Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 31 44,93%
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 0 0%
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII 2 2,90%
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 5 7,25%
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 2 2,90%
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 1 1,45%
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII 0 0%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII 4 5,80%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII 8 11,59%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII 3 4,35%
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 4 5,80%
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII 0 0%
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko Mamy V-VI cz.VIII 1 1,45%
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 8 11,59%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-04, 13:37   #3451
missmalezji
Wtajemniczenie

Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

Cytat:
Napisane przez kaśka k Pokaż wiadomość
Witajcie Mamuśki

u nas wszystko super, dziś mija tydzień jak urodził się Antoś. Nie wiem kiedy to zleciało.

W poniedziałek była u nas położna i pozwoliła od razu iść na spacer, więc my od 3 doby jesteśmy spacerującą rodzinką.

Antoś je z piersi, sporo stracił przy wyjściu ze szpitala i musieliśmy kontrolować wagę u pediatry w środę. A okazało się że już przybiera. Więc super.

Dużo śpi, budzę go w nocy na karmienie, w dzień też czasem zapomina że dobrze było by coś zjeść.
Jest fajniutki. Nadal czasem ulewa, ale kładziemy go na boku i się nie dławi.
Ktoś pytał mnie o hemoroidy, w szpitalu nic nie dostałam, bo nie mieli (choć przecież powinni, bo chyba po porodzie hemoroidy nie są niczym dziwnym). Lekarka jednak powiedziała co mam kupić i mąż przywiózł. Gdyby ktoś potrzebował to mam posterisan. Ulgę czułam od pierwszego posmarowania.
Jeszcze je mam ale są mniejsze i spokojnie mogę siadać. Czuję się super, mogłabym już dziś rodzić drugie dziecko.
Szwy się prawie rozpuściły, nic nie boli, mało krwawię. Brzucha już nie mam.
Bolą mnie tylko sutki, dlaczego nikt nie mówi głośno o tym że karmienie piersią to nie bajka???
wiem, że piersi muszą się przyzwyczaić, ale czasem to masakra. Niestety młody tylko kilka razy dał się nabrać na silikonową nakładkę. Teraz już wypluwa jak tylko poczuje.

Jeżeli ktoś planuje zakup kremu ochronnego na słonko hipp, to informuję iż mimo informacji na opakowaniu że nie bieli... bieli masakrycznie. Ale poza tym ok.

Mam pytanko do mamusiek doświadczonych, jak często i na ile mam kłaść maluszka na brzuszku? zapomniałam zapytać położnej, a przyjdzie dopiero w poniedziałek.

będą dziś fotki obiecuję. Jak się nie obudzi to za chwilę, a jeżeli się obudzi to po karmieniu dopiero

Kochane, jestem taka szczęśliwa
kaska,jeszcze raz gratulacje ) a co to kładzenia na brzuszek,to kładź jak najczęściej, najpierw na minutkę potem na dwie, powoli można wydłużać czas tylko należy pamietać że do spania zawsze na pleckach!

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 13:38   #3452
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

Dziewczyny, ja jestem mocno zacofana z robieniem wyprawki więc mi wybaczcie pytania. Wiem, że już o tym rozmawiałyście, ale wtedy mnie ten temat mało interesił, dlatego nie zakodowałam.
Jaki materac jest najlepszy dla malucha? Twardy, to wiem, ale lateksowy? Czy może te gryka- kokos? Albo lateks- kokos?
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 13:40   #3453
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
Ehh co już będzie, trudno .. najwyżej następne dziecko ukradnę

Jak mnie nie było ( w sensie na forum) przez dwa dni, bylismy ze znajomymi pod Krakowem. Jedni ze znajomych przyjechali z dziecmi. 18 miesięcznym synkiem i 3 miesięczną coreczką. Rok temu byli tylko z synkiem, ale ja nawet nie bylam w ciązy, wiec jakoś tak.. zabawialismy wszyscy dzieciaka, bo jest super, ale specjalnie się nie wglębiałam w nic. Ale ta ich 3 miesięczna Lala, jest po prostu cudowna i mogłabym ją schrupać , przysięgam.
Koleżanka sprzedała mi patent na kolki. Mówi, że stosowała to przy jednym jak i drugim dziecku i dzięki temu ma spokój. Poleciła jej to teściowa, która jest pediatrą. Mianowicie kupuje w aptece gumową rurkę, przeznaczoną wlaśnie dla maluszków, i od momentu kiedy widzi, że dzieciak ma problem z kupkami zaczyna je "rurkować" czyli co wieczór przed kąpielą , przy pomocy rurki, pobudza jelitka, odgazowuje je i kupka wychodzi. Byłam przy tym jak to robiła, szczerze to myślałam, że najbardziej obrzydliwą rzeczą jest frida, a więc NIE - rurkowanie jest gorsze. Podchodziłam na początku do tego meeeeega sceptycznie. Ale kurcze.. ona twierdzi, że to żaden zabobon, że polecił jej to w końcu lekarz będący babcią dzieciaków, że jest to bezpieczne i mega skuteczne. Oprócz tego mała dostaje 3 kropelki dziennie jakichś kropli na wzdęcia, Bio coś tam.. ( chyba) , których ponoć daje się dużo więcej, ale przy rurkowaniu nie ma potrzeby.
Ciekawa jestem co na to missmalezji no albo doświadczone mamy ofkors

jeśli chodzi o kremy pielęgnacyjne, to ta koleżanka uzywa tylko kremow robionych w aptece. mowila, ze żaden jej się tak nie sprawdził, jak ten robiony. Wogóle nie ma problemów z odparzeniami.

I w ogóle ja to bym to dziecko chyba normalnie ubrała dwa razy cieplej, a te dzieciaki biegały takie roznegliżowane ( tzn ta 3 miesięczna nie biegała ). Aż się jej zapytałam o to, czemu nie ubierze córeczki cieplej. Kazała mi dotknąć karku. I FAKTYCZNIE ! był ciepły i powiedziałabym, że nawet bardzo. Generalnie oni sa bardzo lajtowymi rodzicami. Na prawdę. Po kilkugodzinnych rozmowach zaczęłam się uspokojać jeśli chodzi o opiekę nad dzieciakiem. W sensie, że przestałam panikować, że nie będę czegoś wiedzieć, nie dam rady, przegrzeje, przeziębię, utopię .. no wiecie
Także trochę mi lżej już... gdyby tylko nie ten poród
Witaj w klubie bojaźliwych ja tez sie panicznie boje porodu i nie chce robic z siebie matki polki i jak mnie bedzie bolalo jak sk....yn to wezme te zzo. Dzis przy badaniu tak mnie bolalo i jeszcze mi krew teraz leci (powiedzial, ze tak bedzie) i jak sobie pomysle o porodzie i tej ilosci krwi i bolu to jestem sparalizowana!!!

Jezeli chodzi o te rurkowanie to od razu skojarzyla mi sie slomka do picia w pupie dziecka
Czyli kupuje sie specjalna w aptece i wklada do pupy na chwile?

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
dianatal.

.
Dziekuję!
poczytalam troszkę o nim - rewelka!
Stary 2012-05-04, 13:42   #3454
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja jestem mocno zacofana z robieniem wyprawki więc mi wybaczcie pytania. Wiem, że już o tym rozmawiałyście, ale wtedy mnie ten temat mało interesił, dlatego nie zakodowałam.
Jaki materac jest najlepszy dla malucha? Twardy, to wiem, ale lateksowy? Czy może te gryka- kokos? Albo lateks- kokos?
babka w sklepie mówiła, że najwięcej schodzi materacy gryka, kokos, pianka
ja też taki kupiłam
Stary 2012-05-04, 13:45   #3455
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
To jednak Hania????? Przecież takie popularne imię
No właśnie myślałam o IKEA.

rinco, proporcje w tej miksturze chyba nie są tak ważne. Nic nam położna w sr nie mówiła ile czego dodać. Ja będę robiła taką mieszankę, żeby mi smakowała
Od początku była Hania i Hanią pozostanie, tylko gdzie sie nie obejrze to Hania

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
babka w sklepie mówiła, że najwięcej schodzi materacy gryka, kokos, pianka
ja też taki kupiłam
ja tez taki zakupilam - gryka kokos i teraz nie pamietam, muszę sprawdzic, bo niemowlęta spia do ktoregos miesiac na gryce/kokosie a potem sie obraca...
Stary 2012-05-04, 13:47   #3456
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

ja tez taki zakupilam - gryka kokos i teraz nie pamietam, muszę sprawdzic, bo niemowlęta spia do ktoregos miesiac na gryce/kokosie a potem sie obraca...
też to muszę sprawdzić
Stary 2012-05-04, 13:48   #3457
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Filip nie smarowany,odparzenia nie miał nigdy.Raz czy może dwa miał zaczerwieniony że tak napiszę rowek,posmarowałam sudocremem i przechodziło.

Moniczka dawaj bo sie zastój zaczyna robić
tak mnie dzis ten lekarz "splądrował" ze raczej powinna juz wyjsc
Stary 2012-05-04, 13:50   #3458
libretka
Raczkowanie

Cytat:
ile jeśli mogę wiedzieć?
40zł

ale mi mała wariuje w brzuchu, aż boli
libretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 13:51   #3459
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
A mnie się coś kojarzy, że ostatnio się zastanawiałaś nad innym imieniem, bo Hania zbyt popularne i w piaskownicy będzie za dużo Tak, czy siak, Hania to piękne imię

No właśnie widzę na all, że najwięcej schodzi tych materacy gryka- kokos. Ale czy one są najlepsze?
Stary 2012-05-04, 13:52   #3460
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Ja tam nic nie widzę.... Chyba że chodziło Ci o "stare" zdjęcia??
Chodziło mi o stare zdjęcie,bodajże 3 od końca
Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość
40zł

ale mi mała wariuje w brzuchu, aż boli
Co za kraj-wszędzie tylko wołają pieniędzy

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 13:52   #3461
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Myślisz, że to tak jak z rurką przy zatwardzeniu Pogrzebać, pogrzebać i wyjdzie
Stary 2012-05-04, 13:53   #3462
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie M przed chwilą splądrował

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-05-04, 13:53   #3463
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie. Lekarz stwierdził, że koniecznie chcę się z nim spotkać za tydzień bo nic się nie szykuje. Na razie wszystko zamknięte i wysoko, więc nie mam się co martwić.
Cytat:
Już jestem po wizycie
mój ginekolog twierdzi, ze chyba wyrobie sie przed terminem. Najpierw mi tlumaczył jak mam postępowac po terminie itp. aż mnie w końcu zbadał.
Badanie było bolesne i trochę krwawe... aż mi się zrobiło słabo. Nie wiem, czy poradze sobie z bólem porodowym
Dziewczyny, któraś w końcu musi urodzić!
moniczka, to jak on Cię tam badał? Może Ci jakiś mini masaż szyjki zrobił albo coś, nawet nic nie mówiąc

Cytat:
Heh to może i ja nie długo coś wrzucę
Dajesz

Cytat:
Klocek Hania nie będzie raczej klockiem bo waży 3100. Ale wiadomo, trzeba wziąc poprawkę na te wagę z USG. Ginekolog zrobil ostatnie zdjecia 3d i mala jest taka śliczna
O Kochana! Do tytułu klocka to Wam dalekoooo

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Kism, brzuszek pokaźny.

Cytat:
Ja kupiłam gryka-pianka-kokos. Zwróć sobie uwagę, żeby ściągał się pokrowiec - sam materiał, bo często gryka jest wszyta.
O lateksowych nawet nie czytałam, wg niektórych są najlepsze, ale poza moim zasięgiem cenowym...

Cytat:
Po pół roku na gryce.
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 13:53   #3464
onething
Zadomowienie

Cytat:

My też mamy kokos-gryka. Najpierw dziecko śpi na kokosie, a gdy zaczyna się obracać czy też stawać to przekłada się na grykę.
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 13:54   #3465
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Myślisz, że to tak jak z rurką przy zatwardzeniu Pogrzebać, pogrzebać i wyjdzie
no badanie bylo naprawde nieprzyjemne kiedys ktoras z dziewczyn pisala ze lekarz przebil pacjentce pęcherz płodowy i wody pociekly
Stary 2012-05-04, 13:55   #3466
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak to splądrował? A gdzie Filipek?
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 13:55   #3467
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
moj sie mnie tak boi, ze to ja biore jego reke i sama sie nią masuję
Stary 2012-05-04, 13:56   #3468
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
zazdraszczam
Stary 2012-05-04, 13:57   #3469
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
My też mamy kokos-gryka. Najpierw dziecko śpi na kokosie, a gdy zaczyna się obracać czy też stawać to przekłada się na grykę.
to jestem ciekawa na jakiej ja mam go stronie.

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Jak to splądrował? A gdzie Filipek?
Filip przed komputerem był zajęty a my w kibelku

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-05-04, 13:58   #3470
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Dziewczyny, któraś w końcu musi urodzić!
moniczka, to jak on Cię tam badał? Może Ci jakiś mini masaż szyjki zrobił albo coś, nawet nic nie mówiąc

Ja kupiłam gryka-pianka-kokos. Zwróć sobie uwagę, żeby ściągał się pokrowiec - sam materiał, bo często gryka jest wszyta.
O lateksowych nawet nie czytałam, wg niektórych są najlepsze, ale poza moim zasięgiem cenowym...

Po pół roku na gryce.
No badal i badal , powiedzial ze szyjka w 80% skrocona
Ja mam taki tanszy materac za 80zl, ale w sklepie takie lepsze co mi pani polecala to po 140-250zl (te lateksowe najdrozsze)
Stary 2012-05-04, 13:59   #3471
Gaabbi
Wtajemniczenie

Jeśli chodzi o materac, to ja biorę pod uwagę np. taki http://allegro.pl/materac-lateksowy-...317234266.html
Chociaż nie ukrywam, że cenowo bardziej podobają mi się te gryka- kokos
Stary 2012-05-04, 14:01   #3472
Michalowa79
Raczkowanie

Cytat:
Witajcie Mamuśki

u nas wszystko super, dziś mija tydzień jak urodził się Antoś. Nie wiem kiedy to zleciało.

W poniedziałek była u nas położna i pozwoliła od razu iść na spacer, więc my od 3 doby jesteśmy spacerującą rodzinką.

Antoś je z piersi, sporo stracił przy wyjściu ze szpitala i musieliśmy kontrolować wagę u pediatry w środę. A okazało się że już przybiera. Więc super.

Dużo śpi, budzę go w nocy na karmienie, w dzień też czasem zapomina że dobrze było by coś zjeść.
Jest fajniutki. Nadal czasem ulewa, ale kładziemy go na boku i się nie dławi.
Ktoś pytał mnie o hemoroidy, w szpitalu nic nie dostałam, bo nie mieli (choć przecież powinni, bo chyba po porodzie hemoroidy nie są niczym dziwnym). Lekarka jednak powiedziała co mam kupić i mąż przywiózł. Gdyby ktoś potrzebował to mam posterisan. Ulgę czułam od pierwszego posmarowania.
Jeszcze je mam ale są mniejsze i spokojnie mogę siadać. Czuję się super, mogłabym już dziś rodzić drugie dziecko.
Szwy się prawie rozpuściły, nic nie boli, mało krwawię. Brzucha już nie mam.
Bolą mnie tylko sutki, dlaczego nikt nie mówi głośno o tym że karmienie piersią to nie bajka???
wiem, że piersi muszą się przyzwyczaić, ale czasem to masakra. Niestety młody tylko kilka razy dał się nabrać na silikonową nakładkę. Teraz już wypluwa jak tylko poczuje.

Jeżeli ktoś planuje zakup kremu ochronnego na słonko hipp, to informuję iż mimo informacji na opakowaniu że nie bieli... bieli masakrycznie. Ale poza tym ok.

Mam pytanko do mamusiek doświadczonych, jak często i na ile mam kłaść maluszka na brzuszku? zapomniałam zapytać położnej, a przyjdzie dopiero w poniedziałek.

będą dziś fotki obiecuję. Jak się nie obudzi to za chwilę, a jeżeli się obudzi to po karmieniu dopiero

Kochane, jestem taka szczęśliwa
Aż serce się raduje z Twojego szczęścia - miło się czyta takie wpisy

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
We Wroclawiu neurolodzy maja chyba jeszcze weekend. Obdzwoniłam przychodnie, prywatnych i nikogo nie ma dzisiaj w gabinetach... Cholera, i tak do poniedziałku mi nie pomogą bo mam CC. Szukam dalej, najwyżej pojade na IP bo usta mi sie mocniej skrzywiły, a oko mocno łzawi.
A dzwoniłaś do Medicoveru?? w tym na Powstańców Śląskich mają super neurologa którego żona urodziła ze 4 miesiące temu - więc ma duuużo wyrozumiałości i cierpliwości dla kobiet w ciąży - i bardzo mi pomógł jak mnie złapał kurcz barku - po jego naturalnych metodach od razu wielka ulga.

Cytat:
nasz maluszek
Piękny !!!, A to napewno Ty na tym zdjęciu?? To Ty rodziłaś?? za powrót do formy - mam nadzieję że to wrocławskie powietrze tak na ciebie podziałało i że ja również tak szybko dojdę do siebie

Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość
mój gin powiedział, że jeżeli do niedzieli nie urodzę, to mam pojechać do szpitala w którym chcę rodzić i powiedzieć, że nie czuję ruchów dziecka, wtedy zrobią mi ktg i ustalą ewentualny termin wywołania porodu.
Dziwny ten Twój gin - dlaczego masz jechać i kłamać?? Nie moze wypisać ci skierowania jak człowiek?? - Nie kumam tej procedury...

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Byłam rano na ktg i małego słabo słychać, a ja nie naliczyłam wczoraj 10 ruchów, więc zdecydowano o przyjęciu mnie na oddział. Przyjechałam po walizkę i dać Wam znać neta chyba nie będę miała, ale w razie czego napiszę sms'a. Trzymajcie kciuki za mojego maluszka. Powodzenia dla Was
Będzie dobrze Trzymam Kciuki
Daj znać chociaż sms jak się czegoś dowiesz

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Właśnie się zastanawiam kiedy najlepiej iść na wywołanie w piątek czy w poniedziałek, bo im pózniej tym większa szansa że się samo zacznie.
Ja bym poszła w poniedziałek - przez 3 doby po porodzie musisz i tak być a lepiej wyjść na weekend do domu. Poza tym w tygodniu jak wszyscy pracują to zawsze mogą skonsultować z kimś a w weekend to tylko dyżury - chociaż pewnie to moje tylko zdanie i dawno czasy komuny w szpitalach się skonczyły - więc moje wywody nie są słuszne...

Cytat:
No właśnie my też mamy mieć pożyczony fotelik maxi cosi od znajomych. Mój P jednak wolałby kupić nowy Ja gdzieś czytałam ostatnio, że fotelik ma swój termin ważności (przydatności). Nie wiem jaki to jest czas, ale ten fotelik od znajomych obsługiwałby już trzecie dziecko i ma z 2 lata.
Zastanów się jak często będziesz jeździć autem z dzieckiem - jeśli bardzo często to zainwestuj w dobry i bezpieczny fotelik - jak sporadycznie (raz w miesiącu) to chyba nie ma co wariować.

Ja jeżdzę autem codziennie i wszędzie Stasiu będzie jeździł ze mną - nawet na spacer do parku mamy kawałek - więc dobry fotelik był dla mnie bardzo ważny.

Cytat:
To jednak Hania????? Przecież takie popularne imię
No właśnie myślałam o IKEA.

rinco, proporcje w tej miksturze chyba nie są tak ważne. Nic nam położna w sr nie mówiła ile czego dodać. Ja będę robiła taką mieszankę, żeby mi smakowała
Chyba chodzi o to zeby Ci smakowalo - za dużo miodu może zemdlić ...

A myślicie że można dodać listki świeżej mięty??
Michalowa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 14:01   #3473
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
O kurde zazdroszczę My jeszcze tylko parę dni postu i jak się na siebie rzucimy to...
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 14:01   #3474
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
to jestem ciekawa na jakiej ja mam go stronie.

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Jeszcze w kibelku Zawsze lubiłam takie "inne" miejsca na te sprawy Ja bym chciała w aucie...tym dużym Trzeba go ochrzcić Tylko, że na razie nic nie wolno nam robić...
Stary 2012-05-04, 14:02   #3475
blueelektron
Rozeznanie

co ludzi to opinii na temat materacy
najpierw się kładzie na stronie z kokosem, z później na gryce
Stary 2012-05-04, 14:05   #3476
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość
Zastanów się jak często będziesz jeździć autem z dzieckiem - jeśli bardzo często to zainwestuj w dobry i bezpieczny fotelik - jak sporadycznie (raz w miesiącu) to chyba nie ma co wariować.

Ja jeżdzę autem codziennie i wszędzie Stasiu będzie jeździł ze mną - nawet na spacer do parku mamy kawałek - więc dobry fotelik był dla mnie bardzo ważny.

Chyba chodzi o to zeby Ci smakowalo - za dużo miodu może zemdlić ...

A myślicie że można dodać listki świeżej mięty??
No właśnie ja też chyba będę dużo jeździła. Tzn. przed ciąża i w czasie (jak jeszcze mogłam), to jeździłam sporo, a jak przyjdzie na świat mała, to nie wiem, czy to się zmieni, czy nie. Poza tym, Hania będzie miała daleko Dziadka, którego od czasu do czasu trzeba będzie odwiedzić
Muszę jeszcze z P pogadać o tym lepsiejszym foteliku, bo na początku ciąży Jego zdanie było takie, że żadne atesty nam nie są potrzebne

Myślę, że można listki mięty też dodać. A po co? Jeśli można wiedzieć? Żeby mieć świeży oddech??
Stary 2012-05-04, 14:06   #3477
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeszcze w kibelku Zawsze lubiłam takie "inne" miejsca na te sprawy Ja bym chciała w aucie...tym dużym Trzeba go ochrzcić Tylko, że na razie nic nie wolno nam robić...
Oj koniecznie auto trzeba ochrzcićBo ja to tak-jeszcze się zepsuję
A w kibelku zawsze lubimyA że jest Filip to jakoś trzeba sobie radzić.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-05-04, 14:06   #3478
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Brzuch mam mega napięty i błyszczący, rozwarcie na 1 palec - powiedział, ze raczej dzis i jutro nie urodze i nie powinnam przenosic.
a to jakiś charakterystyczny przedporodowy objaw ? błyszczenie brzucha ?

chyba zadaje coraz to głupsze pytania ...

Gaabbi dopiero dzisiaj zauważyłam Twoją odpowiedz w mailu dzieki. A cyc.. mówiłam, że lekko nie jest i gwarantuję Wam, że jestem najmocniej uposażona z nas wszystkich aż strach się bać

andzya - kurcze, wyglądasz po prostu ... gdzie masz brzuch ?? synek przeuroczy !!!!

Cytat:
o jezusie świebodziński
no błagam !!! nie słyszałam jeszcze tego i padłam (mówie o jezusie świebodzińskim)... bo zarówno KOKO jak i Euro mnie, kompletnie nie interesują , ale coś wam pokażę ( zalącznik).

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
jak najbardziej, bardzo dobry sposób na wzdęcia zaparcia i kolki mówi się na to sucha rurka u dorosłych z zaparciami i gazami też się stosuje. jak widzisz że maluszek ma wzdęty brzuszek i nie może zrobić kupki,to warto zastosować. moja mama, ponad 20lat wstecz stosowała termometr.. wywoływał podobny efekt
powiem Ci , że pierwsze słyszę, i jakbym nie widziała na własne oczy to nie wiem czy bym spróbowała. Dlaczego o tym nikt nie mówi ?? Dziwne.. inna moja koleżanka męczyła się z synkiem prawie 2 miesiące. Z rąk go nie zdejmowała, bo tak sie darł , a ona wyglądała jak cień kobiety. I stosowała ponoć wszystko. Aż zadzwoniłam zapytać czy słyszała o rurce... głeboko się zdziwiła...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 578090_10150886862583974_554468973_11960135_603638921_n.jpg (17,5 KB, 37 załadowań)

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 14:12   #3479
Michalowa79
Raczkowanie

Cytat:
Ja wybrałam materac termoelastyczny albo lateksowy i chyba kupię w IKEA - rozmawiałam z fizjoterapeutką i ona mówiła że te materace są naprawdę bardzo dobrej jakości - no i cena też nie jest najgłubsza - a te gryka - kokos jakoś mnie nie przekonują

Cytat:
No właśnie ja też chyba będę dużo jeździła. Tzn. przed ciąża i w czasie (jak jeszcze mogłam), to jeździłam sporo, a jak przyjdzie na świat mała, to nie wiem, czy to się zmieni, czy nie. Poza tym, Hania będzie miała daleko Dziadka, którego od czasu do czasu trzeba będzie odwiedzić
Muszę jeszcze z P pogadać o tym lepsiejszym foteliku, bo na początku ciąży Jego zdanie było takie, że żadne atesty nam nie są potrzebne

Myślę, że można listki mięty też dodać. A po co? Jeśli można wiedzieć? Żeby mieć świeży oddech??
Żeby ożeźwiało - sam miód i cytryna w większych ilociach potrafi zemdlić - a mieta te odruchy wymiotne powinna powstrzymać
Michalowa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 14:15   #3480
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Jeśli chodzi o materac, to ja biorę pod uwagę np. taki http://allegro.pl/materac-lateksowy-...317234266.html
Chociaż nie ukrywam, że cenowo bardziej podobają mi się te gryka- kokos
Ja chce gryka-kokos, ponoć te są najlepsze, ale nie wiem czemu niestety ja musze kupić na wymiar a te już są gryka-pianka-kokos

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość
Ja wybrałam materac termoelastyczny albo lateksowy i chyba kupię w IKEA - rozmawiałam z fizjoterapeutką i ona mówiła że te materace są naprawdę bardzo dobrej jakości - no i cena też nie jest najgłubsza - a te gryka - kokos jakoś mnie nie przekonują

Żeby ożeźwiało - sam miód i cytryna w większych ilociach potrafi zemdlić - a mieta te odruchy wymiotne powinna powstrzymać
Ile kosztuje termoelastyczny ?

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości