Mamusie listopad-grudzien 2011 - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-12, 08:10   #2371
mol_aa
Zadomowienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011

btw wczoraj zaczepiła mnie kobietka ok 30lat, i mówi o jaki ładny chłopczyk, a jaki dorosły że już w spacerówce jeździ pewnie ma z 10mcy??
patrze na nią, na jej wózek (gondola) jej synek z gondoli wystawał główką i nóżkami, i mówie nie Piter ma dopiero 6 miesięcy a Pani synek??
K: mój ma 9mcy i nie boi się Pani z tą spacerówką, że wypadnie

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Chcialam isc jak skoncze karmic, ale jestem tak blada, ze az strach
To i ja sie wybiore na solarkę, Baha z mleczkiem wszystko ok po solarium??
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 08:11   #2372
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
heh,pelni chyba teraz nie ma,co??

hahaha patrze na zegarek TZ'ta napisane "hEL",sobie mysle wtf?.Odwrocony, 7:34

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 08:12   #2373
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
btw wczoraj zaczepiła mnie kobietka ok 30lat, i mówi o jaki ładny chłopczyk, a jaki dorosły że już w spacerówce jeździ pewnie ma z 10mcy??
patrze na nią, na jej wózek (gondola) jej synek z gondoli wystawał główką i nóżkami, i mówie nie Piter ma dopiero 6 miesięcy a Pani synek??

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

a pasy w spacerowce to dla ozdoby niby sa?

Mania solaryzowania nam sie zrobila
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 08:15   #2374
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
No ale soniajest dojrzala jak na swoj wiek
Rozcienczam jej woda
A po prawdzie to jakis czas temu miala kryzys- nie bede myla zebow
Pokazywanie zdjec prochnicy i straszenie pomagaly tylko doraznie wiec lapalam sie wszystkich mozliwych gadzetow zeby z mycia zebow zrobic cos ekstra... Z dwojga zlego lepiej plyn od 6 lat niz by miala wcale nie myc
lepszy rydz niz nic nieraz to i szorowanie nie pomoze i zero slodyczy. wlasnie sie poklocilam na innym watku o prochnicy butelkowej - ze jesli wystapi mimo dbania o zeby to i tak wina matki i jest to najwyzej nieprawidlowe dbanie o zeby.

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 08:17   #2375
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Glam u mnie wczoraj było +34stopnie, mały cały czas czy w domu czy na dworze w samym pamku i bodziaku na krótki rękaw. Poszłam na bazarek po rabarbar a tam dzieciątko moze miało ze 2 miesiące, poprzykrywane 2 kocami i czapka polarowa na głowce, darło się w niebogłosy, a matka nic sobie z tego nie robiła ze dziecko płacze, tylko szmaty oglądała
tez najczesciej widze opatulone dzieciaczki w wozkach. Moj co prawda ostatnio przy 30st zawinal sie w kocyk ale to dlatego, ze on lubi miec na buzi kocyk, musze kupic jakis letni, cieniutki
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 08:21   #2376
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:

Ja widziałam ostatnio jak dziecko w gondoli siedziało
Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
lepszy rydz niz nic nieraz to i szorowanie nie pomoze i zero slodyczy. wlasnie sie poklocilam na innym watku o prochnicy butelkowej - ze jesli wystapi mimo dbania o zeby to i tak wina matki i jest to najwyzej nieprawidlowe dbanie o zeby.
dokładnie

A swoją drogą my też już w spacerówce jeździmy, mamy Baby design mini Co prawda jest niby od 6-ego miesiąca, ale rozkłada się na leżąco i jest okej

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2012-05-12 o 08:22
domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 08:35   #2377
mol_aa
Zadomowienie

Goldi my też zawsze mamy kocyk w "pogotowiu" bo mały lubi się tulić albo do kocyka albo do pieluszki

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Wczoraj wieczorem robiłam ciasteczka owsiane z pół porcji, wyszło 12szt ale takich sporych. Zjadłam 2szt, tż tez 2 szt i poszliśmy spać. Tż wstał dzisiaj o 5,30 na uczelnie a my w łożku leżeliśmy do 6.20. Ide do kuchni , po ciasteczko a tam co??? PUSTY talerz i pusta szklanka po mleku tż grasował
Idę zaraz robić nowa partię owsianych
Stary 2012-05-12, 08:38   #2378
owieczka86
Zadomowienie

witam...
oglądałam wczoraj w tvn style program "obsesja karmienia piersią" i się załamałam... jak zobaczyłam jak kobieta karmi 8letnią córkę .... szok a tak po za tym to strasznie dziwnie wygląda... tak jakoś nie miło jak dla mnie....

u mnie dziś pogoda do .... a mialam z Filipek jechać do znajomych na dzialkę na cały dzień a tu chyba bedziemy w domu siedziać

pisałyście o solarium i właśnie mam pytanie bo już dość mocno opaliłam się spacerując z Filipem ale oczywiście ramiączka od bluzki odbite no i chciałbym to opalić bo wygląda lipnie jak to jest z opalaniem się w kostiumie??? chodzi mi o mleko... wiem że to głupie pytanie ale... mleko nie zrobi się zsiadłe hehe
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 08:39   #2379
glamourous
Zakorzenienie

Mlezko po solarce sie robi skondensowane
Cytat:

Stary 2012-05-12, 08:41   #2380
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Cytat:
mama wrocila z koncertu z super wiescmi- mamy obiecany zlobek dla chlopcow

super!!!

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość

NIUNIA KOŃCZY DZISIAJ 6 M-CY : love:

Cytat:

ja moja chyba od roku przygotowywalam!!! ksiazeczki, bawienie sie w dentyste itp.
uf dobrze zę Helcia ma ciocię dentystkę to od małego będą zabawy na fotelu

Glam- ostatnio mi mama opowiadła jak ona miała z nami. Ja miałam 2 lata jak urodziły sie bliźniaczki. Ona sama w domu na wsi bez bieżącej wody codziennie prała 3 razy dziennie ok 100 szt pieluch. A sąsiadka tylko sie pytała czy ona musi o 6 rano juz wieszać pieluchy na sznurku?
No niby nie musi ale co dzieciom na tyłek założy?
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 08:41   #2381
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Ja widziałam ostatnio jak dziecko w gondoli siedziało

A swoją drogą my też już w spacerówce jeździmy, mamy Baby design mini Co prawda jest niby od 6-ego miesiąca, ale rozkłada się na leżąco i jest okej
Ad.1. ja tez Pati sadzalam i Lili tak "sadzam" poducha pod plecy i w takiej pozycji pollezacej za wczesnie na siedzenie a lezec juz nie chce

Ad.2. Ja tez myslalam nad spacerowka juz, ale moja jest super ale trzeba siedziec, bo nawet w pollezacej pozycji bym chciala to sie tak ustawic nie da - albo za plasko albo zbyt siedzaco.

Tak wogole to jestescie zadowolone ze swoich wozkow???

Nie pamietam, czy gadalysmy juz o tym? Planujecie juz nastepne dziecko? Bo ja przy Pati to juz planowalam kiedy zajsc znowu w ciaze

Ślub
Pati
Lili

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-12, 08:43   #2382
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
tez najczesciej widze opatulone dzieciaczki w wozkach. Moj co prawda ostatnio przy 30st zawinal sie w kocyk ale to dlatego, ze on lubi miec na buzi kocyk, musze kupic jakis letni, cieniutki
Bardzo polecam bawelniane- one wygladaja jak robione na szydelku, maja takie duze dziury i zapewniaja przewiew
W irl je bardzo polecali ze sie dziecko nie zapoci i nie przegrzeje, u nas w pl tez sa chociaz raczej w takich lepiej zaopatrzonych sklepach
Stary 2012-05-12, 08:46   #2383
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
witam...
oglądałam wczoraj w tvn style program "obsesja karmienia piersią" i się załamałam... jak zobaczyłam jak kobieta karmi 8letnią córkę .... szok a tak po za tym to strasznie dziwnie wygląda... tak jakoś nie miło jak dla mnie....

u mnie dziś pogoda do .... a mialam z Filipek jechać do znajomych na dzialkę na cały dzień a tu chyba bedziemy w domu siedziać

pisałyście o solarium i właśnie mam pytanie bo już dość mocno opaliłam się spacerując z Filipem ale oczywiście ramiączka od bluzki odbite no i chciałbym to opalić bo wygląda lipnie jak to jest z opalaniem się w kostiumie??? chodzi mi o mleko... wiem że to głupie pytanie ale... mleko nie zrobi się zsiadłe hehe
ja się opalałam normalnie w tym roku na słońcu i karmiłam w miedzy czasie (tzn w cieniu )

Cytat:
Mlezko po solarce sie robi skondensowane
idealne do kawy

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Ad.1. ja tez Pati sadzalam i Lili tak "sadzam" poducha pod plecy i w takiej pozycji pollezacej za wczesnie na siedzenie a lezec juz nie chce

Ad.2. Ja tez myslalam nad spacerowka juz, ale moja jest super ale trzeba siedziec, bo nawet w pollezacej pozycji bym chciala to sie tak ustawic nie da - albo za plasko albo zbyt siedzaco.

Nie pamietam, czy gadalysmy juz o tym? Planujecie juz nastepne dziecko? Bo ja przy Pati to juz planowalam kiedy zajsc znowu w ciaze

no to ad.1 co Ty gadasz, też tak sadzasz?
ad.2. u mnie się rozkłada na leżąco, ale nie na płasko...głowka jest wyżej- wiadomo Michałek świat w miare widzi
ad.3. ja jestem zadowolona z obu troszke spacerówka jest poplamiona, bo Polusia ją wyjeździła przez 2 lata, a nie da się wyczyścic w jednym miejscu :/
ad. 3 Tak, ale dopiero po 30-tce jak kiedyś zamienimy mieszkanie na większe

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 08:47   #2384
owieczka86
Zadomowienie

Cytat:

ja mam wózek jedo bartatina i nie narzekam gondola suuuper a co do spacerówki to do jej funkcji nic nie mam jedynie to wizualnie nie bardzo ale ważne że jest wygodna

a co do dzieci to myślę nad następnym... ale dopiero jak Fifi będzie miał tak 2-3 latka ... tż mówi że jeszcze nie wie czy cche następne, ale ja wiem że mimo trudów które czasem są i nie mam co ukrywać że ich nie ma jestem pewna że chcę kolejne dziecko bo uśmiech maleństwa wynagradza wszystkie trudy
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 08:48   #2385
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość
Szpilka mój szwagier dentysta, kuzynka asystentka stomatologa (ale nie jego), szwagier po godzinach w pracy zostawał, żeby Pati mogła w gabinecie się pobawić, wejść na fotel itp. a ona stała i tylko za rękę mnie trzymała i nic nie chciała dotknąć ani usiąść. Dopiero teraz jakoś tak od paru miesięcy widziałam, że coraz bardziej jej się ten fotel podoba, coś tam opowiada itp. Chyba dorosła i wizyta bardzo udana Poszłyśmy do gabinetu mojej kuzynki, bo szwagier nie ma podejścia do dzieci i bał się, że ją zrazi do siebie.

Ja chyba wolę zaczekać, aż dziecko będzie na tyle przygotowane, aby wysiedziało na tym fotelu, niż ciągnąć na siłę, sadzać na siłę itp. Nawet mimo np. jakiejś dziury czy próchnicy. Serio. Takie mam zdanie. Tak na siłę, ze strachu to dziecko się zrazi i co z tego, że tą dziurę zrobię super szybko, skoro uraz pozostaje praktycznie na zawsze?I później już ciągle stres jak się idzie, niechęć itp. Zamiast iść "rozumnie", że trzeba, że nie ma się czego bać itp.

Ślub
Pati
Lili

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-12, 08:51   #2386
glamourous
Zakorzenienie

I to pewnie we frani prala...
No ja wiem ze teraz jest mnostwo udogodnien dlatego ja tam swoich blizniakow nie traktuje jako kary bozej

Poza tym oni sa tacy rozkoszni
Wlasnie domcia obcalowuje a on tak fajnie rechocze
Cytat:
super!!!

Glam- ostatnio mi mama opowiadła jak ona miała z nami. Ja miałam 2 lata jak urodziły sie bliźniaczki. Ona sama w domu na wsi bez bieżącej wody codziennie prała 3 razy dziennie ok 100 szt pieluch. A sąsiadka tylko sie pytała czy ona musi o 6 rano juz wieszać pieluchy na sznurku?
No niby nie musi ale co dzieciom na tyłek założy?
Stary 2012-05-12, 09:06   #2387
mol_aa
Zadomowienie

Seonka i to bardzo, wózek czy gondola czy spacerówka spisuje sie super, troszkę mógłby byc większy koszyk na zakupy ale to taki drobny szczegół
Stary 2012-05-12, 09:17   #2388
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
PUSTY talerz i pusta szklanka po mleku
moze swiety mikolaj

Cytat:

ogolnie tak, bo mam jeden wozek z 3 nakladkami :fotelik, gondola spacerowka. co mi sie nie podoba to fakt ze spacerowka nei rozklada sie na plasko, odwszem do lezenia ale nogi tez ida w gore, wiec maly lezy zlozony na "L"

wlasnie mysle o drugim. chcialabym zeby roznica wieku byla nei wieksza niz 3 lata, czyli za niecale 2 lata pasowaloby wziac sie do roboty. ale od pazdziernika chce kontynuowac studia a to dodatkowe 3 lata, co drugi weekend. plus praca od wrzesnia jak dobrze pojdzie wiec nie wiem jak ja mam to pogodzic?

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 09:26   #2389
glamourous
Zakorzenienie

Wiolqn niestety spacerowki kubelkowe maja to do siebie

Nasza nowa bryka zmiescila sie w drzwiach rossmana. Miedzy polkami tez by jakos dala rade gdyby nie bylo ludzi... A ze tlok byl to zrezygnowalismy z zakupow

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Poczta jest czynna w soboty? Zaraz so ie zapakuje i nadam do indii, dobrze ze ona taka chudzina to na przesylke za duzo nie wyjdzienajpierw foch ze ona sie nie bedzie czesac i co uczesalam to potargala.'laskawie umyla zeby a potem... Ladowarke od szczoteczki

Edytowane przez glamourous
Czas edycji: 2012-05-12 o 09:30
glamourous jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-12, 09:30   #2390
kojka
Raczkowanie

uff nadrobiłam ale z przerwami czytałam 3 godziny
Kobitki powiedzcie mi czym rózni sie kubek niekapek od butelki? bo ja chyba jakaś niekumata jestem- dałam dzisiaj małej z niekapka a ta zassała sie jak do butli . Ja sama spróbowałam z tego kubka sie napić i dla mnie to to samo co ze smoczka może lepszy taki zwkły kubek z dziubkiem ? Sama już nie wiem - może macie jakieś wieksze doświadczenie w tym temacie

A co myslicie? mamy za tydzień chrzciny ale takie nie na mszy tylko po - bedzie to trwało z 10 minut . Bez gości tylko my i chrzestni. No i nie wiem czy małą musze ubrać na biało tak ja do normalnego chrztu? Poradźcie coś

miałam coś komuś odpisać ale nie pamietam co za duzo poczytałam
a i dzieki za podpowiedzi co do prezentu na roczek

Aha juz wiem! olusia ja też miałam takiego psa co robił mi "niespodzianki" właśnie tak zaczął robić jak moja starsza sie urodziła - no i niestety to chyba było z zazdrości . Potem do tych niespodzianek doszła jeszcze agresja i jak dziecko ugryzł to niestety musiałam go uśpić bo sie bałam że jej większa krzywde zrobi teraz mam kota i jest lepiej

A i jeszcze mi sie przypomniało Seona wiem na jakim wątku sie wkurzyłaś mam takie samo zdanie co ty - popieram w 100%

Edytowane przez kojka
Czas edycji: 2012-05-12 o 09:45
kojka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 09:44   #2391
fatal21
Wtajemniczenie

Dziewczyny tak czytam i sie zastanawiam...ja ubieram skarpetki malej wczoraj miala bluzeczke z rekawkiem krotkim a pod spodem body na ramiaczka i krotkie spodenki.kazda matka chyba wie co dobre dla malucha?co do tego obkladania poduchami to tez indywidualne podejscie bo ja tego nie robie ale znowu nosze nie po "rehabilitancku".ja bym uwagi komus nie zwracala jak dziecko ubierac i wychowywac...ja chowam wg intuicji a nie ksiazek i uwazam ze jest ok
Stary 2012-05-12, 09:46   #2392
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

z butelki musi zassac sciskajac przy tym smoczek jezykiem do podniebienia
z niekapka wystarczy przechylic i samo leci sila grawitacji, na poczatku dziecko probuje zasysac jak z butelki przez co moze sie krztusic
z kubeczka musi nauczyc sie prawidlowego sposobu picia, trzymania jezyka za zebami a nie wysunietego do przodu i kontrolowania przeplywu plynu ustami.
dlatego ja jestem za tym by uczyc malego picia z kubeczka od poczatku i nie wyrabiac w nim zlych nawykow. butelka jest tylko do mleka
Adas ladnie pije z kubeczka doidy, czesto po kilka lyczkow. nei trzyma jeszcze sam ale probuje powoli

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 09:47   #2393
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Cytat:
Nie

Cytat:
Planujecie juz nastepne dziecko?
Chciałabym, ale nie wiem czy na drugie będę mogła sobie pozwolić - maż za mało zarabia
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-12, 09:47   #2394
dygotka8
Zakorzenienie

ale naprodukowałyscie

Oliviera a mi wyslesz zapeoszenie na nk??

ponawiam pytanie-znacie jakis przepis na soczewice i czy to w ogóle zjDLIWE JESTT??

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 09:50   #2395
fatal21
Wtajemniczenie

Glam zamow kuriera bo na poczcie moga ja zgubic.aha jeszcze co do rad starszych matek to jak ja o cos pytam to mamy i 3siostr i w glowie dedukcja i mam odp.mama jest za cieplym ubieraniem sis za zimnym a ja pomiedzy i mam odp.chyba nie pisze zbyt zrozumiale ale na tel nie widze tekstu poprzedniego wiec wybaczcie.
Stary 2012-05-12, 09:53   #2396
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
ale dla siebie czy dla malucha???
dkla mnie ta soczewica
a dla malucha tez mozna??

Stary 2012-05-12, 09:57   #2397
fatal21
Wtajemniczenie

Ja kupie ten kubek lovi 360 ma ktos?ten doidy mi sie nie podoba.
Stary 2012-05-12, 09:59   #2398
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
sporo rzeczy....
np na sypko zamiast ziemniaków do mięcha, zupę -klika rodzajów.
Wymaga sporo przypraw np. garam masala.
Helena już tez próbowała czerwonej z marchewka i pietruszką.

no kiełbasa, no!

A i co do biust to Lobby Biuściastych jest super uświadamiające!
mi tez przed ciążą wychodził ze am mieć niby 65 ale nie dawałam rady i staneło na 70.

Czy ktokolwiek czyta moje posty?:confused :
ja czytam to moze jakas zupke z tej soczewicy zrobie gdzies przepis na sb widziałam

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Ja kupie ten kubek lovi 360 ma ktos?ten doidy mi sie nie podoba.
a ile on kosztuje w sklepie?bpo na all to sobie sprawdze

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
-

ja daję co 2 dni nowy smak, ale moi nie alergicy
brokuł może byc sam - są takie słoiczki, więc sama możesz je zrobić
jabłko z marchewką
ziemniaki ze szpinakiem
śliwki, gruszki, morele, brzoskwinie, jagody - takie mam słoiczki od 4m-cy
jak robisz sama, to zjadź taka rozpiskę, co można kiedy, jakie warzywa i owoce, a potem mięsko, jajko, nabiał - sa w necie
mam kupione słoiczki,ale nie mam niczego gdzie byłby brokuł
dam albo samego brokuła albo może brokuła z marchewką?
mam też 2 słoiczki samej marchewki-to bym mogła jeden dać z brokułema drugi z pietruszką...tylko ile tej pietruszki dodać?
a z deserkówm mam suszone śliwki,gruszke,jakiś krem jabłko z jagodami,jabłko z czymś tam...

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2012-05-12 o 10:09
Stary 2012-05-12, 10:00   #2399
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:

Tak,zadowolona jestem
A Ty planujesz ?My juz chyba nie.Ale po Maxie tez szybko myslalam o 2,udalo sie,jak mial 1,5 roku

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
moze swiety mikolaj

ogolnie tak, bo mam jeden wozek z 3 nakladkami :fotelik, gondola spacerowka. co mi sie nie podoba to fakt ze spacerowka nei rozklada sie na plasko, odwszem do lezenia ale nogi tez ida w gore, wiec maly lezy zlozony na "L"
tez tak mi sie skojarzylo
Ja sie tej kubelkowej spacerowki pozbylam,do kitu sa

Cytat:
Napisane przez kojka Pokaż wiadomość
A co myslicie? mamy za tydzień chrzciny ale takie nie na mszy tylko po - bedzie to trwało z 10 minut . Bez gości tylko my i chrzestni. No i nie wiem czy małą musze ubrać na biało tak ja do normalnego chrztu? Poradźcie coś

Aha juz wiem! olusia ja też miałam takiego psa co robił mi "niespodzianki" właśnie tak zaczął robić jak moja starsza sie urodziła - no i niestety to chyba było z zazdrości . Potem do tych niespodzianek doszła jeszcze agresja i jak dziecko ugryzł to niestety musiałam go uśpić bo sie bałam że jej większa krzywde zrobi teraz mam kota i jest lepiej
ad.1 Mysle,ze nie musisz na bialo ubierac,chyba,ze ksiadz tak wymaga.U nas mowil,ze stroj obojetny,byleby szatka byla
ad2.ojej ,mam nadzieje,ze u nas tak zle nie bedzie,on jeszcze mlodziutki jest (2 lata).Najwyzej bedzie zamykany.Ale musze powiedziec,ze jak ona na podlodze lezy,on do niej ciagle podchodzi,bo chce sie bawic.Raz go szarpnela za wlosy i chcial ja zlapac-ja zlapalam jego .Bedzie obrywal,az sie nauczy...

A ja sprzatam nie pisac duzo .Robie dzisiaj na obiad pierwszy raz canelloni (jesli jeszcze mam mamy przeciez pomidorowy).Mam nadzieje,ze bedzie dobre .No i te ciasteczka przy okazji do piekarnika wrzuce.Mi na szczescie nikt nie wyje,bo nie lubia
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 10:18   #2400
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Glam mi raz jedna durna baba powiedziała, że współczuje mi takiego dziecka bo krzyczy i krzyczy, małemu było gorąco, woda w butli nie pomogła, na rączki też nie, na to ja babie, że współczuje być tak perfidnie chamską i wtrącająca nos w nie swoje sprawy baba. Od tamtej pory jak ją widzę na osiedlu to mi się kłania w pas, choć jest starsza o jakieś 40lat

Masz cudne dzieciaczki i czego tu współćzuć ?? Dobrze, że jeszcze żadna Ci nie powiedziała, że jesteś biedna bo jakiś "obcy" przyjechał machnał dzieci i pojechał (moja koleżanka, która jest z aborygenem słyszy to na każdym kroku, że dziecko piękne ale go szkoda, bo pewnie ojca nie ma metalność polaków- ale się nakręciłam
jem paluszki aż parsknęlam sobie na klawiaturę nimi:haha ha:

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości