![]() |
#61 | |
bez kija nie podchodz
|
Dot.: marihuana - luźne wypowiedzi
Chyba chodzi, ze sproo osob neguje marihuane, a często one spożywają alkohol. I takie porownanie, kontr argument - moim skromnym zdaniem
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
jestę wieszczę
|
Ależ niech sobie palą, co mi do tego? Ja może 3 razy w roku wypiję lampkę wina i guzik z pętelką mnie obchodzi, czy kogoś to razi. Niech palą jak lubią, ale nazywajmy rzeczy po imieniu. To jest ćpanie. Tak jak picie alkoholu jest piciem alkoholu.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Zadomowienie
|
Obracam się w towarzystwie gdzie dużo ludzi pali, dosyć często bo conajmniej 2-3 razy w tygodniu od 3 lat. I nie zauważyłam po nich żadnych skutków ubocznych, otępienia itd, wszyscy Ci ludzie studiują dziennie na technicznej uczelni i dają rade.
Natomiast zauważyłam jedną, bardzo niefajną rzecz- mam wrażenie, że Ci ludzie po prostu nie widzą już imprezy bez zielska. Tzn, praktycznie zawsze palą, gdy mają wolny wieczór. I nie chodzi tu o uzależnienie w sensie fizycznym(bo nie ma czegoś takiego), tylko o przyzwyczajenie takie, że zawsze jak ma być wesoło to trawka musi być. Tak samo przed każdym wyjściem na koncert/mecz itp. I moim zdaniem właśnie TO jest niepokojąca kwestia. Sama kiedyś paliłam dosyć często, a teraz zdarza mi się baaaaardzo sporadycznie, wręcz prawie wcale, bo nie mam takiej po prostu potrzeby ![]() Generalnie uważam marihuanę za całkiem fajną sprawę, jak się potrafi ją używać z głową. ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
![]() Zresztą dlaczego w tym wątku rozpatrywane są tylko opcje nałogowi palacze kontra niepalący? A co z tymi, którzy powiedzmy raz na trzy-cztery miesiące sobie siądą ze znajomymi, pociągną parę buchów, spędzają wieczór na zaśmiewaniu się do rozpuku i na tym koniec? To też ćpuny wg. was?
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
1 piwo jest mniej szkodliwe niz 1 skret.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Nie, nie bzdura, widzisz, moja przyjaciółka jest psychoterapeutą leczenia uzależnień, to w sumie dzięki niej i książkom przez nią polecanym trochę wiem; wg terapeutów marycha nazywana jest często "narkotykiem inicjującym", bo całkiem sporo ćpunów (a tu mówię o tych, którzy w ośrodkach przechodzą poważne terapie) od tego zaczynało- nie, nie każdy musi przejść dalej, ale wielu tych, którzy potem w narkotyki "popłynęli" od tego zaczynało. Tyle ze każdy sobie wybiera partnera, jakiego chce; mnie w życiu nie interesowałby taki facet, mimo złotego serca. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I jak czytam niektóre wypowiedzi to nie wiem czy śmiać się czy płakać ![]()
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
miało być na luzie a tu każda "ja nie, ja nigdy" :/
A ja codziennie, 1-2 skręty i nie jest mi z tym źle. Pomaga na migreny (kiedyś miałam codziennie), znam ludzi który palą i nic im nie jest. Brat pali od 15lat prawie codziennie - skończył dwa kierunki dziennie na państwowych studiach. Ja umysłowo też sobie radzę dobrze. A co do "30minutowych zwiech" "gadania do drzewa", czy "robienie miliona rzeczy na raz" - prawdziwa czysta marihuana tak nie działa - no chyba że wypalisz za dużo. Ja szykuję kolację, potem blancik z TŻ i oglądamy film/serial, jak zgłodniejemy to szamamy. Przed kinem w aucie też zawsze blancik. Mi marycha daje dobry humor, zabiera wszelkie bóle i pozwala się zrelaksować po pracy. A do autorki - seks po ziole jest nieziemski ![]() Od razu zaznaczę że nic innego nie brałam i nie mam zamiaru - alko i papierosów też nie tykam.
![]() |
![]() |
#69 |
ma zielone pojęcie
|
Czyli co, jak jest na luzie, to każda ma pisać, że pali marysię?
![]() ![]()
![]() |
#70 | ||
Zakorzenienie
|
Czy ja cos przeoczylem i w slowniku pod haslem "luz" jest teraz "aprobata wzgledem palenia THC?
Cytat:
![]() Swoja droga - naprawde zdeke slaby motyw, jak ktos pisze, ze jara sobie 2 blanty dziennie, jakby pisal, ze je 2 jablka dziennie ![]() Cytat:
![]() Wiesz, prawdziwy czysty alkohol nie wywoluje odurzenia - no chyba, ze to go wypijesz za duzo. Wot logika...
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
- no toż panna wyluzowana, to JAK ma tę głupotę zauważyć ( mojego ojca zabił pijany kierowca), równie niebezpieczny jest kierowca po maryśce. No ale panna wie lepiej, zaraz ukuje teorię, że brat pali zioło 15 lat, studia pokończył, pewnie Nobel już czeka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | ||
jestę wieszczę
|
Cytat:
Cytat:
![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | ||
jestę wieszczę
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
![]()
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
Ktoś tu czytać ze zrozumieniem nie umie chyba
![]() W aucie przed kinem, a kto mówi że jadę zaraz po paleniu? Chyba do kina ide, tak? A po kinie, coś zjeść więc jakieś 3 godziny do jazdy mijają. Wizaż jak zwykle okazał się miejscem, zarozumiałych i wszystkowiedzących panienek które się nudzą.
![]() |
![]() |
#77 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
btw nie byłabym taka pewna czy po 3 godzinach od wypalenia skręta można bezpiecznie prowadzić ![]() Edytowane przez monius9 Czas edycji: 2012-05-07 o 20:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Palisz tyle- moim zdaniem masz problem z uzaleznieniem. To nie jest zdrowe ani normalne.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Kocham być panienką zarozumiałą i wszystkowiedzącą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
Przecież napisałam "PRZED" kinem. Przed w sensie przed budynkiem i chwilę przed wejściem.
A autorce wątku chodziło, żeby wypowiedzieli się ludzie, jakie mają odczucia po jaraniu. Co do uzależnienia, potrafię nie palić kilka miesięcy z własnej woli i jak wychodzę ze znajomymi to nie palę, bo nie wszyscy palą więc bawię się na trzeźwo. No i któraś mądra przytoczyła moje słowa - o tym że czysta marihuana nie działa że się gada z drzewami. Chodziło mi o to że jak zapalisz jakieś zanieczyszczone gówno to po jednym zaciągnięciu możesz mieć jazdy jak na speedzie, albo LSD. ![]() Dobry dostawca to podstawa. A ludzie którzy zaczynają palić jak mają 15-17 lat nie bardzo mają kasy na dobry towar - palą gówno i że działa jak coś mocniejszego to potem wchodzą w speeda, LSD, amfę itp. (Specjalnie nie pisze że "twarde" narkotyki - bo mam świadomość że marihuana to narkotyk jak każdy inny, a jak dla sprawdzenia bym napisała że jest "miękka" to zostałabym tu chyba zlinczowana) ![]()
![]() |
![]() |
#82 |
jestę wieszczę
|
Pytanie tylko, czy dasz radę całkowicie zrezygnować z tego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
Po ślubie planujemy dziecko - nie mam zamiaru palić podczas ciąży i jeśli nie będę miała opieki nad dzieckiem. Wyobrażam sobie życie bez marihuany i jeśli na teście pokażą się dwie kreski to nie będę załamywała rąk że nie mogę palić. Po prostu zacznie się nowy etap mojego życia.
![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Mój TŻ potrafi mnie tak rozgrzać że nie mam problemu z brakiem nawilżenia - jeśli Ty masz problemy z nawilżeniem, to czas zmienić partnera ![]()
![]() |
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Ja tam akurat tekst o paleniu w aucie przed kinem zrozumialem jako - siedza w zaparkowanym aucie i pala przed seansem. No ale oczywiscie, to nie o takie szczegoly chodzi, tylko o to, ze ktos jara na okraglo i tego skutki.
Cytat:
![]() Podobnie tekst o jakosci ziola - a bo Ty to masz akurat jakakolwiek kontrole nad jakoscia zielska jakie dostajesz ![]() ----
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prostownica, sorry, ale Ty masz problem z marychą. CODZIENNIE to spory problem. Alhoholicy/palacze też potrafią życ po kilka miesięcy bez używek, a potem wpadać w kolejne kilkumiesięczne ciągi. A jak macie się starać o dziecko to odstawienie ćpania przy 2 kreskach to o kilka miesięcy za późno, biorąc pod uwagę ile to świństwo się utrzymuje w organizmie.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A swoją drogą dalsza dyskusja nie ma sensu - miały być luźne wypowiedzi a zrobiła się nagonka na tych który palą - co wam do mojego życia? Boli kogoś że palę? Zajęłybyście się czymś konstruktywnym a nie: Linaewen ponad 4000postów Wyrak (przegięcie) ponad 17000postów Kennedy ponad 4500postów Madana ponad 7000postów Czy Wy życia nie macie poza Wizażem?
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:40.