|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2401 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
bry
![]() na prawde jestem pierwsza? ![]() Jolka, dzieci na cycu robia wiecej kup i te kupy inaczej tez wygladaja niz na samym mm ... Dziewczyny co Wy tak te smoczki przezywacie? Przeciez to jest dla dzieci, trzeba tylko odpowieni wybrac i bedzie git, dziecko spokojne i cyce beda mniej bolaly.... Julka od 3 tygodnia zycia ciagnie smoczek i nie mam zamiaru jej oduczac, a napewno nie teraz jeszcze. Ona umie zasnac i bez niego bez problemow, choc zdarzaja sie czasami dni ze woli ze smokiem-sila wyzsza ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#2402 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nam odpadł w 6 dobie Cytat:
Dzisiejsza nocka bardzo fajna nakarmiłam młodego o 21.45 potem o 2 i o 5 ![]() Nie umiem zrozumieć jednego może któraś będzie w stanie mi wyjaśnić. Karmię Oskara tak samo w nocy jak i dzień tak sama pozycja itd. i w nocy mi nie ulewa a w dzień tak. Jak to jest możliwe?? Idę poprasować póki moje kochanie słodko śpi ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2403 |
Zakorzenienie
|
Niki moze w nocy mleko jest gestsze? Bo ponoc jest bardziej tresciwe wtedy wlasnie
![]() ![]() |
![]() |
#2404 |
Wtajemniczenie
|
Bardzo wszystkim dziekuje za kciuki!
Jestescie kochane ![]() ![]() Ja mam nocke nie przespana bo czekalam czy cos sie ruszy i nie moglam oka zmruzyc, wiem ze glupio bo powinnam byc wypoczeta dzisiaj, ale jak nie mozna zasnac to co zrobic ![]() ![]()
#2405 |
Zakorzenienie
|
Desia kciuki
![]() ![]() Nikii moja corcia tez chyba nie ulewa w nocy, wlasnie to sobie uswiadomilam ![]() Gosia i MoniaHan ja jak sie zapisalam tu do przychodni to od razu dostalam zaproszenie na cytologie, nastepne chyba po 3 latach. Dzieki dziewczyny ![]() ![]() hej hej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2406 |
Zakorzenienie
|
Desia trzymam kciuki kochana, daj nam pozniej znac !!
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2407 |
Zakorzenienie
|
Nikii, Rybka, moja jednej nocy ulewała...kiedy od razu nie poszła spać tylko naciągała się i gadała do siebie. Wtedy jej się kilka razy wróciło. Może to też przez to, że dzieci w dzień są bardziej aktywne i wtedy ulewają
![]() ![]() Biegałam chwilę z psem po przedpokoju i teraz nie mam sił się ruszyć. Tak samo Pelusa ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Desia ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2408 |
Zakorzenienie
|
Witam w ten słoneczny dzionek
![]() Desia pewnie już siedzisz "na walizkach" , powiem ,że chyba zazdroszczę Ci tych emocji ![]() ![]() U nas po gorączce, już wczoraj wiedziałam że tak może być, bo przy wirusowych sprawach jest duża gorączka, spadek i potem wzrost i jak już to spadnie to po chorobie, tak wyczytałam i by się zgadzało.Dzisiaj jeszcze posiedzimy w domku,bo katar Nina ma straszny, ale to nic, przed nami 9 dni ( minus środa ) z tż , bo długi weekend jest, mamy zamiar na działce posiedzieć, tż dzisiaj skręca piaskownice, tylko kurna piasku jeszcze nie mamy ![]() Smoczkowe mamy przeprowadzam eksperyment , wyciągam smoczek sama jak zaśnie i chyba jest lepiej, dam znac jak sie to sprawdza |
![]() ![]() |
![]() |
#2409 |
Zakorzenienie
|
Ja smoczek też daję, ale wtedy kiedy widzę, że Andrea jest najedzona a ciągle "szuka". Z tym, że muszę jej ten smoczek chwilę przytrzymać, żeby zassała. I też nie widzę w tym nic złego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2410 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o widzisz a ja juz mieszkam tutaj 4lata i zapisana jestem do przychodni od 2008 roku i nie mialam cytologii ![]() Nikki co do ulewania w nocy - a raczej nie ulewania to wyczytalam w ''Jezyku niemowlat'' ze dziecko w nocy spokojniej je (przewaznie) i jak karmione jest na polsnie to pani Hogg radzi odkladac prosto do lozeczka bez odbijania, bo nocne karmienia nie sa tak ''lapczywe'' jak dzienne. Hania tez rzadziej w nocy ulewa. Jolkaa mi sie wydaje ze Michalek tak placze i kupki tak robi bo jest/byl przekarmiony poprostu. Dzien Dobry!!! Desia kciuki aby szybko poszlo u Ciebie ![]() u nas nocka ok - jedna pobudka na karmienie. niedlugo jedziemy do przychodni aby posmarowali mnie azotanem srebra, pojedziemy tez zwazyc Hanulke, i na zakupy do tesco. ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
takie maluszki ponoc potrzebuja 20min na zasniecie.i u mnie w nocy to sie sprawdza. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2411 | |
Gang Iren
|
Dzien dobry!
U nas nocka super,karmienie co 2-2.5 godz,a teraz spi juz od 3 godz! Wow! Przede wszystkim powodzenia Desiu!! ![]() ![]() Cytat:
Ale zazdroszcze wam tego weekendu na dzialeczce.Super sprawa! Bedziecie grillowac? U nas codziennie deszcze i chlodno ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2412 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj to nie wiedziałam, w którym łóżku śpię, najpierw tż mnie zawołał do Niny , bo płakała, zamienilismy sie łóżkami, poszedł do Kai pokoju, potem mnie obudził, bo "mała zjada rączki " ![]() A no to ja pomyslałam jak Hogg, że w nocy to dzieci są rozespane i nie jedzą aż tak łapczywie, w nocy wszystko jest spokojniejsze, nie ma zbędnych bodźców , jest spokój i też picie spokojniejsze. ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
Mieska chyba nie zrobimy, bo ja uważam ,ze na pierwszym grillu to nawet podła kiełba jest smaczna ![]() Działkę mamy taką "pracowniczą" , taką jak w P-u na dębinie chyba ![]() Mamy tam altankę, do domu tylko z 700 metrów , no i do jeziora z 200 metrów ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2413 | |
Zakorzenienie
|
Konia aż nabrałam ochoty na grillowaną kiełbachę
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Gosia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurna tylko ,że mi się szykuję chyba katar duży, a co za tym idzie mogę stracić smak, no i poleci mi na słońcu z nosa jak z rynny ![]() Najbardziej jednak martwię się o Kaję, czy czasem nie złapała czegoś od Niny albo ode mnie, mierzę Jej temp. co jakiś czas i jest dobrze, niby z mleka jest ochrona, ale i tak mam zawsze cykora. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2415 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() Jolka ale Michałek faktycznie sporo przybrał, duży chłop z niego. A on Ci je regularnie o jakichś stałych porach czy tak jak wydaje się byc głodny to mu dajesz? No i jak wygląda to mieszane karmienie u Ciebie? Raz mu dajesz cycka a raz butle czy przy jednym karmieniu najpierw cyc a potem butla? Ja przechodzę na mm całkiem. Już decyzja podjęta, wczoraj tylko w nocy dałam małej bo przez cały dzień praktycznie brak pokarmu w cyckach a w nocy trochę naszło to dałam. Zobaczymy czy dziś coś w nocy będzie czy nie. Jak nie to zaczynam od jutra brac leki na alergię bo się okropnie czuję, zaczęło wszystko pylic porządnie i mnie głowa boli, gardło drapie, oczy swędzą, wysypka się robi na rękach i na nogach :/ Nie dam rady dłużej tak a przy karmieniu nie mogę ani leków ani maści zastosowac więc nie dość że mało pokarmu to ta alergia. Kończymy z ninią z mękami i podajemy butlę. A mleko od urodzenia mała dostaje NAN i póki co ok ![]() ![]() ![]() Moja też smoka dostaje, nie ssie go cały czas, raczej tak "okazyjnie" ![]() ![]() ![]() DESIA dziś Twój wielki dzień!!! Trzymamy kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2416 |
Rozeznanie
|
Cześć...
Na początek ![]() Wracam do żywych-w koncu... Młody przez ostatnie 3dni tak dawał czadu,że już nie wiedziałam co się dzieje. Spał może po 2-3h w ciągu dnia,w nocy prawie wcale. Chodziłam jak zombie normalnie. dopiero wczoraj wieczorem mu się unormowało. Jak poszedł o 20 spać tak dopiero o 1:30 się obudzil a potem o 5 ![]() A no i Julek chyba sam zaczyna sie oduczać smoka,bo jak tak marudził to próbowalam mu go wcisnąć,ale go aż na wymioty ciągnęło. Więc nie dawałam i już teraz mało co go on interesuje. Ciekawe,czy mu tak zostanie?? Ale nie ma sensu przeżywać,że go dziecku dajecie. Ja tam nie mam wyrzutów sumienia. Wole jak sobie dydka mamla niż jakby mi mial tak z cyckiem robić.Pewnie by mi się od tego mamlania do kolan wyciągneły ![]() ![]() ![]() Dziewczyny z Uk, jest fajna promocja w Asdzie. Może nie wszystkie mają a potrzebują łożeczko turystyczne. I akurat teraz jest przecena na nie, 25f tylko. Jak zobaczyłam to od razu kupiłam, bo jak patrzyłam w innych sklepach to po ok70f były ![]() A co do tematu badan w uk, to mnie nie proponowali cytologii przy zapisywaniu się do przychodni. W ogóle to może uznacie mnie za zacofaną jakąś,ale ja ngdy nie miałam robionego tego badania ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- śliczne te nasz dzieci są,ehhh... Sama słodycz na mejlu po prostu ![]() i zazdroszczę tych fotek zaraz po akcji.. My zapomnieliśmy aparatu i nie mamy takich...a szkoda. Te zdjęcia są jakby nie było najpiękniejsze ![]() A no i upatrzyłam sobie "synową" dla mojego Julcia ![]() ![]() ![]()
#2417 |
Zakorzenienie
|
Balbinka a moze Julek mial skok akurat? Tak by sie chyba zgadzalo ...
---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Ja bardzo zaluje ze nie mam zdjecia zaraz jak mala sie urodzila... tzn jej zdjecia. Ale nie mialam wtedy glowy do cykania fotek, ani ja ani maz ...
![]() ![]() |
![]() |
#2418 |
Rozeznanie
|
Też tak własnie myślę,bo w czwartek skończy 5tyg akurat.. Jakby nie było na jakiś czas mam spokój,bo następny w 8tygodniu jest tak??
#2419 |
Zakorzenienie
|
Emigra może coś w tym jest że w nocy gęstsze, bo w dzień siedzi mi na cycku ok.40 min a w nocy wystarczy 10min ssania i spi.
Rybka a w dzień ulewa Ci dużo?? Po każdym jedzeniu?? MoniaHan a pisze tam może jak sobie radzić z ulewaniem w dzień?? wiecie jaki ja miałam wczoraj odlot wieczorem. Oskar śpi w swoim łóżeczku, ja w łóżku przychodzi TŻ do sypialni kładzie się obok mnie a ja do niego "Uważaj bo Oskar jest między nami" on na mnie patrzy jak na wariatkę i dopiero się zorientowałam że Oskar śpi w łóżeczku bezpiecznie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2420 |
Zakorzenienie
|
Doberek
![]() U mnie miało być bez smoka ale podaję. Miesiąc wytrzymałam bez, tylko moje cycki były ciagane co 15 min. Dzieki niemu teraz mogę wyjść na spacer i Wiki usypia jako tako |
![]() ![]() |
![]() |
#2421 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2422 | ||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() My po spacerku, dzis pierwszy raz bylam zmuszona karmic na dworze na murku piaskownicy (bo Filip byl w piaskownicy a on teraz lubi jak jestem blisko niego), nie lubie tak, ale okrylam małego pieluszka i jakos poszlo ![]() Desiu mysle o Tobie i trzymam mocno kciuki! Oby szybko i sprawnie poszlo!!! ![]() gosiu jesli Eryczek Ci sie na jedną stronę przekręca to sprobuj podkladac z tej strony cos jakies waleczki zeby go "wyprostowac" Dzieci maja ulubione ulozenie glowki jeszcze z brzuszka, moj Szymon tez lubial jedną strone pewnie w tą strone mial glowke w brzuszku, ale trzeba ukladac na zmiane raz na jednym a raz na drugim boczku albo cos podkladac. ale mialas przejscia, wspolczuje. Dobrze ze juz po wszystkim ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() No I Szymek jest wogole dluuuugasny, ale juz w ciazy mi ciagle przy usg mowiono ze dlugie nogi ma i rzeczywiscie tak jest. Ja tez uwielbiam sprzatac i ukladac na okraglo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
emigra Julcia usmieszkiem wymiata ![]() ![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-04-27 o 12:21 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do drugiego miesiąca życia takie przeprosty sa podobno w normie |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nikii ale jestes czujna, nie potrafisz sie juz do konca wyluzowac i dlatego masz taki lekki sen, mi tez sie czasem rozne rzeczy wtedy wydaja ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2425 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Emigra sliczna Julisia!!! ![]() ![]() ja kurcze jakos nie moge uchwycic Hani usmieszku aparatem. wrocilysmy z 2-godzinnej wycieczki w miescie....w deszczu raczej ![]() Hania wazy 3900g, przez tydzien przybrala 260g, nawet sie dzis nie rozdarla przy wazeniu,ale nie zdjelam jej pieluszki , pozniej pojechalysmy na moj azotan srebra, rana magicznie szybko sie goi, ''ziarnica'' jest o wiele mniejsza juz, no i ja nie czuje dyskomfortu, u pielegniarki troche Hania zaczela marudzic, ale jak wsadzilam ja do samochodu znowu to zanim dojechalysmy w kilka minut do tesco to juz spala. jak wyjmowalam ja z samochodu do postawilam sobe wozek aby fotelik wsadzic do wozka, a ja do wozka..a go nie ma przy samochodzie.....zatrzymal sie na innym aucie, na szczescie na zrobil zadnej ryski ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2426 |
Zakorzenienie
|
Od kulki nie ma zadnych wiesci... a czuje ze juz sie rozpakowala
![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- MoniaHan ja przeczytalam cala te ksiazke, ale wiele rzeczy mi ulecialo juz z glowy... ![]() Bede do niej zagladac jeszcze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2427 | ||
Zakorzenienie
|
![]() dziewczyny które karmią mm ile dziecko powinno zjadać za jednym razem tego mleka? Na opakowaniu jest napisane 90-120ml a wy ile dajecie za jednym razem maluchowi ? i czy mleko ściągnięte można mieszać ze ściągniętym tego samego dnia kilka godzin wcześniej? Jutro jedziemy rano na zakupy i do teściów na noc ![]() ![]() Czy wy też macie w jednej piersi więcej mleka a w drugiej mniej? No właśnie już ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() teraz cały czas zapisuje ile zjada i o której godzinie. Przestałam mu dawać z piersi tylko odciągam i daje z butli wtedy wiem ile zjada plus oczywiście je mieszanie raz z butli moje a raz mm. Cytat:
![]() Zazwyczaj je regularnie dzisiaj rano przed 7 zjadł 90ml mm później po 8 dałam mu 30ml swojego bo coś wyglądał jak by mu było mało i non stop ryk i szukanie cyca. Później po 10 zjadł 90ml mojego ściągniętego i teraz po 13 zjadł 90ml mm - może ja mu mało daje ? Sama już nie wiem co robić ![]() A wcześniej zjadał z cyca to nie wiedziałam ile jadł i mimo to dokarmiałam butlą zazwyczaj po cycu ![]() ![]() A Twoja chętnie pije herbatke? Jaka to dokładnie ta herbatka? Bo mój herbatki pić nie chciał ![]() Ja chyba też przejde na samo mm ![]() Desia trzymam kciuki ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2428 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja do niej gadalam rozne dziwne rzeczy i jakos udalo sie chwycic - ale wpatrzona byla w aparat ze szok ![]() ale mialas przygode z tym wozkiem, dobrze ze nie zarysowal ![]() ![]() Cytat:
Powiedz mi Jolka dlaczego wlasciwie nie zdecydujesz sie na jeden sposob karmienia? Jaka tu dzisiaj cisza ![]() ![]() ![]() Ja troche posprzatalam, niewiele chcialo mi sie robic, bo u nas pogoda nie za fajna - mimo 18 stopni jest pochmurno i szaroburo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2429 |
Zakorzenienie
|
Jolka ja mam w jednej piersi więcej mleka a w drugiej jakby mniej
![]() Mleko jak sciagam to do tego samego pojemniczka z jednego dnia, tyle że ja po karmieniu dużo nie ściągnę. |
![]() ![]() |
![]() |
#2430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czemu nie zdecyduje się na jeden sposób karmienia? Samą piersią nie chce karmić bo jeszcze ok 3-4 tygodnie i chce przestać karmić piersią i tak mam w niej mało pokarmu wcześniej to mogłabym stado dzieci wykarmić a teraz po przywróceniu laktacji jest go mało np ściągam sobie to mleko co 3-4g i z jednej wyciągam te 30ml a z drugiej 50ml ![]() No i ogólnie karmienie piersią nie sprawia mi, aż takiej przyjemności. Nie czuję się komfortowo. Ale póki jeszcze coś tego mleka mam to chce dać małemu tak jak pediatra radził. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:56.