Lubelskie Panny Młode - jesteście??? - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-01-08, 17:45   #4411
brunetka2000
Zakorzenienie

Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

to one co wy na to jak jest nie modne to powiedzcie bo niestety zadko chodze na sluby i nie wiem co sie kupuje dla Panny Mlodej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg slub_ver_42.jpg (69,5 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg slub_ver_74.jpg (68,7 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wiazanka3_big.jpg (65,1 KB, 33 załadowań)
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-08, 18:18   #4412
marzena.j
Raczkowanie

ooo mi sie podobają najbardziej te dwa ostatnie,moim zdaniem nie patrz co jest modne tylko który ci sie podoba Może masz jakies ulubione kwiaty można z tego skorzystać i coś fajnego wymyśleć
marzena.j jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-08, 18:29   #4413
olahola
Raczkowanie

Właśnie ochłonęłam trochę po rozmowie z gościem z zespołu, który miał u nas grać... No właśnie - miał... Okazało się, że zanim dostał naszą umowe pocztą (nie mieszkam w okolicach Lublina, więc jedyna forma komunikacji, to poczta), podpisał z inną parą na nasz termin Zaproponował nam inny zespół, ale ten znów "zaśpiewał" sobie 2000zł+dojazd Trochę dużo. W związku z tym, że to nie pierwsza taka nasza przygoda z zespołami (zmienialiśmy termin ślubu, na poprzedni inny zespół nam taki numer zrobił), zaczynam szukac jakiegoś sprawdzonego DJ'a. No i tu mam prośbę do Was, dziewczyny: proszę, jeśli macie jakieś namiary, podzielcie się. Ze stron, które do tej pory przejrzałam, znalazłam p. Wierzchowskiego, ale żadnych komentarzy na jego temat... Pomożecie? ;>
olahola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-08, 19:05   #4414
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yoolia Pokaż wiadomość
nie ma znaczenia czy cywilne, czy kościelne, ksiądz nawet o takie rzeczy nie pyta. Musi być to osoba pełnoletnia i podczas ostatnich formalności w kancelarii musi miec przy sobie dowód osobisty
Dzięki, troche sie uspokoiłam

Cytat:
Napisane przez wiolkaslonko Pokaż wiadomość
Yoolia ma racje pytałam bo miałam zamiar wziąść parę tzn małżeństwo i jest dokładnie tak jak pisze Yoolia

Cytat:
Napisane przez marzena.j Pokaż wiadomość
zgadzam sie z wami ze moga byc małżeństwa,jednak myśle że to zależy od księdza niektórzy mają tak w glówkach..... że mogą się nie godzić
Własnie, zależy jakiego księdza sie ma. Małżeństwa kościelne to wiem ze mogą być, ale tylko cywilne, to zaraz ksiądz sie może czepiać, ze bez slubu koscielnego ze sobą zyją..... ehh moze wybiore się do księdza i zapytam...Albo innych na świadków wezmę dla świętego spokoju.....
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-08, 19:48   #4415
paticzka
Raczkowanie

GG do paticzka

Wojtusia z tego co pamiętam jak byliśmy świadkami to ksiądz nie pytał nas czy jesteśmy katolikami, tylko dawaliśmy dowody osobiste. Także wydaje mi się że wszystko zależy od parafii gdzie jest ślub
A tak poza tym zamówiliśmy z moim TŻ obraczki, niestety zdjecia nie mam Odbieramy 2 lutego wiec jak bede miala napewno wkleje fotke. Mam pytanko odnośnie strojenia sali weselnej: czy sami stroicie czy powierzacie to zadanie profesjonalistom?Pozdrawi am serdecznie.
Kubuś-07.10.2008
http://suwaczki.maluchy.pl/li-32746.png
paticzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-08, 20:08   #4416
wiolkaslonko
Rozeznanie

GG do wiolkaslonko

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
to one co wy na to jak jest nie modne to powiedzcie bo niestety zadko chodze na sluby i nie wiem co sie kupuje dla Panny Mlodej
Mi najbardzie podoba sie 2 ale to jest kwestia gustu .
wiolkaslonko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-08, 20:36   #4417
marzena.j
Raczkowanie

Ja w tamtym roku byłam druchną i z panią młodą zrobiłyśmy taki fajny ołtarz i tak fajnie ubrałyśmy sale że było poprostu super,fakt że się opracowałyśmy ale efekt byłZ kolei jak byłam na weselu na którym wynajmowali znajomi kogoś do strojenia to .....tragedia wzieli kase i niczego konkretnego nie zrobili.Ale zależy gdzie jest wesele i czy aż tak bardzo trzeba sale jeszcze upiększać
marzena.j jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-01-08, 20:45   #4418
Wojtusia
Zakorzenienie

dzieki paticzka. A tak propo pytania, to my sami stroimy salę. Mamy już pewien konspekt. Cos w rodzaju tego co załączyłam tylko musialibyśmy kupić taki materiał. Nie wiecie moze gdzie można cos takiego wypożyczyć? Chodzi mi o materiał taki lub podobny.

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2007-02-01 o 12:51
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-08, 20:49   #4419
malgosg
Rozeznanie

Cytat:
w tych bukietach są storczyki. a białe kieliszki to może eustoma?
ja miałam róże i storczyki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bukiet.jpg (7,2 KB, 23 załadowań)
malgosg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-08, 20:51   #4420
sija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zuzia102 Pokaż wiadomość
podbne obraczki chce wybrac, gdzie to wudzialas jesli mozna spytac?? pozdraiwam:P
Wybraliśmy się dziś do sklepu na przeciwko bramy Krakowskiej i już zamówiliśmy. Dokładnie takie, szerokość 5 mm, bardzo ładnie wyglądają . Mają oczywiście i inne, ale te nam się najbardziej podobały
sija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-08, 20:54   #4421
malgosg
Rozeznanie

ja nie wierzę w firmy dekoratorskie
młodym dużo bardziej zależy,a oni-tylko liczą pieniądze. poza tym warto wnieść coś swojego, a przy okazji zaoszczędzić
Stary 2007-01-08, 20:59   #4422
malgosg
Rozeznanie

i oczywiście polecam kwiaciarnie osiedlowe-Łezka itp. liczą sobie baaardzo dużo! my zamówiliśmy "pakiet"-2 bukiety, 2 butonierki, bukiet na autko i dostaliśmy rabat poza tym umówilismy się z panią, że po weselu oddamy stelaż do bukietu na autko i dzieki temu zapłaciliśmy jeszcze trochę mniej
Stary 2007-01-08, 21:04   #4423
sija
Zadomowienie

olahola jeśli rozgladasz się za DJ to zajrzyj na stronkę http://www.twojewesele.linuxpl.com/kontakt.html - u mnie będzie grać.

Wojtusia myślałam o podobnym wystroju, nie wiem czy można gdzieś wypożyczyć taki materiał, wiem tylko, że na allegro można kupić taki biały tiul do dekoracji, szerokość 1,60 m, różne długości, cena około 4,6 zł/mb.
sija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-08, 21:18   #4424
Jolinek
Rozeznanie

GG do Jolinek
Post Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Cytat:
Napisane przez sija Pokaż wiadomość
olahola jeśli rozgladasz się za DJ to zajrzyj na stronkę http://www.twojewesele.linuxpl.com/kontakt.html - u mnie będzie grać.

Wojtusia myślałam o podobnym wystroju, nie wiem czy można gdzieś wypożyczyć taki materiał, wiem tylko, że na allegro można kupić taki biały tiul do dekoracji, szerokość 1,60 m, różne długości, cena około 4,6 zł/mb.
Dziewczyny jeśli mogę coś dodać to możecie się wybrać na ul. Zamojską. Tam możecie znaleźć bardzo dużo sklepów z tkaninami. Szczególnie polecam ten koło biedronki - to jest nawet hurtownia. Tam można kupić tiul bez problemów. A tak zresztą są różne tiule jedne są tańsze inne droższe.Widziałam takie których cena dochodzi do 15 zł na m. Oczywiście jakość też różna. Najlepiej samemu obejrzeć i zadecydować tak żeby być zadowolonym.

Michasia... nasz wigilijny cud
Jolinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-08, 21:25   #4425
alusia*
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to alusia*

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
dzieki paticzka. A tak propo pytania, to my sami stroimy salę. Mamy już pewien konspekt. Cos w rodzaju tego co załączyłam tylko musialibyśmy kupić taki materiał. Nie wiecie moze gdzie można cos takiego wypożyczyć? Chodzi mi o materiał taki lub podobny.
Bardzo dobry pomysł.Podobny wystrój tez z tiulu bedzie u nas na weselu.To jest stała dekoracja i nie musimy nic sami robic.
alusia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-08, 21:27   #4426
alusia*
Wtajemniczenie

Nie wierze w przesądy,że świadkami nie może byc para.Na ślubie siostry mojego TŻ było świadkami małżeństwo i nic....żyja sobie szczęśliwie.
Jutro mam wreszcie to wyczekane wolne!wybieram sie z mama i przyjaciółką oglądać ,mierzyć suknie!Zdam relacje jak bylo.Mam pytanie do tych co juz chodziły po salonach:czy warto zajść do salonów na Świętoduskiej?
Stary 2007-01-08, 21:31   #4427
Frecia_28
Zadomowienie

GG do Frecia_28

Cześć Małgosiu
Staż przebiega jak narazie bezboleśnie Życie w stolicy płynie szybko. Na uczelni mnóstwo nauki, zaliczenia egzaminy brrrrr...i mało czasu dla siebie. Czuję że żyję
Suknia też mi się obłędnie podoba i do niej taki dłuuuugi bukiet - poprostu bajka i welonik gęsty - mniam

Edytowane przez Frecia_28
Czas edycji: 2007-01-08 o 21:32 Powód: mała kreseczka
Frecia_28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-08, 21:44   #4428
alusia*
Wtajemniczenie

Wczoraj pokazałam nasz suwaczek mojemu G.i mówi:spojrz jak mało zostalo!Jeszcze niedawno "Twoja "twarz na suwaczku byla tak daleko a juz coraz bliżej.Dziewczyny wpadam w panike ,że tak blisko,że nie zdąze ze wszystkim.Z drugiej strony nie moge sie doczekac!
Stary 2007-01-08, 21:55   #4429
viki81
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez olahola Pokaż wiadomość
Właśnie ochłonęłam trochę po rozmowie z gościem z zespołu, który miał u nas grać... No właśnie - miał... Okazało się, że zanim dostał naszą umowe pocztą (nie mieszkam w okolicach Lublina, więc jedyna forma komunikacji, to poczta), podpisał z inną parą na nasz termin Zaproponował nam inny zespół, ale ten znów "zaśpiewał" sobie 2000zł+dojazd Trochę dużo. W związku z tym, że to nie pierwsza taka nasza przygoda z zespołami (zmienialiśmy termin ślubu, na poprzedni inny zespół nam taki numer zrobił), zaczynam szukac jakiegoś sprawdzonego DJ'a. No i tu mam prośbę do Was, dziewczyny: proszę, jeśli macie jakieś namiary, podzielcie się. Ze stron, które do tej pory przejrzałam, znalazłam p. Wierzchowskiego, ale żadnych komentarzy na jego temat... Pomożecie? ;>
Witaj Olahola...
Znam bardzo fajnych chlopakow, ktorzy zajmuja sie wlasnie obsluga wesel od strony muzycznej... Z tego co wiem do wyboru masz zespol i DJa. Oto numer: 0508-72-72-75
viki81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-01-08, 22:07   #4430
olahola
Raczkowanie

viki81 i sija: dziękuję Wam baardzo
Sija, a możesz zdradzić, ile ten dj kosztuje?
olahola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-09, 07:15   #4431
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Witam

Co do dekoracji to mi osobiscie nie bardzo podobają się balony, wolę dekoracje z kwiatów. Kiedyś na jednym weselu widziałam coś takiego: nad stołami były żyrandole, na których były doczepione, plecione wiklinowe kule, które były zamaskowane gęsciutkim asparagusem, do tego na cieniutkim druciku poprzyczepiane były białe kwiatki (frezje chyba) i zwisały sobie swobodnie na tym zielonym tle i nieco poniżej nad stołami.
Za młodymi natomiast była zielona kurtyna wykonana na tym asparagusie i powtykanymi białymi kwiatami.
Cudnie to wyglądało

Bukiety możecie spokojnie zamawiać tak jak wspomniała Małgosia w osiedlowych kwiaciarniach a nawet na targu. Ja zamawiałam na targu na Bronowicach za 2 bukiety zapłaciłam chyba 200zł (mój 130 a starszej 70) butonierki dostałam gratis.
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-09, 08:10   #4432
wiolkaslonko
Rozeznanie

GG do wiolkaslonko

Ja równiez jestem za kwiatami i raczej materiałem niż balonomi troszkę sie już przejadały

Tylko zeby zrobić coś naprawde super trzeba sie ostro napracować i niec spora wyobraźnie, mam nadzieje za nam sie uda, trzeba bedzie troszke poszukać w necie i może coś sie wykombinuje, bym bardziej ze nasza sala nie należy do takich typowych sal weselnych, więc roboty bedzie duzzzzzo
wiolkaslonko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-09, 08:22   #4433
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolkaslonko Pokaż wiadomość
Mi najbardzie podoba sie 2 ale to jest kwestia gustu .
Dzieki mi tez sie najbardziej podoba eustoma bo podobna jest do rozy
Stary 2007-01-09, 08:29   #4434
zuzuza
Przyczajenie

kasiakkk- właściwie tę informację kieruję do ciebie. bo wydaje mi się że w pewnym mmencie zapomniałaś o czym rozmawiasz. to forum przeznaczone jest do wymiany informacji i spostrzeżeń a nie do publicznego oskarżania.to co piszesz to wynik na pewno waszego niedomówienia,które powinniście wyjaśnić sobie sami. gdybym ja wyczytała na swój temat taką bzdurę na pewno nie skończyłobysię to tylko na forum. to jest naruszenie godności osobistej tego człowieka.am nazieję że ON tego nie czyta bo miałabyś oprócz przygotowań przedślubnych dużo więcej problemów.radziłabym przeprosić i załatwić między sobą

SUPER DJ-andrzej szulc 0604-223-085
zuzuza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-09, 08:53   #4435
inka272
Przyczajenie

Wizazystki ja moge polecic swojego fotografa www.photograph.com.pl. Jest z Lublina, ale bardzo wiele reportazy wykonuje w W-wie. Jestem pod wrazeniem jego prac ogladanych na zywo. Ja bede miala tylko plener(moj termin na reportaz ma juz zajety) i dostane fotografie w formacie 20x30 - taki format robi naprawde wielkie wrazenie
Pozdrawiam
Inka
inka272 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-09, 09:44   #4436
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inka272 Pokaż wiadomość
Wizazystki ja moge polecic swojego fotografa www.photograph.com.pl. Jest z Lublina, ale bardzo wiele reportazy wykonuje w W-wie. Jestem pod wrazeniem jego prac ogladanych na zywo. Ja bede miala tylko plener(moj termin na reportaz ma juz zajety) i dostane fotografie w formacie 20x30 - taki format robi naprawde wielkie wrazenie
Pozdrawiam
Inka
A tak z ciekawosci jesli mozna zapytac ile kosztuje taki plener ?
Stary 2007-01-09, 10:01   #4437
kasiakkk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zuzuza Pokaż wiadomość
kasiakkk- właściwie tę informację kieruję do ciebie. bo wydaje mi się że w pewnym mmencie zapomniałaś o czym rozmawiasz. to forum przeznaczone jest do wymiany informacji i spostrzeżeń a nie do publicznego oskarżania.to co piszesz to wynik na pewno waszego niedomówienia,które powinniście wyjaśnić sobie sami. gdybym ja wyczytała na swój temat taką bzdurę na pewno nie skończyłobysię to tylko na forum. to jest naruszenie godności osobistej tego człowieka.am nazieję że ON tego nie czyta bo miałabyś oprócz przygotowań przedślubnych dużo więcej problemów.radziłabym przeprosić i załatwić między sobą
no zuzuza chyba przesadziłaś
Doskonale wiem po co jest forum. Zauważ, że siedzę na nim już jakiś czas i nie przyszłam tu kogoś promować czy niesłusznie oskarżać Na przyszłość zanim wyskoczysz z takimi tekstami, przeczytaj sobie moje wczesniejsze posty. Nie mogłam znależć zespołu, dziewczyny podsuwały mi różne, wybrałam nieszczęsne RITMO (choć nicedream juz wtedy mi odradzała). Wszystko tu na bieżąco pisałam. O tym jak mi podpadli też napisałam tu już wtedy, od razu, żeby przestrzec dziewczyny.

Nie zarejestrowałam się tu po to, żeby np. na 6 wysłanych wiadomości mieć 4 na temat wspaniałości jakiegoś zespołu, czy tez żeby żarzucać innym dziewczynom jakieś bzdury (nie znając w dodatku sytuacji), czy straszyć tylko dlatego, że śmią krytykować Twój zespół.

A tak w ogóle to facet z RITMO dobrze wie o co chodzi i z nim załatwiamy tę sprawę, takze nie życze sobie takich komentarzy ze strony kompletnie niezorientowanych osób

MOŻESZ JEJ POMÓC
www.serce-oliwki.pl
kasiakkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-09, 10:05   #4438
nicky_1981
Rozeznanie

Yoolia zaskoczyłaś mnie ceną i miejscem zakupu bukietów! Mieszkam na Bronowicach 20lat, targ mijam średnio 3 razy dziennie i do głowy mi nawet nie przyszło!!!!! Sprawiłaś mi tą wiadomością radość!!!!

A co do zdjęć pana Szafranka - są bardzo ładne!!!!!
nicky_1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-09, 10:08   #4439
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

zuzuza - spokojnie, forum jest po to żeby wyrażać swoje opinie, niekoniecznie tylko pochwały. Dziewczyny doradzają sobie nawzaje ale i przestrzegają przed złymi lokalami, zespołami itp.

Jeżleli kasiakk napisała tak o tym zespole to widocznie takie zdarzenie miało miejsce, nie widzę sensu żeby miałato robić specjalnie. Kasiakk uczestniczy w tym wątku już jakiś czas, czytałam jej posty od początku i wiem jak się przedstawiała jej sytuacja zespołami.

Nie wiem, może to twój znajomy zespół i chcesz go rozreklamować, broniąc go i wysyłając tylko dobre posty na ich temat, a postów masz niewiele, za to wiekszość tylko na ten temat.

Spokojnie, trochę luzu.
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-09, 10:09   #4440
nicky_1981
Rozeznanie

A przypadkiem czy to nie jedna z naszych wizazanek jest na zdjątkach u pana Szafranka???????
nicky_1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości