Lubelskie Panny Młode - jesteście??? - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-01-07, 21:57   #4381
marzena.j
Raczkowanie

Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

ja mam zamiar sie dopiero wybrac na nauki na staszica podobno sa w weekend bo mój luby inaczej nie moze.Wiec szczerze to nie wiem z czym mi sie to jeszcze wiąże ale wole dwa dni przesiedziec od 9-16 niz 10 tyg w kosciele
marzena.j jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-07, 21:57   #4382
marzena.j
Raczkowanie

ja mam zamiar sie dopiero wybrac na nauki na staszica podobno sa w weekend bo mój luby inaczej nie moze.Wiec szczerze to nie wiem z czym mi sie to jeszcze wiąże ale wole dwa dni przesiedziec od 9-16 niz 10 tyg w kosciele
Stary 2007-01-07, 22:04   #4383
malgosg
Rozeznanie

zmykam, spokojnej nocki! papa
malgosg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-08, 08:03   #4384
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Napisane przez marzena.j Pokaż wiadomość
u nas to bedzie 28 06 2008 mam nadz ze to nie jest tez jakies fatum nad ta datą a tak wogule to ja urodzilam sie 08 08 19.....i jakies fatum nademną nie ciąży
08-08-1908 -to byś teraz miała prawie setke
08-08-1988 - to młodziutka jesteś

Cytat:
Napisane przez malgosg Pokaż wiadomość
ja sie urodzialm 24 listopada, ogolnie to dzoien samych tragedii-pożarów itp, a ja sobie żyję i bardzo nie narzekam
a ja się urodziłam 13 w piątek
serio
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-08, 08:21   #4385
zuzia102
Raczkowanie

witam, my zaczelismy chodzic na nauki studenckie przy kosciele na politechnice, powiem szczerze jak na raze niezle prowadzone i nie ma co narzekac ) pozdrawiam...
zuzia102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-08, 08:22   #4386
zuzia102
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sija Pokaż wiadomość
Och no i zapomniałam dodać, że już za tydzień najprawdopodobniej wybieramy się zamówić obrączki Jeśli udało mi się dodać obrazek to powinny się wyświetlić poniżej te, które wybraliśmy
podbne obraczki chce wybrac, gdzie to wudzialas jesli mozna spytac?? pozdraiwam:P
zuzia102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-08, 10:51   #4387
Wojtusia
Zakorzenienie

A nie wiecie czy świadkami na ślubie mogą być osoby (para) która ma tylko ślub cywilny? Ksiadz nie będzie miał, żadnych " przciwskazań"?
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-08, 11:29   #4388
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

może być małżenstwo, my nawet mieliśmy to planach
Swiadek musi być pełnoletni, poza tym może to być panna i kawaler a może być małżeństwo, mogą być 2 kobiety, albo 2 mężczyzni.
Stary 2007-01-08, 11:41   #4389
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolkaslonko Pokaż wiadomość
To dobrze sie składa, ze mamt ten sam zespół bedziemy mogły podzielić sie wrazeniami oby pozytywnymi. Pan RAdek jest naprawdę bardzo sympatyczny i ma duże poczucie humoru a to wydaje mi sie bardzo wazne, a co do tej wokalistki to nie było jej na weselu na którym ich widziałam i z tego co sie orientuje to zespół może grać bez wokalistki to chyb awedług uznania. Ja jej nie słyszałam ..... ale z tego co piszesz to może i dobrze.... sama nie wiem.
A tak w ogóle to kiedy podpisywaliście umowe ???? jeśli moge wiedzieć
Umowe podpisywalam 23 grudnia chcialam zaltwic to po swietach ale powiedzial ze to ostatnie wolny termin u niego i zeby byl juz pewny ze zdanai nie zamienimy Wogole tak mi sie spodobal jego dom ze to bajka nie wiem czy bylas u niego ale ma tak odwalony Pan Radek tez bardzo przyjemny mam w domu jego plyte demo i plyte z weselea jakbys chciala moge ci uzyczyc Wogole to przypomnij mi kiedy ty masz slub ? Pozdrawiam
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-08, 11:44   #4390
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuzia102 Pokaż wiadomość
podbne obraczki chce wybrac, gdzie to wudzialas jesli mozna spytac?? pozdraiwam:P
ja tez wczoraj bylam na naukach przy politechnice bylo bardzo wesolo nie widzialm kiedykolwiek zeby tak ksiadz przeklinal i takie okropne rzeczy opowiadal pozdrawiam moze kiedy sie spotkamy na naukach i porozmawiamy
Stary 2007-01-08, 12:16   #4391
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yoolia Pokaż wiadomość
my byliśmy na Kalinie. Nie chcę Cię straszyć ale koleżanka była na Podwalu i odradzała mi.

Witam
Namiary na niedrogiego kamerzystę wysyłam na PW
A co do sukni. To musisz sama zdecydować. Nie wiem co lepsze. Jeśli wypożyczysz to musisz się liczyc z tym, że już we wtorek po slubie musisz ją oddać, a jesli kupisz to jest już twoja. Myślę koszta będą mniej wiecej mogą być takie same - to też zależy od salonu gdzie wypożyczasz i od osoby od której kupujesz.

Wojtusiu co do kamizelek to myslę że najbardziej neutralnie wygląda garnitur 3-czesciowy (spodnie, marynarka i kamizelka w tym samym kolorze) a do tego zwykły krawat.

Pozdrawiam
dzieki za namiary na kamerzyste juz sie z nim umowilam zobaczymy co umie ciesze sie ze mial wolny termin buziaki dla ciebie za pomoc
Stary 2007-01-08, 12:25   #4392
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
może być małżenstwo, my nawet mieliśmy to planach
Swiadek musi być pełnoletni, poza tym może to być panna i kawaler a może być małżeństwo, mogą być 2 kobiety, albo 2 mężczyzni.
Ale małżeństwo tylko cywilne? Bo mama mnie straszyła, ze ksiadz się nie zgodzi, bo wg kościoła to jest związek taki hmm "na kocią łapę" ze się tak wyrażę nieładnie. Dlatego pytam własnie...
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-08, 12:26   #4393
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Ale małżeństwo tylko cywilne? Bo mama mnie straszyła, ze ksiadz się nie zgodzi, bo wg kościoła to jest związek taki hmm "na kocią łapę" ze się tak wyrażę nieładnie. Dlatego pytam własnie...
nie ma znaczenia czy cywilne, czy kościelne, ksiądz nawet o takie rzeczy nie pyta. Musi być to osoba pełnoletnia i podczas ostatnich formalności w kancelarii musi miec przy sobie dowód osobisty
Stary 2007-01-08, 13:33   #4394
wiolkaslonko
Rozeznanie

GG do wiolkaslonko

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Umowe podpisywalam 23 grudnia chcialam zaltwic to po swietach ale powiedzial ze to ostatnie wolny termin u niego i zeby byl juz pewny ze zdanai nie zamienimy Wogole tak mi sie spodobal jego dom ze to bajka nie wiem czy bylas u niego ale ma tak odwalony Pan Radek tez bardzo przyjemny mam w domu jego plyte demo i plyte z weselea jakbys chciala moge ci uzyczyc Wogole to przypomnij mi kiedy ty masz slub ? Pozdrawiam
My podpisywaliśmy umowe jakoś w wakacje i byliśmy przejadzem więc sie umówilimy z nim gdzies przy ratuszu i podpisaliśmy umowe. Jakbyś mogła demo przesłać to byłabym wdzięczna wiolkaslonko@gmail.com. My mamy 25 sierpnia. pozdrowionka
wiolkaslonko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-08, 13:35   #4395
wiolkaslonko
Rozeznanie

GG do wiolkaslonko

Cytat:
nie ma znaczenia czy cywilne, czy kościelne, ksiądz nawet o takie rzeczy nie pyta. Musi być to osoba pełnoletnia i podczas ostatnich formalności w kancelarii musi miec przy sobie dowód osobisty
Yoolia ma racje pytałam bo miałam zamiar wziąść parę tzn małżeństwo i jest dokładnie tak jak pisze Yoolia
wiolkaslonko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-08, 14:38   #4396
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolkaslonko Pokaż wiadomość
My podpisywaliśmy umowe jakoś w wakacje i byliśmy przejadzem więc sie umówilimy z nim gdzies przy ratuszu i podpisaliśmy umowe. Jakbyś mogła demo przesłać to byłabym wdzięczna wiolkaslonko@gmail.com. My mamy 25 sierpnia. pozdrowionka
niestety bedziesz musiala poczekac na to demo bo musze je przerobic na mp3 bo niestety plika audio nie mozna przeslac Ja mam wesele 18 sierpnia napewno ci dam znac jak bylo i czy ladnie grali Ale wiem ze bedzie super
Stary 2007-01-08, 14:46   #4397
marzena.j
Raczkowanie

Napisane przez Yoolia
08-08-1908 -to byś teraz miała prawie setke
08-08-1988 - to młodziutka jesteś

nie kochana nie mam setki nie widzisz kropeczek za 19....?chodzi o dzien i miesiac 08.08
Stary 2007-01-08, 14:52   #4398
marzena.j
Raczkowanie

zgadzam sie z wami ze moga byc małżeństwa,jednak myśle że to zależy od księdza niektórzy mają tak w glówkach..... że mogą się nie godzić
Stary 2007-01-08, 15:56   #4399
nicky_1981
Rozeznanie

Smile Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Hejka! Tak mi własnie do głowy przyszło przeglądając watek - kiedy trzeba zamawiać bukiety dla młodej i starszej. A czy słyszałyście o podmiance bukietów, kupuje sie 3 i zostawia ten trzeci w kosciele??? Znajoma moja tak robila!!! Pa
nicky_1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-08, 16:04   #4400
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Napisane przez nicky_1981 Pokaż wiadomość
Hejka! Tak mi własnie do głowy przyszło przeglądając watek - kiedy trzeba zamawiać bukiety dla młodej i starszej. A czy słyszałyście o podmiance bukietów, kupuje sie 3 i zostawia ten trzeci w kosciele??? Znajoma moja tak robila!!! Pa
mi wystarczyły 2 bukiety. Bukiet starszej zostawiłam w kościele.
A zamawiałam może ze 2 tygodnie przed ślubem
Stary 2007-01-08, 16:07   #4401
marzena.j
Raczkowanie

ja tez zawsze sie spotykałam z 2 bukietami,druchny zostawia się w kościele.A z tym nie ma co sie spieszyć chyba że chce się jakis fikuśny to się można upewnić czy taki zrobią ale nie wcześniej niż 2 tyg przed ślubem pozdrawiam
Stary 2007-01-08, 16:10   #4402
kasiakkk
Zadomowienie

Witam nowe dziewczyny
Nie straszcie mnie tu przesądami, bo zbiłam lusterko, więc już i tak mam 7 lat w plecy

Wybieramy sie do księdza (jak byliśmy w październiku to nas pogonił, bo jeszcze kalendarza nie miał ) i mam pytanie - co mamy tam ze sobą zabrać?

Trochę namiarów z mojego notatnika-dla zainteresowanych:
fotograf:
Artur Zomer - 603-768-956, arturzomer@o2.pl

kamerzyści:
Tomasz Widło - 603-584-933 www.video-artstudio.pl
Waldemar Serafin - 502-740-437
Tomasz Mikulski - 502-052-987

Dom Weselny Robertino w Mełgwi (do 300 osób) - 601-150-084

MOŻESZ JEJ POMÓC
www.serce-oliwki.pl
kasiakkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-08, 16:15   #4403
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Napisane przez kasiakkk Pokaż wiadomość
Wybieramy sie do księdza (jak byliśmy w październiku to nas pogonił, bo jeszcze kalendarza nie miał ) i mam pytanie - co mamy tam ze sobą zabrać?
Jak tylko zaklepać termin to chyba nic nie jest potrzebne, ale co parafia to inne obyczaje. Jak przyjdziecie 3 m-ce przed ślubem spisywać protokół to wypadałoby mieć zaswiadczenie z USC o braku przeciwskazań do zawarcia związku małż, odpisy świadectw chrztu i bierzmowania, świadectwo z religii i chyba tyle.
Stary 2007-01-08, 16:24   #4404
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Napisane przez tola3804 Pokaż wiadomość
A to świadectwo z religii to co to? Bo jeśli z ostatniej klasy szkoły średniej, to chyba jest na świadectwie, które dostaje się na zakończenie szkoły i tam są wszystkie przedmioty. To o to chodzi?
tak
Stary 2007-01-08, 16:24   #4405
tola3804
Zakorzenienie

Cytat:
Jak tylko zaklepać termin to chyba nic nie jest potrzebne, ale co parafia to inne obyczaje. Jak przyjdziecie 3 m-ce przed ślubem spisywać protokół to wypadałoby mieć zaswiadczenie z USC o braku przeciwskazań do zawarcia związku małż, odpisy świadectw chrztu i bierzmowania, świadectwo z religii i chyba tyle.
A to świadectwo z religii to co to? Bo jeśli z ostatniej klasy szkoły średniej, to chyba jest na świadectwie, które dostaje się na zakończenie szkoły i tam są wszystkie przedmioty. To o to chodzi?
Stary 2007-01-08, 16:25   #4406
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Napisane przez tola3804 Pokaż wiadomość
tak chodzi o potwierdzenie, że uczęszczało się na religię
Stary 2007-01-08, 16:59   #4407
kasiakkk
Zadomowienie

dzieki Yoolia
Jesteś jasnowidzem - odpowiedzialaś Toli zanim zadała pytanie

MOŻESZ JEJ POMÓC
www.serce-oliwki.pl
kasiakkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-08, 17:26   #4408
nicky_1981
Rozeznanie

a ja polecam także naszego fotografa Wojtka Korneta www.kornet.enterpol.pl
nicky_1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-08, 17:58   #4409
malgosg
Rozeznanie

ja też zamawiamłam bukiety 2 tyg wczesniej, i wtedy dałam zaliczkę.
nicky_1981-na fotografie na pewno się nie zawiedziesz! wybór pana Wojtka uważam za trafiony w 100%
malgosg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-08, 18:42   #4410
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgosg Pokaż wiadomość
ja też zamawiamłam bukiety 2 tyg wczesniej, i wtedy dałam zaliczkę.
nicky_1981-na fotografie na pewno się nie zawiedziesz! wybór pana Wojtka uważam za trafiony w 100%
A gdzie mozna kupic jakies oladne wiazanki ? I w jakich cenach ? Bo ja to bym chciala z eustomy albo z takich bialych kieliszkow ale nei pamietam jak sie nazywaj moze wy pomozecie jak znajde to pokaze zdjecia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości