|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
|
|||
| x-lander |
|
14 | 25,93% |
| Tako |
|
16 | 29,63% |
| Graco |
|
5 | 9,26% |
| Baby Design |
|
5 | 9,26% |
| Roan |
|
1 | 1,85% |
| Baby Merc |
|
2 | 3,70% |
| Peg Perego |
|
2 | 3,70% |
| Coneco |
|
4 | 7,41% |
| ABC Design |
|
1 | 1,85% |
| Maxi Cosi |
|
8 | 14,81% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dziewczyny tak pędzicie że nie sposób Was nadrobić mam zamiar zaraz czytać o pieluszkach wielorazowych, któraś z Was na w planach używanie?
|
|
#4442 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój chłop nie dość, że siedzi w pracy do 18:30 codziennie od 7, to jeszcze przważnie chodzi w soboty do południa, a ostatnio był w niedzielę do od 20 do północy. Wkurza mnie to jak cholera, o czym on wie no ale... Dlatego nie wiem czy będzie z nami po porodzie. Ba... on nawet na sam poród pewnie się spóźni ![]() Co do brzuszka chyba stracił poczucie czasu, bo się mnie pyta czy już jesteśmy na połowie ![]()
|
|
#4443 | |
|
Zakorzenienie
|
STO LAT ANGEL!
Cytat:
Może macie dużo myszek/szczurów w okolicy ![]() U nas też będziemy całą rodziną w domu przez pierwszy miesiąc po porodzie ![]() A ja od wczoraj mam mega atak migreny, takiej z aurą... Pierwszy raz w życiu Nie chce przejść po apapie...
Edytowane przez gda Czas edycji: 2012-05-16 o 12:03 |
|
|
|
|
#4444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba się krępuje Ale może jak będzie czuł ruchy przy dotyku, to i rozmawiać zacznie
|
|
|
|
|
#4445 | ||
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() nie śpię dziś od 5 rano, bo ulewa i burza mnie obudziły do tej pory leje na dodatek bałam się jak cholera bo byłam sama z psem, małżonek wcześnie dziś do pracy wybył. jak mieszkałam w bloku to burza mi nie przeszkadzała, oglądałam telewizję a nawet potrafiłam śmieci w tym czasie wynieść ale odkąd mieszkamy w domu to trzęsę się jak galareta, tym bardziej że mieszkamy przy samym lesie i coraz piorun w jakieś drzewo trafi...poza tym bardzo bolało mnie nad ranem w prawym boku, w okolicy jajnika, przestraszyłam się, że to wyrostek... nawet z boku na bok obrócić się nie mogłam. na szczęście trwało to tylko chwilę, ale muszę o tym powiedzieć ginekologi na najbliższej wizycie. wczoraj odebrałam wyniki, mocz ok, morfologia trochę gorzej, hemoglobina poleciała mi na łeb na szyję, hiv i kiła ujemne mimo, iż byłam pewna, że nie jestem zarażona to jednak odetchnęłam z ulgą![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- ja niestety nie mogę liczyć na dłuższą obecność małżonka po porodzie. sam sobie jest pracodawcą i niestety musi pilnować interesu. bo jak nie dopilnuje to i pieniążków nie będzie Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-05-16 o 12:35 |
||
|
|
|
#4446 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Obyście dostali jeszcze ten urlop i pojechali gdzieś razem. |
|
|
|
|
#4447 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziękuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4448 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4449 |
|
Zakorzenienie
|
Nic dzisiaj nie mam
![]() Bunt na pokładzie
|
|
|
|
#4450 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko, że już mieliśmy wszystko zaklepane i teraz muszę to odkręcać uch... i jak powiedzieć dziecku, że wakacji nie będzie
|
|
|
#4451 |
|
Zakorzenienie
|
U Nas zimno okropnie
wyszłam z małym do sklepu i masakra jaki wiatr . Pochmurno takie,że pewnie coś padać będzie.co do brzuszka to mój mąż wieczorem przed z snem z Nim gada i go głaszcze,rano jaak wstaje to też mówi do niego:Cześć syneczku i głaszcze . A jak wraca z pracy to też za brzuszek łapie i się pyta czy synuś był grzeczny i czy kopał mamuusieco do urlopów to mój mąż ma zazwyczaj tak jak sobie zaplanuje teraz mial w marrcu,kolejny ma w sierpniu i na koniec roku jeszcze . No i oczywiście jak się maly urodzi to urlop ojcowskii też wykorzysta .a gdzie się podziewa Nasza Konczita i Lucia??? Bo nie zauważyłam ich dzisiaj |
|
|
|
#4452 |
|
Zadomowienie
|
Co tu dzisiaj tak cicho się zrobiło?? gdzie Lukrecja sie podziała? toż to przeca nie weekend
---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- U mnie dziś na obiad kotlety jajeczne, bo nie chce mi się iść do sklepu po coś konkretniejszego w taką deszczową pogodę a w lodówce oprócz jajek światło zostało
|
#4453 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4454 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To tym bardziej nie mogłabym ich wygonić, bo by mi chyba serce wcześniej pękło, że nie maja się gdzie podziać. A myszek faktycznie mamy sporo, bo mieszkamy koło lasu, łąki i stawów jednocześnie:P ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4455 | ||
|
Rozeznanie
|
Anusia też zauważyłam, że nie ma dziewczynek. Senny dzień, może się zdrzemneły. Iwonki też nie było, nie było Choco, nie ładnie tak się nawe nie przywitać
![]() Cytat:
, ale tak widocznie miało być, bo teraz waga stoi, bo nic jeść nie mogę przez zgagę. Wczoraj mężuś przywiózł ciepłą, swojską kaszaneczkę. Nie oparłam się i skubnęłam całkiem pokaźny kawałek wieczorkiem. No i oczywiście spać nie mogłam, bo zgaga mnie piekła jak cholera, nawet Rennie nie pomogło. Mam nauczkę.A na obiadek miało być spagetii, ale jadę chyba do mamy, bo tu tak smutno, a mężul z dostawą po 16 wybywa także nie wróci wcześniej niż o 20 ![]() Cytat:
![]() Współczuje, a to w sumie niecałe 2 tygodnie zostały. Ten szef to jakiś skur..., w takich sytuacjach cieszę się, że mąż pracuje w firmie rodzinnej i nie ma problemu z urlopem. Za to siedzi codziennie po godzinach i nikt mu za to nie płaci. Jak nie sraczka to urok...
|
|
#4456 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- [QUOTE=anusiaaniaanusia;34 156613]Anusia też zauważyłam, że nie ma dziewczynek. Senny dzień, może się zdrzemneły. Iwonki też nie było, nie było Choco, nie ładnie tak się nawe nie przywitać ![]() Ja tak miałam na początku, rano budził mnie głód, non stop jeść mi się chciało i w ciągu miesiąca przytyło mi się 3 kilo. Później kolejne 3 i w 4 miesiącu miałam prawie 6 , ale tak widocznie miało być, bo teraz waga stoi, bo nic jeść nie mogę przez zgagę. Wczoraj mężuś przywiózł ciepłą, swojską kaszaneczkę. Nie oparłam się i skubnęłam całkiem pokaźny kawałek wieczorkiem. No i oczywiście spać nie mogłam, bo zgaga mnie piekła jak cholera, nawet Rennie nie pomogło. Mam nauczkę.A na obiadek miało być spagetii, ale jadę chyba do mamy, bo tu tak smutno, a mężul z dostawą po 16 wybywa także nie wróci wcześniej niż o 20 ![]() [QUOTE] kurcze to kamień z serca bo juz sie zastanawialam czy to nie objaw jakiejs choroby .na mysl o swojskiej kaszaneczce slinka mi pociekła
|
|
|
|
|
#4457 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo prosto i są na prawdę dobre.
4 jajka gotujemy na twardo, 1 zostawiamy surowe. Podsmażamy cebulke na masle (cieniutko posiekaną). Jajka ugotowane studzimy i drobno siekamy- wrzucamy do jakiejś większej miski,do tego dodajemy tą usmażoną cebulke, surowe jajo i ze 2-3łyżki bułki tartej, sół, pieprz i ciute śmietany 18% (1-2łyżki). wymieszac to wszystko, wyrobić mase łapkami, formować małe kotlety (jak mielone) obtoczyć jeszcze w bułce tartej i na patelnie do zezłocenia. p.s.zamiast śmietany mozna dac majonez w takiej samej proporcji. ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Ziemniaczki i koperek do tego i pychaa moje smaki ze szkolnej stołówki fajnie smakuje z kapustą kiszoną
|
#4458 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kota miałam raz w życiu jak miałam 9 lat i szybko musiałam oddać z powodu alergii... Moja wiedza, to lata obserwacji kotów z okolicy ![]() Ja jestem przewrażliwiona na punkcie wszystkich zwierzątek, też bym nie mogła żadnego wygonić...
|
|
|
|
|
#4460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój pępek te się rozciągnął ale nie wylazł. A to że zmienia kolor to naturalne w ciąży bo ta melatonina się uwalnia, stad ciemniejące sutki, linea negra
|
|
#4461 |
|
Zadomowienie
|
Polecam
![]() Szybki i tani obiad jak się ma lenia na mięsne potrawy
|
#4462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brzmi pysznie
|
|
#4463 |
|
Zakorzenienie
|
mala mysz
u mnei pomindorówka drugiego nie robiłam,bo na deser dwa ciasta mam ![]() Kalpana mój ostatnio połóżył rękę i poczuł ruchy i się wystraszył i od razu zabrał, bo myśli, że gniótł głuptasek dziecko ![]() Almariel anesh_ colds kalpana Agnus21 Orchid_87 gda Aga_ton dziękuję za życzonka każdej z osobna i jeszcze raz Wam wszystkim ![]() ja już ciasta upieczone, mieszkanko posprzatane tylko odkurzyc musze ale na razie nie mam już siły, padam teraz tylko pozostaje czekac do 16 na mężusia i gości
|
#4465 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4466 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a ja za to kupiłam samochód- jeep grand cheeroke ![]() Tera tylko czekamy na przerejstrowanie, bo przeglądy już wsie mamy za sobą no i nieszczęsne OC opłacić trzeba przed zarejestrowaniem bo to sprowadzany z niemiec
|
|
#4467 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!!
Musze sie pożalić bo już nie mam komu i w ogóle mam dość ![]() Własnie wróciłam do domu bo od 6 rana z tym moim durnym chłopem jezdziłam bo miał badania okresowe do pracy. Cały czas zrzędził że trza latać to na parter to na 1 piętro. W przychodni spędziłam z tym niewdzięcznikiem 3 godziny a jeszcze potem trza bylo w inne miejsce na rentgen jechać to ☠☠☠☠ował ze złą drogą pojechal. Na miejscu mowie mu ZAPYTAJ KTO OSTATNI to mi powiedział PO CO? Tym mnie juz wku.rwił po czym poszedł po drożdżówki, a jak wrócił to sie na mnie wydarł czemu kolejki nie pilnuje. Noż kurrrrr, a skąd mam wiedzieć kto ostatni jak ten mój durny chlop sie nie spytał. Potem kupe swistków wypisywałam w urzędzie bo trza było auto opłacić i sie pomyliłam to ten na mnie zaś że zły kwadracik zaznaczyłam. Jak wyszlismy stamtąd to tak go z.☠☠☠ałam że aż mnie zemdliło. Potem coś pod domem naszym ☠☠☠☠ował bo auto sie skulało bo ręcznego nie zaciągnął. No tak mam humor do dupy i ryczeć mi sie chce że sie poryczałam własnie. Teraz zaś poszedł przy aucie grzebać i zaś z piwskiem. Mam go dosyć bo albo sama siedze w domu a jak on jest to mnie w.☠☠☠☠ia Nie odezwe sie już dp niego bo mam go w d....!!!!!! Jedyne co mnie pociesza to to, że zaczęłam 23 tydzień dzisiaj ![]() No to sie wyżaliłam.... |
|
|
|
#4468 | |
|
Raczkowanie
|
ech jak mowa o samochodach to ja swojego powinnam do warsztatu wstawic ale jakos zwlekamy bo za kazdym razem to w tysiączkach nam wychodzi i az strach... zwlaszcza ze franek znowu w gore poszedl i rata kredytu nam wzrosła...
marzy mi sie domek na wsi a do konca zycia pwnie kredyt za mieszkanie bede spłacać... ale co tam, pomarzyc dobra rzecz ![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4469 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
weź go palnij w łeb, może się opamięta. Następnym razem nigdzie z nim nie jedź, powiedz że ci słabo albo co. Jak taki mądry to niech sam załatwia. A ty się bidulko nie stresuj
|
|
#4470 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Paulinka codziennie wychodząc z przedszkola dostaje owoc i każdego dnia dzieli się z dzidzią Ja biorę ze stołówki i dziś mam rosół a na drugie ziemniaki i udko pieczone ![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczyny pomagające w dodatkach - nie mam czerwonych butów, kupiłam w kolorze sukienki. Patrzcie co dla synka dziś zakupiłam: |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:20.

Nie wiem dlaczego taki jest,... A póki, co TŻ się śmieje, że jak tyle lat nie myłam to mam odbarwiony 
Tak więc ile mam tyle opinii, ale jako że TAKO mi się podobają to teraz zwracam na nie uwagę i bardzo dużo ich na ulicach
mam zamiar zaraz czytać o pieluszkach wielorazowych, któraś z Was na w planach używanie?

przeciez jak tak dalej pojdzie to ja ze 30 kg przytyje!!!
Nie chce przejść po apapie...
do tej pory leje
w ogóle smutno mi troszkę, bo mam dziś urodziny i tżet nie złożył mi życzeń
zaspał rano i wybiegł jak poparzony, mam nadzieję, że wynagrodzi mi to po powrocie

. Pochmurno takie,że pewnie coś padać będzie.

brzmi pysznie