Koty część IV - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-27, 14:48   #2971
laisla
Zakorzenienie

Dot.: Koty część IV

Siejusia a co to za wiewióra u Ancija na ogonku W szale zabawy był czy wystraszył się czegoś?
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 14:56   #2972
anty_lopka
Raczkowanie

Charlotte, popieram to, co napisały Esfira i Malla. Jeżeli jednak czujesz, że wykrzeszesz z siebie dość siły i cierpliwości w stosunku do tego kociaka, to nie czekaj. Sama wiesz, że ma problem z ludzką częścią otoczenia i z tego powodu raczej nie ma zbyt wielkich szans na adopcję. Moim zdaniem on po prostu wymaga czasu, cierpliwości, zaufania i miłości. Musi zobaczyć i odczuć na własnej skórze, że nie zawsze człowiek = ból. Jest młody, więc ma dość dużą szansę wyjść na prostą Ale decyzja i tak należy do Ciebie

Malla, a może jakieś foto? Daaaawno nie było Danielsa na forum...

GRATUJĘ - http://gratyzchaty.pl/?ref=38599

Kocia stronka
anty_lopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 15:17   #2973
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez Ostrowczanka Pokaż wiadomość
Malla - a ty się nie boisz zapoznawać kota z podwórkowcami?
Luna nieraz aż ciągnie mnie na spacerku do lokalsów, ale jej nie pozwalam bo się boję (może niesłusznie?). Jest zaszczepiona na panleukopenię, na wściekliznę nie...
To są zadbane podwórkowce, szczepione i odrobaczane przez sąsiadów, są grube i mają piękną sierść, ale książeczek zdrowia nie widziałam, więc jestem ostrożna. Smycz ma tylko metr długości, stoję nad nimi jak kat i jestem w stanie zainterweniować. Podchodzą do siebie, obwąchują sobie pyszczki, cicho pomiaukują i tyle, nie ma ani odrobiny agresji czy syczenia. Chciałabym, żeby on miał jakiś kontakt z innymi kotami.

Czarnuchy przesiadują czasem na balkonie wraz z uciekającym kocurkiem sąsiadów. Dziś się kapnęłam, że to nie jeden czarnuch, a dwa, chudy i gruby. Są obyte z ludźmi, dotknąć się nie dadzą, ale podchodzą blisko. Sąsiedzi przystawiają im małe drabinki, więc włażą na balkony i pochłaniają zawartość miseczek.

Tak naprawdę to nie wiem, czy on już nie ma białaczki, w końcu urodził się na podwórku, jego mama ciągle żyje na wolności. Nie wiem, czy robić test teraz czy poczekać, aż będzie miał objawy choroby. Wet powiedział, że nie ma sensu robić testu, jeśli kot nie wychodzi sam i jest zdrowy, a test może wyjść teraz fałszywie ujemny. W sierpniu czeka nas rutynowe badanie krwi i jeśli poziom białych krwinek będzie wzorcowy, uznamy że jest zdrowy.

anty_lopka - dawno nie robiłam zdjęć, a dziś padało troszkę, więc nie chciałam moczyć aparatu.

Edytowane przez Malla
Czas edycji: 2012-05-27 o 15:20
Malla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 15:33   #2974
Siejusia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monika_sonia Pokaż wiadomość
Daisy by mogła w reklamach grać , a to co sobie pomyślałam jak zobaczyłam Ancijomaka nie napiszę, bo mnie ocenzuruje . Jak udało Ci się zrobić takie zdjęcie????

Wódki... Wzięłabym cały karton.
On często się tak puszy. Zwykle jak suszę włosy suszarką to on później tak lata jeszcze 10-15 minut

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
Napisane przez esfira Pokaż wiadomość
Siejusia, ale piękne ogonellum u Ancijomaka ducha zobaczył, czy co?

aa, już wiem, to chyba straszny lakier OPI, tak?

No właśnie na fejsie napisałam do tego zdjęcia komentarz Chyba nie zamierzasz pomalować paznokci na tak brzydki kolor?!

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Siejka, to stare foty, natychmiast mi się poprawiać!
Jak Ty mnie demaskujesz bezczelnie...

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Cytat:
Napisane przez anty_lopka Pokaż wiadomość
he he Daisy wie co dobre śliwki nałęczowskie i krupnik super kombinacja, a Ancij mnie rozwalił

Widocznie przejadła jej się kocia karma...

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Siejusia a co to za wiewióra u Ancija na ogonku W szale zabawy był czy wystraszył się czegoś?

Zła suszara...
Stary 2012-05-27, 15:34   #2975
Malla
Nie depcze krokusów

Bo nie masz jonizacji w suszarce...
Stary 2012-05-27, 15:39   #2976
stasiek
Wtajemniczenie

Cytat:
stasiek, mam nadzieję, że Twoja znajoma ma zamiar wysterylizować kotkę potem? bo sama widzisz- gdyby jej się nie urodziły kociaki, to byś wzięła jakiegoś kota ze schroniska, który teraz tam zostanie
tez mam nadzieje, ale szczerze nie jest jakas mi bliska kolezanka zebym mogla cos wyperswadowac tam.

Cytat:
charlotte89 - rozumiem Twoje dylematy, bo nie tak dawno wybierałam swojego pierwszego kota i miałam pewne wymagania z tego prostego względu, że bałam się, że ze skomplikowanym przypadkiem sobie nie poradzę.
mam tak samo teraz
Stary 2012-05-27, 15:43   #2977
Siejusia
Zadomowienie

Cytat:
Bo nie masz jonizacji w suszarce...

Malla... Nic się przed Tobą nie ukryje...

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Cytat:
Spadłem z poduszki
Och... Umknęło mi takie słodkie zdjęcie... Jaki misiak przytulak...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-27, 15:47   #2978
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Cytat:
To są zadbane podwórkowce, szczepione i odrobaczane przez sąsiadów, są grube i mają piękną sierść, ale książeczek zdrowia nie widziałam, więc jestem ostrożna. Smycz ma tylko metr długości, stoję nad nimi jak kat i jestem w stanie zainterweniować. Podchodzą do siebie, obwąchują sobie pyszczki, cicho pomiaukują i tyle, nie ma ani odrobiny agresji czy syczenia. Chciałabym, żeby on miał jakiś kontakt z innymi kotami.

Czarnuchy przesiadują czasem na balkonie wraz z uciekającym kocurkiem sąsiadów. Dziś się kapnęłam, że to nie jeden czarnuch, a dwa, chudy i gruby. Są obyte z ludźmi, dotknąć się nie dadzą, ale podchodzą blisko. Sąsiedzi przystawiają im małe drabinki, więc włażą na balkony i pochłaniają zawartość miseczek.

Tak naprawdę to nie wiem, czy on już nie ma białaczki, w końcu urodził się na podwórku, jego mama ciągle żyje na wolności. Nie wiem, czy robić test teraz czy poczekać, aż będzie miał objawy choroby. Wet powiedział, że nie ma sensu robić testu, jeśli kot nie wychodzi sam i jest zdrowy, a test może wyjść teraz fałszywie ujemny. W sierpniu czeka nas rutynowe badanie krwi i jeśli poziom białych krwinek będzie wzorcowy, uznamy że jest zdrowy.

anty_lopka - dawno nie robiłam zdjęć, a dziś padało troszkę, więc nie chciałam moczyć aparatu.
Hm, w sumie się nigdy nad tym nie zastanawiałam - możliwe, że i moja Luna jest chora, w końcu jakiś czas się błąkała i nie znam jej historii w ogóle. A ile kosztuje taki test? Myślisz, że jest sens robić? Ja zastanawiam się (w dalszej przyszłości, gdzieś za pół roku, rok - warunkiem jest przeprowadzka do własnego mieszkania) nad wzięciem drugiego kota. Pewnie, aby go nie zarazić warto byłoby wiedzieć.

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 16:03   #2979
Siejusia
Zadomowienie

Cytat:
Dobrze Malla że o tym mówisz, ja chciałam zrobić Ancijomakowi test, a dzięki Twojemu postowi najpierw porozmawiam ze swoim weterynarzem
Stary 2012-05-27, 16:11   #2980
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Napisane przez Siejusia Pokaż wiadomość
Dobrze Malla że o tym mówisz, ja chciałam zrobić Ancijomakowi test, a dzięki Twojemu postowi najpierw porozmawiam ze swoim weterynarzem
Zawsze warto wiedzieć a test to nie jest duży koszt, lepiej wiedzieć.

Milka miała tylko jeden test na białaczkę, nie powtórzyłam i teoretycznie mógł być fałszywie ujemny, ale w praktyce nie sądzę: Milka jest za silna, wyszła z takiego ciężkiego stanu .

monika_sonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 16:21   #2981
Siejusia
Zadomowienie

Cytat:
Zawsze warto wiedzieć a test to nie jest duży koszt, lepiej wiedzieć.

Milka miała tylko jeden test na białaczkę, nie powtórzyłam i teoretycznie mógł być fałszywie ujemny, ale w praktyce nie sądzę: Milka jest za silna, wyszła z takiego ciężkiego stanu .
Prawda, dzwoniłam do weta i test na FIV i FeLV to koszt 60 zł, tylko że teraz mam sporo wydatków, więc wolę najpierw zaszczepić Ancijomaka, bo zbliża się termin szczepienia, a test zrobić trochę później, jak będę miała więcej kasy. Jak czytałam o tych paskudnych choróbskach to tak się nakręciłam że on nie ma zrobionego testu, że nie mogłam spać w nocy Kociomamstwo...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-27, 16:27   #2982
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Prawda, dzwoniłam do weta i test na FIV i FeLV to koszt 60 zł, tylko że teraz mam sporo wydatków, więc wolę najpierw zaszczepić Ancijomaka, bo zbliża się termin szczepienia, a test zrobić trochę później, jak będę miała więcej kasy. Jak czytałam o tych paskudnych choróbskach to tak się nakręciłam że on nie ma zrobionego testu, że nie mogłam spać w nocy Kociomamstwo...
Zaszczep najpierw a później zrób test . A Daisy miała robiony?

Ja muszę w najbliższym czasie Sonikowe serducho obadać, bo ostatnio na to się nakręciłam .

Stary 2012-05-27, 16:35   #2983
Siejusia
Zadomowienie

Dziewczyny, napiszecie mi coś o mokrej karmie Applaws? Mam na myśli bardziej to czy smakuje kotkom, niż to jaki ma skład, bo trochę o niej czytałam. A chciałabym zamówić moim kulkom rybne puszki, bo ostatnio strasznie im się chce rybek. Wiem że bardzo smakuje im MD, ale ja zwykle nie kupuję za każdym razem puszek tej samej firmy, bo non stop daję im suchego RC, więc dbam o to, żeby chociaż mokre było urozmaicone.

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Cytat:
Zaszczep najpierw a później zrób test . A Daisy miała robiony?

Ja muszę w najbliższym czasie Sonikowe serducho obadać, bo ostatnio na to się nakręciłam .

Prawdę mówiąc nie wiem Zapytam za momencik.

No nie dziwię Ci się. Lepiej wcześnie niż za późno
Stary 2012-05-27, 16:36   #2984
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Dziewczyny, napiszecie mi coś o mokrej karmie Applaws? Mam na myśli bardziej to czy smakuje kotkom, niż to jaki ma skład, bo trochę o niej czytałam.
Applaws jest pyszny , tylko drogi, nas nie stać .

Stary 2012-05-27, 16:38   #2985
Olivvek
Zadomowienie

To se poczytalim

Ancijomak mnie rozwalił świetne imię i śliczne koty
Mam wrażenie, że mój maluch wygląda przy całej reszcie jak plebs taki śmieszny jest.

Muszę wtrącić, że i mój Tygrys był taki dziki, wzięliśmy go jak miał... Bo ja wiem? Z pół roku na pewno; chował się po kątach, niby pogłaskać się dawał, ale przy próbie podniesienia szału dostawał, nawet jak go nieinwazyjnie za skórę na karku podnosiłam to się odwracał i gryzł. Może z miesiąc temu dał się obłaskawić, a mamy go od października ubiegłego roku jakoś.
Też jest udany ten kot, jak się nie dawał tak się nie dawał, a teraz jak się go bierze to ragdoll normalnie zero życia, daje się ułożyć na rękach jak bądź i tylko wibruje
Stary 2012-05-27, 16:41   #2986
ziazik
Rozeznanie

Ja tylko na króciutko, jutro więcej napiszę, może będę więcej wiedzieć, bo jeszcze dziś mamy wizytę u weterynarza
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12050083.jpg (56,8 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12050082.jpg (64,2 KB, 33 załadowań)
ziazik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 16:45   #2987
Siejusia
Zadomowienie

Cytat:
Applaws jest pyszny , tylko drogi, nas nie stać .

W puszkach wychodzi podobnie jak MD.
Nie martw się, może Modernpet znowu zrobi jakąś kuszącą ofertę

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Olivvek Pokaż wiadomość
To se poczytalim

Ancijomak mnie rozwalił świetne imię i śliczne koty
Mam wrażenie, że mój maluch wygląda przy całej reszcie jak plebs taki śmieszny jest.

Muszę wtrącić, że i mój Tygrys był taki dziki, wzięliśmy go jak miał... Bo ja wiem? Z pół roku na pewno; chował się po kątach, niby pogłaskać się dawał, ale przy próbie podniesienia szału dostawał, nawet jak go nieinwazyjnie za skórę na karku podnosiłam to się odwracał i gryzł. Może z miesiąc temu dał się obłaskawić, a mamy go od października ubiegłego roku jakoś.
Też jest udany ten kot, jak się nie dawał tak się nie dawał, a teraz jak się go bierze to ragdoll normalnie zero życia, daje się ułożyć na rękach jak bądź i tylko wibruje

Dziękujemy. Kolejny którego adoptujemy będzie miał na imię Paćkołak
Twój kotek wcale nie wygląda jak plebs
Musisz teraz odpokutować i dać małemu jakiś smakołyczek
Stary 2012-05-27, 16:45   #2988
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Napisane przez ziazik Pokaż wiadomość
Ja tylko na króciutko, jutro więcej napiszę, może będę więcej wiedzieć, bo jeszcze dziś mamy wizytę u weterynarza
Wow .
Safirka zgodziła się na jej zdjęcie w negliżu ?
Euzebiusz urósł .

Stary 2012-05-27, 16:46   #2989
Siejusia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ziazik Pokaż wiadomość
Jakie cudowne kociunie! Trzymam mocno kciuki za Euzebiusza
Stary 2012-05-27, 16:47   #2990
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
W puszkach wychodzi podobnie jak MD.
Nie martw się, może Modernpet znowu zrobi jakąś kuszącą ofertę
Na MD też nas nie stać . Czekam na promocję.

Może bym się szarpnęła na Applaws, bo Soni lubiła ten z dynią, ale za dużo w nim wody, a cena jak nie za wodę .

Stary 2012-05-27, 17:06   #2991
Olivvek
Zadomowienie

Cytat:
(...)

Dziękujemy. Kolejny którego adoptujemy będzie miał na imię Paćkołak
Twój kotek wcale nie wygląda jak plebs
Musisz teraz odpokutować i dać małemu jakiś smakołyczek

Kocham takie kreatywne imiona choć ja u siebie zaczęłam się trochę jednak zastanawiać jak to brzmi, bo codziennie wieczorem zwołuję chłopaków do domu i jak się drę "Srajtuunioo, Pierdzioołkuu, Tygryyniuu, kooti kooti kici kici" to nieraz mi chłopaki "miau miau" robią spod remizy
Tak jakby przypał?

Srajek ma już dość w mama kupiła dziecku kabanoski, a dziecko kręci nosem

ziazik
Śliczne futra skojarzyły mi się od razu z Flipem i Flapem, na pewno pod względem kolorystycznym

Edytowane przez Olivvek
Czas edycji: 2012-05-27 o 17:08
Olivvek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 17:10   #2992
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Srajek ma już dość w mama kupiła dziecku kabanoski, a dziecko kręci nosem
Mądry kotek .

Stary 2012-05-27, 17:17   #2993
Olivvek
Zadomowienie

Cytat:
Mądry kotek .
Czy to znaczy, że takie pierdółki są niedobre dla kotów? pytam jako półlaik
On by pewnie ciastka wolał
Stary 2012-05-27, 17:21   #2994
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Czy to znaczy, że takie pierdółki są niedobre dla kotów? pytam jako półlaik
On by pewnie ciastka wolał
Jest szał ciał przy kiełbaskach np. tych z Rossmanna, ale to nie karma tych przysmak .

Ciastka ?
Moje o nic "ludzkiego" nie proszą, nawet o szynkę czy schabowego .

Stary 2012-05-27, 17:25   #2995
esfira
Zakorzenienie

Cytat:
Jest szał ciał przy kiełbaskach np. tych z Rossmanna, ale to nie karma tych przysmak .

Ciastka ?
Moje o nic "ludzkiego" nie proszą, nawet o szynkę czy schabowego .
a masła też nie liżą?

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 17:28   #2996
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
a masła też nie liżą?
Sonia liźnie, Milka nie. Jak do barfa dodaje masło zamiast tłuszczu (znaczy jako tłuszcz) to powinno je to zachęcać do jedzenia, a wcale je to nie wzrusza. Dziwne są .

Stary 2012-05-27, 17:31   #2997
Olivvek
Zadomowienie

a to ok no jedzenie mają inne, i ja to traktuję jako przekąskę
Hmm, szczyptę chleba z masłem mały zje, żeby wylizywać to nie. a ciasteczkowy potwór to jest od zawsze oczywiście nie futruję go tym, tyle zje co mi czasem ukradnie jak się zagapię i gdzieś zostawię.
Ciekawe, że Tygrys nie ma żadnych smaczków, a jedzą to samo.

EDIT: Zagapiłam się, że to o maśle nie do mnie
Aha i muszę dodać, że moje jedzą "ludzkie" rzeczy, w sensie, że zawsze im przygotowuję część mięsa, które sami jemy.

Edytowane przez Olivvek
Czas edycji: 2012-05-27 o 17:34
Olivvek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 17:34   #2998
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
no jedzenie mają inne

Ciekawe, że Tygrys nie ma żadnych smaczków, a jedzą to samo.
A co jedzą?

Stary 2012-05-27, 17:59   #2999
Olivvek
Zadomowienie

Cytat:
A co jedzą?
Na początku kupowałam im Perfect Fita, ale jakiś czas temu odkryłam karmę Nutricat i przy niej zostałam. I oczywiście mięsko gotowane i jajeczka i warzywka
Stary 2012-05-27, 18:05   #3000
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Na początku kupowałam im Perfect Fita, ale jakiś czas temu odkryłam karmę Nutricat i przy niej zostałam. I oczywiście mięsko gotowane i jajeczka i warzywka
A czym się PF różni od tescowego Nutricata?
Jajka ok a warzywa po co?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości