Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 31 44,93%
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 0 0%
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII 2 2,90%
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 5 7,25%
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 2 2,90%
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 1 1,45%
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII 0 0%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII 4 5,80%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII 8 11,59%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII 3 4,35%
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 4 5,80%
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII 0 0%
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko Mamy V-VI cz.VIII 1 1,45%
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 8 11,59%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-24, 10:55   #1141
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Miałam jeszcze jechać obejrzeć wózki, ale chyba się już nie uda
Biorę pod uwagę TUTEK Grander, ale na oczy go nie widziałam. Jeśli go zamówię, to na podstawie "zeznań" Dziewczyn tutaj
Zastanawiam się jeszcze nad Navingtonem, bo mi się bardzo podoba ta tapicerka biała Tylko on jest ciężki.
Chciałam jeszcze na żywo zobaczyć X-landera nowego.
Braliśmy jeszcze wcześniej pod uwagę TAKO Laret, ale on też ciężki.
W sumie, to preferencje mi się trochę zmieniły, bo już nie będę tak bardzo zwracała uwagi na wagę. Obmyśliliśmy inne rozwiązania, a niżeli wnoszenie wózka na II piętro Teraz bardziej zwracałabym uwagę na poręczność wózka, a tego namacalnie nie mogę póki co sprawdzić.
Radzę zobaczyć na żywo kolory, zanim zamówisz przez internet. Bo jakbym ja zamówiła przez neta to bym się załamała, kolory tego naszego są zupełnie inne w necie i zupełnie inne w rzeczywistości.Poza tym ten nasz w stacjonarnym sklepie był tańszy niż w necie.

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
musze sie pochwalic
wczoraj zlozylam zamowienie na przerozne rzeczy do scrapbookingu i juz dzis przyszedl kurier! te pierdó..lki są cudne czekam jeszcze na 3 dostawy

moj mąż dostanie zawalu jak spojrzy na konto

jak zrobie te albumy to na pewno pokaze
Pokażesz co kupiłaś??

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
W Rossmanie za 108 sztuk 52,99 wiec wychodzi 49gr za sztuke
No to jeszcze lepsza cena.

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Ja właśnie czekam na wózek TUTEK Grander. Jak przyjdzie (liczę że w ciągu najbliższych dni) to zrobię fotki jak wygląda na żywo i napiszę jak się sprawuje "na pusto". Już nie mogę się doczekać. Czekam jeszcze na fotel SAKO. Ciekawe czy będzie wygodny. Jeszcze nie miałam okazji na czymś takim siedzieć. Też opiszę wrażenia. Na kuriera/-ów czekam jak na Mikołaja.
Uważaj żebyś rózgi nie dostała

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 10:59   #1142
8ewus8
Zadomowienie

Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

Jeszcze Wam powiem odnośnie nowych x-landerów, że najbardziej chodliwe kolory czyli grafit (Europe) i fiolet (Antarktica) w necie będą dostępne po 10 maja (informacja od 6 sprzedawców. Rozmawiał mąż z 3 sprzedawcami przez tel i powiedzieli, ze tych kolorów dostaną dosłownie kilka sztuk (ten nasz będzie miał bodajże 5 sztuk tych wózków), więc to towar deficytowy.
W sklepach być może są, ale cena stanowczo wyższa.

Żaden ze sprzedawców na allegro nie ma tych kolorów na stanie (nawet jak mają spacerówkę to gondoli nie ma) a różnica między all a sklepem w naszym przypadku to kilka stówek.

Edytowane przez 8ewus8
Czas edycji: 2012-04-24 o 11:01
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 11:00   #1143
_millena
Zadomowienie

jejciu jak pędzicie

Wczoraj byłam na wizycie. Młody ma juz prawie 2 kg, szyjka dalej 0,5cm wiec luz, ponoć nie zapowiada sie na przedwczesny poród. uffff... Lekarz powiedział, że powoli kończymy z leżeniem, mam za 10 dni odstawić Duphaston, pozostaniemy tylko przy Luteinie i Asmagu Forte, przynajmniej do następnej wizyty. A to będzie wtedy mój 36 tydzień. Jak ten czas zapieprza.... niesamowite.
Wziełam numer do położnej, muszę do niej zadzwonić w tym tygodniu i jakoś się ugadać. Lekarz mnie pocieszył, że dzięki tej szyjce mam jakieś 2 godziny porodu fizjologicznego z głowy, ale zaraz potem mnie wkurzył bo stwierdził, że to wcale nie znaczy, że będzie gładko łatwo i przyjemnie . Jakbyście widziały moją minę wtedy, najpierw usmiech od ucha do ucha, myślę sobie... za☠☠☠... 2 godziny mniej jeśli chodzi o ból, a potem takie zgaszenie i minka w podkówkę
No ale nic to , kazał się pakować powoli, powiedział, że nawet jakbym jutro urodziła, to wielkiej tragedii nie będzie, oczywiście NIE chcemy, ale jak coś to sobie poradzimy. ja się smialam , że musze ściskać nogi do 7 maja, bo doktór wyjeżdza na urlop majowy i po prostu NOŁ ŁEJ, nie ma mowy, żeby mi się coś w tym terminie działo, zapytałam tylko czy daleko jedzie No ale jednak daleko, więc jak coś to nie przybędzie jak na skrzydłach, obiecałam więc ściskać nogi.
Ale ufff..... po 7 maja to ja na prawde chyba zaczne juz chodzić na spacery i tak się cieszę !!! koniec z tym cholernym leżeniem !

Co poza tym... ? schudłam 2 kg... ale to chyba przez te ekscesy z psem, jednak lekarz się jakoś specjalnie nie zmartwil tym, ponieważ dziecko przybrało odpowiednio.
Ale musze sie wziać za siebie. Bo mi az głupio że tyle schudłam..... pierwszy raz w zyciu mi głupio z tego powodu

dzisiaj ma przyjsc paczka z rzeczami dla bobasa i dla mnie.... no i chyba dzisiaj zamówimy łózeczko i materac... powoli wracamy do żywych jeszcze tylko czeka nas malowanie , tzn w zasadzie tżta czeka. i zakup kilku gadzetów w IKEA. I z głowy.

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Za 11 dni mam tp
o rany.... szybko zleci , zobaczysz
za chwile będziesz tulic dzieciaka.

Dopiero sobie teraz uzmysłowiłam, że ja jeszcze nie mam wózka wybranego
A przecież na wózek się czeka nawet miesiąc.
Chyba muszę poczynić jakieś kroki w tym kierunku

Dzwonił do mnie pan z PINIO, że jutro o 7 rano będzie z mebelkami

Jeju, żeby dzisiaj na wizycie się okazało, że jest wszystko ok i mogę spokojnie, w domu, przygotowywać się do przyjścia małej na świat
Jeszcze pieluszki trzeba zamówić, pranie zrobić, dokończyć wyprawkę, urządzić pokoik [/QUOTE]
fajnie że mebelki zmierzają w Waszą stronę ! trzymam kciuki za wizytę , daj znać koniecznie co i jak !
my nie mamy tez wózka, kupimy po porodzie dopiero, ale u nas w sklepie dostajesz od ręki, tzn X Landery... nie wiem jak reszta. Być moze jakieś wózki od producenta zagranicznego faktycznie są mniej dostępne.

gratuluje autka ! fajne !! duuuuże.... !

Cytat:
Ano pokazałam się
A co Ty załatwiasz w tym USC? Nie macie ślubu, tak? Bo my też nie i kompletnie nie wiem, co trzeba załatwić przed narodzinami dziecka. Może podpowiesz?
Ja to się w sumie jeszcze zastanawiam, czy nie dać małej swojego nazwiska. Taka malutka kara dla P, że tak długo zwlekał ze ślubem
ja się pytałam . Otóż, trzeba przed porodem iśc do USC i przed urzędnikiem uroczyście oświadczyć, że dziecko będzie sie nazywać tak i tak i wówczas dostajesz papiór, który zanosisz do szpitala do wglądu, a potem tatuś zanosi do urzędu miasta sam.
Ewentualnie jeśli tego nie zrobisz, dziecko ze szpitala wychodzi z Twoim nazwiskiem, i takie tez dokumenty idą do urzedu miasta, wówczas obydwoje musicie się stawić w UM, co by dzieciaka zapisać.

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam bardzo za miłe słowa
Antoś o 8 będzie operowany, ja mam odgórne zalecenie, żeby być w szpitalu między godziną 11-12 Nie wiem jak wytrzymam tyle czasu.
Póki co idę się podoić trochę, bo piersi może nie nabrzmiewają, ale zaczynają boleć i mleko leci, więc to chyba dobry objaw.
TRZYMAMY MOCNO KCIUKI 1!!!! DAJ ZNAĆ KONIECZNIE !!!!

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 11:02   #1144
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez m girl Pokaż wiadomość
Gaabi jak nie jesteście po ślubie to możecie iść do USC i zrobić uznanie ojcostwa. Musisz mieć odpis aktu urodzenia - jakbyś mogła się nie urodzić (jeżeli robisz to w innym urzędzie niż się urodziłaś) i zaświadczenie od lekarza że jesteś w ciąży (jakby nie było widać ). Poza tym oboje swoje dowody osobiste.
Wybieracie przy kierowniku urzędu nazwisko dziecka (Twoje lub tż).
Dzięki temu tż po urodzeniu będzie mógł sam zarejestrować urodzone dziecko (w przeciwnym przypadku musisz Ty też iść, bo tż to będzie obca osoba dla dziecka - i zrobić uznanie wraz z rejestracją dziecka)
Poza tym już w szpitalu zrobią książeczkę dziecka na nazwisko tż (jeśli takie wybierzecie) - w innym przypadku na Twoje.
Dziękuję za wyjaśnienie co i jak
Czyli czekają mnie jeszcze jakieś sprawy urzędowe do załatwienia- super

Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość
ja też się okropnie pocę, co zrobić hormony szaleją, wiecie czego najbardziej będzie mi brakować jak już urodzę? tego że w ciąży zawsze było mi ciepło, bo ja to straszny zmarzlak jestem
Mam tak samo Też byłam zmarzlakiem przed ciążą, a w ciąży non stop mi ciepło

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Radzę zobaczyć na żywo kolory, zanim zamówisz przez internet. Bo jakbym ja zamówiła przez neta to bym się załamała, kolory tego naszego są zupełnie inne w necie i zupełnie inne w rzeczywistości.Poza tym ten nasz w stacjonarnym sklepie był tańszy niż w necie.
No ja wiem, że lepiej zobaczyć na żywo i pomacać, ale co mam zrobić, jak muszę leżeć
Jednak bardziej mi zależy na zdrowiu mojego dziecka i moim, niż kolorze wózka
Będzie jaki będzie, trudno.
Jeszcze się nie zdecydowałam, a w razie co, to mam jeszcze Was, ekspertki w temacie wózków Zawsze możecie doradzić, że ten kolor to kupa, a tamten fajny

Oczywiście, jak w każdy dzień, w którym mam wizytę, brzuch mi się stawia Już mam stres, a wizyta najwcześniej o 16tej.
Chyba panikuję......
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 11:05   #1145
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Dziękuję za wyjaśnienie co i jak
Czyli czekają mnie jeszcze jakieś sprawy urzędowe do załatwienia- super

Mam tak samo Też byłam zmarzlakiem przed ciążą, a w ciąży non stop mi ciepło

No ja wiem, że lepiej zobaczyć na żywo i pomacać, ale co mam zrobić, jak muszę leżeć
Jednak bardziej mi zależy na zdrowiu mojego dziecka i moim, niż kolorze wózka
Będzie jaki będzie, trudno.
Jeszcze się nie zdecydowałam, a w razie co, to mam jeszcze Was, ekspertki w temacie wózków Zawsze możecie doradzić, że ten kolor to kupa, a tamten fajny

Oczywiście, jak w każdy dzień, w którym mam wizytę, brzuch mi się stawia Już mam stres, a wizyta najwcześniej o 16tej.
Chyba panikuję......
No masz rację, że zdrowie dziecka ważniejsze od koloru wózka. Ja oglądając kolory w necie napaliłam się na czerwony, a jak go zobaczyłam w sklepie to mi szczęka opadła, taka paskudna czerwień że

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2012-04-24, 11:06   #1146
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:

Pokażesz co kupiłaś?? [COLOR="Silver"]
a jak
mnie strasznie ciesza takie bzdety
to dopiero poczatek - potem przyjda stempelki -alfabet, wycinanki, inne papiery i bazy do albumow

na razie kilka papierow do scrapbookingu , mata, nozyk do wycinania, tusze do stempli i kartoniki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1080792.jpg (138,0 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1080794.jpg (134,8 KB, 32 załadowań)
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 11:06   #1147
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
musze sie pochwalic
wczoraj zlozylam zamowienie na przerozne rzeczy do scrapbookingu i juz dzis przyszedl kurier! te pierdó..lki są cudne czekam jeszcze na 3 dostawy

moj mąż dostanie zawalu jak spojrzy na konto

jak zrobie te albumy to na pewno pokaze
Czekamy, czekamy Jeszcze się okaże, że będzie tu szał scrapbookingowy

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
jejciu jak pędzicie

Wczoraj byłam na wizycie. Młody ma juz prawie 2 kg, szyjka dalej 0,5cm wiec luz, ponoć nie zapowiada sie na przedwczesny poród. uffff... Lekarz powiedział, że powoli kończymy z leżeniem, mam za 10 dni odstawić Duphaston, pozostaniemy tylko przy Luteinie i Asmagu Forte, przynajmniej do następnej wizyty. A to będzie wtedy mój 36 tydzień. Jak ten czas zapieprza.... niesamowite.
Wziełam numer do położnej, muszę do niej zadzwonić w tym tygodniu i jakoś się ugadać. Lekarz mnie pocieszył, że dzięki tej szyjce mam jakieś 2 godziny porodu fizjologicznego z głowy, ale zaraz potem mnie wkurzył bo stwierdził, że to wcale nie znaczy, że będzie gładko łatwo i przyjemnie . Jakbyście widziały moją minę wtedy, najpierw usmiech od ucha do ucha, myślę sobie... za☠☠☠... 2 godziny mniej jeśli chodzi o ból, a potem takie zgaszenie i minka w podkówkę
No ale nic to , kazał się pakować powoli, powiedział, że nawet jakbym jutro urodziła, to wielkiej tragedii nie będzie, oczywiście NIE chcemy, ale jak coś to sobie poradzimy. ja się smialam , że musze ściskać nogi do 7 maja, bo doktór wyjeżdza na urlop majowy i po prostu NOŁ ŁEJ, nie ma mowy, żeby mi się coś w tym terminie działo, zapytałam tylko czy daleko jedzie No ale jednak daleko, więc jak coś to nie przybędzie jak na skrzydłach, obiecałam więc ściskać nogi.
Ale ufff..... po 7 maja to ja na prawde chyba zaczne juz chodzić na spacery i tak się cieszę !!! koniec z tym cholernym leżeniem !
To pocieszające Ja też mam nadzieję, że w czwartek na wizycie mi powie, że szyjka Ok i będę mogła znowu chodzić Bo chciałabym jeszcze coś w domu porobić przed porodem.
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-24, 11:07   #1148
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Wiedziałyście, że jak nie włoży się wtyczki suszarki do prądu to nie będzie działała ja to jestem genialna myślałam, że mi się zepsuła

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-04-24, 11:09   #1149
moniczka1302
Wtajemniczenie

millena - dobrze, ze ograniczas leki i ze malutki zdrowo rosnie, to najwazniejsze, a spadajaca waga sie nie przejmuj, skoro z malym wszystko dobrze
Stary 2012-04-24, 11:09   #1150
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
a jak
mnie strasznie ciesza takie bzdety
to dopiero poczatek - potem przyjda stempelki -alfabet, wycinanki, inne papiery i bazy do albumow

na razie kilka papierow do scrapbookingu , mata, nozyk do wycinania, tusze do stempli i kartoniki
No, no, no ładnie się zaczyna ale mnie nie weźmie ten szał...z powodu kosztów

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-04-24, 11:13   #1151
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
fakt, tania zabawa to nie jest... ale jak wspominalam wczesniej, bardzo malo na siebie wydalam przez cala ciaze i sobie to wreszcie odbilam

nie martw sie, ja zamowilam hurtowo, bo zawsze mi sie wydaje, ze nie oplaca mi sie malo zamawiac ale mozesz np. sprobowac zamowic cos po 1 - 2 szt.
Stary 2012-04-24, 11:14   #1152
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:
no to fakt, droga zabawa...
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 11:17   #1153
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
fakt, tania zabawa to nie jest... ale jak wspominalam wczesniej, bardzo malo na siebie wydalam przez cala ciaze i sobie to wreszcie odbilam

nie martw sie, ja zamowilam hurtowo, bo zawsze mi sie wydaje, ze nie oplaca mi sie malo zamawiac ale mozesz np. sprobowac zamowic cos po 1 - 2 szt.
Ja już za dużo na siebie wydałam w czasie ciąży a teraz znowu jadę bo nie mam po prostu w czym chodzić. A jeszcze komunia chrześniaka i w czymś normalnym muszę iść. Ach te wydatki. Dobra ja uciekam, bo tylko gadam, gadam, ale dalej w domu jestem

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-04-24, 11:25   #1154
olla83
Rozeznanie

ja dzis miałam wizyte Mała mi dziś zrobiła prezent i potwierdziły się tylko moje przypuszczenia, ze dalej leży pośladkowo z czego strasznie się cieszę, bo bardzo liczyłam na cc

dostałam skierowanie , za mam sie zgłosic do szpitala na wyznaczenie terminu cc. bede rodzic w ujastku.
naturalny tp w karcie mam wpisany 28 maj, gin powiedziala, że wyznaczaja termin cc na tydzien wczesniej, czyli moge sie spodziewac, że ok 21 maja Mała już bedzie po drugiej stronie brzucha
Stary 2012-04-24, 11:26   #1155
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
kapukat, a jak u Ciebie? Nie pisałaś w czasie ciąży, ile tych kg miałaś, teraz narzekałaś na zwis, ale przecież coś musiało Ci już w dół polecieć Przyznasz się teraz, ile miałaś na plusie i na pocieszenie ile już spadło? Ja wychodząc z Maksiem ze szpitala po 9 dniach miałam już chyba 10 mniej...

.
Kism Ty na prawdę masz z tym wszystkim przypadki

co do kilogramów, ja przez tarczycę dobiłam do 30 - teraz mam 12 kg mniej i niebawem mam nadzieję ruszy w dół z większym pędem

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam bardzo za miłe słowa
Antoś o 8 będzie operowany, ja mam odgórne zalecenie, żeby być w szpitalu między godziną 11-12 Nie wiem jak wytrzymam tyle czasu.
Póki co idę się podoić trochę, bo piersi może nie nabrzmiewają, ale zaczynają boleć i mleko leci, więc to chyba dobry objaw.
super i Kism ma racje - ja zastosowałam jej rady i laktacja ruszyła tak że mleko mi z cyca kapało, każdorazowo 3 h przerwy i do boju w końcu moje cycki dokładnie w trzeciej godzinie zaczynały pęcznieć! powodzenia

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
To już końcówka. Zaraz 39. tydzień, zleciało błyskawicznie... a mnie jest tak dobrze w ciąży...
Chciałabym się teraz cofnąć do np. 30. tygodnia i jeszcze trochę ponosić. Szkoda, że tak się nie da, że to już... tuż tuż...

Smutek mnie czasami ogarnia jak pomyślę o tym, że skończy się nasze w każdym detalu zaplanowane i poukładane życie. Będziemy odpowiedzialni ze tego małego człowieka, on będzie zdany całkowicie na nas...

eee tam - ja byłam tu chyba najbardziej spanikowana, a nadal mam życie ułożone i zaplanowane. Może mój synek nie chce podpaść mammie
Cytat:
Na DDtvn Red Party.....w Ameryce organizowane dla dziewczynek, ktore dostana pierwsza miesiaczke....noł koment
i co na tym party??, diewczynka staje sie kobieta i juz pewnie moze sie teges?

Z drugiej strony nazwa dobra, pasuje do naszej sytuacji
ludzie potrafią się bawić

Cytat:
Napisane przez nasteczka83 Pokaż wiadomość
Hej

Piszecie o problemach w kibelku. Ja odkrywam kolejną rzecz czyli pocenie się...Czy Wy też tak się pocicie? Jezu teraz jak jest cieplej to masakra jakaś właśnie włączyłam pranie i jestem już cała mokra...I moja cera również zaczęła się buntować ale to zawsze można przykryć podkładem ale powoli patrzeć na siebie nie mogę Wybieram się na spacer i pewnie spoce się jak mysz, ale ruszać sie i dotleniać Sofi trzeba

eee to dopiero początki,, pocą się ręce nogi a potem cała Ty...uroki ciąży - witaj w klubie, jakieś 2 tygdonie po porodzie wszystko zniknie i problemy w toalecie i pocenie się i nogi staną się normalne

Cytat:
Wiedziałyście, że jak nie włoży się wtyczki suszarki do prądu to nie będzie działała ja to jestem genialna myślałam, że mi się zepsuła
zrobiłaś mi dzień

Cytat:
Ja już za dużo na siebie wydałam w czasie ciąży a teraz znowu jadę bo nie mam po prostu w czym chodzić. A jeszcze komunia chrześniaka i w czymś normalnym muszę iść. Ach te wydatki. Dobra ja uciekam, bo tylko gadam, gadam, ale dalej w domu jestem
jedyne na co wydawałam w ciąży to wyprawka, więc mam nadzieję, że niebawem sobie odibję
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 11:30   #1156
onething
Zadomowienie

Ja póki co się nie pocę, ale kto wie co mnie jeszcze czeka
Ale dziś pogoda dobija Idę się położyć, a później do taty na obiad i znowu chyba leżenie, bo na nic innego nie mam sił ani chęci.
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 11:31   #1157
kaśka k
Raczkowanie

Cytat:
Dzień dobry.

Wczoraj miałam dzień pełen wrażeń więc dzisiaj musiałam odespać
Idę dzisiaj na wizytę, trzymajcie kciuki.
Jutro przyjeżdżają mebelki Hani.
Dzieje się

Ja ostatnio mam w miarę miłe sny. Nawet dwa razy śnił mi się orgazm

Wy macie rozwolnienia, a ja nie mogę się normalnie wypróżnić Dziń w dzień opycham się jabłkami i jogurtem z lnem. Coś tam pomaga, ale niewiele.

_agata, nie panikuj Będzie gites, tylko inaczej nie też dopadają takie myśli...

Ano pokazałam się
A co Ty załatwiasz w tym USC? Nie macie ślubu, tak? Bo my też nie i kompletnie nie wiem, co trzeba załatwić przed narodzinami dziecka. Może podpowiesz?
Ja to się w sumie jeszcze zastanawiam, czy nie dać małej swojego nazwiska. Taka malutka kara dla P, że tak długo zwlekał ze ślubem

Ja świętowałam tak, że uczyłam się do klasówki z historii
trzymam kciuki za wizytę
Cytat:

Jeju, żeby dzisiaj na wizycie się okazało, że jest wszystko ok i mogę spokojnie, w domu, przygotowywać się do przyjścia małej na świat
Jeszcze pieluszki trzeba zamówić, pranie zrobić, dokończyć wyprawkę, urządzić pokoik
daj znać jakie pieluszki wybrałaś
Cytat:
W Rossmanie za 108 sztuk 52,99 wiec wychodzi 49gr za sztuke
Aniu, to cena z gazetki? tej do czwartku? bo w nowej nie ma... a może to regularna cena?

kaśka k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 11:39   #1158
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olla83 Pokaż wiadomość
ja dzis miałam wizyte Mała mi dziś zrobiła prezent i potwierdziły się tylko moje przypuszczenia, ze dalej leży pośladkowo z czego strasznie się cieszę, bo bardzo liczyłam na cc

dostałam skierowanie , za mam sie zgłosic do szpitala na wyznaczenie terminu cc. bede rodzic w ujastku.
naturalny tp w karcie mam wpisany 28 maj, gin powiedziala, że wyznaczaja termin cc na tydzien wczesniej, czyli moge sie spodziewac, że ok 21 maja Mała już bedzie po drugiej stronie brzucha
brawo za wizyte!
a masz pewnosc, ze mala sie nie przekreci? czy to juz postanowione, ze nawet jak sie przekreci to cc?

spojrzalam na rzeczy w lodowce
50% rzeczy waznych do 26.04 i musialam cos wykombinowac zeby nie wyrzucac - ciastka francuskie z parowkami i dzemem porzeczkowym wlasnie sie pieka

zapraszam!
Stary 2012-04-24, 11:42   #1159
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
od jakiegoś czasu zaobserwowalam, ze moje sutki są jakby przecięte,a co jakiś czas między tymi przecięciami, występuje coś takiego lepkiego bialego, też tak macie?
Siara Ci leci Też tak mamy

Cytat:
Agata ale Werter Ci sie wlaczyl to bedzie nowy etap w Waszym zyciu, rownie przyjemny,maluch na pewno zaburzy ten porzadek,ale nie dosc,ze to was odmlodzi,to spojrzycie inaczej na swiat
Pieluchy doszly? Jakie zamowilas? Ja juz jestem po "szkoleniu"ale te co chce zamowic beda dopiero w maju
Tak mam jak mi się myślenie włączy Ale już mi przeszło

Pieluchy doszły. W zasadzie nie zamówiłam jeszcze wszystkich, które chcę. Trudno mi zdecydować.
To co na pierwszy rzut oka można zaobserwować, to to, że te tańsze (najczęściej made in P.R.C.) faktycznie są nieco gorszej jakości. Zarówno wewnętrzny polarek, jak i warstwa zewnętrzna.
Polarek jest jakby "rzadszy", lekko zmechacony i nie wiem ile wytrzyma. Ale nie oczekuję nie wiadomo czego za 20-30 złotych.
Te lepsze, zamawiałam takie w okolicach 50 złotych, wykonane są bardzo dobrze. Wewnątrz mikropolar, wszystko dokładnie odszyte.
Ale to w użytkowaniu wyjdzie co jest warte swojej ceny a co nie. I wtedy będę domawiać. Teraz mam kilka sztuk, będę się posiłkować również jednorazówkami na początku.

Cytat:
Ja jakby co siedzialam 44 dni dluzej,tylko ze teraz czekaja do dwoch tyg i wywoluja,wiec max 14 dni mozesz przedluzyc sobie ten stan...bo u Ciebie nic nie zapowiada,zeby bylo szybciej...
Przenosić za bardzo nie chcę... ale to nei ja decyduję

Cytat:
_agata, nie panikuj Będzie gites, tylko inaczej nie też dopadają takie myśli...

Ano pokazałam się

Ja świętowałam tak, że uczyłam się do klasówki z historii
Nie panikuję, już nie myślę

Co do USC, w skrócie (ostatnio na innym forum koleżanka ładnie to wyłożyła):

Uznanie ojcostwa - dotyczy dzieci, które urodziły się poza małżeństwem. Potrzebne są dwa oświadczenia: mężczyzny, że jest ojcem dziecka oraz matki, potwierdzające ojcostwo uznającego mężczyzny. Oświadczenia są równorzędne i muszą być oba, żeby uznanie było prawnie skuteczne. Oświadczenie o uznaniu ojcostwa może zostać złożone przed kierownikiem USC.

Jeżeli uznanie dziecka następuje:
- przed sporządzeniem aktu urodzenia lub dotyczy dziecka poczętego, które się jeszcze nie urodziło - to treść oświadczenia wpisuje się do księgi urodzeń.
- przy sporządzaniu aktu urodzenia - w akcie takim wpisuje się nazwisko i inne dane dotyczące ojca zgodnie z treścią oświadczenia
- po sporządzeniu aktu urodzenia - do aktu takiego wpisuje się wzmiankę dodatkową o uznaniu i zmianie nazwiska dziecka

Natomiast jeżeli nie nastąpiło uznanie dziecka, do aktu urodzenia wpisuje się jako imię ojca - imię wskazane przez przedstawiciela ustawowego dziecka (zazwyczaj jest to matka).

Cytat:

Jeszcze pieluszki trzeba zamówić, pranie zrobić, dokończyć wyprawkę, urządzić pokoik
Nie panikuj
Półtora miesiące temu ja nic nie miałam Zdążysz

Wszystko będzie dobrze

o

Edytowane przez _agata
Czas edycji: 2012-04-24 o 12:01
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 11:42   #1160
moniczka1302
Wtajemniczenie

właśnie sobie coś uświadomiłam....

większośc z nas po raz pierwszy w zyciu będzie w tym roku obchodzic DZIEN MAMY
Stary 2012-04-24, 11:42   #1161
rinco
Wtajemniczenie

Zamówiłam w końcu te nieszczęsne biustonosze do karmienia, mam nadzieję, że będą fajne Model taki trochę sportowy, a trochę klasyczny no i niby rosnący wraz z biustem, wiec mam nadzieję, że się dopasuje i nie będzie problemu z rozmiarem

Poza tym właśnie sobie przypomniałam, że o 12.00 miałam wziąć fenka!!! Budzik nie zadzwonił, patrzę, a on nastawiony na 00.00 zamiast na 12.00. Nastawiałam go o 6.00 rano w półśnie
Stary 2012-04-24, 11:43   #1162
moniczka1302
Wtajemniczenie

blueelektron - jak masz takie spekane i twarde to smaruj juz np. maltanem
Stary 2012-04-24, 11:45   #1163
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
właśnie sobie coś uświadomiłam....

większośc z nas po raz pierwszy w zyciu będzie w tym roku obchodzic DZIEN MAMY
Ja mam termin właśnie na Dzień Matki Ale coś czuję, że Mały Miniu mni uszczęśliwi wcześniej
Stary 2012-04-24, 11:46   #1164
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaśka k Pokaż wiadomość

Aniu, to cena z gazetki? tej do czwartku? bo w nowej nie ma... a może to regularna cena?
wczoraj kupilam osobiscie

Olla gratuluje wizyty,ja dokladnie nie dogadalam jak to bedzie u mnie z cesarka,bo termin mam na 29maja,ale z uwagi na to,ze ledwo sie kulam,to czekamy az pojda mi wody
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 11:49   #1165
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
brawo za wizyte!
a masz pewnosc, ze mala sie nie przekreci? czy to juz postanowione, ze nawet jak sie przekreci to cc?

spojrzalam na rzeczy w lodowce
50% rzeczy waznych do 26.04 i musialam cos wykombinowac zeby nie wyrzucac - ciastka francuskie z parowkami i dzemem porzeczkowym wlasnie sie pieka

zapraszam!
tak razem ?? :P

brawa za wizyty.
musze sie wybrac do sklepu

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 11:49   #1166
pola_m
Wtajemniczenie

Kurde, codziennie dostaję smsy i telefony z pytaniem, czy przypadkiem nie urodziłam albo nie rodzę właśnie
No kurde, rozumiem (i w sumie miło), że się interesują, ale te teksty są irytujące. I jeszcze komentarze potem, "że co on się tak nie spieszy"... no ręce opadają, do terminu jeszcze tydzień, ma prawo się jeszcze nie rodzić.
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 11:50   #1167
begie13
Zadomowienie

U-MIE-RAM !!!

zapuściłam się w miasto łudząc się, że kupię wszystkie brakujące rzeczy i jakieś tanie buty dla mnie....złaziłam się jak głupia a kupiłam tylko majtki i skarpetki dla siebie, nie miałam siły dalej chodzić a teraz moje stopy nadają się chyba do amputacji a spojenie łonowe mnie boli tak, że czuję się jakbym miała się rozpaść ... nigdy więcej takich eskapad padam...

biorę się za czytanie zaległości

nie ma mnie dla nikogo, chyba, że dla Was

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 11:50   #1168
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
_agata, czy Ty kupowałaś pieluszki one size? Czy rozmiarówkę? Ja chyba się zdecyduję, na początek, na formowanki i otulacze. Zamawiałaś może coś na próbę z tej strony? http://www.franiszki.pl/index.html
One size. Dlatego zdecydowałam, że nie kupuję jeszcze wszystkich, bo nie wiem jakiej wielkości będzie dzieciak po urodzeniu, a niektóre są większe z tych co kupiłam. Będę dokupowała po wypróbowaniu.
Tej strony nie widziałam, ale zaraz poszperam, może coś zamówię Dzięki

Cytat:
Miałam jeszcze jechać obejrzeć wózki, ale chyba się już nie uda
Biorę pod uwagę TUTEK Grander, ale na oczy go nie widziałam. Jeśli go zamówię, to na podstawie "zeznań" Dziewczyn tutaj
Zastanawiam się jeszcze nad Navingtonem, bo mi się bardzo podoba ta tapicerka biała Tylko on jest ciężki.
Chciałam jeszcze na żywo zobaczyć X-landera nowego.
Braliśmy jeszcze wcześniej pod uwagę TAKO Laret, ale on też ciężki.
W sumie, to preferencje mi się trochę zmieniły, bo już nie będę tak bardzo zwracała uwagi na wagę. Obmyśliliśmy inne rozwiązania, a niżeli wnoszenie wózka na II piętro Teraz bardziej zwracałabym uwagę na poręczność wózka, a tego namacalnie nie mogę póki co sprawdzić.
Ja podtrzymuję zdanie co do Tutka
Mój już jest, stoi w domu. Lekki, zwrotny, bardzo poręczny.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 11:53   #1169
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość
Normalnie nadrobić Was gaduły to graniczy z cudem

Andzya GRATULACJE i trzymam kciuki za Antosia

Ja niestety po wczorajszej wizycie u gina złe wiadomości - wprawdzie ze Stasiem wszystko ok - za to moja szyjka znacznie się skróciła. Dostałam fenka i od wczoraj nie czuję się - leżę drżę i panicznie się boję żebym nie musiała iść do szpitala.

Nic z tego nie rozumiem miesiąc temu szyjka twarda zamknięta 3 cm wczoraj 2 cm - a gin mówi że 2 cm to jakby jej nie było wogóle Fenterol 4 x1 + Staveran za tydzien kontrola jak się będzie dalej rozwierać to szpital aż do porodu....

Nie pytajcie na jakim etapie jesteśmy z remontem...
Do tego tak się źle czuję po tym fenku że masakra - Wy też tak miałyście? Czy to przechodzi??

Wracam do nadrabiania wpisów
dziewczyny już ci odpisały odnośnie Fenka.
Cytat:
54grosze za szt pampersa to tanio tak??
Od jutra w carrefourze będą Pampers New Baby rozmiar 2 czyli od 3 do 6kg za 43,99zł za 80szt. Czyli po 54gr za szt.

A w Tesco tylko 2maja chusteczki pampers 19,99 za 4paczki, czyli po 4,99zł za paczkę .
Dla mnie to żadna promocja bo u mnie w sklepie to stała cena
Cytat:
: hahaha jaaaaa
Cytat:
Napisane przez olla83 Pokaż wiadomość

klask i:

Spałam 1,5godziny i od razu lepiej,objadłam się tego słonecznika i nie chce mi się jeśc.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 11:56   #1170
niunia32
Zakorzenienie

dobra sciagam pranie i ide do sklepu

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości