pobolewa, nkazreszta cos tam mam po jednej stronie - cos twardego, nie wiem czy to , no szwy jakies w srodku czy cos innego, ale czuje to jeszcze, no i niestety mam nietrzymanie moczu po tym jak zrobie siusiu, ale mialam juz tak w ciazy i myslalam ze to wody wtedy, ale jednak to mocz

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Cytat:
Zia_ właśnie weszłam dzięki Tobie na maila pooglądać zdjęcia Moni
MoniHan SUPER zdjęcia! Hanulka i Ivorek słodcy . Peluska też ma oponę do gryzienia, ale mniejszą. Nie wejdzie jej na głowę .
Zdjęcie całej rodzinki w komplecie CZADERSKIE .

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Aaaa...i Hania ma zarąbiaszczą fryzurę
Tikki taki sie robi Hani fisiek stojacy na glowie, nie moge tego zaczekac ani nic - taki irokez sie robi i juz...Tz tez ma tak samo jak ma dluzsze wlosy.

Stary 2012-04-22, 20:16   #1903
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:

Tak, kupuje się 1. i jest napisane zazwyczaj, że od urodzenia. Bebilon podobno jest dobrym mlekiem no Enfamil niby też, moją tym dokarmiali w szpitalu, ale ostatnio w domu jak dawałam to nim wymiotowała każde dziecko jest inne, więc trzeba próbować co mu najlepiej podejdzie. Ale Lenka Ty nawet mi tu nie mów o dokarmianiu przystawiaj Kaję często i wytrwale, ona w końcu powinna się rozruszać. Potrzeba czasu chociaż moja ze śpiochstwa nie wyrosła (dziś znów pół dnia przespane i teraz już od 20.00 smacznie chrapie), ale dodatkowo pszypałętało się to zapalenie piersi i 3 dni z gorączką po 40'C mnie rozwaliło i moją laktację chyba też

Mnie nacięcie pobolewało tak z 2 tygodnie, przy siadaniu i wstawaniu najgorzej. Teraz tylko jak dotknę czuję napięcie. Bliznę już mam ładną, ale w środku jakieś chyba jeszcze szwy siedzą - 3 widziałam jak wyszły Zanim to się wszystko pogoi to musi minąć sporo czasu pewnie. Ja miałam przez ponad 2 tygodnie tam sińca aż po pupę i też się martwiłam, ale sam się wchłonął. Myślę, że przez cały połóg coś ma prawo tam pobolewać, a jak będzie coś bardzo niepokojącego to może zgłoś się do gina.

Siedzę z farbą na głowie nie mogłam już na siebie patrzeć. Jak kondycja waszych włosów po porodzie? Mi zaczęły trochę wypadać ale przestałam brać witaminy (TŻ się śmieje, że nie mam czasu wziąć tabletki ), ale od dziś się motywuję i będę brać Femibion, bo mam jeszcze z okresu ciąży. Za to paznokcie mam piękne ale krótko obcinam, żeby dziecku krzywdy nie zrobić.

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:
Tikki taki sie robi Hani fisiek stojacy na glowie, nie moge tego zaczekac ani nic - taki irokez sie robi i juz...Tz tez ma tak samo jak ma dluzsze wlosy.
Fajowska fryzurka i jaka Hania wystrojona Mamusia też się świetnie prezentuje, a rodzinka cała jak z obrazka. Oczywiście książę Ivor na pierwszym planie

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 20:26   #1904
tikki85
Zakorzenienie

Lena ja byłam tylko nacięta i bolało mnie tydzień
Stary 2012-04-22, 20:43   #1905
karolca
Zakorzenienie

Ja miałam lekkie pęknięcie samej skóry i bolało mnie pierwszego dnia jedynie.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 20:58   #1906
koniakonia
Zakorzenienie

Witam uświęcona

Jolka koniecznie idź do lekarza, sprawdź lepiej czy wszystko gra

Lena wszystkiego najlepszego dla Kai w dniu Imienin :roza : dużo zdrówka
( ps. nie wiem czy dzisiaj obchodzicie, ale my tak i tak postanowiłam złożyć życzenia )
Nina pije Bebilon, piła po odstawieniu i Jej pasuje, choć ponoć Bebiko ma bardzo podobny skład ( jak nie taki sam) a jest tańsze, producent ten sam.
Karolca moja kaszle czasem, szczególnie przed piciem jak ma dużo śliny w buzi

Lampkę mam włączoną przez całą noc, jak slyszę jakieś dzwięki to przynajmniej ostrym zapaleniem światła nie rozbudzam Małej, jeśli to jakiś fałszywy alarm, poza tym po karmieniu czytam gazetę żeby szybciej zasnąć

Aguśka Nina od paru dni śpi ze mną, spała z tż, ale zaczęła się budzić w nocy z płaczem ( chyba chodziło o to ,że mnie nie ma ) i śpimy razem, tż się wysypia , a mi to bez różnicy , a w sumie ze mną śpi spokojnie.

Małej do wyrka nie biorę, bo się jednak boję ,że Ją cycem przygniotę ( nawet gin mi odradzał) , no i teraz jak z Niną śpię to nawet jakby mnie kusiło to Małej z nami nie kładę.Ale karmię szybciutko , z przewijaniem ok.20 minut, więc spoko.
Ja Kaję zabieram czasem w dzień na przytulanki , bo Ona sama nie wymaga bujania itd. ale chcę Ją dopieścić .

Bierzmowanie wypadło super, oczywiście wparowałam na ostatnią chwilę, ale na czas byłam . Wzruszyłam się parę razy, no i grał organista taką piękną melodię .......mega wzruszającą ( ps. zawsze płaczę też na Ave Maria). Potem deserek w knajpie i do domku.

Mała wypiła od Babci 80 ml mleczka z butli i śpi 3 godzinę.Wszystko ładnie pięknie , tylko że Nina wpadła w szał jak zobaczyła ,że Babcia karmi Małą flaszką i nie wiemy o co chodzi....czy myślała,że to Jej mleczko czy że nie ja karmię ?

A no i jesteśmy po odwiedzinach znajomych, już wiem który kąt jest u mnie w domu pusty ( myślałam ,ze takiego nie posiadam)i można w nim dzieci niegrzeczne stawiać za karę , znajomi mają tą metodę opanowaną do perfekcji, ich synek chodzi do kąta sam jak coś przeskrobie, nawet tyłem Po wyjściu gości chata wyglądała jakby ktoś kury ciastkami karmiłno i przy okazji rozpierniczył pół zabawkowego sklepu po wszystkich pokojach

Karuzeli używamy od trzech dni, Młoda uwielbia patrzeć na te stworki

Matę polecam kupić jak najszybciej, bo za chwilę dzieciaczki zaczną się przekręcać w tempie ekspresowym i z maty uciekać metodą na okrętkę a jak te maty raczej małe są.

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-04-22 o 21:01
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 21:03   #1907
karolca
Zakorzenienie

Czy Wasze dzieci budza się czasem bardzo gwałtownie i z jakimiś odgłosami?
Moja przed chwilą gwałtownie się obudziła z dziwnym piskiem, jakby ktoś ją uszczypnął albo przestraszył :/ Pogłaskałam po główce, pocałowałam w czułko, pokołysałam chwilę i za chwilę zasnęła. W ogóle od wczoraj jest jakaś niespokojna

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-04-22, 21:08   #1908
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
a bo ja wiem ? ciężko mi powiedzieć bo jak krwawiłam jeszcze to czasami jak szłam do toalety krwawienia nie było za każdym razem więc tak dziwnie było ze mną.
Czasem przez pół dnia nic nie było, a dopiero podczas kąpieli się pojawiło.

Raczej pojade do lekarza upewnić się czy wszystko ok i przy okazji zapytam kiedy mogę odbyć swój pierwszy raz i zapytam o antykoncepcje
masz racje, lepiej sprawdzic

o, przypomnialas mi o pigulce!
Cytat:

u nas sa z oznaczeniem PRE ale i tak na kazdym mleku jesz napisane od jakiego wieku mozna - musisz wybierac te ''od urodzenia''

Lenka zmartwie Cie ale ja i bylam nacieta i popekalam i do tej pory pobolewa mnie krocze.... najgorzej jest jak wiecej pochodze - czuje grawitacje krocza....

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Cytat:
Czy Wasze dzieci budza się czasem bardzo gwałtownie i z jakimiś odgłosami?
Moja przed chwilą gwałtownie się obudziła z dziwnym piskiem, jakby ktoś ją uszczypnął albo przestraszył :/ Pogłaskałam po główce, pocałowałam w czułko, pokołysałam chwilę i za chwilę zasnęła. W ogóle od wczoraj jest jakaś niespokojna
i rozklada wtedy tak szeroko rece (jak ksiadz na ambonie ) mysle ze cos jej sie zlego przysnilo po prostu ...
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 21:10   #1909
alamig
Zakorzenienie

hej! Pisze z telefonu. Mialam dzis test z oksytocyny, pojawily sie liczne skurcze na ponad 60%, ale po paru godzinach sie wyciszyly czekam z niecierpliwoscia do jutra na rozmowe z moim lekarzem, zeby zdecydowal co dalej.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-22, 21:11   #1910
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

teraz z tego wszystkiego boje się, że coś wyjdzie nie tak
jak przebieram małego na przewijaku i jak wierzga tymi nóżkami nie raz mnie kopnie lekko w brzuch to boli mnie jak cholera dotkne palcem lekko to mnie boli nawet.
już mam czarne myśli

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 21:28   #1911
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
masz racje, lepiej sprawdzic

o, przypomnialas mi o pigulce!

u nas sa z oznaczeniem PRE ale i tak na kazdym mleku jesz napisane od jakiego wieku mozna - musisz wybierac te ''od urodzenia''

Lenka zmartwie Cie ale ja i bylam nacieta i popekalam i do tej pory pobolewa mnie krocze.... najgorzej jest jak wiecej pochodze - czuje grawitacje krocza....

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

i rozklada wtedy tak szeroko rece (jak ksiadz na ambonie ) mysle ze cos jej sie zlego przysnilo po prostu ...
Moja też ma ten odruch moro , ale nie piszczy przy nim, ale właśnie czytam ,że może się to przejawiać też krzykiem

http://pl.wikipedia.org/wiki/Odruch_Moro

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

mam ten utwór
coś pięknego , bardzo bym chciała ,zeby moje Dziewczyny graly na jakimś instrumencie, a jak mi tak potem zagrają gdzieś w kościele albo w innym miejscu to chyba padnę ze wzruszenia

dla wszystkich Mam i dla tych Które czekają od Koni

http://www.youtube.com/watch?v=Ixby9BzJfEo

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-04-22 o 21:25
Stary 2012-04-22, 21:41   #1912
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Moja też ma ten odruch moro , ale nie piszczy przy nim, ale właśnie czytam ,że może się to przejawiać też krzykiem

http://pl.wikipedia.org/wiki/Odruch_Moro
ale u Ewelinki to się dzieje wyłącznie w czasie snu. Czasem po godzinie spania potrafi się wybudzić z krzykiem po czym na nowo zasnąć.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-04-22, 21:43   #1913
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
ale u Ewelinki to się dzieje wyłącznie w czasie snu. Czasem po godzinie spania potrafi się wybudzić z krzykiem po czym na nowo zasnąć.
może się Jej faktycznie coś sni , ciekawe co?

Alamig powodzenia jutro

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-22, 21:49   #1914
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:

A czy wszystkie dziewczyny w dwupaku poszly rodzic

Bo normalnie nastepna czesc watku bedzie sie nazywac :

wiekszosc mam juz rozpakowanych a na desie wciaz czekamy
Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
...na Desie i Flower wciąż czekamy...
I na Kulkę

Cytat:
He he, no to dobrze, bo martwilam sie ze egoistka ze mnie

No kulka moze rodzi bo Jej nie widac

Ja we wtorek ide na usg jakby nic do tego czasu sie nie zaczelo.
Nie rodzę, byłam na rocznicy ślubu u teściów i psychicznie się tam tak wymęczyłam, że szok. Gadki w stylu "ale brzuch masz jeszcze wysoko", "nie już masz nisko", debatowanie nad moją wagą, opuchlizną, nawet pytanie od szwagra czy mam rozstępy - w końcu nie wytrzymałam i zapytałam czy chcą jeszcze coś wiedzieć skoro tak wypytują o wszystko to może np. o moim owłosieniu łonowym mam dość ich wszystkich na kilka miesięcy

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
hej! Pisze z telefonu. Mialam dzis test z oksytocyny, pojawily sie liczne skurcze na ponad 60%, ale po paru godzinach sie wyciszyly czekam z niecierpliwoscia do jutra na rozmowe z moim lekarzem, zeby zdecydowal co dalej.

Ja chcę już rodzić
Stary 2012-04-22, 21:51   #1915
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
I na Kulkę

Nie rodzę, byłam na rocznicy ślubu u teściów i psychicznie się tam tak wymęczyłam, że szok. Gadki w stylu "ale brzuch masz jeszcze wysoko", "nie już masz nisko", debatowanie nad moją wagą, opuchlizną, nawet pytanie od szwagra czy mam rozstępy - w końcu nie wytrzymałam i zapytałam czy chcą jeszcze coś wiedzieć skoro tak wypytują o wszystko to może np. o moim owłosieniu łonowym mam dość ich wszystkich na kilka miesięcy

Ja chcę już rodzić
przyjemniaczki

Laskie następnym razem musicie miec dzieci z początku tytułu wątku , żebyście nie były ostatnie
Stary 2012-04-22, 21:55   #1916
MoniaHan
Wtajemniczenie

Alamig powodzenia,

Konia sliczna ta muzyka, a ja tez placze na Ave Maria.

Karolca Hania czasami jak spi to tak z nienacka dwie rece podniesie do gory i znow zasypia ale nie krzyczy ....ma taki odruch juz od pierwszej nocy po urodzeniu

Tikki i evcia dziekuje za mile slowa odnosnie naszej rodzinki

Stary 2012-04-22, 22:00   #1917
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Alamig powodzenia,

Konia sliczna ta muzyka, a ja tez placze na Ave Maria.

Karolca Hania czasami jak spi to tak z nienacka dwie rece podniesie do gory i znow zasypia ale nie krzyczy ....ma taki odruch juz od pierwszej nocy po urodzeniu

Tikki i evcia dziekuje za mile slowa odnosnie naszej rodzinki
bo Ave Maria jest też piękne,koleżanki wiedziały i co na ślub szłyśmy to jak Ave wchodziło to wszystkie na mnie a ja już zalana ,ja mam takich utworów pewnie z 20 , chyba muszę na jakiś koncert się wybrać czy coś i tak odpłynąć na 2 godzinki

a no i właśnie ...ślicznie wyglądacie, widać ,że jesteście szczęśliwi
Stary 2012-04-22, 22:39   #1918
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
bo Ave Maria jest też piękne,koleżanki wiedziały i co na ślub szłyśmy to jak Ave wchodziło to wszystkie na mnie a ja już zalana ,ja mam takich utworów pewnie z 20 , chyba muszę na jakiś koncert się wybrać czy coś i tak odpłynąć na 2 godzinki

a no i właśnie ...ślicznie wyglądacie, widać ,że jesteście szczęśliwi
dziekujemy

wczoraj wieczorem ogladalam brytyjski mam talent i byla 12letnia dziewczynka..jak super spiewala i grala na gitarze...a ja zaryczana oczywiscie niektorzy tak maja ze sa bardzo wrazliwi na muzyke.

balbinka super z Julkiem wygladacie

karmie wlasnie Hanke prawa piersia a ona mi nozke na lewa piers ....wygimnastykowana jakas czy co?

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-04-22 o 22:54
Stary 2012-04-22, 22:52   #1919
gosia261282
Gang Iren

U mnie walka z nawalem.
Martwie sie,bo mam pelno guzow pod pachami,wielkie kule po kilka,ktore zaczely bolec.Przy Wiki tez tak mialam,ale wtedy mialam zapalenie piersi,a teraz chyba nie.Sciagam po trochu mleka,masuje,mlody je czesto,robie oklady z kapusty i mam tez te wkladki zelowe.Chyba ze to gruczoly mleczne pod pachami takie mam przy nawale i to minie
Miala tak ktoras z was dziewczyny?
Polozna przyjdzie w srode do mnie,to jej pokaze.
Byla juz wczoraj,ale jeszcze pod pachami nic sie nie dzialo.Chociaz juz w ciazy mialam po malym zgrubieniu pod pacha i wtedy polozna powiedziala mi,ze to jest ok.

Mamy juz pierwsza kapiel za soba
Eryczkowi podobalo sie w wodzie
Nie lubi rozbierania,ubierania,zmi an pieluchy,ale w wanience bylo super!

A i jesli chodzi o diete,to na razie wszystko jem,nic sie nie ograniczam i mam nadzieje,ze to zda egzamin.Zjadlam i salatke jarzynowa i truskawki i czekolade i frytki.
Zreszta "dieta"szpitalna to na snadanie mialam platki czekoladowe z mlekiem,a na obiad rybe w panierce,frytki i groszek.

Cytat:
Wiem Kochana, wiem właśnie to mnie powstrzymuje. Tylko gdyby ona jadła to mleczko, a ona zasypia zaraz po przystawieniu, a jak odłożę do łżeczka to się budzi i tak wkółko.. W dzien jest trochę bardziej aktywna przy ssaniu.
Moj czesto tez tak w konia mnie robi.Chce jesc,pociagnie troche i spi,jak go odloze to 5 minut i powtorka z rozrywki i tak czasem po 5-7 razy moze sie zdarzyc.
Chyba ma zoltaczke,wiec moze dlatego taki senny.
Ale potrafi tez miec dlugie pory czuwania.Dzisiaj w dzien nie spal 2 godz,ale spokojny byl.

Cytat:

Co myslicie o matach edukacyjnych? Używała któraś?
Wiki bardzo lubila mate.
A dla Eryka nie moge sie zdecydowac jaka,bo kilka mi sie podoba i mam dylemat.

Cytat:

co do karmienia piersią znowu mały ma chyba bóle brzuszka i robi więcej kup a dużo z nich to małe kleksy a jak nadchodzą te małe kleksy to strasznie głośno pierdzi itp. nie wiem co robić TŻ mówi żebym przestała go karmić piersią skoro tak cierpi a ja sama nie wiem dzisiaj mu od rana nie dałam cyca tylko chodzę i spuszczam do zlewu po troszkę to mleko, a małemu daje mm i wkońcu śpi i nie ma już tych kup i przelewania w brzuszku.
Jolka przeciez ty kobieto sie wykonczysz!
Musisz cos w koncu postanowic co z tym karmieniem.
Dzieci przy karmieniu i piersia i mm miewaja brzuszkowe problemy,tak to juz jest i nie mozesz sie obwiniac.
Ale dla ciebie samej,dla twojej psychiki powinnas mysle sie okreslic czego ty chcesz,czy bedziesz karmic czy nie.No i chyba dla malego tez lepiej,ze bedzie wiedzial na czym stoi,bo ciagle ma jakies zmiany.

Cytat:

Bo normalnie nastepna czesc watku bedzie sie nazywac :

wiekszosc mam juz rozpakowanych a na desie wciaz czekamy
Oj Desiu
Ja mysle,ze wszystkie mamy rozpakuja sie w tym watku.

Wiem jak to ciezko.A jednak widzisz Eryczek zrobil mi niespodzianke i nie musialo byc wywolywania.

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
jejku a my znów mamy kryzys, mały je co godzine a później wyje, pręży się przy bączkach i kupce, ale kupki idą i tak od wczoraj (tylko nocka była spokojna) jakieś uczulenie na brzuszku i klatce piersiowej mu wyszło TŻ mi wmawia że pewnie znów nie uważałam na to co jadłam ehss aż mi się znów odechciało karmić piersią podaliśmy w południe mm ale zachowanie małego bez zmian...
Na dodatek pożarłam się wczoraj z TŻ i tylko w sprawie dziecka się do siebie odzywamy, normalnie niech ten dzień się już skończy

Oby jutro byl juz lepszy dzien dla was kochana!

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Obys nie musiala juz dluzej czekac!

Edytowane przez gosia261282
Czas edycji: 2012-04-22 o 22:53
gosia261282 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 23:15   #1920
MoniaHan
Wtajemniczenie

Gosiu mam nadzieje ze polozna cos Ci doradzi odnosnie nawalu, ja tak nie mialam ( bo w ogole nie mialam nawalu - mam wystarczajaco pokarmu - nie za duzo nie za malo), jesli jest wiecej niz 3h przerwy miedzy karmieniami to wtedy piersi zaczynaja sie robic guzkowate.

Jolka zgadzam sie z Gosia - powinnas sie okreslic z karmieniem, bedzie lepiej dla Ciebie i Michalka i Tobie i jemu to nerwow troche oszczedzi.

Dobrej nocki Wam zycze!!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości