|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części? ![]() |
|||
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 44,93% |
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
5 | 7,25% |
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
1 | 1,45% |
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
0 | 0% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
3 | 4,35% |
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko ![]() |
1 | 1,45% |
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
tak !!
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a co Ci mowią jeszcze o tej nerce? Bo ostatnio u mnie coś się gin czepił nerki, ale nie chciał się rozgadywać za bardzo. ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- ufff... nakarmiłam psa i sie nie zaflegmił ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4412 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
No właśnie już doczytałam kiepskie opinie.Szkoda trochę bo nie chcę dużo wydawać na laktator.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4413 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A ta karuzela też super. Też bym brała ![]() Muszę poprasować ciuszki i pieluchy i tak mi sie nie chce! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4414 |
Raczkowanie
|
_millena powiedzial ze mam po porodzie skonsultowac sie z pediatra ze jest powiekszona i tyle...
http://www.przewodnikmp.pl/img-070820090320.png http://www.suwaczki.com/tickers/km5s8ribsvfkg7yb.png Edytowane przez loksa Czas edycji: 2012-05-08 o 13:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#4415 | |
Wtajemniczenie
|
Wrocilam do odmu po wojażach sklepowych
![]() Koniecznie muszę wygrac w totolotka ![]() ![]() ![]() Postaram sie przeczytac co naskrobalyscie i ide machnąc zupe ogórkową ![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4416 |
Rozeznanie
|
Wizyta na porodówce była ok. Znieczulenie zzo kosztuje 200 zł. Ogólnie to byłam w tym szpitalu pierwszy raz ale zrobił na mnie dobre wrażenie. Sale są czteroosobowe- to minus. Ale za to z klimatyzacją. Są dwie jedynki ale zarezerwowane dla dziewczyn po cc, jak się jakaś trafi to będę musiała leżeć na takiej czwórce, chyba że będzie wolna jedynka to wtedy mi pozwolą na niej leżeć. Dzidzię zostawiają przy porodzie z mamą chyba że mama nie chce to się położne zaopiekują. Trzeba mieć swoją koszulę do porodu, dla dziecka tylko pieluszki, chusteczki i ubranko na wyjście. Ogólnie jest rygor w odwiedzinach. Można pojedynczo wchodzić w wyznaczonych godzinach. Jest taki dzwonek, obcych nie wpuszczają. Jak wszystko jest ok to już następnego dnia wypuszczają. Chronią krocze, nie nacinają każdej rutynowo. Położna była miła. Powiedziała że szybko urodzę bo jestem wysoka i mam mały brzuszek.
![]()
#4417 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wczoraj jeden facet mnie nasladowal jak chodze ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
![]() Ty Millena to jestes aparatka z tym sąsiadem ![]() mnie tez ciagle macaja po brzuchu, mowią po imieniu a jak moj tesc zacznie glosno mowic to sie strasznie wierci ![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- extra! kism - poki co ktg bedzie ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4418 |
Rozeznanie
|
Trzeba było w niego kamieniem rzucić!!!
#4419 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4420 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() O 18.00 biorę ostatniego fenka i zaczynam mieć cykora ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4421 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja dalej mam problem z lakatorem,każdy ma jakieś negatywne opinie i głupieję już od tego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4422 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Super, że Ando zjadł posiłek bez problemów ![]() ![]() Poprasowałam część ciuszków. Ale ja tego mam!!!! Dziewczyny, odcinałyście (odpruwałyście) wszystkie metki z ciuszków dzieciowych? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4423 |
Rozeznanie
|
millena ja dopiero teraz doczytałam o tym sąsiedzie, ale jaja
![]() ![]() mi się tylko 2 razy zdarzyło że ktoś mnie po brzuchu dotknął ale nie przeszkadza mi to. nawet było to miłe bo dziewczyny zapytały i w ogóle były takie rozczulone ![]() moniczka - nie przejmuj się takimi palantami. mi to się w głowie nie mieści że jest tyle chamstwa wobec ciężarówek. mi się to osobiście jeszcze nie przydarzyło ale za to uprzejmości żadnej też nie doznałam. ostatnio facet w kolejce przede mną tak leciał do kasy że mało nóg nie pogubił. już się chyba bał że pójdę pierwsza. przepuściłam go co by w gacie czasem nie narobił z tego stresu... masakra po prostu. ja już taaaki słoń jestem a jeszcze ani razu mi się nie zdarzyło żeby mnie ktoś puścił pierwszą. no trudno, od tego się nie umiera.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4424 |
Raczkowanie
|
Onething, Loksa
Gratuluje udanych wizyt ![]() ![]() Anulka4771 ja też dziś zaczynam 40 tc ![]() ![]() I zerkałam że przecież mam na ten sam dzień termin ![]() Witam ![]() Ja dziś poranek z bólem gardła i bolącą głowa, do tej pory nie za dobrze się czuję.... Wczoraj dzień ze skurczami, ale nie regularnymi raz co 20 min raz co 2 godziny myślałam że w nocy będą regularne i pojedziemy do szpitala, a tu noc cała przespana bez wstawania.. Więc to jeszcze nie to.... A szkoda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4425 |
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj wstawiłam kolejne pranie, myślałam, ze już koniec, ale szwagierka dała mi kolejną porcję ubranek i nie było wyjścia.
W ogóle dzisiaj się trochę wystraszyłam, bo chodziłam sobie w piżamach rano i czuję, ze mam mokro, upławy miałam, chociaż ostatnio się uspokoiły. No i stwierdziłam, ze czas się ubrać, zdejmuje te gacie a tam taka wodnista plama. Wystraszyłam się, że to wody płodowe. mocz to nie był na pewno, tym bardziej, że spodenki od piżam jasne, więc kolor byłoby widać. Stwierdziłam, że poobserwuje, ale od tamtej pory wszystko ok, nic nie cieknie. Nie wiem co to mogło być, może upławy takie wodniste ![]() Idę obejrzeć co tam na poczcie, bo ciągle komentujecie a ja mam zaległości w tej kwestii. |
![]() ![]() |
![]() |
#4426 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4427 |
Wtajemniczenie
|
aaa, zapomniałam Wam napisać, że wyżyna mi się ósemka (ząb)
![]() ![]() Kiedyś miałam już rozcinane dziąsła, bo się ósemki nie chciały wyrżnąć i niby już miało być na zawsze ok, a tu taka niespodzianka. Boję się, że mi w pn przy badaniu krwi wyjdzie złe CRP. Ale przynajmniej wiem dlaczego. Moja dentystka jest już na L4, bo też będzie niedługo rodziła, a do innego stomatologa zapisy na dopiero przyszły tydzień. Nic oczywiście nie daje tłumaczenie, że jestem w ciąży i chciałabym szybciej...eh. Może jutro jeszcze spróbuję coś wskórać u mojego sąsiada, który też jest stomatologiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#4428 |
Zakorzenienie
|
Leos dziekuje
![]() ![]() kochane dziewczynki- doradzcie- maly dostal odpazenia na tylku polozna powiedziala zeby smarowac sudokremem polozna w szpitalu odradzala sudokrem bo powiedziala, ze za mocny przestalam stosowac chusteczki mokre, myje woda po kazdej kupce, w ciagu 5 min usral sie dzis 6 razy heh, ledwo pampersiaka zalozylismy i kupa ![]() sliczne zdjecia na poczcie! eh ale to dziwne, ze mowicie o brzuszkach i o ciazy, a moj mlody juz sobie lezy na lozku ![]()
#4429 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4430 |
Zadomowienie
|
anulka4771 ale rozumiem, ze też jednorazowo to miałaś i jest ok?
no trochę się wystraszyłam, muszę przyznać, bo jednak jak mocz się popuści to się czuje a to było jakoś tak bezwiednie i wyglądało jak czysta woda. |
![]() ![]() |
![]() |
#4431 |
Rozeznanie
|
Czesc dziewczynki ja tylko na sekundke bo ledwo tu lapie jakis zasieg. Mielismy isc dzisiaj do domu, ale maly ma jakas infekcje i czekamy na wyniki. Ponadto maly ma zoltaczke wiec nie mam go przy sobie i tesknie za nim strasznie. Maz ma mi przywiesc laktator i bede walczyc bo pokarmu malo, a nie moge go dostawiac co chwile bo lezy pod lampami. Jak tylko bede w domu to odezwe sie dluzej.
#4432 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
zastanawiam się kiedy powiesić firankę z Kubusiem Cytat:
![]() ja dopiero zabieram się za sprzątanie wygrałam Big Milka ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4433 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4434 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czekamy na wieści jak już będziesz mogła spokojnie popisać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4435 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4436 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4437 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4438 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() anulka4771 u nas jest nawał tych laktatorów w aptekach ,teraz mam z nuka taki z kompletem pojemników i mini butelek ale raczej nie będę go używała kupię zwykły bądź będę robiła to ręcznie ,ten z Nuka to dostałam ale nie słyszałam o nim nic dobrego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4439 |
Wtajemniczenie
|
Ladybird - nigdy nie miałam tego typu problemów, ale ma moja przyjaciółka i mówiła mi, że lactuloza jest genialna po prostu, więc mogę polecić niejako z drugiej ręki
![]() Kism, karozka - dla Michałka mamy juz przygotowany prezent "od braciszka" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ewunia - super, że już jesteś po wszystkim! ![]() ![]() Gaabbi - ja odcinam zawsze te "twarde", drapiące albo sztywne metki. Czasem są takie mięciutkie, to je zawsze zostawiałam, bo one dziecku nie przeszkadzają. Anulka - ja mogę Ci śmiało polecić laktator, jaki miałam przy Michałku - zwykły, najprostszy z Aventu - ok. 100zł kosztuje. Ściąga szybciutko, masuje piersi, super jest, naprawdę, nic się nie psuje, byłam bardzo z niego zadowolona. Zgubiłam fragment i teraz mam Tommy Tippee, bo butle też mam TT, więc na razie jeszcze nie wiem, czy fajny ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-05-08 o 15:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4440 |
Wtajemniczenie
|
Wróciłam bez mandatu uff
![]() Miałam kupić koszule do karmienia. Specjalnie jechałam tam gdzie to niby są ładne i tanie (koleżanka polecala) i mega porażka. Koszule były, ale jakieś babcine, masakra jakaś !! Poza tym cena 30 -40zł za takie cuuś to jak dziękuję. A musiałam przejść pół miasta żeby tam dojść ![]() Kupiłam sobie małego loda kręconego. Jak bardzo był mały okazało się jak mi go pani dała ![]() ![]() ![]() onething bardzo Ci dziękuję za korytka ![]() niunia32 nigdy w życiu nie prasowałam skarpetek ![]() Gaabbi ja nie wypruwałam metek z ciuszków. Ale kto wie, może to i dobry pomysł. Zaczynam pakować torbę do szpitala hehe ![]() ![]() ![]() ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.