|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne zakupy perfumeryjne Forum dla osób, które są zainteresowane wspólnymi zakupami - obszar perfumy. Chcesz kupić sprawdzone perfumy w dobrej cenie? Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |
|
gamma Orionis
|
Dot.: Pytania, pomysły i sugestie dot. funkcjonowania podforum
Cytat:
Na pytanie, czy można tak zrobić - można, ale oby jak najrzadziej ;]
|
|
|
#3482 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tak jest!!!
|
|
#3483 |
|
BAN stały
|
Rozważam rozbiórkę (to by była moja 3.) i mam pytanie, czy można w trakcie trwania rozbiórki (przed?) ustalić/zmienić pojemność jaką kliknę (np. 50 czy 100ml) w zależnosci od liczby chętnych ?
Nie znalazłam na ten temat info w regulaminie..
Edytowane przez rousse Czas edycji: 2012-04-28 o 18:47 |
|
|
|
#3484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3485 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez rousse Czas edycji: 2012-04-28 o 20:34 |
|
|
|
|
#3486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko pamietaj o poproszeniu moderatora o zmiane ceny w tytule, jesli zmiana bedzie po zalozeniu watku (ja tak mialam w ostatnim
|
|
#3487 |
|
gamma Orionis
|
Nic dodać, nic ująć ;]
|
|
#3488 |
|
BAN stały
|
oki tak zrobię
|
|
|
|
#3489 |
|
Konto usunięte
|
Mam pytanie do posiadaczek i posiadaczy CK IN2U Men, czy flakon jest całkowicie nieprzeźroczysty? Czy ewentualnie pod jakąś lampą idzie sprawdzić jego zawartość? Pytam, bo kupiłem lekko używaną setkę (ok 85 ml za 50 zł, czyli cena atrakcyjna) z pewnego źródła i zastanawiam się czy nie rozebrać, a chciałbym dokładnie określić mililitrarz.
I jeszcze jedna sprawa, zakup odbył się na innym forum. Czy w takim wypadku PW potwierdzające zawarcie umowy i screen przelewu należności wystarczy abym mógł rozebrać taką flaszkę? Jeśli to za mało, to czego jeszcze bym potrzebował? |
|
|
|
#3490 |
|
Matka buldoga
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;33865978]Mam pytanie do posiadaczek i posiadaczy CK IN2U Men, czy flakon jest całkowicie nieprzeźroczysty? Czy ewentualnie pod jakąś lampą idzie sprawdzić jego zawartość? Pytam, bo kupiłem lekko używaną setkę (ok 85 ml za 50 zł, czyli cena atrakcyjna) z pewnego źródła i zastanawiam się czy nie rozebrać, a chciałbym dokładnie określić mililitrarz.
I jeszcze jedna sprawa, zakup odbył się na innym forum. Czy w takim wypadku PW potwierdzające zawarcie umowy i screen przelewu należności wystarczy abym mógł rozebrać taką flaszkę? Jeśli to za mało, to czego jeszcze bym potrzebował? CK In2u damskie ma taka sama butelke jak i meskie. Kolor plynu sie tylko rozni.http://allegro.pl/zestaw-calvin-klei...297963233.html Ten bialy plastik ma wyciecia w postaci "2" i "ck" i jesli plyn znajduje sie na tej wysokosci to zobaczysz ile zostalo, ale jesli wyzej no to nie bardzo. Chyba, ze sie posilujesz i sciagniesz to biale ubranko. Ja nie dalam rady
|
#3491 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałabym na dniach zorganizować rzut samplerkowy - z Fambudu rzecz jasna, tak 600-1200 sztuk (5-10 paczek)
. Nie wiem tylko, jakie jest aktualnie zapotrzebowanie? Minimalną ilość można ustalić powiedzmy na 40 sztuk. Będę pisać do Belli (nie wiem czy nie wyjechała), ale chcę się najpierw zorientować, czy w ogóle byliby chętni. To jak?
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3493 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę, że bez obaw możesz wątek założyć - rozejdą się w trymiga
|
|
|
|
|
#3495 |
|
Zakorzenienie
|
Będą ,będą
|
|
|
|
#3496 |
|
Wtajemniczenie
|
I ja chętnie poczęstowałabym się paczuszką sampelków
![]()
|
#3497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To super! Piszę w takim razie do Belli - jeśli się uda to może w piątek o 20 bym założyła wątek. O ile dam radę skontaktować z Bellą i uzyskać jej akceptację Jutro napiszę do Fambudu i zorientuję się jak kształtuje się obecnie cena sampli w zależności od wielkości zamówienia
Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2012-05-02 o 21:52 |
|
|
|
|
#3498 |
|
Zakorzenienie
|
Mam błogosławieństwo od Belli (
), wiec rzu dziś wieczór jest aktualny. Mam też odpowiedź z Fambudu - niestety atomizerki troszkę podrożały i tym razem będą kosztować łącznie z przesyłką i podatkiem VAT ok. 60 gr za sztukę. To tak gwoli informacji
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3500 |
|
Zakorzenienie
|
i ja bym dołączyła z flaszką za 99Eur. Może jeszcze jedna osoba, i będzie już darmowa wysyłka? Sama bym zorganizowała napad na kilka pełnych flaszek, ale nie mam na koncie żadnej rozbiórki...
|
|
|
|
#3501 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie odnosnie tasmy teflonowej. Czy naklejacie ją na zakręconą "główkę" atomka czy od razu na gwint pod główkę?
|
|
|
|
#3502 |
|
Rozeznanie
|
na zakręcony atomek (bezpośrednio na gwint można dać parafilm, a taśma teflonowa, odniesie raczej przeciwny skutek do zamierzonego)
|
|
|
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3505 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() swoją droga (mam zdecydowanie mniejsze doświadczenie z odlewkami niż Wy), ale największe przecieki zdarzyły mi się przy odlewkach zabezpieczonych właśnie parafilmem na gwincie... |
|
|
|
|
#3506 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pozwoliłam sobie, a co
przenieść post, tutaj będzie bardziej odpowiedni, do dyskusji jako, że dotyczy min. zasad działania podforum... Cytat:
Cytat:
![]() pewnych nadużyciach, których dopuściły się wizazanki, znane nam i często lubiane... podforum musi zawierać pewne zasady, to jasne, a jak inaczej mamy poznać osobę, której powierzamy własne fundusze, jeśli nie poprzez aktywność na forum? Z mojej strony to wszystko ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- aaa jednak nie wszystko, napisałaś, że regularnie czytasz wizaz, więc sama zapewne rozpoznajesz przynajmniej niektóre wizazanki, może i masz wyrobione zdanie na ich temat? Sama nie dajesz się poznać, ponieważ my tej aktywności nie widzimy i jesteś dla nas właściwie obcą osobą
Figarro Scent Stories - pisze się o perfumach ....troszkę https://www.instagram.com/figarroscentstories/ Zapraszam Wymieniam się Edytowane przez Figarro Czas edycji: 2012-05-27 o 11:23 |
||
|
|
|
#3507 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tu nie chodzi o składnię, a gramatykę ![]() Kobieto, czytałam regulamin i zadałam te pytania ze względu na jego niejasność. Spodziewałam się takiej reakcji ze strony moderatorów, dlatego nieco prowokacyjnie to zrobiłam. Dlaczego jest tak, że nie potraficie odpowiedzieć po prostu na pytanie, musicie się oburzać? Cytuję: "Nowi Użytkownicy! Byłoby nam miło, gdybyście przed samodzielnym organizowaniem zakupów, dali nam się poznać jako osoby uczciwe i rzetelne" "Byłoby nam milo" oznacza jak rozumiem subiektywne podejście do tematu? Trochę tutaj jak z naszym, polskim prawem. Jeżeli jest jakiś regulamin, to powinien być jasno określony. Musisz kupić minimum 20 odlewek. Musisz napisać 300 postów. Bo czy wywiązanie się z 3 zakupów i napisanie 200 postów typów: "dziękuję, kochana.", "super, że masz", " jestem zainteresowana zakupem" wystarczą? Na jakiej zasadzie określa się, że to już? To jest proste pytanie. Regulamin powinien być jasno określony, żeby pacjent wiedział jakie są zasady i kiedy może je spełnić. Czepiam się, ale widocznie łacińskie pochodzenie mojego imienia się odzywa ![]() A teraz dyskusja akademicka ![]() Jeśli ktoś myśli, że zaufanie w internecie dziś można zdobyć poprzez 3 wpłaty na czyjeś konto małych kwot i napisanie kilkuset nawet lakonicznych postów - to tak niestety nie jest. Ja sama przelałam w piątek jakiejś kobiecie z forum 28,44 zł. Zupełnie nieznanej. Wiem jak się nazywa i wiem z jakiej miejscowości jest, ale przecież nie pójdę na policję, jeśli nie dostanę za te 30 zł 10 ml perfum. Powiem trudno i być może jeśli będę znów chciała coś wypróbować zaryzykuję kolejne 30 zł. Nawet nie zastanawiałam się ile postów napisała, ani ile rozbiórek zrobiła. Myślę, że każdy z nas bierze to ryzyko na siebie i jest tego ryzyka świadomy. Nie zbudujesz takiego zaufania na podstawie kilku postów i paru przelewów. Sama piszesz, że nadużycia były także przez znane i lubiane wizażanki. Wracając do kwestii regulaminu. Nie lepiej byłoby pozwolić rozstrzygać tę kwestię tym, którzy są chętni do zakupu? Im pozostawić ryzyko? I nie, nie mam wyrobionej opinii na niczyj temat z forum, bo nauczyłam się, że dopóki kogoś nie poznam poza internetem, to go nie znam. Nawet w realnym życiu pozory mylą, co dopiero w wirtualnym świecie... pozdrawiam
Edytowane przez jagusiek Czas edycji: 2012-05-27 o 11:43 |
|
|
|
|
#3508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po pierwsze, to nie podoba mi się bardzo takie "podpuszczanie" modów, bo czemu to ma służyć? Jeśli miałaś jakieś wątpliwości dotyczące regulaminu, to odpowiednim postępowaniem byłoby zadanie pytania w wątkach do tego przeznaczonych. Akurat podforum perfumeryjne uważam za wyjątkowo przejrzyste, poukładane i "posprzątane" przez moderatorki. Grzeczne pytanie zdobyłoby Ci większą sympatię i szacunek forumowiczek, niż ta "akcja". Po drugie, właśnie od tego są modki, regulamin i zasady ( chyba nawet dla ciebie dość jasne, jeżeli domyślałaś się odpowiedzi Belli), abyś mogła spokojnie wydać te swoje 30zł osobie obcej Tobie, lecz zweryfikowanej tutaj. Z drugiej strony, dziwne że, czytając od dawna forum, nie patrzysz u kogo uczestniczysz w rozbiórce i nie kojarzysz rozbiórkowczyni. Ja forum czytając zaledwie niespełna rok widzę kto jest nowy, kogo znam, kto jakie perfumy lubi/rozbierał, w jakich wątkach się udzielał. Po trzecie, mając dane osoby, która Cię okrada możesz spokojnie pójść na policję, nie jesteś sama, gdyż nie sama uczestniczysz w danej rozbiórce. Wielokrotnie czytałam posty osób, które zgłaszały podróbki i nie były traktowane "per noga", choćby wydały i 100zł i mniej. Po czwarte, na prawo składają się nie tylko zapisane reguły, lecz również zwyczaj prawny (w tym przypadku można przestudiować wątek ze zgodami na rozbiórki i ocenić, jakie kryteria są wymagane, o co Modka pyta, jeśli są jakieś niedociągnięcia we wniosku o rozbiórkę, z jakim stażem zgłaszają się osoby, itd). Przepraszam, że się rozpisałam, lecz po takich postach koleżanki nie mam zamiaru brać udziału w jej ewentualnych przyszłych rozbiórkach, gdyż, jak sama ona rozumie, odbywają się one na zasadzie wzajemnego zaufania, a ja do niej tego zaufania nie mam. Edytowane przez dobbinka Czas edycji: 2012-05-27 o 12:06 Powód: poprawiałam gramatykę ;P |
|
|
|
|
#3509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moderator jeszcze żaden się nie wypowiedział, przeniosłam dyskusję, dla porządku. Zapewne nie jeden modreator się odniesie do Twoje postawy
Figarro Scent Stories - pisze się o perfumach ....troszkę https://www.instagram.com/figarroscentstories/ Zapraszam Wymieniam się Edytowane przez Figarro Czas edycji: 2012-05-27 o 12:46 Powód: literówka |
|
|
|
|
#3510 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
"Byłoby milo" ma wydźwięk niezobowiązujący. Gdybym tak nie było, nie pisałabym z prośba o inicjację. Sympatię i szacunek mówisz. SMH... Bo jestem rzeczowa i stanowcza, dlatego nie zdobywam tutaj szacunku. Nie zdobywam sympatii, bo nie piszę kochana i nie zdrabniam wyrazów, nie pisuje jak w maglu tysiąca postów, tylko żeby zaznaczyć swoja obecność. Cytat:
Ustaliłam sobie pewne granice w zakupach w internecie w zależności od miejsca zakupów, aby nie czuć rozczarowania przy wpadce. Nie jestem na tyle aktywna i nie zamierzam nawet, aby znać kto jakie perfumy lubi, ale czy to jest przeszkodą w 'załatwianiu' interesów na tym forum? Przecież w sumie na tym jego istnienie polega? Chyba, że jest to koło wzajemnej adoracji. Pytałam nawet przed zamówieniem ml, czy muszę być aktywna żeby coś tutaj kupić, dowiedziałam się, że nie. Teraz dowiaduję się, że lepiej jakbym znała kto jakie perfumy lubi.. Cytat:
Nie trzeba kompletnego adresu. Testowaliśmy nawet kiedyś wśród znajomych używanie zupełnie obcych danych. Też przeszło. Jeśli ktoś chce oszukać może to swobodnie zrobić, bo przecież moderator nie może podać do publicznej wiadomości danych osoby. A moderatorowi można podać dane sołtysa z Pcimia Dolnego i telefon sąsiada.. To co chcę przekazać to tylko tyle, że jeśli ktoś chce nas oszukać - może to zrobić. Może to być jego jedyny raz, ale może to zrobić i zabezpieczenia w regulaminie tego forum tego nie zablokują. Cytat:
Wystarczyłoby uściślić kiedy konkretnie jest miło na tyle, żeby można było pisać o zgodę. Teraz już przyjmuje do wiadomości, że podpunkt "Byłoby miło.." jest wymyślony na potrzeby właśnie kółka adoracji. Jak rozumiem eliminuje wszystkich tych, którzy nie zdobywają sympatii. A że nie jestem osobą, która od pierwszego wejrzenia zdobywa sobie sympatię, muszę popisać trochę ładnych słów i bezsensownych postów żeby według Twojej oceny zdobyć zaufanie. Niezmiennie fascynuje mnie jak ludzie dają się nabrać na miłą powierzchowność w szczególności w internecie. Cytat:
![]() Trochę bezczelnie muszę powiedzieć, że życzyłabym temu forum osób o takim poczuciu sprawiedliwości jak moje. jak dla mnie EOT. Mam nadzieję, że zabronić kupowania u innych moderator nie może mi zabronić? czy tez jest jakieś "byłoby milo"? ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Do mojej postawy? Powiedz proszę cóż to za postawa? dla jasności prowokacyjnie odpisałam na posta moderatora o odmowie. nie prowokacyjnie zapytałam o możliwość rozbiórki. prowokacja miała doprowadzić do rozmowy na temat regulaminu i jego jasności, a nie o sympatii i szacunku dla mnie, ale jak widzę wolicie sprowadzać rozmowy na takie tory. Edytowane przez jagusiek Czas edycji: 2012-05-27 o 13:05 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.

odwdzięczę się czym chata bogata
Nie znalazłam na ten temat info w regulaminie..

Minimalną ilość można ustalić powiedzmy na 40 sztuk. Będę pisać do Belli (nie wiem czy nie wyjechała), ale chcę się najpierw zorientować, czy w ogóle byliby chętni. To jak?
Przecież Ty mnie na ten rzut namawiałaś
. Tak Kseniu, to 120 sztuk
myślę, że bez obaw możesz wątek założyć - rozejdą się w trymiga
), wiec rzu dziś wieczór jest aktualny. Mam też odpowiedź z Fambudu - niestety atomizerki troszkę podrożały i tym razem będą kosztować łącznie z przesyłką i podatkiem VAT ok. 60 gr za sztukę. To tak gwoli informacji