![]() |
#2371 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011
btw wczoraj zaczepiła mnie kobietka ok 30lat, i mówi o jaki ładny chłopczyk, a jaki dorosły że już w spacerówce jeździ pewnie ma z 10mcy??
patrze na nią, na jej wózek (gondola) jej synek z gondoli wystawał główką i nóżkami, i mówie nie Piter ma dopiero 6 miesięcy a Pani synek?? K: mój ma 9mcy i nie boi się Pani z tą spacerówką, że wypadnie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Chcialam isc jak skoncze karmic, ale jestem tak blada, ze az strach To i ja sie wybiore na solarkę, Baha z mleczkiem wszystko ok po solarium?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2372 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a pasy w spacerowce to dla ozdoby niby sa? Mania solaryzowania nam sie zrobila ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2374 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2375 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2376 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja widziałam ostatnio jak dziecko w gondoli siedziało ![]() Cytat:
![]() A swoją drogą my też już w spacerówce jeździmy, mamy Baby design mini ![]() ![]() Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2012-05-12 o 08:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2377 |
Zadomowienie
|
Goldi my też zawsze mamy kocyk w "pogotowiu" bo mały lubi się tulić albo do kocyka albo do pieluszki
![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Wczoraj wieczorem robiłam ciasteczka owsiane z pół porcji, wyszło 12szt ale takich sporych. Zjadłam 2szt, tż tez 2 szt i poszliśmy spać. Tż wstał dzisiaj o 5,30 na uczelnie a my w łożku leżeliśmy do 6.20. Ide do kuchni , po ciasteczko a tam co??? PUSTY talerz i pusta szklanka po mleku ![]() Idę zaraz robić nowa partię owsianych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2378 |
Zadomowienie
|
witam...
oglądałam wczoraj w tvn style program "obsesja karmienia piersią" i się załamałam... jak zobaczyłam jak kobieta karmi 8letnią córkę ![]() u mnie dziś pogoda do ![]() ![]() pisałyście o solarium i właśnie mam pytanie bo już dość mocno opaliłam się spacerując z Filipem ale oczywiście ramiączka od bluzki odbite ![]() ![]() ![]()
#2379 | |
Zakorzenienie
|
Mlezko po solarce sie robi skondensowane
![]() Cytat:
![]() |
#2380 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Glam- ostatnio mi mama opowiadła jak ona miała z nami. Ja miałam 2 lata jak urodziły sie bliźniaczki. Ona sama w domu na wsi bez bieżącej wody codziennie prała 3 razy dziennie ok 100 szt pieluch. A sąsiadka tylko sie pytała czy ona musi o 6 rano juz wieszać pieluchy na sznurku? No niby nie musi ale co dzieciom na tyłek założy? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2381 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ad.2. Ja tez myslalam nad spacerowka juz, ale moja jest super ale trzeba siedziec, bo nawet w pollezacej pozycji bym chciala to sie tak ustawic nie da - albo za plasko albo zbyt siedzaco. Tak wogole to jestescie zadowolone ze swoich wozkow??? Nie pamietam, czy gadalysmy juz o tym? Planujecie juz nastepne dziecko? Bo ja przy Pati to juz planowalam kiedy zajsc znowu w ciaze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2382 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W irl je bardzo polecali ze sie dziecko nie zapoci i nie przegrzeje, u nas w pl tez sa chociaz raczej w takich lepiej zaopatrzonych sklepach
![]() |
#2383 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() idealne do kawy ![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
no to ad.1 ![]() ![]() ad.2. u mnie się rozkłada na leżąco, ale nie na płasko...głowka jest wyżej- wiadomo ![]() ![]() ad.3. ja jestem zadowolona z obu ![]() ad. 3 Tak, ale dopiero po 30-tce ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2384 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam wózek jedo bartatina i nie narzekam ![]() ![]() a co do dzieci to myślę nad następnym... ale dopiero jak Fifi będzie miał tak 2-3 latka ... tż mówi że jeszcze nie wie czy cche następne, ale ja wiem że mimo trudów które czasem są i nie mam co ukrywać że ich nie ma ![]() ![]()
![]() |
#2385 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja chyba wolę zaczekać, aż dziecko będzie na tyle przygotowane, aby wysiedziało na tym fotelu, niż ciągnąć na siłę, sadzać na siłę itp. Nawet mimo np. jakiejś dziury czy próchnicy. Serio. Takie mam zdanie. Tak na siłę, ze strachu to dziecko się zrazi i co z tego, że tą dziurę zrobię super szybko, skoro uraz pozostaje praktycznie na zawsze?I później już ciągle stres jak się idzie, niechęć itp. Zamiast iść "rozumnie", że trzeba, że nie ma się czego bać itp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2386 | |
Zakorzenienie
|
I to pewnie we frani prala...
No ja wiem ze teraz jest mnostwo udogodnien dlatego ja tam swoich blizniakow nie traktuje jako kary bozej Poza tym oni sa tacy rozkoszni Wlasnie domcia obcalowuje a on tak fajnie rechocze ![]() Cytat:
![]() |
#2387 |
Zadomowienie
|
Seonka i to bardzo, wózek czy gondola czy spacerówka spisuje sie super, troszkę mógłby byc większy koszyk na zakupy ale to taki drobny szczegół
|
![]() ![]() |
![]() |
#2388 | |
Zakorzenienie
|
moze swiety mikolaj
Cytat:
wlasnie mysle o drugim. chcialabym zeby roznica wieku byla nei wieksza niz 3 lata, czyli za niecale 2 lata pasowaloby wziac sie do roboty. ale od pazdziernika chce kontynuowac studia a to dodatkowe 3 lata, co drugi weekend. plus praca od wrzesnia jak dobrze pojdzie wiec nie wiem jak ja mam to pogodzic?
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2389 |
Zakorzenienie
|
Wiolqn niestety spacerowki kubelkowe maja to do siebie
Nasza nowa bryka zmiescila sie w drzwiach rossmana. Miedzy polkami tez by jakos dala rade gdyby nie bylo ludzi... A ze tlok byl to zrezygnowalismy z zakupow ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Poczta jest czynna w soboty? Zaraz so ie zapakuje i nadam do indii, dobrze ze ona taka chudzina to na przesylke za duzo nie wyjdzie ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43221823 #post43221823 wymienie Tresor Midnight Rose Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2012-05-12 o 09:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#2390 |
Raczkowanie
|
uff nadrobiłam ale z przerwami czytałam 3 godziny
![]() Kobitki powiedzcie mi czym rózni sie kubek niekapek od butelki? bo ja chyba jakaś niekumata jestem- dałam dzisiaj małej z niekapka a ta zassała sie jak do butli . Ja sama spróbowałam z tego kubka sie napić i dla mnie to to samo co ze smoczka ![]() ![]() A co myslicie? mamy za tydzień chrzciny ale takie nie na mszy tylko po - bedzie to trwało z 10 minut . Bez gości tylko my i chrzestni. No i nie wiem czy małą musze ubrać na biało tak ja do normalnego chrztu? Poradźcie coś ![]() miałam coś komuś odpisać ale nie pamietam co za duzo poczytałam ![]() a i dzieki za podpowiedzi co do prezentu na roczek ![]() Aha juz wiem! olusia ja też miałam takiego psa co robił mi "niespodzianki" właśnie tak zaczął robić jak moja starsza sie urodziła - no i niestety to chyba było z zazdrości . Potem do tych niespodzianek doszła jeszcze agresja i jak dziecko ugryzł to niestety musiałam go uśpić bo sie bałam że jej większa krzywde zrobi ![]() ![]() A i jeszcze mi sie przypomniało ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kojka Czas edycji: 2012-05-12 o 09:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#2391 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny tak czytam i sie zastanawiam...ja ubieram skarpetki malej wczoraj miala bluzeczke z rekawkiem krotkim a pod spodem body na ramiaczka i krotkie spodenki.kazda matka chyba wie co dobre dla malucha?co do tego obkladania poduchami to tez indywidualne podejscie bo ja tego nie robie ale znowu nosze nie po "rehabilitancku".ja bym uwagi komus nie zwracala jak dziecko ubierac i wychowywac...ja chowam wg intuicji a nie ksiazek i uwazam ze jest ok
#2392 |
Zakorzenienie
|
z butelki musi zassac sciskajac przy tym smoczek jezykiem do podniebienia
z niekapka wystarczy przechylic i samo leci sila grawitacji, na poczatku dziecko probuje zasysac jak z butelki przez co moze sie krztusic z kubeczka musi nauczyc sie prawidlowego sposobu picia, trzymania jezyka za zebami a nie wysunietego do przodu i kontrolowania przeplywu plynu ustami. dlatego ja jestem za tym by uczyc malego picia z kubeczka od poczatku i nie wyrabiac w nim zlych nawykow. butelka jest tylko do mleka Adas ladnie pije z kubeczka doidy, czesto po kilka lyczkow. nei trzyma jeszcze sam ale probuje powoli
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
#2393 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2394 |
Zakorzenienie
|
ale naprodukowałyscie
![]() Oliviera a mi wyslesz zapeoszenie na nk?? ponawiam pytanie-znacie jakis przepis na soczewice i czy to w ogóle zjDLIWE JESTT??
#2395 |
Wtajemniczenie
|
Glam zamow kuriera bo na poczcie moga ja zgubic.aha jeszcze co do rad starszych matek to jak ja o cos pytam to mamy i 3siostr i w glowie dedukcja i mam odp.mama jest za cieplym ubieraniem sis za zimnym a ja pomiedzy i mam odp.chyba nie pisze zbyt zrozumiale ale na tel nie widze tekstu poprzedniego wiec wybaczcie.
#2396 |
Zakorzenienie
|
dkla mnie ta soczewica
a dla malucha tez mozna??
#2397 |
Wtajemniczenie
|
Ja kupie ten kubek lovi 360 ma ktos?ten doidy mi sie nie podoba.
#2398 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- a ile on kosztuje w sklepie?bpo na all to sobie sprawdze Cytat:
dam albo samego brokuła albo może brokuła z marchewką? mam też 2 słoiczki samej marchewki-to bym mogła jeden dać z brokułema drugi z pietruszką...tylko ile tej pietruszki dodać? a z deserkówm mam suszone śliwki,gruszke,jakiś krem jabłko z jagodami,jabłko z czymś tam...
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2012-05-12 o 10:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2399 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A Ty planujesz ![]() Cytat:
![]() Ja sie tej kubelkowej spacerowki pozbylam,do kitu sa Cytat:
ad2.ojej ![]() ![]() A ja sprzatam nie pisac duzo ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:19.