Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 2011 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tutuł
"Koko Koko Mamuśki wrześ-paź są spoko!" 0 0%
"Dzieciaczki nam po podłodze zasuwają, na kawę i wizaż nam czasu nie daja!" 10 31,25%
"pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" 13 40,63%
"dawno temu były brzuszki, a tu raczkują nam maluszki' 2 6,25%
"Pełzam sobie po pokoju, zabawki w rączki i do boju!" 4 12,50%
"Jestem bobo i wy nie wiecie ze mam najlepsza mame na swiecie!" 1 3,13%
"Mama pyszne zupki gotuje, a dziecku z radości pupka podskakuje' 0 0%
"Stawiamy pierwsze kroczki, za chwilę świętujemy roczki " 2 6,25%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-03, 09:40   #2011
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20

Cytat:
Napisane przez mama zosi Pokaż wiadomość
Cotka my wychodzimy, ale po 16 najwcześniej. A w domu mamy przyjemny chłodek A co do sprzątania, to zamierzam zrobić to samo.
I tak całe lato będziecie ? Ja to teraz uwielbiam na spacery chodzić.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 09:48   #2012
mama zosi
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
I tak całe lato będziecie ? Ja to teraz uwielbiam na spacery chodzić.
nie całe lato, ale jak jest 30 w cieniu to staram się wyjść pod wieczór jak jest już chłodniej, a przynajmniej nie świeci tak słońce już.

poza ty ja tak źle znoszę upały, że po kwadransie w pełnym słońcu mam wrażenie że zaraz mnie karetka zabierze bo padnę na ulicy

Edytowane przez mama zosi
Czas edycji: 2012-05-03 o 09:49
mama zosi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 10:12   #2013
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Zakupy na prośbę Minio i moja Zo zapatrzona w tv
Jaka sroczka
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 10:40   #2014
mama zosi
Zakorzenienie

Awanturę własnie urządziłam jakiemuś chłopaczkowi za dzisiejszą nocną imprezę. Tak się zdenerwowałam, że aż się trzęsę! Normalnie bym go udusiła, a on do mnie na koniec, ze będzie tu cztery dni (mieszkanie na codzień stoi puste) i że różnie może jeszcze być A takiego chamskiego i prostackiego darcia się jak dziś w nocy to chyba jeszcze nie przeżyłam...
Stary 2012-05-03, 13:05   #2015
agus1978
Wtajemniczenie

dobry dzień...za oknem duchota, nieo robi ściemę, że coś z niego spadnie..obadamy czy to ściema czy faktycznie będzie padaćspacerek już zaliczony, dziecię się bawi zamiast iść spać, ale własnie jest podejście nr 3, a ja oglądam głupoty w tv w ramach odregowywania.
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
zdolny kierowca
hihi,,dzięki ale miałam ze dwa momenty zwątpienia, czy jechać w prawo czy w lewo
Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość

Pio tez czasem tak sie rozwyje przez sen- chyba koszmarki jakieś ich meczą
no chyba tak, bo ona nawet się nie obudzi przy tym..
Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
cześć!
ale duchota...
no....masakrycznie
Cytat:
No wiecie. Dziecko mi piersi odmawia. Wczoraj niby marudny, niby senny, ale nie dał się poczęstować. Dopiero pod wieczór a wcześniej na dosłownie pare łyczków dawał się namówić. Co prawda dawałam mu chrupki, herbatki i herbatniczki, ale mimo to zawsze chciał jeszcze troszkę pociamkać Coś czuję, że moja kariera karmicielki piersiowej się kończy powoli

Aaaa u tż na wsi każdy mówił " jaki grubasek" czaicie? Pierwszy raz takie rzeczy słyszałam
może sie tymi zakąskami najada i temu nie chce cycka albo się sam odstawiateż tak ponoć jest z dziećmi
Cytat:
zaliczyłam pobudkę o 5 rano, ale nie przez Zo, bo ta smacznie spała, a przez imprezę i pijackie wrzaski jakiś gówniarzy. No i tak z nimi do 7 się męczyłam
współczucia..ja to bym chyba im coś zrobiła za taką pobudkę
upał zapowiada się niesamowity i pewnie znów do wieczora w domu posiedzimy, b jednak żal mi jej na taką duchotę narażać.
ja tam spaceruję z młodą,niech się przyzwyczaja do każdej pogody
Cytat:
zakupy fajne a Zocha przesłodka jak zawsze
Cytat:
poza ty ja tak źle znoszę upały, że po kwadransie w pełnym słońcu mam wrażenie że zaraz mnie karetka zabierze bo padnę na ulicy
ja ogólnie lubię ciepełko i słońce, ale nad wodą, morzem najlepiej; w mieście jest beznadziejnie i też po jakimś czasie coś mnie bierze wrr
Cytat:
Awanturę własnie urządziłam jakiemuś chłopaczkowi za dzisiejszą nocną imprezę. Tak się zdenerwowałam, że aż się trzęsę! Normalnie bym go udusiła, a on do mnie na koniec, ze będzie tu cztery dni (mieszkanie na codzień stoi puste) i że różnie może jeszcze być A takiego chamskiego i prostackiego darcia się jak dziś w nocy to chyba jeszcze nie przeżyłam...
za awanturę, a jak coś to dzwoń na straż albo policję

dziecię za czwartym podejściem padło na szczęście więc chwila spokoju. Muszę się w końcu wziąść za powystawianie za małych ciuszków po Michasi na allegro, ale jak narazie natchnienia do tego brak
agus1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 13:45   #2016
MAGiALENA
Zakorzenienie

nie pamiętam która z Was (ale któras na pewno ) ma wózek Jedo, ale mam pytanie - czy kupiła/będzie kupować do niego parasolkę?

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 15:03   #2017
danika
Zakorzenienie

dzien dobry znaczy popołudniowo dzien dobry

cały dzien dzis na zewnątrz byłysmy a teraz myk do domu bo jakas burza idzie chyba, chmura czarna wisi ze aż strach

Cytat:
piekna ona a zakupy fajne, podobają mi sie takie spódnice. Musze zmierzyć jak ja bede w tym wyglądac

Cytat:
współczuje, takich to tylko
wezwij policje i sie nie trzaskaj jak znowu będą szaleć

Cytat:
Napisane przez agus1978 Pokaż wiadomość
wrrr....duchota niesamowita i nawet się cieszę z tego,że pogoda ma się popsuć, bo ciepło ciepłem ale latem a nie wiosnąprzynajmniej będzie jakiś oddech
oby nie za bardzo sie popsuła bo mam komunie 13 maja i cienką kiecuszkę

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Pio tz przeprosił się już z butelka- ale do waszego rokordu to nam daleko. Ja mu robię 100ml mleka - to ok połowę wypija. Czasem zaszaleje i machnie z 70ml Także nasz zlew- albo pies - często mleko widzi
No ale dzięki temu po obudzeniu mam, a raczej moje piersi mają tak z 4-5 h spokoju będzie można do pracy wrócić

Pio tez czasem tak sie rozwyje przez sen- chyba koszmarki jakieś ich meczą
no to gratulacje za butelkę i pies przynajmniej skorzysta
ale tak po tych 70 ml nie je przez 4-5 godzin?
moja po 170 po 3 h juz woła.... głodzilla mała
danika jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-03, 15:50   #2018
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Mowisz, ze zawsze moze byc gorzej ? Dzisiaj tez 6:30 i dziecko nawet niezle w nocy spalo tylko ja cos nie moglam, chyba przez te 2 herbaty na wieczor Meczylam sie az do nocnego karmienia o 1.

Po przerwie w ciazy i karmieniu piersia wszelka kofeina i teina masakrycznie na mnie dzialaja. Jak wypije glupia szklanke coli po poludniu to wieczorem na bank nie bede mogla zasnac
u Was na pewno gorzej nie będzie

a na mnie kawa nadal nie działa
Cytat:
No wiecie. Dziecko mi piersi odmawia. Wczoraj niby marudny, niby senny, ale nie dał się poczęstować. Dopiero pod wieczór a wcześniej na dosłownie pare łyczków dawał się namówić. Co prawda dawałam mu chrupki, herbatki i herbatniczki, ale mimo to zawsze chciał jeszcze troszkę pociamkać Coś czuję, że moja kariera karmicielki piersiowej się kończy powoli

Aaaa u tż na wsi każdy mówił " jaki grubasek" czaicie? Pierwszy raz takie rzeczy słyszałam
no co Ty Filip piersi odmawia? niemożliwe

jak Filipcio to grubasek to na Natalke by sumo mówili
Cytat:
Serio siedzicie w domu? Ja to moje dziecko narażam Chodzimy sobie w cieniu spokojnie i wydaje mi się, że lepiej niż w 4 ścianach.
my też spacerujemy jak się mamie chce
Cytat:
Zo i jej czuprynka

za zakupy
Cytat:
patafian
Cytat:
Napisane przez agus1978 Pokaż wiadomość

hihi,,dzięki ale miałam ze dwa momenty zwątpienia, czy jechać w prawo czy w lewo
hehhe

chyba zaraz będzie burza u nas

no to obiecane fotki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S6304604.jpg (177,1 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S6304641.jpg (218,0 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S6304643.jpg (163,6 KB, 46 załadowań)

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2012-05-03 o 16:27
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 15:54   #2019
mama zosi
Zakorzenienie

Natalcia cudna

my na spacerze byłyśmy, lody zaliczone i szybko musiałyśmy uciekać, bo jakieś ciemne chmury się zbierają

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Danika Zośka to mało kiedy jeść się domaga, z reguły mama musi jej przypominać, że można by już coś zjeść
Stary 2012-05-03, 16:23   #2020
minio1984
Zadomowienie

Witam się popołudniowo!
Cały dzień byliśmy u mamy na wsi.
Adanio znów pospał do 9.00, bardzo niegrzeczne dziecko z niego I teraz też śpi

MamoZo i Aguś dzięki za odp o kaszkach. Spróbujemy od jutra

MamoZo Zosia cudna, Adaś też się tak patrzy i nie da się odciągnąć hehe A zakupy fajne, klasyczny zestaw
A co do sąsiada to szkoda gadać
Acelinka Natalka śliczna i opaskę ma superową, i też taka pulchniutka jak Adanio

A i wczoraj była rozmowa na temat moskitiery, ja nie mam ale jak śpi Adaś na wsi u mamy czy na balkonie to przykrywam wózek firanką, a działa jak moskitiera

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 16:43   #2021
Sharifa
Rozeznanie

Acelinko - Natalka cudnie wyglada w tej opasce Taka mala dama

Wyslalam Nadie z tata na spacer i sie relaksuje. Znowu mamy bunt lyzeczkowy od wczoraj i dzisiaj przy obiedzie musialam liczyc, zeby mnie cos nie trafilo. A potem sie poddalam i dalam na obiad mleko No, to do 18-tki bedziemy leciec na mleku, kaszkach i owocach ze sloiczkach wmieszanych w jedno albo drugie.
Stary 2012-05-03, 17:23   #2022
mama zosi
Zakorzenienie

Koko Euro Spoko
Stary 2012-05-03, 18:05   #2023
minio1984
Zadomowienie

Cytat:

Wyslalam Nadie z tata na spacer i sie relaksuje. Znowu mamy bunt lyzeczkowy od wczoraj i dzisiaj przy obiedzie musialam liczyc, zeby mnie cos nie trafilo. A potem sie poddalam i dalam na obiad mleko No, to do 18-tki bedziemy leciec na mleku, kaszkach i owocach ze sloiczkach wmieszanych w jedno albo drugie.
Sharifa współczuję buntu, oby sie Nadii szybko odmieniło
Dobre mleko nie jest złe
Mój do 18-stki będzie na cycku hehe

Cytat:
Koko Euro Spoko
Jarzębinki żądzą
Ale ja bym wolała żeby wygrał Liber i Ino Roz o wiele fajniejsze

Popadało wreszcie u nas i na szczęście da sie normalnie oddychać

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2012-05-03, 18:53   #2024
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Koko Euro Spoko
Do mnie to zupełnie nie trafia.

Wymianka.
Stary 2012-05-03, 19:08   #2025
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
wpada w ucho, tekst idiotyczny, co się masom pewnie podoba. na festyn wiejski jak najbardziej, ale chyba nie na taką imprezę ale w końcu to "naród" zdecydował
Stary 2012-05-03, 19:24   #2026
agus1978
Wtajemniczenie

po drzemce dziecięcia i zjedzeniu przez nia obiadu coś mnie natchnęlo i pojechałyśmy sobie z Michasią nad Zalew Rybnicki...a tam ludzi pełno, na kocach, z grillami, żaglówki, rowerki wodne i kajaki na wodzie..istna sielanka...ale za godzinkę się zrobiło pustawo bo naszły chmury i wiało nieźle od wody ale tak przyjemnie po takiej duchocie
no tak, moje dziecko zamiast iść spać uprawia gimnastykę łózeczkową
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
oby nie za bardzo sie popsuła bo mam komunie 13 maja i cienką kiecuszkę
będzie ładnie
Cytat:
hehhe

chyba zaraz będzie burza u nas
burzy nie zauważono...a w sumie by się przydal taki porządniejszy deszcz od tego, co było

no to obiecane fotki
jak zawsze słodziak
Cytat:
może to taka faza przejściowa...
Cytat:
Koko Euro Spoko
Cytat:
a mi tam się podoba, że wreszcie coś innego wygrało niż muzyka na jeden ton i rytm..choc pewnie było tak, jak powiedział Sierocki - połowa głosujących zrobiła to w formie żartu
Stary 2012-05-03, 19:39   #2027
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:

Wyslalam Nadie z tata na spacer i sie relaksuje.

Ja miałam dziś tak zrobić ale ostatecznie poszłam sama, mam dość proszenia męża żeby nam towarzyszył a co mówić o wysłaniu jego samego

Znowu mamy bunt lyzeczkowy od wczoraj i dzisiaj przy obiedzie musialam liczyc, zeby mnie cos nie trafilo. A potem sie poddalam i dalam na obiad mleko No, to do 18-tki bedziemy leciec na mleku, kaszkach i owocach ze sloiczkach wmieszanych w jedno albo drugie.
U nas też pojawił sie problem z jedzeniem nie wiem co się stało, na początku mała jadła super a teraz po paru łyżeczkach płacz

Kaszki gęste noł łej już nie wiem co jej dawać jakaś kaszka by się przydała taka bez dodatków smakowych i cukru niestety w sklepach nic takiego nie widzę a mannę za długo się gotuje
Cytat:
Koko Euro Spoko
A dla mnie to jest lekko żenujące, jakaś wieś.. ale mnie już całe to euro drażni.

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 19:41   #2028
archinta
Zakorzenienie

A ja nie slyszalam tego koko -spoko

Talka boska! ¡

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
nie pamiętam która z Was (ale któras na pewno ) ma wózek Jedo, ale mam pytanie - czy kupiła/będzie kupować do niego parasolkę?
Ja mam -ale to mój "wiejski " wózek wiec nie planuje do niego nic, jedyne co to muszę moskitierę kupić -dziś zwiewalam że spaceru

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
no to gratulacje za butelkę i pies przynajmniej skorzysta
ale tak po tych 70 ml nie je przez 4-5 godzin?
moja po 170 po 3 h juz woła.... głodzilla mała
dz.
Z tym nie jedzeniem piersi to wygląda tak, że po obudzeniu dostaje pierś potem po ok 1h zjada połowę małego sloiczka owoców (lub mniej ) i po nastepnej godz butla mm (do której dodaje lyzeczke kaszy-gluten) i przychodzi 1drzemka- najdluzsza, trwajaca ok 1-2h. Więc jak śpi długo to piersi mają lajt

nie lubię pisać na tablecie, pełno błędów itp. Będę czytała tylko
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 20:15   #2029
19natka88
Zakorzenienie

Cześć Za nami kolejny intensywny dzionek, dzisiaj byliśmy u chrzestnej Szymka

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Ciuszki super i buciki też
Szkoda, że u nas nie ma takich sklepów
Ja kupiłam takie sandałki piankowe z Tygryskiem z Disneya w ciuchaczu nowe za 6 zeta, troszkę duże ale na teraz do wózka jak znalazł i do tego śliczne

dzieki ja nie mam cierpliwości do cicha

Natka chciałabym bardzo żeby już w dzień nie karmić, tylko nie wiem co mu dawać rano na śniadanie, jak butli nie pije
Ja podaje butle mm, ale jak butli nie je to może kaszkę tak jak dziewczyny radziły Ja bym nawet spróbowała zmieszać np pół porcji kaszki z jakimś owocem

Cytat:
heeej
ej no, spanie do 6.30 to prawdziwy luksus

My ostatnio śpimy do 8.00

śliczności!

Cytat:
Cudowności

Cytat:
za zakupy

Dzięki

no to obiecane fotki
No i kolejna ślicznota

Koko euro spoko piłka leci hen wysoko:co jest:

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 20:24   #2030
mama zosi
Zakorzenienie

A my dziś kolejny rekord mleka pobiłyśmy - 150 ml ale to po tygodniach odmawiania czegokolwiek z butelki. A z kaszkami to różnie bywa, jeden dzień jest super smaczna, na drugi dzień jest be. Ale zauważam, że bardzo pomaga wymieszanie kaszki z połową słoiczka z owocami. Od razu Zośce jakoś lepiej wchodzi.

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Aguś my tez uciekałyśmy dziś przed deszczem, bo czarne chmury się zebrały, wiatr się zerwał i jak do tej pory ani kropli

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Irmith a może to kwestia tej pogody? nie je, bo jej za gorąco? u nas teraz raczej bardziej płynne ma wzięcie

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
A dla mnie to jest lekko żenujące, jakaś wieś.. ale mnie już całe to euro drażni.
ja się tam na euro nawet cieszę, ale taki hymn to żenada roku
Stary 2012-05-03, 20:35   #2031
aa2
Zakorzenienie

heja melduje sie juz z domku
Natalcia i Zosieńka ślicznotki na pewno sie bedą musiały bronic rączkami i nogami od nawału kawalerów

Cotka ja podobni ejak Ty spaceruje w taka pogode mały troche sie krzywi na słoneczko, teraz troche mniej bo ma kapelusik który go ładnei zasłania

hymn euro-porażka, wczoraj jak zobaczyliśmy co wygrało poszliśmy po dodatkowe winko hehe
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 20:39   #2032
mama zosi
Zakorzenienie

Halo Asia ja myślałam, że wy do niedzieli balujecie. czyli wyjazd udany, tak?
Stary 2012-05-03, 20:41   #2033
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Halo Asia ja myślałam, że wy do niedzieli balujecie. czyli wyjazd udany, tak?
ni eno jak na pierwszy wyjazd to te pare dni styknie
ale wyjazd udany, ciesze sie że pojechaliśmy odpoczelismy, małemu tez sie podobało, w ogóle był strasznie dzielny i kochany
Stary 2012-05-03, 20:43   #2034
mama zosi
Zakorzenienie

No to super, pierwsze koty za ploty. Teraz już za każdym razem będzie mniej stresu z pakowaniem i organizacją. to wszystko jeszcze przed nami
Stary 2012-05-03, 20:45   #2035
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
No to super, pierwsze koty za ploty. Teraz już za każdym razem będzie mniej stresu z pakowaniem i organizacją. to wszystko jeszcze przed nami
no pakowanie to masakra ale dla młodego wzięłam wszystko-nawet w nadmiarze, za to dla siebie nie wzięłam swetra-na szczęście się nie przydał

no a teraz jak pogoda pozwoli jeszcze na jedno dniowe wycieczki jesteśmy wstepnie poumawiani wiec dalej aktywnie
Stary 2012-05-03, 20:47   #2036
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
U nas też pojawił sie problem z jedzeniem nie wiem co się stało, na początku mała jadła super a teraz po paru łyżeczkach płacz
młoda też miała taki etap
Kaszki gęste noł łej już nie wiem co jej dawać jakaś kaszka by się przydała taka bez dodatków smakowych i cukru niestety w sklepach nic takiego nie widzę a mannę za długo się gotuje
a Sinlac?

mnie też drażni, ale ja to wogóle nie jestem fanką piłki nożnej, a;poza tym uważam, że jedynie się zbłaźnimy tym euro.....
Cytat:
A my dziś kolejny rekord mleka pobiłyśmy - 150 ml ale to po tygodniach odmawiania czegokolwiek z butelki.

A z kaszkami to różnie bywa, jeden dzień jest super smaczna, na drugi dzień jest be. Ale zauważam, że bardzo pomaga wymieszanie kaszki z połową słoiczka z owocami. Od razu Zośce jakoś lepiej wchodzi.
Michasi też....

Aguś my tez uciekałyśmy dziś przed deszczem, bo czarne chmury się zebrały, wiatr się zerwał i jak do tej pory ani kropli
u nas cos popadało....ale na szczęcie, jak wracałyśmy do domu już
Stary 2012-05-03, 20:48   #2037
minio1984
Zadomowienie

Moje dziecko nie chce spać na zmianę nosimy na rękach bo inaczej to ryk Mam nadzieje że padnie, bo i ja jakaś zmęczona jestem

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Cześć Za nami kolejny intensywny dzionek, dzisiaj byliśmy u chrzestnej Szymka

Ja podaje butle mm, ale jak butli nie je to może kaszkę tak jak dziewczyny radziły Ja bym nawet spróbowała zmieszać np pół porcji kaszki z jakimś owocem

Cudowności

No i kolejna ślicznota

Koko euro spoko piłka leci hen wysoko:co jest:
Natka taką wersję robię na podwieczorek, zacznę podawać samą kaszkę, bo każdą lubi i chętnie zjada. zobaczymy.
Dziś też tylko raz cycka jadł

Cytat:
A my dziś kolejny rekord mleka pobiłyśmy - 150 ml ale to po tygodniach odmawiania czegokolwiek z butelki. A z kaszkami to różnie bywa, jeden dzień jest super smaczna, na drugi dzień jest be. Ale zauważam, że bardzo pomaga wymieszanie kaszki z połową słoiczka z owocami. Od razu Zośce jakoś lepiej wchodzi.

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Irmith a może to kwestia tej pogody? nie je, bo jej za gorąco? u nas teraz raczej bardziej płynne ma wzięcie

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

ja się tam na euro nawet cieszę, ale taki hymn to żenada roku
brawa dla Zosi za mleczko
Ja nie mam tylu cierpliwości, żeby tyle razy próbować, ale muszę nauczyć młodego żeby chociaż soczki pił z niekapka

No u nas nie ma problemu z jedzeniem, pochłania wszystko, tylko pić nie chce i wciskam łyżeczką chociaż 20 ml ehh

No w końcu padł na rękach u tz. Oby pospał jak najdłużej

A my jutro siedzimy w domciu, ochłodziło się , ma padać to nie chce mi się tyłka ruszać.
Polecę najwyżej do ciuchacza bo dostawa nowa była oczywiście po ciuszki dla Adania

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-03, 20:51   #2038
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
no pakowanie to masakra ale dla młodego wzięłam wszystko-nawet w nadmiarze, za to dla siebie nie wzięłam swetra-na szczęście się nie przydał

no a teraz jak pogoda pozwoli jeszcze na jedno dniowe wycieczki jesteśmy wstepnie poumawiani wiec dalej aktywnie
najważniejsze,że wyjazd się udał i jesteście zadowoleni
Stary 2012-05-03, 20:56   #2039
mama zosi
Zakorzenienie

Minio ja przy Zo odkrywam w sobie niekończące się zasoby cierpliwości, o co się wcześniej nie podejrzewałam.

Niech Adaś sobie pośpi jak najdłużej Ja jutro też mam ciucha w planie i do Zary muszę w końcu trafić po ten kapelusz da Zośki.

Irmith Aguś dobry pomysł podsunęła z tym sinlakiem (nutricia ma też coś takiego - nazywa się minima). U nas to dobry patent.
Stary 2012-05-03, 21:01   #2040
cotynato
Zakorzenienie

Aż z ciekawości spytałam mojego domowego euro/piłko zapaleńca i powiedział, że to euro spoko to masakra jakaś. I faktycznie jakieś babcie to seryjnie śpiewają .

U nas burza

Wymianka.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości