Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 31 44,93%
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 0 0%
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII 2 2,90%
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 5 7,25%
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 2 2,90%
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 1 1,45%
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII 0 0%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII 4 5,80%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII 8 11,59%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII 3 4,35%
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 4 5,80%
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII 0 0%
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko Mamy V-VI cz.VIII 1 1,45%
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 8 11,59%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-04, 19:21   #3571
begie13
Zadomowienie

Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny..jestem mamą kwietniową

Co do krwawienia...heh...to u mnie gdyby nie ono to pewnie urodziłabym w domu, gdybym miała czekać na jakies bóle czy skurcze...bo bóli nie miałam mimo 4 cm rozwarcia na IP, bóle się zaczęły jak leżałam juz na sali porodowej i po ok. pół godziny bóli okazało się że już 9 cm i prawie rodzimy..a po póltorej godziny od rozpoczęcia się bólu już miałam synka na rękach...tak więc jak tylko krwawienie to marsz na IP na sprawdzenie co i jak, zwłaszcza jak ktoś ma daleko do szpitala...w moim przypadku było to ok. 30 km.

Swoją drogą śmiesznie było wejść na porodówkę z uśmiechem na twarzy...położne patrzyły na mnie jak na wariatkę i pytały czy ja wogóle mam skurcze..

Zresztą jak któaś byłaby ciekawa to tu opis mojego ekspresowego porodu
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post33853988
ale miałaś super poród gratulacje a i opis bardzo fajnie się czyta

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 19:22   #3572
Flowerbombka
Zadomowienie

Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Hej Flow

Śliczny synuś
Hej kochana Zaraz i Ty będziesz przytulac swojego synka

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
a czesc czesc
Ostatnio do Was zajzalam i akurat natknelam sie na Twoj ekspresowy porod bodajze bylas ostatnia rozpakowujaca sie mamuska. W imieniu dziewczyn gratuluje wszystkim mamusiom marcowo-kwietniowym
No byłam w ostatniej trójce
W imieniu wszystkich mamuś marcowo-kwietniowych dziękuję za gratulacje
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 19:25   #3573
begie13
Zadomowienie

a mam pytanie: od którego dnia/tygodnia życia dziecka mogą przychodzić goście w odwiedziny? po porodzie to pewnie wszyscy na raz będą chcieli przyjść, żeby je zobaczyć

Wanda
Stary 2012-05-04, 19:26   #3574
nasteczka83
Raczkowanie

Dziewczyny mam pytnie czego będziecie używać do kąpieli? Oilatum nieśmiertelne? ja chce cos wybrać by nie musieć smarować malucha mleczkami/kremami?
nasteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 19:27   #3575
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:

Co do krwawienia...heh...to u mnie gdyby nie ono to pewnie urodziłabym w domu, gdybym miała czekać na jakies bóle czy skurcze...bo bóli nie miałam mimo 4 cm rozwarcia na IP, bóle się zaczęły jak leżałam juz na sali porodowej i po ok. pół godziny bóli okazało się że już 9 cm i prawie rodzimy..a po póltorej godziny od rozpoczęcia się bólu już miałam synka na rękach...tak więc jak tylko krwawienie to marsz na IP na sprawdzenie co i jak, zwłaszcza jak ktoś ma daleko do szpitala...w moim przypadku było to ok. 30 km.

Swoją drogą śmiesznie było wejść na porodówkę z uśmiechem na twarzy...położne patrzyły na mnie jak na wariatkę i pytały czy ja wogóle mam skurcze..

Opis porodu na medal
I ja się właśnie obawiam, że nie będę czuła skurczy porodowych, bo na okres też skurczy praktycznie nie miałam. Boję się że je przeoczę. Teraźniejsze twardnienia brzucha też przebiegają bez odczuwalnych skurczy. Ja tego nie czuję, wiem o nich bo dotykam często brzucha.

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 19:28   #3576
Flowerbombka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
ale miałaś super poród gratulacje a i opis bardzo fajnie się czyta
Dziękuję

U mnie było kilka osób w szpitalu, my w 6 dobie byliśmy na działce u teściów, a reszta rodziny i znajomych zapowiedziałam po 2 tygodniach od urodzin...a jak powinno być to nie wiem...
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 19:32   #3577
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Opis porodu na medal
I ja się właśnie obawiam, że nie będę czuła skurczy porodowych, bo na okres też skurczy praktycznie nie miałam. Boję się że je przeoczę. Teraźniejsze twardnienia brzucha też przebiegają bez odczuwalnych skurczy. Ja tego nie czuję, wiem o nich bo dotykam często brzucha.
Ja też się boję, że coś przegapię, bo żadnych twardnień czy skurczy nie miałam przez całą ciążę i nie mam do tej pory, nic... tyle że spojenie łonowe mnie boli jak się przewracam z boku na bok podczas snu i tyle ...

Cytat:
Dziękuję

U mnie było kilka osób w szpitalu, my w 6 dobie byliśmy na działce u teściów, a reszta rodziny i znajomych zapowiedziałam po 2 tygodniach od urodzin...a jak powinno być to nie wiem...
może 2 tygodnie to już wystarczająco dzięki

Wanda
Stary 2012-05-04, 19:42   #3578
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nasteczka83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytnie czego będziecie używać do kąpieli? Oilatum nieśmiertelne? ja chce cos wybrać by nie musieć smarować malucha mleczkami/kremami?
ja bede uzywala emolium, kolezanka jest z niego bardzo zadowolona. Inna uzywa Oilatum i tez nie narzeka,ale po nim dodatkowo smaruje dziecko-wiec nie wiem,jak byloby bez smarowania. Opinie sa takie,ze po Oilatum skora czesto sie wysusza,ale to juz opinie wyczytane w necie... Emolium zamowilam z aleleki, nie dosc ze najtansze za duze opakowanie to do tego szybka dostawa.

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Cytat:
a mam pytanie: od którego dnia/tygodnia życia dziecka mogą przychodzić goście w odwiedziny? po porodzie to pewnie wszyscy na raz będą chcieli przyjść, żeby je zobaczyć
tez sie nad tym zastanawialam...slyszalam ,ze tak od 3tygodnia,chociaz teraz bedzie cieplo i malo ludzi choruje
Najgorsze jest to,ze teraz "wszyscy" sie zleca,zeby zobaczyc malego,a jak lezalam cala ciaze, nudzialam sie okropnie,to "nikt" nie mial czasu/ochoty do mnie wpasc
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 19:44   #3579
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
na szczescie krwawienie ustąpiło wiec raczej bylo to z powodu badania
uff
ufff to dobrze
Cytat:
No właśnie, badanie rozwarcia chyba tak boli. Mnie przedwczoraj badał pod kątem rozwarcia.
Badanie bardzo mnie bolało podczas skurczu-badanie rozwarcia.
Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
niestety też obserwuję takie zachowania,ale co mogę zrobić jako studenciak.. no nic.. ja zawsze mówię,że dobre słowo nie kosztuje mnie wiele wysiłku,a kobieta rodząca,a już zwłaszcza wtakiej sytuacji jak perse.. do końca życia ten dzień będzie pamiętała. ja za jakiś czas o niej zapomnę, bo rodzących przewija się dużo... a ona dzięki mojej uprzejmości będzie miała mimo bólu dobre wspomnienia. i nie zrazi się do personelu.
Żeby każda położna i każdy uczestniczący w porodzie mieli takie podejście jak ty
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33905344]Nie, nie, ja tam nie mam zamiaru z nikim już wojować, coraz bardziej pragnę zapomnieć o tej sytuacji. O porodzie jako takim nigdy nie zapomnę, bo tego się raczej nie da (a nie powiem, było szybko i raczej bez uszczerbków dla mnie, więc dobrze), ale o tym wszystkim wokół staram się.

Ale tej położnej nie lubiłyśmy już jak leżałam wcześniej w szpitalu - ona jest bardzo dziwna, z jednej strony widać, że oddana swojej pracy, pytała czy dobrze czuję ruchy (wcześniej), mówiła, że muszę wybrać położną środowiskową itd., a z drugiej - kazała nam np. odnosić te kieliszki po tabletkach (kiedy wiele dziewczyn z mojej sali miało się niezbyt ruszać z łóżka...). Śmiałyśmy się, że niedługo nam przyniosą mopa i każą sprzątać w łazience

Przy tym porodzie owszem, wkurzała mnie, ale powiem Wam jeszcze jedną dziwną rzecz.
Otóż wszystko, co wyzwalało w tym okresie we mnie inne emocje niż smutek, było dla mnie pomocne.
Np. ci wkurzający lekarze czy ta położna. Jak się na nich trochę podenerwowałam, to nie myślałam tak bardzo o wszystkim.

Albo sytuacja z pokropkiem mojego synka (taki obrzęd zamiast pogrzebu). Mama wszystko załatwiła na parafii, miał być o 9.
8.55 - nikogo nie ma. 9 - nadal nie ma księdza. 9.15 - moja mama prawie w stanie przedzawałowym dzwoni na parafię, babka w ogóle jej nie chce pozwolić z nikim gadać (to był Wlk. Piątek, księża spowiadają). 9.20 - moja mama jest w kościele, w kościele pustka (ta, księża spowiadają....), mama znajduje księdza: "o faktycznie, przepraszam, zapomniałem"..... Wszyscy byli tak podminowani, jak już przylazł łaskawie, że jakoś cała ta okropna atmosfera opadła. I to było wbrew pozorom dobre - w pewnym sensie upuściło to trochę emocji.

Teraz już na pewno nie będę chciała nic od tego szpitala, jedyna rzecz - zapomnieć.

A jeszcze jedna rzecz a propos położnej: jej najlepszy tekst jak rodziłam i mówiłam, że boli: JA WIEM, JAK TO BOLI, SAMA URODZIŁAM DWÓJKĘ DZIECI. Również już nie miałam siły dodawać, że fajnie, ale pewnie jej dzieci żyją.[/QUOTE]
Mi sie to poprostu w głowie nie mieści,brak słów.Jak bym wstała i ją chyba ubiła,babsko wredne.Tacy ludzie w ogóle nie powinni pracować w szpitalu.
Cytat:

Ja poproszę o szybki poród.Fajny opis.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 19:46   #3580
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:

tez sie nad tym zastanawialam...slyszalam ,ze tak od 3tygodnia,chociaz teraz bedzie cieplo i malo ludzi choruje
Najgorsze jest to,ze teraz "wszyscy" sie zleca,zeby zobaczyc malego,a jak lezalam cala ciaze, nudzialam sie okropnie,to "nikt" nie mial czasu/ochoty do mnie wpasc
DOKŁADNIE!

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 19:47   #3581
rozowa1987
Zadomowienie

nie dam rady was nadrobić bo tak mnie bola plecy,i brzuch sie napina jakby mi go chciało rozwalic czy to są skurcze?byłam dzis na ktg i nie wylkazywało skurczy poszlam z zapisem do mojej gin ,ktora mnie przebadala na fotelu i stwierdzila ze brzuch sie obnizyl,ale szyjak nadal zamknieta,jak wlozyla palce myslalam ze skonam z bólu moze to mnie poruszylo bo od tej poey mnie napierdzielaja plecy z tym brzuchem,co ile minut sa na poczatku skurcze?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-04, 19:49   #3582
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
nie dam rady was nadrobić bo tak mnie bola plecy,i brzuch sie napina jakby mi go chciało rozwalic czy to są skurcze?byłam dzis na ktg i nie wylkazywało skurczy poszlam z zapisem do mojej gin ,ktora mnie przebadala na fotelu i stwierdzila ze brzuch sie obnizyl,ale szyjak nadal zamknieta,jak wlozyla palce myslalam ze skonam z bólu moze to mnie poruszylo bo od tej poey mnie napierdzielaja plecy z tym brzuchem,co ile minut sa na poczatku skurcze?
zależy od kobiety. mogą być co 20 minut,a mogą co trzy minuty. jak są regularne i nie przechodzą po nospie/kąpieli/ odpoczynku, jechać na izbę

Stary 2012-05-04, 19:51   #3583
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość
40zł

ale mi mała wariuje w brzuchu, aż boli
ja place 15 zl

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
zależy od kobiety. mogą być co 20 minut,a mogą co trzy minuty. jak są regularne i nie przechodzą po nospie/kąpieli/ odpoczynku, jechać na izbę
ja sobie wmawiam ze jak na ktg nic nie wyszlo to napewno nie to,ale wezme kapiel i zobacze
Stary 2012-05-04, 19:55   #3584
ania_85
Rozeznanie

Niby co 15 min,ale tez kiedys mnie tak "zbadala"ze w domu pare godzin dochodzilam do siebie,pobudzila macice i w sumie trafilam do szpitala,ale nie chce straszyc

A co do czopa..
Wczoraj jak robilam siku,wiecie to z tym piorem co bylo na papierze to jak sikalam cos w miedzy czasie zrobilo wielkie PLUM i nie byla to kupa schylilam sie,zeby zerknac ale brzuch mi przyslanial i dalam sobie spokoj, jestem ciekawa czy to byl czop a czy jak to byl czop,to jestem ciekawa czy jak sie podcieralam to cos oprocz tego piora powinno jeszcze byc? bo przeciez nie wszystkie sa zabarwione krwia...zapomnialam o tym, mezowi nic nie mowilam,zeby sie nie denerwowal a sama wyparlam to z mozgu
Stary 2012-05-04, 19:58   #3585
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość

może coś się faktycznie zaczyna... ciekawe co dalej będzie

Wanda

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-04, 19:59   #3586
moniczka1302
Wtajemniczenie

Dziewczyny dzieki za troskę ale dobrze wiemy, ze to nieuniknione

Do dziewczyn dizergających - patrzcie jaki super kocyk:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kocyk.jpg (44,9 KB, 29 załadowań)
Stary 2012-05-04, 20:01   #3587
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
jak ktoras z dziewczyn napisala,samo weszlo i samo musi wyjsc
Stary 2012-05-04, 20:01   #3588
begie13
Zadomowienie

Kocyk śliczny

idę się położyć, bo tak mnie stopy pieką, że nie wytrzymam

Wanda
Stary 2012-05-04, 20:06   #3589
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:

Do dziewczyn dizergających - patrzcie jaki super kocyk:
Śliczny ale nie na moje nerwy spróbowałam zrobić jeden podobny kwadracik, i myślałam, że szlak mnie trafi prułam i od nowa itd itd bez końca...nic nie wyszło z tego

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2012-05-04, 20:11   #3590
ania_85
Rozeznanie

Jak juz rozmawiamy o porodach to zachecam do jedzenia warzyw zawierajacych zelazo,tak jakbysmy mialy stracic troche krwi

Polecam kanapki z chleba pelnoziarnistego z podwojna salata, rzodkiewka, szyneczka i pomidorkiem. Zelazo jest w chelbie pelnoziarnistym, salacie i rzodkiewce,a w pomidorku i rzodkiewce wit C,ktora pozwala przyswajac zelazo przez nasz organizm. Wklejam inne produkty znalezione w necie co maja zelazo: Dobrym źródłem żelaza są warzywa o zielonych liściach (szpinak, botwinka, sałata). Żelazo zawierają także: fasola, płatki śniadaniowe, chleb pełnoziarnisty, brokuły, groch, suszone morele, a także rodzynki, pestki dyni, tymianek, mak i orzechy.
Watrobki i nerek nie polecam i nie chodzi tu o wit A,ale ogolnie...teraz zwierzaki sa karmione najgorszym syfem,zeby tylko szybko urosly,a wszystko czym sa faszerowane zostaje w watrobie
Stary 2012-05-04, 20:18   #3591
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Hej kochana Zaraz i Ty będziesz przytulac swojego synka
Świetny opis szybko poszło
Orginalne imię wybraliście śmiać mi się chce bo właśnie mówię o tym tż a nie zajarzyłam że właśnie ogląda matrixa

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 20:22   #3592
kism
Wtajemniczenie

Uff, ja dziś zaliczyłam sporą porcję sprzątania, ale niestety daleko mi do syndromu wicia gniazda, bo po prostu musiałam posprzątać, bo już patrzeć nie mogłam i standardowo w tempie żółwia sobie sprzątałam
Ale, ale! Jakieś śladowe ilości jakiegoś nowego śluzu miałam przed chwilą na papierze Może to początki czopa Czyli mogę urodzić jutro albo za kilka dni, a to w sumie nic nowego bo i tak na to liczę...

ania, nono... fajowe zdjęcia Nawet zwykły balkon wygląda jakoś tak powabnie na czarno-biało, o Tobie już nie wspominając
begie, piękny brzucholek Witaj w klubie dużobrzuchatych

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Filip przed komputerem był zajęty a my w kibelku
Proszę bardzo! Jak to nieraz z Kotkiem podkreślałyśmy, dla chcącego nic trudnego

Cytat:
No badal i badal , powiedzial ze szyjka w 80% skrocona
Ja mam taki tanszy materac za 80zl, ale w sklepie takie lepsze co mi pani polecala to po 140-250zl (te lateksowe najdrozsze)
moniczka, mnie niepokoi to Twoje krwawienie Ale jeśli to co słyszałaś od swojego lekarza pasuje Ci do Twoich objawów, to... hmm... sama możesz najlepiej z nas ocenić, co i jak, ale proszę, jak byś miała jakiekolwiek wątpliwości jedź na IP
Jak dla mnie to te za 140 ze sklepu i 80 z allegro niczym się nie różniły

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
śmiejcie się, smiejcie.. ja już teraz drżę na myśl, że mam np obrócić dzieciaka nad wanienką na brzuszek... ponoć utopić można się w łyżce wody, a wanienka jest znacznie pojemniejsza jednak....
Ale po co obracać? Jeśli tak bardzo spędza Ci to sen z powiek, to jak namydlisz na przewijaku i razem z pieluszką wkładasz dziecko do wanienki, to już je tylko opłukujesz lekko ręką po brzuszku, szyjkę dokładnie, główkę, itp, plecki płukają się same i już po kąpieli

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Ja jestem jeszcze w dwupaku
Przeprowadzka już właściwie za nami, ciągle coś do zrobienia jest tutaj, końca nie widać. Za co się nie wezmę to kolejna rzecz wychodzi A do komputera nie chce siadać bo jak usiądę to nic kompletnie nie zrobię.
We wtorek chyba czop mi odszedł ale nie wiem czy to to... w każdym bądź razie czekam
Jakoś specjalnie się nie oszczędzam a jak widać nie przynosi to efektu w postaci przedwczesnego porodu. Mimo upałów czuję się świetnie, jakoś specjalnie nie puchnę, ot tyle co normalnie przy takich temperaturach więc jeszcze niech mały siedzi w środku, tak do 10-15.

Mam zrobionych kilka zdjęć, ale piszę z telefonu, więc nie wrzucę. Jak siądę do komputera to postaram się wrzucić. O ile nie zapomnę

Gdybym miała rodzić, to dam znać
Hej! Dobrze, że chociaż masz te zdjęcia (bo rozumiem, że mówimy o zdjęciach brzucha), to najwyżej po fakcie nam pokażesz
Tak to bywa z przeprowadzkami, remontami, itp. że końca nie widać, ale Ty jak zawsze na pewno sobie ze wszystkim poradzisz!

Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość
pomocy dosłownie 10 minut temu zauważyłam na ustach, że wylazła mi opryszczka, czy to jest niebezpieczne dla dzidzi???
Nie jest, spokojnie. Ja po przeczytaniu masy artykułów też smarowałam lekko acyklowirem (Hascovir, Zovirax).

Cytat:
Missmalezji mam do Ciebie techniczne pytanie. Jak czesto taki maluch powinien robic kupke? taki od miesiaca do 5 miesiecy?? Bo mojej kolezanki synek robi raz na 4-6 dni i ona twierdzi,ze to ponoc normalne.... Dla mnie to troche dziwne. Czy mogla go "zalatwic" kroplami na wzdecia podajac codziennie profilaktycznie, czy tak po prostu niektore dzieci maja? Bede wdzieczna za odp
Już temat był rozwinięty, ale ja napiszę, że też zawsze o bardzo szerokich ramach słyszałam i czytałam U dziecka karmionego piersią tak samo w porządku jest kilka kupek dziennie, jak i jedna kupka na kilkanaście nawet dni (to już takie skrajne przypadki, ale ponoć się zdarzają). Przy mm jest inaczej, musi być kupka częściej, ale jak dokładnie, to nie pamiętam.

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Wiesz to Ty masz termin przede mną, więc z chęcią Ci ustępuję miejsca.
Kiedy ja jestem chętna bardzo tylko Kajetan nie chce nic współpracować...

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33903818]Mnie położna badała tuż przed porodem (jak już było duże rozwarcie) tak, że to było gorsze niż same skurcze. Tak głęboko mi wkładała rękę, że umiała wyczuć dziecko..... Może przy normalnych porodach tak się nie dzieje, ale to było naprawdę straszne.
Jeśli mogę to porównać, to gdybym miała mieć drugie dziecko, to na pewno będę chciała je urodzić sn.[/QUOTE]
Ja też pamiętam, że badanie w czasie porodu było bardzoooo bolesne...
Myślę, że Twój poród niewiele odbiegał od normalnego. Może tylko krócej trwał ze względu na to, że Dawidek był mały.

Cytat:
przepraszam, dopiero dojrzałam to pytanie jakieś ryzyko nacięcia istnieje, zależy na ile elastyczne masz tkanki krocza. powiem tak: jeśli 100kobiet rodzi 1 raz i ma nacięte krocze, to 50 z nich będzie je miało nacinane po raz drugi. Raczej wszyscy starają się wtedy nie naciąć
To w sumie dobra wiadomość dla mnie Jest pół na pół, że nie będę nacięta

Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość
Matko macie takie małe zgrabne brzuszki że ja to normalnie słonia chyba urodzę mój brzuch jest 2 razy większy a jestem dopiero w 34tc
Kto ma mały zgrabny, to ma!

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33904988]Na mnie położna okropnie marudziła, że gdyby dziecko żyło, to mogłabym mu zrobić krzywdę swoim zachowaniem (bo podnosiłam pupę z bólu przy tym badaniu i przy porodzie - ciekawe, czym bym mu zaszkodziła), że trzeba było iść do szkoły rodzenia (już nie miałam sił tłumaczyć, że moja szkoła rodzenia przyjmuje od 30tc, a mi dzień wcześniej zaczął się 30tc i w kalendarzu miałam na ten dzień zapisane: "zadzwonić do sr", a nie "urodzić"....).
Jak macie miłą położną, to jest na pewno lepiej.[/QUOTE]
Brak słów...

Cytat:
Babcie i rodzeństwo moje i tż zapraszam od pierwszych dni, kiedy będę chcieli. Cała reszta spokojnie wg mnie może przynajmniej miesiąc zaczekać, tak samo jak nie będę przez ten miesiąc przynajmniej brać Kaja do sklepów czy w żadne inne skupiska ludzi (np. pełne w weekendy miejskie parki).
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 20:23   #3593
Dasti80
Zakorzenienie

Różowa to może się coś w końcu ruszy

A mnie od jakiejś godziny boli brzuch, ale nie w formie skurczów tylko cały czas. Najpierw tak jakby sam żołądek a teraz cały od biustu do jajników i mam wrażenie że jest twardy cały czas.

Stary 2012-05-04, 20:27   #3594
nasteczka83
Raczkowanie

[QUOTE=ania_85;33906187]ja bede uzywala emolium, kolezanka jest z niego bardzo zadowolona. Inna uzywa Oilatum i tez nie narzeka,ale po nim dodatkowo smaruje dziecko-wiec nie wiem,jak byloby bez smarowania. Opinie sa takie,ze po Oilatum skora czesto sie wysusza,ale to juz opinie wyczytane w necie... Emolium zamowilam z aleleki, nie dosc ze najtansze za duze opakowanie to do tego szybka dostawa.

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

dzięki za odpowiedź a po tym emolium nie bedziesz smarowac? i czy jest od 1 dnia zycia?
nasteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 20:27   #3595
Dasti80
Zakorzenienie

Kism za porządki

Stary 2012-05-04, 20:30   #3596
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Taką panią zrobiłam dla znajomego na urodziny z wódeczki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P4300057.jpg (77,8 KB, 42 załadowań)

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-05-04, 20:34   #3597
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
to że ona nie potrafi zbadać podczas skurczu kiedy pacjentka rusza się bo ją boli, to nie znaczy że ma się na tej biednej pacjentce wyżywać.
miss, czyli czy ja dobrze rozumiem, że to badanie w czasie porodu wcale nie musi tak strasznie boleć? Że może to położna zrobić jakoś inaczej, mniej boleśnie...? Ja to wspominam jako jedne z gorszych momentów porodu...

Cytat:
A co do czopa..
Wczoraj jak robilam siku,wiecie to z tym piorem co bylo na papierze to jak sikalam cos w miedzy czasie zrobilo wielkie PLUM i nie byla to kupa schylilam sie,zeby zerknac ale brzuch mi przyslanial i dalam sobie spokoj, jestem ciekawa czy to byl czop a czy jak to byl czop,to jestem ciekawa czy jak sie podcieralam to cos oprocz tego piora powinno jeszcze byc? bo przeciez nie wszystkie sa zabarwione krwia...zapomnialam o tym, mezowi nic nie mowilam,zeby sie nie denerwowal a sama wyparlam to z mozgu
aniu, a czułaś coś wypadające z pochwy? Jeśli to zrobiło duże plum, to raczej powinnaś poczuć Chyba że byłaś zaaferowana tym piórem... Mogło sie zdarzyć, że to był jakiś bardziej zwarty kawałek czopa i niekoniecznie musiałaś zobaczyć jego część na papierze. Owszem, wcale nie musi być podbarwiony krwią.

Cytat:
Kism za porządki
Dzięki!

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Cytat:
Rewelacja!!!
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 20:36   #3598
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe fajna zdolniacha z Ciebie

Stary 2012-05-04, 20:36   #3599
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Hehe fajna zdolniacha z Ciebie

Kism

ma prawdziwe kolczyki

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Edytowane przez stokroteczka777
Czas edycji: 2012-05-04 o 20:37
Stary 2012-05-04, 20:40   #3600
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
miss, czyli czy ja dobrze rozumiem, że to badanie w czasie porodu wcale nie musi tak strasznie boleć? Że może to położna zrobić jakoś inaczej, mniej boleśnie...? Ja to wspominam jako jedne z gorszych momentów porodu...

aniu, a czułaś coś wypadające z pochwy? Jeśli to zrobiło duże plum, to raczej powinnaś poczuć Chyba że byłaś zaaferowana tym piórem... Mogło sie zdarzyć, że to był jakiś bardziej zwarty kawałek czopa i niekoniecznie musiałaś zobaczyć jego część na papierze. Owszem, wcale nie musi być podbarwiony krwią.

Dzięki!

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Rewelacja!!!
fakt,że badanie wewnętrzne jest naprawdę trudne... i czasem trzeba się namęczyć żeby zbadać rozwarcie.. to moje pacjentki podczas badania nie krzyczały i mi nie uciekały pośladkami. nie potrzebowałam też żeby kładły się na wznak i żeby miały pod pośladkami basen - co niektórzy praktykują. może to jest kwestia tego że jestem delikatna bo dopiero zaczynam albo tego że słabo badam czy coś jak nie czuję rozwarcia nie badam na siłę.

Edytowane przez missmalezji
Czas edycji: 2012-05-04 o 20:41
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości