|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 |
Raczkowanie
|
Dot.: INSANITY - Podejmij wyzwanie razem z nami;)
Witam! Jestem tu nowa, podczytywałam po cichutku teraz postanowiłam się przyłaczyć.
Moje wyniki 1 fit testu switch kicks--> 100 power jacks--> 54 power knees-->90 power jumps--> 41 globe jumps--> 8 suicide jumps --> 19 push - up jacks-->14 low plank oblique -->26 Dziś robiłam 2 dzień, padam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2462 |
Raczkowanie
|
Witajcie drogie Insejnki
![]() Postanowiłam przełamać swoją nieśmiałość ![]() Jakieś pół godziny temu skończyłam drugi dzień przedostatniego tygodnia i myślę, że mogę już stwierdzić, że KOCHAM Insanity! ![]() *To jest moje drugie podejście. Pierwszy raz zaczęłam ćwiczyć 1 sierpnia. Skończyłam wtedy jakoś w połowie czwartego tygodnia. Wakacje nie sprzyjają systematyczności, a potem szkoła... I przyznam, że nie widziałam wtedy żadnych efektów, ale sama byłam sobie winna ("A zjem tego gofra z bitą śmietaną, przecież tyle kalorii spaliła", "Idziemy na pizzę?" ![]() *Teraz jak widać przetrwałam 7 tygodni. Żałuję, że nie zmierzyłam się cała- jedynie udo, bo na nogach mi najbardziej zależy. I spadło ok 1-1,5 cm. Niedużo. Jeśli chodzi o wagę to... nie wiem ![]() ![]() *Efekty wizualnie- ładnie wyrzeźbione łydki (już nie takie okrągłe, ale też nie umięśnione), mniej cellulitu (nie zniknął jeszcze całkowicie, ale walczę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *Insanity dało mi... poczucie bezpieczeństwa ![]() ![]() *Nie wspomnę o mojej kondycji ![]() *Przyspieszył mi metabolizm, zmieniłam nawyki żywieniowe, piję więcej wody =czuję się lepiej *A na koniec chciałam jeszcze zaapelować. Dziewczyny! Nie zakładajcie z góry, ze musicie zrobić wszystko, że nie opuścicie żadnego dnia. Los płata nam różne figle- możecie zachorować, gdzieś wyjechać. Ja właśnie z takim nastawieniem zaczynałam w sierpniu- jeden wyjazd, kilka opuszczonych treningów i się poddałam. A teraz? Miałam tygodniową przerwę świąteczną. A jak wróciłam z wyjazdu to zaczęłam w tym miejscu, co skończyłam- mojemu ciału przydał się taki odpoczynek, a ja znów mogłam poczuć te przyjemne zakwasiki ![]() ![]() Uff.. to się rozpisałam. Ale same widzicie, że Insanity to same korzyści! Trzymam za Was kciuki! Dacie radę. DIG DEEPER! ![]()
#2463 |
Zakorzenienie
|
Markoto, ja tez nowa wczoraj dopiero fit test robiłam
![]() ![]() ![]() Amelia, gratuluję że tak się wciągnęłaś i już prawie kończysz ![]() ![]() ![]()
#2464 |
Raczkowanie
|
Cieszę się Smerfetko, że to co napisałam jakoś Cię motywuje. Jednak dobrze, że to zrobiłam
![]() Ja ogólnie bardzo lubię fitness i już od jakichś 2-3 lat coś tam ćwiczę- czasem bardziej systematyczniej, czasem mniej. Gdybym tylko zrobiła porządek z odżywianiem byłabym naprawdę niezła laska ![]() Styczeń i luty to były miesiące, w których się strasznie zapuściłam. No ale zebrałam się do kupy i zaczęłam ćwiczyć. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tak więc nie przejmuj się Smerfetko, że jest Ci ciężko. Z czasem będzie coraz łatwiej i przyjemniej! ![]()
#2465 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2466 |
Raczkowanie
|
Kurcze, to forum mnie dobija. Nie umiem się nim obsługiwać
![]() ![]() W każdym razie chciałam zapytać, czy któraś z Was posiada Hip Hop Abs z naszym Shaunem, bo mnie zainteresowały te ćwiczenia, kiedy oglądałam reklamę? ![]() A druga sprawa: zrobiłam drugi fit test! ![]() ![]() SWITCH KIKCS 90 -> 100 POWER JACKS 40 -> 47 POWER KNEES 69 -> 82 POWER JUMPS 25 -> 31 (nie znoszę tych ćwiczeń! ![]() GLOBE JUMPS 5 -> 11 SUICIDE JUMPS 8 -> 13 DAMSKIE POMPKI 12 -> 25 (push up jacków nie dałam rady ![]() LOW PLANK OBLIQUE 35 -> 59 Podoba mi się ten progress ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2467 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam na kompie HipHop Abs, ale jeszcze nie ćwiczyłam. Jestem w połowie Recovery Week. Kiedy je skończę, to pomyślę, czy zaczynać od początku Insanity, czy przerzucić się na HH Abs. Kolana bolą dalej, ale już dziś nie odpuszczam i idę poćwiczyć. Eh... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2468 |
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() za mną power cardio & resistance ![]() ![]() Sunshine, piękne wyniki!! ![]() ![]() ![]() ![]()
#2469 | ||
Zakorzenienie
|
na razie nie ma sensu, zdjęcia wstawię jak będzie do czego je porównać
![]() Cytat:
Amelia, fajnie że się odezwałaś. Zazdroszczę, że już prawie za tobą drugi miesiąc, chciałabym być już na tak zaawansowanym poziomie. Gratuluję efektów! Cytat:
uczucie wymiotów jest charakterystyczne dla ćwiczeń o maksymalnej intensywności (czyli HIIT). Skoro za drugim razem już tego uczucia nie miałaś, a wyniki tak poprawiłaś, to znaczy, że mocno poprawiła Ci się wydolność i twój fit test był cały czas na poziomie interwałów. ja swój drugi fit test zrobiłam jako HIIT, przez dłuższy czas nie mogłam dojść do siebie i oczywiście było mi niedobrze. Trzeci muszę już zrobić jako interwały, przeraża mnie to, że po nim jest normalny program ćwiczeń. Edytowane przez xzora Czas edycji: 2012-04-25 o 11:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2470 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeszcze mam do Was dwa pytanka. ![]() 1. Czy Cardio Circuit to to samo co Plyometric Cardio Circuit? 2. Jak jest Pure Cardio & Cardio Abs to trzeba wykonywać dwa filmiki? Ja dzisiaj tak zrobiłam i nie mogłam zrobić paru ćwiczeń z Cardio Abs, bo mnie tak łydy paliły, że nie dałam rady. I pojawiły się kolejne okropne ćwiczenia: takie jak power jumps, tylko ze złączonymi nogami <- ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2471 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
HIIT jest tylko dla osób wytrenowanych, zdrowych. nie może trwać dłużej niż 25min łącznie z rozgrzewką, nie można go wykonywać na czczo i nie łączy się go z kolejnymi interwałami, jeśli przestrzegaż założeń, to krzywdy nim sobie nie zrobisz. Więcej info o HIIT znajdziesz tutaj: http://www.sfd.pl/Trening_Interwa%C5..._-t268582.html co do pytań, 1)plyometric to inny program niż cardio circuit, 2)ja wykonuję dwa filmiki jeden po drugim |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2472 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Sunshine Ja hip-hop abs miałam ale straciłam (format kompa) ale nie ćwiczyłam ich jakoś regularnie, więc żadnych spektakularnych efektów nie widziałam. Ale są to bardzo przyjemne ćwiczenia (przyjemny taniec?) i te 30-40 minut mija nie wiadomo kiedy. Ot, taka zabawa ![]() A ja mam jeszcze pytanko. Jak myślicie, co po Insanity? Nie macie wrażenia, że te wszystkie ćwiczenia z płyt, czy aerobic to mały pikuś? Bo ja właśnie tak się zastanawiałam co można by dalej ćwiczyć, żeby nie stracić formy ![]()
![]() |
#2473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2474 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nigdy nie miałam styczności z takimi programami z płyt, ale widząc fragmenty takich programów, np. na youtube, faktycznie odnoszę wrażenie, że przy Insanity to mały pikuś. A P90x (też z Beachbody, ale inny prowadzący)? Tylko tam potrzebny jest "osprzęt". Cytat:
![]() Cytat:
2. Tak. Najpierw Pure Cardio, potem Cardio Abs. Tak w ogóle lubię Cardio Abs; mam nadzieję, że ostro kształtuje mięśnie brzucha, bo na tym mi zależy. ![]() Serio? ;o
day by day GET HAPPIER! ![]() Aparatka ![]() 20.12.2012 - góra 21.03.2013 - dół + wyciągi Edytowane przez aniolbezskrzydel89 Czas edycji: 2012-04-25 o 16:16 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2475 |
Zakorzenienie
|
Amelia - u mnie w rozpisce pojawia sie tylko plyometric cardio circuit
![]() ![]() ![]()
#2476 |
Zakorzenienie
|
ale zamotałam
![]() w domu mam inną rozpiskę (gdzie zawsze jest plyometric) niż w pracy i wiedziałam, że nazwy mi się zawsze zgadzały, dlatego założyłam że jest coś takiego jak core cardio |
![]() ![]() |
![]() |
#2477 |
Zadomowienie
|
Dziś 3 dzień
![]()
#2478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze dziewczyny ja tez przy mega dużym wysiłku mam odruch wymiotny ale podobno to jest normalne więc oby w miarę ćwiczeń było lepiej ![]() ![]() ale co tam damy radę! ![]() ale w sumie nie wyobrażam sobie jak zrobię 2 filmiki pod rząd ![]()
![]() |
#2479 |
Zadomowienie
|
Z fit testem
![]() ![]() Jestem zmotywowana ![]()
#2480 |
Zakorzenienie
|
no to w takim razie zaczęłyśmy tak samo
![]() i jak/ masz jakieś zakwasy? bo ja dziś ledwo z łóżka mogę wstać ![]() ![]() A Ty oprócz Insanity ćwiczysz aeroby i hula hoop? ![]()
#2481 |
Raczkowanie
|
O, ja bardzo lubiłam cardio recovery w pierwszym miesiącu. Teraz już nie, bo za dużo jest ćwiczeń w podporze przodem.
![]() ![]() A Wy macie już jakieś swoje ulubione/znienawidzone ćwiczenia? ![]()
#2482 |
Raczkowanie
|
To ja jestem na tym samym etapie dzis cardio recovery
![]() Ja mam na rozpisce w 10 dniu cardio circuit i faktycznie nie ma tego filmiku ale z tego co wyszukalam to chodzi o plyometric Edytowane przez markoto Czas edycji: 2012-04-26 o 09:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2483 |
Zakorzenienie
|
w pierwszym miesiącu do pure cardio dochodzi cardio abs. Ten drugi program jest krótszy, raczej statyczny (poza tymi podskokami na początku)
ja w pierwszych dniach miałam mega zawkasy, ledwo chodziłam, ale właśnie po cardio recovery zaczęły mi przechodzić. Za pierwszym razem cardio recovery to był balsam na moje ciało, a teraz jak mam je ćwiczyć, to odczuwam zawód, że będzie tak spokojnie. Tzn. spokojnie z intensywnością, ale mięśniowo nie daję rady wytrzymać w tych skłonach. Największe niedostatki w sile mięśniowej mam właśnie w górnych mięśniach ud, moim znienawidzonym ćwiczeniem jest globe jumps (to z fit testu). A z ulubionych to pewnie różne skoki, np. te z rozgrzewki. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2484 |
Raczkowanie
|
Ja nienawidze wszelkich pompek jestem w tym cieniusienka bardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2485 |
Zadomowienie
|
Ja dziś zamiast Core Cardio & Balance włączyłam Fat Burning Cardio z HipHop Abs. I co? Cienkie to! W ogóle się nie zmęczyłam, nie lało się ze mnie, nie czułam mięśni- nie liczy się! Wracam jutro do Insanity (dziś już nie mam czasu
![]() ![]()
![]() |
#2486 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() oooo tak! pompki feee...no ale jak trzeba to trzeba cóz zrobić ![]()
![]() |
#2487 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Będzie motywacja. Na szczęście nie mam zakwasów i mogę funkcjonować ![]() No niby tak...ale aero to sporadycznie i hula hop codziennie minimum 20 minut. W jakim celu podjęłaś się Insanity?
![]() |
#2488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najpierw chciałabym go dokończyć, bo bardzo możliwe, że po zakończeniu programu będę miała inne cele i oczekiwania niż teraz Póki co widzę po sobie, że mam słabe mięśnie - ramion, ud i że chciałabym pójść w kierunku ich wzmocnienia. Oprócz tego chcę popracować nad dystansami biegowymi, także po Insanity wolałabym spokojniejszy program, który nie tyle jest nastawiony na spalanie, wytrzymałość (myślę, że Insanity mi zapewni wystarczający poziom, a resztę dopracuję biegając), co skupi się na budowaniu mięśni. Dlatego myślę o Chalean Extreme. Jest jeszcze program P90X o podobnych założeniach, tyle że on wydaje się jeszcze mocniej siłowy, no i wymaga większej ilości sprzętu (drążek, uchwyty do pompek). znalazłam ciekawy blog o programach treningowych, a w nim m.in artykuł: Alternatywa dla Turbo Fire i Insanity ? Edytowane przez xzora Czas edycji: 2012-04-26 o 15:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2489 | ||||
Zadomowienie
|
Hej witam Was z drobnym kryzysem.. Mianowicie.. poniedziałek i wtorek nie ćwiczyłam bo wróciłam w nocy z pracy
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jak tam stawy?
![]() |
#2490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:38.