Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012 - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-27, 07:00   #2401
emigra
Zakorzenienie

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

bry
na prawde jestem pierwsza?

Jolka, dzieci na cycu robia wiecej kup i te kupy inaczej tez wygladaja niz na samym mm ...

Dziewczyny co Wy tak te smoczki przezywacie? Przeciez to jest dla dzieci, trzeba tylko odpowieni wybrac i bedzie git, dziecko spokojne i cyce beda mniej bolaly.... Julka od 3 tygodnia zycia ciagnie smoczek i nie mam zamiaru jej oduczac, a napewno nie teraz jeszcze. Ona umie zasnac i bez niego bez problemow, choc zdarzaja sie czasami dni ze woli ze smokiem-sila wyzsza
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 08:10   #2402
Nikii89
Zakorzenienie

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Ej Nikii cottonpuma a nie cottonpumba przypomniał mi się król lew Tam byli Timon i Pumba
hehe to tak z rozpędu ale już zmienione .. dzięki

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość

UWAGA!!!!!!..WCZORAJ ODPADL NAM PEPEK!!! po 7 tygodniach! Strasznie sie ciesze...bo.myslalam, ze juz na zawsze zostanie i podpatrywalam meza jak.by wygladal z takim strupkiem. Hihihi
w końcu odpadł... ale fakt długo się trzymał.
Nam odpadł w 6 dobie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Dziewczyny no nie wytrzymalam, podalam smoczek!!
Ale cyce juz mi odpadaja, caly dzien mala nie spala tylko ciumkala, jadla i robila sobie krotkie drzemki przy piersi lub na niej... jak odkladalam do lozka, to ryk i oczy jak piec zlotych. Smoczka wcale nie chciala, ale ja przemoglam, no bo ile tak mozna...? Teraz lezy i ssie, chociaz widze ze zadowolona nie jest bo nic z niego nie leci.
Ja tez zadowolona nie jestem w sumie, ale juz nie wiedzialam co robic

I juz ryk... wiec ide.

Ale mam poczucie winy przez tego smoka, tak nie chcialam go dawac... miesiac wytrzymalam i sie zlamalam :/ i jeszcze wmuszalam go... ale moja corke to w sumie do wszystkiego trzeba namawiac (oprocz jedzenia).
Ide dac jej piers, bo mi jej szkoda...
Rybka i tak długo wytrzymałaś. Ja podałam już smoczek po tygodniu. Bo Oskar ciągle na cyckach by wisiał.

Dzisiejsza nocka bardzo fajna nakarmiłam młodego o 21.45 potem o 2 i o 5

Nie umiem zrozumieć jednego może któraś będzie w stanie mi wyjaśnić.
Karmię Oskara tak samo w nocy jak i dzień tak sama pozycja itd. i w nocy mi nie ulewa a w dzień tak. Jak to jest możliwe??

Idę poprasować póki moje kochanie słodko śpi

ogromne za Desie
Stary 2012-04-27, 08:28   #2403
emigra
Zakorzenienie

Niki moze w nocy mleko jest gestsze? Bo ponoc jest bardziej tresciwe wtedy wlasnie
3270g, 47 cm
Stary 2012-04-27, 09:05   #2404
desia888
Wtajemniczenie

Bardzo wszystkim dziekuje za kciuki!
Jestescie kochane
Ja mam nocke nie przespana bo czekalam czy cos sie ruszy i nie moglam oka zmruzyc, wiem ze glupio bo powinnam byc wypoczeta dzisiaj, ale jak nie mozna zasnac to co zrobic

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 09:19   #2405
rybka13
Zakorzenienie

Desia kciuki Juz sie corcia nie wymiga

Nikii moja corcia tez chyba nie ulewa w nocy, wlasnie to sobie uswiadomilam

Gosia i MoniaHan ja jak sie zapisalam tu do przychodni to od razu dostalam zaproszenie na cytologie, nastepne chyba po 3 latach.

Dzieki dziewczyny znow mam nadzieje i zamiar nie uzywac smoka...

hej hej
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 09:33   #2406
emigra
Zakorzenienie

Desia trzymam kciuki kochana, daj nam pozniej znac !!
3270g, 47 cm
Stary 2012-04-27, 09:35   #2407
tikki85
Zakorzenienie

Nikii, Rybka, moja jednej nocy ulewała...kiedy od razu nie poszła spać tylko naciągała się i gadała do siebie. Wtedy jej się kilka razy wróciło. Może to też przez to, że dzieci w dzień są bardziej aktywne i wtedy ulewają . W każdym bądź razie moja najwięcej ulewa jak się przeje. A w nocy to zazwyczaj po 20min ssania pada i momentalnie zasypia, więc nie ma jak się przejeść .

Biegałam chwilę z psem po przedpokoju i teraz nie mam sił się ruszyć. Tak samo Pelusa . Chyba za długi mam przedpokój . Ale nie ma to jak poranna gimnastyka .

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Desia . Oby tylko malusieńko bolało -> i oby w tym przypadku moja magia podziałała <-

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-27, 09:58   #2408
koniakonia
Zakorzenienie

Witam w ten słoneczny dzionek

Desia pewnie już siedzisz "na walizkach" , powiem ,że chyba zazdroszczę Ci tych emocji ,wiem , jestem nienormalna , ale to jest takie wspaniałe , a tylko kilka razy w życiu możemy to przeżyć

U nas po gorączce, już wczoraj wiedziałam że tak może być, bo przy wirusowych sprawach jest duża gorączka, spadek i potem wzrost i jak już to spadnie to po chorobie, tak wyczytałam i by się zgadzało.Dzisiaj jeszcze posiedzimy w domku,bo katar Nina ma straszny, ale to nic, przed nami 9 dni ( minus środa ) z tż , bo długi weekend jest, mamy zamiar na działce posiedzieć, tż dzisiaj skręca piaskownice, tylko kurna piasku jeszcze nie mamy

Smoczkowe mamy przeprowadzam eksperyment , wyciągam smoczek sama jak zaśnie i chyba jest lepiej, dam znac jak sie to sprawdza
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 10:05   #2409
tikki85
Zakorzenienie

Ja smoczek też daję, ale wtedy kiedy widzę, że Andrea jest najedzona a ciągle "szuka". Z tym, że muszę jej ten smoczek chwilę przytrzymać, żeby zassała. I też nie widzę w tym nic złego . Andrea i tak possie 2 min wypluwa smoczek i zasypia.
Stary 2012-04-27, 10:19   #2410
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Desia kciuki Juz sie corcia nie wymiga

Nikii moja corcia tez chyba nie ulewa w nocy, wlasnie to sobie uswiadomilam

Gosia i MoniaHan ja jak sie zapisalam tu do przychodni to od razu dostalam zaproszenie na cytologie, nastepne chyba po 3 latach.

Dzieki dziewczyny znow mam nadzieje i zamiar nie uzywac smoka...

hej hej

o widzisz a ja juz mieszkam tutaj 4lata i zapisana jestem do przychodni od 2008 roku i nie mialam cytologii musze ich dzis zapytac jak pojade na azotan srebra.

Nikki co do ulewania w nocy - a raczej nie ulewania to wyczytalam w ''Jezyku niemowlat'' ze dziecko w nocy spokojniej je (przewaznie) i jak karmione jest na polsnie to pani Hogg radzi odkladac prosto do lozeczka bez odbijania, bo nocne karmienia nie sa tak ''lapczywe'' jak dzienne.
Hania tez rzadziej w nocy ulewa.

Jolkaa mi sie wydaje ze Michalek tak placze i kupki tak robi bo jest/byl przekarmiony poprostu.

Dzien Dobry!!!

Desia kciuki aby szybko poszlo u Ciebie

u nas nocka ok - jedna pobudka na karmienie.
niedlugo jedziemy do przychodni aby posmarowali mnie azotanem srebra, pojedziemy tez zwazyc Hanulke, i na zakupy do tesco.

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Ja smoczek też daję, ale wtedy kiedy widzę, że Andrea jest najedzona a ciągle "szuka". Z tym, że muszę jej ten smoczek chwilę przytrzymać, żeby zassała. I też nie widzę w tym nic złego . Andrea i tak possie 2 min wypluwa smoczek i zasypia.
ja tez sie zarzekalam ze smoczka nie bede dawac a dalam w drugim tygodniu i tak samo nie widze w tym nic zlego, jak Hania zasypia mi przy cycu a ssie ale nie je, to wole ja odlozyc i dac jej smoka, zasypia czasami ze smokiem a czasami nie, takie male dzieciaczki maja bardzo mocny odruch ssania, jesli widze ze nie moze zasnac po karmieniu to wtedy jej daje smoczek, jesli nie marudzi tylko zasypia sobie sama to wtedy smoczka nie daje.
takie maluszki ponoc potrzebuja 20min na zasniecie.i u mnie w nocy to sie sprawdza.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 10:24   #2411
gosia261282
Gang Iren

Dzien dobry!
U nas nocka super,karmienie co 2-2.5 godz,a teraz spi juz od 3 godz!
Wow!
Przede wszystkim powodzenia Desiu!!

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Witam w ten słoneczny dzionek

Desia pewnie już siedzisz "na walizkach" , powiem ,że chyba zazdroszczę Ci tych emocji ,wiem , jestem nienormalna , ale to jest takie wspaniałe , a tylko kilka razy w życiu możemy to przeżyć

U nas po gorączce, już wczoraj wiedziałam że tak może być, bo przy wirusowych sprawach jest duża gorączka, spadek i potem wzrost i jak już to spadnie to po chorobie, tak wyczytałam i by się zgadzało.Dzisiaj jeszcze posiedzimy w domku,bo katar Nina ma straszny, ale to nic, przed nami 9 dni ( minus środa ) z tż , bo długi weekend jest, mamy zamiar na działce posiedzieć, tż dzisiaj skręca piaskownice, tylko kurna piasku jeszcze nie mamy

Smoczkowe mamy przeprowadzam eksperyment , wyciągam smoczek sama jak zaśnie i chyba jest lepiej, dam znac jak sie to sprawdza
Super,ze goraczka spadla.
Ale zazdroszcze wam tego weekendu na dzialeczce.Super sprawa!
Bedziecie grillowac?
U nas codziennie deszcze i chlodno
Stary 2012-04-27, 10:35   #2412
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
o widzisz a ja juz mieszkam tutaj 4lata i zapisana jestem do przychodni od 2008 roku i nie mialam cytologii musze ich dzis zapytac jak pojade na azotan srebra.

Nikki co do ulewania w nocy - a raczej nie ulewania to wyczytalam w ''Jezyku niemowlat'' ze dziecko w nocy spokojniej je (przewaznie) i jak karmione jest na polsnie to pani Hogg radzi odkladac prosto do lozeczka bez odbijania, bo nocne karmienia nie sa tak ''lapczywe'' jak dzienne.
Hania tez rzadziej w nocy ulewa.

Jolkaa mi sie wydaje ze Michalek tak placze i kupki tak robi bo jest/byl przekarmiony poprostu.

Dzien Dobry!!!

Desia kciuki aby szybko poszlo u Ciebie

u nas nocka ok - jedna pobudka na karmienie.
niedlugo jedziemy do przychodni aby posmarowali mnie azotanem srebra, pojedziemy tez zwazyc Hanulke, i na zakupy do tesco.

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

ja tez sie zarzekalam ze smoczka nie bede dawac a dalam w drugim tygodniu i tak samo nie widze w tym nic zlego, jak Hania zasypia mi przy cycu a ssie ale nie je, to wole ja odlozyc i dac jej smoka, zasypia czasami ze smokiem a czasami nie, takie male dzieciaczki maja bardzo mocny odruch ssania, jesli widze ze nie moze zasnac po karmieniu to wtedy jej daje smoczek, jesli nie marudzi tylko zasypia sobie sama to wtedy smoczka nie daje.
takie maluszki ponoc potrzebuja 20min na zasniecie.i u mnie w nocy to sie sprawdza.
Ja ze smokiem robię podobnie ,u nas sprawy nocne zalatwiamy w 20-30 minut maksymalnie.

Dzisiaj to nie wiedziałam, w którym łóżku śpię, najpierw tż mnie zawołał do Niny , bo płakała, zamienilismy sie łóżkami, poszedł do Kai pokoju, potem mnie obudził, bo "mała zjada rączki " , karmienie , zmianawyrka, potem znów Nina płakała , nie śpimy od 5.30 , ale caffe latte znów sobie zrobiłam i zaraz zrobię następną, słabiutkie robię, żeby mieć tą przyjemność kilka razy w ciągu dnia .

A no to ja pomyslałam jak Hogg, że w nocy to dzieci są rozespane i nie jedzą aż tak łapczywie, w nocy wszystko jest spokojniejsze, nie ma zbędnych bodźców , jest spokój i też picie spokojniejsze.

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Dzien dobry!
U nas nocka super,karmienie co 2-2.5 godz,a teraz spi juz od 3 godz!
Wow!
Przede wszystkim powodzenia Desiu!!

Super,ze goraczka spadla.
Ale zazdroszcze wam tego weekendu na dzialeczce.Super sprawa!
Bedziecie grillowac?
U nas codziennie deszcze i chlodno
Tak, będziemy, już się tej kielbaski doczekać nie mogę, nie zjaram jej tak jak zwykle ,taką uwielbiam najbardziej, ale nie będę przesadzać ...
Mieska chyba nie zrobimy, bo ja uważam ,ze na pierwszym grillu to nawet podła kiełba jest smaczna .Ale w sumie przez tydzień to nam kielba zbrzydnie.Mamy tam paru znajomych to pewnie jakieś "wesołe " grille też będą .
Działkę mamy taką "pracowniczą" , taką jak w P-u na dębinie chyba.
Mamy tam altankę, do domu tylko z 700 metrów , no i do jeziora z 200 metrów .
Stary 2012-04-27, 10:49   #2413
tikki85
Zakorzenienie

Konia aż nabrałam ochoty na grillowaną kiełbachę . Ale niestety u nas nie można palić grilla na dachu . Na dachu mamy taki wydzielony "ogródek" na wieszanie prania, albo kwiaty, albo coś podobnego.
Cytat:
Napisane przez Koniakonia
Dzisiaj to nie wiedziałam, w którym łóżku śpię, najpierw tż mnie zawołał do Niny , bo płakała, zamienilismy sie łóżkami, poszedł do Kai pokoju, potem mnie obudził, bo "mała zjada rączki " , karmienie , zmianawyrka, potem znów Nina płakała , nie śpimy od 5.30 , ale caffe latte znów sobie zrobiłam i zaraz zrobię następną, słabiutkie robię, żeby mieć tą przyjemność kilka razy w ciągu dnia .
A ja zawsze mam wrażenie, że śpię 20min, a to mija 4h i kolejne karmienie

Gosia za nockę Eryczka . Moja Andrea standardowo co 4h 0.00, 4.00, 8.00 z tym że o 8.00 to były 2 cmoknięcia i dalej spanie do 9.00 i duże karmienie. Za chwilkę znowu muszę ją zbudzić na karmienie o 12.00, coby później nie jadła zbyt łapczywie.
Stary 2012-04-27, 10:56   #2414
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Konia aż nabrałam ochoty na grillowaną kiełbachę . Ale niestety u nas nie można palić grilla na dachu . Na dachu mamy taki wydzielony "ogródek" na wieszanie prania, albo kwiaty, albo coś podobnego.

A ja zawsze mam wrażenie, że śpię 20min, a to mija 4h i kolejne karmienie

Gosia za nockę Eryczka . Moja Andrea standardowo co 4h 0.00, 4.00, 8.00 z tym że o 8.00 to były 2 cmoknięcia i dalej spanie do 9.00 i duże karmienie. Za chwilkę znowu muszę ją zbudzić na karmienie o 12.00, coby później nie jadła zbyt łapczywie.
z patelni kiełbacha też nie jest zła

kurna tylko ,że mi się szykuję chyba katar duży, a co za tym idzie mogę stracić smak, no i poleci mi na słońcu z nosa jak z rynny

Najbardziej jednak martwię się o Kaję, czy czasem nie złapała czegoś od Niny albo ode mnie, mierzę Jej temp. co jakiś czas i jest dobrze, niby z mleka jest ochrona, ale i tak mam zawsze cykora.
Stary 2012-04-27, 10:59   #2415
gosica502
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny
Jolka ale Michałek faktycznie sporo przybrał, duży chłop z niego. A on Ci je regularnie o jakichś stałych porach czy tak jak wydaje się byc głodny to mu dajesz? No i jak wygląda to mieszane karmienie u Ciebie? Raz mu dajesz cycka a raz butle czy przy jednym karmieniu najpierw cyc a potem butla?

Ja przechodzę na mm całkiem. Już decyzja podjęta, wczoraj tylko w nocy dałam małej bo przez cały dzień praktycznie brak pokarmu w cyckach a w nocy trochę naszło to dałam. Zobaczymy czy dziś coś w nocy będzie czy nie. Jak nie to zaczynam od jutra brac leki na alergię bo się okropnie czuję, zaczęło wszystko pylic porządnie i mnie głowa boli, gardło drapie, oczy swędzą, wysypka się robi na rękach i na nogach :/ Nie dam rady dłużej tak a przy karmieniu nie mogę ani leków ani maści zastosowac więc nie dość że mało pokarmu to ta alergia. Kończymy z ninią z mękami i podajemy butlę. A mleko od urodzenia mała dostaje NAN i póki co ok Na początku dawaliśmy delicol bo wydawała się miec problemy z brzuszkiem ale teraz już się unormowało wszystko A przepajam ją herbatkami hippa

Moja też smoka dostaje, nie ssie go cały czas, raczej tak "okazyjnie" Położna nam kazała jej podac smoka bo mała strasznie paluchy do buzi brała, zreszta dalej bierze czasem i wtedy wyjmujemy paluchy i wsadzamy smoka Jakoś się potem ją oduczy

DESIA dziś Twój wielki dzień!!! Trzymamy kciuki
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 11:11   #2416
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Cześć...

Na początek za Desię Oby wszystko lekko i sprawnie poszło!!!!

Wracam do żywych-w koncu... Młody przez ostatnie 3dni tak dawał czadu,że już nie wiedziałam co się dzieje. Spał może po 2-3h w ciągu dnia,w nocy prawie wcale. Chodziłam jak zombie normalnie. dopiero wczoraj wieczorem mu się unormowało. Jak poszedł o 20 spać tak dopiero o 1:30 się obudzil a potem o 5 Więc wnioskuje że dziś już będzie lepiej....
A no i Julek chyba sam zaczyna sie oduczać smoka,bo jak tak marudził to próbowalam mu go wcisnąć,ale go aż na wymioty ciągnęło. Więc nie dawałam i już teraz mało co go on interesuje. Ciekawe,czy mu tak zostanie?? Ale nie ma sensu przeżywać,że go dziecku dajecie. Ja tam nie mam wyrzutów sumienia. Wole jak sobie dydka mamla niż jakby mi mial tak z cyckiem robić.Pewnie by mi się od tego mamlania do kolan wyciągneły choć już teraz mam je tak nisko jak Aborygenka. Przedtem to chociaz brzuch miałam to się miały na czym podeprzeć Normalnie takie siaty na potaty mam
Dziewczyny z Uk, jest fajna promocja w Asdzie. Może nie wszystkie mają a potrzebują łożeczko turystyczne. I akurat teraz jest przecena na nie, 25f tylko. Jak zobaczyłam to od razu kupiłam, bo jak patrzyłam w innych sklepach to po ok70f były A no i pampki też sa w fajnej promocji-za tą mega pakę sto-ileśtam pampersów płacisz tylko 15f. i wiem,że chusteczki tez maja fajną cenę,ale nie pamiętam już ile to było...
A co do tematu badan w uk, to mnie nie proponowali cytologii przy zapisywaniu się do przychodni. W ogóle to może uznacie mnie za zacofaną jakąś,ale ja ngdy nie miałam robionego tego badania W Pl mój gin powtarzal mi,że jestem za młoda na to badanie (miałm wtedy 17-18lat),że to się robi niby jak kobieta konczy 25rż. Prosiłam go nawet o to badanie ze względu na to że tabletki brałam,ale nie dał sobie przetłumaczyć... No i tak zwlekalam,aż przyjechałam tutaj. A tu jest jak jest i pewnie też nie mam co liczy na to badanie. A no i nie umiem badać sobie sama piersi chodzi o to że wg mnie jak sobie je pomacam to wszystko jest tam podjerzane. Bo wiem,że niektóre hmmm zgrubienia sa ok (bo to tłuszczyk czy cos) ,a inne już nie a ja nie wiem które to które i się stresuję niepotrzebnie... Bo gin też nigdy mi piersi nie badał... Argument ten sam miał. Wiem,że powinnam go zmienić,ale mloda (młodsza) i głupia byłam i nie w głowie mi było to. Dzis ma nas health visitor odwiedzić (w końcu,bo w zeszłym tyg nie przyszła tak sobie) to ją podpytam o te badania...

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

śliczne te nasz dzieci są,ehhh... Sama słodycz na mejlu po prostu
i zazdroszczę tych fotek zaraz po akcji.. My zapomnieliśmy aparatu i nie mamy takich...a szkoda. Te zdjęcia są jakby nie było najpiękniejsze
A no i upatrzyłam sobie "synową" dla mojego Julcia Jeśli po wujku będzie miał zamiłowanie to starszych kobitek to mu Ninkę Koni podsunę Głupek jestem,wiem

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 11:21   #2417
emigra
Zakorzenienie

Balbinka a moze Julek mial skok akurat? Tak by sie chyba zgadzalo ...

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Ja bardzo zaluje ze nie mam zdjecia zaraz jak mala sie urodzila... tzn jej zdjecia. Ale nie mialam wtedy glowy do cykania fotek, ani ja ani maz ...
3270g, 47 cm
Stary 2012-04-27, 11:31   #2418
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Też tak własnie myślę,bo w czwartek skończy 5tyg akurat.. Jakby nie było na jakiś czas mam spokój,bo następny w 8tygodniu jest tak??

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 11:32   #2419
Nikii89
Zakorzenienie

Emigra może coś w tym jest że w nocy gęstsze, bo w dzień siedzi mi na cycku ok.40 min a w nocy wystarczy 10min ssania i spi.

Rybka a w dzień ulewa Ci dużo?? Po każdym jedzeniu??

MoniaHan a pisze tam może jak sobie radzić z ulewaniem w dzień??

wiecie jaki ja miałam wczoraj odlot wieczorem. Oskar śpi w swoim łóżeczku, ja w łóżku przychodzi TŻ do sypialni kładzie się obok mnie a ja do niego "Uważaj bo Oskar jest między nami" on na mnie patrzy jak na wariatkę i dopiero się zorientowałam że Oskar śpi w łóżeczku bezpiecznie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-27, 11:54   #2420
joanaros
Zakorzenienie

Doberek

U mnie miało być bez smoka ale podaję. Miesiąc wytrzymałam bez, tylko moje cycki były ciagane co 15 min. Dzieki niemu teraz mogę wyjść na spacer i Wiki usypia jako tako
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 11:59   #2421
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
Też tak własnie myślę,bo w czwartek skończy 5tyg akurat.. Jakby nie było na jakiś czas mam spokój,bo następny w 8tygodniu jest tak??
ponoc
3270g, 47 cm
Stary 2012-04-27, 12:20   #2422
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hej
My po spacerku, dzis pierwszy raz bylam zmuszona karmic na dworze na murku piaskownicy (bo Filip byl w piaskownicy a on teraz lubi jak jestem blisko niego), nie lubie tak, ale okrylam małego pieluszka i jakos poszlo

Desiu mysle o Tobie i trzymam mocno kciuki! Oby szybko i sprawnie poszlo!!!

gosiu jesli Eryczek Ci sie na jedną stronę przekręca to sprobuj podkladac z tej strony cos jakies waleczki zeby go "wyprostowac" Dzieci maja ulubione ulozenie glowki jeszcze z brzuszka, moj Szymon tez lubial jedną strone pewnie w tą strone mial glowke w brzuszku, ale trzeba ukladac na zmiane raz na jednym a raz na drugim boczku albo cos podkladac.

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
ale mialas przejscia, wspolczuje. Dobrze ze juz po wszystkim Zdjecia sliczne!Filipek jest słodziutki
Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Ja narazie tak tylko o sobie bo nie wiem kiedy się ogarniemy

Opis porodu może jutro uda mi się wstawić..było mega ciężko ale co się dziwić jak o 7 wchodziłam mniej więcej na salę porodową bez bóli własciwie i z uśmiechem na twarzy a 25 minut później darłam japonę na cały oddział niczym te niektóre bohaterki "Porodówki" z których zawsze się smiałam...hehe...położne mówiły że poprostu to za szybko jakby poszło i te bóle były własciwie bez przerw tak więc nie miałam czasu nawet "odsapnąc" między nimi...a synek tez taki krzykunek jest...rzadko płacze ale jak zaczyna to osiąga naprawde niebezpieczny poziom decybeli...w każdym razie jak tylko mnie przewieźli na salę poporodową to ja stwierdziłam że moge iść do domu bo w zasadzie to super się czuję...no i każdemu z Warszawy i okolic będę polecała Inflancką...począwszy od IP przez poródówkę a na oddziale poporodowym kończąc...a swoją położną to do końca życia będę super wspominać..

Urodził się leniuszkiem i mało brakowało żeby nas nie wypuścili bo cały czas spał, ja nie miałam mleka, jemu waga spadała...i puścili nas tylko pod warunkiem dokarmiania sztucznym...ech...mimo bólu i pokrwawionych brodawek zawzięłam się i dziś zaczęło płynąc mleczko

Jutro jadę na zdjęcie szwów...nie nacinali mnie...pękłam malutko (położnej bardzo zależało na ochronie krocza - cudna babka) - niby 3 szwy...ale nie zaglądam tam...szczypie mnie no i nadal nie byłam na nr 2 w wc...

No i na mailu foteczki syneczka
Gratuluje rzeki mleka Sliczne zdjecia, Ty wogole nie wygladasz jakbys byla zaraz po porodzie A Morfeuszek jest cudowny, sliczny chlopczyk i minki ma boskie! Super ze jestes zadowolona z opieki
Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
a jak duzy juz jest Szymek.ile wazy?
aa spiworek tez mamy,ale w zwiazku z tym,ze Roba "budza" rączki poki co u nas nie wchodzi w gre;/ Musze Go zawsze jakos "zabezpieczyc" i dlatego przewaznie spi na boku(wtedy nie robi "rece do gory".
W srode jak go wazylismy w przychodni, wazyl juz 5200 gr prawie, bardzo szybko przybiera na wadze w 2 tyg. przybral ponad 700 gr. No ale co sie dziwic, jak to glodomor nr 1
No I Szymek jest wogole dluuuugasny, ale juz w ciazy mi ciagle przy usg mowiono ze dlugie nogi ma i rzeczywiscie tak jest.
Ja tez uwielbiam sprzatac i ukladac na okraglo
Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Aguśka masz co dźwigać Szymonek już kawał chłopa jest Służy mu mamusi pierś i jak tak patrzę na te zdjęcia i mam w pamięci to, że Ci tak ciężko z dwójeczką dzieci to utwierdzam się w tym, że jesteś super mamą i świetnie sobie dajesz radę!
Dzieki za te słowa
Cytat:
Mamy chłopczyków dzis zobaczyłam że Synkowi z małego wypływa kilka kropel takich gęstych pomarańczowych...to normalne ? Miała tak któraś?
Ja nie zaobserwowalam u swoich synow czegos takiego ale moze przeoczylam, jednak lepiej jakbys zapytala polozna.

emigra Julcia usmieszkiem wymiata Sliczna jest
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2012-04-27 o 12:21
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 12:24   #2423
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość

gosiu jesli Eryczek Ci sie na jedną stronę przekręca to sprobuj podkladac z tej strony cos jakies waleczki zeby go "wyprostowac" Dzieci maja ulubione ulozenie glowki jeszcze z brzuszka, moj Szymon tez lubial jedną strone pewnie w tą strone mial glowke w brzuszku, ale trzeba ukladac na zmiane raz na jednym a raz na drugim boczku albo cos podkladac.

Do drugiego miesiąca życia takie przeprosty sa podobno w normie
Stary 2012-04-27, 13:28   #2424
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Emigra może coś w tym jest że w nocy gęstsze, bo w dzień siedzi mi na cycku ok.40 min a w nocy wystarczy 10min ssania i spi.

wiecie jaki ja miałam wczoraj odlot wieczorem. Oskar śpi w swoim łóżeczku, ja w łóżku przychodzi TŻ do sypialni kładzie się obok mnie a ja do niego "Uważaj bo Oskar jest między nami" on na mnie patrzy jak na wariatkę i dopiero się zorientowałam że Oskar śpi w łóżeczku bezpiecznie.
Nikii moja ulewa ze 2-3 razy na dzien, wiec chyba malo, zwlaszcza ze czesto je. Czasem sie zastanawiam czy ona w ogole ma ten refluks ktory stwierdzili lekarze, bo wcale nie wymiotuje i chyba za rzadko ulewa jak na te przypadlosc

Nikii ale jestes czujna, nie potrafisz sie juz do konca wyluzowac i dlatego masz taki lekki sen, mi tez sie czasem rozne rzeczy wtedy wydaja Ale ciezko tak po prostu zasnac i sie wyspac, czasem mysle juz nigdy nie bedzie mi to dane...
Stary 2012-04-27, 13:31   #2425
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

niestety tego nie doczytalam, ale bede czytac niedlugo o karmieniu piersia to moze tam cos znajde, tez tracy hogg.

Emigra sliczna Julisia!!!:lo ve:
ja kurcze jakos nie moge uchwycic Hani usmieszku aparatem.

wrocilysmy z 2-godzinnej wycieczki w miescie....w deszczu raczej
Hania wazy 3900g, przez tydzien przybrala 260g, nawet sie dzis nie rozdarla przy wazeniu,ale nie zdjelam jej pieluszki , pozniej pojechalysmy na moj azotan srebra, rana magicznie szybko sie goi, ''ziarnica'' jest o wiele mniejsza juz, no i ja nie czuje dyskomfortu, u pielegniarki troche Hania zaczela marudzic, ale jak wsadzilam ja do samochodu znowu to zanim dojechalysmy w kilka minut do tesco to juz spala. jak wyjmowalam ja z samochodu do postawilam sobe wozek aby fotelik wsadzic do wozka, a ja do wozka..a go nie ma przy samochodzie.....zatrzymal sie na innym aucie, na szczescie na zrobil zadnej ryski

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 13:38   #2426
rybka13
Zakorzenienie

Od kulki nie ma zadnych wiesci... a czuje ze juz sie rozpakowala

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

MoniaHan ja przeczytalam cala te ksiazke, ale wiele rzeczy mi ulecialo juz z glowy... Jednak inaczej sie czyta taka ksiazke jak juz bezposrednio nas dotyczy i czytajac myslimy w odniesieniu do siebie i swojego dziecka.
Bede do niej zagladac jeszcze jak czas pozwoli...
Stary 2012-04-27, 13:54   #2427
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

dziewczyny które karmią mm ile dziecko powinno zjadać za jednym razem tego mleka? Na opakowaniu jest napisane 90-120ml a wy ile dajecie za jednym razem maluchowi ?

i czy mleko ściągnięte można mieszać ze ściągniętym tego samego dnia kilka godzin wcześniej?

Jutro jedziemy rano na zakupy i do teściów na noc ciekawe jak Michałek będzie się zachowywał - muszę dziś wszystko spakować obym niczego nie zapomniała

Czy wy też macie w jednej piersi więcej mleka a w drugiej mniej?

Cytat:
Już? Zdolniacha z niego
No właśnie już sama byłam w szoku

Cytat:
Ale wczoraj już jadł normalnie tzn nie był przekarmiany i dzień był kosmiczny non stop ryk masakra dzisiaj też nie jest kolorowo
teraz cały czas zapisuje ile zjada i o której godzinie. Przestałam mu dawać z piersi tylko odciągam i daje z butli wtedy wiem ile zjada plus oczywiście je mieszanie raz z butli moje a raz mm.

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Jolka ale Michałek faktycznie sporo przybrał, duży chłop z niego. A on Ci je regularnie o jakichś stałych porach czy tak jak wydaje się byc głodny to mu dajesz? No i jak wygląda to mieszane karmienie u Ciebie? Raz mu dajesz cycka a raz butle czy przy jednym karmieniu najpierw cyc a potem butla?

Ja przechodzę na mm całkiem. Już decyzja podjęta, wczoraj tylko w nocy dałam małej bo przez cały dzień praktycznie brak pokarmu w cyckach a w nocy trochę naszło to dałam. Zobaczymy czy dziś coś w nocy będzie czy nie. Jak nie to zaczynam od jutra brac leki na alergię bo się okropnie czuję, zaczęło wszystko pylic porządnie i mnie głowa boli, gardło drapie, oczy swędzą, wysypka się robi na rękach i na nogach :/ Nie dam rady dłużej tak a przy karmieniu nie mogę ani leków ani maści zastosowac więc nie dość że mało pokarmu to ta alergia. Kończymy z ninią z mękami i podajemy butlę. A mleko od urodzenia mała dostaje NAN i póki co ok Na początku dawaliśmy delicol bo wydawała się miec problemy z brzuszkiem ale teraz już się unormowało wszystko A przepajam ją herbatkami hippa
No właśnie strasznie dużo mi przybrał
Zazwyczaj je regularnie dzisiaj rano przed 7 zjadł 90ml mm później po 8 dałam mu 30ml swojego bo coś wyglądał jak by mu było mało i non stop ryk i szukanie cyca. Później po 10 zjadł 90ml mojego ściągniętego i teraz po 13 zjadł 90ml mm - może ja mu mało daje ? Sama już nie wiem co robić
A wcześniej zjadał z cyca to nie wiedziałam ile jadł i mimo to dokarmiałam butlą zazwyczaj po cycu i oczywiście cała prawie za każdym razem znikała

A Twoja chętnie pije herbatke? Jaka to dokładnie ta herbatka? Bo mój herbatki pić nie chciał wode pije jako tako.

Ja chyba też przejde na samo mm

Desia trzymam kciuki

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-27, 14:18   #2428
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
doczytalam, tutaj nie robia rutynowego usg bioderek - tylko GP dotykowo sprawdza w 8tygodniu - jesli cos go niepokoi to wtedy ponoc wysyla na usg. bardzo lubie zycie w UK ..ale opieki medycznej za cholere nie rozumiem. ginekolog nie bada nawet raz w ciazy , po porodzie tez nie, usg bioderek nie ma, jesli chcesz na usg piersi albo cytologie to jest jakas masakra bo nie chca tego robic, mi robili problem mimo ze mam juz jeden guzek w piersi i powinnam go sprawdzac raz w roku, to jak poszlam na usg piersi ( w koncu ale co sie musialam nachodzic do ogolnego to brak slow, a na usg tylko przylozyli glowice do tego miejsca gdzie pokazalam ze tam jest guzek i to wszystko, ani zadnego opisu, ani jaka wielkosc, wszytsko trwalo 2minuty i po sprawie!!)masakra jakas pod tym wzgledem, cytologie to nie wiem czy jakas kobieta w ogole tutaj miala robiona,a pozniej sie dziwia ze tyle przypadkow raka piersi i szyjki macicy...jelopy jedne!!!
to ciekawe od czego tam u Was sa ginekolodzy
Cytat:
Nikii moja ulewa ze 2-3 razy na dzien, wiec chyba malo, zwlaszcza ze czesto je. Czasem sie zastanawiam czy ona w ogole ma ten refluks ktory stwierdzili lekarze, bo wcale nie wymiotuje i chyba za rzadko ulewa jak na te przypadlosc

Nikii ale jestes czujna, nie potrafisz sie juz do konca wyluzowac i dlatego masz taki lekki sen, mi tez sie czasem rozne rzeczy wtedy wydaja Ale ciezko tak po prostu zasnac i sie wyspac, czasem mysle juz nigdy nie bedzie mi to dane...
mysle ze gdyby to byl reflux to ulewalaby znacznie czesciej i wiecej ...
Cytat:
niestety tego nie doczytalam, ale bede czytac niedlugo o karmieniu piersia to moze tam cos znajde, tez tracy hogg.

Emigra sliczna Julisia!!!:lo ve:
ja kurcze jakos nie moge uchwycic Hani usmieszku aparatem.

wrocilysmy z 2-godzinnej wycieczki w miescie....w deszczu raczej
Hania wazy 3900g, przez tydzien przybrala 260g, nawet sie dzis nie rozdarla przy wazeniu,ale nie zdjelam jej pieluszki , pozniej pojechalysmy na moj azotan srebra, rana magicznie szybko sie goi, ''ziarnica'' jest o wiele mniejsza juz, no i ja nie czuje dyskomfortu, u pielegniarki troche Hania zaczela marudzic, ale jak wsadzilam ja do samochodu znowu to zanim dojechalysmy w kilka minut do tesco to juz spala. jak wyjmowalam ja z samochodu do postawilam sobe wozek aby fotelik wsadzic do wozka, a ja do wozka..a go nie ma przy samochodzie.....zatrzymal sie na innym aucie, na szczescie na zrobil zadnej ryski
dziekuje
ja do niej gadalam rozne dziwne rzeczy i jakos udalo sie chwycic - ale wpatrzona byla w aparat ze szok

ale mialas przygode z tym wozkiem, dobrze ze nie zarysowal ja zawsze wciskam hamulec
Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość

dziewczyny które karmią mm ile dziecko powinno zjadać za jednym razem tego mleka? Na opakowaniu jest napisane 90-120ml a wy ile dajecie za jednym razem maluchowi ?

i czy mleko ściągnięte można mieszać ze ściągniętym tego samego dnia kilka godzin wcześniej?

Jutro jedziemy rano na zakupy i do teściów na noc ciekawe jak Michałek będzie się zachowywał - muszę dziś wszystko spakować obym niczego nie zapomniała

Czy wy też macie w jednej piersi więcej mleka a w drugiej mniej?

No właśnie już sama byłam w szoku

Ale wczoraj już jadł normalnie tzn nie był przekarmiany i dzień był kosmiczny non stop ryk masakra dzisiaj też nie jest kolorowo
teraz cały czas zapisuje ile zjada i o której godzinie. Przestałam mu dawać z piersi tylko odciągam i daje z butli wtedy wiem ile zjada plus oczywiście je mieszanie raz z butli moje a raz mm.

No właśnie strasznie dużo mi przybrał
Zazwyczaj je regularnie dzisiaj rano przed 7 zjadł 90ml mm później po 8 dałam mu 30ml swojego bo coś wyglądał jak by mu było mało i non stop ryk i szukanie cyca. Później po 10 zjadł 90ml mojego ściągniętego i teraz po 13 zjadł 90ml mm - może ja mu mało daje ? Sama już nie wiem co robić
A wcześniej zjadał z cyca to nie wiedziałam ile jadł i mimo to dokarmiałam butlą zazwyczaj po cycu i oczywiście cała prawie za każdym razem znikała

A Twoja chętnie pije herbatke? Jaka to dokładnie ta herbatka? Bo mój herbatki pić nie chciał wode pije jako tako.

Ja chyba też przejde na samo mm

Desia trzymam kciuki
julka majac 3 tygodnie zjadala ok 80-90 ml na jeden posilek. I chyba Twoj synus tez tyle powinien. Gora 100-110ml moim zdaniem. Ale kazde dziecko jest inne, jedne maja wiekszy apetyt, inne mniejszy, trzeba wyczuc.
Powiedz mi Jolka dlaczego wlasciwie nie zdecydujesz sie na jeden sposob karmienia?

Jaka tu dzisiaj cisza chyba nigdy tak cicho jeszcze nie bylo - widac ze juz same mamuski tu rzadza ciekawa jestem jak tam Kulka i Desia ...

Ja troche posprzatalam, niewiele chcialo mi sie robic, bo u nas pogoda nie za fajna - mimo 18 stopni jest pochmurno i szaroburo i nie zapowiada sie na nastepne dni zeby wyszlo sloneczko Jutro przyjezdza moja mama z gadzetami dla Juli kilka ubranek zamowilam na all, wage dla niemowlat i karuzelke Moja mama jakos przelknela fakt, ze ''Wyganiamy'' ja na nocki do tesciowej
3270g, 47 cm
Stary 2012-04-27, 14:24   #2429
joanaros
Zakorzenienie

Jolka ja mam w jednej piersi więcej mleka a w drugiej jakby mniej
Mleko jak sciagam to do tego samego pojemniczka z jednego dnia, tyle że ja po karmieniu dużo nie ściągnę.
Stary 2012-04-27, 14:38   #2430
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
julka majac 3 tygodnie zjadala ok 80-90 ml na jeden posilek. I chyba Twoj synus tez tyle powinien. Gora 100-110ml moim zdaniem. Ale kazde dziecko jest inne, jedne maja wiekszy apetyt, inne mniejszy, trzeba wyczuc.
Powiedz mi Jolka dlaczego wlasciwie nie zdecydujesz sie na jeden sposob karmienia?
No to mój zjada na chwile obecną 90ml a w sumie niby 100ml bo 90ml wody + 3łyżeczki proszku to niby daje nam 100ml

Czemu nie zdecyduje się na jeden sposób karmienia?
Samą piersią nie chce karmić bo jeszcze ok 3-4 tygodnie i chce przestać karmić piersią i tak mam w niej mało pokarmu wcześniej to mogłabym stado dzieci wykarmić a teraz po przywróceniu laktacji jest go mało np ściągam sobie to mleko co 3-4g i z jednej wyciągam te 30ml a z drugiej 50ml zresztą po samej piersi bo tak karmiłam na samym początku mały zachowywał się strasznie, a po mm jest lepiej.
No i ogólnie karmienie piersią nie sprawia mi, aż takiej przyjemności.
Nie czuję się komfortowo. Ale póki jeszcze coś tego mleka mam to chce dać małemu tak jak pediatra radził.

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości