Rasizm na wizażu. I nic. - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-05-09, 23:53   #31
ewka1987
Rozeznanie

Dot.: Rasizm na wizażu. I nic.

Cytat:
Napisane przez ever-dream Pokaż wiadomość
Mi się zdecydowanie rzuca w oczy jedno - najazd na wierzących (głównie na katolików). Non stop powstają nowe wątki na ten temat, już widzę jak zakładam wątek pod tytułem "seksualne problemy ateistów", chyba by mnie zjedzono żywcem a ten "drugi" wątek spokojnie sobie żyje dalej.

Przykładów jest mnóstwo
ale czy to jest rasizm? Dla mnie jest to raczej objaw nietolerancji dla poglądów drugiego człowieka.
ewka1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-09, 23:55   #32
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mileva_ Pokaż wiadomość
Bo panuje jakaś dziwaczna moda na ateizm; że jako ateista jestem taaaki nowoczesny i wyzwolony Szkoda tylko, że przeważnie nie jest to poparte żadnymi przemyśleniami, a na ogół najbardziej - wygodnictwem.

Mały OT - o opadnięcie rąk mnie przyprawia tekst "podaj statystki" Zdecydowanie już wyświechtana riposta.
o tak... jak napisalam raz ze z reguly zwiazki zawarte zaraz po tym jak sie zakonczylo ten powazny, dlugi zwiazek, nie przetrwaja proby czasu to tez mnie poproszono o statystyki i literature....

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:
Akurat rasizm odnosi się do tego na co nazwa wskazuje, a na co składa się m. in. kolor skóry. Polecam ciocię Wiki.

W przypadku dzieci to jest szerszy problem, bo dotyczy często nietolerancji do wszystkiego co jest inne i nieznane, nie tylko koleżanek i kolegów o innym kolorze skóry.

Tak człowiek który tłucze żonę i traktuje ją jak rzecz JEST gorszym człowiekiem. A islam wyjątkowo daje pozwolenie na takie traktowanie. Tyle że najgorliwszym ignorującym takie fakty różowe okulary spadają zazwyczaj ciut za późno
nie bardzo rozumiem dlaczego mialabym czytac wikipedie, na ktorej kazdy moze sobie napisac co chce, zupelnie jak nawizazu
tym bardziej ze moj przyklad rasizmu (czyli dyskryminacji ze wzgledu na rase) byl jak najbardziej poprawny

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-09, 23:59   #33
mmm3m
BAN stały

Była taka jedna co to własnie tłumaczyła swoją nienawiść do Islamu i związków mieszanych statystykami. Oj uparcie się ich trzymała. No ale wiadomo, że statystyki trzeba umieć interpretować. Wiadomo, że statystki to nie wszystko.
I chyba nie wszystkim wiadomo, że w historii były głośnie syt. oszukanych statystyk przez znanych wybitnych naukowców - więc ja tam nie wierzę statystkom tak ślepo.
mmm3m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-10, 00:05   #34
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się zdecydowanie rzuca w oczy jedno - najazd na wierzących (głównie na katolików). Non stop powstają nowe wątki na ten temat, już widzę jak zakładam wątek pod tytułem "seksualne problemy ateistów", chyba by mnie zjedzono żywcem a ten "drugi" wątek spokojnie sobie żyje dalej.

Przykładów jest mnóstwo
To faktycznie, rownie popularne, co zwykle plytkie merytorycznie.

Dla mnie to cos podobnego do tego, ze rasizm (w sensie: do innyh ras) jest be, ale ktos pisze bzdety o Polsce pelnej nienawisci , o czym to wczesniej wspominalem.

Cytat:
Napisane przez ewka1987 Pokaż wiadomość
ale czy to jest rasizm? Dla mnie jest to raczej objaw nietolerancji dla poglądów drugiego człowieka.
A z jakiej racji to razism to jest to 'be', a inna nietolerancja olac ?

Cytat:
Napisane przez mmm3m Pokaż wiadomość
Była taka jedna co to własnie tłumaczyła swoją nienawiść do Islamu i związków mieszanych statystykami. Oj uparcie się ich trzymała. No ale wiadomo, że statystyki trzeba umieć interpretować. Wiadomo, że statystki to nie wszystko.
I chyba nie wszystkim wiadomo, że w historii były głośnie syt. oszukanych statystyk przez znanych wybitnych naukowców - więc ja tam nie wierzę statystkom tak ślepo.
Spoko, ale z Twojej wypowiedzi to raczej wynika, ze nie wierzysz statystykom, gdy nie pasuja do pogladow Nie mowie, ze tak jest, tylko z tej jednej wypowiedzi tak to mozna zrozumiec.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-10, 00:06   #35
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
oczywiscie. wystarczy dobrze wybrac sobie grupe docelowa
albo miejsce
albo czas
i juz

jakbym sie popytala wsrod znajomych polakow co sadza nt innych polakow w uk to bym miala zgola inna informacje zwrotna niz jakbym sie zapytala moich kolegow z uczelni. ale kto mi zagwarantuje ze ci koledzy po prostu nie chca byc poprawni politycznie albo nie chca mnie urazic?

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2012-05-10, 00:08   #36
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość

Spoko, ale z Twojej wypowiedzi to raczej wynika, ze nie wierzysz statystykom, gdy nie pasuja do pogladow Nie mowie, ze tak jest, tylko z tej jednej wypowiedzi tak to mozna zrozumiec.
Nie miałam tego na myśli, i nie wiem gdzie to widzisz. Ale mój mózg ma takie adhd, że pewnie tylko ja tego nie dostrzegam
Stary 2012-05-10, 00:11   #37
Mileva_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katakumba Pokaż wiadomość
nie bardzo rozumiem dlaczego mialabym czytac wikipedie, na ktorej kazdy moze sobie napisac co chce, zupelnie jak nawizazu
tym bardziej ze moj przyklad rasizmu (czyli dyskryminacji ze wzgledu na rase) byl jak najbardziej poprawny
Wikipedia jest kontrolowana przez redakcję i wiele innych osób, obowiązują na niej pewne źródła więc bzdury raczej szybko są z niej usuwane. Ale jak wikowska definicja się nie podoba, to proszę: http://portalwiedzy.onet.pl/15921,,,,rasizm,haslo.html czyli jak najbardziej jest to m. in. ciemny kolor skóry.

Gdzie ten przykład?
Cytat:
ale rasizm to nie tylko kolor ciemny skory
mojego tz ktos kiedys w pracy zwyzywal. pijany klient zostal zbanowany z pubu za to ze zwyzywal polaka. i to jest rasizm. bo on nie wrzeszczal ze piwo jest za drogie i ma mu sprzedac taniej, tylko kazal mu sie wynosic do swojego kraju

ja widze duzo rasizmu, nienawiscie. posty wisza, a na moje komentarze to sie tylko piekla te panie i ci panowie, ze oni maja prawo do swojego zdania.
maja owszem, ale kultura wypowiedzi obowiazuje
i powielanie stereotypow tez moze byc rasizmem

to nie jest pusty slogan w uk
w polsce jeszcze tak, bo jest za male zroznicowanie w narodzie, w szkolach jesli masz osobe innej wiary to jest ajwaj. nie mowiac o kolorze skory
i wspolczuje wszytskim ktorzy swoje kolorowe dzieci przywioza kiedys do polski, bo to ze dzieci sa okrutne wynika li wylacznie z wychowania przez doroslych, ktorzy sie udzielaja min na tym forum
Przykładu tu nie przytoczyłaś. A wyrzucenie Polaka z knajpy to nietolerancja, chamstwo, niechęć do nacji ale nie rasizm.
Mileva_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-10, 00:15   #38
ewka1987
Rozeznanie

Cytat:
A z jakiej racji to razism to jest to 'be', a inna nietolerancja olac ?
chyba w związku z późną porą i zmęczeniem moje wypowiedzi stają się co raz bardziej mniej czytelne bardzo za to przepraszam

nie chodziło mi o to, że rasizm jest be a nietolerancja spoko. Odnosiłam się tylko do tytułu wątku, w którym jest o rasizmie i myślałam, że tylko ten temat ma być poruszany a nie ogólnie pojęta dyskryminacja.
Stary 2012-05-10, 00:41   #39
Bakteryika
Wtajemniczenie

Nasz narod ma niestety niechlubna historie tendencji do nietolerancji (Zydzi, Cyganie) i tylko powielamy wzorce przedstawione nam przez naszych przodkow i zakorzenione od dziejow (co jest az dziwne biorac pod uwage nasza historie)

Rasizm nie dotyczy tylko koloru skory, dotyczy on nietolerancji religijnej, kulturowej czy chocby pochodzenia.

Problem rasizmu pojawia sie wtedy gdy ludzie zachowuja sie lub wypowiadaja w sposob umniejszajacy, agresywny, obcesowy tylko dlatego ze ktos jest innego wyznania/pochodzenia/kultury.

Chociazby sytuacja (chociaz dziwnie odwrotna) w autobusie gdzie biala kobieta z wozkiem niechcacy przejechala po nodze w bardzo ciasnym autobusie, drugiej, czarnej. Zostala zwyzywana od bialych dzi..ek.

Ja tez nie bardzo lubie i rozumiem kulture arabska czy muzulmanska. Ale dla mnie facet ktory zle traktuje swoja zone, bedzie chamem, nie 'brudnym arabusem'. Nie wiem czemu niektorzy musza sobie pomagac takimi epitetami.

Kolezanka asia wybila sie na szczyty ponizajacej dyskusji (maslo maslane?), ale jest kilka osob ktore widze chetnie poszlyby w jej slady.

Jesli ktos osobiscie (wirtualnie) zaatakowalby tzta innej wizazanki, polaka i zwyzywal go to pewnie podniosl by sie niezly rejwach. W przypadku araba jest to ok?
Bakteryika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-10, 01:05   #40
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
Wikipedia jest kontrolowana przez redakcję i wiele innych osób, obowiązują na niej pewne źródła więc bzdury raczej szybko są z niej usuwane. Ale jak wikowska definicja się nie podoba, to proszę: http://portalwiedzy.onet.pl/15921,,,,rasizm,haslo.html czyli jak najbardziej jest to m. in. ciemny kolor skóry.

Gdzie ten przykład?

Przykładu tu nie przytoczyłaś. A wyrzucenie Polaka z knajpy to nietolerancja, chamstwo, niechęć do nacji ale nie rasizm.
przyklad byl: tz pracujacy w pubie (polak) zostal zwyzywany przez klienta innej nacji. przeprszam ze nie sprecyzowalam

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2012-05-10, 01:21   #41
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bakteryika Pokaż wiadomość
Nasz narod ma niestety niechlubna historie tendencji do nietolerancji (Zydzi, Cyganie) i tylko powielamy wzorce przedstawione nam przez naszych przodkow i zakorzenione od dziejow (co jest az dziwne biorac pod uwage nasza historie)
Wierutne bzdury opowiadasz i tyle. Mamy w Polsce tradycje tego, ze cudzoziemcy, czy to Zydzi, czy chocby Ormianie, ludzie roznych wyznan sobie od zawsze zyli w spokoju, nawet wtedy, gdy byli gdzie indzien gromieni, tepieni i wypedzani. Noz sie w kiesznie otwiera, jak wychodzi taka historyczna ignorancja

Natomiast co do cyganow, to gdzie tu rasizm? Zupelnie rozumiem, ze ludzie sa negatywnie nastawieni do wloczegostwa, kombinowania, zlodziejstwa, zebractwa. Mi tam osobiscie zwisa, czy taki cygan jest Romem, Polakiem czy czlonkiem jakiejkolwiek innej narodowosci.

Cytat:
Rasizm nie dotyczy tylko koloru skory, dotyczy on nietolerancji religijnej, kulturowej czy chocby pochodzenia.
Tak jak juz przy tym jestemy, to pisanie rzeczy o nietolernacyjnych Polakach to taki sam rasizm, jak pisanie ze np. Zydzi sa tacy czy owacy

Cytat:
Ja tez nie bardzo lubie i rozumiem kulture arabska czy muzulmanska. Ale dla mnie facet ktory zle traktuje swoja zone, bedzie chamem, nie 'brudnym arabusem'. Nie wiem czemu niektorzy musza sobie pomagac takimi epitetami.
No i to jest wlasnie szajsowatosc tej calej politycznej poprawnosci - udawanie, ze to kwestia osobnika, w momencie, gdy jest kulturowe przyzwolenie na takie zachowania.
Sorry, ale cywilizacja arabska jest lata swietlne do tylu w stosunku do lacinskiej, wiec zmienianie tej drugiej pod wplywem imigrantow z kregu tej pierwszej to krok do tylu. No ale, nikomu nie idzie tego przyznac, jakby to oznaczalo atakowanie Arabow jako takich czy siakich.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-10, 01:31   #42
Bakteryika
Wtajemniczenie

Cytat:
Wierutne bzdury opowiadasz i tyle. Mamy w Polsce tradycje tego, ze cudzoziemcy, czy to Zydzi, czy chocby Ormianie, ludzie roznych wyznan sobie od zawsze zyli w spokoju, nawet wtedy, gdy byli gdzie indzien gromieni, tepieni i wypedzani. Noz sie w kiesznie otwiera, jak wychodzi taka historyczna ignorancja
czyzby? a moze ignorowanie faktow i nie przyznawanie sie do pewnych sytuacji ze strony takich 'historycznych' optymistow

Cytat:
Natomiast co do cyganow, to gdzie tu rasizm? Zupelnie rozumiem, ze ludzie sa negatywnie nastawieni do wloczegostwa, kombinowania, zlodziejstwa, zebractwa. Mi tam osobiscie zwisa, czy taki cygan jest Romem, Polakiem czy czlonkiem jakiejkolwiek innej narodowosci.
Potepianie przestepstw to jedno, gnebienie ze wzgledu na kulture i pochodzenie to drugie

Cytat:
Tak jak juz przy tym jestemy, to pisanie rzeczy o nietolernacyjnych Polakach to taki sam rasizm, jak pisanie ze np. Zydzi sa tacy czy owacy
Nie, zupelnie nie. Poza tym napisalam o tendencjach do nietolerancji a nie o tym ze wszyscy sa rasisci.

Cytat:
No i to jest wlasnie szajsowatosc tej calej politycznej poprawnosci - udawanie, ze to kwestia osobnika, w momencie, gdy jest kulturowe przyzwolenie na takie zachowania.
Sorry, ale cywilizacja arabska jest lata swietlne do tylu w stosunku do lacinskiej, wiec zmienianie tej drugiej pod wplywem imigrantow z kregu tej pierwszej to krok do tylu. No ale, nikomu nie idzie tego przyznac, jakby to oznaczalo atakowanie Arabow jako takich czy siakich.
nie udawanie, bo jest ok oskarzac przez pryzmat kultury, ale tlumaczyc juz nie... tu sie odnosi to w dwie strony, i do tych co wolaja 'rasizm' do kazdej niby krzywdy ktora im sie dzieje

tak jak powiedzialam, ja ich kultury nie rozumiem i nie lubie, ale nie wyzywam

Edytowane przez Bakteryika
Czas edycji: 2012-05-10 o 01:55
Bakteryika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-10, 08:28   #43
mmm3m
BAN stały

Cytat:

Zgadzam się z Wyrakiem od A do Z...chyba jak nigdy :P

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Cytat:
nie udawanie, bo jest ok oskarzac przez pryzmat kultury, ale tlumaczyc juz nie... tu sie odnosi to w dwie strony, i do tych co wolaja 'rasizm' do kazdej niby krzywdy ktora im sie dzieje

tak jak powiedzialam, ja ich kultury nie rozumiem i nie lubie, ale nie wyzywam
Ja kulturę arabską rozumiem doskonale bo czytam pełno książek NAUKOWYCH a nie jakieś bajeczki o okaleczonych, chociaż te też dużo mówią. I nie raz pisałam na forum, że nie toleruję kultury arabskiej (nie mylcie islamu z orientem, arabami). Ale tak jak ty, nie lubię gdy ktoś wyzywa zamiast tłumaczyć, że ktoś lub coś jest złe.
Stary 2012-05-10, 09:01   #44
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cóż, patrząc na Niemcy czy Francję to śmiało można stwierdzić, że multikulti czkawką im się odbija ...
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-10, 09:12   #45
***luna
Zakorzenienie

Cytat:

Chodziłam na zajęcia z języka arabskiego, prowadzone przez native speaker'a. Pewnego dnia temat zszedł na kwestie dorobku kultury i rozwoju cywilizacji.
Prowaadzący powiedział jasno: kultura arabska osiągnęła wiele pod względem rozwoju jezyka poezji... od tamtej pory; niewiele więcej.

Nie w tym jednak rzecz

Problem polega na bezmyslnej generalizacji, opartej na stereotypach i powtarzaniu statyk, zaczerpnietych niewiadomo skąd i niewiadomo w jaki sposób uzyskanych.
Jasne, że istnieje iluś tam wyznawców Islamu tłukacych żony i tesciowych oblewających je wrzatkiem swpje synowe.
Nie ma jednak podstaw, by wrzucac na tej podstawie wszystkich muzułmanów do jednego wora i szerzyć nienawiść.

BTW problem asymilacji imigrantów jest rzeczywisty, ale znowu, nie ma co wysnuwać wniosków o tym, że ktoś jest gorszy.

Inna sprawa, że osoby szerzace nienawiśćmają znikomy zwykle poziom zrozumienia kultury, którą krytykują.
Dodatkowo dochodzi, kwestia sposobu wypowiedzi.
Ktos jest gorszy, bo z Libanu.
W czym jest gorszy?
W zrozumieniu pism Kanta, dostosowaniu sie do tej wspanialej kultury zachodu? Czytając pewne wypowiedzi można odnieść wrażenie, że są wybrakowani na wszelkich możliwch poziomach.

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
Cóż, patrząc na Niemcy czy Francję to śmiało można stwierdzić, że multikulti czkawką im się odbija ...
Odbija czy nie. W wielu kwestiach jest to związane z niedopracowanymi przepisami imigracyjnymi.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-10, 10:47   #46
dawidowskasia
Zakorzenienie

Troche mnie śmieszy,przyznam>że niektórzy obawiają się wielokulturowości w Polsce.

Noż kurde, przy tym stanie gospodarki i poziomie bezrobocia (nie wspomnę o zarobkach)to ludzie wyjeżdżają
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-10, 11:30   #47
ewka1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
Problem polega na bezmyslnej generalizacji, opartej na stereotypach i powtarzaniu statyk, zaczerpnietych niewiadomo skąd i niewiadomo w jaki sposób uzyskanych.
Jasne, że istnieje iluś tam wyznawców Islamu tłukacych żony i tesciowych oblewających je wrzatkiem swpje synowe.
Nie ma jednak podstaw, by wrzucac na tej podstawie wszystkich muzułmanów do jednego wora i szerzyć nienawiść.

BTW problem asymilacji imigrantów jest rzeczywisty, ale znowu, nie ma co wysnuwać wniosków o tym, że ktoś jest gorszy.
dużo też zależy od miejsca urodzenia i wychowania, bo zupełnie inne podejście do swojej religii będzie mieć muzułmanin wychowany w typowo islamskim kraju takim jak Arabia Saudyjska czy Egipt a zupełnie inne gdy urodził się np. w Stanach. Wydaje mi się (!), że w przypadku tych pierwszych jest mniejsze prawdopodobieństwo spotkania faceta, który będzie dostrzegał rolę kobiet tak samo jak Europejczyk ale to się wiąże z różnicami kulturowymi a nie z charakterem człowieka. W związku z tym do takich osób podchodzę z dużym dystansem co nie ma nic wspólnego z rasizmem.

Cytat:
Inna sprawa, że osoby szerzace nienawiśćmają znikomy zwykle poziom zrozumienia kultury, którą krytykują.
Dodatkowo dochodzi, kwestia sposobu wypowiedzi.
Całkowice się zgadzam, że najczęsciej (ale też nie zawsze) osoby, które najglośniej krzyczą o wyższości jednej rasy nad drugą (czy też religii) nie mają żadnej wiedzy na ten temat. A jak się poprosi o jakiś konkretny przykład, argument to najczescie uzyskuje sie odpowiedz typu: "eee, no tak jest i już albo jakieś zasłyszane opowieści od koleżanki cioci babci.

kwestia wypowiedzi to już zupełnie inna bajka. Bo rozumiem, że czegoś można nie lubić/tolerować ale zawsze można to wyrazić w sposób kulturalny tak aby nikt nie poczuł się dotknięty a swoje zdanie na ten temat i tak wyrazić

Edytowane przez ewka1987
Czas edycji: 2012-05-10 o 15:34
Stary 2012-05-10, 12:00   #48
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
czyli nalezalzoby wyeksmitowac na biegun polnocy wszytskich polakow ktorzy swoje zony tluka a w niedziele do kosciola chodza?
Ja nie powiedzialam ze nalezy kogos wywalic
Po prostu nie odpowiada mi tamtejsza kultura i ciesze sie z tego ze na codzien rzadko mam z nia do czynienia.
Islam ma to do siebie ze jest BARDZO ekspansywna religia, o mocnych zakazach typu : muzulmanka nie poslubi kogos innej wiary. To jest dobrze rozkminione, dzieki temu rosna w sile.
Cytat:

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
zgadzam sie z Wyrakiem calkowicie, a rzadko mi sie zdarza.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-10, 13:20   #49
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Ponieważ wypowiedź tu zacytowana należy do mnie chciałam zauważyć, że autorka chyba mnie nie zrozumiała.
Jeśli czytała ten wątek czy inny o muzułmanach wie ona doskonale, że sama mam nawet w rodzinie muzułmanów i jestem z tego dumna. A tekst mój odnosi sie do całej syt. w której kobieta ma męża złego, chyba wręcz jakiegoś fanatyka i nie chciałabym by tacy jak on do nas przyjeżdżali. Są lepsi muzułmanie i gorsi. Ja miałam szczęście poznać tych m,niej zacofanych, na poziomie a nie ukrywam, ze boję się przeraźliwie, że za jakiś czas z Polski zrobi się druga Francja czy Niemcy.

W skrócie, moja wypowiedź jest wyrwana z kontekstu i źle zrozumiana. Na forum gorsze wypowiedzi miała niejaka Asia, z którą toczyłam boje a jakoś jej nikt tutaj nie cytuje.

Nie no wypowiedzi Asi to są w linku do wątku.
Twoją wypowiedź zrozumiałam może opacznie, ale nie zauważyłam niczego, co by wskazywało, że nalezy ją rozumieć mniej dosłownie

Cytat:
Luna, nie musiałaś kasować mojej wypowiedzi. Nie jestem na ciebie zła. Dzięki tobie rozwija sie fajna dyskusja ^^
Niczego nie kasowałam
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-10, 13:27   #50
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Nie no wypowiedzi Asi to są w linku do wątku.
Twoją wypowiedź zrozumiałam może opacznie, ale nie zauważyłam niczego, co by wskazywało, że nalezy ją rozumieć mniej dosłownie

Niczego nie kasowałam
To chyba mój mózg nie ogarnia bo wczoraj na pewno nie było zacytowanej mojej wypowiedzi i linku do wątku o czarnoskórych.
Może jakiś mod ocenzurował?
Stary 2012-05-10, 14:31   #51
Maggie93
Zakorzenienie

GG do Maggie93

Cytat:
Tylko się wtrącę, że to akurat nieprawda.
W XVI wieku za czasów Jagiellonów Polska była krajem wręcz wybitnie tolerancyjnym, multikulturowym i multiwyznaniowym.
Dopiero później zaczęły się pogromy, które jednak nie były zainicjowane przez Polaków.
Stary 2012-05-10, 15:01   #52
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

Pamietam taki watek, z jakze gleboka wypowiedzia i odnosnikami do rasistowskich stron, panna zaledwie jakis punkcik moze oberwala i cieszyla dalej wszytskich swoimi makijazami wsrod ogolnego zachwytu. Jesli o mnie chodzi, wypiep*zalabym stad takich ludzi na zbity pysk, a nie punkcik. Nicka juz nie pamietam.
Na czatach jeszcze wiecej jest takich oszolomow.
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-10, 15:34   #53
mmm3m
BAN stały

Asia np. ma już drugi ban tymczasowy a wyzywa użytkowniczki w związkach mieszanych od idiotek. No cóż....
Stary 2012-05-10, 17:06   #54
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:

Przykładów jest mnóstwo

a ja widze wręcz inna rzecz.

ilekroc na Wizażu powstanie watek w jakikolwiek sposób związany z "arabami" to nagle wyłania się ta sama grupka Wizażanek negujaca typ związków polsko-muzułmańskich to sa cały czas te same osoby

nie wiem, czy maja one płacone za złe wypowiadanie sie o tej nacji??

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-10, 17:50   #55
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość

ilekroc na Wizażu powstanie watek w jakikolwiek sposób związany z "arabami" to nagle wyłania się ta sama grupka Wizażanek negujaca typ związków polsko-muzułmańskich to sa cały czas te same osoby

nie placa. co w tym zlego ze wypowiadam swoje poglady?
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-10, 17:52   #56
Ashaai
Zakorzenienie

Cytat:

Muszę się niestety zgodzić. Też to zauważyłam, + powielanie w koło tych samych historii o 'siostrze ciotecznej żony wujka brata' która poznała złego Araba itd. w każdym wątku na ich temat, bez względu na to o czym wątek by nie był.
Stary 2012-05-10, 18:48   #57
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
nie placa. co w tym zlego ze wypowiadam swoje poglady?

to nie "wycieczka personalna do ciebie"

Ciebie nawet nigdy nie "widziałam" na takim forum

Szczególnie irytuja mnie takie uparte 2 uzytkowniczki, które w kółko piszą o :" nieprzyjemnym rozwodzie z Arabem w swojej rodzinie"

Plus do tego wtóruja im inne dzieczyny, które popieraja tezę, że "każdy Arab jest zły" przytaczając niewiarygodne historie zasłyszane w Rozmowach w Toku

km

mój INSTA

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-10, 19:09   #58
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stace Pokaż wiadomość
Ja tam nie zauważyłam rasizmu na wizażu

Za to islamofobia jest wyznawana przez coraz większą liczbę użytkowniczek
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-10, 19:13   #59
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Za to islamofobia jest wyznawana przez coraz większą liczbę użytkowniczek

a myślałam, że tylko ja to zauważyłam

km

mój INSTA
Stary 2012-05-10, 19:15   #60
mmm3m
BAN stały

Cytat:

ja się bardzo często wypowiadam o islamie, arabach, oriencie, a to dlatego, że jest to w zakresie moich naukowych zaintersowań. Nie mogę? Mogę.
One też mogą i pewnie dlatego z tego korzystają... tylko by robiły to kulturalnie.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości